Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ssarosi

tag

Üdv DCHARD

Adott az 1540 m-es kábelem, T-comos ismerőssel lemérettem.
    Kaptam kölcsön egy speedport w724v modemet és megnézte hogy mennyire tudja felhúzni (esküszik rá hogy sokkal jobb mint a többi). Azt mondta kb. 17 Mbit-el menne.
    Eddig max. 12-13 Mbit/s volt amivel szinkronizált a modem, emiatt 2 éve visszaálltam a 10-es csomagra.
    Egy első kiadású 360R modemet használok, mivel a 360T és a 380T is elhalálozott 10 év alatt.

De..
    Átolvastam mindent amit ADSL ügyben írtál.
    Szereztem 360R feketét, szoftvert cseréltem.
    Lent van egy műhelyem a földszinten, ott van minden cucc a nethez.
    A II.emeleten jön be a T vonala, nálam nincs a falon kívül kötés, behúztam a nagy szilárdságú kábelt a szobába.
    A földszintre kb. 9 m-es párhuzamos printer kábelen megy le a vonal a 220V-os kábellel egy csőben és itt jön vissza a fővonal a telefonközponthoz és itt megy le a mellék a földszintre. Szóval kihasználtam az erek számát tekintve a kábelt, ami nem csavart érpárú de alu fóliával "árnyékolt".
    Ma már nem így csinálnám, de az 512 Kbithez még jó volt.

A új modem a programoddal a földszinten és az emeleten is 10237-el szinkronizál, ez eddig még jó.
    Ennyire van állítva a profil, gondolom ezért ennyi.
    A földszinten azt írja hogy az RCO=18 300 lenne, az emeleten meg 19 600 és néha 20 000 -et ír.
    Nekem nem jó ha a modem az emeleten van, mert másokét is próbálgatom, ha újra kell indítanom messze van, stb.
    Váltanék 20-as csomagra, azt el tudom intézni hogy a max profilt adják, de a printer kábel által okozott csillapítást szeretném csökkenteni.
    Arra gondoltam (nincs más lehetőségem) hogy kicserélem a printer kábelt CAT5E árnyékoltra. Szerinted van értelme? Ugyanezen a telefont visszaküldhetem az emeletre és a melléket vissza, vagy ezt felejtsem el? Lehet hogy be tudok húzni két kábelt is, de az bizonytalan és természetesen a 220V kábel mellé.
    Holnap kapom meg a kábelt, fent összekötöm és lemérem mennyivel lesz rosszabb (és akkor még nincs a 220V-os kábel mellett), mert nem kis munka lesz a csere - ha megcsinálom. Az is érdekelne, ha váltok IP telefonra akkor a T marad az annex B-nél vagy felhasználja a telefon sávot is DSL-re?

Előre is köszönöm a választ.

Új hozzászólás Aktív témák