Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7201) Csorbi válasza blattida (#7200) üzenetére


Csorbi
addikt

Nem nagyon találok pontosan ilyen statisztikát, úgyhogy segíthetnél :)

A várható élettartamra csak úgy rákeresve, az első három találat mind átlag 10-11 évről ír.
[link]
[link]
[link]

Az elmúlt 2-3 évben megjelent modellek élettartamát mégis, ki a jóisten tudja megbecsülni és mi alapján? :F
Az menjen az ATV-re a telefonos jósdába és keresse rommá magát. :D

(#7202) #32577792 válasza Csorbi (#7201) üzenetére


#32577792
törölt tag

Ekkor ezek szerint szinte tök mindegy melyik gépet vesszük, hiszen az alkatrészekkel is kereskedő cég szerint - és megint nem olvastam el teljesen a cikket - átlag 11 év.
A gyártók szerint akár 15-20 év is lehet, HA és elkezdik sorolni.
Mondjuk érdekes olvasni az LG-től vagy samsungtól ilyet, ahol elég sok szétrohadó csillagkereket lehet látni, de nyilván azt is lehet cserélni pár alkalommal és akkor akár 30 év is összejöhet :)
Érdekes pl. ahogy már említettem, az elux-os "gyári" gruppi bővítés:
13. ha a mosógép ciklusszáma évente az 220 ciklust, a szárító és a mosogatógép ciklusszáma évente az 180 ciklust meghaladja,

Én ebből laikusként arra következtetek, hogy kb. 5x220 ciklusra van tervezve. Lehet tévedek persze. De majd kiderül pár év után mire képesek 80ezres mosógépek és mire a 300ezres kategória.
Látva minden kis-és nagy gép garancián túli meghibásodását - itthon, saját - én azért nem vagyok ennyire hurrá optimista.
Ha ennyi időre tervezik őket, miért 12 hó a gari?
Ez olyan mint a inverter motor, a kocsik átrozsdásodás elleni garija, nyilván vannak dolgok, amikkel nem nyúlnak mellé, ha extrémnek látszó időt vállalnak. De van pl. másra is és éppen autóknál, extra hosszú gari, általánosan, igaz, ennek ára is van azzal, hogy nekik ezt karban kell tartani, ha nem viszi, veszti.
Talán itt is lehetne ilyen: öndiagnosztika minden gépbe, ami bekötve hozzájuk és jelzi, hogy szerviz kulcs, megyünk és rendbe tesszük. Nyilván emelné a költségeket, nem is kicsit, Jó, utópisztikus tudom. De talán soha nem is kerül rá sor, mert hamarább lesz olyan klíma, ami miatt erre már nem lesz gondunk. :O

Mondtam már, hogy tök jó a Beko szárítógépünk?

(#7203) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Felültöltős mosógépet keresek, max 80.000 Ft-ért, tudnátok ajánlani olyat ami most a legjobb ár/érték arányban? :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#7204) Csorbi válasza #32577792 (#7202) üzenetére


Csorbi
addikt

Minden készülék élettartamát NAGYBAN befolyásolja az, hogy a felhasználójától mennyi karbantartást, odafigyelést kap a felhasználás során. Szerintem ebben nagyjából egyetérthetünk. Ez igaz az autótól kezdve bármire. Mosógépre is. És bizony az élettartam statisztikákban egészen biztos benne vannak azok a meghibásodások is, amik a felhasználók gondatlanságából erednek.

(#7205) #40553216 válasza littlerock (#7174) üzenetére


#40553216
törölt tag

Persze, nekem is 1,7 kg az aikido ruhám, de kb. csak ebből lehet elérni az 5 kg-t, hogy a ruha még mozogjon is mosás közben.

Azóta már túlhaladott, ahogy olvasom, de nyilván nem teljesen rossz a kombi, mert ha nem lenne rá igény, nem gyártanák, de mindenképp kompromisszum. A hátrány kizárólag a szárító részére vonatkozik, a mosó rész rendes mosógép. Ahogy ungawa és mások írták: általában nagy energia és vízfelhasználás, utóbbi azért, mert a szárítás során a pára kondenzálásához is vizet használ. Így lesz egy 10 kg mosására képes mosógép 12000 literes vízfogyasztásából 23000 liter egy emellett még 6 kg ruhát szárítani képes kombinál.

[ Szerkesztve ]

(#7206) #32577792 válasza makoss (#7203) üzenetére


#32577792
törölt tag

Szia

Felültöltős esetében az electrolux ajánlható, azon egyszerű oknál fogva, hogy a többi mosószertartálya rossz helyen van, emiatt gyorsabb a rozsdásodása.

(#7207) makoss válasza #32577792 (#7206) üzenetére


makoss
addikt

Köszi!

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#7208) roczeieva


roczeieva
újonc

Szia, segítséget szeretnék kérni. Mosógépünk megadta magát, szeretnék új gépet venni. Naponta 2 - 3 szor mosok ( két kamasz). Szeretnék árban kb.120, 130 eFt-ig jó, megbízható, tartós mosógépet venni, melyiket javasolnád? Mi a véleményed szárítós mosógépet érdemes e venni és melyiket? Előre is köszönöm a segítséget.

(#7209) HummeRC


HummeRC
senior tag

Sziasztok!
Ti mivel és hogyan takarítjátok a mosógépeiteket? Gondolok itt a mosószer lerakódásra, szagtalanításra a dobon és a dobtérben.

Tudom nem vásárlás, de nem tudok jobb mosógépes topikot.

(#7210) roczeieva


roczeieva
újonc

GORENJE W8543TA elöltöltős mosógép, 8kg kapacitás, A+++ energiaosztály Találtam egy ilyen gépet csomagolás sérült szállítással 115 eFt cca, kérdezném meg szabad e venni, érdemes e.Sürgős lenne a válasz ha lehet :)) :)

[ Szerkesztve ]

(#7211) BB9360 válasza roczeieva (#7210) üzenetére


BB9360
aktív tag

Kifutott típus, szállítási sérült (ez BÁRMIT jelenthet!). Maga a masina nem biztos, hogy rossz, de nézz újat. 3 év gari van a Gorenjékre. Ha már szállítási sérült:http://skymarket.alphacore.hu/gorenje_w8543ta_eloltoltys_mosogep_szurke_8kg_a___-11977

(#7212) #32577792 válasza roczeieva (#7210) üzenetére


#32577792
törölt tag

Szia

Ezekkel vigyázni kell, mert előfordulhat, hogy nem érvényes a gyári garancia ilyenekre. Mi jártunk így mikor nézelődtünk, éppen gorenje, és euronics esetében.

Nézhetsz:
LG 2év gari
Gorenje 3 év
Bosch 2+3 év
AEG 1+3 év
Beko 5 év

LG-hez érdemes kiegészítő garit venni, szerintem Gorenjehez is.
Bosch: alap 2-es szériát inkább ne, most promóciós a gari, regisztrációhoz kötött.
AEG: szintén promóció, regisztrációhoz kötött, 7000-es szériát mondanám
Beko: 5év garisat keress abból.
Nekem AEG van mosógépből, Beko szárítógépből. Utóbbit érzem jobb választásnak eddig.
Mondjuk Gorenje nejemnek tetszett, külsőre, de sikerült eltántorítani tőle.
Van fórumon több Bekos tulaj, nem igazán van elégedetlen.
Bosch is van tulaj, 4-es szériás.
LG-vel is elégedettek a vásárlók.
Mennyire lesz tartós, majd az évek eldöntik szerintem. Minél hosszabb gari és csökkented a meglepetés kiadások lehetőségét.

[ Szerkesztve ]

(#7213) asdf_ válasza blattida (#7200) üzenetére


asdf_
veterán

Nálunk az a gáz, hogy a törvény csak egy év jótállást ír elő, míg tőlünk nyugatabbra az öt gyártói vagy forgalmazói garancia a megszokott

Ott is egy evet ir a jogszabaly, leven EU-s jogharmonizalt cucc. Kint csak tobbet adnak. Onkent. :/

(#7214) blattida válasza asdf_ (#7213) üzenetére


blattida
nagyúr

Az eu irányelve szerint, két év jótállás a minimum az új készülékekre, egy pedig a használtakra, amitől a fejlettebb eu tagországok zömmel fölfelé eltérnek. Sok országban számított élettartam alapú, ami a gyakorlatban minimum három évet jelent. Mi vagyunk az egyetlenek az eu-ban, akiknél maradt a régi jó egy év, jogharmonizáció ide vagy oda. Ezt is a kormányunknak köszönhetjük.
Amúgy meg, gyártót és forgalmazót írtam, pont azért, mert a gyakorlatban az öt év az általános a nagy háztartási gépek, tartós fogyasztási cikkek esetében. Például azért is mert arrafelé van valódi fogyasztóvédelem.
Forrás.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#7215) Csorbi válasza blattida (#7214) üzenetére


Csorbi
addikt

Nem, nem két év jótállás. Hanem két év szavatosság! A kettő pedig nem egészen ugyanaz!

(#7216) blattida válasza Csorbi (#7215) üzenetére


blattida
nagyúr

A warranty kifejezés a magyar szabályozás szerint gyakorlatilag jótállás, mivel nem csak gyártási- és anyaghibára vonatkozik, ergo, a warranty ideje alatt csak a felhasználó hibája zárja ki az ingyenes javítást.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#7217) Csorbi válasza blattida (#7216) üzenetére


Csorbi
addikt

Még mindig szavatosságról beszélünk, az a 2 év.
A jótállás (garancia néven is mondják, de ilyen fogalom a jogban nincs) simán lehet 1 év is. Lásd pl. Apple, Németország (csak hogy EU legyen): [link].
Igen, warranty. 1 év.

(#7218) blattida válasza Csorbi (#7217) üzenetére


blattida
nagyúr

Pont a leírtak miatt nem a magyar szavatosságot jelenti a gyakorlatban a warranty, az eu-ban mindenhol minimum 2 év, de a forgalmazók/gyártók zömmel 5 évet adnak, amit az eredeti hsz-emben is írtam. Lovagolhatsz a szavatosság hazai, jogi értelmén, ám ettől még igaz, amit írtam és gyakorlatilag mindenhol az eu területén sokkal több jótállást kapsz, azaz beszarhat a mosógéped öt éven belül és akkor is ingyen szervizelik (a felhasználói hülyeséget leszámítva), ha nem anyag- vagy gyártási hiba miatt döglik be, és ez a lényeg.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#7219) Csorbi válasza blattida (#7218) üzenetére


Csorbi
addikt

Pont végig arról beszélek, hogy a warranty a jótállást (garanciát) jelenti, sehol nem említem a szavatosságot warranty-ként, de ez ne zavarjon. (Garanciajegy=Jótállási jegy - olyan hogy szavatossági jegy, nincs)

Szintén a jótállás jogi értelmén "lovagoltam" (garancia). Innentől kezdve, mivel egyértelmű hogy write-only vagy, tök felesleges is erről tovább akár egy szót is ejtenünk, mert hiteltelen. A tények pedig makacs dolgok, le vannak írva feketén-fehéren. :P
És úgy látom hiába írtam az Apple 1 éves jótállását példaként az EU-ban, Te még mindig azzal példálózol, hogy az EU-ban minimum 2 év a jótállás. Na ez sem igaz ;] A szavatosság a 2 év!

A kötelező jótálláson (1 év) felül pedig mindenki annyit ad amennyit akar, ha akar.

Hogy is van ez a mosógépes 4,7 éves átlagélettartam ha állítólag zömmel 5 év jótállást adnak a gyártók? ;]

(#7220) blattida válasza Csorbi (#7219) üzenetére


blattida
nagyúr

1. Lovaglás.

2. Valóban makacs dolgok, pont ezért írtam, hogy általában, nagy háztartási gépekre öt év garancia/jótállás van az eu-ban, az apple cuccai meg nagyon nem nagy háztartási gépek és nem is tartósak, nem véletlenül egy év a garanciájuk/jótállásuk.
Már többször leírtam, hogy gyakorlatilag miért nem szavatosság az a két év.
Az öt év meg szépen fedi a várható élettartamot, ahogy nálunk is az alap két év.
A személyeskedős részt inkább hagyjuk, értelmezve kell olvasni.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#7221) Csorbi válasza blattida (#7220) üzenetére


Csorbi
addikt

Szépen korrigálsz mindig utólag. ;]
Most már csak a nagy háztartási gépek, most már csak általában. Eleinte nem így fogalmaztál. :D

Ennek ellenére bőven elég sok márkát tudnék felsorolni, kezdve az AEG-től az LG-ig, akik az EU-ban is 2 év jótállást vállalnak, és ez már bőven elég ahhoz, hogy ne legyen helytálló az "általában". Bármennyire is fájó, a fixen 5 év garancia még mindig elég nagy kuriózum. Vannak gyártók, akik időszakosan promócióban vállalnak +2-3 év extra garanciát regisztrációhoz kötve, de ez még mindig nem állandó jelenség, és nem is mondható általánosnak.

Részemről itt vége, nem kívánok erről többet egy karaktert se leütni, hiszen a tények még mindig makacs dolgok.

(#7222) Amerigo57 válasza Csorbi (#7217) üzenetére


Amerigo57
őstag

Németországban , több ismert Multi kerekedés , már úgy árulja a mosógépeket ,

hogy a garanciánál választhatsz 2 év és 4 év között , legyen az szinte bármelyik márkájú mosógép.

A 4 éves garancia választás , általában 50 Euróval kerül többe ,

mint a 2 éves garancia.

(#7223) Csorbi válasza Amerigo57 (#7222) üzenetére


Csorbi
addikt

Igen, itthon is van ilyen. Kiterjesztett garancia néven értékesítik ezt a szolgáltatást, lényegében egy biztosításról van szó. De ez nem a gyártó teljeskörű garanciája.

(#7224) pdave válasza HummeRC (#7209) üzenetére


pdave
aktív tag

Nekem az itt leírtak jöttek be:

link

Elég sok gomba lerakódás (fekete trutymó) volt a mosógépben, és a trisós megoldás egész jól helyrerakta.

https://www.facebook.com/pasztordavidphotos

(#7225) Perillustris


Perillustris
senior tag

A topik olvasgatása alapján alapvetően AEG-Electrolux-vonalon nézelődök, az egyik befutó az AEG L76270SL, mely dagi tesóját unokatesómnál már láttam-hallottam működni (nekem csak a keskeny felel meg).

Van ennek esetleg "párja" Electrolux-ként, némiképp olcsóbban? Fontos az A+++, a gyors program (20-30perc), az 1200-as pörgettyű, s az sem baj, ha halkabb fajta. Az sem hátrány, ha a 30-40 fok körüli pamut vagy kevert programmal 1:20-1:40 percnyi idő alatt végez (mint a mostani Candy).

Szembe jött most akciósan a WHIRLPOOL FWSG71283W EU, ez sem tűnik rossz vételnek, ráadásul jelentősen olcsóbb. Ami megriasztott, a használati utasításban szereplő 240-260 percnyi mosási idők.

Perillustris

(#7226) HummeRC válasza pdave (#7224) üzenetére


HummeRC
senior tag

Köszönöm szépen. :R

(#7227) Nagya21 válasza Perillustris (#7225) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!!
Elux EWS1276CI , nekem az van, Time Manager nagyon jó.
Jól végzi a dolgát majd 2 éve.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#7228) blattida válasza Csorbi (#7221) üzenetére


blattida
nagyúr

Már a belépésed előtt írtam, hogy nagy háztartási gépekre mi a szokás, valamint végig gyártói/forgalmazói garanciáról/jótállásról beszéltem. Illetve azt is írtam már, hogy csak rendesen, értelmezve kéne olvasni.
Igen, magam is sokszor írtam már ebben a topikban (is), hogy a tények, bizony, makacs dolgok.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#7229) Amerigo57 válasza Perillustris (#7225) üzenetére


Amerigo57
őstag

Az AEG egy kicsit jobb minőségű , mint a gyári társa az Elux EWS1276CI.

Az AEG-re még 2019. január 31-ig , 1 + 3 év extra gyártói garancia van - beregisztrálással.

Az általad nézett AEG keskeny típusú mosógépet itt nézd meg , itt most akciós ,

csak 10 K -val drágább , mint az Elux.

Link :

(#7230) Csorbi válasza blattida (#7228) üzenetére


Csorbi
addikt

Köszi hogy belinkelted azt, amiben más ugyanígy felhívja a figyelmet a tévedéseidre. :R ;]
Szerintem engedd el ezt, mert csak rosszabb lesz :U

(#7231) #32577792


#32577792
törölt tag

Szerintem pedig ismerve a topic viharos életét, nem kellene ismét hullámokat kavarni.
Tény, hogy itthon az eluctrolux le.... a vevőket az 1 év jótállással/garanciával/stb-vel.
Ha egy cég ennyire nem bízik saját termékében, az nagy probléma. Nyilván spórol. Hiszen ha pariban szeretne lenni más gyártók olcsóbb termékeivel, a név már önmagában nem lenne elegendő, hát nem vállal felelősséget a termékeire.
Mondom ezt tulajdonosként, AEG termékkel, elux kombi tűzhellyel - rozsdásodó. Ha nincs az 1+3 promóció, tuti nem engedek a nejemnek a mosógépre.

(#7232) Nagya21 válasza #32577792 (#7231) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!!
Ezelőtt 10 évvel vettem egy elux 6 terítékes mosogatógépet, műanyag belsővel, lesajnált 1 év garival.
Na ha közel ennyit elmegy a mostani elux mosógépem, akkor minden O.K.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#7233) blattida válasza Csorbi (#7230) üzenetére


blattida
nagyúr

Folytasd nyugodtan, az olvasók meg majd eldöntik. ;]

ungawa
Az electrolux azért nem ad többet, mert a törvények miatt megtehetik és kis piac a miénk. Például Németországban, Skandináviában, Angliában nem véletlenül hosszabb alapból a garanciájuk.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#7234) #32577792 válasza Nagya21 (#7232) üzenetére


#32577792
törölt tag

Úgy legyen.
Ettől még gáz, az 1 év.
Azoknak, akiknek problémájuk LEHET a gari/jótállás/stb. idő után, kevés vigasz, hogy másoknak nincs vele gondjuk :) Ez már csak így működik.
Így jártam egy nagy, neves német cég klímakompresszorával. Drága volt, autószerelő szerint nem kell aggódni az 1 év gari/jótállás/stb. miatt, ez egy kiváló termék, nem lesz vele gond. Oké. 12 hó 2 hét után meghalt ezen kiváló termék. Gyártó le sem ... a megkeresési levelem. Lehet, hogy 90%-nak nincs gond, a maradék 10% meg így járt.
De ettől függetlenül láthatod, hogy nem mondom ezekre, hogy ne vegyék, mert csak. Mint vásárló gondolkodom, ha egymás mellé teszem a termékeket, és azt látom, hogy azonos minőség mellett egyik ad 1 évet, másik 3-5 évet, vagy akár csak kettőt, az bizony nyom - nálam - a serpenyő egyik oldalán :)
Ettől még lehet, hogy a 90%-ba esek a saját termékemmel.
Ezt befejezem. Köszi a véleményed a saját termékedről :R
Ezek a fontos dolgok, hogy azok, akiknek van, mondják el, a leendő vásárlók ebből tudják leszűrni azt, ami számukra fontos.

(#7235) farkas-j válasza Amerigo57 (#7229) üzenetére


farkas-j
őstag

Mint AEG háztartási nagy gép tulajdonos, sajnos ezt nem tudom megerősíteni. Szerintem semmivel sem jobbak ma már az AEG gépek mint a konkurens gyártók gépei. De más is írt panaszt pl. AEG mosógépre: "Egy kis tapasztalat: új AEG mosógépünk (típusa: L6FBG49W ) kemény 2 hónapig bírta. E10 hibakód. Láttam videót, mi lehet, de mivel garanciális, én nem nyúlok hozzá. Ilyen még nem fordult elő újonnan vásárolt gépekkel... akármilyen kis hiba is, AEG-t soha többet."

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#7236) BlackJack21


BlackJack21
tag

Na bekövetkezett nálunk is az az eset, hogy egy szárítógép tulajdonosai lettünk. Bosch WTW85550BY lett a kiválasztott. Eddig jól muzsikál, az ismerkedési fázisban vagyunk :)
Viszonylag gyorsan felmerült az az igény, hogy az előszobából bekerüljön a fürdőszobába a mosógép tetejére. El is kezdtem nézelődni, kiderítettem, melyik a gyártói ajánlás, illetve itt ajánlotta valaki, hogy a Siemens terméke is megfelelő erre a célra, viszont olcsóbb. Ahogy láttam szinte ugyanannyiba kerül a webshopokban. A nagy keresgélésben egy vásárló véleményére figyeltem fel, miszerint a fúrógépet is fel kellett volna tüntetni a szerelési útmutatóban. Kíváncsi lettem, hogy mire is kell a fúrógép. Amikor elolvastam a kérdésemre a választ, csak a jólneveltségemből adódóan nem kezdtem el hangosan káromkodni. Konkrétan oda kell csavarozni a mosógép tetejéhez 4 csavarral!!!
Ez most komoly? Egy garanciális gépet nem fogok nekiállni szétfúrni, csak mert ilyen idióta módot talált ki valaki.
A youtube-on néztem még ezzel kapcsolatban pár videót, az AEG(Elektrolux) megoldása fényévekkel elegánsabb, igaz ott a kétoldalas ragasztó - öntapadós gumilap kombó szerepelt. Ez eddig a legszimpatikusabb megoldás.
A harmadik verzió az "utángyártott" termékeknél szerepelt, itt két spaniferrel oldották meg. Az egyik a mosógép alatt az összeépítő keret alsó részén keresztülfűzve, a másik a szárítógép felett, a keret felső fülén áthúzva van rögzítve. Itt a spanifer racsniját furcsállom, valljuk be nem szép látvány. Legalább a heveder fehér színű...
Van még valamilyen más megoldás, ami esztétikailag/technikailag megfelelő lenne?

(#7237) kaszablanka válasza BlackJack21 (#7236) üzenetére


kaszablanka
újonc

Lópikulát sem kell ott csavarozni! vagy veszel egy összeépítő keretet, vagy ha költséghatékony akarsz lenni teszel a kettő közé egy OSB lapot, vagy lehet venni a lábak alá gumi tappancsot. Nekem az van már a 3. szárítógép alatt és meg sem mozdul.

(#7238) kaszablanka válasza farkas-j (#7235) üzenetére


kaszablanka
újonc

Azért azt írd oda , hogy később korrigált, miszerint túlpakolta a gépet és amikor újrapakolta akkor semmi baj nem volt!

(#7239) farkas-j válasza kaszablanka (#7238) üzenetére


farkas-j
őstag

Amikor a bejegyzést írtam, ő még nem jelezte, hogy megoldódott a probléma! Csak rá két napra rá írta, de én azóta nem olvastam azt a fórumot. Most, hogy jelezted azt is beidézem:
"mea culpa. Úgy néz ki, hogy sok volt a ruha (még nem biztos) a gépben, ezért állt ki e10-re...szóval visszavontam, amit írtam, persze ez függ attól, h tényleg mi voltunk bénák, s túlpakoltuk, bár akkor nem kéne jeleznie? "
Azért a saját AEG gép tapasztalatom még most is áll. Hűtőszekrény fronton biztosan semmivel sem jobb az AEG mint a többi gyártó. A régi hűtőnket sosem kellett javítani (apámék most is használják) az AEG-et meg már kétszer, nem kis pénzért, több heti alkatrész várással. Szóval az AEG név számomra már nem a minőség védjegye! Ugyan olyan kommersz gyártó (Electrolux) mint a többi.

[ Szerkesztve ]

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#7240) Amerigo57 válasza farkas-j (#7239) üzenetére


Amerigo57
őstag

Az AEG az jó . A legjobbak azok , amelyeket Németországban , németeknek ,

és USÁ-nak gyártják.

Nekünk az AEG-et , és az LG-t , a Lengyelek gyártják , de nem rosszak,

de már Uniós termékek , mint akármelyik mosógép.

Mint írtam , még a régi , Németországban gyártott AEG mosógépem,

27 évig bírta , javítás nélkül.

Most idén tavasszal koptak el a szénkeféi. Valahol kint szerzek hozzá , és elteszem emlékbe az öreg AEG-et.

(#7241) blattida válasza Amerigo57 (#7240) üzenetére


blattida
nagyúr

Már több, mint 10 éve nem gyárt az electrolux Németországban mosógépet. Nálunk rengeteg kínában készült lg gép van forgalomban.
10+ éve az összes márka gépe sokkal jobb volt, 20+ éve meg pláne, rengeteg példát lehet hozni, de a 27 éves aeg mosógéped alapvetően a kora, nem a márkája miatt jó.
Amióta meg az electrolux-é az aeg név licence, azóta meg már csak egy brand a svéd csoporton belül, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy felirat, egy logo az electrolux gépein, amiket így drágábban vehetsz meg.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#7242) BlackJack21 válasza kaszablanka (#7237) üzenetére


BlackJack21
tag

Nem fogalmaztam egyértelműen, a gyári összeépítő keretet kellene a mosógéphez rögzíteni a szettben található csavarokkal. Amúgy én sem hiszem, hogy az ~50kg-os szárító leesne a mosógép tetejéről, ha az összeépítő keret pereme oldalról is “ráül” a mosógépre.

(#7243) Haywood


Haywood
csendes tag

Sziasztok! Felültöltős mosógéppel kapcsolatben kérek tanácsot. Jelenleg egy 2007-es AEG 47280-as van, ebben 2 éve eltört a csapágy, amit akkor kicseréltem, de a csapágytörést a tengely elhajlása okozhatta, mert a centrifugáláskor azóta is eléggé üt. Vagyis az új csapágy sem bírja már sokáig, ezért most nézelődök új gép után.

A cél a jelenlegihez hasonló paraméterű gép lenne, azaz: felültöltős vagy 40-45 cm mély, 1200-as centrifuga, időzíthető. Árban a felső határ mondjuk 200 (a Mielét zárnám ki alapvetően) Két fő problémám van, amire nem tudom a megoldást: az egyik a minőség/élettartam probléma, amiről mostanában mindenütt olvasni. A másik pedig "a mai mosógépek kevés vízzel, emiatt sokáig és nem jó hatásfokkal mosnak". A mostani gép egy 40C pamut programhoz kb 60 liter vizet használ és 2 óra a normál ideje. És megtisztulnak a ruhák a végén. Valami hasonló kellene ezután is.

Az első problémára azt gondoltam, legyen Bosch/Siemens, merthogy arról eddig kevésbé olvastam rosszat.
Pl. ez: Bosch WOT24457BY
A második problémára találtam ezt: Zanussi ZWQ61215WA Ennek hasonló paraméterei vannak, mint a mostaninak, talán még 1 helyen kapható is (kifutott).

A Bosch kevés vízzel sokáig mosós (kérdés, hogy kimossa-e szépen így a ruhát?), illetve kb 2x annyiba kerül, bírja-e 2x annyi ideig? A Zanussi paramétereiben jobb lenne, de félek, hogy szétesik 3 év alatt.

Van valakinek ezekkel tapasztalata, esetleg egyéb ötlete?

Haywood

(#7244) Amerigo57 válasza blattida (#7241) üzenetére


Amerigo57
őstag

A csúcstechnológiás Bosch és Siemens mosógépeket , még Németországban gyártják ,

Berlintől 20 kilométerre , Nauen városában , évi 600 ezer db-ot 500 munkással ,

és itt van a Bosch cég technológiai fejlesztő székhelye is egyben.

Link :

(#7245) hatD


hatD
tag

Szárítógéppel kapcsolatos kérdéssel fordulnék Hozzátok.

Az érdekelne, hogy a mosógéphez képest minden szárítógép dobja nehezebben forgatható-e?

Konkrétan egy AEG T8DEC68S típusúról van szó, gondolom ez nem rendellenesség, valószínű a meghajtás áttételéből ered és nem valami rejtett súrlódásból, de szeretném ismerni mások tapasztalatát is.

(#7246) BB9360 válasza hatD (#7245) üzenetére


BB9360
aktív tag

Igen, alig forgatható kézzel. Ugyanilyenem van.

(#7247) hatD válasza BB9360 (#7246) üzenetére


hatD
tag

Köszönöm, ez akkor megnyugtató és nem egyedi rendellenesség.

(#7248) farkas-j válasza Amerigo57 (#7240) üzenetére


farkas-j
őstag

Nekem meg a régi itthon gyártott 32 éves Lehel hűtőnk a présházban még mindig működik, pedig nem AEG. ;) Egy ajtótömítés lett rajta cserélve tizen éve.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#7249) #40553216 válasza BlackJack21 (#7236) üzenetére


#40553216
törölt tag

Én egy éve vettem AEG szárítót, felraktam a Miele mosógép tetejére és azóta ott van, minden összeépítő keret nélkül. Nem billeg, nem csúszkál, áll, mint a cövek.

(#7250) blattida válasza Amerigo57 (#7244) üzenetére


blattida
nagyúr

Oké, csak aeg-ről beszéltél, aminek semmi köze a bsh csoporthoz.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.