Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Igen, most jól leírtad a kedvenc Unitydet, azon van az, hogy kb. lófütyit nem lehet állítani, csak külön Gnome Tweak Toolal.
Bár az is igaz, hogy Linux alatt sem lehet mindent állítani, mert pl. az Openbox alapú cuccok jól állíthatók Obconffal, de pl. témát szerkeszteni ahhoz is kézzel kell, külön témafájlt kell hegeszteni speciális leírónyelven, de azzal legalább mident át lehet szabni.
-
Frawly
veterán
válasz
-Skylake- #693 üzenetére
Ezt teljesen rosszul látod. A Win7-re is telepíthető Win10-es flat téma, meg a linuxos grafikus felületekre is vannak ilyen témák. Pont a design az egyik terület, ahol a Linux köröket ver a Windowsokra. Nem muszáj semmit alapbeállításon használni.
Ráadásul a design a Win10-ben duplán rossz, pl. a beállítások egy része a Vezérlőpultban, másik része a motorháztetős modernUI-s részen érhető el, teljesen logikátlanul szétszórva, ilyet Linuxnál nem látsz.
-
Degeczi
nagyúr
Hű, ezen fölcsillant a szemem, hátha!
Régóta Ubuntut használok alap Unity-vel a céges laptopon, és vannak idegesítő bugjai (részben talán a gyenge Kaby Lake támogatás miatt, fene tudja, mindenesetre várom a 17.04-et, abban ez meg kell oldódjon), de ami nagyon hiányzik, hogy képernyőfüggő skálázást lehessen beállítani!Mert a cégnél rákötött külső monitor 22", míg a laptop saját kijelzője csak 15" - viszont mindkettő ugyanúgy FHD fölbontású, így teljesen más skálázásra lenne szükség...
Unity alatt azonban csak a menük skálázhatóak kijelzőfüggően, az ablakok tartalma fix...KDE-ben van esetleg mód ilyesmire?
-
törölt tag
Én is 1 éve váltottam W7-ről, mert a Kaspersky nagyon lefogta a gépet, meg le is járt a licence. LM 17.3-om van, teljesen megfelel, bár a steam kliens megadta magát. Erre is van megoldás: PS4-re váltok, így a GPU "para" is megszűnik. (Szerintem egyáltalán nem gáz az 1,22%-ba tartozni.)
-
-Skylake-
addikt
Nem vagy hibasan bekotve. Azert irod, hogy bejon az osszkep, mert legalabb van osszkep. Latszik, hogy ha nem is jon be a design, de legalabb az egyseges es latom hogy mit akartak elerni. Pont ez a bajom pl az osszes desktop linuxal, a design (hianya). Ma ott tartunk, hogy ebben egy win is elorebb van, nyilvan a macos-t meg sem kozeleti egyetlen ma hasznalt felulet sem. Ha van isten, az elkovetkezo evekben a flat lesz a meghatarozo vonal, remelem mielobb. Egy W10 hez kepest egy W7 az egy csillamponihanyas, a nevetseges hatarat surolja amit ott "design" cimszo alatt osszehulyeskedtek a photoboltban.
-
cami][us
senior tag
Talán a brexit is benne volt, de a pénz zöme olyan hülyeségekre ment el, ami a saját kis rendszerüket szolgálta, miközben a lényeg a debiantól jött, vagy más külső projectből. A Gnome meg nem kér a Canonical-os agymenésből, van náluk elég nagy őrület nélkülük is. A kernel tree-hez meg Canonical nem sokat tett hozzá, szóval max max a betűtípusuk marad meg, mint hasznos eszköz. Már régóta megy a hiszti, még olyan dolgokon is, mint a plasma mobile. Jobb is ha visszavesznek.
Az első bug, pedig patch nélkül marad -
-
-
törölt tag
Jóvanna. Csak megemlítettem.
Én nem vagyok terminálhuszár. Linuxon talán még sosem használtam terminált. Androidon annál inkább. Az alap parancsokkal is Androidon ismerkedtem meg. Valamiért az Androiddal jobban sikerült megbarátkoznom, mint a Linux -szal. Pláne, amióta Remixet használok.
-
-
zso73
veterán
válasz
#79335424 #680 üzenetére
MC , és a Krusader minenre jó. Nincs emulálós bohóckodás....
Amúgy meg a konzol nem konzol témához.- A linux megfertőződés után mindenki átszokik a konzolra egy idő után. Én ki voltam akadva a linux programozó barátomon, hogy miket csinál, és mennyire nem praktikus. Akkor még csak Win felhasználóként.
Mára rájöttem, hogy sokszor egyszerűbb, és gyorsabb úgy telepíteni a dolgokat. Nincs frissítéskezelőre várás Kubuntu. Opensuse Google Chrome vacakolás. Ha kimentem a parancs sorokat magamnak,akár CTRL+C, CTRL V technikával telepítem a hiányzó dolgokat.....
-
-
-
-
Frawly
veterán
Igazad van, a csak billentyűzettel vezérelt géphasználat gyorsabb, nem csak a terminál esetében, hanem ez a lényege a vim-nek és a tiling ablakkezelőknek is. Ami miatt sok ember nem tudja megszokni, az az, hogy csak akkor kényelmes, ha tudsz gépírni (azaz 10 ujjal vakon gépelni), akkor viszont minden gyorsabban megcsinálható vele, mint az egerészéssel és GUI-val.
-
Frawly
veterán
Szerintem is a Double Commander a legjobb FOSS fájlkezelő. Az egyetlen, amely tudásban utoléri a Total Commandert, igaz van egy kis híja, de akkor is a legnagyobb tudású, ami Linuxra elérhető. Van Gtk-s és Qt-s verzió is belőle.
Egy hátránya van a DC-nek, hogy kissé bloatware lett, elég lassan indul, meg gyengébb gépen nekem a billentyűvel mozgatott fájlkurzor kicsit lassúcska volt, de i5-ön megfelelő. Szóval nem egy hardverkimélő, lightweight fájlkezelő, de a kétpanelesek között igazi nehézsúlyú bajnok.
-
Értem. Akkor ez is fapados:
Tegnap kapcsoltam be ezt a funkciót, akkor még külön ablakban jött a terminal, most már azonos ablakban is, változtatható méretben, gondolom reboot hiányzott a normál működéséhez.
Nem versenyeztetni akarom a két fájlkezelőt, csak hátha valaki nem ismerné a Nemo-t.
Rajtad kívül gondoltam, mert te láthatólag nem ismered!
-
csendes
addikt
Hát, ha eddig nem is kellett a Unity használatához bátorság, akkor mostantól már igen
Bár nem tudom, hogy a 17.04-re ez konkrétan mit fog jelenteni, de gondolom, hogy a 18.04 LTS-ben már nem lesz támogatott a Unity, mert az újabb öt évet jelentene, így meg a 16.04 LTS kifut 2021-ben.
-
kovgab
tag
Édesanyám aki már 60 éves évek óta linuxot használ.
Néha elmászik valami, vagy elromlik a hang de ingyen van
Egy 13 éves fujitsu laptopon, a windows drágább volna mint maga a gép.Még 1 kis infó: Elementary OS-t használt eddig, de már nem támogatott a 32 bit, így felkerült egy vadi új Manjaro
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem abban a világban nőttem fel. A 3.1-es Windows volt az első oprendszer amit használtam, onnantól fogva mindig volt gui.
Szoktam használni a terminált, de pl. bonyolultabb parancs szintaxisokat nem tudok megjegyezni és általában kitalálni sem, mert nem az én logikámmal csinálták őket és emiatt gyakran a parancshoz tartozó manpage se mond sokat nekem mert pont az nem szokott bennük lenni, amire és ahogy tényleg használják az adott parancsot...
Írtam már shell szkripteket is amiket lehetne hívogatni terminálból, de annak a szintaxisa meg szó szerint fájdalmas. Oké, el vagyok kényelmesedve a C-vel meg a freepascallal, de akkor is fájdalmas.
Szóval nekem fasza, hogy nyitok egy dolphint, nyitok benne új oldalt, alatta terminált, az rögtön oda is ugrik ahol vagyok a mappák között, jó ez így. Mikor csinálok pl. csomag feltöltést a Chakra ccr tárolójába, akkor egy ablakban meg tudok csinálni mindent.
-
válasz
#79335424 #659 üzenetére
De van, pl. cuttlefish. Ezeknek a programoknak csak az a hátrányuk, hogy csak azt tudod velük megcsinálni, amit az adott program fejlesztője belerakott. Ha a udev-vel játszol, gyakorlatilag csak a fantáziádon múlik, mit és mennyire automatizálsz.
Persze a udev-es mókának meg az az ára, hogy tisztában kell lenned a szükséges jogosultságokkal, különben kézi tesztkor lefut a scripted, automatán meg semmi pénzért sem, mert nem írhat/olvashat/hajthat végre vmit, amire szüksége lehet.
-
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #644 üzenetére
Özönvíz előtt volt, amikor Gnome -ot, meg KDE -t használtam. KDE alatt a Krusader megfelelt, de Gnome alá én sem találtam fájlkezelőt. Később megerőszakoltam a Linuxot, és Wine alól futtattam portable TotalCommander -t. Aztán jött a Puppy, és a Gnome, meg a KDE ment a levesbe. Ráakadtam a Double Commander -re, azóta azt használom. Most épp XenialPup64 Alpha -n. Ennek vmi JWM az ablakkezelője, de kb. ennyiben ki is merültek róla az ismereteim. Egy dolog viszont hiányzik a Gnome -ból. A képernyőbillentyűzet. Sehogyan sem sikerül normális, Magyar képernyőbill. -t faragnom a Puppyra. Androidon ez milyen egyszerű!
Icemad:
Linuxhoz annyira nem értek, de ha jól tudom, akkor van egy Cron nevű feladatütemező. De, ha Androidos a teló, akkor PC oldalon elég egy futó FTP szerver, a többit a teló meg tudja oldani. -
icemad
nagyúr
Az attól függ, hogy mit akarsz másolni. Pl. ha én a telefonomon lévő képeket a készítésük ideje szerint szeretném átmásolni/szortírozni a pc-n, havi almappákba, akkor nekem az ablakos megoldás egyszerűbb. (pl. az augusztusban készült telefonos képek kerüljenek az augusztus nevű mappába a pc-n.) Biztos van rá egyszerű parancs, de én még nem találtam meg...
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kivették végleg a 2 ablakos működést a gnome-os fájlkezelőből? Mióta először láttam az osztott képernyős Dolphint, azóta szitkozódom magamban, mikor pl. Windowson explorert kell használni és pakolgatni a dolgokat az ablakok között.
Frawly: de mindezzel lényegtelen foglalkozni, mikor egy full KDE-s disztró ram fogyasztása megáll 512MB-nál. Ma már nincs olyan gép az interneten, aminek ekkora rendszererőforrás igény problémát okozna.
-
Dave™
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #641 üzenetére
Azért, mert egyeseknek az tetszik, nem a KDE képviselte irány. Ízlésről kár vitatkozni. Amúgy nem tetszenek a drótikonok, ugráló kurzor meg egyebek sem, még ha jó részét meg is lehet változtatni. Nem tetszenek továbbá a - szerintem - túlzsúfolt alkalmazások sem, amilyen a Dolphin is. Örülök hogy neked bevált, de én maradnék a Gnome-os leegyszerűsített iránynál, annyit tudjon amit kell, azt egyszerűen, átláthatóan, gyorsan.
-
Frawly
veterán
A lábbal hajtós WM-ekhez Comptont kell feltenni, az tudja a grafikus gyorsítást használni, meg csilivili effekteket.
Amúgy meg a Gnome3 nekem sem kedvencem, de bekonfigurálható olyanra, mint a Unity, és fényévekkel normálisabb, használhatóbb.
A KDE-re meg sokan feleslegesen panaszkodnak erőforrások terén, mert a Unity még a KDE-nél is sokkal nagyobb hardverkövetelményeket támasztott a géppel szemben. Ráadásul a KDE-t lehet herélni is (Akonadit meg minden szart le lehet tiltani belőle), ilyenkor a felére esik vissza a memóriafogyasztás, meg a csilivili effektekből is lehet tiltani, egyszerűbb témát feltenni, és máris sokkal gépbarátabb DE kerekedik ki belőle. Nyilván, nagyon gyenge gépekre továbbra sem való, de az Ubuntu korábban sem őket célozta.
Azt viszont aláírom, hogy nyugtalanító ebben a hírben, hogy a desktopos fejlesztésre nem fognak pénzt költeni. Én úgy gondoltam a hír láttan, hogy amit most az Unitybe öltek bele, azt most a Gnome3-ba és a Waylandbe fogják. Ez így tényleg szomorú.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
De miért kell leegyszerűsíteni? Szeretem a Dolphint használni, még ha csak a funkciói tizedét ismerem mindössze. Ettől független nem szeretném leegyszerűsíteni, mert ha meg egyszer kell majd valami extra, akkor nem lesz ott.
Ezért nem szeretem a leegyszerűsített asztali környezeteket sem, ahol még a konfig toolt is külön le kell tölteni ha szeretnék valamit. Példának mondjuk nézzünk gnome esetében egy olyan alap dolgot, mint lezárni a felületet, hogy kevésbé hozzáértők ne kavarják össze. Utolsó emlékeim között az van, hogy azt hiszem a tweak tool sem tudta megcsinálni. -
-
Dave™
nagyúr
válasz
laszlohu #631 üzenetére
Sőt, akkor már elég lenne egy OS is, mert azon tényleg minden futna. Jó ez a diverzitás így, nem jó irány ha csak egyből lehet választani, sehol sem.
Syl pedig a drótikonos rész az abszolút a Windows 10-re emlékeztet. Túl sok az animáció, meg a grafikai elem. Nekem a Numix-féle GTK téma tökéletes, nem akarok másikat. Kénytelen leszek átszabni a Gnome-ot, de azért bízom benne hogy nem egy szűz Gnome környezet lesz a DE, hanem legalább kicsit alakítanak rajta.
-
Syl
nagyúr
>túl csilivili, túl drótikonos, és túl sok menüpont meg beállítási lehetőség van
Aztán mégis van pár alapvető dolog amit képtelenség benne beállítani
A csilivili részével nincs bajom, tele a puttonyom a w10-féle flat stílussal.(#631) laszlohu
>Támogatom, hogy csak 1 maradjon a piacon
Megette a fene! Akkor ott leszünk, mint windows-zal. Tetszik-nem tetszik, az az egy grafikus felület van...
-
laszlohu
addikt
Nekem igazából édesmindegy, hogy Gnome, KDE, vagy Unity,
most Unity van, úgyhogy elég jól kiismertem, nem okoz problémát a használata,
Támogatom, hogy csak 1 maradjon a piacon, pl. a Gnome,
Anno a kezdetekben a KDE volt az alapértelmezett, majd át lehetett váltani Gnome - ra,
de pl. amelyik appot az egyikre írtak, pl. a KDE - re,
az lassabban futott a másikon ( pl. Gnome ).Ez a jelenség megszűnne, ha csak egy lenne a piacon, és a másik 2 megszűnne végleg.
-
Dave™
nagyúr
Ez ugye ízlés kérdése, a KDE számomra nagyon túl van tolva, túl csilivili, túl drótikonos, és túl sok menüpont meg beállítási lehetőség van. A Dolphin hiába tud sok mindent, ha nincs rá szükségem. A Nautilus teljesen megfelel. Szeretem az egyszerűbb, funkcionális és áttekinthető dolgokat. Lehet le tudnám megfelelőre egyszerűsíteni, majd meglátjuk mit kezd az Ubi a Gnome-mal. Legrosszabb esetben használom a 16.04-et még 4 évig, aztán ha EOL lesz akkor nézek valami mást.
emvy Unity alatt sem volt vele semmi gondom, a 10,6" FHD SP2-n szépen be tudtam kényelmesre skálázni. Gnome 3 alatt már valóban nem megy úgy.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akkor a Gnome3-al ők is a MIR helyett a Wayland felé mennek el? A Gnome3 elég jól áll a Wayland kompatibilitás terén és ez a lépés a hangoztatott 'szétforgácsolódás' területén is segítene nem kicsit. Kb. csak az Ubuntu tolta a MIR-t, mindenki más Waylandet hozza be.
Mondjuk nekem nemtetszik a G3, túl snassz. A régi Gnome2 még jó volt, számomra ahhoz képest visszalépés, aminek nem látom az okát.
-
Dave™
nagyúr
És hogy csinálsz globális menüt meg HUD-ot? A virtuális asztalokat ugyanúgy kezelte a Unity is, sőt, szerintem jobb az a megjelenítési mód, mint a Gnome-é. Ha testre szabott Gnome lesz ami jobban átgondolt, mint a sima "gyári" megoldás, akkor lehet jó is, de várjuk ki a végét. Számomra magasan van a léc, és nem látom egyelőre mivel fogom helyettesíteni.
Syl: ott volt a nyilatkozatban az is, hogy továbbra is elkötelezettek a desktop vonal iránt, amit kukáztak az a convergence, a phone és ami ehhez kapcsolódik (Unity 8, MIR meg járulékosan a Unity 7 mivel a Gnome lesz az alapértelmezett).
-
pengwin
addikt
A Gnome tök ugyanúgy bekonfigurálható, mint a Unity, a keresője annak is központi helyen van (egy win gomb lenyomásnyira, pont, mint Ubin), sokkal jobban testre szabható és van egy rakat kiegészítő hozzá.
Emellett nagyon jól kezeli a több asztalt és könnyű váltani köztük.
A Unity egyébként sem volt több egy Gnome 3 shellnél, vagyis ha akarják akkor a sima Gnome 3-ba is bekerülnek kiegészítésként az Unity funkciói.
Szerintem nem fogtok vele rosszul járni, és bár én is szerettem az Unity-t, de azért a Gnome3 meg a KDE Plasma sokkal jobban bejött a konfigurálhatóságuk miatt.(#619) batai15
Ez csak annak rossz hír, aki szerette az Unity-t, mert ez az Ubuntu saját, külön bejáratú asztala volt, vagyis ha ők már nem fogják használni, akkor valószínűleg senki sem fogja továbbfejleszteni.
A Unity kb. a Windows-os Modern UI megfelelője volt linuxon (csak sokkal jobban használható): egyszerre célozták vele a desktopot és az érintőkijelzős eszközöket, és sokan utálták (sokan meg vígan használták).
Nem volt egy népszerű asztali környezet, mert sokan azt látták benne, hogy a Canonical mindenre saját megoldást akar fejleszteni a nagy linuxos közösségi projektek helyett, ezzel szétforgácsolva az egyébként is szűkös erőforrásokat. Ehhez hozzá tartozzik, hogy a Unity nagyrészt a Gnome fejlesztők fafejűsége miatt jött létre, ugyanis nem hallgatták meg a Canonical igényeit, javaslatait.
Szóval azt is lehetne mondani, hogy ez egy várható evolúciós lépcsőfok volt az Ubuntunál. -
Dave™
nagyúr
Mitől jó: globális menü, helytakarékos, HUD, keresésre fókuszál. A Gnome (3) számomra a közelében sincs. Nyilván annak fáj a döntés leginkább, aki használta és szerette. Majd meglátjuk mennyire szabják át a Gnome-ot vagy lesz-e aki felkarolja a Unity-t. Mert ennyi erővel nyugodtan lehet Manjarot vagy bármi mást is használni. Jó azért ennyire nem egyszerű a helyzet, de nagy csalódás...
-
batai15
félisten
Sziasztok !Friss ubuntus vagyok, így nem értem, miért gond hogy gnome lesz a felület? Én nem látom még mitől olyan jó az unity
-
BZoltan irta, aki a Canonical-nal dolgozik:
"A hír nem is erről szól. Arról szól, hogy Shuttleworth nem akar pénzt költeni semmilyen desktop fejlesztésre, mert legyen az bármilyen jó, üzleti sikerre nincsen kilátása. A GNOME-al sem lesz biznisz, de arra nem fog költeni egy büdös buznyákot sem."
Kerdes, hogy akkor ki fog. Mert az Unity-t lehet nem szeretni (en sem szeretem), de a Canonical nagyon sokkal tolta elore a Linux Desktopot, es most nem nagyon marad senki (nagy jatekos), aki ezt folytatna.
-
pengwin
addikt
Pedig az kánon/uborka szokta tolni azt a szekeret, amire szüksége van... mármint ha az valami user szeme elé kerülő dolog.
Meg írnak pár gnome shell extension-t és máris ugyanott lesznek funkcionalitásban, mintha befejezték volna a Unity 8-at, és simán részesülnek az upstream projekt minden fejlesztéséből.
Szerintem anno a Unity nem volt rossz döntés, de azóta a Gnome 3 kinőtte magát, sokkal használhatóbb lett. Pl. már nincsenek kompatibilitási gondok a kiegészítőivel egy-egy gnome frissítés után, vagyis egy alapból kicsit buta, de nagyon jól konfigurálható DE lett belőle, kár lenne csak makacsságból tovább használni a Unity-t.Ezért is jó jel Shuttleworth bejelentése: arról tanúskodik, hogy nem fognak makacsságból olyan projekteket erőltetni a végtelenségig, amik csak lassítják az érdemi munkát, viszik a pénzt és ezáltal húzzák lefelé az egész céget. Mellesleg talán azt is mutatja, hogy múlik a Canonical akkut NIH-szindrómája.
A desktopnak ez csak jót jelent, nem forgácsolódnak az erőfeszítések annyira, azt meg ne tessék elfelejteni, hogy az ubuntu eredetileg is Gnome-ot használt, úgy kezdett el sikereket elérni, vagyis ez az egész nem jelenti a desktop Ubuntu végét, sőt!
-
Kivéve hogy az Ubuntu/Canonical innentől leszarja majd a desktopot (igen, én is olvastam, hogy Shuttleworth nem ezt mondja, de amikor egy 200 fős teamet visszavagnak 20-ra, akkor ott sok minden már nem fog történni).
Szóval a Linux Desktop innentől nehezebb helyzetben van. Nehogy azt gondolja valaki, hogy innentől az erőforrásokat a Gnome-ba tolják. -
-
-
HUP hír: dobják az Ubuntuból a unity-t.
Felkészül: Syl
-
-
totron
addikt
válasz
ubyegon2 #597 üzenetére
Egyébként elég sokan nagyon figyelmetlenül használják fel a kapott segítő infókat és utána meg nyekeregnek! Ha meg rádörrensz, hogy a fenéért nem olvasod/értelmezed, amit írtak, akkor meg nem vagyunk segítőkészek....
Többek között erre tanít a linux mélyerdei kacifántos logikáinak tengere. Az első időkben még makacskodik az egó, de hát nem én irányítok!, nem azt csinálja, amit akarok, majd jön a ja, bocs, jogos, csak el kellett volna olvasni a hibaüzenetet, nem pedig átfutni.
-
King Unique
titán
-
Ez is igaz.
@tibor72 : Haver pont most szív winfosnyócon egy HP nyomtatóval. Van rá driver, aláírt, stb., fel is települ, csak nyomtatni nem lehet vele.
7-en lehetett.Kollega anyjának most faragtam Lubuntut, minden pöccre ment egy intel G-s procival szerelt asztali gépen. Néni ugyan nézett rá egyet, de tudja használni. Annyira rossz...
-
tibor72
tag
válasz
ubyegon2 #603 üzenetére
Nem a nem tudás szégyenéről szólt az amit leírtam a hozzászólásaimban, de ha szelektíven olvasol/értelmezel, és emelsz ki részeket az egészből, azt hozol ki belőle amit csak akarsz, így tök mind1 mit írok. És igen, ez az az hihetetlen arrogancia amit képviselsz, veti vissza mindazt, amit annyira támogatsz, használsz, és biztatsz másokat is a használatára. Tipikus Linux fan stílus, ami tízen évvel ezelőtt is megvolt, és meg is lesz ......azon az alacsony százalékos desktop használaton is el kellene gondolkodni, hogy ezzel a stílussal mennyit teszel hozzá, mert javára biztos nem válik. Az aláírásod igazol mindent.
-
Majd egyszer nézz be a Linux kezdőknek topikba és meg fogsz lepődni, mennyien beírják a gondjaikat, bármennyire lámának tűnnek is, az a topik épp kezdők miatt van, ebbe meg az abszolút kezdő is beletartozik!
Miért is kéne szégyellni, ha valamihez totál nem értek?
Azt se bánnám, ha nem irnál ide olyan feltételezéseket, ami teljesen légbőlkapott, mert olvashatják akár most kedvet kapók is és ezzel csak félrevezeted őket.
fogja azt leírni a "szerencsétlen" mert pikk-pakk szétkapnák
Írd már meg, akár nekem privátban is, ha a Kezdő topikban ilyet tapasztaltál! Előre is köszönöm!
-
Perdedor
tag
válasz
RazorSh4rk #595 üzenetére
Pár hónapja Fedora 24et telepítettem KDE-vel Celeron 530-assal, 1gb rammal szerelt laposra. Bár ott már ssd volt
-
tibor72
tag
válasz
ubyegon2 #586 üzenetére
Valamit kellemetlenül "elnéztél" kb.: szezont a fazonnal, valamint, nem linuxos topikban fogja azt leírni a "szerencsétlen" mert pikk-pakk szétkapnák, azért ennyit kilehet bárkiből nézni aki panaszkodni óhajt, hogy azt máshol teszi meg...
King Unique: a 8.1 -től van win2go amihez nem kell, hogy enterprise kiadás legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
lo A bő egy év Ubuntu-használat után a legkevésbé sem hiányzik a Windows, és kiváltképpen a 10-es nem.
- Tudományos Pandémia Klub
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest