- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
wooper91 #6448 üzenetére
Itt írtam egy kombó csomagról, de az kondenzációs, ez már hőszivattyússal van. Itt még több ilyen szett van, vagy itt meg termékvideók is vannak róluk. Ugyanakkor nem muszáj egy márkának lenni, a lényeg, hogy ne keskeny mosógép legyen, hanem kb 57 cm-től. A keresőn is összeválogathatod őket, most 8kg-tól a mosás és 1400-as centri van beállítva a mosógépeknél. Ezek meg a szárítók 8kg-tól. Majd módosítod a szűrőket, ha mást keresel. Összeépítő keret nem feltétlenül szükséges, de azt majd eldönheted még utólag is.
-
wooper91
tag
Sziasztok!
Mosógépet kell cserélnünk, a legjobb lenne, ha már a hétvégén tudnám intézni. Viszont, ami "megnehezíti" a feladatot, hogy szárítógépet is szeretnénk mellé (vagyis inkább fölé
). Elolvasva az itteni hsz.-eket, arra jutottam, hogy most a Bosch, és az LG mosógépek mennek nagyon, viszont szárítógépnek más helyen inkább az AEG hőszivattyúsait ajánlották. Ha esetleg valakinek van tapasztalat, ezzel is azzal is, "egymásraépítés" ügyileg is, szívesen vennék 1-2 tippet, visszajelzést. a 2 gépet együtt ~300k-ig tudnánk finanszírozni, egy kicsit esetleg fölé csúszhat, ha nagy az ugrás.
-
törölt tag
válasz
kaszablanka #6443 üzenetére
Gondolom a teszten "leszereplő" Miele gép miatt írtad. Nos, ahogy írtam is, ez egy teszt volt, amiben azon típusok elvéreztek az öblítés során. Nyilván ha vannak extra öblítési funkciók, és használták volna őket - ahogyan másokban is lehetett volna ha van - akkor jobb eredményt kaptak volna adott tevékenységükre. Akkor viszont más eredményt kaptak volna víz-és energiafelhasználásra és használhatóságra, melynek része a mosási ciklus ideje. Talán még az energia címke is mást mutatna akkor. (az UK tesztoldalon volt példa, hogy nem fogadták el a gyári besorolást éppen ilyen eset miatt és ezt külön jelezték is)
Valahol talán még megvan - hacsak nem törölte azt is Mod. - az, amiben az ilyen funkció meglétét kerestem pár gépben, éppen azért, hogy ez talán segíthet a "száraz" öblítés okozta szermaradványok ellen.-------------------------
Más:
Nyilván pár alkalommal már leírásra került az, hogy egy gyári 5 év garancia nem összehasonlítható egy vásárolt, biztosító által adott kiegészítő biztosítással.
Elég elgondolkodtató, hogy valamely cég egy "tartós" fogyasztási cikkel 12 hó garival jön ki a piacra.
Biztosítók megítélése
Részlet, ha valaki nem akar linket nyitni:
A válaszadók a legelégedettebbek az egyes biztosítók termékkínálatával (3,49), illetve az ügyfélszolgálatok teljesítményével voltak (3,47). Vélhetően az eleve negatív kontextusnak is köszönhető, hogy a kárrendezés folyamata kapta a legalacsonyabb osztályzatot (3,27), és hűséges ügyfelek pozitív megkülönböztetését is sokan hiányolják (3,28).Mondom ezt úgy, hogy jó pár évet lehúztam azon az oldalon és talán picivel nagyobb rálátásom volt a napi gyakorlatra.
-
törölt tag
válasz
Mr.Kr$B #6441 üzenetére
Vannak még lehetőségek. Az Electrolux EWS31274NA 7 kg-os kapacitással és 5 év garival kijön 100k-ból, sőt, 50 mosásra való Ariel és Lenor is jár hozzá, és minden más Electrolux mosó/szárítógéphez is. Meg biztos hallottad már, hogy a Bosch 5 év garival adja a mosó/szárítógépeket. Csak a leírás szerinti gépekre, és regelni kell hozzá. 100k alatt van 2 típus is, egyik 1000 másik 1200-as centrivel. De ha esetleg még belefér, akkor inkább ezt a magasabb kategóriást: Bosch WAN24290BY , Apucy01 is hasonlót használ[link]. Ez már 8kg kapacitású, és azért komolyabb gép az előző kettőnél.
-
kaszablanka
csendes tag
válasz
#32577792 #6417 üzenetére
Egyszer már írtam, de most újra: A Miele mosógépek öblítését vízmennyiség szempontjából 3 szintben lehet szabályozni. A legmagasabb szintre állítva, még soha nem láttam ami a Mielétől több vizet használt volna öblítésre. Valójában csak egy típust ismerek,de az majdnem az alap, tehát a drágábbak valószínűleg még jobban szabályozhatók.
-
Mr.Kr$B
tag
Sziasztok!
Elromlott a mosógépünk, és a helyére keresünk egy újat. 90ezer forintot tudunk rászánni, de ha egy picivel többért sokkal jobbat kapunk, akkor még belemegyek, de a lényeg , hogy 100k alatt kellene megoldani.
Annyi lenne csak az elvárás, hogy 6kg-os előltöltös legyen.
Őszintén szólva nincsen most időm belemélyülni a témába, ezért hálásan köszönöm annak aki segít!
-
törölt tag
-
VIPowER
őstag
válasz
#94529552 #6436 üzenetére
"Írtam az üstről is amott. Csak annyi, hogy azt ki se kell venni a csapágyazáshoz, tök mindegy milyen kialakítása van."
Az üstöt tényleg nem kell szétszedni a csapágyazáshoz de, ami a dob két oldalára van fogatva szegeccsel, amibe a csapágy belemegy, na az pont olyan pocsék anyagból van mint az elöltöltősöknél a dobcsillag. Vagy a mosóportól, vagy én nem tudom mitől, de úgy fogy mint a boljerben az anód. Azt nehéz lesz cserélni szétszedhető üst nélkül. Bár jó eséllyel az elektronika hamarabb meghal itt.
-
törölt tag
válasz
kiralyroli #6433 üzenetére
Szerintem az ár, évjárat, és kicsit más a kialakításuk, dizájn.
Az üstről csak annyi, hogy azt ki se kell venni a csapágyazáshoz, ezért tök mindegy milyen kialakítása van. Előtöltősnél számít csak. -
kiralyroli
tag
Köszönöm a válaszokat!
Pumma: Electrolux EWT1066ESW és az EWT1064ILW között mi a különbség? Melyik a jobb? Felültöltősnél miért nem számít a ragasztott üst?
-
törölt tag
válasz
kiralyroli #6425 üzenetére
A WP csoport(Whirlpool, Indesit és a hasonló kivitelű Candy, Fagor is) gépeinek a tetőbe épített mosószeradagoló miatt felnyitáskor ráfolyik a víz a dobra, de nem is ez a fontosabb, hanem, hogy a tető elég korán elkezd korrodálni. Nemrég számolt be valaki, a 2 éves gépéről ilyen problémával. Ezért ezektől én tartanék. Nálam a 6 éves Electroluxnak még semmi hibája nincs, szépen mos, le a kalappal. De olvass vissza a véleményekért, akik használnak ilyen gépeket.
Ezt a márkát bátran ajánlom, például a Time Manager-es 6kg/1200-as centrifugás EWT1264ILW-t. De van belőle az EWT1064 is, ezres centrivel olcsóbban. A + garit érdemes megvenni, nem árt a biztonság. Itt a teljes paletta, sztem MM is jó, ha olcsóbb, de a + gari árát és a szállítási díjat is nézni kell. Egy kevés műszaki érzékkel, és tapasztalattal sztem magad is meg tudod csapágyazni. Én már csináltam ilyet, de az még Energomat volt, ez még egyszerűbb lesz, ahogy néztem. Amíg nem zúg, nem morog, nincs alatta vízfolyás, elvileg addig nem kell.Itt a ragasztott vagy nem ragasztott üst nem számít, csak az előtöltősnél, azoknál az LG ami biztosan csavaros, és praktikusabb és olcsóbb is a csapágyazása, mint a ragasztott kivitelnél.
-
törölt tag
válasz
Teszteken a felültöltősök nem túl jól szerepeltek, mondjuk alapből WP meg Candy meg Zanussi szerepelt.
Whirlpool TDLR60230 volt ezek között a legjobb.Mosás
3.1/5
Öblítés
1.7/5
Centrifugálás
4/5
Áramfogyasztás
2.5/5
Vízfogyasztás
3.6/5
Zajkibocsátás
1.9/5
Használhatóság
2.7/5 -
blattida
nagyúr
válasz
Szia!
Gyakorlatilag az olcsó elérhető felültöltős gépek üstje ragasztott, akár whirlpool, akár electrolux csoportos gépről van szó. Az electrolux gépeinek mosószertartóját könnyebb takarítani és kevésbbé hajlamosak korrodálni, viszont ma már a felültöltős gépek vacakabbak, mint az elöltöltős társaik, ezért azt a legolcsóbbat vedd, amelyik a leginkább megfelel az igényeidnek és a leghosszabb rá a garancia.
-
Pumma és ungawa, jó lenne ha képesek lennétek végre túllépni a dolgokon, és befejezni ezt az örökös civakodást, ha másképp nem, hát mostantól ignoráljátok egymást. Ha ez nem sikerül, mindketten ki lesztek tiltva a topikból.
-
kiralyroli
tag
Sziasztok!
Milyen felültöltős mosógépet érdemes venni? Azt olvastam, hogy ragasztott dobosat nem érdemes venni, mert ha csapágyas lesz akkor nagyon drága javíttatni. Ezt honnan tudhatom meg, hogy melyik ragasztott és melyik csavarozott? Gondolom a dobba belenézve nem látszik másképp meg nem tudom ellenőrizni. Amiket kinéztem: Whirlpool TDLR 60111, TDLR 55111, AWE 66710.
Látom hogy itt a fórumon Electroluxot és AEG felültöltős mosógépeket ajánlják. Electroluxról azt olvastam, hogy a panel szokott meghibásodni. Ez igaz? Whirlpoolról meg olvastam hogy rohad. Szóval nem tudom milyet márkát válasszak.
-
törölt tag
válasz
atika88 #6411 üzenetére
Jól teszed, hogy nem adsz sokat az ÁK 1 napos véleményekre.
Ellenben egy másik fórumon többen adtak pozitív visszajelzést már hosszabb ideje meglévő gépről.Ez egy 8kg-os gép
Lehet 7kg-os ha az elég. Csak nézd meg a dobok mélységét is ha nagyobb motyót akarsz belerakni.
Gyári 5 év gari. Itt a fórumon is van, akinek van ilyen. Keress rá. -
törölt tag
válasz
atika88 #6411 üzenetére
Vannak Bosch 4-es szériás mosógépek 5 év garival, (ami már nem is a legolcsóbb belépőszint, mint a 2-esek):
Bosch WAN 24161BY
Bosch WAN 24160BY
Bosch WAN 24060BY
Ezek 7kg/1200-as centri fordulatot tudnak, és ebben is jobbak az alapnál + EcoSilence Drive - hatékony, csendes motor...
A promóciós leírás itt van hozzá.Továbbá ezek az LG és Electrolux gépek vannak 100k körül, és úgy is lehet választani, hogy még a gari kiterjesztés is belefér, és ott lehet szűrni több dologra is, kinek melyik fontos. LG-nél pl. inkább a Mediamarkt, esetleg Euronix, stb, A másiknál a márkabolt.hu., a garikiterjesztére. Bár ezek keskeny (45cm mélységű) gépek, ha később szárító menne rá, akkor ne pont ezeket a típusokat vedd, van mindkettőből nagyobb mélységű, pl. 1,, 2, Nálam a nagyobb kapacitású 7-8 kg, és a minimum 1200-as centri lenne előnyben, és ez a három márka.
-
cserix
tag
FIGYELEM!
Aki nagyháztartási gépet (mosógépet-hűtőt) szeretne cserélni mostanában, érdemes lehet megvárni az alábbi pályázatot.
Novemberben újraindul az Otthon melege programA honlapon a letölthető dok.ban megtalálhatóak azok a márkák/típusok, amikre igényelni lehet a támogatást.
-
törölt tag
válasz
Energie X #6415 üzenetére
Jó kérdés.
Mi tegnap elmentünk MM-be nézelődni, de legfőképpen méricskélni. 59cm széles az ajtónk, néhol 59,4, de 60 semmiképpen sem. Amit pl. 59-nek írnak katalógusban, van akiknél ez inkább 60, mint 59... Így most kiesni látszik pár versenyző.
LG: tetszik is, nem is. Főleg a 2 év gari nem.
Gorenje: nejemnek tetszett, én kihagyom.
Ilyen elux nevű izéket nem veszek.
Ami most képben maradt: Samsung, Beko. Ezek tuti beférnek.
Olvastam magyar tesztet a hazai forgalomban lévő gépekről, mosás, öblítés, zaj, víz, áram, kezelhetőség volt bennünk. Miele 2 típusa nyert, másik 2 (talán) eléggé elvérzett. Átlag jellemző, hogy katasztrofális az öblítésük ezeknek a gépeknek. Érdekes, hogy egy viccpull elég kiegyensúlyozott volt, mosás-öblítés-víz tekintetében erős középmezőny fölött.
Samuk közül ez szerepelt jól: Samsung WW80K6414QW, másik kettő szo-szo.
De még érdekesebb egy UK teszt, ahol az ott kapható gépeket tesztelik, sokat. Kár, hogy nem azonosak a hazai forgalomban lévőkkel.
Ott LG-k viszonylag jók, de ami engem érdekelt, azok a Beko gépek. Nos, nem voltak túl pontozva, azonban ha belenézünk a részletekbe, akkor jobbára azért, mert hosszú a program, nem takarékosak, viszont egyiknél sem láttam problémát a mosással (gyapjú, vegyes) öblítéssel és a szárazsággal, tehát a centizéssel.
Nyilván nem szabad ezt átültetni a nálunk kapható gépekre, de talán támpont lehet. (rákérdeztem Beko-nál, hogy miben térnek el az ottani modellek, nem válaszoltak még, sokat nem is fűzök hozzá, ugyanígy a Bosch-nál is tettem fel ilyen kérdést, onnan terelés jött, a kérdezett típus egy Serie 6-os volt kint, azt írták, hogy itt pontosan nem kapható olyan, de ami mindent tartalmaz, amit kérdeztem, az egy Serie 8-as gépben van, annak is a csúcsán)
Szóba jött még használt Miele, de az 5kg-os nekünk kicsi, a nagyobbak meg az újabbak (méhsejt dob) már nem az a minőség.
Egyenlőre a Beko tűnik befutónak. -
törölt tag
válasz
Energie X #6410 üzenetére
Nekem ugyanilyen van. Most cseréltem benne egy csövet, ami a dobból megy a szivattyúhoz, ez lyukas lett.
Ugrálás: lengéscsillapítók a rosszak, 10-12k/db és 3 van benne.
Mondjuk a miénk nem produkál olyat, hogy megáll a víz benne.
Elől-alul van egy szerelőnyílás, 2 csavar fogja oldalt, szedd le, és néz be alá. Ott a dobból jövő csöveket letudod szedni, lehet ott van benne valami elakadva? -
atika88
senior tag
Sziasztok!
A családunkban a 15 éves mosógépünk haldokló félben van. Csere érett.
Kérdésem, hogy 100ezer körül mi a best/buy vétel jelenleg 6-7 kg elöltöltős kategóriában?Különösebb kívánságunk nincs. De a kellő garancia (és akár kiterjesztés) az elkövetkező évekre jól jönne. Márka gyakorlatilag mindegy. Árukereső véleményekre egyelőre nem merem 100%-ra bízni a vételt. ?Már csak azért sem, mert a többség 1-2 nap használat után: egy zsír új gépre persze, hogy azt fogja mondani kiváló termék vegyétek vigyétek.
Köszönöm a segítséget.
-
Sziasztok!
Lassacskán mosógép csere előtt állunk, tőletek szeretnék tanácsot kérni, mit érdemes venni?
Jelenleg egy Samsung WF-F1062 van itthon, használtan kaptam mikor beköltöztem (ennek már 4 éve)
Amit használni szoktunk rajta: Gyorsmosás (28p), Műszálas (73p). 30 v 40 fokon és max 800 rpm-es centrivel.
Ami a 2 fő bajunk:
- A mosógép mászik, kúszik, úgyhogy nem lehet magára hagyni, pedig a lábakat beállítottam már egy jó párszor.
- A ruhák nem olyan illatúak, mint amilyennek lennie kellene. Valahogy az aljába megáll a víz és megposhad. Mindegy, hogy mivel tisztítom (trisó, ecet, mosógéptisztító stb) nem tudja teljesen kiszipkázni a vizet. Néha még vízkövet is enged ki a csöve.
- Néha elakad mosás végén, jelzi, hogy megtelt a szűrő. Ez az esetek 60%-ában nem igaz, leveszem az aéját, kiengedem a kis csövön a vizet, utána kiveszem a szűrőt, és sokszor nincsen benn se szösz se semmi.Gondolkoztam, hogy szerelőt hívok hozzá, de mivel régi már nem érzem úgy, hogy meg kellene csináltatni, helyette vennénk egy újat.
Nem tudom melyik márka jó, melyik mit tud. Amit mindenképp szeretnék, hogy teljesítsen:
- Maradjon egy helyben mosás, centrizés közben
- Ürítse ki a vizet
- Legyen vékony, mivel kicsi a fürdőszoba - A jelenlegi 45 cm mély+4cm hátul ami a dob egységé
- Elöltöltős
- Összegbe jó lenne 100.000-nél maradni max, de ha ultrajót tudtok mondani akkor még nagyon keservesen, de 25.000 pluszba beleférEgyenlőre hirtelen ezt találtam mint legdrágábbat: Candy
-
törölt tag
válasz
blattida #6405 üzenetére
Ezt így nem lehet kijelenteni, mert mindig a létező palettáról kell válasszunk. Nem tudhatjuk 20-30 év múlva lesznek-e ilyen márkák és technikák. Nekem sincs invis hűtőm, se direkt drive-os mosógép, de sokan használják akár már 8-10 éve is, és szerencsére, szerencséjükre, a vízióddal ellenetétben hosszú-hosszú évekig problémamentesen működnek a Samsung hűtők és LG mosógépek is.
-
farkas-j
őstag
A mai eszközök szinte mindegyike kapcsoló üzemű táppal, elektronikával működik. Olcsóbb a gyártásuk és energiatakarékosabbak. Ezzel nincs is baj, mert a mai félvezetők már elég megbízhatóak. Leginkább az elektrolit szűrő és csatoló kondenzátorokkal van a baj. Ezek nem szeretik a nagyfrekvenciás járatást, márpedig az említett elektronikák nagyfrekvencián működnek. Az elektromos meghibásodások 90%-át az elektrolit kondenzátorokra lehet visszavezetni, ami szerencsétlen meghibásodása esetben a félvezetők halálát is okozhatják.
A háztartási gépeknél a mosógépek, mosogatógépek, elektromos tűzhelyek stb. esetén csökkenthetjük ezt a meghibásodási valószínűséget. Egyszerű módja, hogy használaton kívül legyenek leáramtalanítva, leválasztva a hálózati feszültségről, hiszen az idő legnagyobb részében nincsenek is használva. Vannak azonban olyan berendezések, melyeket nonstop üzemre vásárolunk. Ilyen pl. a inverteres hűtőszekrény, inverteres klíma stb. Ezeknél nincs lehetőség arra, hogy a nap nagy részében áramtalanítással kíméljük őket. Ezeknél csak abban bízhatunk, hogy a gyártó a magasabb minőségű elektrolit kondenzátorokat alkalmazza és nagy tartalékkal méretezte őket. Egy silány és egy professzionális kondenzátor között akár két nagyságrendű árkülönbség is lehet. Nagy tömegű gyártásnál komoly spórolási lehetőség rejlik az olcsóbb, gyengébb minőségűek alkalmazásában a készülék gyártóknál. Ez nem azt jelenti, hogy a professzionális kondenzátor nem fog tönkremenni, hanem azt, hogy jóval tovább bírja, könnyebben tervezhető az élettartam. Ma a profi elektrolit kondenzátorok gyártói adott hőmérséklet, feszültség, frekvencia, áram és rezgés mellett adják meg a "várható" élettartamát a kondenzátoruknak. Sajnos a legjobbaknál sem 10 években mérik az élettartamot nagyfrekvencián. Ezen a linken érdemes elolvasni a pár soros bekezdést, ami az elektronikus tápegységek tervezett élettartamról szól. -
blattida
nagyúr
válasz
#94529552 #6403 üzenetére
Azzal az egy-két éves géppel, ami jó, nincs rossz vélemény, aztán, ha még eltelik 2-3 év, kezfdenek majd dödgleni az inverterek, kösz, nem kérek belőle, marad a 16 éves siemens, semmi baja, a gumi szigetelése is hibátlan. Ha majd cserélni kell, jön helyette egy nem no frostos, nem inverteres, nem elektronikus.vezérlésű liebherr.
Persze, hogy ajánlom, mivel az átlagnál kicsit jobb és relatíve olcsó, de mindig el is mondom, hogy a megbízhatósága max átlagos, a javítása meg nem olcsó. -
törölt tag
-
törölt tag
-
blattida
nagyúr
válasz
#94529552 #6401 üzenetére
Milyen tapasztalatok, az egy-két éves gépeké? Azok valóban nem, de a régebbiekről, amikről írtam, már itt is olvashatod a javítási élményeket.
Samsung dettó. Attól, hogy nem fogadod el, attól még nem annyira szép és jó az inverteres élet mint azt a gyártók hirdetik, ezt minden józan gondolkodású ember képes megérteni, aki nem az árukeresős első használat utáni, hurráoptimista visszajelzések alapján tájékozódik vagy mond véleményt. -
törölt tag
válasz
blattida #6400 üzenetére
Az iittteni tapasztalatok nem igazolják az állításaid.
USA termékek még úgy se valók ide, amit találtál nagy nehezen, mint a Villányi mester által bemutatottak,ami az itteniekkel inkább megegyezőek. Mert ott a Top Loader gépek a népszerűek, és az teljesen más világ. De ugyanígy nem tudtál példát mondani a szerinted problémás Samsung hűtő inverterre sem, amire azt mondod, hogy gyakori hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest