Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13064) bambano válasza Lenry (#13059) üzenetére


bambano
titán

az egyik kérdés, hogy mi az, ami nekem megfelel és mi az, ami a hatóságnak, illetve hogy van-e a két halmaznak metszete.
az 5-ös fúrószár szerintem nem elég, azt el lehet olvasni utána.
a másik probléma, hogy dokumentálni kellene, tehát nem csak az a kérdés, hogy eltüntetted-e a diszket, hanem az is, hogy van-e róla hitelt érdemlő dokument. ettől van az, hogy aki ilyet csinál, az mocskos drága.

probléma még, hogy az adat részletei visszanyerhetők akkor is, ha fizikailag tortúráztad a diszket.

és ami a legnagyobb probléma, hogy akkor tudod megsemmisíteni az adatot, ha tudod, hogy mi az. tehát 36 kiló diszket egyesével fel fogok dugni egy 2007-es gépre, bebootoltatom, csinálok valami leltárt a rajta levő adatokról, születik döntés, és utána lehet ledúrni. az önmagában sérti a lustaságomat, hogy 36 kilónyi diszket feldugjak egy gépre, bekapcsoljam, programfut, kikapcsoljam, stb. heteket fog igénybe venni.

két megoldás tűnik jónak:
1. felülírni a teljes diszket. ma már minden forrás egyetért abban, hogy elég egyszer. De abban is egyetértenek, hogy mindent felül kell írni, a reallokált szektoroktól kezdve a tartalékig, stb. stb.
2. van kovács ismerős. szerintem kibérelem a műhelyét és behajigálom a diszkeket a kohóba. ha vörös izzásban elfolytak a tányérok, az már megsemmisített adat :) az ssd ebből a szempontból jobb, az sokkal hamarabb porlad.

egyébként árulnak olyan programot, ami rendes cert-tel ellátva igazolja, hogy ledúrta az adatot. letöltöd a programot, utána veszel hozzá licenszet, minden ledúrt diszkre külön, kicsivel 10k alatt bruttóban/diszk.
a kedves mama ősi foglalkozást űzhetett...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.