- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Busterftw
nagyúr
A gond az, hogy ez nem egy 2025-re jellemzo szintu gamer PC.
Te most szepen kivalogattad a legocskabb, legolcsobb alkatreszeket.
A 469 euro mar tartalmazza az AFA-t.Illetve a tobbi infot szepen ignoraltad, miszerint a PC nem hordozhato.
"van még 75 ezer forint pluszom"
Jah, monitor is kellene, ha mar azt kihagytad."egy minden teljesítményben sokszorosan erősebb gépre"
Mese, habbal. A 7 ev utan PC-n erkezo jatekok alol elobb fog elfogyni az RTX 3050, mint a Switchre erkezo, fix hardverre erkezo jatekok."Azt úgye sejted, hogy egy ilyen konfigon futó játék minősége és teljesítménye nagyságrenddel jobb ugyan annyiért, amibe a swich 2 kerül. "
Nem sejtem, hanem tudom, hogy ez nem igy van, mert nincsenek konkred szamaid, se tesztek. Teljesen felulertekeled a 3050 teljesitmenyet.
Mikozben ugyanugy nem hordozhato. -
Robitrix
senior tag
összehasonlitásnak a drágább nintendó swich 1(OLED) az a Wallmartban(USA TESCO kb.) 300 dollár. nálunk 150 ezer huf. ebből kijön, hogy nálunk nagyjából 500 HUF/dollár árfoéyamra kön ki. ebböl becsülhető, hogy egy 470 euros swich 2 ár mennyire jön ki itthon....
-
bmakszim
őstag
Ha már mindenképp PC-vel akarod hasonlítani a Switchet, akkor csapj hozzá egy monitort is. A 469 EUR pedig már a ÁFÁ-val növelt ár (brit 20%/német 19% nem tudom honnan küldi a nintendo webshopja). Az itthoni ár magasabb, mert a hazai cégek 27%-os ÁFA-t fizetnek.
Nem kell hinned semmit, az előrendelőknek jut és készleten is lesz a MK bundle-ből bőven.
Jó PC előtti görnyedést neked!
-
Robitrix
senior tag
bocsh visszavonom a switch 2 210 ezer körüli árra van beárrazva. bár szerintem a 210 ezer az torz ár. 470 euro csak 447 forintos euro árfolyamra jönne ki. már pedig az a 27%-os ÁFA meg a rárakodó egyéb költségek miatt inkább 260 ezer lesz. Ráadásul ha jól sejtem eleinte igen kevés fog jutni az európai piacra, ami jó sokáig extra felárat fog jelenteni a kereskedőknél. simán elhiszem, hogy eleinte egy switch 2 ára igen csak közelíteni fog alulról egy PS 5 PRO árához.....
-
Robitrix
senior tag
válasz
Busterftw #53 üzenetére
segítek
am4-es alaplap 20 ezer.
2*8 GB DDR 4 ram, silicon power 3200 Mhz darabja 6200 huf,
cpu ryzen 5 5500 (6 mag 12 szál dobozos vagyis hütővel együtt 32 ezer)
grafika rtx 3050 dedikált kártya ASUS dual OC 6 GB VRAm 79 ezer.
cooler master ház elite 301 lite 16 ezer
500 wattos tápegység akyga 8 ezer
háttértár apacher 512 GB sata SSD 2,5 inc 11,6 ezer
ez 179 ezer.
egér 4 ezer(rádiós), billentyüzet 2 ezer
akkor ez 185 ezer
ezek magyar árak.
ha abból indulok ki, hogy MO-n ÁFA-bal, ás mindennel együtt a 469 euro nagyjából 260 ezer körüli árat eredményez. van még 75 ezer forint pluszom . Ami által lehet a grafika rtx 4060, a ram 32 GB, a hátértároló 1 TB, és talán még a CPU is lehet valamivel erősebb darab. Ez a gép a legtöbb játékban remekül játszható FHD, de néha még QHD felbontásban is. játék függő. Elég lehet ugyan azért az árért egy minden teljesítményben sokszorosan erősebb gépre, mint egy mai szar gagyi Swithc II, ami vélhetöen semmit nem fog fejlödni a következő 7 évben.... szóval jó dolog szart venni kis teljesítménnyel extra áron csak nem racionális. Azt úgye sejted, hogy egy ilyen konfigon futó játék minősége és teljesítménye nagyságrenddel jobb ugyan annyiért, amibe a swich 2 kerül. Ha nagyon igyekszik az ember, akkor 260 ezer környékén még egy ZEN 4-es hardver is összehozható ennyiből mondjuk ryzen 5 8400F procival ha enged a TB-os SSD-ből szóval simán el vagy szállva simán lehet a swich 2 árából egy sokkal ütösebb PC-t összerakni.... na persze az életérzés simán felül irja a racionalítást, pont azért árulja drágán a szart a sony.... ami évekig veletek marad mire lesz végre majd egy Swich 3.... a gameboyos nosztalgia nagy geci..... de akinek megéri fizessen a nagy lófaxért.... -
Busterftw
nagyúr
"Szóval már alatta marad egy 2025-re jellemző szintű gamer PC szintjének."
Egy €469 euroba kerulo "gamer PC"-nek biztosan nem. Ennyiert kapsz egy gtx 1650-et, ahol se RT, se DLSS, semmi.Attol, hogy ignorlaod a tenyeket es ferditesz, nem lesz igazad.
Mert ugye ezt csinalod, nem eleg hogy almat hasonlitasz kortevel, de meg az arazassal is ferditesz. -
Robitrix
senior tag
ez relatív,. Játék függő. AZ XBOX és PS esetében is az a gond, hogy elég soká következik be egy generáció váltás. a PS3/ PS4 konzolok tapsztalata okán 7 év mire megjelenik a következő modell. Bár esetükben fél időben kiadnak egy ráncfelvarrt modellt. PS 4->PS 4 PRO, PS 5->PS5 PRO stb. Bár a PS4 ás a PS4 PRO esetében jelentösen belenyultak a konzolba ugyan ezt azért nem mondhatjuk el a PS 5 esetében. a CPU gyakorlatikag ugyan az a ZEN 2-es maradt. A grafika előre ment úgy 60%-ot, kapott a gép plusz 2 GB RAM-ot. 2 TB lett a háttér SSD. a 16 GB DDR 4 ramból 16 GB DDR 5 + 2 GB DDR 4 RAM lett. a grafika RDNA 2-ből RDNA 3. Egy RTX 3060 körüli szintről egy RTX 3070 szintre lépett előre. Szóval csoda nem lett belöle azért. Szóval már alatta marad egy 2025-re jellemző szintű gamer PC szintjének. És úgye ennek a hardvernek kell megfelelni úgy 2028-ig mikor talán megjelenik majd egy egy PS6-os. Úgye a 2013 végén megjelent alap PS4 is igen csak karcsúnak bizonyult már 2020-ban mikor megjelent az utod a PS 5. Nem is sikereül minden játékot már rátenni a régi hardverre lásd CP 2077. Mikor szégyenszemre vissza kellett vizetni a vételárat a sima PS 4-en akadozó és szarul futó játék miatt több 10 ezer vásárlónak, aki elhitte, hogy elég a 2013-as gép hardvere még 2020-21-ben. Nem jött össze. A PS 4 PRO még úgy ahogy tartotta magát. Szóval ma már a PS5 PRO hardver teljesítménye mai korban inkább a belépő szinthez van közel PC-hez képest. 3 év múlva már messze lesz az akkori belépőszint alatt...
-
Robitrix
senior tag
Azért láttam a régi Switch esetében pár kisérletet, hogy próbáltak rátenni pár újabb játékot, Persze nem a legújabbakat, hanem a pár éves játékoknak csináltak valami ARM-os verziót. De még HD felbontásban is akadoztak miközben 15-20 FPS-sel repesztettek. Szóval arra nem nagyon jött össze a dolog.
-
Semin
őstag
....én meg úgy vagyok vele, ha már ráköltök több 100 ezret egy eszközre, az ne életérzés legyen hanem teljesítmény...
Innen látszik, hogy nem élvezni akarod a játékokat, hanem feleslegesen kergetni egy teljesítményt, ami jövőre( vagy két év múlva) úgyis kevés...
És nem, nincs nintendóm, sosem volt. Veszek e Switch2-t? Tervezem...A lényeg, hogy jól érezd magad! Ki nem sz@rja le, hogy ezt milyen eszközön éred el?
'...Nem PacManezni akarok egy több szűzezres eszközön...'
Akkor ezt csak úgy itt hagyom:
-
Robitrix
senior tag
Nem tudom a mérés milyen tesztből származik, de a pontok hasonlitanak a Geekbench tesztre. Viszont megjegyezném, hogy az a test alapvetüen ARM-os procikra készült eredetileg, bár átirták PC-re is. De meglehetősen fals adatokat produkál X86-os CPU-k esetében. Az összes Geekbench test úgy viselkedik, mintha a teszt nem használná ki az X86-os CPU.k minden magját és szálát. Ez főleg a nagy mag és szálú prociknál mutat igen fals értékeket. Kifejezetten rőhelyes mikor mondjuk egy 192 mag 384 szálas EPYC proci lassabb összteljesítményben mint mondjuk egy M3 ULtra 32 magos ARM-os proci 1,5-szer annyi pontot kap multiban mint a 192/384-es ZEN 5-ös CPU. Ami nyilván nem igaz össz teljesítményben. X86-os procikat mérve nem Geek teszt, hanem inkább gyík teszt.
-
Robitrix
senior tag
A Tegra grafikai chip az kőkorszaki. nagyjából a 32 bites lebegő pontos számítási teljesítménye úgy 1,1 TFLOPS. Össze hasonlításnak a 2013 karácsonyán megjelent alap PS 4 1,91 TFLOPS volt. A feltuningolt PS4 PRO úgy 4,3 TFLOPS. Az elöző generáció legerüsebb konzolja grafikában a XBOX ONE X volt 6 TFLOPS, a PS5(sima) 10,2 TFLOPS, Az új PS5 PRO ágy 16-17 TFLOPS, az XBOX series S 4 TFLOPS, A XBOX series X 12 TFLOPS. egy GTX 1060 grafikai kártya úgy 4 TFLOPS, Egy GTX 1660 12,6 TFLOPS, egy RTX 4090 úgy 84 TFLOPS, egy RTX 5090 105 TFLOPS. Természetesen a nyers lebegő pontos számítás önmagában nem határoz meg egy grafikai chip teljesítményét, de azért nem igazán összehasonlítható eszközöknél mégis csak egy fajta mérő számként jelenik meg és mégis csak mutat valamit a grafikáról, hogy hol a helye a táplálék láncban. Ezen kivül rengeteg féle képesség van egy grafikai chipben, ami meghatároz, hogy mit tud. VRAM tipusa, méret átviteli sebessége, sáv szélessége, a különféle számoláshoz használt magok száma és sebessége stb. Minden esetre egy RTX 5090 nagyjából 100 olyan gyors, mint a SWITCH 1 grafikája. . És nem számolom az AI, RT és egyéb képességeket. Ez nyilván behatárolja, hogy milyen szintű játékot lehet rá tenni. felbontásban képfrissitésben kinézetben és hát játék menetben. Szóval a TIGRA erediti grafikai chip ma már egy őskövületnek számit. És a SWITC 2 grafikája és CPU-ja is őskövület lesz mire majd az nintendó eljut odáig, hogy frissitse majd a konzolt egy SWITH 3-ra vélhetően 7-8 év múlva. A műszaki szintjéhez és teljesítményéhez képest nagyjából háromszorosan túl van árazva. Erre mondtam, hogy a Nintendo nem technikát árul hanem életérzést mocsok drágán. Amit a fanok hajlandóak ki is fizetni.
-
Bleccs
tag
Sejtettem, hogy polgárpukkasztó lesz a komment.
Nyilván túloztam azért, mert 1.0-1.1ghz-n is veri akármelyik P4-et. Viszont az IPC önmagában kevés, ha a freki baromi alacsony. 8 nm helyett használhattak volna kicsit modernebb eljárást és mindjárt mehetne a 1.5 ghz ugyanolyan fogyasztással. Időtállóbb lenne.
-
PTM
aktív tag
Mindegy, hogy 5090-ről beszélsz vagy másról, a Nintendo már bő 20 éve nem a nagygépes platformok ellen megy. Tényleg nyugodtan vegyél valamilyen PC-t vagy konzolt ha azt szeretnél, de egy Switchnél hadd maradjon az életérzés az első. (Nem ezt a szót használnám, de felőlem hívhatjuk így is.)
-
Busterftw
nagyúr
Mondom, almat akarsz kortevel osszehasonlitani, es a PC piacbol akarsz egy elsosorban hordozhato eszkozre kovetkeztetni.
A Nintedo celkozonseg nagyivben letolja a specet, meg hogy egy atlag PC-hez hogy viszonyul.
Mellesleg milyen uj PC-t raksz ossze 2025-ben, €469-eurobol?
Ha szerencsed van a budgetbe befer egy szaros GTX 1650, amibe feleannyi CUDA mag van.Teljesen rosszul nezed az egeszet. Azt mar csak halkan jegyzem meg, hogy oszd le a €469 7-8 evre, mikozben folyamatosan el vagy latva ujabb es ujabb jatekokkkal, amik garantaltan jol futnak.
-
Robitrix
senior tag
nem 5090-ről beszélek és 1 milliós hardverről, hanem egy mai konzolról és egy átlagod gamer PC teljesítményéről. amit ez a friss hardver meg se közelit ráadásul drágán. 7-8 év múlva mikor majd talán kiadnak egy Switch 3-at egy mai 5090 és az azokhoz való CPU-k teljesítménye a TESCO számítógépek szintje lesz. Gondolj bele milyen PC hardvereken játszottunk úgy 2017 környékén a mai szintekhez képest. A gond az, hogy ahhoz képest, amilyen harmat gyenge a Switch hardvere az ára köszönő viszonyban sincsen a teljesítményével. Ezért mondtam, hogy nem hardvert adnak el a Nintendónál, hanem életérzést és nosztalgiát. Persze egy adott kor játékai igazodnak az adott kor átlagos harvereihez. Persze játszottam én tetrist meg PacMant a 80-as években de az nem azt jelenti, hogy ma ahhoz kell mérni a szintet.
-
Robitrix
senior tag
válasz
Busterftw #32 üzenetére
A nintendo játékok teljesítmény igénye jóval alacsonyabb, mint a mai PC és konzol játékok. Az, hogy végül is mit lehet kihozni egy játékból látványban képernyő frissítésben felbontásban stb. azért függ a hardvertől. A gond az, ha most kihoznak egy új hardvert de már ma jócskán elmaradva a mi gamer PC és konzolok hardver szintjétől, mi lesz majd ha jó szokásuk szerint nem frissitik a hardvert 7-8 évig mondjuk egy Switch 3-ra. nyilván senki nem gondolja, hogy a mi fiatalok majd pacmant és supermariót akarnak játszani. Ők már modern AAA játékon szocializálódtak nem nintendon. Ráadásul igen drágán vett hardverrel.
-
Busterftw
nagyúr
Ilyen formaban ennek a hsz-nek nincs ertelme, mert a Nintendos jatekok nagy atlagban jol futnak ezen a hardveren.
Az usernek teljesen mindegy, hogy papiron mi a teljesitmeny, neki az szamit jo legyen a jatek felhozatal es azok fussanak jol.151 milliot adtak el a Switch-bol eddig.
Almat akarsz hasonlitani kortevel.A Nintedot pedig nem csak a Gameboy nosztalgiazok veszik, epp a fiatalabbak koreben eros:
-
Robitrix
senior tag
Szóval a nintendo inkább életérzést árul jó drágán, mint valós teljesítményt. Már a talán 2017-ben megjelent SWITCH 1 számítási és grafikai teljesítménye is jócskán el volt maradva a 2013 végén megjelent alap PS 4 és akkori XBOX teljesítményétől, miközben hasonló áron mérték. Közeben persze az konzolok életciklusának felénél ránc felvarrták a konzolokat PS 4 PRO ás XBOX ONE és ONE X. majd 2020 végén jöttek az új generációk miközben a SWITCH esetében ugyan azt a már új korában is elavult szart árulták 8 éven keresztül. Na most kiadnak egy valamivel javított modellt, ami már most jelentősen el van maradva a 2025 általános gamer PC-i és konzoljaihoz képest. És ha ezzel is elfaszakodnak 8 évet a következő verzióig. A cél a profit maximalizálás. szart adni drágán a sok "életérzés" keresőnek akik gameboyon szocializálódtak. Én meg úgy vagyok vele, ha már ráköltök több 100 ezret egy eszközre, az ne életérzés legyen hanem teljesítmény, ami elég a következő évek játékaihoz. Nem PacManezni akarok egy több szűzezres eszközön.
-
Robitrix
senior tag
Ja az azért egy 2020-ban megjelent egység mára 5 éves technika. Amúgy a PS 5 PRO-ban 16 GB a RAM, amiből úgy 13,5 kőrük jut a programoknak ez még DDR 4-es volt a PS 5 PRo(16 GB DDR 5 RAM) és kapott még kiegészítésnek 2 GB DDR 4 ramot. így 1,5-2 GB-tal több RAM jut a programok futására. Feltételezem, hogy a rendszer használja a 2 GB DDR 4 RAM-ot így a 16 GB DDR 5 RAM nagyrésze a játékoknak jut. Na meg úgy a PS 5 PRO-ban 2 TB a háttértároló. Szóval ahhoz képest elvan maradva már a Swich azért. Az ARM-os CPU és grafika is gyengébb. Azért a 8 mag 16 szálas Ryzen sokkal ütösebb, mint ahogy AMD RDNA 3-mas grafika is. Ráadásul vélhetően úgy 3 áv múlva jön majd a PS 6 migy ha a Swich marad 7-8 évet addigra pont olyan gyalázatos lesz majd a hardver, mint ma egy 2017-es Swich esetében. Igaz erre mondják mindig a Nintendosok, hogy azt nem azért vesz az ember, hogy jó cucca legyen, hanem azért, mert az egy fajta életérzés.... ja ANNYIÉRT.... azért a pénzárt már valami teljesítményt is produkáló eszközt is vehetnénk úgye...
-
Robitrix
senior tag
Fordítva több értelme van. nyilván egy dokkolora kapcsolva több az áram mennyisége, mint amikor aksiról kell müködni. A magasabb órajel több energiát fogyaszt és az aksi kapacitással spórolni kell, hogy minél tovább bírja. azért a gamer notebook is így müködik. önmagéban a gép a CPu IGP.t használja. Ha rá van dugva a táp, akkor működik a dedikált RTX grafika benne. vagyis ha játszani akar az ember, akkor tápra kell dugni.
-
"csak hát pont mindegy is lesz, mert ez a switchen kivül nemigen lesz semmibe beletéve."
Ami miatt kérdeztem: vannak olyan játékok, amik Steam (EGS, GoG, ...) mellett elérhetőek a Nintendo kézikonzolára is - most hallottam róla pár napja (meg is lepődtem), hogy megjelent annó a Snowrunner is Switchre; így pl. ilyen játékok futtatásánál konkrétan van értelme összehasonlítani a kézikonzolok teljesítményét, látványvilágát, mert nem mindegy, melyiken akarod használni, melyikre van értelme megvenni. Ezért (meg azért, mert a hír címe ezt ígérte meg) szeretném belőni a teljesítményét. -
Sinesol
veterán
A normál konzol (ps, box) már nagyon közel van a pc-hez, api és hardver terén is, ezért is van az, hogy már gyakorlatilag megjelenésekor megveri egy középkat pc, nem az van mint régen, amikor évek kellettek, hogy egy uj konzol szintjét hozd pc-vel látvány terén.
Értem egyébként mire gondolsz a felvetéseddel, biztos meg lehet majd adni egy számot, viszont nem látom az értelmezési tartományát. Lesz majd egy szám, ami megmutatja majd, hogy a teljesitménye hogy viszonyul a konkurrenc chipekhez, csak hát pont mindegy is lesz, mert ez a switchen kivül nemigen lesz semmibe beletéve.
-
Úgy látom, sikerült értelmezni a felvetésemet. Szóval akkor csak neked egy kis pontosítás:
Nem azt kérdeztem, hogy mennyivel fognak menni a Nintendó saját játékai (sőt, arra sem vagyok képes, hogy optimalizáció előtt, és után milyen fps számot tudnak); hanem amit a címben is ígértek: mit is tud a kézikonzol a konkurenciával szemben (az AMD Z1/Z2 és az Intel CU procikhoz képest, amik más kézikonzolokban vannak). Akár fix számokban is, pl. mennyi a számítási kapacitása (azt meg tudjuk, hogy a 'normál' konzol is gyengébb az asztali PC-knél, mégis az optimalizációval akár hozhatja ugyanazt a látványt - de tudjuk, hogy gyengébb a hardvere, mint az asztali pc-knek, de kategórián belül van/lenne létjogosultsága az összevetésnek). -
bmakszim
őstag
Az eddig elérhető gameplay videók alapján nekem úgy tűnik docked módban valamivel elmarad a Series S-től. Handheld módban pedig valószínüleg hozza a ma kapható handheld PC-k szintjét. Bár utóbbit nehéz megítélni, mert szerintem a kikerülő videók érthető módon docked módban készültek.
-
Sinesol
veterán
Mivel Nintendo-rol beszelunk, itt még sok cimnel jelen van a jelentös optimalizacio a celhardverre, szoval a nyers adatokbol nehez megmondani, hogy mire kepes.Na meg sok jatek grafikus design-ja egyedi és itt még a játékélményen van a hangsúly főleg, nem a csili-vili látványon.
Szoval kerdes az, hogy mire gondolsz egyalatalanaz alatt, hogy mit tud majd? Fotorealisztikus latvany? Az sosem volt cél. 120 fps? Arra szerintem lehet szamitani.
Összeahasonlitani ne tudom mennyire érdemes bármivel, eleve a pc alapu dolgok hátrányban vannak az általános jellegű api-k miatt, plusz ugye Nintendo exkluzivjaik sincsenek. -
Jó dolog, hogy a hír címében kiderült, mit is tud; de a gyakorlatban még mindig nem tudom, hogy mivel van egy szinten (vagy mi alatt, mi felett helyezkedik el). Vagyis bár kaptunk pár számot, hogy milyen proci, milyen órajellel működik a gépben, de hogy ennek ereje hogy viszonyul a manapság aktuális kézi konzolnak hívott termékek procijaival, azt nem tudtuk meg (gondolok itt az AMD és az Intel féle handheld eszközök procijaira). Persze, ha mindenki értene annyira hozzá, hogy fejből tudja, melyik proci mihez hogyan viszonyul bizonyos beállítások mellett, akkor már mindenki tudná, de nem hiszem, hogy pár emberen kívül sokan tudnák ezt (és akkor nem lehet elfelejteni, hogy egyes emberek még elfogultak is valamelyik gyártó mellett/ellen). Vagy ha már ilyen címmel kerül ki egy hír, akkor lehetne egy körülbelüli összehasonlítás is a jelenlegi piacon lévő megoldásokhoz képest.
-
hokuszla
senior tag
The single-threaded bench, which loads one of chip's four Arm Cortex-X1C P-cores, registers a score of 543.7 points. This is roughly comparable to that of the AMD "Zen 2" or Intel "Comet Lake" x86-64 core. The multithreaded test, which saturates all four P-cores, and all four Cortex-A78C E-cores, springs up 3479.7 points, which again compares to entry/mainstream x86-64 processors from AMD or Intel. Not impressed? How about the fact that the Snapdragon 8cx Gen 3 is a 7 W chip that idles under 2 W for the most part, and can make do with passive cooling,
-
Franklin
addikt
GTA 6 hány fps-sel fog "futni"?
-
bmakszim
őstag
válasz
Trust No One #3 üzenetére
Szerintem főleg a videochat-es feature miatt kell.
-
Bleccs
tag
Na, a single core teljesítmény már talán üti egy csúcs Pentium 4 szintjét. Hatalmas gratula, hogy ezt sikerült meglépniük.
-
-
kilua
senior tag
válasz
Az Xbox series Sen meg 10gb ram van és 8 jut a játéknak. Ez azért egy gigával több.
-
.LnB
titán
"Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje"
Csak nem játékokat futtat? Sokkolna a hír. -
Sinesol
veterán
-
JulianSinulf
őstag
Ez olyan szempontból érthető, ha dokkolva van, akkor megy a töltés. Az meg csinálja a meleget. És esélyes, hogy a proci throttling-ba fut emiatt. És még a töltés is lekapcsolhat, ha olyan melege lesz. Meg játékbeli problémákat is okozhat.
Gondolom kiszámolták, hogy így hatékonyabb lesz és biztos, stabil, jó játékélményt nyújt.
De ez csak tipp a telóm tapasztalatából, ami kikapcsolta a töltést, ha ment a navi és a 3G is, meg még a nap is sütötte a kocsiban. Emellett a navi is szeretett ilyenkor időnként megfagyni. Persze akkor, mikor dolog lett volna és mutatni kellett volna a lehajtót vagy ilyensmi. A 3G-t is inkább a navi terhelhette jobban a forgalomfigyelés miatt. -
cami][us
senior tag
válasz
Kell a hely a másolásvédelemnek.
-
Trust No One
csendes tag
Azért a 12gb memóriából 3gb fenntartva a rendszernek, ami 25%, az nem sok kicsit?
-
Busterftw
nagyúr
"A processzormagok hordozható módban 998 MHz-en működnek, de dokkolva 1101 MHz-re kapcsolnak."
Lehetett volna 1000 MHz es 1100 Mhz, vagy ez csak az en OCD-met zavarja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest