- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cami][us
senior tag
válasz
King Unique #717 üzenetére
Eleve nyalással kezdte és zárta
-
törölt tag
válasz
King Unique #754 üzenetére
Igen, szoktam figyelmeztetni az ismerőseimet, hogy ideje lenne átvizsgálni a pendrive -jaikat, mert lehet, hogy a Win elrejt előlük néhány fájlt, de én Linux alatt látom azokat is.
-
törölt tag
válasz
King Unique #748 üzenetére
Az egyetlen épkézláb javaslat a "metered" mód volt. Az viszont csak Wifi, és modem kapcsolatnál aktiválható, Lan -nál nem. A modern USB stickek (pl. Huawei Hi-Link) azonban egy virtuális ethernet portot hoznak létre, tehát az OS számára az egy Lan kapcsolat. De, nem kell feltétlenül ilyen stick. Mi van akkor, ha a user egy 4G -s router -hez csatlakozik Lanon? Állítólag azóta jött ki rá javítás, amiben a metered mód Lanon is aktiválható, de az is kiderült, hogy a metered mód sem kapcsol ki minden OS kommunikációt.
-
hallador
addikt
válasz
King Unique #724 üzenetére
Ajjaj ismét?
Szerencsére nem vagyok egyedül... Most kire fogod? Ezek az MS szellemek...
-
törölt tag
válasz
Nincs azon mit magyarázni. Kiolvasható a hsz. -éből, hogy tisztában van azzal, hogy azon a szinten már szoftverfüggő a feladat, és Premiere, vagy Vegas nincs Linux -ra. Egy átlag user nem használ profi videószerkesztőket. De, ott van az én példám. Konkrétan leírtam, hogy miért menekültem a Win -től. Kikapcsolhatatlanul lezabálta a mobiladatkeretemet. Sztem ez sokkal mindennaposabb probléma, mint a profi videóvágás. Még az MS is érezte, hogy ez gáz, és mostanában ad ki olyan frissítést, amivel csökkentik a telemetria adatokat. Megy is a műsor a hír topikjában. Puppylinux alatt pedig áll az adatszámlálóm, mint a szög. Mielőtt az Androiddal jönnél, szólok, hogy az Androidért az adataiddal fizetsz. Ennek ellenére sem zabálta le úgy az adatkeretemet, mint a vadi új, gyári telepítésű Win10, aminél viszont kifizettem, hogy ne én legyek a tesztalany, a kísérleti nyúl.
-
törölt tag
válasz
Mi ebben az érdekes? Remix OS. Desktop Android. Legalábbis a felszínen, mert a fájlrendszere, települése, bootolása Linux.
-
törölt tag
válasz
King Unique #719 üzenetére
Már bocs, de videószerkesztő szoftver van Linux alá is. Csak nem professzionális szintű. Nézted már egy Adobe Premiere árát (vagy, inkább havidíját)? Szeretném, ha a "mindennapjaimban" ki tudnék perkálni ilyen szoftvereket. A hardverigényről, meg a kezelésükhöz szükséges tudásról nem is beszélve. Ez egyáltalán nem a mindennapos kategória.
-
válasz
King Unique #719 üzenetére
Nem, nem kapcsolódik, ez lett szóvá téve. Nem neki szól az írás és nem arról, hogy mi NEM megy, hanem arról, hogy mit tudott megoldani a szerző átlagos desktop felhasználásra. Nem kell a trollkodásod, boldogítsd a Windows topicokat ezzel.
-
törölt tag
válasz
King Unique #717 üzenetére
Ez nem igaz. Kedvelem a Linuxot, de többnyire Androidot használok. Videószerkesztésre viszont Windows -t. A haladó/profi szintű videószerkesztés egyáltalán nem mindennapos dolog. Még a Win is kevés, speciális hardverigénye is van (már, ha a szoftver minden funkcióját ki akarod használni). Szóval, egy speciális, profi célalkalmazás hiányát felróni egy mindennapos használatról szóló témában sztem nem fair. Mellesleg a Win, meg a Linux is fos, mert egy csomó szoftver csak Androidra van.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #713 üzenetére
Nem az a baj hogy neki nem jön be a linux, hanem az, hogy ezt nem sikerült kulturáltan, provokatív hangnem nélkül kifejezni. Így, ebben a megfogalmazásban tényleg nem ide való.
-
tibor72
tag
válasz
King Unique #598 üzenetére
+1
-
válasz
King Unique #546 üzenetére
Miért akarsz fat32-re formázni ilyen nagy partíciókat? Arra ott az exfat.
-
törölt tag
válasz
King Unique #546 üzenetére
Igazából az már csak az utolsó csepp volt a pohárban. Azért lett Wines gépem, mert Puppy alatt nem tudtam életre kelteni a Huawei Hi-Linkes, 4G modememet. Win alatt ez kapásból sikerült. Örültem is, egészen másnapig, amikor üzent a Telenor, hogy oda az adatkeretem. Mivaaan? Rátöltöttem, néztem az adatszámlálót, és pörgött lefelé a kredit. Egy teljesen szűz rendszeren! Na, gondoltam, ennek fele sem tréfa, irány a Win topik. Azt írták, hogy a hagyjálbékénwindows funkció neve, "metered mode". Remek! Csakhogy nem sikerült aktiválnom. Kiderült, hogy ez csak Wifi, és modemes kapcsolatnál aktiválható. A Hi-Linkes modem viszont egy virtuális ethernet kapcsolatot emulál, aminél nem alkalmazható a metered mode. Mi van akkor, ha a user, egy 4G -s router -hez csatlakozik LAN -on? Volt vmi registry -ben túrkálós megoldás rá, na de tényleg ez a jó megoldás? Azóta állítólag már jött rá vmi javítás, de addigra én már egy újabb kerneles Puppy -t használtam, ami símán kezeli a modemet, és ha nem használom a netet, akkor áll a számláló, mint a szög, nem akar az OS önállóan kommunikálni. Szóval, a partíciós ügynél már koporsóban volt a Win, csak még nem volt betemetve.
-
Dave™
nagyúr
válasz
King Unique #526 üzenetére
Pont most érte el az Android a Windows részesedését, és ha megnézzük mobil fronton a Microsoft termékét, akkor ne legyenek illúzióink hogy a tendencia tovább fog haladni az eddigi irányban. Persze a desktopon tartja magát, csak közben a desktop piac lesz egyre kisebb. Kíváncsi vagyok a mobil ágat meddig tartják lélegeztetőgépen.
-
törölt tag
válasz
King Unique #502 üzenetére
Sztem ez egy teljesen egészséges hozzáállás. Nem szabad ebből vallási kérdést csinálni. Azt a rendszert kell használni, amelyik az adott feladathoz praktikusabb. Nálam trial boot van. Ha nem muszáj, akkor nem fogok legyalulni egy gyárilag előtelepített, legális Win10 -et. Kapott egy SSD -t az Android, a Puppy -nak meg elég egy mikroSD slot. Alapértelmezetten az Android indul, mert többnyire azt használom, de BIOS bootmenüből bármelyiket indíthatom. Így függetlenek egymástól, mindhárom a saját rendszerbetöltőjét használja.
-
Dave™
nagyúr
válasz
King Unique #500 üzenetére
Akkor ha jól értem a Linuxot használod többet, de bizonyos szoftverek miatt van Windows is. Így kell érteni? Vagy egyik nap ez, a másik nap az? Nem célozgatok semmire, csak nem tudom elképzelni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
King Unique #496 üzenetére
Te egyébként mire és hogyan használsz Linuxot? Mert felmerül bennem a kérdés, hogy aki szemmel láthatóan elégedett a Windows-zal (amivel nincs semmi baj), az minek használ mást is? Dual bootot többnyire az használ, aki játszik Windowson vagy van valami program, amit Linuxon nem tud megoldani, de te szemmel láthatóan nem ilyen vagy, érdekel nálad mi célból van használatban. Persze csak ha nem túl személyes a kérdés...
-
hallador
addikt
válasz
King Unique #479 üzenetére
Ez azért is érdekes, mert az nincs ingyen, hanem az állam fizeti ki. Ismét ferdítesz, de ha megjegyzi valaki neked áll feljebb.
Valamint nekem az ELTE progmaton a Linux volt az előnyben részesített rendszer, az oktatók is ezzel dolgoztak. Szóval nem kell általánosítani.Ha most meg jöhet a miért szóltam hozzád mert terjeszted az igét miatt....
-
Dave™
nagyúr
válasz
King Unique #479 üzenetére
Tudom, hogy mi a helyzet, de ha ebben nem látod az ok-okozati összefüggést, akkor nem segíthetek. Szerintem a lánc minden elemében van probléma, nem is kevés.
-
Dave™
nagyúr
válasz
King Unique #477 üzenetére
Az nyilván történelmileg alakult úgy ahogy, hogy a Windows piacvezető. Ha manapság veszel egy új gépet, ahhoz is "adják", ha kell ha nem (pár kivételtől eltekintve). Meg tök jó hogy a diákoknak "ingyen" (amúgy dehogy van ingyen, csak közösen fizetünk érte) van ez meg az, így legalább nem is tanulnak meg mást és kikerülve a munkaerő-piacra nem is fognak érteni máshoz. Azt szerintem mindig lehet és kell is vitatni, ha valami nem jó vagy lehetne jobb is, mint amilyen a kurrens állapot. Ez vitte előre az emberiséget a történelem folyamán, így lett vízhordás helyett csatornarendszer stb. Mivel viszont piacvezető, így belefér az is, hogy erőszakkal tolnak rá egy erősen véleményes új verziót az emberekre, amit elég béta állapotban adtak ki, és azóta is csak a foltozgatása megy, folyamatosan változik az egész. Kicsit olyan ez számomra, mint hogy építjük Paks II-t, miközben máshol meg a napelemeket meg szélturbinákat telepítik. Az egyik le van ragadva a jelenben, mert "azt ismerjük", jó drágán, minden hátrányával együtt, a másiktól meg félünk is meg nem is szolgálja a pillanatnyi érdekeinket, meg "meg is kellene tanulni használni", szóval nem kell.
-
Frawly
veterán
válasz
King Unique #472 üzenetére
Nem mindenkinek, csak átlag felhasználónak, meg átlag irodai adminisztrációt működtető cégnek. A legtöbb átlag felhasználó Windowson is max. Firefox vagy Chrome (vagy IE/Edge) valamelyikével böngészik, facebookozik, jú-thúbozik (meg általában webmailezik), filmet néz, tartalmat fogyaszt. Így kell még egy általános médialejátszó, meg esetleg egy pdf-olvasó. Ha meg irodai programcsomag kell, azt illetően a legtöbb helyen még a LibreOffice képességeit sem használják ki. Ezek mind vannak Linuxra is.
Nem azt mondom, hogy senki ne használjon Windowst, bár nem célszerű, de használja, ha azt szokta meg, de ne legyen már ez a marketingduma, hogy Windows nélkül nem lehet meglenni, mert anélkül semmi nem megy, és a többi OS egy használhatatlan szar, nincs egy csomó windowsos alkalmazásnak alternatívája, mert már rég nem igaz. Kb. a 2010-es évektől annyira felfejlődött a Linux, hogy bármikor alternatívája már a Windowsnak, főleg egy átlag felhasználó szemszögéből, ideértve a felhasználóbarátságot és a drivertámogatást is (szélsőséges pl. de már Linuxon több nyomtató és scanner támogatott, mint Windowson, mert a régi modelleknek utoljára 2k/XP-re volt drivere, és nem mennek 7, 8.x, 10 alatt, míg Linux alatt igen). A helyzetet lehet súlyosbítani azzal, hogy ha az ember új gépet vagy hardvert vesz, akkor nem csak a teljesítmény/tudás/ár arányát nézi, hanem a driveres támogatottságot is, és azon belül nem csak a windowsos drivertámogatást, hanem a linuxosat is. Bár a legtöbb laptopon és asztali gépen megy a Linux, inteles VGA-kat és nem túl új vagy túl őskori NV-ket is visz, AMD-re meg a nyílt driver is nagy léptekben fejlődik, egyedül a zárt driver lehet szopó, főleg a legújabb AMD modelleknél. Illetve még a Wi-Fi-kártyák tudnak Linux alatt gondot okozni, ha nincs driver (bár azért nagyon sok támogatott) és ndiswrapperrel kell megoldani, hogy legyen net. Nagyon másba nem lehet belefutni driverfronton.
-
válasz
King Unique #420 üzenetére
Sehol nem mondta, hogy a desktopra gondolt.
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #352 üzenetére
Egyébként sok free AV van manapság, - es mindegyiknel ott van az EULA-ban hogy a lelkedet is nekik adod, ilyen arat kell fizetni az "ingyenessegert". Ezt most nem csak az AV gyartokra kell erteni hanem altalanossagban mindenre amit egy profitorientalt ceg uzemeltet (pl Google/Facebbok/MS).
Ami a nagyobb baj hogy sok fizetos vacaknal is ezt csinaljak. -
hallador
addikt
válasz
King Unique #202 üzenetére
Na mi van megint csak kiforgatással tudsz válaszolni, ez a normális válasz, meg a beszélgetés neked? Na itt látszik ki nem tud normálisan beszélgetni... Ugye Ugye?
Azt azért szerintem ne akarjuk bemesélni, hogy jobban kezelné a nem saját fájlrendszerét,
Rajtad kívül kiállított ilyet?
Az SSD-k ára mostanában valóban kicsit felment, de azért pl. egy 120 - 256 GB-os meghajtó még mindig megfizethető áron van.
Amit nyilván Te döntesz el?
HDD + Win10, ezek szerint próbáltad, és azt is, amikor a HDD miatt egy frissítés, vagy egy nagyobb program telepítése 10 * annyi ideig tart?
Szerintem ne akard bemesélni a saját meggyőződésedet senkire, mert erre senki nem kíváncsi, minden egyes Linux topikban. Uncsi...
Valamint ha már társalogsz, akkor próbálj meg értelmesen, nem kioktatóan, az ilyen mondatokat meg tedd el GT-nek:
Amúgy kb. kit érdekelnek a X-es programok....
Talán nem kellene minden egyel Linux topikban úgy megjelenni, hogy elkezded össze hasonlítgatni a rendszereket, majd kivétel nélkül kifejted, hogy a Windows a legtámogatottabb, ugyanolyan, gyors, ami a lomha nagy frissítések miatt már nem igaz, az 5*ös helyfoglalás miatt már nem igaz, majd felháborodsz, hogy valaki mer szólni, hogy nem egészen így van...
Hívd fel az A-TEAM-et hátha segítenek.... Hogy a csúnya embereknek más véleménye is lehet mint neked... Szörnyű ez a világ...
-
tonyqa23
senior tag
válasz
King Unique #305 üzenetére
El is indult a telepítő, de nincs elég helyem, úgyhogy majd nemsokára újra próbálkozok. Köszi a segítséget!
-
tonyqa23
senior tag
válasz
King Unique #301 üzenetére
Win7-et használok, amit újra kell tennem, mert már tele van sok sz@rsággal és belassult. Viszont a vinyóm C és D particiókra van osztva, a C mindig a rendszer és nem bántom a méretét sosem újratelepítéskor, mert a D-n vannak fontos dolgok. Ezt tudja ugyanígy kezelni? Ahhoz szerintem kicsi a C-m, hogy mindkét rendszer fent legyen egymás mellett, nem is akarom, ha nem jön be, megy vissza a 7-es windows.
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #163 üzenetére
A kérdés költői volt. Pontosan tudod mire céloztam vele
-
hallador
addikt
válasz
King Unique #163 üzenetére
És a Windows 10 Pro 45 000 Ft-nyi indokom van rá, hogy miért ne azt használjam egy új gépnél... mint bármelyik más operációs rendszert, engem érdekel, hogy nem kell kifizetnem ennyi pénzt. Hát ez van mások vagyunk... Úgy beszélsz a Windows-ról, mintha még a Microsoft fizetne, hogy az emberek használják... Persze vannak Microsoftos Evangelisták akik szerint nem is létezik más alternatíva semmire, csak hát ma már mikor az ember vesz egy Business gépet, akkor már keményen felszámolják a Windows árát, az az, nem 10 - 15000 a különbség a sima gép, és a Windows-os között...
Amúgy kb. kit érdekelnek a X-es programok, amikor desktopon mondhatni a Windows szoftveres támogatottsága a legjobb. Illetve nekem egyelőre nem nagyon kell semmi, ami csak a másik rendszer only. Max. pl. a Blackmagic tetszett meg teszteléshez, de Windowsra is natívan elérhető az AJA, ami elég hasonló.
Akkor most fordítsuk meg, kit érdekel a Windows, ha én a Linux-al is elégedett vagyok?
Egyébként a másik gondolathoz meg annyit, hogy az max. afféle féligazság. Nem kötelező senkinek A-tól Z-ig minden OS-t és programot végigpróbálgatnia csak azért, hogy elmondhassa milyen nyitott szemléletű. Illetve teljesen érthető, hogy ha valakit kiszolgál egy bizonyos rendszer és annak szoftverválasztéka, akkor nem akar erővel mást használni.
Szóval az emberi lustaság nem egyenlő a jó megoldással, nem véletlenül tart a magyar emberek gondolkodása ott ahol. Tanulni kell, és nem azért mert az jó az államnak, meg másnak, hanem azért mert aki értelmesebb az spórolni tud vele... Aki nem annak marad a sírás, csak én erre annyira nem vagyok kíváncsi...
Az emberi lustaságot ne keverjük össze a fejlődéssel, ezt láthattuk 1950 - 1989 között a vasfüggöny mögött, Magyarországon pedig még ma is ezek szerint itt ott a lustaság hova vezet...
Nem kell ráerőltetni senkire az egyik oldalt, ha az a másik ingyenes dologgal is elégedett... Ez van...
-
hallador
addikt
válasz
King Unique #69 üzenetére
Na ja, csak a Linux évek óta bug mentesen tudja kezelni a legtöbb alapfelállásban az NTFS-t, ameddig a Microsoft meg hét... Vérizzadás, és még szar is marad a legtöbb esetben...
(#115) King Unique
A másik OS max. tárhelyből foglal kevesebbet, de az egyre nagyobb tárolókapacitás és egyre kedvezőbb árak miatt már az sem feltétlen akkora előny.
Pláne most, hogy az SSD árak 20 %-al mentek fel alsó hangon. Azért ez már elérte a Gál Tamásos szintet, minden kötözködés nélkül... Pedig a srác akkora vetítőgép, hogy a nagyon nagy MS valódi mérnökök is kiakadnak rá...
A 8 GB != 35 - 40 GB-al. A 64 GB-os SSD és a minimum 128 GB-os SSD között jelentős a különbség árban. Azaz ha számodra a 4 - 5-szörös helyfoglalás nem jelentős, akkor mi az?
Tényleg érdekel...
-
Dave™
nagyúr
válasz
King Unique #130 üzenetére
Nem kötelező, csak aki nem hajlandó semmi újat megtanulni, az ne a rendszert hibáztassa, hogy XY nem érhető el rá.
-
lócitrom
őstag
válasz
King Unique #69 üzenetére
nem olvastam végig mi az eredeti eszmecsere, de pendrive-ra eleve vétek az NTFS. valamint flash memóriákra az EXT2 a legbiztosabb, mert az nem naplóz, így ugye eléggé kezes a tárolóeszközzel és Windows-ra is nem egy plugin van hozzá.
-
Dave™
nagyúr
válasz
King Unique #63 üzenetére
Abban a gépben amin a képek készültek 1db nvme SSD van, így itt tárgytalan is.
lócitrom: a Chrome erőforrás-igényes minden platformon. Az új verzió elvileg már takarékosabb lesz, legalábbis ezt ígérik. Ezért is szeretem a Vivaldit, az sem takarékos ugyan, de legalább van egy csomó plusz szolgáltatása, amikhez nem kell külön plugin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S32R750UE monitor - 4K/UHD állítható magasság HDMI - asztalra csavarozható!
- Lenovo ThinkStation P510 Workstation , E5-1650v4 CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, M4000 8GB VGA, Win
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Gyári független / 12Hó Garancia
- Dell Precision 5820 Workstation , Xeon W-2133 CPU, 32GB DDR4, 1TB SSD SSD, P2000 5GB VGA, Win 11, Sz
- Kolink Satellite
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7370 - Intel Core m7 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest