Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsaBully
tag
Ajánlom figyelmetekbe a Deepin Lnux-ot..nagyon jól árgondolt, pofás OS saját fejlesztésű grafikus környezettel, kínai cucc, de nemzetközi régiót beállítva nem találkoztam zsiráf-krokodil kombó írásjelekkel, 15.8 az aktuális verzió, rolling update..debian alapú, kezeli a .deb csomagokat is, egyenlőre nagyon tetszik, egyetlen negatívum, hogy régebbi gépekre nem ajánlnám, mert memória igénye közelíti a win10-ét.
Deepin -
csongi
veterán
Sziasztok!
Letöltöttem a Ubuntu Desktop 16.04.3 LTS verziót egy ACER 3105 laptopra szeretném feltenni,
Pen-ről futtaom, egyenlőre nem telepítem.
Wifi-t hogyan lehet rajta aktiválni? -
zso73
veterán
válasz
infectedmann #769 üzenetére
Én is gépet akartfam cserélni, de rájöttem, hogy az újabb játékok nem annyira mozgatnak. Ezért a mostani I5 760, és Linux mint teljesen jól működik.
-
infectedmann
őstag
Napokban gondolkoztam el azon, hogy játékon kívül mindenre Linuxot kéne használnom.
Office és Adobe program család elfut Wine-nal. Minden másnak van Linux verziója van vagy számomra megfelelő alternatívája. -
válasz
laszlohu #767 üzenetére
Ezt én is a minap mókoltam bele a céges laptopom rendszerén a fájlkezelőjébe.
Mert a Windows 10 alapból nem ad ilyen lehetőséget.
A Tex, Python és Sphinx trió pedig kicsit nyögvenyelős nélkülük.
Most már van "Open PowerShell here" és "Open Command Prompt here" opcióm jobb klikk után. -
cami][us
senior tag
válasz
King Unique #717 üzenetére
Eleve nyalással kezdte és zárta
-
-
Igazad van, én mégis a nemzetközi kamionozás alatt használt Puppyról akarnék itt olvasni, mert az is mindennnapos felhasználással kapcsolatos!
Csak kamionosok mindennapjait érinti, de ha már 3D tervezéssel foglalkozók mindennapjait is ide írjuk be, akkor minden mindennapos gyakorlatilag.
Az a jó ebben, hogy aki ilyen spéci 3D-s meg hasonló programokat használ, az totál tisztában van azzal, hogy milyen oprendszeren fut csak az adott program, aki meg nem tudja, az nem is akar ilyet használni az oprendszerén.
Próbáljuk újra értelmezni a cikk címét, Ubuntu a mindennapokban.
Nem egyszerű, hogy miről szól?
De.
-
King Unique
titán
válasz
#79335424 #757 üzenetére
Bizonyos rejtett mappákat látni Linux alatt, de a rejtett mappák megjelenítése / külső fájlkezelők mutatják a másik rendszeren is. Na meg sokan eleve nem is választják le őket normálisan, meg egyéb cifra dolgokat csinálnak. Az ilyennél pedig nem meglepő, ha egy idő után egyes fájlok sérülnek / eltűnnek. Bár külső programok simán hozzáférnek a fizikai drive-hoz, a korábbi fájlokhoz stb., ha esetleg adatmentésre kerülne sor. Plusz nem beszélve arról, hogy egyes silányabb minőségű pendrive-oknál egy idő után gyakorta előfordul az ilyen, még ha rendeltetésszerűen is használják őket.
-
törölt tag
válasz
King Unique #754 üzenetére
Igen, szoktam figyelmeztetni az ismerőseimet, hogy ideje lenne átvizsgálni a pendrive -jaikat, mert lehet, hogy a Win elrejt előlük néhány fájlt, de én Linux alatt látom azokat is.
-
válasz
#79335424 #749 üzenetére
Nekem már ez a része nagyon kimaradt, mert win7-tel csuktam be az ablakokat, de annyira tetszene, ha az OS kommunikálna a saját kedvére és én fizetnék érte!
Persze érthető, a mi
pénzünkből
még jobb OS-t akar nekünkfejleszteni
, amit majdismét eladhat
nekünk!Korrekt. Hiszen mindent értünk csinál.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az OpenSuse-nak van (régebben legalább is volt) ilyen saját web alapú iso építő rendszere amivel a telepítőt össze tudod rakni, de az sem viszi át a beállításokat.
Olyan módszert amit szeretnél a beállításokkal, olyat nem tudok mondani (szerintem nincs is), én az egész partíciót vinném át az új gépre. Mikor régi laptopról költöztem át az újra, akkor az egész partíciós táblát és a partíciókat is lemásoltam, az utolsónak a méretét meg hozzáigazítottam a maradék helyhez.
-
King Unique
titán
válasz
#79335424 #750 üzenetére
Hétköznapi dolog, de másoknál a topikban javasolt opció bekapcsolása mondhatni megoldotta. Illetve itt az ilyen adatkorlátos mobilnet eleve szívás, mert azon úgysem lehet komolyabban torrentezni, meg egyéb, nagyobb adatforgalmat generáló dolgokat csinálni. Ennyi erővel pl. okostelón már a puszta netezés, néhány YT videó megnézése, pár alkalmazás frissítése is leszívhatja rendesen a keretet. Na de azért korántsem mindenkinél csak ilyen lehetőség van, ha netezni akar.
Az AV-ket illetően azért manapság van nem egy, amelynek elég kicsi az erőforrásigénye és szinte észre sem venni, hogy fent van. De ilyen téren a beépített megoldás is elmegy. Na meg egyes letöltött fájlokat, e-mail mellékleteket, vagy idegen helyről származó USB-s háttértárakat amúgy sem árt átvizsgálni.
-
Biztosan nem a legmegfelelőbb topikban kérek segítséget, de ide már írtam párszor és tetszett a hozzáállásotok...
Miért nem az Ubuntu topikba írod a kérdésed, talán ott jóval többen vannak és később is ott lesznek a válaszok, ha valakinek szüksége lenne rá. Akár ár is kereshetsz addig, hátha már le lett írva párszor a megoldás.
-
Biztosan nem a legmegfelelőbb topikban kérek segítséget, de ide már írtam párszor és tetszett a hozzáállásotok...
Arról van szó, hogy az Ubuntu 16.04 LTS-es laptopomban SSD-t cserélnék (Toshiba L750, 120-as SSD, 8 giga RAM, 320-as wincsester a DVD helyén) . Az új SSD-re ismét ugyanezt Ubuntut tenném fel. Viszont szeretném megspórolni a most meglevő programok újratelepítését, beállításokkal babrálást stb.
Tehát olyan megoldásra lenne szükségem, hogy a jelenlegi programok és azok beállításai (pl. POP3 levelezőfiókok), adatok mentésre kerüljenek, majd az újratelepített Ubuntuba visszaállítva gyakorlatilag egy belakott rendszert kapjak kézhez. Biztosan van ilyenre kitalált program több is, de nem szeretnék kísérletezni, hogy melyik válik be. A lényeg, hogy nem a mostani rendszerről akarok lemezképet menteni és azt áttenni az új SSD-re, hanem egy újratelepített nyers de ugyanolyan verziójú Ubuntuba beleintegrálni a régebbi Ubuntu alatt használt programokat.
A mentést laptopon belül, a DVD helyén levő winchesterre lehetne csinálni (dev sdb1) -
Jjja, akartam még jelezni, hogy van sok fizetős/professzionális progi is Linuxra, csak azokkal ritkán találkozol, mert ugye nem szokás otthonra törni. Maya pl. Linuxon indult, és ha minden igaz, még mindig van rá - és elég nagy stúdiók alkotnak vele 3D filmeket.
Való igaz, home használatú vágóprogi nem nagyon van, de ez nem zavar engem sem abban, hogy kisebb videókat összerakosgassak Kdenlive-ben vagy Openshot-ban. Vegas igaz, könnyebben kezelhető, és több olyan dolgot is tud, amire nincs szükségem - de ezzel arányosan bajban lennék, ha meg kéne venni. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
King Unique #748 üzenetére
Az egyetlen épkézláb javaslat a "metered" mód volt. Az viszont csak Wifi, és modem kapcsolatnál aktiválható, Lan -nál nem. A modern USB stickek (pl. Huawei Hi-Link) azonban egy virtuális ethernet portot hoznak létre, tehát az OS számára az egy Lan kapcsolat. De, nem kell feltétlenül ilyen stick. Mi van akkor, ha a user egy 4G -s router -hez csatlakozik Lanon? Állítólag azóta jött ki rá javítás, amiben a metered mód Lanon is aktiválható, de az is kiderült, hogy a metered mód sem kapcsol ki minden OS kommunikációt.
-
King Unique
titán
válasz
#79335424 #730 üzenetére
Attól még leírhatja és megoszthatja a tapasztalatát, még ha nem is teljesen hétköznapi használattal kapcsolatos, De tökmindegy egyébként hol írja le, ugyanúgy nekiugrottak volna. Ahogyan fentebb a másik kollégának is egy hétköznapibb példánál. Aki egyébként leírta a lényeget erre vonatkozóan.
Olvastam a másik topikban ezt a mobilnetes problémádat. Ott javasoltak ezt-azt, de ha nem vált be, hát akkor használd az általad inkább preferált rendszert, mint tanácsolta más is.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #744 üzenetére
Nemsokára úgyis törlöm a regemet, és újoncként fogok "reinkarnálódni". A helyi istenek szerint ez az egyetlen módja annak, hogy ne kelljen a nevem alatt azt látni, hogy "Jómunkásember". Lesz..om az itteni rangrendszert. A "félisten" -t jópofának tartom, de ha "újonc" leszek, az sem zavar. Viszont, én még abban a másik rendszerben cseperedtem fel, és talán ezért irritál ez a "Jómunkásember" kifejezés. Úgyhogy az biztosan nem leszek.
-
válasz
#79335424 #743 üzenetére
Azt azért gondoltam, hogy nem kamionból szedted össze a félisten-t! De nem tudtam kihagyni, bocsi
Amúgy én a 736-os hsz-ből elég sok mindent megtudtam a Puppyról, többet, mint az eddigi olvasmányaim alapján!
Az Ubunturól például nem tudtam meg többet a cikk alapján.
(ez persze nem a cikkírót minősíti)
A sors fintora, hogy a cikk után pár nappal ki is végezték a fő DE-t.
-
válasz
#79335424 #741 üzenetére
Nem kritika volt részemről, fura is lenne, mivel én sem írok semmiről, igaz a Mintről vannak jó irások szerencsére!
Inkább szelíd rábeszélésnek szántam, amit írtam, de teljesen érthetőek a technikai nehézségeid is emellett!
Migránsbusz vezetése mellett nem lehetett egyszerű a félisten rangig eljutni!Hátha valamit összehoztok S-kamival mégis!
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #740 üzenetére
Jó, jó, érzem én a "kritika" jogosságát. Ugatok vmiről, de írni nem akarok róla. Vágom. Csak az a baj, hogy nem vagyok az a "bemutatós fajta". Pedig, a Vorke V1 (amin a Win10/Puppy/Remix OS fut) is érne egy írást. Csak, akkor "motorként" kéne funkcionálnom, amivel emberileg még elbírnék, de a melóm miatt (nemzetközi kamionozásból élek) rapszodikus a jelenlétem. Most épp Köln alatt, egy full 4G -s helyen sikerült megállnom, de van, hogy napokig nincs időm, vagy netem. De, írok még egyszer S-Kaminak, és ha nem reagál pozitívan, akkor megpróbálkozom egy bemutatóval.
-
válasz
#79335424 #738 üzenetére
Ahogy látom, azért a majd egy év alatt eléggé belaktad a Puppy-t és egy saját topik inditásához egy indító ismertetővel kezdve szerintem már bőven elég lenne.
Ahogy az előző hsz-ben leírod röviden, mi is a Puppy és hogyan használható, szerintem a cikkednek lenne olyan olvasója, aki rákattanna a Puppy lehetőségeire, úgy látom elég hasznos és sokoldalú kis disztró ez.Ez a memóriából futtatás és a perzisztens pendrive-os lehetőségek bővebb leírása kifejezetten hasznos lenne és ez esetben talán még érthetőbb is, ha nem egy profi írja le, hanem egy lelkes amatőr, aki már jó ideje használja.
Nézd meg ezt vagy a másik Ubuntus cikkét a szerzőnek vagy akár Syl Képregényét, pont ők tudnak kezdőknek is érthető leírásokat csinálni könyen! A guruk írásaiban sok esetben elvesznek a totál kezdők, azok annak valók, akik már kicsit ismerik a rendszer működését.
-
törölt tag
Már írtam, hogy ahhoz én nagyon kevésnek érzem magam. Itt talán többet tudok róla az átlagnál, de odaát, a Puppy -s fórumon naaaagyon gyenge kezdőnek számítok. S-kami lenne az illetékes. Itt is van regisztrációja, "találkoztam" már vele. Meg is említettem neki a témát, de nem született belőle cikk.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #735 üzenetére
Puppy -t telepíteni sztem teljesen értelmetlen lenne. Alap működése az, hogy boot -nál betöltődik a RAM -ba, és onnan fut. Ezért gyors. A mentéseit, adatváltozásait egy sfs kiterjesztésű konténerfájlba menti, és kiírja bármilyen adathordozóra (akár írható CD -re is). Következő boot -nál ezt betölti (ha akarod). A lényeg az, hogy Te határozod meg, hogy mit, és honnan töltsön be. Betöltheti csak az alap OS -t, vagy bármelyik mentésedet is. (ekkor a boot adathordozó eltávolítható). Meglepődtem, amikor laposon közölte, hogy érzi az akku módot, és van itt ez a merevlemez nevű, fölösleges fogyasztó. Akarom, hogy leállítsa, mert neki nincs rá szüksége?
Mentésbe írt programot berakhatsz az alap OS -be, és fordítva is. SFS -t lehet futó OS alatt is csatolni (ha jól emlékszem, akkor hatot).Tehát, pl. egy nagy kiterjedésű programot (pl. Libre Office) kiírsz SFS -ként, és csak akkor csatolod, ha épp szükséged van rá. A Puppy a legrugalmasabb OS, amivel eddig találkoztam. Ez a honi kutyaház. -
válasz
#79335424 #734 üzenetére
Ubuntu a mindennapokban lenne a helyes cím, mert az Ubuntu az Linux, viszont a Linux az nem Ubuntu.
Én is ezzel kezdtem itt az első hsz-emet, de nem nagyon értem el a célomat, igaz ha én Ubuntu ügyben bármit is mondok, azt támadásként értékelik. Pedig kifejezőbb címmel szerintem is többekhez elérne, így kissé félrevezető, de ez a cikkíró döntése, akármi is lehetne a címe, bár címlapos írásnál szerintem, ha hozzáértő a korrektor, akkor javasolta volna, hogy a cím harmonizáljon a tartalommal.
Nálam, Puppy -n teljesen más a megjelenés, "telepítés"
Sok nem Ubuntu disztrónál teljesen más a telepítés metodikája egyébként, ezt a Kezdő topikból elég jól le lehet szűrni.
Írsz majd cikket a Puppy telepítésről?
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #731 üzenetére
Sztem ez annak is köszönhető, hogy rossz a cím, és a különböző hardvereken futtatás bemutatása is elmaradt. Ubuntu a mindennapokban lenne a helyes cím, mert az Ubuntu az Linux, viszont a Linux az nem Ubuntu. Nálam, Puppy -n teljesen más a megjelenés, "telepítés" (mert a Puppy -t nem kell klasszikus értelemben véve telepíteni), működés.
Akit pedig konkrétan az Ubuntu érdekel, annak ott az Ubuntu topik.
Aztán ott van a hardver is. Említi ugyan a Surface Pro 2 -t, de egy sor sincs az érintés, vagy a forgatás lekezeléséről, vagy a wacom funkciókról. Pedig, egy ilyen vason sztem ezek elég "mindennapos" szituk. Minek venne vki X86 tabot, ha ezeket nem akarná használni? -
hallador
addikt
válasz
King Unique #724 üzenetére
Ajjaj ismét?
Szerencsére nem vagyok egyedül... Most kire fogod? Ezek az MS szellemek...
-
válasz
#79335424 #730 üzenetére
Telemetria!
Az a Formula One-ban jól szuperál, csak hát drága dolog. A Winx is megfizetteti az emberrel többszörösen az árát!
A tesóm is azért használ wint, mert profi 3D-s dolgokkal dolgozik, de amúgy Linuxot használna, mert ismeri a kettő között a különbséget. Aki nem látja be, mire sokkal jobb a Linux, az csak használjon Wint. Megnézném, hány embernek lenne jó akkor a Linux, ha nem lehetne lopni az oprendszert! Az adna jó képet a statisztikáról! Jönnek itt a 2,x %-kal a winesek, ugyan már....lopott holmival ne dicsekedjünk már!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx OFF
Látom a topik egész jól elúszogat ugyanazon a megrekedt szinten, pedig nem erről kéne szólnia, hanem az új érdeklődőkről, de mindig ez van. Amiről a cikk szól, az pedig elég jól körülhatárolható!
-
törölt tag
válasz
Nincs azon mit magyarázni. Kiolvasható a hsz. -éből, hogy tisztában van azzal, hogy azon a szinten már szoftverfüggő a feladat, és Premiere, vagy Vegas nincs Linux -ra. Egy átlag user nem használ profi videószerkesztőket. De, ott van az én példám. Konkrétan leírtam, hogy miért menekültem a Win -től. Kikapcsolhatatlanul lezabálta a mobiladatkeretemet. Sztem ez sokkal mindennaposabb probléma, mint a profi videóvágás. Még az MS is érezte, hogy ez gáz, és mostanában ad ki olyan frissítést, amivel csökkentik a telemetria adatokat. Megy is a műsor a hír topikjában. Puppylinux alatt pedig áll az adatszámlálóm, mint a szög. Mielőtt az Androiddal jönnél, szólok, hogy az Androidért az adataiddal fizetsz. Ennek ellenére sem zabálta le úgy az adatkeretemet, mint a vadi új, gyári telepítésű Win10, aminél viszont kifizettem, hogy ne én legyek a tesztalany, a kísérleti nyúl.
-
törölt tag
válasz
Mi ebben az érdekes? Remix OS. Desktop Android. Legalábbis a felszínen, mert a fájlrendszere, települése, bootolása Linux.
-
-
King Unique
titán
válasz
#79335424 #722 üzenetére
Most egyszer desktop Linuxot említesz, máskor Androidot, érdekes ez. Egyébként ki mondta, hogy nincsen. De ő pl. leírta az esetét, illetve hogy milyen igényei lennének. Szóval, neki kellene inkább magyarázni, hogy mit hogyan oldjon meg. Bár gondolom nem kell, mert el tudja dönteni magától is, illetve biztos kipróbált már ezt-azt.
-
zoltanz
nagyúr
Nem rossz rendszer amúgy. Valakinél ment 623 napot bekapcsolva az Ubi
-
törölt tag
válasz
King Unique #719 üzenetére
Már bocs, de videószerkesztő szoftver van Linux alá is. Csak nem professzionális szintű. Nézted már egy Adobe Premiere árát (vagy, inkább havidíját)? Szeretném, ha a "mindennapjaimban" ki tudnék perkálni ilyen szoftvereket. A hardverigényről, meg a kezelésükhöz szükséges tudásról nem is beszélve. Ez egyáltalán nem a mindennapos kategória.
-
King Unique
titán
Ne akard ráfogni, ahogyan másvalaki hozzászólására sem az offot csak azért, mert nem tetszik a helyzet! Na meg kíváncsi lennék, hogy ebből a több mint 700 db hsz-ből mennyi kapcsolódik szorosan a témához. Ha másoké elfért, akkor az övé meg pláne! Egyébként meg nem fogod senkinek megszabni, hogy hova és mit írhat, az meg a másik! Amúgy meg napnál világosabb, hogy ha az ellenkezőjét írja, akkor senki nem vetette volna fel neki. Szóval erről ennyit!
-
válasz
King Unique #719 üzenetére
Nem, nem kapcsolódik, ez lett szóvá téve. Nem neki szól az írás és nem arról, hogy mi NEM megy, hanem arról, hogy mit tudott megoldani a szerző átlagos desktop felhasználásra. Nem kell a trollkodásod, boldogítsd a Windows topicokat ezzel.
-
King Unique
titán
válasz
#79335424 #718 üzenetére
Mármint mi nem? Egyrészt nem is rólad volt szó... Másrészt a sok "egyéb" hsz között elfér az övé is és valamilyen szinten kapcsolódik a témához. Bezzeg, ha az ellenkezőjét írta volna, meg azt, hogy inkább meg tudja oldani Linux alatt, akkor már mindenki tapsolt volna neki. Androidra mi minden? Ja, sok szoftver, csak épp nem mindegy, hogy milyenek. Az általa említett tevékenységet, illetve programokat vsz ő sem azon végzi és használja.
-
törölt tag
válasz
King Unique #717 üzenetére
Ez nem igaz. Kedvelem a Linuxot, de többnyire Androidot használok. Videószerkesztésre viszont Windows -t. A haladó/profi szintű videószerkesztés egyáltalán nem mindennapos dolog. Még a Win is kevés, speciális hardverigénye is van (már, ha a szoftver minden funkcióját ki akarod használni). Szóval, egy speciális, profi célalkalmazás hiányát felróni egy mindennapos használatról szóló témában sztem nem fair. Mellesleg a Win, meg a Linux is fos, mert egy csomó szoftver csak Androidra van.
-
King Unique
titán
válasz
Apollyon #715 üzenetére
Olvasd el még egyszer! Eleve nyalással kezdte és zárta, illetve írta, hogy kedveli desktop OS-ként. Viszont kulturáltan leírta azt is, hogy egy bizonyos használatnál mi a gondja. Persze itt a vagy jót, vagy semmit elv megy. Na meg, ha ezek után valaki az adott rendszer topikjában kérdez, gondolja meg ott is 3x, hogy mit ír le...
-
zoltanz
nagyúr
Nem kéne itt szét offolni egy szakmai írást, arra ott vannak al lokálban, megfelelő topikok.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #713 üzenetére
Nem az a baj hogy neki nem jön be a linux, hanem az, hogy ezt nem sikerült kulturáltan, provokatív hangnem nélkül kifejezni. Így, ebben a megfogalmazásban tényleg nem ide való.
-
törölt tag
-
-
válasz
Fotószem #707 üzenetére
Ez az írás nem neked szól. A szerző tett egy próbát és azt találta, hogy azokra a felhasználási területekre, amire neki kell a számítógép, teljesen megfelel a Linux. Nem akart senkit meggyőzni arról, hogy mindenre jó a bemutatott rendszer. Mivel számodra nem jó, teljesen feleslegesen lökted ide az offtopic kommentedet.
-
-
Fotószem
csendes tag
Szeretem a Linuxokat, a Corel Linux óta elég sokat kipróbáltam - és az ugye elég régen volt.
Még pofája sem volt, csak DOS-os karakteres indulás meg kézi beállítás-szerkesztgetés, aztán ha szerencsédre éppen véletlenül olyan hardware volt a gépedben, hogy mindent tudott kezelni, működött.
Azért csak kipróbáltam, mert rengeteg számomra napi szinten fontos dolog a mai napig egyszerűen nincs benne:-a bármikor kameráim wi-fis kezelése (távvezérlés, backup, stb.)
-3D .MPO fotók szerkesztése (legutóbb nézőprogramot sem találtam az Ubuntuhoz, nemhogy szerkesztőt; mint a zseniális japán "Stereo Photo Maker", ami ráadásul 32/64 bites is)
-3D videószerkesztés még anaglyphben sincs (Windowsban ott a Vegas Pro, a Magixok, stb. -- gradációs, parallaxis korrekció, stb.)
-a videóeditorok csak standard pixelformátumot kezelnek normálisan beolvasásnál vagy renderelésnél (de ami nem az, az problémás: lásd a SONY féle full-HD MP4: 1440x1080 a standard 1920x1080 helyett)
Csak így hirtelen.
Ezek közül nyilván nem mindenki használja a fentieket, pedig ez Windows alatt évek óta természetes és fejlesztik (nem a Microsoft, hanem a szoftvergyártók, de Linuxra egyik sem.)
Mert ugye az utóbbi időben ha vesz valaki akár egy utazógépet nyaralásra, már természetes, hogy van benne wi-fis képmegosztás, meg hasonló dolgok.Szóval valahogy mindíg csak a kipróbálás lett a dolog vége, pedig szeressük aztatat a Linuxokat.
De hát ez van jelenleg is.... -
openSUSE: alapvető desktop beállítások (KDE-n pl. HiDPI, egér, billentyűzet, animációk, stb.) a Rendszerbeállítások között, és onnan elérhető a YaST amiben minden egyéb dologra van lehetőséged (szoftverforrások meghatározása, system service-ek beállítása, nyelvek, stb.).
Minden egy helyen.
Mint egy Windows 7-es Vezérlőpult szteroidozva.Szóval van linuxon megoldás erre, ahogy a nem egységes kinézetre is (KDE úgy tapasztaltam elég megbízhatóan tudja alkalmazni a GTK témákat, és ha ugyanazt a témát ráküldöd GTK2-GTK3-KDE-re is, akkor teljesen egységes a rendszer kinézete).
De ha csak a kinézet a probléma akkor ott az Elementary, ami állítólag nagyon odafigyel az UI-jára. -
Gnome3 ugyanez. Az direkt állíthatatlan, mindenhez kiegészítő.
Na a mostani melóhelyen az a standard, de netezni tilos, tehát nem állítasz semmitViszont design. Kicsit is értelmesebb az ember, és nem zavaró. Csomó fontosabb szempont van.
Az egységesség hiánya amúgy nekem is zavaró, de csak minimálisan. Viszont winen is találkozhatsz régi designú ablakokkal, pláne a 8 volt ilyen összedobált
Abban külön tetszett még, hogy a Charms -ról elérhető akármi gépházban pl. lehetett kapcsolgatni a BT-t olyan gépen is, amiben nem is volt modul. De még kereste is az eszközöket
Új hozzászólás Aktív témák
lo A bő egy év Ubuntu-használat után a legkevésbé sem hiányzik a Windows, és kiváltképpen a 10-es nem.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Spórolós topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen videókártyát?
- Programozás topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6700 XT 12GB / RX 6800 16GB +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest