Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21151) hcl válasza KROK640 (#21150) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Na jó, de a halluciongénekről tuti sokat tanultatok :D

Azért ezek mindenképpen elég gázak (amit én írtam, az is). Főleg tanári részről.
Amúgy mi csak azért nem voltunk a környékbeli legrosszabb osztály, mert az utánunk jövők még sötétebbek voltak, meg voltak az iskolában
gépészek is.
:DDD

BTW a szalagavatós táncot szerettük, mert a gimnáziumban pont fordított volt a nemek aránya, mint máshol, a gépészeket a csajok lenézték, tehát a műszerészek közül szedtek ki annyit, amennyi kiadta a nők létszámát... ;] (Majdnem mindenkit, mer harmincan se kezdtük, de húszan se fejeztük be :W )

Mutogatni való hater díszpinty

(#21152) KROK640 válasza hcl (#21146) üzenetére


KROK640
veterán

Nálunk is voltak ilyen kizökkenthető tanárok.

Az egyik kedvencem az angol tanár volt. Egy fiatal tanár srác (L M) volt, alig idősebb mint mi. Volt egy stílusa, ha kiküldött valakit az óráról, akkor azt úgy tette, hogy "menj ki és nézd meg milyen serlegeket nyert az iskola", vagy "megkínálhatlak egy órai munka egyessel?" esetleg a kedvencem : "megkínállak öt szóval, amennyit tudsz annyiast kapsz". Ezt szerettem, mert olyan szokatlan szavakat lehetett tanulni mint a kandaló párkány (mantel), tű sarkúcipő (stiletto), barázdabillegető (wagtail), és hasonlók. Persze sokszor ugyanazokat kérdezte, így ha jó jegyet akartam egy idő után csak kicsit rosszalkodni kellett és máris össze lehett hozni egy potya 3-4-5-öst, szerencsétől függően. Arc volt ő rendesen, a jó értelemben.
Óra előtt kezet fogott velünk, és bár mindig öltönyben járt, sokkal inkább tartozott közénk mint a tanárok közé.
Na, őt nagyon könnyen ki lehetett zökkenteni az óra menetéből, elég volt csak arról kérdezni, számítógépen épp milyen játékkal játszik, vagy előző este nézte-e a Fábri show-t? és komplett angol órákat tudtunk végig beszélgetni, főleg a rallys játékokat csípte, messzemenő részletekbe lehetett vele menni az aktuális Colin Mcrae rally akármelyik pályájával vagy autójával, de csípte a komandós játékokat is, sőt még a nőkről is lehetett vele beszélni.
Na erre hamar rájöttünk mi fiúk, úgyhogy az angolóra sokszor úgy ment, hogy az első 5 percben jött 1-2 kizökkentő kérdés, és onnantól szabad csevegés volt az óra. Igen ám, csakhogy emiatt nagyon nem haladtunk az anyaggal, ami kezdetben tetemes mennyiségű házifeladattal járt, amit aztán egy idő után nem is ellenőriztünk, mert már hamarabb ki volt billentve az óra anyagából. Eljött vele az első év vége, mindenki kapott egy "kiegyezünk ennyiesben" tipusú jegyet év végén, majd viszlát. Jól mutatja a népszerűségét, hogy amikor az ofő azt mondta, hogy rajta kívül még egy tanárak jönnie kell az osztálykirándulásra, ki legyen az? Az egész osztály teljes egyetértésben az angol tanárra szavazott.
Csakhogy a lányok, akik unták ezt az egész éves dumálásainkat, elmentek az igazgatóhoz és az ofőhöz, hogy angol órán nincs is tanulás, csak beszélgetés, meg ez meg az, és jajj hát ők nem vágják az anyagot stb. Na akkor behívták ezt a tanárt az igazgatóiba.

A következő két év is vele telelt, de a vasszigor minta példája lett. Képtelenség volt eltérni az óra anyagától, mert azonnal repült az öt szó, vagy egy idő után már egyből a szaktanári/igazolatlan, ha nincs kész a házi egyes, ha nincs valamid (füzet, nunkafüzet, könyv akármi) egyes, ha nem vagy képben akkor megint csak egyes.
Vele esett meg egyszer, hogy nem csináltam meg a házit, és mondom nem hoztam a füzetet, és abban volt. Erre mondta, hogy jó, házifeladat 1-es, felszerelés 1-es és ebből következőleg órai munka is 1-es. Ne, hittem,. de tényleg bevarrta a 3db egyest. Dupla angol óra volt, és kérdeztem tőle : ha a köv órára bejövök mi lesz? Megint 3db 1-es természetesen. Felelte. Mondom és ha nem jövök be? Akkor meg igazolatlan óra. Mire én : ok, akkor legyen egy igazolatlan, és nem jövök be, mert ha így folytatom megbukok angolból.

Volt egy pusztítógép tanárunk, rettegéssel ejtettük ki a nevét C. Tibor, a fizikatanár, 1982 óta tanított az iskolában (jelzem, ma 2022-ben még ott van!) Eleve olyan megjelenése, légköre volt az óráinak, hogy félelem és rettegés volt, ráadásul hihetetlen mennyiségű karót össze lehetett kapálni nála. Év végén(!) a 23-24 fős osztályból simán buktak 13-14en fizikából. Félévkor meg még ennél is többen.
Nos, két évig semmit sem tudunk vele kezdeni, az óráit "átvészeltem", év végére meg valahogy mindig sikerült összehozni a kegyelem kettest, ami persze csomó 1-es + 3-as kombinációjából állt.
11-edikben azonban egy véletlen folytán rájöttem a gyengepontjára pont én, amiért az osztály hálás volt : nevezetesen kint felejtettem a PCWord egyik számát véletlenül a padon (mindig hordtam magammal 2-3-4 Gamestar/PC Word újságot mert akadtak lyukas órák ilyesmi, legyen mit olvasgatnom) és feltűnt neki épp mikor dolgozatot írtunk, és elkérte, és látványosan nem figyelt onnantól az osztályra, és az volt a jelszava mindig "lehet puskázni csak én ne vegyem észre". Sokan persze éltek egyből a lehetőséggel és miután senki sem lett elkapva egész béna puskázásokkal sem, a következő alkalomtól kezdve megvoltam kérve, hogy mindig legyen nálam PC-s újság. Csak dolgozatnál működött a módszer, de ha kapott újságot (A PC W volt a kedvence) és elég friss szám volt, akkor mind a 45 perc alatt el tudta olvasgatni, anélkül, hogy elvette volna az arca elől... Ettől kezdve az osztály fizika átlaga majdnem két egészet javult a korábbiakhoz képest (vajon miért? :D ) én nekem meg volt cigi meg kóla ígérve csak mindig hozzak friss számítógépes újságokat. Mai eszemmel pénzt szednék az osztálytól, hogy legyen pénzem az újságra. Persze amúgy volt, és amúgyis megvettem, de most miért ne? :D
így aztán érettségi előtt 12ik év végén mindössze két embert buktatott meg, őket azért, mert azt mondta, hogy annyira gyenge a tudásuk, hogy nem meri őket az érettségi bizottság elé engedni, meg ez róla állítana ki bizonyítványt. Ebből az egyik következő évben érettségizett (abban az évben másból is bukott), a másik még pár évig odajárt :D de neki több más tárgyból sem volt meg még a kegyelem kettes szint sem.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#21153) KROK640 válasza hobizoli (#21147) üzenetére


KROK640
veterán

Ez a mindenki azt számolta ami neki kell ez ismerős, nekünk az infós tanárunknak (mikor külön volt) a szakkörén kellett mindig olyan projecttel foglakozni ami épp neki kellett.
De messzebb megyek, mikor az egyetemen térinfóztam akkor nem véletlen lett kárpátalja digitális térképe a vizsgamunkám, hanem mert a konzulensemnek volt egy nagy projectjje, és szétosztottaazok között akinek a konzulense volt, ás az volt a vizsgamunkánk h gyakorlatlag megcsináltuk a munkáját :D

Táskás story kemény :D elképzeltem, nagyon nevettem

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#21154) hcl válasza KROK640 (#21152) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Egyik ismerős csajra mondták egy baráti összeröffenésen, hogy "figyu ***** már nem csak olyan magas vagy, mint a diákok, hanem úgy is öltözöl?" (És milyen jól tette, hogy úgy öltözött... :K )
Másiknak tanítási gyakorlaton szólt a gyakorlatvezető tanár, hogy "*****, húzzon köpenyt, hogy valahogyan kilógjon a diákok közül" - pici volt a csaj, na :D

"és onnantól szabad csevegés volt az óra. "
Ha esze lett volna, akkor angolul.

A PC World-os arc LOL :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#21155) vince


vince
őstag

Ki tud hosszabb hsz-t írni? verseny van? :DDD

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#21156) KROK640 válasza hcl (#21151) üzenetére


KROK640
veterán

Mi 42-en kezdtünk, és 23 vagy 24-en fejeztük be úgy, hogy időközben 4 új ember került hozzánk.

Sajnos a nemek aránya nem volt épp a legjobb, hárommal több fiú volt mint lány. De ez nem okozott bonyodalmat mert az egyik srác (Guszti) ismert egy másik suliból három lányt is így meglett az arány, az egyik érintett én voltam.
Aztán ebből szép kis szerelmi kalamajka keveredett ki ugyanis :
Belém volt zúgva a Marcsi (táncpárom), én az Erába (Csabi táncpárja), Az Era Csabiba, Csabi Ritába (Guszti táncpárja), Rita Gusztiba, Guszti meg leszarta az egészet, de a Marcsi azért bejövögetett neki.... A Csabi ezt megkavarta egy idő után, mert köszönetképp vett egy ezüstláncot, meg ezt-azt a táncpartnerének (szerintem Ritát akarta féltékennyé tenni) mirefel én is nekiálltam nyakláncot meg ezt-azt venni a Marcsinak, mitől a csajok kombinálni kezdtek...
így végül kihoztuk, hogy senki senkivel nem jött össze :(

Amúgy a Marcsival még időnként összefutottam egy ideig, barátinak definiált találkozókra, aztán valahogy ez elhalt...
kb 1 év múlva néztem meg az akkori képeit, meg még anno évekkel később rálestem (még IWIWen) és megállapítottam, hogy én egy hatalmas nagy hülyegyerek vagyok, hogy nem jöttem vele össze, mert igaz, hogy az Era még akkor is jobban tetszett, de a Marcsi is durván jó nő volt, és hogy a francba nem vettem észre??? (és megnézve most az akkori és a későbbi képeit is, azt mondom, hogy simán vinném napira ... még akkor is ha az asszonynak ez nem tetszik :D )

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#21157) KROK640 válasza hcl (#21154) üzenetére


KROK640
veterán

"ogy "*****, húzzon köpenyt, hogy valahogyan kilógjon a diákok közül" - pici volt a csaj, na :D" egyik exemre is igaz, és persze ő is tanár

Igen, ha esze lett volna angolul, bár az osztály akkor már túlvolt "ildikün" kilencedikbe, aki szintén nem hatékonyságáról volt híres, az osztályunk számított a legkezdőbb angolos osztálynak az egész suliban, tizedikes létére...
Arra próbálok reflektálni, hogy a bemutatkozás is kihívás volt az osztálynak, nem hogy ilyen beszélgetések.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#21158) hcl válasza vince (#21155) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

KROK640 nyert :D

@KROK640 : 42 sok, 23 kevés :D

"így végül kihoztuk, hogy senki senkivel nem jött össze :("
Eh. Sajnos mi nem voltunk ilyen szerencsések, mondjuk nálunk a szakközépben elvétve volt csaj, gimnazisták a város másik felén, ott csajok voltak többen :)

" és hogy a francba nem vettem észre??? "
Fú, ezt utólag mennyire mondom :D

"Arra próbálok reflektálni, hogy a bemutatkozás is kihívás volt az osztálynak, nem hogy ilyen beszélgetések."
Akkor meg mit problémáztak rajta, hogy nincs oktatás, annak már mindegy volt :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#21159) Chaser


Chaser
titán

beindult a nosztalgia hajó :C
a többi tanár sem volt nálunk egyszerű, de a fijjatal' új angol tanár néni az nagyon adta
egyszer bejött melltartó nélkül, jó 10-15 perc múlva feltűnt neki hogy senki se pofázik, de legalább mindenkinek folyik a nyála
kiment, visszajött melltartóban :d
mi 30-an kezdtük, ebből 20-an jutottunk el a végére
de közben évente jött legalább két ember aki megbukott ;] ...az eredeti osztálynak a fele sem volt már meg
alkesz tanárokra nem emlékszem, max a tornatanár, ő megtehette ( :
pupusszal egyszer nagyon kicsesztem, bukásra álltam anyagismeretből, hát el kezdtem tanulni
több könyvünk volt, mindből tanultam
felelek, azt mondja ez hülyeség! én meg mondom x könyv y oldal, nézze meg
megnézte, beqsssolt, átmentem :d

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#21160) KROK640 válasza hcl (#21158) üzenetére


KROK640
veterán

Hát volt egy kis szóródás, az biztos :D

Önmagában attól, hogy sok csaj volt az osztályban (kb fele) még nem voltunk szerencsések, mert a jobb csajok mint felsőévesekbe voltak szerlmesek, vagy sulin kívüli srácokkal járva abszolút nem voltak pályák, a közepes csajok mint fentebbi évfolyamok srácairól ábrándoztak, akik meg nem, azokat mi se akartuk :D :(
Szóval nem volt az olyan szerencse... Öcsémnek volt mákja 25 fős osztályban hárman voltak fiúk.

Na, akkor nem csak én mondom :D

Hát ezaz, hogy szerintem is mindegy volt. Tizedik év végén kevesebbet tudtunk mint a kilencedikesek év végén.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#21161) opr válasza hobizoli (#21147) üzenetére


opr
veterán

Én úgy gondolom, hogy pár kivételtől eltekintve zseniális volt a középiskolám, úgy az osztály, mint a tanári kar, konkrétan imádtam bejárni, sokszor alig vártam, hogy vége legyen a nyári szünetnek, hogy mindenkivel újra tudjak találkozni. Osztálytalálkozók is olyanok, hogy még Amerikából meg Ausztráliából is haza szoktak rá jönni azok, akik közben kiköltöztek.
Mindezt azért írtam le, hogy súlya legyen annak, mikor azt írom, hogy: Atya ég. Erre, amit leírtál, pláne ha a tanári kar maradéka is hasonló színvonalú volt, most konkrétan kicsit irigy vagyok. Olyan szinten hangzott ez most jól, hogy szerintem soha nem is hallottam még hasonló szintű oktatásról, pláne Magyarországon, pláne publiks iskolában.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#21162) hobizoli válasza Chaser (#21159) üzenetére


hobizoli
nagyúr

volt egy masik sztori is a FM ados radios sugas
ezt masfel evig hasznaltuk 3. osztaly novemberetol a 4 osztaly erettsegi elottig

mondjuk elore leszogeznem a tanarok becsuletere, hogy tenyleg qrva jol ismertek sok fele pukazasi modszert, szoval ez a puskatoll, amiben az aprobetukkel teleirt papirt lehet gorgetni meg hasonlok, az lejart tema volt naluk, siman kiszurtak
modszerek amiket meg 6-8evvel kesobb a puska.hu-ra felirogattak, nalunk az mar mind buko volt

ment oran a Moricka nevu vicc ujsag olvasasa a pad alatt, 1db volt belole, tobben is el akartak olvasni
annyi ido nem volt ugyhogy az lett a megoldas, hogy egy vkinel ott az ujsag, es egy FM adon felolvassa a vicceket benne, radios Walkman-n meg fogni lehet az "adast"

a "szinhazbuzi" magyartanar eppen felolvasott egy Janus Pannonius versbol egy reszletet, amikor kozepso padsor leghatso padjaban -tipikus rossztanulo hely- felrohogott a viccen az emberke, aki tipikusan a 2-s szintet surolta kb minden tantargyban
tanar persze azt hitte a vers mondandojan rohog fel, osszecsukta a kemenyfedeles konyvet, es kajakra izombol az asztallaphoz vagta a konyvet a lapjaval
akkorat szolt, mint egy ágyú
ezen rohogsz b+...? arra valaszolj nekem, hogy bla-bla-bla
na most akinel ott volt mikrofon az tortenetesen eleg jo volt real tantargyakbol, es csak maga ele mondta a valaszt
ezt a mikrofon s kezeben vette es ugyanugy leadta, mint barmi mas hangot is
valaszolt a felrohogos emberke a tanarnak a kerdesre, aki eloszor nyilvan nagyon meglepodott, hogy a bukas kozeli tanulo az hogyan is tudhat valaszolni erre, egybol felett egy masik kerdest is, hogy na ezzel majd most...., de akinel a mikrofon volt, az valaszolt arra is, a gyerek behallotta fuleben a valaszt, es mondta tanarnak
akkora sokkot kopott ettol a tanar, hogy leult a tanari asztalhoz, es csak molyolt vmit
1-2 perc volt hatra az orabol egyebkent is, ahogy jott a csengo felkapta a taskajat meg a kabatjat es elment se szo se beszed
mi egybol tudtuk, hogy gyerekeeek, hat itt az urtechnikaaa ;]

a radioado FM 96MHz mono-ban volt, a digitalis szintezeres walkman-ken egybol be lett allitva egy memoria allasba a dolog, biztos-ami-ziher :DDD
eloszor egy 2x1.5V-s kisebb egyseg volt, par hettel kesobb lett egy kajakabb 9V-s egyseg is, sokkal tisztabb hang, meg joval nagyobb hatotav, de az meretre is nagyobb volt
elkezdtunk vele dolgozatokat is irni
nagy segitseg volt akkor ehhez a heavy metal korszak, es sokaknak vallig ero haja is volt, vagy annal is hosszabb
nagyobb mic-t hasznaltuk, hajgumikkal volt az alkal belso felere felrogzitve a pullover ala csuklohoz igazitva, es igy csak a bal kezed kellett a szad el tartani meg belesuttogni
a vevoi oldalon meg az u.n ear-in fulhallgatok voltak hasznalatban, karora szija vagy szinten hajgumis megoldassal rogztive a csuklonal
erosito meg van a walkman-ben is

osztalyfonok nemet-tori szakos volt, a nemetbol a halado csoportot vitte o (minket), a kezdobbeket a "mami", aki ilyen erosen nyugdij kozeli volt mar akkoris
jon a dolgozatiras napja, mi is irunk meg a masik csoport is
nalunk en sugtam, mert altalanos iskolban is nemet tagozatos suliba jartam
a nyelvi teremben kozepen volt a tanari asztal es kis egy szemelyes padokban ultunk korulotte U alakban
dolgoztairasnal en bal also sarokba, mellettem ulot meg tanar mindig elultette jobb felsobe, kb a tanari asztal melle, hogy ne is tudjak sugni neki - de igazabol tudtam igy is
annyira halkan kellett belemotyogni a mikrofonba, hogy sajat magad se kellett hogy halljad
tanar csak annyit latott, hogy a 3-4 emberke a bal csuklojan tamasztja fejet es folyamatosan ir
azok is, akik nem voltak azert annyira jok nemetbol
kozben mellettunk levo teremben a masik csoport is irta a dolgozatot hasonloan, a kisebbik mikrofonnal
de elkovettek azt a hibat, hogy nem allitottak a masik mikrofon frekijere a walkman-t, ugyhogy aki ott sugott azt konkertan senki nem vette, siman leirtak a mi dolgozatunkat, mert azt hallottak (a falon keresztul is), nemetul volt, leirtak
ebben az volt tovabbi baj, hogy mi feladatlapunkon 2-vel tobb feladat volt, mint az oveken, es ok nem tartottak ott az anyagban, ahol mi
a feladatlap egy A5-s lap volt, de A4-st kellett beadni

na jon a dolgozatkiosztas, latvanyosan feljavult a nemete par embernek
tanarunk, OK beszeljuk meg a feladatokat
igen, nagyon jo, ez is helyes, Tamas, te hogyan forditottad le a kovetkezo mondatot?
ööööö.... de hat a dolgoztaban jol irtad 4-s lett a dolgozatod is... öööö.... szoval....? nemtom, tanarur, akkori ugy vhogy bevillant a mondat helyesen
rohogtunk, de a tanar nem rohogott

aztan a masik teremben is ment a matek, hogy par ember vmi nagyon mas dolgozatot irt a lapjara, es a tanarno nem ertette hogyan
de azok se voltak am hulyek, egybol mondtak a maminak, hogy ooo biztos fenymasolonal tetszettek osszekeverni a lapokat a tanarurral es azert...
jo, ennek majd utananezek
na kovetkezo orara ki is derult, hogy egy mienk feladatlapunkhoz kepest tok jot irtak, meg is kaptak a 4-seket olyanok, akik a kezdo nemetes csoportban is a ketteseret kuzdottek, de tanarno meg akkor sem ertette, hogy ezt hogyan tudtak ennyire jol, amikor ok ezt az anyagot meg nem is vettek...

aztan jottek a tortenelem dolgozatok az egesz osztallyal, osztalyfonokunknek feltunt, hogy par ember van csak akik latvanyosan feljavult az utobbi idoben, de ok ugyanazokat hibakat vetik - mondom, hogy nem volt hulye...
de nem volt mihez kotnie, mert en az ablak feloliben ulve sugtam, a masik a fal felolinel volt egy vki a kopzepsoben, es a padsorok is olyan messze voltak egymastol, hogy lehetetlen atsugni, amikor meg kulon A es B csoport is van
a Tamas-t meg kiultette a tanari asztalhoz es ott allt mellette a katedran es figyelte mi tortenik a dolgozatiras kozben, o meg csak jo kisfiu modjara balkezfejen konyokolve irt, mint a kisangyal
szoval elkezdtek utazni rank, mert sejtettek, hogy vmi uj technika van
kiosztasnal meg mondta is, hogy tudom, hogy van vmi uj dolog, de ra fogok jonni mi az
mi meg brahibol erre vissza: tanar ur, itt mar high-tech van
meg is lepodott erre, hogy meg csak le sem tagadjuk, hogy van vmi okossag, hanem bevalljuk

na kovetkezo dolgozatoknal mar ilyen ujitasok lettek bevezetve
lukas oras tanar kollega bent volt teremben es hatul allt a fogasoknal, a tabla fele nezett a osztalyfonok meg a katedran allt es figyelt hatra a fogasok fele
aztan jott az ulesrend felirasa, aztan mar ok hataroztak meg elore ki hova uljon, osztaly a terem elott a folyoson allt sorban, a tanarok elobb bementek atneztek a padokat, tetejere nincs-e raiva aprobetukkel rotringgal vmi, post-it cedulak felragasztva alulrol, taskak a terem vegebe a fogasok ala, minden pad tok ures, csak egy toll lehet nalad, semmi mas

....es ugyanugy megirtuk a dogat lesugva :DDD
a radiofrekinek tok mind1 volt hol ulsz :DDD

ez igy ment kb 4. felevig, akkortol "elengedtek" a dolgot, onnantol mar csak 1 tanar jott be, nem volt ulesrend se meg semmi
kozben kint a tablanal is voltak vele felelesek, a hosszu haj megoldotta az alcazast
mondjuk az erettsegin nem mertuk hasznalni :DDD

aztan jott a szobeli, meg bizi osztas, es a tanarokkal a bankett
ott mar nem birta tovabb az osztalyfonok, es egyszecsak felallt, es megkerdezte, hogy mostmar ki van osztva az erettsegi bizi is, aruljuk mar el mi volt ez puskazas, amit kenytelen bevallani, de lathatoan jol tudtunk hasznalni, es o frankon megmondja, hogy a tanari karban 3-4x volt is ez miatt egy megbeszeles, hogy az o osztalyaban, ha vki dolgozatot irat, akkor nagyon figyeljen oda, mert vmi uj trukk van
es ezt a ott levo tobbi tanar is megerositette, hogy tenyleg tobbszor is osszeultek a minket tanito tanarokkal, hogy mi mit csinalhatunk, mert ezt semmelyik masik osztalynal nem tudtak megfigyelni (17-1 :DDD ), pedig ott is atneztek a dolgozatokat eleinte

ott is ott voltak nalunk a walkmen-k, es akkor csak lekaptuk az ovcsatrol, es 3-s memoria allas FM 96MHz... es igazabol ott volt a szemuk elott a technika mindig, de akkoriban kb mindenkinek volt walkmen-e, a pullover alatt meg kinek tunt volna fel :DDD

matektanar erre csak annyit mondott ott lesokkolodva, hogy o ebben csak azt nem erti, ezt miert nem az elektromuszeresz osztalyban talalta ki vki...

vegulis egy veletlennek volt koszonheto igy is


ja volt egy gepeszet dolgozatiras is ez is mar 4. vege fele, 2 ora + szunet egyben a 4 szamitasi feladatra, fogaskerek hajtas szamitasok, de tenyleg jo hosszuak
(ebben az evben mar nem az a mernokirodas tanarunk volt)
fogaskerek fogprofil mereteket 4 tizedesre kellett irni, ferde fogazasnal a fogferdesegi szog cosinus-a a homlok modul, vmit normal modullal kel szamolni, szoval ha addig nem is, ott erosen bejonnek a tortek, de fejkor-osztokor-labkor is mar lehet tizedestortes erteku

itt a kozepso padsor leghatso padban ultem, egyesevel voltunk a padokban
elkezdtem irni es kozben sugtam is, amit irok, a tanar kozben neha korbe drasszalt
tenyleg nagyon rovid volt az ido ra, mert hosszu feladatok voltak egyenkent is, ket feadatot en szamoltam ki, masik kettot a fal feloliben mellettem ulo, amikor a tanar elment vissza a tablak fele, akkor csereltunk papirt
onnantol csak masoltam, amit o szamolt ki, es azt sugtam is, o meg masolta azt, amit en szamoltam ki
a vegen a beadaskor csak visszacsereltuk a ket papirt, amikor elore vittem hatulrol osszeszedve
azt meg ugyse nezte meg a tanar, amikor korbe setalt, hogy az asztalon levo 5-6db A4-s papirbol ketton masnak az irasa van, es csak masolodik egy ujabb lapra

megy igy korbe, es neki is fetunt, hogy az ablak feloli padsorban ugy irjak a feldatot vagy 5-n, hogy nincs is elottuk szamologep az asztalon
meg viccesen meg is jegyezte, hogy az o koraban meg nem tartott itt a matek oktatas, hogy emberek 4 tizedesre szamolnak fejben, de latszik, hogy ma mar komolyabb szinten megy ez
aha, de
hat ok az FM adon irtak a dolgozatot mind, meg elottem 3-l a kozepsoben is vki ugy irta

ennek az epuletnek egy kulon tanarija volt, nem is jartak ossze a foepuletesekkel, ugyhogy naluk ez a figyeljunk nagyon oda erre az osztalyra tema nem is ment

:DDD

több drón kell ;P

(#21163) hobizoli válasza KROK640 (#21152) üzenetére


hobizoli
nagyúr

volt egy Technologia tanarunk, neki a szerszamgepek prospektusai voltak a maniaja

frankon kimentunk a BNV-re kiallitasra a sulival, es azokat KELLETT gyujteni
CNC marok, CNC esztergak, furogepek....minden

kovetkezo heten jott az ora vele
-Ürmösfiam (nem volt egy ész...) mi tudsz mondani a mult orarol?
-hát ööö arról semmit...
-hát, akkor ez egy ez egyes
-de vannak prospektusaim
-na mutasd oket
kivitte neki, nagyon sokat
jo, erre tudok adni neked egy otost
(egyebkent az egyest nem irta be, volt akinek egy oran 8db 1-st kiosztott szoban)

masik sztori vele, tesiora, volt egy osztalytarsunk akik a korosztalyos Csepel SC-ben focizott, pont akkor lott az udvari focipalyan egy bombagolt, amikor a tanar az A epuletbol a B-be atment az udvaron, es latta ezt

2 oraval kesobb vele volt orank
-Zoltan, lattam azt a golt a tornaoratokon, a technologiaja tudok adni neked egy 5-st, erdekel?
-Persze
:DDD

jott az erettsegi, mi technolgiabol is irtunk
nem johetne be semmilyen tanar, de mindenhol bemennek es megmondjak melyik feladatanal mire kene figyelni
bejon o, elvesz egy feladatsort a tanari asztalrol (figyelj):
ÁÁÁÁ, ÓÓÓÓ, ÚÚÚÚ, ÓÓÓÓ
ennyit mondott a 4 feladatnal es kiment
neztunk eeez mi volt

amikor kijavitotta, akkor mondta el, hogy ebbol negybol kettot o ajanlott be, mert benne van abban a bizottsagban, akik osszeallitjak azt a listat, amikbol majd ki lesz valasztva a 4

szoval konkretan a ket o feladata volt az erettsegi feladat is a negybol abban az evben

-----------

BNV-n volt egy sztori, egy kiallitonal Elu furogepek, ergonomialilag tervezett, ezek voltak kb eloszor ugy kialakitva, hogy sulypontban volt a nyele, attol hatrebb a motor, elore meg a tokmany, igy sokkal konnyebb volt tartani
ja meg 300W-s, es ugy indult, hogy megrantotta a csuklodat, szoval volt benne jedi... nem a hires PMPO* szabvany szerinti 300W-s volt
utvefurosak 20000 utes per perc
egy hajopadloba a pulton be volt rakva 8-10db ebbol, 45 fokban egy-egy furoszarral, meg felepitve egy Ytong/gazbeton teglafal, elotte egy furokalapacs a foldon
poenbol megkerdeztuk, hogy ezeket itt ki lehet probalni?
persze, itt minden azert van
hat nekunk ezt nem kellett 2x mondani ;]
el kezdtuk sajtta furkalni a falat az akksis furokkal az egyik oldalrol, azt a nagy furokalapacsot ketten tartva a masik oldalon is alkalmazni kezdtuk rendeltetesszeruen

ket-harom perc alatt akkora show-t csinaltunk ott 4-n, hogy amire befejeztuk kb 100 ember nezett minket ahogy rombolunk
egyik oltonyosnek mondtuk, hogy ja ize, bocsika, hogy osszekoszoltuk a szonyeget a porral
erre o: nem-nem, inkabb mi koszonjuk, amit csinaltatok ezekkel, nezd csak meg mennyien neztek ezt most vegig (es korbe mutatott)
...es akkor neztem csak, hogy egy egesz tomeg allt a kiallito stand elott
kertunk par prospektust toluk is, aztan mentunk tovabb
akkoriban egy olyan 18V-s akksis furo ezekbol 50-60k volt

*PMPO = Peak Maximum Power Output, szoval kb a biztositek bir ennyit benne

több drón kell ;P

(#21164) frescho válasza hobizoli (#21162) üzenetére


frescho
addikt

Mi jó gyerekek voltunk...

Bammm, most szakadt le a födém. :D Amiket már leírtatok azokhoz nagyon hasonló volt a suli.

Szóval elsőben ment a házi kémia szakkör. Füstbombát gyártottunk. A mennyiségre jellemző, hogy a Ferencvárosi Rendező pu. alatt átmenő gyalogos aluljáró mind a két oldalán dőlt kia füst. Persze mivel korábban engedtek el nem számítottunk arra, hogy pont szembe jön a fizika tanárnő. Úgy nagyjából a második félév elején kapta meg kollektíven az osztály a figyelmeztetőket, én mint előállító az intőt és aki meggyújtotta a rovót.

Lányból csak egy járt az évfolyamra. Persze én hülye... Pedig most visszagondolva nem tudom hogy nem vettem észre, csak 5-ben vágta a fejemhez, pedig 3-tól együtt mértünk a laborban. De nekem mindig más kellett.

A tanárok nagy figurák voltak. Volt 1-2 elvarázsolt óraadó ember akik kemény szakemberek voltak, de a humán interface nem ment nekik. Ilyen volt a számtek tanárunk. Barna kord zakóban látom magam előtt ahogy simogatja a plotter rajzot és mondja, hogy speckó papír. Volt aztán olyan is aki mindenhez is értett. A könyveink 80%-át Ő írta, mellette voltak versei és szexológus is volt. Mondjuk minket nem lehetett épp ésszel kibírni. A már emlegetett fizikát tanító hölgy az ofőnk barátnője volt. Lébecolásnak helye nem volt egyiknél sem, ha valamit benéztél, akkor a másiktól is megkaptad a felelést. A kedvencem az volt amikor felvételi előtt közölték, hogy nem kell előkészítő, ők megoldják a matek és fizika felvételit. Úgy is lett. Az ofő minden hétvégére feladott egy felvételi matek feladatsort. A fizikatanárnő meg csak szerényen azt mondta, hogy +2 spirál füzet kell. Egybe mennek a tételek, a másikba a feladatok. Villamos dolgokat mondjuk nem tanította, mert az volt a hozzáállása, hogy azokat mi már évig tanultuk, ezért tudnunk kell. Tavaszi szünetre így csak annyit mondott, hogy 4. Na amikor rákérdeztünk, akkor világossá vált. 4 fejezet, mindegyikből szabadon választott 25 feladat a spirálba, másikba a tétel és az első órán le kellett rakni a katedránál a tanári asztalra. Hogy időnk se legyen unatkozni és mert matek tábort is szervezett az ofő a dirivel, ezért matekból is kaptunk 2 feladatsort. Végül mindenkit felvettek aki jelentkezett...

Szerettem oda járni, amikor újból iskolát kellett látogatnom, akkor oda kértem magam. Az akkori igazgató minket nem tanított. Meg volt beszélve a nevelési igazgatóhelyettessel ,hogy mikorra megyek, de hamarabb beértem és a tablókat nézegetve lézengtem a tanárinál. Jött a diri én meg ráköszöntem, nagyjából a következő volt a párbeszéd:
- Jó napot tanár úr!
- Jó napot! Miben segíthetek?
- Várom XY-t, hospitálás miatt. De jó látni ismerős tanárokat!
- Igen? Nekem ismernem kellene magát?
- Biztosan, bár nem tanított engem. frescho volt a becenevem az XZ-vel jártam egy osztályba
Erre hátralépett és felnyögött:
- Jajj ne!

Azt hiszem ez mindent elmond. Persze ezt úgy, hogy szakmából kitűnők voltunk és valahogy ezért úgy gondoltuk többet megengedhetünk magunknak. Mondjuk amikor a tanáriban mozgott a csillár, akkor a fiatal magyar-töri tanárunk feljött szólni, hogy gyorsan hagyjuk abba amíg csak ő jön fel.

A látogatások viszont kicsit elszomorítottak. A fiatal tanáraink megöregedtek és jó részük megkeseredett. A diákok nem tanulnak, inkább kifogásokat keresnek. Nagyon lement a szint, de nem csak tudás, hanem elvárás oldalon is. Ültem ugyanazon a helyen ahol évekig figyeltem és azon gondolkoztam, hogy amit most 11. osztályban vesznek azt mi már 2-ban tanultuk, ráadásul sokkal mélyebben. A könyv is a régi átirata, de nem bővült, hanem csökkent az anyag.Laboron próbáltam érdekességeket mutatni a diákoknak, de semmilyen szakmai kíváncsiság nem volt bennük. Mi égetni valók voltunk, de ami nem érdekelt ott is legalább egy 3-mast próbáltunk összekaparni, mert a 2-es már ciki volt.

https://frescho.hu

(#21165) hobizoli válasza frescho (#21164) üzenetére


hobizoli
nagyúr

mi az egyik tanar kombi Wartburg-jara irtuk ki egy papirra, hogy "Elado, erdeklodni itt az iskolaban"

egyfolytaban jottek ra, hogy megvennek :K :DDD

több drón kell ;P

(#21166) hcl válasza Chaser (#21159) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

"10-15 perc múlva feltűnt neki hogy senki se pofázik, de legalább mindenkinek folyik a nyála"
Nem hogy örült volna... :D

Nekem egy havercsaj ült be az egyik órámat megnézni, elég jó cuccban... A fiúk ott is csöndben voltak, érdekes módon a lányokat nem hatotta meg :D

@KROK640 : Így szokott ez lenni, de az alattatok járó csajok nem voltak pálya? :D

@hobizoli : A rádiós cucc zseniális :D

A PMPO-n meg mindenki röhögött a 90-es évek végén, 2000-es évek elején... De még komolyabb cégek is írkáltak ilyeneket a hifijeikre, nem csak a 20 centi magas aktív hangfalra volt ráírva, hogy 100W :D

@frescho : "nem számítottunk arra, hogy pont szembe jön a fizika tanárnő. "
Nem hogy értékelte volna, hogy alkalmazzátok a tanultakat :D

Nálunk pár srác azon lepődött meg, amikor kilógtak kocsmázni egy meg nem tartott egész napos gyakorlatról, és azok a tanárok, akik nem tartották az órát, ott ittak, ahova ezek mentek... És nem lett belőle semmi, mert ugye mit is kerestek ott a tanárok :D

"Mi égetni valók voltunk, de ami nem érdekelt ott is legalább egy 3-mast próbáltunk összekaparni, "
Nálunk ha a 3-as nem is, de az a része végig ment, hogy az érdeklődőbbje csinálta a szakmát magától is. Vagy erősítőt épített, vagy gépet berhelt mindenki. (A legnagyobb macera alkatrészt szerezni volt, most az ebay-el már Kánaán van.)
BTW ugyanezt tapasztaltam én is, a saját iskolámban kb. nem is köszöntek (simán lesz*rt mindenki), a gimnáziumi tanárok, akiket csak onnan ismertem, hogy haverok oda jártak, azonnal tudták, ki vagyok, és miért mentem oda. Hogy a nálunk is borzalmas szintű oktatás hova süllyedt már utánunk 4-8 évvel is, azt hadd ne részletezzem :( (Mondjuk azóta hodállyá bővült a hely, nem tudom, mi változott még.)

Mutogatni való hater díszpinty

(#21167) Diabolis válasza KROK640 (#21086) üzenetére


Diabolis
tag

Bzmeg, akkor sem értem :DD :DD
Eskü csinálok egy folyamatábrát hozzá :DDD :DDD

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#21168) Lenry válasza KROK640 (#21156) üzenetére


Lenry
félisten

Aztán ebből szép kis szerelmi kalamajka keveredett ki ugyanis

erről a saját rendkívül romantikus sztorim jutott eszembe: szalagavató, tánc, párválasztás.
nem pörgettem túl a dolgot "nincs az az isten, hogy én táncoljak" felkiáltással a párkeresést sem erőltettem. mire számomra kiderült, hogy ez nem opcionális, addigra igencsak leszűkült az évfolyamon elérhető lányok száma...
mindegy, azért odamentem az egyikhez, megbeszéltük, táncoljunk.
másnapra eltört a lába... napasztmek.
odamentem a következőhöz és felkértem őt.

már a táncoktatás alatt is szimpatikus volt. szalagavató után nem sokkal összejöttünk. márciusban lesz a 15. évfordulónk.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#21169) Lenry válasza opr (#21161) üzenetére


Lenry
félisten

én mindenkinek azt mondom, hogy iskolába járni nem szerettem, de az osztályközösség szuper volt, a kollégiumban is szerettem lakni, mert ott is jó volt a társaság.

legutóbb a múlt héten jöttünk össze páran, sajnos egy osztálytársunk temetésén, de aztán beültünk sztorizni egy kocsmába, így végül a temetésből is egy mini osztálytalálkozó lett

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#21170) Lenry válasza hobizoli (#21162) üzenetére


Lenry
félisten

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#21171) Lenry válasza Lenry (#21168) üzenetére


Lenry
félisten

"nincs az az isten, hogy én táncoljak"

elfelejtettem ehhez hozzáírni, hogy ez a gondolat életem legelső life-hackjéből fakadt...
ált.iskola hetedikben mindenkinek valamilyen fakultációt kellett választania, ez tulajdonképp egy plusz egyedik tanóra volt a nap végén...
nyilván mindenki lelkesedett érte, de hát azt mondták, hogy válasszunk.
engem se mozgatott meg a dolog, így addig húztam, amíg csak lehetett.
- és Lenry te mit döntöttél? matek? vagy fizika? vagy melyik?
- leginkább egyik sem
itt már nem emlékszem pontosan, hogy mit mondott a tanár, de valahogy kiszűrődött a mondandójából, hogy ez egyébként nem kötelező - csak ezt nem reklámozzák
- és ha én nem választok?
- hát... őő... akkor nem
- aviszonlátás'
így volt eggyel kevesebb órám, mint mindenki másnak :DDD

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#21172) koby11h


koby11h
aktív tag

Középiskola, 45-en kezdtük, volt aki elment, volt aki jött, 47-en érettségiztünk. Tanárunk 57 volt a 4 év alatt. Tanároknál nagyobb volt a fluktuáció, nem voltunk egyszerű osztály na.

Középiskolai laza óra:
Május volt, harmadikban, némi rábeszélés után kimentünk a közeli kis presszó kerthelyiségébe dupla Rendszertechnika órát tartani az egyik kedvenc tanárunkkal.
Kicsit kellett noszogatni, aztán mikor már ott voltunk és beszélgettünk akkor mondta, hogy nem is volt rossz ötlet.
Aztán lefagyott a mosoly az arcáról, amikor mivel többen már betöltötték a 18-dik életévüket, kikértek 1-1 sört (égetett szeszt senki sem mert azért). De végül kértek Neki is egyet, szóval nem volt baj... :)

Kevesebb tanóra:
Fősulin kitaláltuk, hogy mi mindent IS tudunk, így néhány tantárgyból ahogy megkaptuk a könyvet átnéztük, és jelentkeztünk vizsgára.
Senkit nem érdekeltünk, mert az órák majd következő félévre voltak kiírva.
Én meg addig jártam az oktatási igazgató nyakára, hogy végül október elején külön engedéllyel engedtek minket vizsgázni a februári tananyagból. Így volt az, hogy nekünk négyünknek az első félévben 1 tantárggyal, a másodikban már hárommal kevesebb óránk volt, mert sikeresen levizsgáztunk beleőle.

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#21173) E.Kaufmann válasza Lenry (#21171) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

...Nyuszika:
-És Maci! Lehúznál a listádról?
Maci:
-Le, nagyon szívesen...

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#21174) hcl válasza Lenry (#21168) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Veszélyes dolgok ezek!!!! :DDD

@koby11h : Nekem már felsőoktatásban volt pár órám terem híján a parkban :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#21175) bambano válasza Lenry (#21168) üzenetére


bambano
titán

és nem jutott eszedbe, hogy neked is gipszes láb kell, hogy megúszd? :P
nálunk minden lányra 5 fiú jutott, úgyhogy a táncikálást nem erőltették.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#21176) KROK640 válasza opr (#21161) üzenetére


KROK640
veterán

Nekem is jó volt, bár é az egyik évfolyamtárs osztályomat irigyeltem (ahonnan sok haverom volt amúgy), mert nekik országos szinten híres osztályfőnökük volt, mint az ország egyik legjobb tanárja. kilencedikben ő volt a töri tanár, és hát fuh, amellett h nagyon jó tanár volt, tényleg szinte bármit el tudott intézni mindenhol ismerték stb. (igazából róla egy külön postot is tudnék írni, a kínai éttermeskalandtól kezdve, a töriversenyen át addig, hogy igazgató lesz)

Kilencedik után még nagyon örültem a nyáriszünetnek, és otthon kockultam végig (noha nem volt hang a gépemen, kazettás magnóról hallgattam a játék mellé a C-Block-ot, Sub Bass Monstert és társait). Illetve a szünet elején még megvolt az első barátnőm is, szóval egy szó mint száz, az eléggé adta, és sajnáltam, hogy vége lett. A tizedik más tészta volt, ott ár a sulit is szerettem, de örültem a nyáriszünetnek is, eleinte so-so mindegy volt h suli vagy szünet, de aztán a suli felé hajlottam, főleg, hogy a júliust és az augusztust kb végig dolgoztam :( Ráadásul mindezt a semmiért, mert heti 5 nap (ebből a péntek-szombat-vasárnap 14:00-22:00 az összes műszak az enyém volt, hogy véletlenül se lehessen szociális életem, netán eljutni egy buliba...? Egész nyáron egyetlen buliban voltam) húztam az igát a mekiben, végig arról ábrándozva, hogy milyen szuper gépet építek majd. Aztán anyám meg közölte, hogy tök jó, hogy megkerestem a beiskolázásomra a pénzt, mikor meg közöltem h nem erre gyűjtöttem "az élet kemény majd megtanulod" volt a válasz. (így volt az h később feltaláltam a suli mellett hogyan dolgozzunkat de másik történet).
Tizenegyedik után (emiatt is) már nem vártam a nyári szünetet, és alig vártam, hogy a tizenkettedik elkezdődjön, aminek kifejezetten nem vártam a végét :(
Pedig igazából még az a nyáriszünetem volt a legnyugisabbés utána is remek időszakok jöttek.

osztálytali az nálunk a kb nem jön össze kategória, 1-2 alkalommal szó volt róla a, az 5 éves meg is volt tartva, de azóta sem se...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#21177) F.E.K.. válasza KROK640 (#21153) üzenetére


F.E.K..
senior tag

".. az volt a vizsgamunkánk h gyakorlatlag megcsináltuk a munkáját :D"

Még villanyszerelő tanuló koromban kaptam a gyakorlati oktató mesterről egy feladatot, hogy tervezzek és építsek meg egy automatikát mágneskapcsolókból, ami fázis kimaradás esetén automatikusan átkapcsol a következő élő betápra.

Megcsináltam, jegyet kaptam rá, majd eltűnt a cucc a műhelyből. úgy 2 hét múlva kiderült hová: a maszek melójához építette be...de mivel valami elromlott rajta (belenyúlt, és utána már nem bírta visszakötni rendesen a drótokat ;)), kénytelen volt odahívni iskola után hogy kijavítsam... ;] ;] ;] ;]

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#21178) koby11h válasza F.E.K.. (#21177) üzenetére


koby11h
aktív tag

Mi programozásból csináltunk különálló eljárásokat, később kiderült, hogy kb. ugyan úgy bekerült egy 90-es évek elején induló házkezelő cég nyilvántartó/számlázó programjába.
Fura volt 10 évvel később kb. saját kódot látni egy idegen programban - gyakorlatilag a nevem benne volt...

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#21179) bambano


bambano
titán

egy ismerősöm vegyipari szakközépbe járt. a koliban csináltak mindent, ami tilos volt. minden valamire való diáknak kellett lőni a kertben álló szoborhoz tartozó ágyúval.
ez a fickó katonaság alatt kiröhögte a vegyvédelmi zászlóalj hivatásosait, mikor kiképzésen könnygázzal fárasztották az újoncokat. mondta, hogy ne erőlködjenek, megszokta :)
egyébként én is megkaptam a könnygázas kiképzést, iq-ból megkerültem.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#21180) hcl válasza F.E.K.. (#21177) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ezdegáz :D

@KROK640 : Középiskola végéig a nyarat vártam, felsőoktatásban már az volt az unalmas, év közben történtek a dolgok.

@bambano : :DDD

Mutogatni való hater díszpinty

(#21181) Diabolis válasza bambano (#21179) üzenetére


Diabolis
tag

Volt egy városi legenda arról, amikor a börtönőrök megkapták a kisadagos könnyfakasztót. Állítólag, ismétlem, állítólag zsivány nem kapott belőle, de a kollégák igen. Állítólag két hét alatt kifogyott az összes.... sok emeletes épület, liftajtó csukódik, és hallasz egy szisszenést... :DD :DD Irodád belülről nem nyitható,ablak szinte nulla.... És sok más. Állítólag, ismétlem, állítólag :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#21182) #25954560 válasza bambano (#21179) üzenetére


#25954560
törölt tag

mondjuk ez elmarasztalo ramnezve, en nem kerultem ki :D

(#21183) bambano válasza Diabolis (#21181) üzenetére


bambano
titán

nem teljesen értem, mire utalsz...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#21184) bambano


bambano
titán

ismeretségi körömben van olyan, aki akkor volt orvostan hallgató, amikor be akarták vezetni az üveges szondát a rendőrségen. ehhez kalibrálni kellett a szondákat, ami úgy történt, hogy labor körülmények között kimértek meghatározott mennyiségű alkoholt, megitták, és fújták a szondát. azt mesélte az ismerős, hogy az a félév nincs meg neki :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#21185) bambano válasza #25954560 (#21182) üzenetére


bambano
titán

az volt a sztenderd kiképzési program, hogy egy kis szobába bevitték az újoncokat, parancsra felvettük a gázmaszkot, majd betördeltek pár könnygáz-ampullát. a terv szerint ekkor megismerted, hogy mit tud a gázálarc. majd parancsra le kellett venni az álarcot és letüdőzni a gázt. ettől a többség taknya-nyála összefojt.
mivel én olvastam haditechnika ismeretterjesztő kiadványokat, ott elmagyarázták, hogy sérült gázmaszk esetén ki kell tekerni a szűrőt, azt bekapni, szemet becsukni és szájon át lélegezni. én pontosan ezt tettem. elfordultam, hogy az őrmester ne lássa, és nem szívtam be a gázt. viszont a többiek addig is szívták, míg az őrmester velem veszekedett, hogy szippantsak bele, én meg mondtam, hogy nem.

utána úgy nézett ki a gyakorlat, hogy állt egy darab ember (én) vidáman, mintha mi sem történt volna, meg 40 lefújt lincshangulatú másik katona :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#21186) hobizoli válasza bambano (#21175) üzenetére


hobizoli
nagyúr

nalunk a egesz iskolaban volt 8-10 lany osszesen

ez a szalagavatos tancikalas ugy lett megoldva nalunk, hogy egy masik jellemzobben lanyokkal teli iskolaval tanultak be kozosen egy tancot, es ugyanaz ott is lement az o szalagavatojukon, meg itt is
igy ott a mieink vendegszerepeltek, a mienken meg ok :DDD

volt a suliban egy kiserleti gimnaziumi osztaly is, csak abban az egy osztalyban volt 5 lany
az egyik az egy kiemelkedosen dekorativ jelenseg volt, gondolj bele ez mi egy olyan iskolaban, ahol a tanulok 99%-a fiu

eloszor neztunk is mit csinal itt, de akkor tunt fel, hogy o valszeg 18+ mar, amikor a tanarokkal egyutt cigizett a szunetben, 20-21 lehetett
kulfoldon modellkedett egy ideig, es kimaradt a sulibol, ezert itt folytatta par ev kihagyassal

hat amikor szunetben ment a folyoson, szetnylilt elotte a tomeg, meg literszam omlott a nyal, de esku meg elvezte is

90-100-s cicik, 175-180magas, es eleg jol tudott oltozkodni is hozza
amikor lefele jott szemben a lepcsohazban, ringott aminek ringania kell ;]

több drón kell ;P

(#21187) Migráns


Migráns
csendes tag

Igen, az ún. gázkamra-gyakorlat... Az a " kis szoba " általában egy kisebb fa barakk a kiképző- vagy gyakorlótéren. A " Hair"-ben van erről egy többé-kevésbé reális részlet.
Migráns tiz. sk
MN 9351 VSF/T (vegyi- és sugárfelderítő/tűzoltó) rpk.

[ Szerkesztve ]

(#21188) KROK640 válasza hcl (#21166) üzenetére


KROK640
veterán

"10-15 perc múlva feltűnt neki hogy senki se pofázik, de legalább mindenkinek folyik a nyála" - volt egy ilyen angol tanárnő (Klaudia) a mi sulinkban is. A korábban említett Guszti egyszer állítólag, míg a tanárnő órát tartott, a padalatt Guszti kiverte a tanárnőre, de nem tudom, hogy csak legenda volt-e vagy tényleg megtörtént, de amúgy Gusztiból simán kinézem, hogy igen.

Az alattunk lévő csajokra is érkeztek néha pályázatok, mi tőlünk, de nemtudok érdemleges sikerektől. Én tizedikbe összejöttem egy osztályunkba kerülő új csajjal (félévkor jött). A csaj nem sokkal később (április vége) eltörte a lábát, és mindenki leszarta hogy házit elkéne vinni vagy valami, nekem meg bejött a csaj, szal bejelentkeztem, hogy elviszem majd én neki a házit... Aztán ez egy remek kifogás volt heti 2-3 látogatásra, amiből egyre több lett, és egyre kevesebb szólt az iskoláról (bezzeg a piálás, a fedés (aki nem tudná graffitik mindenfelé), és töménytelen mennyiségű hülyeség az ott volt indító motornak). Egy idő után az osztály el is felejtkezett erről az egészről, majd év végén mikor valami bulin kézenfogva megjelentem vele, akkor esett le az osztálynak, hogy HOPPÁ... TI MEG ???
De ez sem tartott sokáig (ráadásul ő dobott) aztán a tizenedgyediket full szingliként éltem le, tizenkettedikben jött a szalcsis tánc révén emlegetett említett Era akivel semmi nem lett, de utána egyszerre lépett be a képbe szinte egy Betti és Anett... Végül ezutóbbi lett egy időre a befutó. Mivel ezek mind "külsős" csajok voltak, mondhatni nem használtam ki sulin belül a végzős státuszomat, de amenniyre néztem a többiek sem.
Tizenkettedikre az összes említésre méltóü csaj foglalt volt az osztályban (külsős fiúk által) a srácoknál viszont eléggé ritka volt a barátnő.

Volt egy mögöttem ülő csaj a Böbe. Nos vele eléggé jóban voltam, másodikos osztálykirándulás után már hazafelé az egész osztály meggyansított minket, hogy lefeküdtünk egymással osztály kiránduláson. Eleinte tagadtuk, majd pár nap múlva elismertük, hogy szálljanak le rólunk. 1 hétig téma volt aztán nem ...
Tizenkettedikre aztán lett neki barátja. Egyszer adtam neki egy szájrapuszit valami vicces baromkodás közben, nem reagálta le sehogy. Másnap egy alacsony kigyúrt kopasz csávó keresett, hogy mit fűzöm a nőjét a Böbét? (köszi Böbe, francnak mondtad el a barátodnak?) Én meg konkrétan kiröhögtem a hisztijét :D De amúgy a Böbével nem volt semmi más ezután, főleg, hogy nekem addigra volt más befutó.

(na, jól eltértünk a témától, pedig szegény Tivadar továbbra is szalad a pénze után... mondjuk most más nincs :D )

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#21189) KROK640 válasza Diabolis (#21167) üzenetére


KROK640
veterán

Csinálj egyet, majd lecsekkolom :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#21190) Diabolis válasza bambano (#21183) üzenetére


Diabolis
tag

A gázos sztoridról ugrott be.
Én ugyanis éppen túl fiatal vagyok, nincsenek katonasztorijaim. Az én sorozásomat már törölték. Pedig eskü már össze voltam pakolva, mire bemondta a tévé, hogy a szeptemberi sorozás törölve.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#21191) koby11h válasza bambano (#21185) üzenetére


koby11h
aktív tag

Én beszívtam amit kellett, nem mondom, hogy nem viselt meg, de voltak nálam sokkal sz@rabbul is.
Nem érzek szagokat, szinte semmit - a családban mindig én pucolom a hagymát, mert nem könnyeztet meg. Szeretem a csípős ízeket is, de nem hiszem, hogy ezekkel összefüggene... de tény, hogy én voltam az egyik aki a többieket támogatta és még majdnem vigyorogni is sikerült közben.

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#21192) Lenry válasza Diabolis (#21190) üzenetére


Lenry
félisten

akkor megvan, hogy kb hány éves vagy :D
a nálam egy évvel idősebb koleszos szobatársam még kapott behívót, de nem kellett már sehová bemennie

#21191 koby11h
Nem érzek szagokat, szinte semmit

hehe, amióta voltam koronavírusos, szelektíven érzem a szagokat, főleg a büdöseket nem :DDD

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#21193) koby11h válasza Diabolis (#21190) üzenetére


koby11h
aktív tag

Piszok mázlista, nekem vannak sztorijaim, de bármire elcserélném azt az évet amit elvitt az életemből...

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#21194) Chaser válasza KROK640 (#21189) üzenetére


Chaser
titán

nemhogy vga-t vettél volna ahelyett hogy ide írkálsz :d

szerk:
Lenry
mikor estél át rajta?
nekem a második január elején csengett le, a szagok és ízek elmentek
foszlányokban néha érzek ízeket a szájpadlásomon, de szagok kb kuka

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#21195) KROK640 válasza Lenry (#21168) üzenetére


KROK640
veterán

Oh, de cute! :)
Ezekszerint évfolyamtársak voltatok

Nálam egy picit másabb a story, de ott is váratlan helyről jött... (konkrétan angolt tanítottam, elsősorban gyerekeknek, mikor szólt haver, hogy egy ismerős csaj keres magán tanárt, nem tudnám-e elvállalni? Mivel kellett a pénz, mondtam h küldje a csajt, majd lesz valami ... már az első angol óra után (11-re jött) is délután 4kor kísértem ki, és már akkor azt mondta, hogy legközelebb egy olyan nap jön, mikor egész nap rá fog érni. És tényleg így volt... a többi már történelem)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#21196) F.E.K.. válasza Diabolis (#21190) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Heh. csoffadt civil... :D

(ja, én meg vénség vagyok :P )

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#21197) Pötyi válasza Chaser (#21194) üzenetére


Pötyi
őstag

Szerintem neki nem a vírustól van ez a fícsörje, hanem születése óta...

:DDD

QNX is cool!

(#21198) n4n3x


n4n3x
csendes tag

IT-s szakközépben (2008-12) a Facebook kor hajnalán volt otthon kipotyogott pentium 3-as gép némi IDE-s merevlemezzel
Mintsem egyszercsak a rendszergazda megunta hogy facebookozunk, ezért hát letiltotta a facebookot a sulis nagy tűzfalon.
Linuxos haver kitalálta hogy lehetne csinálni ebből a pentium 3-as gépből socks5-ös proxy-t, ami DNS lekérdezésekbe csomagolva lövi a weboldalt a helyi gépre.
Na onnantól kezdve csak ~3-an Facebookoztunk a suliba.
Nem kaptunk érte megrovást/semmit.
A torrentet nem bírta, mert a túl sok DNS lekérdezéstől a TMG-s tűzfal ha jól emlékszek 90 másodpercre letiltotta az adott végponton a komplett forgalmat. :))
Ezen szolgáltatás mellé futott rajta még Deluge illetve egy TeamSpeak, ahol barátkoztunk Minecraft közben, meg ment a torrent mellette :DD (Fibernet/Invitel 10/2,5 koax netből volt a háló alatta meg egy Asus RT-32-es routerből..)

(#21199) vince válasza Diabolis (#21190) üzenetére


vince
őstag

Én elbénáztam egy kicsit ezt a dolgot, mert későn jeleztem a lakhelyemen illetékes hadkiegészítő parancsnokságon, hogy polgári szolgálatot választok, az anyagom addigra már Szombathelyen volt. Be is vonultam reggel Szombathelyre, ott adtam le a kérvényt, délután hazavonatoztam. Néhány hét múlva megszűnt a sorozás és a sorkatonai szolgálat intézménye, nem kellett a polgári szolgálatot sem teljesítenem, cseppet sem bántam.

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#21200) koby11h válasza Pötyi (#21197) üzenetére


koby11h
aktív tag

Aha, születésem óta ilyen...

Gyerekkoromban, mikor 2 disznót vágtunk és 2 vödör hagymát kellett pucolnom, a pokolba kívántam az egészet! Minden évben!

10 éve pl. gázszerelő haverom kérdezte, hogy nem érzem a gázszagot sem? Mondom nem, hát pedig kurv@ büdös... és elzárta a csapot. De megnyugtatott, ha gázszivárgásunk lesz, akkor biztosan meg fogok dögleni!

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.