Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
Nem vagy hibasan bekotve. Azert irod, hogy bejon az osszkep, mert legalabb van osszkep. Latszik, hogy ha nem is jon be a design, de legalabb az egyseges es latom hogy mit akartak elerni. Pont ez a bajom pl az osszes desktop linuxal, a design (hianya). Ma ott tartunk, hogy ebben egy win is elorebb van, nyilvan a macos-t meg sem kozeleti egyetlen ma hasznalt felulet sem. Ha van isten, az elkovetkezo evekben a flat lesz a meghatarozo vonal, remelem mielobb. Egy W10 hez kepest egy W7 az egy csillamponihanyas, a nevetseges hatarat surolja amit ott "design" cimszo alatt osszehulyeskedtek a photoboltban.
-
-Skylake-
addikt
Ne ertsen felre senki, en nem szeretem a windowst. Szerintem ezek a rendszerek egytol egyik lemaradtak es nem felelnek meg a kor elvarasainak. Ami a telefonokon oriasi josag pl, a teljesen kozos alkalmazasbolt. Jelenleg szerintem ott tartunk, hogy sokkal sokkal fejletebb lett a mobil OS mint a desktop. Ertem en, hogy nyilvam egyik nem alternativaja a masiknak, de a mobil os-k fejlodnek a kor elvarasai fele, meg a desktop egy 20 eve berogzult, mara mar teljesen elavult elkepzeles. En kenyszerbol hasznalok windowst, nem azert mert szeretem. Ettol fuggetlenul igenis ertem, hogy miert kerul penzbe es meg is eri azt a penzt, amit kernek erte.
Szerk: nem veletlenek olyan projektek,mint a Jide OS, az Andromeda , vagy a samsung s8al debutalo DeX dokk. Ok is erzik amit mindenki, hogy ma egy linux-win nem egy jo megoldas, hanem csak egy letezo megoldas. En nagyon remelem, hogy minel hamarabb elkezdik osszemosni a desktop es mobil oseket es elkezdenek desktopon is atallni ARM-re, mert az x86 megintcsak egy regrol fennmaradt oskovulet, amit azert hasznalsz mert nincs mas, nem azert mert jo.
-
-Skylake-
addikt
"Ugyanez a hardvergyártó (99% hogy) nem ad semmit a Linux kernelbe, akkor mégis hogy várod el, hogy a Linux is képes legyen "magától" megoldani a feladatot?"
Nem varom el. Azt magyarazom, hogy mi a kulonbseg a termek es a support kozott. En azt varom el, hogy a penzemert cserebe kapjak szolgaltatast. Ahogy te is leirtad, ebben az esetben kapok. Egyaltalan nem erdekel, hogy a Linux hogy kene megoldja, hovatovabb az sem erdekel hogy a windows hogy oldja meg. Az erdekel, hogy a windows megoldja.
-
-Skylake-
addikt
#206 : Linux ot bekapcsolod és használod
#207: Nem akarok vele foglalkozni, csak hasznalni.
Uu sracok. Ez mondjuk egy OSX-re ugyahogy oke, egy windowsra elofrdulhat hogy teljesul, de ne nevettessuk mar ki magunkat. Ez egy geek rendszer geekeknek, sok minden igaz ra de ez a ket allitas SOHA nem volt igaz es az alapkoncepciobol adodoan soha nem is lesz igaz. Ez igy szerintem mar surolja a nevetsegesseg hatarat.
-
-Skylake-
addikt
Egyet felejtesz el, aki a munkahelyen windowson dolgozik, az nem szopatja magat feleslegbe egy uj rendszer megtanulasaval, mert minek. Igy pedig hopp, nagyon sok olyan potencionalis felhasznalora bukkantunk, akiknel mar eleve a windows az elsodleges elkepzeles. Nyilvan sokan vannak akik otthonra aztmondjak jo lesz a linux is, de aki nem akar vele foglalkozni csak hasznalni, az hasznalni fogja amkt eddig is. Masik "atlagfelhasznaloi" terulet pedig a jatekok, ez nem szorul kulonosebb magyaraztra szerintem.
-
-Skylake-
addikt
Ezert irtam, hogy kb kepes ra. Egyebkent ezek mind ilyen "legendak" , mindenki olvassa a forumon, hogy ez nem megy meg az nem megy, csak nem veled tortenik erted... en felhuzok egy clean install win10et, megadom a helyi fiokot, megvarom meg belep talcara -> elmegyek iszok egy kavet meg elszivok 1-2 cigit es mire visszamegyek minden driver fennvan. Ez az altalanos, az hogy 13 eves tunerkartya ami mar akkor se volt jo mikor megjelent nem megy ez lol, mert ez miert lenne elvarhato ? Szazor volt mar rola szo : ha kell a legujabb sw, akkor rakj ala legujabb hw-t is es akkor ugy mint nekem, az eletbe nem lesz driver problemad. Pedig nekem is van am dupla lan,wifi bt minden szar. 2 cigi alatt megcsinalja a rendszer magatol.
-
-Skylake-
addikt
"És tényleg az lenne az igazi, ha valaki leírná, hogy abba is belefutott anno, hogy egy tar.bz2-tőt hogy kell kicsomagolni ha a bz2 nincs felrakva és nincs net."
Ez a lenyeg, hogy ezzel mert nekem kell foglalkozni ? Kell egy gomb, hogy install es ennyi. Erre a linuxon kivul az ms kb kepes, a droid-ios pedig az abszolut, szo nelkul kovetendo pelda.
-
-Skylake-
addikt
Magyarazzatok el nekem valamit kerlek. Van egy termeked, jelen esetben mondjuk az Ubuntu, akit te ingyen adsz. Tenyleg nem kersz erte semmit, folyamatosan fejleszted es ingyen adod barkinek barmekkora mennyisegben. Ellenpeldakent van egy termeked, a Windows amit ugyan ugy fejlesztgetsz, de relativ nagyon dragan adod ( ingyenes Linux vs W10Pro 70ezerert).
Ebben a helyzetben, ha mindket termek kepes ugyan azon feladatokat ugyan olyan minosegben ellatni, plusz a linux mellett meg ott van az is, hogy mindezt ingyen : ebben a helyzetben miert venne barki Wint?Elottem mar leirtak, hogy mit nemtudtok ti feldolgozni : rengeteg elethelyzet van, ahol a linux igenis alternativa. De rengeteg van, ahol nem. Tovabba nem ertem, hogy miert vagytok keptelenek belatni ti is es a fejlesztok is, hogy egyszeruen a Linux tul tagolt. Az lenne a megoldas, ha ki lenne kukazva minden distro kiveve egyet es azt az egyet kezdene el mindenki tamogatni. Ugyan az a helyzet, mint a win phone : ha nincs alkalmazas, nem kell a rendszer. Ott sem volt, bele is halt. Nem ertitek, hogy oke nyilvan nem mindenki grafikus , de a fotobolton tul is van elet boven. Mert en pl devizakereskedessel foglalkozok es nekem sincs program ra. Arra akarok celozni, hogy ha csak par 10ezer grafikus van akinek tenyleg csak az Adobe jo, az nektek nem hangzik nagy szamnak, csak elfelejtitek, hogy tobb 10ezer kulonbozo terulet van meg, ahol a linux megintcsak nem alternativa. Ameg nincs professzionalis megoldas alternativa helyett, addig nem nyert. Azt meg hiaba gondolod, hogy a Gimp/blender/lo/oo professzionalis megoldas, mert nem az szamit te mit gondolsz, hanem hogy mit gondol a piac. A piac pedig Adobe-t gondol es kesz. Nem ertitek mi a kulonbseg a termek es a support kozott.
Új hozzászólás Aktív témák
lo A bő egy év Ubuntu-használat után a legkevésbé sem hiányzik a Windows, és kiváltképpen a 10-es nem.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest