- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
juhasz.jozse
tag
-
siddis
őstag
-
bodnar10261
aktív tag
válasz
Black_Raven #15895 üzenetére
Dede én is szoktam válaszolni
Ezt amit linkeltem AEX romot azért probáld ki és írd meg milyen. Amugy meg az a titkositási problémát hogy lehet törölni végleg twrpvel
-
qge
aktív tag
válasz
juhasz.jozse #15893 üzenetére
Mi ez a v28, v30 stb dolog az elmúlt pár napban? Eddig fontos volt a TWRP meg a ROM...most meg? Thx
-
Jenő76
tag
Kezdek kicsit csalódni a telefonban. ( nem a tudásában)
Egyszer bejött egy figura meg egy kiírás, hogy valamit javít, azt ki tudtam kapcsolni a hangerő fel + power gombbal.
Ma meg mikor kivettem a zsebemből egy rakás kínai szöveg volt rajta, csak a kikapcsolás segített.
Ezek mennyire jellemző problémák ? -
Black_Raven
veterán
válasz
bodnar10261 #15891 üzenetére
Csak egyszer kell törölni és nem okoz gondot többet, ha nem teszel fel mégegyszer Global romot. Mert én nem tettem és nem is jött vissza.
Amúgy engem nem érdekel mivel nekem nincs. De ha kérdeznek konkrétan erről, illik válaszolni. Vagy te nem válaszolnál?
-
juhasz.jozse
tag
Bocsi, fw v028.
-
juhasz.jozse
tag
Üdv.
Gondolkodom, hogy kipróbálom az AEX oreo Rom-ot.
Jelenleg:
FW v027
TWRP: legújabb.
ROM: RR LouisElgondolás/Kérdések:
- fw update v030-ra indokolt/szükséges-e?
AEX unofficial a hozzá való unoff. gapps-al xda-ról pico? nanoról hallottam hogy bajok vannak vele...
- GCam fix-et láttam oreo-hoz, azt majd kipróbálom,
https://forum.xda-developers.com/xiaomi-redmi-4x/how-to/fix-gcam-temporary-fix-oreo-based-rom-t3737607
tapasztalatokat megosztom majd.
- kártyán lévő adatok mehetnek a levesbe...Esetleg így mehet vagy van még valami buktató amire figyeljek?
Előre is köszi.
-
bodnar10261
aktív tag
Az xda-n verseny folyik melyik készíti a jobb romot ??
AEX TeamGhost stabil -
bodnar10261
aktív tag
válasz
Black_Raven #15880 üzenetére
Keményen mindent leirtál. Adj ki könyvet. Amugy viccet félre téve nem értem miért kell ez a titkosítási szarakodás
Elveszi az emberek kedvét az egész mókolástól
-
aelod
veterán
válasz
Black_Raven #15875 üzenetére
B*szki! Elfáradtam elolvasni is nem, hogy én ezt végig is csináljam. Jó lesz ez ahogy van
-
vince
őstag
-
YASKATIR
senior tag
Ertem koszi. Erre ra nem jottem volna.. Akkor mar csak 1 kerdesem maradt:
Miert irja azt a telefon, hogy "Cant activate Sim card 1"? A kodot nem tudja elkuldeni valamiert, pedig meg az MI accountnal is meg van adva a telefonszamom es termeszetesen be is vagyok jelentkezve a telefonnal
-
siddis
őstag
LuisBuild frissült, changelog-ot nem találtam..
-
YASKATIR
senior tag
Most lakom be a telefont (utolso stabil global rom). Jelenleg 1 sim kartyaval es egy microsd-vel hasznalom, viszont feltunt, hogy a telefon neha kitesz 3db pontot jobb felulre az ertesitesi savba a Wifi ikon bal oldalara. Mintha probalna kapcsolodni a 2. sim kartyahoz.
Ez masnal is jelen van?
-
bb71
őstag
válasz
Black_Raven #15878 üzenetére
Megköszönve eddigi tanácsaidat, kérdezek még egyet:
ha most fent van egy Miui stable, vagy akár egy eu-s rom, akkor hogy csináljam a legegyszerűbben a titkosítás megszüntetését?
TWRP-vel csinálok egy komplett mentést, majd törlöm amit előbb írtál - kicsit azért elakadtam gondolatban -, és restorral visszateszem a mentést, akkor mi történik, a titkosítás is visszajön, mert a DATA-ban van benne?
-
Black_Raven
veterán
Hivatalosan azt mondják hogy FEE kerneles romok csinálják, de sztem a miui. Más telefonra teszel TWRP-t és mondjuk egy LOS-t, ott miért nem titkosít, csak akkor ha miuis telefonra teszed?És mit csinál az user? Elmegy a kedve az egésztől és vissza teszi a miui romot, akkor kinek jó ez? Rátesznek egy alapértelmezett titkositást és ahogy felteszel másik nem miuis romot, azonnal aktiválja magát.
-
Imi1981
veterán
válasz
Szép írás! Ezt be kéne rakni az összefoglalóba! Itt és a redmi note 4 fórumban is és akkor kevesebb gond/kérdés lenne ezzel kapcsolatban.
-
bb71
őstag
válasz
MIUI sajátja ez a titkosítás vagy Android?
Raktam már fel xiaomi.eu romot hivatalosra és előtte nem csináltam ilyet, akkor most mi a hátrányom ebben az esetben?
-
Black_Raven
veterán
Persze hogy lehet, mármint megszabadulni a titkositástól. Tehát vissza rakni az első TWRP-t.Alapból mindenki miui romon van, itt minden adatot lementeni, beállitások majd mennek a levesbe úgy is. Ha megvan az adatmentés TWRP-ben csinálni egy mentést a Miui romról, DE SZIGURÚAN CSAK, A BOOT ÉS SYSTEM PARTÍCIÓRÓL.Ha megvan átrakni SD kártyára a TWRP mentést. Ezután letölteni egy Lineage vagy RR romot, ezt is SD kártyára. Aztán vissza TWRPbe és Wipe>Advanced Wipe>Dalvik cache+Cache+Data+System kijelöl és törlés.Aztán Installból felrakod a LOS vagy RR romot majd Reboot System. Nagyjából belakod vagy ha lehet a mindenhol Kihagy hogy elinduljon a rom.Megnézed a Beállitások>Biztonság menüpontban hogy írja a Telefon titkosítva. Ekkor vissza TWRPbe és a Wipe>Factory Resetnél alul jobb oldalon ott van hogy Format Data szépen ráböksz aztán leokézod hogy biztos hogy formatálod a Data particiót. Megcsinálja akkor ráböksz hogy Reboot Recovery!! nem system! ez fontos!Ezután ha vissza bootol TWRPbe Reboot System. és van egy tiszta telód. Ellenőrzöd a biztonság menüpontban hogy már nem titkositott. Aztán vagy maradsz ezen a romon vagy törlöd TWRPben és visszarakod a mentésed a gyári romról ami csak a Boot és System partició tehát kapsz egy szűz gyári romot immáron valóban titkositás nélkül. De mindenek előtt a gyári rendszeren a Miui fióban törlöd az Eszközkeresést, utána kijelentkezel a Miui fiókból+törlöd a google fiókot a telefonról+törlöd az ujjlenyomatot és jelszó/pin/mintát.Hát ennyire egyszerű.
De aki soha nem akar Custom romot felrakni, marad a gyári rendszeren felesleges ez az egész.Csak az csinálja meg aki Miuihu, Eu, vagy más Custom romot használna. A gyári mentés meg maradjon csak tartalékba.
-
Dhampir
félisten
makoj20
Aranyos cica.
Styleair
-
YASKATIR
senior tag
Megjott a telefonom. MAE136 lett vegul. Ezzel csak annyi hatranyom van, hogyha epp magyarorszagon vagyok, akkor nem tudom hasznalni a B20-at igaz?
-
törölt tag
AEX V5.1 (20180119) is gyönyörűen megy V30-as Basebandel,minden probléma nélkül.
-
bb71
őstag
válasz
Black_Raven #15840 üzenetére
Akkor leírnád, hogy mit kellett volna TWRP csere előtt tennie, illetve most, hogy lehet a titkosítástól megszabadulni, ha lehet egyáltalán?
Köszi.
*****************MÁSStable 8.2.12
Titaniumbackup nem tud írni az SD kártyára - mert nincs írásjoga. Ezen lehet valahogy változtatni? Így nem tudok célmappát külső sd-re kijelölni... -
törölt tag
válasz
bodnar10261 #15861 üzenetére
Milyen LED eldobás? Töltés közben nem világit a LED LOS15.1 és Cardinal AOSP alatt.
-
törölt tag
válasz
Aethelstone #15860 üzenetére
Nos,akkor 1 hiba megoldva. Köszi
-
törölt tag
válasz
bodnar10261 #15858 üzenetére
-
törölt tag
-
Dhampir
félisten
válasz
#73029888 #15839 üzenetére
Micsoda, egy macskás pasi, szárazon, józanon és nő nélkül?
Pedig jobb vidéken kapós lehetne, valahogy így:A Macskás Pasi
(írta: A zÉlet)(munkában megfáradt, a sok zöldségtől-hadovától-mahorkától kicserepesedett ajakú fehércselédek lépnek ki a gyár kormos kapuján)
- Nízzítek csak lányok, ott mögyen egy macskás pasi!
(a rekedtes kiáltásra mindenki felkapja a fejét, és szem hunyorítva valahová a távolba néznek)- Nosza hát, kapjuk el! Inkább őtet, mint mást, há' nem?.
(mire többen is belepirulnak az egészségügyi gondozóintézetben töltött kellemetlen perceket felidéző, kissé epés megjegyzésbe)- De hátha van őnéki barátnője vagy barátja.
(kissé tanácstalanul, bizonytalankodva összenéznek)(Ekkor a macskás pasi - aki eddig csöndben, somolyogva fülelt - felordít)
- Má' niiiíííncs!
- Hisz szabad vagyok, akár a szabadság. Mint a víz csap nélkül, mint a szél erőmű nélkül, mint a molnár malom nélkül, mint a majom állatkert nélkül, mint a kert kertész nélkül, mint a csillagos ég földi légkör nélkül, mint a galaxis világűr nélkül.- Akkó' uccu neki csajok, nehogy lömaradjunk az östi kandúrcirógatásró'. Viszem is a fagyasztóba eltárolt cirokseprűmet a náspángoláshoz, mert nagyon kipihentnek érzem magamat a három műszak lehúzása után.
- A' jó lösz, végre nöm pihenünk annyit, hogy lögyen nékünk annyi, hanem tovább folytatjuk a csölekvíst. (helyeslések)
- Hurrá! Hurrá! Hurrá!
(nagy dérrel-dúrral-tyúkhúrral elrohannak a macskás pasi irányába toronyiránt, aki ekkor már távozott a tettek mezejéről és elbújt a színfalakon túl egy Animal Cracker-t ábrázoló papírbáb mögött) -
manchester99
tag
Na picit szenvedtem azért
(NFL nézés közben) ,latest twrp,V27, Aex felment elsőre nem bootolt be, újra indítottam másodikra bebootolt de még mindig ugyan olyan lassan tölt plyaről meg minden.Ezen felbuzdulva mondom akkor kipróbálom az új Los-t.Itt is V27,az a új kernel,gapps minden felment - persze 10 perc után sem bootol, restart 5perc semmi ,restart után talán 10sec és elindult a rendszer minden gond nélkül, mindjárt a play próbáltam ki gyors mind a villám
most egy napig tuti ez marad fenn.Aztán felteszek valami mást és addig fogom újraindítani a teleont még be nem bootol
-
siddis
őstag
válasz
bodnar10261 #15851 üzenetére
Nem, épp azért írtam, hogy nem egyértelmű, ennyi van a kernel leírásban..
-
siddis
őstag
válasz
bodnar10261 #15847 üzenetére
"atleast on AOSP Based ROM / MIUI 9" --na ebből találd ki
-
siddis
őstag
Tesztelhető a Clarity 2.0-ás kernel.. Csak ésszel..
Underclock CPU frequency
Bring Meltdown vuln fixes a.k.a KAISER (Security)
Bring back Backlight Dimmer
Protect Goodix from twice boosted
Implement suspend/resume wakeup to FPC driver (This should help reduce delay FPC on suspend)
Add Optimized crypto arm64 sha256/512 and CRC32 arm64 -
orso0355
őstag
válasz
bodnar10261 #15843 üzenetére
Miért menne tönkre? 😃
Férjem állandóan kikapcsolja a számítógépet ha negyedóráig nem használjuk, mert "pihenjen" 😃 az egy GÉP 😃 arra való, hogy használjuk. A telefon is. (Szerintem.) -
törölt tag
válasz
bodnar10261 #15843 üzenetére
Nem gondolom.
LOS15.1 (20180121) Baseband v30 tökéletesen megy! (Leszámitva a ROM-ban lévő gombok funkciójának hibás müködését).
-
Nkboy
senior tag
válasz
Black_Raven #15840 üzenetére
Visszarakom az elsőt, problem solved, mindenki bekaphassa
-
törölt tag
válasz
Black_Raven #15837 üzenetére
Macskák szoktak hívni
és megettem az Asszonyt. (Jelenleg nincs bnőm)
-
Nkboy
senior tag
válasz
Black_Raven #15832 üzenetére
Ok, rendben. Akkor máshogy kérdezem: Twrp 3.1.1-0 nem kér semmi jelszót, 3.2-s meg kér. Akkor , ez miért van?
-
törölt tag
válasz
Black_Raven #15829 üzenetére
Nekem se lenne csak nincs Asszony,szabadnapok,stb....
-
Nkboy
senior tag
válasz
Black_Raven #15829 üzenetére
-
Black_Raven
veterán
Hahaha, így jár az aki titkositva hagyja a telefonját.
tudod a megoldást, de mindened ugrik vele.
ezzel mindenki szív, ha felrakja a TWRP-t és elmeri hagyni a gyári romot. Amúgy TWRPben láthatod mert ott a szemed előtt titkositja ha olvasod hogy mit csinál éppen.
makoj20: Te egy mágus vagy, de lehet hogy unatkozol.
nekem ennyi időm nincs..
-
Nkboy
senior tag
válasz
Black_Raven #15684 üzenetére
Na, most keveredtem bele, mint bohóc a biciklibe. Felraktam a V3.2.1.0 TWRP-t. Semmi mást, Újraindítom, revovery-be, erre kéri a jelszót.
Nincs új rom, semmi extra, csak egy TWRP Soha semmilyen jelszót nem állítottam be.
Ki érti ezt?Találtam egy ilyet, látom más is szívott vele.
-
törölt tag
válasz
Black_Raven #15824 üzenetére
A legújabb LOS15.1 (20180121) nagyon gyorsan bootol. Talán még gyorsabban mint az AEX.
-
tpeter77
addikt
alapból MIUI van a telón, igaz? Mennyi a szabad memória?
mert olvastam olyat, hogy 1.5 gigát megeszik a miui. De tényleg így van?
esetleg le lehet cserélni a miuit valami másra? -
Black_Raven
veterán
válasz
manchester99 #15823 üzenetére
Egyértelmű, a Globál v027 a másik 2 kínaihoz van. Amúgy most megmértem, kikapcsolt állapotról a Zárképernyőig 15másodperc a boot. Ilyen gyors sosem volt még. De Los 15.1 nekem a v028-cal volt.
-
manchester99
tag
válasz
Black_Raven #15822 üzenetére
neked melyik V27 van fent ? xda-n 3 fajta is van belőle - á hülye kérdés volt
gondolom a global, most olvastam el végig
-
Black_Raven
veterán
válasz
manchester99 #15821 üzenetére
Érdekes nekem az AEX elsőre is kb 2perc alatt bootolt be telepitéskor, most bekapcsoláskor kb 10másodperc alatt bootol, tehát villámgyors. A letöltések/frissitések is gyorsan jönnek és hamar települnek, gyorsabban mint bármikor. Pont ezek miatt maradtam AEXen, meg minden szuperül működik idáig.
-
manchester99
tag
válasz
Black_Raven #15820 üzenetére
Los 15.1nél nincs írva konkrét firemware amit kéne használni ,AOSP alapú romok nem nagyon jönnek be ill. lassú volt a reakció idő is ,nagyon lassan töltött le playről majd nagyon sokáig telepítette az appokat.Nem lehet a twrp a ludas ? Mer én a Los első kiadását nem a legújabb twrp-vel raktam fel és akkor minden gond nélkül ment majd mikor nem mentek fel a Aex ill. társai akkor váltottam a legújabb twrp-re.
-
Black_Raven
veterán
válasz
manchester99 #15816 üzenetére
Aha, és AEX rom miért nem jött be?(csak kiváncsiságból) Nekem idáig minden rom felment hiba nélkül, amit felakartam rakni.
Igen úgy kell, de nem tudom már melyik fw-t kérte a LOS15.1.
-
manchester99
tag
szóval ha most indulnák neki akkor V27 /cache törlés ?/ restart , kikapcsolni a eszközkeresés ,helymeghatározás,fiók-ujllenyomat törlés restart recoverybe ,wipe mindent ,flash rom majd gapps ,wipe cache,restart ?
-
Norby86
őstag
Nem tudja valaki véletlenül hogy a 8.1.18-as MIUIHU rom miért nem lett még publikus a 4x-re? Néztem, már mindenre kiadták nagyjából csak erre nem...
-
manchester99
tag
válasz
Black_Raven #15815 üzenetére
ez konkréten a mostani rom-hoz (Dot Os) tettem fel, kipróbáltam az összes Nougat firemwaret ezzel a rommal és csak a V30al működött az ujjlenyomat olvasó újraindítás után
-
Black_Raven
veterán
válasz
manchester99 #15814 üzenetére
Teljesen ugyanazokkal a lépésekkel mint amit már leírtam. Hogy-hogy már megint a v030 van fennt? Tudom én linkeltem be az összeset. De valamelyik rom kérte?
-
manchester99
tag
válasz
Black_Raven #15812 üzenetére
persze utána már mindent ugyan azokkal a lépésekkel , vagy vegyük a mostani esetemet V30,Android 7,Custom kernel ezeken vagyok most - ha most akarnák váltani milyen lépéseke kell tennem ? Ha gondoljátok én szivessen kipróbálom az új Lost de ezen tapasztalatok alapján már nem akartam belekezdeni a romolásba nem tudom miért csinálja ezt a dolgot pl Aex rom ja bebootol van egy koppanás szerű hang de ha nem jőn ki ezek után a kezdőképérnyő akkor már tudom hogy nem is fog
-
bodnar10261
aktív tag
válasz
Black_Raven #15812 üzenetére
a most frissitett lineage os milyen van aki kiprobálta?
-
Black_Raven
veterán
válasz
manchester99 #15810 üzenetére
És a Cardinal utáni romokat is úgy raktad fel ahogy leírtam?
-
TomiJK
csendes tag
válasz
TomiJK #15391 üzenetére
Ráadásul mér azt is észrevettem hogy nyitott messengernél nem rezeg, nem pityeg , nem villog. És beállítás sincs ami bekapcsolná. Csak zárt alkalmazás ablaknál rezeg , pityeg, led meg csak sötét képernyőnél világít, illetve csak pislákol, és már végignéztem minden beállítást, de nem lehet folyamatos világításra állítani sehol, vagy legalább a villogás sebességét felgyorsítani. Fejlesztői menüben sincs semmi kapcsoló.
Pont az az egy funkció nem működik megfelelően ami miatt ezt választottam, a led.
-
manchester99
tag
válasz
bodnar10261 #15809 üzenetére
ugyan ez volt/van nálam is, tegnap DarthFader kolléga leírása alapján sikerült felraknom az Aex-t majd utána a Cardinal OS de aztán megint csak bootloop lett minden egyes próbálkozásom próbáld ki gapps nélkül csak a romot ha az lesz mind nekem akkor pár pillanattal azután hogy feláll a rendszer kapsz egy google.service hibát.Szerintem ez egy oreo bug de hogy miért jön elő és hogyan tűnik el én tegnap már annyit variáltam a firemwarekkel is de aztán meguntam ma vissza raktam a Dot Os-t.
-
bodnar10261
aktív tag
Nos nem tudom mit ba...tam el de, a Nitrogen OS sem a gapps micro sem a nano unofficialal nem akar menni mert bootloppol a telefon. Nem hiszem hogy a v30 firmware kavarna be. A lineageost nem probáltam. Most miuin vagyok.
-
siddis
őstag
Changelog
Fixed Google camera crashes ( It's working fine now )
Fixed an issue crashes on incoming calls
Switched to O bluetooth
Enabled dexpreopt for quick boot up
Default camera will be pinned to memory ( Should launch fast )
Lineage Sources Updated -
YASKATIR
senior tag
Vett-e mar valaki ilyen tokot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged