Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8951) Casoli válasza Williamgrant (#8950) üzenetére


Casoli
őstag

Szerencsere csak a szenkefek koptak el. Ki lett cserelve, azota ujra megy. A hasznalat kozbeni hang pedig az elektromos iv hangja volt.

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#8952) Casoli válasza Csorbi (#8949) üzenetére


Casoli
őstag

Nem nagyon mertem, viszont a furdoszobak nem az alacsony paratartalomrol hiresek.

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#8953) nyaxi


nyaxi
csendes tag

SziasztoK!
Mennyire fontos hogy inverteres legyen egy mosógép?
Zajszint alapján kinéztem kettőt:
https://www.arukereso.hu/mosogep-c3167/electrolux/ew6s406bx-p430779819/
https://www.arukereso.hu/mosogep-c3167/lg/f2j5wn4w-p363379543/

Az egyik tetszik, dB-re majdnem hasonlóak, viszont az LG inverteres. mennyire fontos ez? Illetve a centrifuga fordulat, elég az 1000 rpm? Mi a mostani 800 rpm-es régi géppel is nagyjából elégedettek vagyunk.

(#8954) Nagya21 válasza nyaxi (#8953) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!!
Lg kissé nehezen centriz ha kevesebb a ruha, ezt vedd figyelembe.
Az inverteres motor kevesebb hibalehetőség, de ott a Zelektronyika.
Majd azt nézdmeg ha ugyanazt a ruhát kicentrized 800-on, leméred, majd 1000-1200-őn és leméred, meglátod mennyivel könnyebb, hamarabb szárad.
1200 alatt manapság már ne vegyél.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#8955) grabber válasza nyaxi (#8953) üzenetére


grabber
addikt

Az inverter nem feltétlenül kell,de halkabb és megbízhatóbb mint a régi hagyományos. Centrizés közben sokkal halkabb. Viszont a szívattyúzás hangos. Lesz hangja a gépnek,de csak alkalmanként.

Manapság már tudjon többet 1000-nél. Ami csak 1000-et bír azt nem gondolnám annyira strapabírónak. Lehet hülyeség,de ha már vennék én 1200 és invertereset sok garival.

Én az LGt venném. Az egyik legajánlottabb típus,tud mindent.

(#8956) nyaxi


nyaxi
csendes tag

Köszi a gyors választ, most így kettőt néztem akkor, mert az lg direct drive-os vízszivattyújára azt írják, olyan hangos, mint egy űrhajó, így felesleges azt mevgvenni, mert nem lesz halkabb összességében, meg olyanokat írtak, hogy 2-3 óra egy mosás...

https://www.arukereso.hu/mosogep-c3167/electrolux/ew6s426bi-p430779840/?sgst=1#

https://www.arukereso.hu/mosogep-c3167/electrolux/ew6s406bx-p430779819/

Az első egy inverteres, a második a fekete, ami tetszene, de abban 1000-es a centri is, meg nem inverteres, hiába drágább, úgy tűnik, ennyit kellene a dizájnért fizetni, akkor inkább gondolom az első lenne a nyerő.

(#8957) Casoli válasza grabber (#8955) üzenetére


Casoli
őstag

En meg ketto ev garanciaval nem vennek mosogepet.

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#8958) erdey_a válasza Casoli (#8957) üzenetére


erdey_a
őstag

na de melyik gép a jobb? amelyik 2 év garanciával bír, de 5 évig nem is romlik el, vagy amelyikre 5 év garancia van, de már az első évben háromszor látta szerelő (akire ill. az alkatrészre napokig várni kell)
hát én tudom melyiket válasszam

Vérboci

(#8959) grabber válasza erdey_a (#8958) üzenetére


grabber
addikt

Már bocsáss meg,de ez hülyeség. 2 db gépem is van,ami 5 év garis,de még nem látott szerelőt. Akkor most mi van? Milyen szerelőről beszélsz te?

(#8960) asdf_ válasza grabber (#8959) üzenetére


asdf_
veterán

Igen, és azt, hogy a te két 5 éves gépedet még nem látta szerelő, ezt levezethetjük az egész országra, mindenki összes gépére, mind úgy fog viselkedni, mint a tiéd :U . Nem mellesleg a koĺléga úr hipotetikusan beszélt egy 5 év garival szédítő, de amúgy hullafos termékről.

[ Szerkesztve ]

(#8961) silentkiller


silentkiller
senior tag

4 éves IQ500-as Siemens A+++ mosógépet és IQ5000 A++ szárítógépet érdemes cserélném Bosch-ra vagy inkább Mielére? Amióta kivezették a Siemens márkát Magyarországról tartok tőle, hogy lesz-e hozzá bármilyen csere alkatrész ha bármi egyszer tönkre menne bennük? Ezekre is, mint az összes háztartási gépre (mind Siemens) extra garanciát vettem ami ebben az évben jár le. A főzőlapot már Bosch-ra cseréltünk mert a biztosító nem tudott beszerezni Siemens indukciós főzőlapot, ezeket már nem lehet itthon kapni (ahogy mosógépet és szárítót sem).

∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™

(#8962) Csorbi válasza silentkiller (#8961) üzenetére


Csorbi
addikt

Én ez alapján még nem aggódnék talán... Magyarán a szerviz és az alkatrész ellátottság (egyelőre) biztosított, csak ilyen "mi lesz ha...?" indokért nem cserélnék le egy jól működő gépet.

(#8963) farkas-j válasza erdey_a (#8958) üzenetére


farkas-j
őstag

Ez az okfejtés finoman szólva semmivel sincs alátámasztva. Nekünk 5 év garis Beko mosógépünk és mosogatógépünk van. 3,5 éve hibátlanul teszik a dolgukat.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#8964) nyaxi


nyaxi
csendes tag

Elég sok értékelést elolvastam az árukeresőn. Többnyire, amiket relevánsnak találtam, az a zajszint, és a mosási idő, emg kissé a dizájn. Ugye most az inverter motor mondhatni a divat, de a legtöbb tulaj azt írja, pl LG-nél, hogy a vízszivattyúzás felülmúlva bármelyik nem inverteres gép hangját, így hiába halk a mosás, ha a szivattyúzás minden alkalommal fülsértő. A másik, hogy azt írták, van pl 30 perces rövid program, az is 40 perc minimum, és általában 2-3 órásak a programok. Nekem ez annyira nem jön be.
Persze, függ a centri fordulattól, meg a hőfoktól, de a mostani gép, ami régi Whirlpool, aminek most csináltam meg a panelét, az 800-as centrivel 40 fokon 1óra15perc alatt mos ki, és szép tiszták a ruhák.
Sok mindenkiben feltevődött a kérdés, mire két-két és fél óra ugyanerre a programra?
Klímát sokat szereltem annó, ott tudom, miért jobb az inverteres, de hozzáteszem, ha valaki felrakat egy klímát, nem fogja megmondani, legalábbis zajszint alapján, persze ez kicsit más.
Én is laktam sok albérletben, ahogy írta valaki már itt, sosem láttam még, hogy a mosógép motorja ment volna tönkre. Mindig a panel, vagy a csapágy szállt el. Ahogy egy új Samsung hűtőnél ismerősömnél hiába volt 5 év garancia, 3 év után elszállt a kompresszor, hát bizony arra nem volt garancia... szóval engem egyelőre csak azért, mert mosás közben kicsit halkabb, nem fog meg az inverteres technológia, mert még sosem láttam motorhibás mosógépet életemben. Viszont az 1400-1600as fordulatú centrifugának műszaki végzettségű ember lévén, elhiszem, hogy a csapágya hamarabb elszáll.

(#8965) blattida válasza nyaxi (#8953) üzenetére


blattida
nagyúr

Szia!

Ha nagyon halk gép kell, akkor fontos, egyébként nem. Semmivel sem megbízhatóbbak az inverteresek, ellenben jóval drágábban javíthatóak. A gyártóknak a költséghatékonyság miatt jó. A fogyasztó meg át van verve...mint, szinte, mindig.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#8966) grabber válasza asdf_ (#8960) üzenetére


grabber
addikt

Te meg honnan tudod hogy nem úgy viselkedik az összes gép,mint az én gépem? :U Valami belsős ember vagy vagy te is hasadra ütöttél? Az összes gép fos,de én pont hibátlan példányt fogtam ki,ráadásul piszok mázilsta vagyok mert egyből 2 hibátlan példánnyal rendelkezem a "hullafos termék"-ből :U
Mivel én 2 db géppel is rendelkezem és ti meg eggyel sem nem tudom miért kéne komolyan venni amit írtok. Topikban is van ilyen kolléga,neki sem ment még tönkre. Igazából csak beböfögtetek ide utálatból valamit,mert semmi bizonyíték nincs rá amit állítotok és még nem is rendelkeztek ilyen géppel.

Minimum 4 db gépről tudok itt a fórumban és senki nem panaszkodott és nem hívott még ki szervizt. Szóval mond el melyik cégnek dolgozol mert ez a vádaskodás komolytalan,hogy géppel sem rendelkezel és semmilyen bizonyíték nincs rá. Meg csak ezt a márkát nézted ki,gyanús vagy.

[ Szerkesztve ]

(#8967) erdey_a válasza grabber (#8966) üzenetére


erdey_a
őstag

vannak autómárkák vagy méginkább olyan motortípusok, melyek a többihez képest gyakrabban szorulnak szervizelésre, statisztikailag kimutatható módon gyakoribbak náluk bizonyos meghibásodások.
van ilyen például még a telefonoknál is, vagy mondjuk az ssd-knél, meg csillió helyen
miért lenne ez másként a mosógépeknél?
nem állítom, hogy a te beko géped valaha is el fog romlani és azt sem, hogy az én eldzsím nem fogja holnap azt mondani hogy nyekk.

de a kia 7 év garanciát ad, a skoda meg 4-et, aztán skoda mégis több fut, mint kia. a vásárlók döntöttek.

a vevő számára biztosított garancia hossza - a garancia időtartama alatti meghibásodások esetén sok gondot le tud venni a felhasználó válláról - de nem fokmérője a minőségnek.

[ Szerkesztve ]

Vérboci

(#8968) davenport válasza nyaxi (#8964) üzenetére


davenport
aktív tag

Amiket nézek (Gorenje, keskeny elöltöltős), ott kb. 15.000 forint a felár.

Ha biztosan tudnám azt, hogy minimum egy évvel tovább húzza, mint a hasonló nem inverteres társa, akkor megvenném, de erre szerintem nincsen garancia.

A mostani gépünknél (Gorenje W6402/S). 3,5 évesen volt üstcsere, és 5,5 évig húzta.

No money, no honey.

(#8969) grabber válasza erdey_a (#8967) üzenetére


grabber
addikt

Kia Skoda jó hasonlat. De amíg itt minimum 4 "Kia" tulajdonos van és senkinek nem romlott el és nincs hivatalos infó hogy sokkal rosszabb lenne ez a márka mint a másik,addig kár az ördögöt a falra festeni.
De amíg vannak itt tagok ilyen márkával én nekik sokkal jobban hiszek,mint azoknak aki csak azt mondják majd el fog romlani,meg rossza szerviz,meg..... de semmi tapasztalata sincs vele.

Én nem mondtam hogy jobb,de jogilag véd az 5 év garancia. Ha 30 napnál tovább nem javíthatják tudtommal. Bármelyik gyártónál előfordulhat hogy 3 hétig javítják. De amíg nem kell javítani addig a legjobb.

(#8970) asdf_ válasza grabber (#8966) üzenetére


asdf_
veterán

Ha nincs meg józan paraszti ész alapján, hogy kettő vagy négy gép meghibásodási mutatóit nem lehet mondjuk tízezerére extrapolálni, akkor nem tudok rajtad segíteni.
(az üldözési mániás részre reagálva pedig: én egyetlen márkáról sem beszéltem, csupán általánosságban arról, hogy ha egy termékre 5 év garit vállalnak, az nem jelenti egyenesen azt, hogy az a legultrafaszább, legkevesebbet meghibásodó termék a piacon)

(#8971) Casoli


Casoli
őstag

Latom elszabadult a pokol az irasom miatt. En az 5 ev garanciasat tovabbra is azert reszesitem elonyben a 2 ev garanciassal, mert 5 evig garantaltan nem kerul nekem penzbe ha elromlik. Mondom ezt ugy, hogy a candy szaritot, a samsung mosogatogepet javittatni kellett ketto ev utan, az indesit mosogep fel evesen elromlott, 3 ev utan szetrohadt. Inkabb veszek sz@rt 5 ev garanciaval 😁

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#8972) herrká


herrká
senior tag

Sziasztok! Tudnátok segíteni? Elöltöltős mosógépet keresünk. 8kg körüli "terhelhetőséggel". A másik lényeg a nem túl hosszú program idő lenne! Olvasok itt 2,5 - 3 órás programokat. A jelenlegi, döglődő felültöltős 55 perc alatt lezavarja a mosást. Végül nem hátrány, ha nem drága... Hol, milyeneket nézegessünk?
Köszönöm!

(#8973) farkas-j válasza herrká (#8972) üzenetére


farkas-j
őstag

3,5 éve használunk teljes megelégedéssel egy Beko WMY 81483 LMB2 mosógépet (5 év teljes körű gyári garis). Itt megnézheted a programkiosztását.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#8974) Gömbike válasza herrká (#8972) üzenetére


Gömbike
senior tag

Az Electrolux /AEG gépeken van time manager. Azt jelenti, hogy a mosási időt több lépcsőben tudod csökkenteni visszafelé.

A markabolt.hu oldalon meg tudod nézni a gépekről a bemutató videókat.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#8975) nyaxi


nyaxi
csendes tag

https://www.arukereso.hu/mosogep-c3167/beko/wtv-6633-b0-p367965609/?gclid=Cj0KCQiA7aPyBRChARIsAJfWCgJR0auXFrxwTCqKQqDwihj_LWrjG7mpOzvVZGQ_hTqQ_VfAPPUz5PoaAjAnEALw_wcB#velemenyek

Műszaki paraméterek, és ahogy fentebb írtátok, 5 ÉV gyári garancia miatt.... amit nem találok sehol, hogy ha kiválasztok egy programot, akkor variálható-e a centrifuga fordulatszám egyedileg, ezt sehol nem írják, de biztosan találunk megfelelő programot ennyi közül.

(#8976) herrká válasza Gömbike (#8974) üzenetére


herrká
senior tag

Köszönöm és farkas-j-nek is!

(#8977) Popes válasza nyaxi (#8975) üzenetére


Popes
őstag

Tudod választani a centrit is, fejből ha jól emlékszem, 0, 600, 800, 1200, plusz az öblítőn tartás.(annyi hogy a kímélő programokon nem tudod az 1200rpm-et)

[ Szerkesztve ]

Deus ex machina

(#8978) grabber válasza nyaxi (#8975) üzenetére


grabber
addikt

Lehet változtatni a centrin 0,600,800 és 1200 lehet Mix és a sport programban van 1000-es centri az 1200 helyett,de az 1000-et nem lehet direktben kiválasztani.

Én a legolcsóbb helyről rendeltem,mert ingyen volt a szállítás és a legjobb áron ott volt. Nem volt gond,de nem valami rugalmasak a szállítással kapcsolatban. Ez az ALdiban fél éve még csak 76k volt :U


Nem rég néztem meg az express gombot. 2 órás programnál kb fél órát gyorsít rajta.

(#8979) Kleroo


Kleroo
veterán

Kukk urak!
Első és legfontosabb: Sík hülye vagyok a modern mosógépekhez.
De mostanra lett elegem a régi vackok állandó javítgatásából. Jó, persze a 90es évek közepén gyártott modern automata hajdu mosógép igazából tök jó, mert nem 5évre lett csinálva, de most már felülök erre a javíthatalan és tervezett elavulós vonatra, nincs kedvem tovább bütyköltetni őket.

Szóval! Mit érdemes nézni? Keveset van használva, 1-2főre, tehát nem kell extrém takarékosság. Legyen csendes, olcsó(100-120k), szép, és lehetőleg ne teleportáljon el a helyéről centrizéskor. (ha meg se moccan, és pakolgathatok rá, az a legjobb :D
És az se baj ha 7-8évet is remélhetek tőle.

szerk: elöltöltős sexybb. Egyébként az is tökmindegy. :D

[ Szerkesztve ]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#8980) Gömbike válasza Kleroo (#8979) üzenetére


Gömbike
senior tag

Beko gépekre 5 év gyártói garancia van. Nem mindegyikre, de sok gépükre adják.

Én AEG /Elux párti vagyok. Ezeken a gépeken a mosási időt több lépcsőben tudod csökkenteni. Ha kevésbé koszos, minek forgassa órákig.

A markabolt.hu oldalon mindegyik gépükről találsz bemutató videókat.

Jók még az LG, Bosch gépek is.

Azt vedd, amelyik szimpatikus. Nem fog egyik sem kibírni évtizedeket.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#8981) Kleroo válasza Gömbike (#8980) üzenetére


Kleroo
veterán

Köszi!

Samsung nem ajánlott? Egy ismerősnek az van, és szimpi volt, hogy mobillal is kommunikált.

Centrifuga tech az ebben a 100k körüli ligában milyen? Mennyire ugrándozós a gép? Gondolom itt már nem kell kb ráülni hogy ne repüljön el. Kérdés inkább, hogyha van rajta valami, akkor az eldől,leesik, vagy kb finoman egyhleyben van/marad.

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#8982) grabber válasza Kleroo (#8981) üzenetére


grabber
addikt

Egyszer rátöltesz egy programot amivel az inget kimosod de utána többet nem használod a telefont mert minek? Úgy is csak 3 db programot fogsz a gép élete alatt használni,20+ program tök felesleges.Meg a mosógépegek sokszor a vezérlőpanel döglik be. Szerinted mi fog bedögölni,ha még okos funkciókat is hozzáadnak a mosógéphez? Mert egy számítógépes alaplap nem megy tönkre 10 év alatt,de egy mosógép panel 3 év után tönkre tud menni. Nem bízok ezekben semennyire. Úgy tervezd,hogy amennyi gari van a gépre,csak addig bírja. Ajánlatos sok éves garisat venni.
Samsung helyett LG elterjedtebb,jobb vélemény van róla,inkább azt venném a helyedben. Samsungról kevesebb info van és nem is a mosógépgyártásban az erősek.

Maiak főleg ha inverteres,akkor csendes és nem ugrálnak. Kivéve ha nem tudja kiegyensúlyozni a ruhákat,akkor egy kicsit mozog a gép. De egyik sem pattog és nem is mászik el.

(#8983) silentkiller válasza Csorbi (#8962) üzenetére


silentkiller
senior tag

Értem. Akkor úgy kérdezem, hogy érdemes egy Siemens EQ500-as kombót lecserélni egy LG mosógépre és egy számítógépre? A Siemens szárítógépre 4 éve fúj a párom, hogy gyűri a ruhákat, stb.

∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™

(#8984) Gömbike válasza Kleroo (#8981) üzenetére


Gömbike
senior tag

Nem ismerem a samu mosógépeit.

2010 környékén néztem őket, de kifordultam belőlük, mikor az eco bubble fantázia nevű marketinges maszlagot egy háztartási akvárium levegőztetőjénél kisebb cucc állította elő. Akkor vettem az AEG gépemet, ami azóta is hibátlanul dolgozik.

De azt vedd, amelyik szimpatikus. Ha a samu, akkor azt, ami a családnak megtetszik.

A kereted sajna manapság a választék alsó szegmensébe elég, s ez kompromisszumokkal teli világ lesz.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#8985) silentkiller válasza silentkiller (#8983) üzenetére


silentkiller
senior tag

Hopp, szárítógépet szerettem volna írni :D

∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™

(#8986) magyarc


magyarc
tag

Van olyan ajánlott felültöltős mosógép, ami nem 2-3 óráig mos 3kg ruhát?

(#8987) asdf_ válasza magyarc (#8986) üzenetére


asdf_
veterán

Ha nem az eco programot valasztod ki, akkor egyik sem tesz igy.

(#8988) arelim válasza Tartom85 (#8853) üzenetére


arelim
tag

bosch fasza, inverteres motor, a lúgszivattyú a legzajosabb része. mos, öblít, nem ugrál, kussol. 140 forintból. mi kell még?

(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻

(#8989) magyarc válasza asdf_ (#8987) üzenetére


magyarc
tag

Pont az lett volna a kérdés, hogy milyen gépeken van Eco program. Valamiért eddig A+ gépeket néztem csak és azokon nem találtam. Most utánanéztem pár A++ típusnak is és a Whirlpool AWE A++ 50510/50610 gépekben már van ilyen Eco/gyorsprogram gomb.
Viszont az AWE 4519 (A+) gépnek van egy 40 fokos napi programja 3kg ruhához, ami 40 liter vizet fogyaszt. Lehet, hogy ez a program elég is lenne az Eco helyett. Azt viszont nem tudom, hogy eco programot választva mennyi vízzel, milyen alaposan mosnak ezek a gépek. Vagy csak az időt rövidítik le?

(#8990) grabber válasza magyarc (#8989) üzenetére


grabber
addikt

Ha lehetne víz nélkül mosni,akkor nem kellene bekötni a vizet a gépbe ;) Vegyél olyan gépet amire A betű van ráírva és ne azt nézd,hogy hány++++++ Mi nem az ECO 2,5 órás programot indítjuk el,mert este 6kor hazaesve nem fogok 8 után teregetni. Jó nekem a gazdaságtalan 40perces mosás,mert akkor marad időm másra is. ECO mód jól mutat a katalógusban meg megfelelnek a szabványnak de igazából nem azt használja a legtöbb rmbrt

(#8991) magyarc válasza grabber (#8990) üzenetére


magyarc
tag

Sima A-s felültöltős gépet nem találtam már, ezért kezdtem az A+ gépeket nézni. Vagy lehet még kapni ilyet valahol? A Whirlpool AWE-4519 (A+) 76eFt napi mosás programmal, eco program nélkül. Az AWE 50210 (A+) gépnek se napi se eco programja nincs. Az AWE 50510 (A++) 70eFt ugyanazzal a napi mosás programmal és eco gombbal. Lenne ennél jobb vétel nap/eco programmal?
Érdemes olyan helyen vásárolni, ahol hosszabb garanciaidőt adnak?

(#8992) grabber válasza magyarc (#8991) üzenetére


grabber
addikt

Szerintem ennyire ne foglalkozz a vízfogyasztással,meg áram fogyasztással :
4519 vs 55610
Éves energiafogyasztás (kWh/év)167 vagy 160
Éves átlagos vízfogyasztás 2010/30/EC szerint (liter/év)8454 vagy 8000

Ha kiszámoltad ez mekkora költség akkor utána térjünk vissza. Azt nézd meg melyikbe milyen programok vannak. Töltsd le a használati útmutatót.

[ Szerkesztve ]

(#8993) magyarc válasza grabber (#8992) üzenetére


magyarc
tag

Már rég letöltöttem, a fogyasztás adatok nem érdekelnek. Olyan gépet keresnék, ami nem csak lötyögteti a ruhákat egy kevés vízben és nem tart órákig egy program.
Volt egy olyan képzetem, hogy az A+ alaposabban most több vízben mint az A++, ezért az A+ gépet preferálnám. De a napi program adatai mindkettőnek: 40 fok, 3kg, 40 liter víz, 1 óra. A 60 fokos pamut 5kg-os program is mindkettőnél 47 litert fogyaszt és az A++ gép 2:45 helyett 2:20 perc alatt végez, gyorsprogrammal pedig 1:45 alatt. Szóval ha jól látom mégsem szól semmi az A+ gép mellett.
Nézegettem még Electrolux gépeket egy korábbi ajánlás végett, de ott horror hosszúságú programokat találtam csak.

(#8994) Nagya21 válasza magyarc (#8993) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!!
Elux normál program 3.5 óra, ezt time managerrel letudom 1.35 percre vinni, asszem van még egy ennél is kevesebb rajta, ekkor már emelt vizmennyiséggel mos.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#8995) asdf_ válasza magyarc (#8989) üzenetére


asdf_
veterán

Pont az lett volna a kérdés, hogy milyen gépeken van Eco program.

Az osszesen, leven ez az a program, ami alapjan az eu-s energiahatekonysagi plecsnit kapja.
Toltsd le a hasznalatit, abban benne van, hogy melyik ketto program a szabvany szeriniti mereshez hasznalando program (40 es 60 fokosak), no azok az eco programok. Ha emelle nem talalsz mas, "rendes", teljes toltosullyal hasznalhato programot, na akkor van bazmeg, de ilyet en meg nem lattam (de ez nem jelenti azt, hogy nincs). De jellemzoen ugy szokott lenni, hogy van 90-60-40 fokos normal program, meg 60-40-es eco, mivel vizben mosunk es nem erunk ra 3 orat szarakodni, ez utobbit nem hasznaljuk soha, es keszen is vagyunk, nem fog 3-4 oran keresztul egy kanal vizben szorakozni a gep.

(#8996) magyarc válasza Nagya21 (#8994) üzenetére


magyarc
tag

Köszönöm! Ezt jó tudni. Akkor futok még egy kört az Electroluxokkal.

(#8997) magyarc válasza asdf_ (#8995) üzenetére


magyarc
tag

Az elsőre kinézett Whirlpool AWE 50210-ben szerintem nincs rendes eco program. Csak egy 15 perces eléggé megkérdőjelezhető hatásfokú (30 fok, 3 kg, 30 liter) gyors programja van. A többi egy óra alatti programja mind 1-1,5kg kapacitású.
A Whirlpool AWE 50510 (A++; 5kg; 1000-es centrifuga) szállítással 74eFt, de nem sokkal drágábban lehet kapni azonos programokkal ellátott AWE 55611 mosógépet (A++; 5,5kg; 1100). Lehet különbség tartósságban a két gép között, ha ugyanazt a 3-4kg mennyiséget mosnák a két géppel 800-as fordulatszámon centrifugálva?

(#8998) grabber válasza magyarc (#8997) üzenetére


grabber
addikt

Annyira tartós amennyi garancia van rá

(#8999) magyarc válasza grabber (#8998) üzenetére


magyarc
tag

Nem számít a nagyobb teherbírás és fordulatszám? Ugyanazok a csapágyak lennének egy 5 és egy 5,5kg-os gépben? Mondjuk nem nagy a különbség. Vagy úgyis más fog először elromlani? Auchan garancia biztosítással érdemes foglalkozni?
Ez most kicsit sok kérdés volt egyszerre...

(#9000) grabber válasza magyarc (#8999) üzenetére


grabber
addikt

Fogalmam sincs,mert ahhoz szét kéne szedni a gépeket. Meg kell kérdezni egy szerelőt. Tippre egy 1200 centris csak jobban össze van rakva mint egy 800-as.
Elektronika baja szokott lenni inkább,víz szigetelés elöregszik vagy rozsdásodik egyes márkáknál.
Plusz garanciát neked kell mérlegelni. Inkább veszel pár évente új gépet vagy biztosítással kihúzod minél tovább. Én már úgy vagyok vele,ha már ennyire elromlanak akkor inkább cserélem a gépeket ha elromlik,mert nehéz árral szembe úszni

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.