Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-06 10:34:02

LOGOUT.hu

Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6560) ABE válasza Steven (#6558) üzenetére


ABE
őstag

Tudtommal sehogy. Ha saját (nandroid) backupot készítettél a Clockwork recoveryben , akkor azt csak onnan lehet felrakni, a gyári recoveryből nem. Tehát ha annyira szétcsesződik a rendszer, hogy nem tudod elindítani a telefonból a Clockworkot, akkor először RSD Lite-al fel kell raknod egy friss gyári ROM-ot, utána rootolni, aztán custom recovery, és utána tudod visszaállítani a mentésedet. Ennek a Clockwork recoverynek ez az előnye és hátránya is egyben: könnyen telepíthető és eltávolítható, mert nem nyúl bele mélyen a telefonba, de ugyanakkor működésképtelen lesz, ha maga a rendszer nem áll fel (hiszen nem tudod csak úgy billentyűkombinációval előhozni). Olyanról pedig nem tudok, hogy létre lehetne olyan mentést, amit gyári recoveryben lehet visszaállítani. (Asszem kisebb update.zip-ek létrehozására van lehetőség).

Ha úgy tűnik, nem áll fel a rendszer, még egyet meg lehet próbálni: kikapcsolt állapotban egyszerre nyomni a hangerő csökkentő és bekapcsoló gombot, ilyenkor bejön egy kis Android figurás képernyő, meg kell nyomni a képernyő jobb alsó sarkát, és felugrik egy kékes menü. Itt lehetőség van cacche/data wipe-ra (ezt tulajdonképpen a telefon saját menüjéből elérhető factory resettel ér fel), és ezután néha még vissza lehet hozni a rendszert, hogy működjön.

Egyébként igen, a backup mindent elment (beállítások, telepített programok, asszem még az SMS-eket és híváslistákat is). Ez tulajdonképpen olyan, mint amikor ghostolod a rendszert a számítógépen, tehát a pillanatnyi rendszerállapotot menti le.

TPG

:D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.