- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
jackal79 #6745 üzenetére
Ezt az Indesit-et meg te lődd ki, ha jót akarsz neki. Nemcsak azért, mert olcsó húsnak híg a leve(még akkor is ha több garival adják). Itt írtam pár tippet pl. a keskeny gépekről, de ha befér, akkor a normál mélységű, nagyobb dobbal szerelt gépek közül kellene nézni. AEG, Electrolux, LG, mélyebb gépek közül Bosch-nak is vannak pl. a 4-es szériás mosógépei.
60 cm mélységű elférne? Mert ez is eléggé keskeny, amit linkeltél?tomtyi: Köszi, a választ. Én másik gyártó gépeinél annyit láttam eltérésnek, amit írtam, és nem fogyasztás terén.
-
asdf_
veterán
válasz
#40553216 #6737 üzenetére
A vége a speciális kapszulákkal eléggé érdekes. Ebből szerintem jól látszik, hogy a Miele miért is az, ami.
Nem tudom az automatikus adagolos mososzer arat, hatekonysagat, ugyanigy a kapszulaet sem (amit amugy ugyanugy azonnal tiltanek be, mint a kapszulas kavet, horribilisen kornyezetszennyezo (nem csak a muanyag, de az is, hogy min 3x-os terfogatot kell szallitani a teljes ertekesitesi lancban)), de ez ilyen vendor lock in dolog nekem, az olyat meg nagyon nem szeretem
Oke, van hagyomanyos mososzeradagolo is, szoval csak fel pontot er, de akkor is.
Az LG dobja felporgesnel, 2-300-as fordulatnal tenyleg kileng, eleg erosen, neha nekem az ajto mozog elore-hatra 4-5-mm-t, ez tenyleg szar (de tippem szerint ez csak a keskeny gepeknel jelentkezo problema).
Az MM azért „ragaszkodott” a szerelőhöz, mert már sok-sok éve nincs „háromnapos szabály”. Kizárólag online vásárlásnál van 14 napos elállási lehetőség, boltban személyesen megvásároltaknál semmi ilyen nincs.
Ezt viszont gyorsan tegyuk tisztaba. Hatszazmilliard evvel ezelott volt olyan, hogy ha barmi okbol nem tetszett a termek, 3 napon belul vissza lehetett vinni, ez mar tenyleg nem el.
Viszont van egy olyan 3 napos szabaly -barmilyen modon torteno vasarlasnal-, hogy amennyiben a termek hibas (a rendeltetesszeru hasznalatot akadalyozo hibaja van), azt a kereskedonek cserelnie KELL. Nem javithat (kiveve kb. biztositekcsere), valamint volt mar olyan birosagi hatarozat is, hogy nem kotheti szakszervizes vizsgalathoz, leokezashoz a cseret, hanem azonnal cserelnie kell (ezzel en mondjuk nem ertek egyet, mert beleesunk annak 22-es csapdajaba, hogy kereskedokent ilyen esetben, amikor nem egyertelmu a helyzet, es benne lehet, hogy a vevo tevekenysege a hiba oka, tehat nem jarna neki a csere es bonuszkent a vegen a kereskedo nyakan marad az elrontott keszulek, vagy mittomen kilopta a gep fel belet es ugy hozza vissza -itt most ne mosogepre tessen gondolni- az halalbiztos, hogy a szemelyes iratai lemasolasa nelkul en ki nem adok neki egy masik, vadonatuj termeket, o viszont ugye ezeket nekem nem koteles atadni -sot azota mar GDPR is lett-, tehat patthelyzet, es BH ide vagy oda, bizony megvarjuk a szakszerviz velemenyet)Az elmozgo gep kapcsan meg: valoban eloallhat olyan kombo, hogy .olyan a padlo, hogy maszik rajta a gep. De ezt ki lehet probalni, ha kulonosebb erofeszites nelkul el lehet toligalni a gepet, akkor nincs meg a megfelelo tapadas a padlo es a lab kozott, tenyleg kell ala valami (nekem az LG-hez asszem automatikusan mellekeltek, amit a gep labaira kell huzni), ha azonban atomstabilan all a gep, nekifekudve sem lehet eltolni, ellenben centrifugalaskor kimozogja magat, akkor ott valoszinu a gep lesz szar. De ennek alapvetoen nem kene problemanak lenni, ugy kene gyartani a gepeket, hogy nem fem, es nem muanyag a talpa, hanem automatikusan rajta van/mellekelnek egy gumizokni(t), es keszen vagyunk.
-
mzso
veterán
válasz
blattida #6726 üzenetére
"Bekot meg azért ajánlunk, mert olcsó, sok modellje öt év gyári garanciás és nincs velük gond.
Az olcsó lg hosszabb távon már drágább, hiába csavaros az üstje."Ez a kettő hogy fér össze? Ha öt év után megy tönkre a csapágy akkor nem lehet cserélni a nem szétszedhető üst miatt, lehet új gépet venni.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Feleségem kilőtte a felültöltős mosógépeket és ezt nézte ki:
[link]
Valakinek van tapasztalate erről?
Vagy esetleg más felé nézelődjünk?
Köszi! -
blattida
nagyúr
Mi az, hogy a mostani lábak rosszabb anyagból vannak? Ha valamelyik lába a gépnek repedt és ettől lett instabil (ez amúgy nettó hülyeség, ráadásul nagyon könnyen ellenőrizhető), azt ki kell tekerni és betekerni az újat. Ez mellébeszélés volt a részéről, jegyzőkönyv és csere, mivel nem javítják.
Ez lengéscsillapító gondnak tűnik, nem is értem, miért nem bontotta szét a gépet a fickó...Most látom, hogy nem centrizést az általam javasolt takarítás azért megszűntette, így viszont végképp nem értem, hogy miért nem javította, ha már megbontotta.
-
flash-
veterán
válasz
erdey_a #6736 üzenetére
Na kiraly.. Pedig ponta azért vettem bekot mert szinte mindenki eddig dicserte..
Jellemzo, utana nezek valaminek megveszem jön a gond es akkor derul ki hogy masoknal is gond van..
Orczy szervizes volt amugy es en nem voltam otthon, csak a csaladtagok.
Olyam szempomtbol meg normalis volt hogy user error miatt kellett kijonnie(szoszos szonyeg eldugitotta) megis javitotta gariba -
törölt tag
válasz
#94529552 #6732 üzenetére
Az az 1 % inkább 5 %.
A szárítóm használatijában a fogyasztási értékeknél az 1000-es és az 1400-as centri közötti különbség 10 %, ami fogyasztásban viszont szekrényszáraz szárításnál majdnem, vasalószáraznál több, mint 20 %-ot ad. Persze ha nem használ szárítógépet, akkor ez nem számít.
Viszont ungawa f.t. rongyrázós videója mellett nekem ez jött fel a listában:
Miele mosógépek előnyei, automatikus adagolás
A vége a speciális kapszulákkal eléggé érdekes. Ebből szerintem jól látszik, hogy a Miele miért is az, ami.Másik érdekes videó, igaz, nekem hiányzik a nyelvtudás. Pedig erőltették.
Azért durván néz ki, mikor a maximális töltetnek megfelelő mennyiséget gyömöszölik a gépekbe. Különösen a keskeny gépek néznek ki viccese. A sok ruha még vizesen sem képes annyira összeesni, hogy valamelyest is hely szabaduljon fel a(z akár kézi, akár gépi) mosás egyik leglényegesebb összetevője, a sulykolás lehetőségéhez. Másik vicces, mikor a zaj mértékét mérik, az LG dobja még teljesen egyforma méretű, így tömegű textilek használata esetében kileng centrizéskor. Ez szar.(#6736) erdey_a
Az MM azért „ragaszkodott” a szerelőhöz, mert már sok-sok éve nincs „háromnapos szabály”. Kizárólag online vásárlásnál van 14 napos elállási lehetőség, boltban személyesen megvásároltaknál semmi ilyen nincs. -
erdey_a
addikt
mi is vettünk egy Bekot amikor a Samsung csapágyas lett. Aztán akárhogy raktam vízszintbe, akármennyi ruha volt is benne ki akart jönni a fürdőszobából. A samsungon kártyavárat lehetett építeni, ez meg a mosóporos dobozt is lerázta magáról. Vittük is volna vissza 3 napon belül, de a MM ragaszkodott hozzá, hogy lássa szerelő (persze jegyzőkönyveztük, hogy 3 napon belül bejelentettem). Szerelő 3 nap múlva jött, mondta hogy kuka. Adott papírt, azzal a MM már visszavette.
Cseredarab nem volt, így vettünk DD-s LG-t. Nem bántuk meg. -
törölt tag
-
törölt tag
Annyit nézz meg, hogy a gép sarkait próbáld meg erősebben nyomkodni/"rángatni", aztán az átlós oldalát. Nekem kb. ugyanilyen tüneteket produkált az AEG. vízszintben volt, viszont észrevettem ezzel a módszerrel, hogy némelyik lábnál van pici lógás, kotyogás. Ennyi elég volt neki a mozgáshoz. (sajnos szivattyúzás előtti lazítás, centizésnél olyan mozgásokat csinál a dob, - felpörgésnél és leállásnál is - ami szinte megkívánja az ilyen precíziós beállítást)
Szőnyegre mintha írta volna valaki, hogy csak rosszabb lett utána. Azt nem tudom, hogy a plusz talpak, amire azt írják, hogy csillapítják a rezgéseket, használnak-e valamit, ezen én már gondolkodtam. Mondjuk az is érdekes, hogy ilyen rezonálás mellett, egy esetleg kevésbé jól lerakott járólap mit produkálhat. Gondolok itt a ragasztóra. Illetve még régen nem folyamatos masszát kentek alá, hanem középre egy adagot, lerakták, kopp-kopp és eloszlott alatta, de leszedve azért látszik, hogy a sarkok támaszték nélkül maradtak.
Éppen emiatt én igyekszem a lapok közepére tenni a lábakat.De ha semmiképpen nem jó: reklamáció, csere kérés.
-
törölt tag
Vagyis magyarul lerázott. Akkor a vízszintezése rendben lehetett, vagy azt is megnézték. Én erre azt mondom, hogy a problémát nekik kell megoldani, vagy mutassa meg a hogy a leírásban van olyan kitétel, hogy vásárolni kell hozzá extra dolgokat, hogy ne ugráljon vagy ne másszon ki mondjuk a fürdőből a konyhába. Az, hogy a mostani lábak mar rosszabb anyagból készítik, az az ő saruk. Ha nem tudják megoldani, akkor adjanak cserére jogosító igazolást, ugyanolyan értékben, mint amennyiért vetted. Az Orczy szerviz embere volt, vagy Beko képviselő? Én nem hagynám az biztos.
-
törölt tag
válasz
Jdrmann #6729 üzenetére
Szerintem az Electrolux EWS7146 jó választás, mert Zanussi ZWS 2105-tel együtt egy családba tartoznak, és vélhetően ez is lesz olyan tartós, de itt vannak a többi hasonló márkatársai is. Ha nem feltétel az 1400-as centri, akkor az 1200-asok közül is nyugodtan választhatsz, mert csak 1% a különbség a maradék nedvességtartalomnál. Említhetném a EWS1276CI-t is. Nagy részük itt is megtalálható, ismertető videóval.
Hasonlóan jó az árukeresős Top1 mosógép, az LG F2J5WN4W is, a mosógépszerelő ajánlásával.
A harmadikról annyit, hogy persze lehet olcsó gépet venni 5 év garival, de nem mindegy, hogy az milyen háttérrel és feltételek mellett, érdemes ezeket elolvasni és mérlegelni.
A 100k alatti gépeknél itt például a 3 évre 6900, és az 5 évre kitolt gari 9900Ft-ba kerül szerintem ennyit bőven megér a nyugalom, mert ezeknek legalább jó szervizhátterük van. és a biztonságos üzemeltetés ennyit megér, ezen kár filózni helyetted másnak, mindenki maga dönti el mit vesz és milyen garival. A medimarktban is kb. hasonló a díjazás, és olvastam, hogy utólag is lehet biztosítani a gépet x ideig, talán egy hónapot írtak, de ezt meg kell kérdezni, ha ez érdekel. -
flash-
veterán
válasz
#94529552 #6725 üzenetére
Sajnos a beko hivatalos szerviztol jott fickó ő momdta hogy mivel mászik a gép első körben vegyek gumiszonyeget es ha tovabbra is rossz maszik akkor jelentsem le a szerviznek ujra es akkor ujra kijonnek megnézik..
Azt mondta hogy a mostani lábak mar rosszabb anyagbol vannak -
törölt tag
válasz
Jdrmann #6729 üzenetére
8 év?
Kicsit futurisztikus idő ez már
Elég akciós_5 év GYÁRI gariMelyik járna legkevesebbet az elvárt 8 év alatt? Hát ezt nem lehet tudni előre,
Egyik 1 évig ingyen
Másik 5 évig
Harmadik 2 évig.
Ha az egyik annyira megbízható, nem kell mellé venni semmi plusz garit. -
Jdrmann
csendes tag
Sziasztok,
Keskeny elöltöltőst keresek. Jelent bármi tartóssági többletet, hogy az Electrolux EWS7146EDU esetén 1400 a centrifuga fordulatszáma? Vagy ebben az árkategóriában inkább pl. Beko WMY 61283 MB3 az 5 év gyári garanciával? Vagy egy árukeresőkirály LG F2J5WN4W? Vajon melyik járna legritkábban szervízben? Kihúznának ugyanúgy 8 évet, mint a jelenlegi Zanussi ZWS 2105?
Kösz
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Felültöltős mosógépből melyiket ajánlanátok?
Köszi! -
törölt tag
Abból a megfontolásból, hogy legyen választási lehetőség. Ne csak az agyon sztárolt 12 hó garis termékek legyenek futtatva, hanem a GYÁRI 5 évesek is. Mellesleg egy igen megbízható márkáról van szó. Többen is használják, megelégedéssel.Ezen felül megbízhatóságban ráver némely hájpolt márkára is, nyugati tesztoldalak szerint, a vásárlók visszajelzése alapján. Erre tettem is be idézetet azon oldalról.
Nyilván egy noname márkát, ami itthon nem kapható, senki nem ajánl.
[link]
Ha 1 éves használat után megfelel minőségben annak lengyel idős párnak, akik egy 40 éves miele-t cseréltek le rá, annyira nem lehet rossz -
blattida
nagyúr
Az olcsó gépek között csak az lg üstjei csavarozhatók szét. Ellenben az lg csapágyai és szimeringjei meg korábban halnak az átlagnál és a javítási költségei is magasabbak.
Bekot meg azért ajánlunk, mert olcsó, sok modellje öt év gyári garanciás és nincs velük gond.
Az olcsó lg hosszabb távon már drágább, hiába csavaros az üstje.Csorbi
A bosch olcsó modelljeiben sincs már csavarozott üst. -
törölt tag
Igen, az LG mosógépekben csavarozott üst van. Remélhetőleg még jó sokáig megtartják ezt a megoldást.
A WP elvileg még esélyes, hogy ilyen, a tudomásom szerint. Csorbi nem tudom, hogy biztos infót tud-e a Boschról?
A 2. kérdésedre nem tudok választ, hogy ők milyen megfontolásból ajánlják rendszeresen a Beko mosógépet.flash- Ahogy erdey_a is mondta. A mai mosógépek alá semmit nem kellene tenni, ezek az alátétek a régi
ugrálós Hajdú automaták alá kellettek, ahol is négy db rugós kerék volt alattuk. -
flash-
veterán
üdv
érdeklődnék hogy mosógép alá milyen alátét szőnyeget vegyek?
vagy tök mindegy?
Obi ban néztem ki, laikusként felfigyeltem arra hogy ez nem 1cm, mint az öszes hanem 1,5cm vastag.ez szerintetek jó?
[link] -
törölt tag
Kijött pár új modell a Bekotól, ahhoz itt csorbi ha jól emlékszem, tett fel excel-t. Azokból :
1Ez új modell, így még nincs róluk nagyon visszajelzés, de erre is van 5 év ha jól tudom.
De amit még érdemes megnézni, AEG-ből ha találsz kimondottan az 1 (??) + 3év gari miatt, Gorenje is szokott keskenyebb modelleket kiadni 3 év garival. Persze van Elux is 1 év garival, amihez extra lóvéért adnak biztosítós garit is már.
Ma nem vagyok itthon, így most keresni nem nagyon tudok.
Lemértem az én AEG gépemet, majd 58cm mély, ha a tető és az ajtó lejön róla, kb. 55-56cm lehet. Ha érdekes lehet, holnap lemérem neked úgyis.
L7FBE48s modell -
törölt tag
válasz
Grande Ale #6704 üzenetére
Ahogyan többször jeleztem gyakorlati tanácsként, az ilyen necces méretek miatt, feltétlen érdemes fogni egy mérőszalagot és elmenni az üzletbe, lemérni azokat. Én így tettem, ezért nem volt meglepetés.
Volt, amikor ügyfélszolgálatnak írtam, vázolva a problémát. A leg-leg vásárlóbarátabb válasz az volt, hogy leírták a katalógus méretet, amit ha elhiszek, vagy visszaviszem a gépet, vagy bontom az ajtót, de volt egy igen vendégcsalogató válasz az volt, hogy az 58cm-es ajtónyíláson az 58cm széles gép, vásárlói visszajelzések alapján, befér. Na ezt egyébként márkaboltok produkálta... Kb. hasonló jókat kívánva válaszoltam neki vissza, megköszönve az igen kedves levelét. Szóval saját mérés. Ettől még lehetnek készséges üzletek, ahol az eladó fogja magát és leméri.Pár 55cm alatti mélységű gép - ezek pl. hőszivattyúsak, a kérdés, hogy mire van szükségük?
-
Bossp
addikt
Sziasztok! elszállt a 10 éves mosógépem centrifugája, nem javítatnám inkább cserélném. Milyen típusokat márkákat érdemes ma venni?
-
törölt tag
válasz
Grande Ale #6704 üzenetére
Szélességre nincs, de ezeket: Electrolux EW6C527P + Electrolux EDP 2074 GW3 gépet 54 cm mélységűnek írják, hátha beférnek. Itt is. A gyártó oldalán az egyikről van egy rajz is, ahol viszont más a méret, a műszaki adatok a kezelésiből: Magasság × szélesség × mélység 850 x 600 x 540 mm (maximális 600 mm),
ezért vagy meg kell kérdezni az üfsz-t, vagy lemérni egy üzletben, hogy mi az igazság. Esetleg az ajtó levételével hátha befér valamelyik, vagy ha van egy elég méretes ablaka a mosókonyhának, akkor ott. De már itt is volt hasonló válaszom.
bigsee -
törölt tag
Szia!
Az LG üstjei csavarosak, ezért azokat könnyen meg lehet csapágyazni, szükség esetén, volt róla videó is itt. De még láttam WP-től is csavarozott üstöt webshopban, annak aki bevállalja az olasz vonalat, vagy a WP csoport gépeit. Lehet, hogy az csak a régieknél volt, a mostaniaknál nem tudom.
A felültöltősöknél nem kell a dobot kiszedni, két oldalról a lemezborítás levétele után hozzá lehet férni, és megcsapágyazni, akár sk is, ha valami nyoma, vagy hangja lenne néhány év után, akkor minél előbb, nehogy több legyen a kár. Mert sokan vannak akik túlhasználják. A dob sztem nem nagyon szokott tönkremenni.
bigsee Ott a link[link]. Vagy a gyártó oldalán a promócióknál.
-
törölt tag
Ugyanolyan, jó minőségűt nyugodtan berakhatsz helyette, attól nem lehet baja a gépnek. Lehet kapni hosszabbat készre szerelve 90 fokos csatival, pl. mediamarkt, praktiker és ezekhez hasonló helyeken[link], akár még háztartási vagy konyha és fürdőszoba boltokban is lehetséges, szét kell nézni a környéken. Vagy árgép.
-
bigsee
addikt
Más: valaki talán itt linkelt mosószer akciót, nyereményjátékot (?), amit a MediaMarkt, vagy az Electrolux hirdetett meg. Kerestem, nem találtam, valaki segítenie? Köszi!
-
bigsee
addikt
Nah, ma meg is jött, panelba (60 cm) csont nélkül befért
. Nagyon tetszik - szép gépeket imádom
- most éppen mossuk, takarítjuk belülről
90 fokon, pamuttal.
Annyit kérdeznék, 10 centi híja van, hogy nem tudom a helyére befordítani a víztelep csatlakozás távolsága - slág rövidsége - miatt. Kézikönyv szakszervíz segítségét ajánlja ilyenkor, de mi van ha nézek ugyanolyan slágot, csak hosszabbat? Gondolom ezek szabvány csatlakozásúak, egyik 90 fokban el van fordítva, másik vége egyenes.
-
mzso
veterán
Helló!
Manapság hogy alakul a mosógépek szerelhetősége?
Hallottam olyat, hogy a legtöbbnél már ragasztva hegesztve van az üst, így nem is lehet csapágyat cserélni.
Hogyan lehet az ilyeneket elkerülni? Van bevált márka, típus?Egyébként ez a felültöltősökkel is így van? Vagy ezeknél lehet csapágyat cserélni az üst szétszedése nélkül is? (Még csak elöltöltőset láttam belülről) Mert ha igen akkor gondolom csak azért kellhet szétszedni ha maga a dob adja meg magát.
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Szárítógépből létezik 55 cm széles verzió? Kollégám szeretne és a mosókonyha ajtaja ilyen keskeny...
-
törölt tag
válasz
blattida #6699 üzenetére
Jah, hallottam,hogy nagy ritkán felbukkannak a 8-10 éves vagy még öregebb gépek, azért ezek se tarthatnak örökké. Kérdeztem a márkáról az ismerős szerelőket, és azt mondják, hogy valóban jók az LG mosógépek. Az itthoni szervizük is jó és az alkatrészellátás is példás. Egy hét alatt kész voltak egy garis géppel, holott külföldről kellett alkatrész, de még az is belefért. Felkopna az álluk, ha csak ezt a márkát vállalnák, sőt a YT-os szaki is ezt mondja, hogy ritka a meghibásodás az LG-nél, beleértve a csapágyakat is. Nekik nyugodtan lehet hinni, nem csak ilyen általánosítás.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest