Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9501) Baloo27 válasza csehe02 (#9500) üzenetére


Baloo27
aktív tag

A 7636 inverteres motorral szerelt, a másik nem,ha jól látom..
A gőzölèst egyszer használtuk,jól működik.

(#9502) d@minator válasza Csorbi (#9408) üzenetére


d@minator
addikt

Így két hét Bosch használat után tovább továbbra is fenntartom, hogy az Electrolux/AEG testreszabhatóbb a mosási/csakcenrti/csaköblítés idők tekintetében. Itt azért kompromisszumos egy két dolog de együtt lehet vele élni és az LG-től jobb.
Viszont a Bosch WAT28691 minőségibbnek tűnik, mint a svédek gépei. Ott a szűrőházfedél tejfölösdoboz szint. Itt masszív. Az egész gép jobban összerakott. Nem ráz, nem vibrál a teteje. A dobvilágítás, plusz víz, automata vagy kézi mosószeradagolás is hasznos. A dobtisztító funkció is elég speciális. Nem csak egy magas hőfokú mosás.Nem játszik szimfóniát, mint a koreai gépek. A programválasztó gomb szépen jár.
A külső enyhén retrós, az "exclusiv" felirat bazári, ettől függetlenül tetszik és élőben szebb, mint a képeken.
Biztató, hogy német, osztrák és angol áruházakban is kapni. Összességében kedvelem és jó választás volt.

(#9503) Csorbi válasza d@minator (#9502) üzenetére


Csorbi
addikt

Melyik programot/mosási időt hiányolod?

(#9504) Yeffy válasza d@minator (#9502) üzenetére


Yeffy
veterán

nekem is 6 Series Boschom lett egy honapja, mondjuk nem iDOS-os meg vilagitos, de meg vagyok vele elegedve. foleg a hatalmas meretu dobjaval, meg az AquaPlus fukcio is jo.

A dobtisztító funkció is elég speciális. Nem csak egy magas hőfokú mosás.
lehet, h a tied kulonbozik, de mi benne a specialis? nalam egy 90 fokos program, mindennemu oblites nelkul. azaz, miutan leszivta a "tisztito"/elso fazis forro vizét, nem obliti le, hanem vegez a programmal, es sipolas utan kikapcsol.

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#9505) dobost


dobost
senior tag

Sziasztok!
Végül egy Gorenje WS168LNST mosógépet választottam sok kutakodás után. :C
Ma jött meg és épp üzemelem be a gépet, viszont ennek a szennyvíz leeresztő cső végén lévő gumi kisebb, mint ami volt. 2 cm a gumi rész...
Van beépítve egy falon kívüli szifon, amin eddig volt a mosógép és igazából a szifonra 70-80%-ig rá tudom erőltetni/nyomni a csövet...
Lehet hülye kérdés, de biztosra akarok menni. :)
Ti hogy csináltátok otthon (persze amennyiben nem a csapba/kádba megy)? Szifonra erőltettétek vagy kivettétek a szifont és benyomtátok a csövet a falba?

Köszi! :R

Üdv,
Tamás

(#9506) benczeb


benczeb
aktív tag

A Bosch Series 4 általánosságban mennyire megbízható széria? 126k körül vannak a gépek.

(#9507) d@minator válasza dobost (#9505) üzenetére


d@minator
addikt

Szia! Teljesen rá kell menjen. Aztán gyorskötöző rá. Én kihúztam a falból és úgy húztam rá. Ezt a gépet én is néztem élőben jobban néz ki (a képeken olyan tűzhelyes) és jók a funkciói. Végül a zajszintek (77dB centri) miatt esett ki nálam és lett Bosch.

(#9503) Csorbi: Van pár "drága" pólóm ami nem koszos pár óra után és nem szeretnék dögönyözve mosni ezért eddig a "Wool" programokat használtam erre. Itt viszont csak 800 a centri. Hiányzik az 1000 és 1200. De egy kis ügyeskedéssel megoldom.
A csak centri progi 13 perc itt hiányzik rövidebb, illetve az öblítés+centri 22 perc itt is hiányoznak a rövidebbek de odafigyeléssel megoldható ez is.

(#9508) Yeffy válasza Yeffy (#9504) üzenetére


Yeffy
veterán

hmm? :F

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#9509) d@minator válasza Yeffy (#9504) üzenetére


d@minator
addikt

Melyik típus? A iDOS kényelmes meg a világítás is adott esetben de lehet nélkülük élni. :)
A dobtisztításnál bemossa a mosószert aztán pörgeti a dobot párszázas fordulaton egy jó ideig. Szétcsapja a mosószeres vizet az üst belső részére? Nem tudom. Után jön a hosszú program. A vége is furcsa de még nem volt időm teljesen megfigyelni. Fura hangokat is ad a végén.

(#9510) Csorbi válasza d@minator (#9507) üzenetére


Csorbi
addikt

Öööö....ExtraKurz 15'/30' miért nem jó erre a célra? :D Hagyjuk már ezt a drágapólózást...ha nem bírja, mosd kézzel :U Ha meg nincs tiltva a forgódobos mosás akkor adjál nekik. Az emberek 99,9%-a nem szarozik ezzel, ezért nincs a Te "kívánalmaidnak" megfelelő gép...

(#9511) d@minator válasza Csorbi (#9510) üzenetére


d@minator
addikt

"nincs a Te "kívánalmaidnak" megfelelő gép.." - Van csak rossz a földrajzi hely. :D Régen voltak turis 300Ft-os pólóim. USA-ból! Snassz köznapi meg választási kampányos politikai, iskolai stb. is volt köztük, azaz reklám pólók. 40-60 fokon hét!!! évig bírták.
De ez itt Mo. 10-20 ezer közötti márkás de silány minőségi pólókról van szó (mint itt minden más a térségben) nem bírnak ezek semmit.

(#9512) Csorbi válasza d@minator (#9511) üzenetére


Csorbi
addikt

Akkor miért ezekhez igazítjuk a mosógépet? Jó helyről kéne vásárolni... Láttál valaha kommersz (pl Heavy Tools) pólón 60 fokos címkét? A pólók 99%-án 30!!!! fokos címke van! Kezdjük itt...

[ Szerkesztve ]

(#9513) dni


dni
őstag

Sziasztok,

úgy tűnik nem akarja szívni a vizet mosáskor a tizenéves Siemens mosógépünk. Tudnátok ajánlani szerelőt, vagy javítással foglalkozó céget?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

(#9514) asdf_ válasza dni (#9513) üzenetére


asdf_
veterán

Nagyban növeli az esélyeidet, ha elárulod, hol a búbánatban laksz...

(#9515) dni válasza asdf_ (#9514) üzenetére


dni
őstag

Ezt el is felejtettem elárulni. :) Bp XVI. ker.

(#9516) d@minator válasza Csorbi (#9512) üzenetére


d@minator
addikt

Neked szövegértési problémáid vannak... Nem akarok 60 fokon pólót mosni -pedig mostanában ajánlják - de egy pár órát hordott gyenge minőségű pólót 30 fok wool-on ajánlatos frissíteni, ami után jó lenne egy 1000-1200-es centri (nem gyapjú, mehet neki egy nagyobb fordulat).
"Akkor miért ezekhez igazítjuk a mosógépet?" - Mert ahol lakok csak gyenge minőségű pólókat kapni, kiskerben is neten is (már ami jól is áll és színben, méretben valamint fazonban megfelelő). Ez nem USA vagy Németország. Nem egy mosógéphez fogok ruhát venni, talán fordítva.
"Az emberek 99,9%-a nem szarozik ezzel." - Az emberek 99,9%-a minden elfogad. Pl. a félnapos üzemórájú telefonokat vagy a 999ccm-es turbós kamumotort and so on.
És újra : Akkor miért ezekhez igazítjuk a mosógépet?- Az Electrolux és AEG gépeket ehhez tudták igazítani. És akkor visszaérkeztünk a kiindulóponthoz.

(#9517) Csorbi válasza d@minator (#9516) üzenetére


Csorbi
addikt

Te írtad, hogy 40-60 fokban mosod, mostad a pólóid, nem én, ráadásul én még csak nem is javasoltam ilyet. Életemben nem mostam még 40 foknál magasabb hőmérsékleten pólót. Köszi, az ExtraKurz tök jól megvan a pólóimmal majd' 2 éve felfrissítés céljából, senkinek semmi baja, nincsenek sérültek vagy áldozatok. A mondandómból a lényeget továbbra sem tudod kiolvasni, szóval további sok sikert a bezzegittmagyarországonozáshoz :P

(#9518) coolabácsi válasza Dave™ (#9499) üzenetére


coolabácsi
tag

A letört műanyag darabokat megtalálnád szerintem a szűrőben, attól nemigen kattog a gép.Nekem volt olyan hogy lelazult a dobon lévő szíjtárcsa, na annak volt hangja míg bele nem szakadt a csavar :)

(#9519) Dave™ válasza coolabácsi (#9518) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nem, azt is néztem, nincsenek ott. A dobon belül meg semmi hozzáférés nincs semmihez, tehát ha elakadt akkor ott maradt. Azóta sokan finomodott a hang, gondolom bekoptak. Elég kemémy műanyag, de a fém dob csak elnyírja előbb-utóbb.

(#9520) borix


borix
őstag

Üdv. A Candy mosógèpnek milyen a szervíz háttere?

(#9521) benczeb


benczeb
aktív tag

Sziasztok! Az i-DOS Bosch gépeknél milyen színű ruhákhoz való mosószert érdemes az adagolóba tölteni? Mert nálunk külön van a fehér, színes és fekete mosószer. Ki hogy használja? Esetleg lehet tiltani, hogy ne az adagolóból vegyen mosószert, így csak bedobok egy másik párnát dobba közvetlenül? Hogy megy ez?

(#9522) Csorbi válasza benczeb (#9521) üzenetére


Csorbi
addikt

Értelemszerűen azt érdemes, amelyik színből a legtöbbet mosod. Ha ez egyforma, akkor tökmindegy melyiket.
A kézikönyvet elolvastad? :)) Világosan le van benne írva, hogy az i-DOS helyett hogy működik a "kézi" mosószer betöltés.

(#9523) benczeb válasza Csorbi (#9522) üzenetére


benczeb
aktív tag

Köszönöm, megtaláltam.

(#9524) darthdenes


darthdenes
tag

Sziasztok
Mi az ajánlott típus felültöltős mosógépeknél? Férfi felhasználó zömmel alsógatya-zokni vonal heti 1használat mellett.

(#9525) syab19


syab19
tag

Kedves Tagtársak!
Érdeklődni szeretnék, van-e valakinek bármilyen tapasztalata ilyen mosógéppel kapcsolatban?
LG F4J6TY0W [link]
És érdekelne van -e valakinek szervíztapasztalata LG termékekkel?

Köszönöm szépen a segítséget és tanácsokat előre is!
:R
Üdv. Szabi

(#9526) erdey_a válasza syab19 (#9525) üzenetére


erdey_a
őstag

nem pont ilyen, ettől kisebb, de Lg mosógépünk van és szerencsére nincs szerviztapasztalatunk vele, ~4 éve jól működik :)

Vérboci

(#9527) syab19


syab19
tag

Köszönöm a választ. remélem nekünk se lesz gond vele, bár mint kiderült sérült a termék és a jobb hátsó lába el van ferdülve, úgyhogy nem fogom átvenni. Kíváncsi vagyok mit ajánlanak helyette. :R

(#9528) Azteeek


Azteeek
tag

Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni mosógép vásárlásban. Megbízható strapabíró gépre lenne szükség ami bírja a gyakori használatot. Zaj, energiatakarekossag nem számít csak ne adja meg magát 2 éven belül.
Ezt a kettőt néztem ki első körben, valakinek van tapasztalata velük?

(#9529) zagloba


zagloba
aktív tag

Sziasztok!
Elkövettem azt a hibát ,h mosó-szárítógépet ígértem az asszonynak! És most a fülemet rágja érte! :)
Ár: max 200e
60 cm-nél ne legyen szélesebb! 4 fős család fogja használni! Mosási idő nem számít a szomszéd néni nem ezt használja! :) Lehetőleg minél A+++ ! Ez lesz az első szárítós gépünk! Annyit sikerült megtudni ,h hőszivattyúsat és szénkefe menteset érdemes venni!
Mit ajánlotok? :)

(#9530) Gömbike válasza zagloba (#9529) üzenetére


Gömbike
senior tag

Ha elfér, két külön gépet vegyél.

A kombigépek nem szárítanak, csak szikkasztanak. A felépítésükből adódóan.

A kimosott ruhát két részletben kell megszárítani bennük, amihez dupla mennyiségű vizet és áramot használnak.(vízzel kondenzál)

A kombigépek dobja 50 és 60 liter között van, a különálló szárítógépek dobja 110 és 126 liter között van.

Nem véletlenül. A ruháknak át kell esniük a dobban, hogy megszárad jának. Ezért is írja a kombigép használatija, hogy kevesebb ruhát tud szárítani, mint amennyit kimosott, s két részletben kell visszarakni őket.

Nézd meg bármelyik gyártó bármelyik kombigépének adatlapját, brutális energia felhasználást találsz.

Csak akkor érdemes megvásárolni, ha más lehetőség nincs. Egy családnak gyakori használatra nem kifizetődő.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#9531) Csorbi válasza zagloba (#9529) üzenetére


Csorbi
addikt

Hőszivattyús mosó-szárítógép ritka mint a fehér holló (talán még annál is ritkább), és kb. többe is kerül mint egy mosógép és egy hőszivattyús szárítógép külön-külön. Ha van rá mód, akkor két KÜLÖN gépet kellene venni, mindenképp jobban jársz vele. Vagy, marad a klasszikus egybegép, amely a mosáshoz felhasznált kb. 55 liter víz mellé még kb. 75 ! liter vizet fog használni a szárításhoz.

(#9532) zagloba válasza Csorbi (#9531) üzenetére


zagloba
aktív tag

Basszus ilyen van ,h 75l víz a szárításhoz?
Sajnos a mosógép felett van a bojlerünk így egybeépíteni nem lehet!
De azt hiszem így inkább a spejzból kipakolok mindent és veszek egy szárítógépet külön! :R

(#9533) Csorbi válasza zagloba (#9532) üzenetére


Csorbi
addikt

Ha megoldható, mindenképp próbáld meg a külön utat. Vízelvezetés sem kell neki a spájzban, alapból tartályba gyűjti a vizet (de megoldható a vízelvezetés is). Ja igen, az áramról nem is beszéltünk, egybegépnél kb. 6 kWh egy teljes mosás-szárítás... :Y

(#9534) zagloba válasza Csorbi (#9533) üzenetére


zagloba
aktív tag

És a csak szárítósból van ajánlott márka? :)

(#9535) Gömbike válasza zagloba (#9534) üzenetére


Gömbike
senior tag

Azt kell megvenni, amire a legtöbb garanciát adják.

Jelenleg a Beko az ár érték bajnok az 5 év gyártói garanciával.

Én pl Elux párti vagyok, de a következő szárítóm más gyártmányú lesz.

Ha heti 2-3 alkalommal dolgozik a mosógép, akkor elég lehet a normál kondenzációs gép, ha viszont sokat kell szárítani, mindenképpen a hőszivattyús gép a gazdaságosabb.

[ Szerkesztve ]

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#9536) Azteeek


Azteeek
tag

Böngészve a mosógépeket a beko adja a leghosszabb gyártói garanciát. Mennyire éri el minőségben a vele egy árban levő bosch/aeg szintjét? Mennyire szervízigényesek, illetve a garancia idő alatt szokott-e velük probléma lenni?
[Beko wmy91443] ezt a gépet néztem ki.

[ Szerkesztve ]

(#9537) zagloba válasza Gömbike (#9535) üzenetére


zagloba
aktív tag

Köszi! Ha 5 évig nem kell hozzányúlni már örülök! Bár most kezdtem számolgatni ,h az előző mosógép Fagor volt kb. 20 évet ment ,h szinte minden nap mosott! A motor adta meg magát! Lehet csak szénkefét kellett volna csak cserélni benne, de megdolgozott az áráért! Szerelőt nem látott! :)

(#9538) _ak_


_ak_
addikt

Sziasztok,

Van tapasztalat vagy ellenjavallat az LG [F2J5TN3W] ellen?
Igazából 40 fokos gyors mosás és 60 fokos mosást szoktuk használni. Szállítással és +3 év garival 150k alatt megáll, de nyitott lennék egy olcsóbb alternatívára,

Ennél tetszik, hogy 8kg mosás mehet bele, de van töltésérzékelés és csendes.

A dilemmám, hogy maximum 3 évig lenne nálunk, de jó eséllyel fele annyi ideig sem, de ahogy olvasom nem feltétlen bírnak ki ennyit sem az olcsóbb gépek.

Szerk:. Papíron ez a Beko is hasonló, csak -50k. Jó mondjuk inkább ez: [link] , de gondolom 20k-t már inkább megér az LG.

[ Szerkesztve ]

Let's begin, de gozaimasu!

(#9539) farkas-j válasza Azteeek (#9536) üzenetére


farkas-j
őstag

Nekünk 4 éve van egy Beko WMY 81483 LMB2 mosógépünk és egy Beko DSS28020X mosogatógépünk. Mindkettővel maximálisan elégedettek vagyunk! Ráadásul a Beko mosógépünk normális vízmennyiségben mos, nem 2 pohár vizet lötyögtet órákig. 33 éve van mosógépünk. Ez a Beko a negyedik, de eddig messze ez a legjobb.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#9540) borix válasza Azteeek (#9536) üzenetére


borix
őstag

100k fölött én már inkább vennék Electrolux, AEG mosógépeket.

(#9541) Azteeek válasza borix (#9540) üzenetére


Azteeek
tag

Alapból én is Aeg-ben gondolkodtam de az 1 év gyári garancia áll szemben az 5 évvel és ez elgondolkodtató, sajnos az előző 3 mosogepunk közül egyik sem ért meg 5 év hibamentes működést. Elég sokat van használva viszont az extra funkciók nekünk nem lényegesek.

(#9542) Baloo27 válasza _ak_ (#9538) üzenetére


Baloo27
aktív tag

Nekem az általad linkelt Beko van. Vízben mos szemben az előző Aeg-el.Pár hónapja használjuk, eddig nagyon tetszik.Szinte minden program rövidíthető a töltet csökkentèse nèlkül.

(#9543) d@minator válasza borix (#9540) üzenetére


d@minator
addikt

Az Electrolux és az AEG néven forgalmazott Electrolux eléggé alább adott a minőségből...

(#9544) borix válasza Azteeek (#9541) üzenetére


borix
őstag

Az öt év gari idő alatt korrekt szervízelés lesz? Utánna?
Elég sokat van használva és nem bírják a mosógépek, akkor venni kel egy Miele gépet.

d@minator
Nem jó üzlet, ha túl jóra sikerül összerakni...
Fogyasztói társadalom.

[ Szerkesztve ]

(#9545) mkriszadmin


mkriszadmin
tag

Sziasztok!

E kettő gép közül melyiket érdemes választani?

AEG L8FEC68S

Bosch WAW28560EU

De ha van ezen a két típuson kívül jobb ebben az ár kategóriában akkor örömmel fogadom a tanácsokat!

Udv!

[ Szerkesztve ]

(#9546) Gömbike válasza mkriszadmin (#9545) üzenetére


Gömbike
senior tag

Elux csoport (AEG) fan vagyok, de a következő mosógépem a WAT 28691 lesz.

Érdemes neked is rápillantani.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#9547) mkriszadmin


mkriszadmin
tag

Koszonom! Meg is rendeltem.

(#9548) zazenke


zazenke
őstag

Sziasztok szeretnék egy kérdésre választ kapni . Anyámnak vettem egy whirlpool mosógépet és megdöbbenve tapasztaltam hogy egyszerűen nincs egy olyan program rajta és nem is engedi magát úgy állítani mint a régebbi electrolux mosógép. annál belehetett állítani hogy 1 órás mosás alatt használjon max centrifigát és 60 fokot. Itt ezeketek az értékbeállításokat meg csak a fehér mosási programba lehet kérni de az is több óráig mos. Ezek szerint erről már le kell mondanom hogy 1 óra alatt viszonylag szabadon állítsam a hőfokot és a centi fordulatszámot ? Most már minden gép ilyen ?

(#9549) Yeffy válasza zazenke (#9548) üzenetére


Yeffy
veterán

le. sajnos a nagyon nagy reszuk az uj gepeknek mar olyan, h fix programok, es azokhoz hofokok/centri ertekek vannak, altalaban max lefele modosithatsz. a pamut az, ami tudtommal meg relativan egesz jol "customizalhato", plusz ha van a gepben programhossz felezo/gyorsito, akkor meg az is radobhato, es mar ertelmezheto idointervallumon belul fog mosni, de ez szintem indig a toltet felezeset is jelenti.

sajnos ilyen ez a szep uj vilag mosogepfolden.

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#9550) zazenke válasza Yeffy (#9549) üzenetére


zazenke
őstag

hát a felező ebből a 100 ezer forintos gépből hiányzik bezzeg gőzfújás csoda mód az van benne. Nem is tudom ha magamnak kell majd venni akkor mitveszek lehet valami olcsó korszerűtlen Beko meg nem lenne ilyen

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.