Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8651) asdf_ válasza erdey_a (#8650) üzenetére


asdf_
veterán

az miért baj, ha egy 100ezres mosógép 4-5 évig bírja? mégis meddig kellene bírnia?

szerintem az a mosógép ami 4-5 évig probléma nélkül működik, az egy tökéletes mósógép.

Nem, az a mosógép, ami csak 4-5 évig bírja, az egy halom fos. Amellett hogy eszméletlenül környezetszennyező és erőforráspazarló. Tíz év a legalja, amit minden TARTÓS(!!!) fogyasztási cikknek (hűtő, fagyasztó, mosógép, mosogatógép, szárítógép) bírnia kéne.
Az összes ilyen szemetet be kéne tiltani a p-ba, és kötelezően 5 év garit előírni mindegyikre EU szinten. Kb. tegnaptól...
(a javithatóságról nem.is beszélve)

[ Szerkesztve ]

(#8652) Attila2011 válasza erdey_a (#8650) üzenetére


Attila2011
aktív tag

Ha jól értelek, azért kéne hálálkodnom, mert 4 évig bírta egy bő 100 000 forintos háztartási gép (pontos árára már nem emlékszem, de felette volt). Sőt már a 2 évnek is örülhetnék, mert az is csak havi 3200 számításaid szerint, s mi az a 3200 forint manapság?

Persze értem én, hogy ezeket már eleve így tervezik, hogy max 3-4 évet fusson (élje túl a 2 éves garanciát), az 5. év már ajándék lett volna. Egyébként én is tanultam egyetemen élettartam számítást, tehát pontosan tisztában vagyok még ennek menetével is. De azért ez összességében elég siralmas dolog (szerintem). Ne próbáljuk már beállítani teljesen természetesnek, sőt már-már pozitívnak.

A számolgatásod pedig ott hibádzik hatalmasat, hogy nem csak mosógép van az otthonokban, hanem hűtő, fagyasztó, sok helyen mosogató gép, mikró, konyhai robotgép, stb... Meg számtalan más műszaki cikk is.
Nem mindenki vesz telefont se 1-2 évente, én előző évben cseréltem le a Sony Ericsson K810i kb 10 éves telómat.

(#8653) bta1 válasza harrie (#8391) üzenetére


bta1
őstag

Nyilván nem a kompatibilis vízbekötőcsövet mellékelték :DDD :DDD :DDD

Az a lényeg, hogy jók legyenek a hollanderek tömítései, normálisan meg legyenek húzva (a műanyag anyát túlfeszíteni sem szabad!), és a lehető legkevésbé feszüljenek a könyökök. A 6. ábra az etalon, de ha ehhez rövid a cső, inkább álljon kicsit csálén.

[ Szerkesztve ]

(#8654) erdey_a válasza asdf_ (#8651) üzenetére


erdey_a
őstag

oké, holnaptól törvénybe iktatják, hogy 10 év garancia mindenre amire szeretnéd.
a kasszánál majd közlik, hogy ez akkor 300 ezer forint lesz.
hamar sírvafakadnának sokan, hogy miért nincs olcsóbb.

vagy az élettartam mellé az árat is törvénybe szeretnéd iktatni? hadd lengedezzen a szocializmus szele?

most mi tart vissza, hogy 1-2-3-5 vagy 10 év garival vegyél bármit? ja hogy ingyen kéne...

Vérboci

(#8655) tthom válasza erdey_a (#8654) üzenetére


tthom
senior tag

Saját vélemény:

1. Nincs kedvem 4-5 évente egy 80kg-os mosógépet le és felcipelni, elszállítatni.
2. Keresni 4-5 évente, hogy most akkor melyiket is vegyem
3. Tényleg energiapazarlás gyakran cserélgetni.
4. Szerintem egy mosógép azért nem egy olyan bonyolultságú dolog, amit körültekintő tervezéssel ne lehessen hosszabb élettartamra bírni
4. Mutass egy olyan gépet a mostaniak közül, ami 100%, hogy 10 évig elmegy hiba nélkül. Még a baromi drága Miele-kre is írják hozzászólásokban, hogy szép, meg jó, de nem bír annyit már, mint régen. Pedig én gondolkodtam rajta, hogy megveszem 300-350e-ért is, de a vélemények eléggé eltántorítottak.

Tehát legyen meg a lehetőség annak is, aki 10 évre szeretné, meg annak is, aki 2 évente újat venne.

De ismétlem, nálam nem a pénz volt a korlátozó, hanem az, hogy nincs kedvem pár évente a cserét eljátszani. A régi 15 év után adta meg magát, az is valszeg azért, mert a zasszony nem hallgatott rám és belerakta többször a pehelykabátot, meg a törölközőket egyszerre.

(#8656) erdey_a válasza tthom (#8655) üzenetére


erdey_a
őstag

1. ingyen beadják az ajtón és elviszik a régit
2. fotelból, interneten ez azért nem olyan megterhelő
3. ezzel nem lehet vitatkozni, a tartósság melletti egyetlen jogos érv, kivéve ha a régi cucc nem energiazabálóbb mint az új (általában de)
4. mindent lehet, de ára van, amit a piac nem feltétlen fizet meg (pl. akiknek a felültöltős elkezd rohadni --> lehet az rozsdamentesből is, csak ugye akkor félmillió)

5. fordítva gondolkodtok. a mosógéptől elvárjátok, hogy 10 évig működjön (pláne garanciával) karbantartásmentesen. Már írtam, hogy a 20 milliós autót is évente szervízbe illik vinni és így se bír 100 évet. Bármelyik mosógép elmegy 10 évig. Csak közben kisebb nagyobb alkatrészeket cserélni kell. Már ha van. De ha nincs, az azért van, mert mindenki inkább újat vesz mint javíttat, így nincs valós piaci igény az alkatrészre hosszútávon. Mert anyának úgyis kell az új dizájn, meg az új funkció (amit nyilván pont kétszer fog használni).
A Mielét is karban kell tartani. Az azért kerül többe, mert tuti hogy lesz hozzá alkatrész 10 év múlva is. Ezt ki is kell fizetni.

Tényleg nem tudom, mi ez a kanonizált 10év, amíg mindennek "hozzányúlásmentesen" jól kellene működni... A fogyasztói társadalom nem így működik. Lehet ezen háborogni, de minek. Alakítsatok valami kommunát, aztán ha elég sokan lesztek, majd gyártanak nektek 30 évig is jó gépeket. Centis rozsdamentes lemezből, meg repülőgépcsapággyal :D

Fenntartom: Hűtő, mosó, mosogató, mikró, tévé, vasaló, turmix, mittudoménmi 4-5 év. Utána minden nap ajándék. Így kell kalkulálni meg félretenni a rávalót.

de elkanyarodtunk a topik témájától, offba is teszem. nekem megfelel, ha 4-5 évente kell újat vennem. akinek nem, az nem tehet mást, mint többet költ (már ha ez tényleg segít), vagy extra garit meg biztosítást köt, esetleg szervizel, és remél.

[ Szerkesztve ]

Vérboci

(#8657) bta1 válasza erdey_a (#8656) üzenetére


bta1
őstag

"Tényleg nem tudom, mi ez a kanonizált 10év, amíg mindennek "hozzányúlásmentesen" jól kellene működni... "

Tényleg nem tudod...? Talán most érkeztél a hathuszas űrhajóval? :P Vagy emlékszel azokra az időkre, amikor még kb. ez volt jellemző a márkás háztartási gépekre, úgy a kapitalista, mint a szocialista oldalon? Egy Zanussi (Made in France), egy Electrolux (Made in Sweden) vagy akár egy Hajdú fődarabjai nagy valószínűséggel kiszolgáltak 10-12 évet. A törvényszerűen előbb jelentkező hibákat, mint a vízkőette fűtőbetét, beragadt mechanikus időzár, kezelőgombtörés ne soroljuk ide... na jó, az utóbbit valahol mégis. Nem véletlenül spóroltak rajta, és nagyjából ott kezdődött a lejtmenet.

A tervezett élettartamú ipari hulladékok előretörése marhára nem a kapitalizmus, hanem egy másik "izmus" következménye.

[ Szerkesztve ]

(#8658) Pipó válasza tthom (#8655) üzenetére


Pipó
őstag

https://www.dailymotion.com/video/x34k4y1
teknő2000

"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!

(#8659) erdey_a válasza bta1 (#8657) üzenetére


erdey_a
őstag

bizony, azok a jó öreg gépek... zabálták a vizet, az áramot, olyan hangjuk volt mint egy felszálló repülőnek néha körbenéztek a lakásban is és jó vizesen hagyták a ruhákat a 400 fordulatos centrivel. nem mellékesen, reálértéken kisebb vagyonba kerültek.
de működtek 20 évig... remek. de én másra vágyom. :)

[ Szerkesztve ]

Vérboci

(#8660) tthom válasza erdey_a (#8659) üzenetére


tthom
senior tag

Nézd, én csak leírtam a véleményem, nem akarlak én átállítani, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, jó, hogy neked olyan sok időd van, hogy ráérsz ezeket intézni. Persze jó sok "tartós" fogyasztási cikke van az embernek, tehát elosztva évente valami menjen tönkre. :)

Viszont, hogy az újabbak kevesebbet fogyasztanak.. Ha úgy nézed, hogy 4-5 évente kiadsz 100-150e-et, akkor is? Persze, ha már venni kell, legyen gazdaságosabb, de hogy ezért nem is árt cserélni gyakrabban, hát izé.

Szerintem annyi idő alatt azért nincs akkora csökkenés.

De mondom, peace..

(#8661) ANOka válasza erdey_a (#8656) üzenetére


ANOka
őstag

Akkor a mosógép jelezze a karbantartási igényét 100 ezer km-nyi mosott ruha után! :D

(#8662) bta1 válasza Pipó (#8658) üzenetére


bta1
őstag

Na tessék, régen még a BagiNacsa is jobb volt :DD

(#8663) erdey_a válasza ANOka (#8661) üzenetére


erdey_a
őstag

úgy kellene... :D
kár hogy egy mosógép csapágycsere felér egy autó motorfelújításával... szerintem amúgy bárki kiegyezne azzal, ha 4 évente 20ezerből generálozni tudná a mosógépet

Vérboci

(#8664) eFeMeR74 válasza Hzsolt11 (#8615) üzenetére


eFeMeR74
senior tag

Az általad küldött linken a hozzászólásoknál.

Elektrolux
Hátrányok
A termék hibás. A falba vezetett kifolyócső esetén nem tud megfelelően üríteni és a fürdőszobában folyik a víz. A bolt sem tudott mit kezdeni a problémával és a második készülék után visszafizette az árát. Több egyeztetés után ismerték el, hogy konstrukciós hiba, amit az elmúlt időszakban több készüléknél, több vásárlónál is jelentkezett.

MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8

(#8665) luciferk válasza hibavissza (#100) üzenetére


luciferk
senior tag

Téves

[ Szerkesztve ]

(#8666) tomic válasza erdey_a (#8650) üzenetére


tomic
addikt

Én kb 70e vettem az enyémet úgy 12-14 éve. A műanyag sárgulásán kívül semmi baja. Ennyit kell(ene) mindegyiknek elmennie!!!
Jah és LG

(#8667) eFeMeR74 válasza tomic (#8666) üzenetére


eFeMeR74
senior tag

Teljesen egyetértek. Egy tartós fogyasztási cikk legalább 10+ év amit el kell menni(e).
Azért ne hasonlitsuk autóhoz( amit kb napi szinten használ az ember.(meg kicsit bonyolultabb és több dolog mehet tönkre rajta. A telefont meg ált.nem azért cserélik mert elromlott hanem lelassul,elavul nincs frissités stb
Telefont én is 3-4 évente cserélek, de nálam 70-80 e Ft a plafon
Nálam a tv,hűtő,mosogatógép,sütő, főzőlap,mikro (20 éves én cseréltem benne magretront 14év után 4 csavar 10 perc 6.000ft) mind 10+ és szerelő még nem látta őket ( nem romlottak el. Javításra egy fillért nem kértek.)
Na elméletileg ezért tartós fogyasztási cikk. Amelyik nem megy el legalább 10 évet az egy kalap sz r. Természetesen a kisebb javítások bele kell hogy férjenek, de nem a gazdaságtalan javítás.

MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8

(#8668) tomic válasza eFeMeR74 (#8667) üzenetére


tomic
addikt

10 évet kell(ene) tudniuk. De ugye a fogyasztó társadalmunkban ez nem biznic.
Autó hasonlattól a falra megyek. Vagy bármi mástól. Mi köze a két dolognak egymáshoz? :F
Egyébként is a trágyaszórókhoz elő van írva az olaj,szűrők cseréje,folyadékok stb időszakos ellenőrzése, cseréje.
Mikróba vagy pl mosógépbe mit kell időszakosan ugyan cserélni? Max a ruhákat,ételt,de az nem az élettartamot kívànja meghosszabítani.

[ Szerkesztve ]

(#8669) ANOka válasza tomic (#8668) üzenetére


ANOka
őstag

Cserélném én benne az utolsó lapos alátétet is, ha az tényleg gazdaságosan (meg)növelné az élettartamát! :D

(#8670) Daralo:)


Daralo:)
tag

Sziasztok!
Körülbelül 130.000.-Ft-ig keresek felültöltős mosógépet AEG, Electrolux vonalon.
Annyira nem értek ehez van-e egyáltalán legjobb vétel ebben a árkategóriában vagy szubjektív kinek mi?
Megbizható gép kéne ne egye a rozsda 1 év után erő is legyen benne, illetve szervízháttér és granacia időtartama is számít.
Köszönöm.

(#8671) Dr.FantastiK válasza Daralo:) (#8670) üzenetére


Dr.FantastiK
őstag

mind a ketto hulladek !! :K

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#8672) Gömbike válasza Dr.FantastiK (#8671) üzenetére


Gömbike
senior tag

Mire alapozod? Volt már?

Mert én a wiccpúlt nem engedem be a környezetemben.

AEG - Elux párti vagyok, attól függetlenül, hogy a 2, 5 éves hőszipkás Elux szárítógép most fosta össze magát. A javítás költsége a 887 Ft-os kondenzátorral együtt 3000 Ft. volt.

Nekem sajnos saját átélt negatív tapasztalatom van a wiccpúl terén, de Neked mi a helyzet az AEG-Elux csoporttal kapcsolatban?

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#8673) Dr.FantastiK válasza Gömbike (#8672) üzenetére


Dr.FantastiK
őstag

AEG -t a TURKEY hánnya ossze , másikat az Romanok , Szatmáron !

. . inenn ertheto hogy milyen ezeknek a minosege ! :Y

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#8674) blattida válasza Dr.FantastiK (#8671) üzenetére


blattida
nagyúr

A hulladék minőségéhez azért az általad idehányt gondolatok közelebb állnak, ráadásul felültöltős mosógépek között az electrolux csoport gépei pont a jobbak közé tartoznak.

Az ilyen hozzászólásnak mi az értelme és a haszna?

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#8675) jociolaszi


jociolaszi
tag

Sziasztok Gorenje w6402/s mosógépem szivattyúja játszik velem. Tiszta a cső a szűrő mégis minden 2. mosásnál megáll csak zúg nem viszi ki a vizet!Akkor ugrok cső lerak a földre kifolyik a víz és megy tovább! E7 hibakód! Valaki akinek volt már ilyen kérem segítsen. Cseréljek szivattyút vagy más a baj! Köszönöm előre is!

(#8676) eFeMeR74 válasza jociolaszi (#8675) üzenetére


eFeMeR74
senior tag

[link]
Fúj bele a légcsapdába :D
Légcsapdát ki kell tisztítani. Akkor is, ha integrált! Visszajöhet a hiba.

[ Szerkesztve ]

MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8

(#8677) jociolaszi válasza eFeMeR74 (#8676) üzenetére


jociolaszi
tag

hol van a légcsapda?
mert én bele is fujtam meg a csapon keresztül kinyomattam vizzel!A kifolyó csőbe!

[ Szerkesztve ]

(#8678) Sweetraver


Sweetraver
csendes tag

Sziasztok,

a "textilkímélő dob" mennyire marketing szöveg?
Vagy van valós haszna és értelme is ilyen gépet venni?

Köszi

(#8679) erdey_a válasza Sweetraver (#8678) üzenetére


erdey_a
őstag

szerintem mese habbal...

Vérboci

(#8680) blattida válasza Sweetraver (#8678) üzenetére


blattida
nagyúr

A mese habbalnál azért több, mert valóban tud számítani valamennyit, de ez az előny csak sok mosás után, évek alatt realizálódik, ezért a gyakorlatban valóban nincs túl nagy jelentősége, például a miele méhsejt mintázatának sem (mondom ezt miele tulajként).

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#8681) thamasz


thamasz
senior tag

Egy hete nézegetem már a mosógépeket, mert kell egy új sajnos. Jelenleg ezekre szűkült a kör.

https://edigital.hu/eloltoltos-mosogep/bosch-wax32kh0by-eloltoltos-mosogep-serie8-p671890
Bosch WAX32KH0BY
2 év gyártói garancia

https://www.markabolt.hu/aeg/aeg_mosogep/eloltoltos_mosogepek/aeg_l8fbc69sa_mosogep.html
AEG L8FBC69SA 1+3 év gyártói garancia

A Bosch felé húznék, de a dupla garancia miatt piszkálja a csőrömet az Aeg is. Szerintetek melyik gép jobb?

(#8682) Gömbike válasza thamasz (#8681) üzenetére


Gömbike
senior tag

Én ebből a keretből már meg tudnám venni a belépő szintű Miele gépet, sőt, attól feljebb lévőt is.

Nem is lehet egy lapon említeni őket.

A kérdésedre válaszolva: AEG

[ Szerkesztve ]

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#8683) Csorbi válasza thamasz (#8681) üzenetére


Csorbi
addikt

A Bosch-nál erre a gépre is él most a 10% pénzvisszatérítés a vételárból (minden i-DOS gépre), tehát még annyival olcsóbb lesz a végösszeg. Ezt is érdemes megfontolni, esetleg azt a pénzt plusz garanciára költeni. Nekem Bosch WAT28691 van :)

#8682 Gömbike: miért? Mi az indok?

(#8684) thamasz válasza Csorbi (#8683) üzenetére


thamasz
senior tag

Így gondolkodtam pont, ahogy írtad, és a Bosch lett végül megrendelve.

(#8685) Gömbike válasza Csorbi (#8683) üzenetére


Gömbike
senior tag

Mert nagyon sok a marketing duma.

Egy komolyabb mosógép már 10 éve tudta mindezt, csak nem volt ennyi körítés hozzá.

Persze akkor még a wifi-s technológia nem játszott.

Én AEG-Elux párti vagyok, a 2011. januárjában vásárolt 74850a gépem azóta is hiba nélkül teszi a dolgát. Akkor került 135 pénzbe.

Ugyanazok a sallagos dumák benne vannak a gépben.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#8686) Csorbi válasza Gömbike (#8685) üzenetére


Csorbi
addikt

Ez így önmagában nem volt meggyőző, semennyire :) A marketing egy eszköz, pont erre találták ki. Ferdíteni következményen nélkül - hosszú távon - ott sem lehet.
Műszaki különbségekre lennék kíváncsi, anyagminőségre, bármire.

Ennyi erővel ajánlhatnám a Samsungot is orrba-szájba, mert az előző gépem Samsung volt, a mai napig hibátlanul teszi a dolgát a családban, 2008-ban lett véve, 60 ezer Ft-ért - de nem teszem.

[ Szerkesztve ]

(#8687) Gömbike válasza Csorbi (#8686) üzenetére


Gömbike
senior tag

Tiszta sor, megértelek.

A mosogépem üstje csavaros, tehát a javítható kategória. Már abban az időben sem volt ez általános, hegesztett üstöt használtak már akkor is. A magasabb kategóriás AEG gépekben a legjobb ismereteim alapján még most is csavaros az üst. De ezt a mintaboltjukon keresztül egy telefon pontosítani.

Az anyagminőség és a zajcsillapítás számomra több mint megfelelő. Korábban az egyik fórumban leírtam, hogy egy nagy karbantartás alkalmával szétszedtem a mosószeradagolóját.

A mosószeradagoló előlapjának a hátsó oldalán is zajcsillapító filc volt!

Összehasonlítási alapom csak annyi, hogy amíg a zasszony az áruházakban nézelődik, előszeretettel nézegetem, hasonlítgatom a gyártók gépeit már évek óta. Érzékelhető különbségek vannak anyagminőség és anyagfelhasználás terén is.

Egyértelmű, hogy így csak a kültartalmat lehet összahasonlítani, a belvilágot nem. Viszont itt jön a be a fan faktor. Én jobban bízom az AEG-ben.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#8688) Nagya21 válasza Gömbike (#8687) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Ahham Fun factor, ahhamm
Elux mosógépem és mosogatógépem van.
Meg Beko szárítóm.
A Bekoban a höcserélő lamellák elé egy szivacsot raktak, azt minden 5. szárítás után el kell mosni, a haver AEG jében ez hiányzik, már kellett a szerelőt hivnia, mert a szöszöktől eldugult a szivattyúja.....
Na szóvsl az AEG se szent.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#8689) Csorbi válasza Nagya21 (#8688) üzenetére


Csorbi
addikt

Ismerős most vett 200ezerért AEG T8DBE48S hőszivattyús szárítót. Szimpla boholyszűrőt látok benne, a hőcserélőt meg porszívózni kell.
Nekem 160ezres Bosch van, dupla! boholyszűrővel, a hőcserélő előtt pedig mosható, vastag szivaccsal.

Gömbike: Ha itt megnézed az AEG üstjeit, látod, hogy 90%-uk "welded", azaz hegesztett üst, míg ugyanitt a Bosch-okat megnézve, egyikhez sem írják.
Az alsó szomszédunk az Electrolux PR managere volt, ő azért mesélt pár kulisszatitkot az AEG-Electrolux közti "különbségről", de ezeket itt nem írom le.

(#8690) Gömbike válasza Nagya21 (#8688) üzenetére


Gömbike
senior tag

A 2,5 éves elux hőszivattyús szárítógépemben ment el a fűtés. A kompresszornál kellett egy kondit cserélni.

Nem gondoltam volna, hogy hiba nélkül csak ennyit megy.

Igen, a szűrő megoldás egy kicsit hiányos.

Megfelelő karbantartással ha még elmegy ugyanennyit, az már jó. Ha meg többet tud, az már ajándék.

Egy közel 20 éves normál kondenzációs Miele gépet váltott, a következő viszont ismét Miele lesz.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#8691) thamasz válasza Nagya21 (#8688) üzenetére


thamasz
senior tag

Anno én is bíztam az AEG márkában, tőlük vettem szárítógépet. A garancia alatt többször kellett javítani, először a zavarszűrő kondenzátor műanyag felfogatása törött el a rázkódástól, leesett a dobra ami forgástól nagyon zörgött. A szerelők rutinból a helyszínen orvosolták egy kábelkötözővel, azt mondták tipikus hiba, az electrolux spórólós megoldásainak köszönhetően. Később az üst szájánál lévő "csúszó filc" jött le, ennek a javítása több hétig tartott, de legalább szíjat is cseréltek elmondásuk szerint. Garancia után az alaplap adta meg magát, a horror csere ár helyett magam küldtem ki hollandiába egy mosógép és szárító hibákra specializálódott műhelybe, ahol 69 Euroért megjavították a panelt, és korrektül vissza is küldték, azóta is működik. https://youfixit.eu/de/adress.html
Amúgy az én Aeg szárítómban sincs semmi szűrő a hőcserélőnél, mindíg csupa trutyi.
Samsung mosógépünknek meg egyszerűen leszakadt a csillag egyik ága, gazdasági totálkár. Azóta már 4 éve megy egy LG direct drive hiba nélkül, amit költözéskor hátrahagyunk, ezért fogja most váltani a Bosch.

(#8692) Grande Ale válasza Csorbi (#8689) üzenetére


Grande Ale
őstag

Miért nem írod le itt?

(#8693) Csorbi válasza Grande Ale (#8692) üzenetére


Csorbi
addikt

Remélem költői kérdés volt :)
Ha nem, akkor gondolkozz egy picit...

(#8694) Grande Ale válasza Csorbi (#8693) üzenetére


Grande Ale
őstag

Nem az volt. Szerintem itt, név nélkül simán le lehetne írni... Ez egy fórum.

(#8695) Csorbi válasza Grande Ale (#8694) üzenetére


Csorbi
addikt

1. publikus fórum, nem zárt csoport.
2. leírtam a titulust, nem hiszem hogy ebben a pozícióban olyan sok ember dolgozik/dolgozott eddig, tehát hiába írod név nélkül, nem olyan nehéz beazonosítani. Ezáltal nem fogom kellemetlen helyzetbe hozni.

Remélem így már érthető.

(#8696) Gömbike válasza Grande Ale (#8692) üzenetére


Gömbike
senior tag

Az Elux és az AEG ugyanazon mérnökök tervezése. Ugyanazon a gyártósoron készülnek.

Az AEG megkapja a legújabb, a piac által generált dizájnt, kűlcsínyt, fejlesztést, míg az Elux másképp, de marad ugyanaz a masina, csak az anyagfelhasználás terén, illetve dizájnban marad hátrébb.

Hú, szép mondatra sikerült. :C

Szóval az AEG ugyanaz, mint az Elux, csak más köntösben. S mint mindenben, ennél a cégnél is lehet "félretervezni".

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#8697) Grande Ale válasza Gömbike (#8696) üzenetére


Grande Ale
őstag

Ez volt a nagy titok? :U

(#8698) windlord


windlord
őstag

Kineztem egy AEG L7FBE68S mosogepet. 4ev garival.
Kb. 150khuf.

Jo gep ezert az arert, vagy tudtok ajanlani jobbat?

[ Szerkesztve ]

(#8699) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Sziasztok!

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy Mosó-Szárító gépet keresünk. és porszívót, és mosogató gépet is, de először ezt a projektet vinnénk végig, mert ez kicsit fontosabb. :)

Azért, mert nincs terasz/erkély, és ebben a téli időben nagyon nehezen száradnak a ruháink.
Ami fontos, hogy csak is kizárólag keskeny gép férne el. Két gépet néztem/néztünk, ezek közül Ti melyiket javasolnátok, ajánlanátok? Hőszivattyús kombó gépet sajnos nem találtam, olyanból, ami keskeny. :(
Az alábbi két gépről lenne szó:
LG F2J7HG2W
Samsung WD80K52E0AW/LE

Samsungnál ez a jobb bevonatú fűtőszál jól hangzik, de ez vajon számít-e valamit?

Van érdemi különbség a kettő között? Valszeg Euronics-ból vennénk majd, bár ez még nem
biztos..

Ha van bármi más javaslatotok, szívesen fogadjuk.

Ez a 200.000 Ft körüli ár lenne a teteje, ha kicsivel drágábban tudnátok jobbat ajánlani, az is beleférhet. :)

Előre is köszönöm a segítséget.

Háztartási gépek topic-ban is kérdeztem, de ott még nem érkezett válasz.

Véleményem szubjektív...

(#8700) erdey_a válasza hackeeeee (#8699) üzenetére


erdey_a
őstag

kezdjük az alapokkal, ami ilyenkor mindig előjön: biztos kombi gép kell? gyakorlatilag csak hátrányai vannak... (a 2 in 1 funkciót leszámítva) ami nálam abszolut K.O., hogy a mosás felét ki kell venni, mert a szárítókapacitás szinte csak fele a mosókapacitásnak.
sehogy nem tudod egymás mellé, vagy egymásra rakni a mosót és a szárítót?

porszívót vegyél a philips webshopban 40%-os kuponnal (BBPhilips40 kuponkód). inkább porzsákosat, mint anélkülit.

mosogatógépben nekünk whirlpool van, csak azt ismerem, de ez nagyon jó, mert elmosogat :D . praktikum szempontjából én az evőeszköz fiókos típusokat keresném a kosarasokkal szemben (ezzel ráadásul le is szűkül jócskán a kör)

[ Szerkesztve ]

Vérboci

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.