- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KSparrow
őstag
válasz
meroly #37634 üzenetére
No, te még élsz?
Jó látni!
(#37622) FoxiestFox:
Igen, pontosan ezért kerültünk át a szakmai csoportból Lokálba. Ha pl. engem megnézel, már simán lehetett volna saját Avatarom, megvolt a szintem, aztán ahogy átkerültünk, elvesztette a pontértéket majdnem az összes HSZ-em, visszaestem 1 vagy két rangot. Igazából pont nem érdekelt, Avatarból is jól megvagyok a stock darabbal, meg nem is nagyon cserélgetem, de azért bosszantott, hogy a fanatikus tag / szakértő helyett sima tag vagy aszem még csak Kvázi-tag lettem. Úgy látszik, Időnként (talán pont 4 éve volt?) revízió van, és valahogy mindig a békés, nyugodt, álló vizes fórumok kapják meg a magukét. Régen volt egy nagyon jó oldal, az Oldmobil.hu, sokan onnan jöttünk ide, mikor szétesett a fórum. Betörtek a trollok, meg a sok szűretlen idióta, ezért akit komolyabban érdekelt, átjött ide, mert ez szakmaibb oldal volt. Most félévente van kb. egy-egy HSZ.
Sajnálnám, ha elmenne a topic, de már közel se pörög úgy, mint kellene. Facebookon van több csoport is, jobban is pörög, sokkal egyszerűbb használni, és nem zavaró az adok-veszek se (leszámítva azokat, akik nem tudnak értelmes árat megadni). De szerintem az, hogy ha valaki kiírja, hogy pl. "Keresek 4 MB-os Nokia MMC kártyát 9110 communicatorba", az inkább segítségkérés, mint hirdetés.Pláne, ha utána értelmes vitát/ beszélgetést generál, mint nemrég azon kérdő posztok, pl. a jelen kérdésben felszólalók által íródtak. -
ferret77
aktív tag
-
Fancy-boy
addikt
válasz
meroly #30547 üzenetére
Leginkább Sirocco, mondjuk a simába is beletudnám gravíroztatni, hogy "Sirocco Edition"
De valószínűleg az lesz, hogy esztergályossal csináltatok egyet.
Elakarom adni az enyémet, full dobozos, mindennel, csak a pánt elkeveredett valamikor.Lehet majd írok neked egy privátot, mert szükségem lenne a pontos méretre, és tudom, hogy neked van.
-
-
kovy79
őstag
-
stufen2
aktív tag
válasz
meroly #23652 üzenetére
szerintem meg inkább a 6500 után jöhetne, kicsit hasoinlít is rá, persze mindenkinek más tetszik, de én meghagynám az árték formavilágát maximum egy kicsit modernizálnám, ez se rossz koncepció és kicsit más anyagok használatával már is modernebb lett
-
stufen2
aktív tag
válasz
meroly #23650 üzenetére
Igen, csak kb kinézetre olyan sablonos, mint egy 3210-es, nincs benne semmi különleges, olyan mint egy darab fröccsöntött műanyag, nincs bennem az az érzés hogy nyúlnom kellene érte, de pl. nekem, herótom van ezektől a polikarbonát gépektől, remélem minél előbb kimegy a divatból (ez a magánvéleményem), de inkább a 6700 utódjául képzelném el, nagyot csalódnék ha 8-as lenne
-
KSparrow
őstag
válasz
meroly #23496 üzenetére
az enyém az állt állítólag egy pocsolyában vagy 3 órát. arccal lefelé. Mikor este kiszállt a kocsiból az ex-tulaj, akkor nem zsebre tette, hanem mellé, leesett, és nem vette észe. A 6250 le volt némítva, kereste, hívta, de nem hallotta hogy hol rezeg. És ez volt a szerencse. Mert a környéken lomtalanítás volt épp, de a pocsolyában, arccal lefelé nem látszott, hogy villog, és mikor visszament, még megvolt, pedig pár méterre onnan volt egy kupac, mellette pedig az őrszem, aki vigyázott a motyóra. Ha nem úgy eik, vagy nem bírja a vizet, vagy nincs lenémítva, akkor ma nem lenne üzemképes 6250-esem
-
ferret77
aktív tag
válasz
meroly #23163 üzenetére
S60v5-ön meg lehet oldani egy kis moddinggal, hogy a névjegyzék, stb ne maradjon a háttérben.
Én amúgy a multitaskingot szerettem legjobban a symbianban. Meg is halnék, ha nem tudnék több cuccot egyszerre futtatni. Utálom is androidon, hogy magától bezárja sokszor a dolgokat a háttérben, ha ő úgy gondolja. Symbianon ezt legalább én szabályozhattam. -
KSparrow
őstag
válasz
meroly #23041 üzenetére
nagyon bírja, Angliában nem kellett vacakolnom a töltővel kb, mert ment volna végig. Csak aztán rájöttem, hogy van rajta sims, aztán az levette a töltést. Mondjuk kint a 808-at használtam, ez kb csak készenléti állapotban volt, de itthon is elmegy egy hetet, pedig telefonálok rajta.
-
KSparrow
őstag
válasz
meroly #23039 üzenetére
Nekem is ugyanígy van az alkatrészes dobozban. az 86 órás, de ázott, tuti. ment, de meghalt. Lehet eladom, ha ilyen jó árban megy
Én se akartam érintőset, de be kell valljam, a 808 megváltoztatott. Nem volt jó tapasztalatom velük sajnos, amit most eltettem N97 mini, abban is rettenet a rezisztív. De a 808 az szuper. Nem isteníteni akarom a telefont, de nagyon kényelmes. Persze, nem mondom, könnyű rajta elgépelni, és menet közben nem lehet, nézni kell, (ebben jobb volt az E90, csukva simán írtam rajta amit akarta, közben beszlgettem és mentem előre..
) de a rendszer stabil, netezni kényelmes, szép a képernyő, HDMI-vel kiteszem a képet TV-re és úgy nézem a sorozatom, és tovább is bírja.
Én egyelőre csak a vakon gépelést hiányolom belőle.
Nekem az a bjom, hogy nincs normális telefonom, másodtelónak. N95 túl szép, N95 8gb T-mobilos, N97 mini szintén, 5230 Vodás, 3720 most volt (bár bevált, elketyeg egy hétig, igénytelen kis kütyü), a mostani R320-asom akkuja bizonytalan... Nem könnyű az életHiába van 215 (?)
Azt se tudom, hány darabom van
-
stufen2
aktív tag
válasz
meroly #23030 üzenetére
5210-el és egy 8310-el kiállok melletted, bár egy 6510 alaplap + lcd kellene a 8310-be mert telibe öntötte egy hete a barátnőm meggymárkával a 8310-est és a szilikon tok nem védte meg....
, egy-két éve én is odavoltam a több százezres csodákért mindig megvettem a legjobbat és sorra eladtam őket vagy beszartak, nem is érdekelnek már, nekem csak telefonálni kell de azt napi 5-6 órában legalább
-
Earl_Muttley
őstag
válasz
meroly #23030 üzenetére
Tudod, ez szerintem olyan, hogy akinek mittudomén van egy ~50 éves Mercije, az se biztos hogy fő autóként használja, mert elavult--hiába jó.
Szerintem a telefon is ilyen. 1-2 napig-hétig én is elhasználgatok akármit, de ciki amikor valamit meg kell hirtelen lesni, vagy lefotózni, akkor már kellemetlen...
SZERINTEM.
-
golya32
senior tag
válasz
meroly #23030 üzenetére
Az a baj egyik teló sem tudja megfelelően kezelni a mail fiókjaimat, van összesen 4 amit folyamatosan néznem kell.
A másodtelóm n95 csak telefonálásra könyv olvasásra tökéletes.
Azért azt hozzá kell tenni, a nokia alap naptárnál nem nagyon van jobb az újabbakban sem.
Ráadásul mellékletekkel, esetleg válaszolni is kell, ezt csak az újabbak tudják akkor meg már mind1 hogy nokia vagy android.Miután nem vált be a dualsim, ezért a második telóm mindig retro lesz, a telefonálás smsre ezek is tökéletesek.
-
KSparrow
őstag
válasz
meroly #22995 üzenetére
Á, TV-ben ment, én meg pakoltam. fény derült a titokr, hány töltőm is van. ACP-7 kockatöltőből van a legtöbb, 16.
Csak így, egy dobozban. Meg persze van a telefonok mellett, a saját dobozukban, meg van egy elöl is, használatban, szóval ez nem az összes, csak ami el van rakva
Meg összeraktam az alkatrészes dobozom is, N95 8gb , E60 proto, 6630, 7650, N-gage, 6650 fold.. Csak pár darab a roncsokból. -
KSparrow
őstag
válasz
meroly #22890 üzenetére
az IMEI az 35-tel indul, azaz rendes. nem proto telefon, nem központi a letiltéás, mint a lopottaknál, hanem helyi, azaz csak a telefon "butított". de mókolni kell valamit hogy menjen rendesen. Nem egy nagy telefon amúgy. Nekem van rendes Ngage, Demo QD éps rendes QD is.
-
quailstorm
félisten
válasz
meroly #22408 üzenetére
Aki azt mondja hogy a windows nem megbízható, az nem tudja használni a számítógépét. Sokan vannak... nagyon sokan...
Nekem a saját gépeimen soha semmi bajom nem volt. Egy két apróságot leszámítva, ált user error.
Titkom az állandó frissítés, a NOD32, havonta karbantartás, gép hőmérsékletének biztosítása,észnélküli warezolás. Igazából semmi extra.Symbiant is egyszer összerakod, hónapokig ki se kell kapcsolni. A legstabilabb nyílt OS...
-
KSparrow
őstag
-
kovy79
őstag
válasz
meroly #22366 üzenetére
A korábbiakban sokan dicsértétek itt a "gombos" telefonokat, akkor nem szóltam.
Bármibe fogadok, hogy gyorsabban megnézem a mail-jeimet, válaszolok, meglesem a topikot és esetleg beírok valamit a nem éppen csúcskategóriás Sony P-vel, mint pl te bármilyen "gombos" telóról.
Kényelem. Számomra ez a fontos. Az akkut naponta kell tölteni, de megszoktam és kibírható. Belakottan, teljesen személyre szabottan nekem szinte tökéletes. Mondom ezt úgy, hogy szerintem a 6310i-nél még senki sem csinált jobb telefont.
Céges telónak jelenleg K800i-t használok és azt vettem észre, hogy sokszor "ledobja a láncot" attól a sebességtől, amit "diktálok", amit megszoktam a tapison. Sokkal előrébb jár az agyam, mint amit ő bír tartani.Ez meg szomorú... Jó az első pár kép.
-
zorzy4
addikt
válasz
meroly #22366 üzenetére
Igen akkor voltam 22-23, most 35.
Valószínűleg nem annyira a érintő, meg az android volt a gond, hanem hogy szarszungon próbáltad. Csak ipari hulladékot tudnak gyártan. Én mostanában két érintős telefont, prestigio 5000, és nokia 808 próbáltam ill. használtam, és nagyon kellemesen csalódtam az érintőben. -
KSparrow
őstag
válasz
meroly #22278 üzenetére
sehol, de van, aki már vezeték nélkül tölt (félsiker)
Ma amúgy kaptam egy Telecomot, (2000 Nov, 2. évfolyam, 11. szám), Hát érdekes lapozgatni. Tisztán a márkák, minden, tíous, így e:1 benne van, leírják, reklámokkal tele, letölthető zene, kép, Trium Astral teszt, 9110 Pro-kontra (kiemelve, hogy 4 Megával bűvíthető a memória, mekkora dolog.. Ma meg 32 gigával, és a kutyát nem izgatja, kb) Nagy kijelző, stb. Mennyire más világ volt.
Ja, és azt tudtátok, hogy a 2010-re volt gyárilag neon előlapszett? Van benne olyan sárga is, mint most a Lumiák
Ha eljutok oda, beszkennelem. a 9110 dokkolót se felejtettem el.
-
KSparrow
őstag
válasz
meroly #22275 üzenetére
Azért a fém is jó, de könnyen karcolódik, nehéz, és drágább. Persze, az lenne az ideális, ha mindenki kitalálhatná, milyet akar. kamera, kijelző, processzor, felület (!), OS, burkolat anyaga...
Az a vicc, hogy rengeteg telefon van, Márkák, típusok, kategóriák, de egyszerűen nincs olyan, amire azt mondanánk, hogy na ez. A 808-ban is van kifogásolható dolog, kezdve a MicroSIM--től a kijelző felbontásán át az érintőig, vagy az N97-ben a rezisztív kijelzőt, N8-ban a régi töltőcsatlakozót, ... mindenben van hiba, semmi nem jó nekünkAz meg (hiába tény, de akkor is) vicc, hogy a vadi új LG optimus G egy napot megy el. Két év múlva mi lesz? úgy kell töltőért rohanni, mint a 1610 akkukkal, mert "jaj lemerül?" Ma annyira szerves részünk a telefon, aztán nem bírja velünk tartani a lépést mégse.
-
Pastika
aktív tag
válasz
meroly #22217 üzenetére
Anno én is szerettem volna. Meg is néztem, de egyszerűen annyira drága volt, hogy nem tudtam/akartam annyit rászánni. Úgy vagyok a gyűjtéssel, hogy nem kapkodom, ha hónapokig nem találok semmit akkor legalabb félre teszem a pénzt, ha valami igazi unikum képbe jön akkor tudjak lecsapni rá.
-
KSparrow
őstag
válasz
meroly #22092 üzenetére
Nekem jó ideig ez volt N82-n a családi: [link]
E90-en a Roadster volt, leszedtem, és E75-re is áttettem csengőhangnak. Sms az a Desert wind volt. Most E75-re váltottam, a Bedrock-ra. (azt nem találtam sehol sajnos. )
Ja, meg egy ideig ez is volt, felváltva ezzel. -
draco31
veterán
válasz
meroly #22084 üzenetére
Nagyjából 1 évig ez volt a csengőhangom amikor meghallottam az akkor vett SE W200i-mon, nem volt kérdés. Aztán csak lecseréltem, de valahol megvan még az eredeti.
stufen2
Van vagy 2 DVD-nyi ilyen zeném, jók voltak ezek. -
draco31
veterán
válasz
meroly #22081 üzenetére
Nem töltöttem én le semmit akkor, arra sem emlékszem mit néztem már meg akkor. A csengőhangom viszont azóta változatlan, akkor még dallamszerkesztőt használtam rá, aztán később már letöltöttem vagy átküldtem az aktuális telefonomra. [link] 1:00-tól 1:25-ig tartó rész. Egyszólamú-aztán midi, utána mp3, megvolt minden generáció.
Most belegondolva lassan 10 éve ugyanaz a csengőhangom, bár egy évet kihagytam egyszer. De még most sem unom, és sosem hallottam még mástól szólni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Automata kávégépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest