Új hozzászólás Aktív témák

• J.K.F.

csendes tag

válasz roboy #2730 üzenetére

Hát ha tényleg van nullánál nagyobb igény VDSL2 verzióra is, akkor megpróbálkozhatom vele, hogy ne dchard-nak kelljen vesződnie az eddig megírt programrészletek kibogozásával.

Ehhez persze tényleg kellenének majd valami minta log-ok, feltéve, hogy VDSL2-nél is ugyanazok a (Broadcom) parancsok használhatóak:
    adslctl info --Bits
    adslctl info --SNR
    adslctl info --Hlog
    adslctl info --QLN
    adslctl info --show
    adslctl info --version

Viszont érdekelne dchard véleménye is, hogy mit lehetne még a képernyőre zsúfolni az eddigi "minden egy képernyőn" megoldás jegyében. Itt elsősorban hibaszámlálókra gondolok, pl.:

SFErr
    RSCorr
    RSUnCorr

HEC
    OCD
    LCD
    Bit Errors

ES
    SES
    UAS
    AS

Bitswap

Vagy az adslctl info --stats negyedórás statisztikái közül:

SF
    CRC
    LOS
    LOF
    ES

Jelenleg ugyanis a program semmi egyéb paramétert nem naplóz, mint ami a képernyőn is látszik. Arra is gondoltam, hogy a "General ADSL info" boxba lehetne egy mini-grafikont tenni melyen a fenti hibaszámlálókból lehetne 1-et ábrázolni (ez egynél több számláló egy grafikonon nem biztos, hogy szerencsés, mert ha az egyik nagyon "elszáll", akkor a skála annyira nagy átfogású lesz, hogy a másik számláló látszólag végig "0" lehet). De ez lehet, hogy már túl pofátlan koppintás lenne a DMT-ről, nem tudom. Esetleg a programablak is lehet kicsit nagyobb, 35-40 pixellel lehet még szélesebb, és akkor még mindig elfér bármilyen 1024x768 vagy afölötti felbontású kijelzőn.

Egy picit már változtattam a legutóbbi publikus béta óta a programon, de az tényleg minimális: a grafikonok feliratai nem "Small fonts", hanem élsimítás nélküli "Tahoma". Ez azonos magasság mellett kicsit szélesebb számjegyeket jelent, ami szerintem sokat dob az olvashatóságon. A "Small fonts"-al ellentétben ráadásul nem viselkedik furán nagyobb felbontású monitorokon sem (vicces volt, hogy 1920x1200-as monitoron a small fonts egy pixellel alacsonyabb lett, és így még olvashatatlanabb).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés