Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Értem. Akkor ez is fapados:
Tegnap kapcsoltam be ezt a funkciót, akkor még külön ablakban jött a terminal, most már azonos ablakban is, változtatható méretben, gondolom reboot hiányzott a normál működéséhez.
Nem versenyeztetni akarom a két fájlkezelőt, csak hátha valaki nem ismerné a Nemo-t.
Rajtad kívül gondoltam, mert te láthatólag nem ismered!
-
-
Frawly
veterán
A lábbal hajtós WM-ekhez Comptont kell feltenni, az tudja a grafikus gyorsítást használni, meg csilivili effekteket.
Amúgy meg a Gnome3 nekem sem kedvencem, de bekonfigurálható olyanra, mint a Unity, és fényévekkel normálisabb, használhatóbb.
A KDE-re meg sokan feleslegesen panaszkodnak erőforrások terén, mert a Unity még a KDE-nél is sokkal nagyobb hardverkövetelményeket támasztott a géppel szemben. Ráadásul a KDE-t lehet herélni is (Akonadit meg minden szart le lehet tiltani belőle), ilyenkor a felére esik vissza a memóriafogyasztás, meg a csilivili effektekből is lehet tiltani, egyszerűbb témát feltenni, és máris sokkal gépbarátabb DE kerekedik ki belőle. Nyilván, nagyon gyenge gépekre továbbra sem való, de az Ubuntu korábban sem őket célozta.
Azt viszont aláírom, hogy nyugtalanító ebben a hírben, hogy a desktopos fejlesztésre nem fognak pénzt költeni. Én úgy gondoltam a hír láttan, hogy amit most az Unitybe öltek bele, azt most a Gnome3-ba és a Waylandbe fogják. Ez így tényleg szomorú.
-
Dave™
nagyúr
Ez ugye ízlés kérdése, a KDE számomra nagyon túl van tolva, túl csilivili, túl drótikonos, és túl sok menüpont meg beállítási lehetőség van. A Dolphin hiába tud sok mindent, ha nincs rá szükségem. A Nautilus teljesen megfelel. Szeretem az egyszerűbb, funkcionális és áttekinthető dolgokat. Lehet le tudnám megfelelőre egyszerűsíteni, majd meglátjuk mit kezd az Ubi a Gnome-mal. Legrosszabb esetben használom a 16.04-et még 4 évig, aztán ha EOL lesz akkor nézek valami mást.
emvy Unity alatt sem volt vele semmi gondom, a 10,6" FHD SP2-n szépen be tudtam kényelmesre skálázni. Gnome 3 alatt már valóban nem megy úgy.
-
Degeczi
nagyúr
Persze, csak ez kevés, és könnyen érthetetlen dolgokba futhatsz bele, ha azt gondolod, ennyiből áll az egész.
Még egyedül használt gépen is megeshet, de pl. megosztott, mások által is írt mappánál azonnal előjön az igény arra, h a file-ok tulajdonosa mindig a mappa gazdája legyen, akárki is hozta létre az anyagot (különösen mert pl. a szövegszerkesztők mentésnél nem az eredeti file-t írják fölül, hanem mindig újat hoznak létre, amit a mentés végén neveznek át)
Annak idején (jó ég, már 20 éve...) egy szerkesztőségben futottam bele abba, h minden újságírónak van saját mappája, ahol a csoport tagjai (többi újságíró) csak olvashatnak - de van a korrektor, aki át tud javítani, szerkeszteni bármilyen anyagot. Na itt sticky bit nélkül az első ilyen javítás után pont az eredeti tulajdonos nem tudta volna írni a saját anyagát... (hiszen az már egy új file volt, amit a korrektor hozott létre)
-
Syl
nagyúr
Az elmélet alapját értem, de a gyakorlati alkalmazását igyekszem messziről kerülni
Ha mégis rákényszerülök, akkor nem terminalból intézem hanem Gnome Commanderben.
De hogy például ezek mit jelentenek, passz... -
vipisti
tag
Ez pontosan így van. Gyanítom, hogy pl. az openSUSE-t is megelégedéssel tudnám használni, de éppenséggel Ubuntuval van tapasztalatom. Csak a "semmiképp nem ajánlott" szöveget akartam cáfolni, mert az ilyesmi fölöslegesen zavarkeltő, főleg a Linuxra váltani szándékozók számára. És nagyon szívesen olvasnék más disztrókról!
-
Degeczi
nagyúr
-
copass
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
lo A bő egy év Ubuntu-használat után a legkevésbé sem hiányzik a Windows, és kiváltképpen a 10-es nem.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Hobby rádiós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest