Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-06 10:34:02

LOGOUT.hu

Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7151) palesz53


palesz53
senior tag

emberek! legyen már szabad mindenkinek eldöntenie, hogy tesz-e fóliát, vagy vesz-e tokot a telefonjára/hoz! elvégre nem vagyunk egyformák... és ne kelljen már sz@rul éreznie magát egyik hit tagjának sem e kérdésben!
nem hittem, hogy ilyen baromság miatt pár ember összeugrik... :(((

vezess, kövess, vagy takarodj az útból

(#7152) Devilske válasza ArSeTh (#7144) üzenetére


Devilske
tag

Ha a kártyát is most akarod venni feltétlenül próbáld ki de ne csak egy apk-val hanem mondjuk egy zenei mappát amiben legalább 10-15 fájl van és ha nem lesz üres a mappa leválasztás után és a defy le is játssza a zenét akkor jó.
De elég kicsi rá az esély.

Motorola Defy black + 8gb micro sd + Se.MW600 headsett \m/ Finom a kindertojás csak a sárgáját nehéz lenyelni...

(#7153) csicsaaa


csicsaaa
tag

Tudtok egy jól műkodő kamera app-ot? Mert szeretnék úgy makrót fényképezni hogy ne fényképezzen addig, amíg el nem engedem a kijelzőt! A gyári egy érintéstől elsűl, függetlenűl attó hogy jó-e a kép élesség.

Védd a fákat, egyél hódot!!!

(#7154) Z0C!


Z0C!
őstag

Megtudnátok mondani annak a GTA-s játéknak a nevét?

Üdv!

----- www.zoci.gumroad.com -----

(#7155) Devilske válasza Z0C! (#7154) üzenetére


Devilske
tag

Gangstar + gangstar miami vindication

Motorola Defy black + 8gb micro sd + Se.MW600 headsett \m/ Finom a kindertojás csak a sárgáját nehéz lenyelni...

(#7156) Z0C! válasza Devilske (#7155) üzenetére


Z0C!
őstag

köszi a gyors választ! :)

----- www.zoci.gumroad.com -----

(#7157) bwoay válasza DeadMeat (#7139) üzenetére


bwoay
nagyúr

értem, thx

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#7158) ABE


ABE
őstag

XDA-n kikerült a 2.2.1-es US T-Mobile-os ROM elvileg szignózott változata, erre kíváncsi leszek, hogy felmegy-e...

(#7166) MP28


MP28
csendes tag

Sziasztok,
Defy-s vizes élményemet szeretném megosztani Veletek, nehogy úgy járjatok, mint én: másfél hónapos várakozás után tegnap megvettem, hazavittem, beállítgattam, amiket akartam, majd egy hirtelen gondolattól vezérelve kitaláltam, hogy leöblítem. Minden védőfül benyomkod, megigazít, majd egy kis kézmosóban (ami a WC-nkben van), épp csurdogáló víz alatt szépen körbetisztogattam. Fél órán belül páracsík jelent meg körbe a kijelző szélein, ami reggelre olyan 5-7 mm-es sávot öltött a teljes kijelző körül. Egyébként hibátlanul működött (még). Ma a boltban kezdtem, kérdeztem, hogy mi volna ez?? Hamar széttárták a kezüket, így onnan a nagykerbe (itt azt kibökték, hogy nem a hátlap volt laza, lehet, hogy kijelző körül lehet illesztési, ragasztási hiba, de nem szedhetik szét), onnan a szervizbe, és mindenhol azt a választ kaptam, hogy ez így nem vízálló, erre nem vonatkozik garancia. Aztán vissza boltba, hogy akkor egy új telefonnal vagy a vételárral távoznék, de udvariasan kizökkentettek.... Átvették a telefont, hogy a szervizzel való jó kapcsolatukra alapozva megpróbálják elintézni, hogy megvizsgálják... Itt áll a dolog. Se pénz, se telefon. Szerintetek? Vigyázzatok a vízzel!!

Üdv,

(#7167) Beri78 válasza MP28 (#7166) üzenetére


Beri78
őstag

Én is első nap megfürdettem, és azóta is napi szinten meg/lemosom.
Ilyen jelenséget nem láttam még rajta....

"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."

(#7168) beers válasza MP28 (#7166) üzenetére


beers
addikt

Ne is haragudj, de ezt csak magadnak köszönheted!
Nagy marhaság volt....!

M&N

(#7169) Badb0y válasza MP28 (#7166) üzenetére


Badb0y
addikt

Ez nagyon gáz!

IP67-es szabvány az IP67-es szabvány!!!! Ezt azért mondom, mert van nekünk egy samsung b2100, ami szintén "csak" ip67-es,, heti rendszerességgel van körömkefével mosva vízben, megjárta már a diszperzites vödröt egy állványról leesve, és semmi baja még mindig.

Tehát ennek is ezt tudni kell!!!!!!!

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#7170) ABE válasza beers (#7168) üzenetére


ABE
őstag

Ezt bőven bírnia kéne a telefonnak, ennyitől abszolút nem lenne szabad beáznia. Pont ezzel hirdetik a telefont, szóval mielőtt elkezded itt osztani az észt, talán olvass utána a készüléknek... :(((

[ Szerkesztve ]

(#7171) tulkaj válasza MP28 (#7166) üzenetére


tulkaj
csendes tag

Szia !

Nekem múlt hétfő óta van meg a telefon. Múlt hét pénteken eszembe jutott a pohárba rakós tesztvideó, amit láttam, ahol közben be volt kapcsolva a kamera. Nosza gondoltam ezt nem hagyhatom ki, úgyhogy 10 másodpercre egy pohár langyos vízbe raktam, miközben ment a felvétel.

Ezt követően kivettem, picit megtörölgettem. Rá pár másodpercre jött is 1 hívásom. felvettem, mondta a másik fél, hogy elég tompán hall. Kicsit hagytam még száradni, majd kb. 5 perc múlva visszahívtam az előző hívót és tökéletesen hallott már.

Egy szó mint száz, nekem nem történt maradandó károsodás, eddig úgy néz ki. :)

Viszont tegnap le kellett a memóriakártya miatt szednem a hátlapot és hát porosodik a fedél alatt, az akksi mellett körben ... nem vészes eddig, de azt hittem por nem juthat be és eddig csak egyszer volt leszedve, mikor kibontottam és beletettem a memóriakártyát és akksit.

Nagyjából ennyi a tapasztalatom eddig az ellenállóságokkal kapcsolatban. Ja és hétvégén véletlen le sikerült verni az asztalról a töltő kábelében elakadva, semmi karc vagy törés nem keletkezett.

Arra tippelek, hogy 'hibás' volt a készülékházad és nem volt teljesen passzentos.

Üdv

[ Szerkesztve ]

(#7172) ArSeTh válasza Devilske (#7152) üzenetére


ArSeTh
csendes tag

Koszonom a gyors valaszokat. Akkor ugykerdeznem, van e valakinek a Defy keszulekeben 32gb-os kartya, ami garantaltan mukodik?
Nem mintha lusta lennek kiprobalni, de a telefon meg nemerkezett meg, es addig beszereznem az ilyen apro + kiadasokat.

(#7173) DeadMeat válasza beers (#7168) üzenetére


DeadMeat
veterán

Olyan empatikus vagy hallod....

MP28: Mondjuk én csak verném a tamtamot,mert moto honlapján is az van,hogy vízálló,nem gond,ha megázol,leöntod,ect ...Te pedig megáztál.. Ugye??

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#7174) zeg válasza Badb0y (#7169) üzenetére


zeg
senior tag

Nem ázik be, tapasztalat. Az a
készülék hibás.

3dfx cuccokat keresek megvételre

(#7175) kano


kano
nagyúr

Azoknak írom akiknek eddig szúrták a szemét az SGS-el kapcsolatos hozzászólásaim:
Tegnapi napon hozzám került egy SGS és valami katasztrófálisan lagol. Nem tudom, hogy egyedi-e a probléma, de a Defym sokkal gyorsabb nála, pedig gyári 2.1 van rajta és nem lett semmilyen telepítéssel tönkre.....ve. Érdekes, hogy az első SGS-em sokkal gyorsabbnak tűnt a mostaninál. Úgyhogy Defy marad, SGS megy. :C

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#7176) Devilske válasza kano (#7175) üzenetére


Devilske
tag

:))

Motorola Defy black + 8gb micro sd + Se.MW600 headsett \m/ Finom a kindertojás csak a sárgáját nehéz lenyelni...

(#7177) gagavectra21


gagavectra21
tag

Úgy látom üzemidő rekordot fogok felállítani..2napja megy és még 60% on van a pici pedig volt egy kis telefonálás meg egy kevés netezés.

Motorola MB525 (Defy) egyéb:SE X10

(#7178) Tex válasza kano (#7175) üzenetére


Tex
senior tag

Szerintem jól döntöttél! :K

"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)

(#7179) chopper84


chopper84
csendes tag

A teszt alapján megfogott a teló...úgy hogy még nem is láttam élőben :)
És hogy is mondjam, összezavart, hogy lehet ilyen veszek! Bár ki kell próbálni még, de elvarázsolt...valahogy eddig ódzkodtam a motoroláktól, de gondolom és remélem, hogy semmi negatív élmény nem köszön vissza a régi motokkal összevetve...és bátran vállalható a cucc?!?!?!?!?!

Lenne 1-2 kérdésem: bocsi hogy nem olvastam el mind a 7000 hozzászólást :)

- a 2.2 droid elérhető már rá? Én külföldön venném a telót...azt nem tudom hogy itt elérhető e vagy hogyis működik ez a dolog, de fontos lenne a magyar nyelv miatt...meg hogy honnan tudok frissiteni, ha úgy veszem hogy csak régebbi szoftos

-wifi működik rendesen?

-normálisan lehet e gépelni vele, mármint az érintő betűgombocskákra vagyok kiváncsi..mivel soha nem volt még teljes érintősöm

Összességében megéri e az árát, bár ez szubjektiv hogy kinek mi éri meg, de az a 300euro jó ár e???? Meg hogy nem 3-4 hónapra venném, igy tényleg egy megbízható készüléket kapok e????

Köszi

(#7180) rum-cajsz válasza chopper84 (#7179) üzenetére


rum-cajsz
őstag

- a 2.2 droid elérhető már rá? Én külföldön venném a telót...azt nem tudom hogy itt elérhető e vagy hogyis működik ez a dolog, de fontos lenne a magyar nyelv miatt...meg hogy honnan tudok frissiteni, ha úgy veszem hogy csak régebbi szoftos

Igen elérhető, de sajnos Kínába kell utaznod hozzá. Bár ha külföldön akarod megvenni, lehet épp arrafelé vagy?

-wifi működik rendesen?

Mit értesz rendes alatt? Tök jól lehet használni wifivel, annyi probléma jelentkezett, hogy néhányunknál nem kapcsolódik az n-es rooterhez (rooteren kellett állítani hozzá 1-2 dolgot), de van akinek nincs ilyen gondja.

-normálisan lehet e gépelni vele, mármint az érintő betűgombocskákra vagyok kiváncsi..mivel soha nem volt még teljes érintősöm

Szerintem ezt csak Te tudod eldönteni. Menj be bármelyik telefonszolgáltatóhoz, vegyél le egy androidos készüléket, és próbáld ki. Én jól elboldogulok vele.

- Összességében megéri e az árát, bár ez szubjektiv hogy kinek mi éri meg, de az a 300euro jó ár e???? Meg hogy nem 3-4 hónapra venném, igy tényleg egy megbízható készüléket kapok e????

A tapasztalataim most próbálom összefoglalni a logouton:
1. rész
2. rész

=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

(#7181) Memmaao válasza tulkaj (#7171) üzenetére


Memmaao
addikt

Az akkufedél csak azon része por és vízzáró, ami a gumikereten belül van, tehát alul és az optika mellett porosodhat, belülre nem mehet por. Neked oda került?

My name is Bond, James... Dean.

(#7182) ABE válasza ABE (#7158) üzenetére


ABE
őstag

Úgy tűnik, hogy a 2.51-hez hasonlóan ezt sem lehet csak úgy visszaállítani korábbi ROM-ra. :(

[ Szerkesztve ]

(#7183) Plebi


Plebi
senior tag

Navigációkra visszatérve. Tudom, hogy az igo megemlítése alapból is bűn így azt hagyom, hiába lenne a kérdés csak pl működéssel kapcsolatos. NEM TELEPÍTÉS. Szóval így csak annyit, hogy az a verzió már rohadt régi, és mint az összes, lassú, lassú, a defy-n. Lassan megjelenhetne rá egy optimalizált változat, mint spicara. A sygic bejövős, de a térkép nem a legfrissebb, a copilot live viszont friss térképpel van, de megőrjít, hogy a kanyarok előtt mindig bemondja, hogy "egyenesen" forduljon balra jobbra, "egyenesen" akármi... Valaki használja még a co pilotot, ha igen, nem tud valami beállítást, mert hangoknál ilyet nem találtam.

Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5

(#7184) chopper84 válasza rum-cajsz (#7180) üzenetére


chopper84
csendes tag

Ez azt jelenti hogy a magyar nyelv egy időre jegelve van még??? :)
Sajna, vagy szerencsére nem Kínában vagyok...Németo.ban...de ezek szerint mindegy, mert marad az angol vagy német nyelv.

Persze sok minden szubjektív...majd élőben...hogy nekem mi is a megfelelő, csak a félregépelések elkerülése végett, egy nem virsli újjú kéz esetében...

addig is várom a 3.részt...falni akarom az infókat erről a telóról :)

Kellene már egy jó teló...és ez annak ígérkezik.

(#7185) ABE válasza chopper84 (#7184) üzenetére


ABE
őstag

Ha infókat akarsz falni, kezdheted a topik első hozzászólásával, vagy konkrét kérdésre a kereső is hasznos lehet.

[ Szerkesztve ]

(#7186) rum-cajsz válasza chopper84 (#7184) üzenetére


rum-cajsz
őstag

A magyar nyelv alapból nem része a 2.2-nek sem, csak akkor lesz magyar a defy, ha a Motorola beleteszi magától. Csak a 2.3-as android tartalmazza a magyar nyelvet (alapból).

A magyar nyelv érdekében annyit tudsz tenni, hogy feltelepítesz egy programot (MoreLocale 2), amiben beállíthatod a magyar nyelvet, de ettől is csak azok a programok lesznek magyarok, amikben benne van a magyar nyelv a fejlesztő által, maga az android rendszer angol marad.

=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

(#7187) Steven válasza ABE (#7158) üzenetére


Steven
addikt

amúgy régiók közt van különbség? ha igen mik?

Amit most telepítesz és tesztelsz az még a tesztverzió ugye ami idő előtt ki került

(#7188)
Azt hittem hogy akár bugfixek vagy más bele piszkálások is lehetnek különbségek... akkor előre tudjuk hogy a 2.2 nem hoz hatalmas változást... akár a Kínait is használhatná mindenki, a gyomlált verziót persze...

[ Szerkesztve ]

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#7188) ABE válasza Steven (#7187) üzenetére


ABE
őstag

Régiók között blur megléte és nem léte lehet pl. a különbség, vagy az előre telepített programok, és az elérhető nyelvek. Ezt a verziót viszont nem rakom fel egyelőre, mert azt írták az XDA-n, hogy nem lehet róla visszalépni.

(#7189) tulkaj válasza Memmaao (#7181) üzenetére


tulkaj
csendes tag

Jogos, levettem most megnézni. Alul poros kicsit, kb. ott, ahol a csúszka van, meg az a kis hézag középen. Az akksi alatt / körül tényleg nem az. Mondjuk logikusan belegondolva ha megáztattam és nem szivárgott be a víz, akkor a pornak sem nagyon lehet bejutani. :)

(#7190) zsirfecske válasza Hakkuuuh (#7132) üzenetére


zsirfecske
addikt

Az hogy mégsem IP67-es azt is csak nemrégóta tudjuk egy friss tesztből ...

nem kerestem most vissza, de valamikor az eleje felé ezt már említettem többször is...

(#7191) tulkaj


tulkaj
csendes tag

Apropó .... Nektek is van a kijelző üveg és a körülötte lévő műanyag keret között egy hajszálvékony hézag ? Néha be-bejut oda egy kis porszem nálam, nem tudom hosszú távon mennyire lesz jó, vagy esetleg kimosható-e, még nem próbáltam.

(#7192) Beri78 válasza tulkaj (#7191) üzenetére


Beri78
őstag

lemosásnál eltünik onnan minden
:)

"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."

(#7193) ABE válasza Steven (#7187) üzenetére


ABE
őstag

Nyilván lesznek javítások, módosítások, de amíg nem ér ide a hivatalos, európai ROM, addig nem derül ki pontosan, hogy mi lesz az újdonság. Egyébként nem, a kínait nem használhatná mindenki, mert még mindig nem tökéletes, ráadásul macerás kezdőknek. Én is 2.1-en vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#7194) Badb0y válasza Plebi (#7183) üzenetére


Badb0y
addikt

Miért, mi baj van iGO-val ?

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#7195) sheep válasza Badb0y (#7194) üzenetére


sheep
addikt

az, hogy hivatalosan nincs androidra külön IGO navigáció, csak előre telepítve, készülékkel együtt lehet magvásárolni pda-ra

[ Szerkesztve ]

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#7196) chopper84 válasza rum-cajsz (#7186) üzenetére


chopper84
csendes tag

A magyar nyelven lovagolok még mindig, abból az apropóból hogy most is épp német telefonom van és megőrülök néha amikor valami fontosat kellene a beállításokban eszközölni és szótározni kell előtte...csak ezért érdekes számomra!

A többit meg olvasom-olvasom, ha van kérdésem...jövök! :) :)

(#7198) mclaren777


mclaren777
senior tag

Lehet hogy már egy kicsit uncsi, de jelenleg kapható-e Vitamax-os Defy? :)

(#7199) csicsaaa


csicsaaa
tag

Egyik camerás program sem fut a telefonomon, még a Camera360-sem!
Megfagy tőlük a telóm :O
Valakinek valami tapasztalat?

Védd a fákat, egyél hódot!!!

(#7200) tulkaj válasza Beri78 (#7192) üzenetére


tulkaj
csendes tag

Jól van, ez megnyugtató, most már ki tudom próbálni én is mindjárt, csap közelben vagyok.

Hát, a nagyját kivitte, de egy-két mélyebben lévő fehér kis szösz maradt egyelőre.
Mindegy, majd kikopik, ez legyen a legnagyobb bajom. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.