Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12401) Lenry


Lenry
félisten

eddig sem tartottam sokra a Microsoft support oldalát, de ma végképp lehúzták magukat a WC-n a szememben:
kérdés: "nem akarja a Windows létrehozni a RAID tömböt"
válasz:
I would not use RAID Storage Pools because of the number of cases I've seen here where they have failed with data loss. RAID is an outdated concept that is unnecessary today with huge drives and backup imaging.
:F :Y

elnézést, ön hülye?

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#12402) qnadam válasza hcl (#12400) üzenetére


qnadam
veterán

viszont amikor 2x2 akksival mész a gyárba, meggondolod, hogy veszel-e plusz hármat 3x29e pénzért. vagy az öreg, ritkán használt hdv kamerához f970-et 65-ért...

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#12403) KROK640 válasza MasterDeeJay (#12358) üzenetére


KROK640
veterán

"Találkoztam nemrég olyan notival is ahol a ram, proci és az SSD is forrasztva volt, gyakorlatilag semmi nem cserélhető benne.
Ez mind szándékos környezetszennyezés a notigyártók részéről. " épp ma meséltem egyik haveromnak, hogy manapság ilyenek a notik, hogy szinte semmi sem cserélhető bennük, és ha egy valami tönkremegy akkor kuka az egész.
Hát Tibi haverom is így járt, drága ASUS ROG laptop, aztán a VGA elhajította magát, úgyhogy alaplap+proci+VGA + munkadíj; meghallotta mennyi lenne, és máris inkább 200-ért keres asztali gépet.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#12404) KROK640 válasza Lenry (#12361) üzenetére


KROK640
veterán

Ott a pont!! Épp a minap mentem el egy ilyen laptopot megnézni. Memóriát kellett volna bővíteni. Nem lehetett forrasztva van. Jött a hiszti, hogy mi az hogy nem lehet benne több memória?
Elmagyaráztam érthetően, majd levontam helyette a konklúziót (mivel ennyi segítség még kellett neki), vagyis : Legközelebb majd asztali gépet veszel, és nem laptopot, ha már évente egyszer sem mozdítod el a helyéről, és csak egy esteleges betörőnek könnyíted meg ezzel az életét, és akkor fogsz tudni bővíteni. Szóval kezdj el gyűjteni új gépre... asztalira...
Abba már nem is mentem bele, hogy a zseniális teknős egyébként konnektorba dugva, de akkuról használta a gépet, így jó eséllyel már akkor sem tud produktívan eltávolodnia konnektortól ha akarna, lévén az aksi szerintem már kuka.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#12405) hobizoli válasza KROK640 (#12404) üzenetére


hobizoli
nagyúr

rengeteg ilyen juzer van, hogy a gep a szent asztalnal van fixen, es akkor emelik fel onnan, amikor letorlik a asztalt takaritaskor, tipikus desktop replacement uzemmod
vagy odebb megy vele neha a kanapera, de az eszkoz a lakast nem hagyta le az elmult 2 evben

de mobil kell legyen, mert nincs eleg mas mobil eszkoze mar...
kozben van Tablet is, meg a leg-leg okostelo, ami onmaga tobbe(!!!) kerul, mint a Tablet meg a Auchan-s notika egyutt

:DDD

több drón kell ;P

(#12406) KROK640 válasza MasterDeeJay (#12365) üzenetére


KROK640
veterán

Az Atom procis gépek sosem voltak jók. A maguk idejében sem. Találkoztam olyannal, amelyikben 2GB HDD volt 1GB RAMmal. Mire gondolhatott a költő??? Hogy egy 1GB RAMos XP-s géphez elég lesz 2GB HDD??? és akkor még nem bezséltem arról, hogy ezek teljesítménye 10 éve is csak a minimum volt még netezéshez is.
A facebook meg tragédia, minden új felülete kevésbé tetszik mint az előző, ugyanakkor folyamatosan nő a gépigénye. (Emlékszem még amikor facere regisztráltam, egy Athlon XP-m volt, amivel tökéletesen futott, ma már az azt követő Phenom 9500-asommal se mernék facebookozni)

Ne is mondd, a nem cserélhető a akksi a mobiloknál a következő probléma.
Na meg ami még meredek, a szoftveres avultatás : A Nokia Lumia 630-asomat idén januárban cseréltem, 5,5 év után, mert a legtöbb szoftvere "nem támogatott" lett, ami annyit jelentett, hogy egyre kevesebb weboldal jelent meg vele, és ami megjelent is folyton összeomlott. A végén már a menetrendek.hu-t sem lehetett vele használni. Semmilyen app sem ment már rá. Fényképezi csodásan tud, az akksija még cserélhető, engem még évekig kiszolgált volna.

Ezt a bad ram dolgot nem ismertem, jöhet róla a cikk.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#12407) csako válasza Lenry (#12401) üzenetére


csako
veterán

Hát legalább egy nem kifejezetten hozzájuk tartozó írta: "Independent Advisors are freelancers in the community who use their proven skills and experience to answer technical questions in defined categories."

[ Szerkesztve ]

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#12408) KROK640 válasza hcl (#12369) üzenetére


KROK640
veterán

teljesen egyetértek veled. Az egyszer excel user vagy netflix usert nem fogja vígasztalni, ha három évente teljesen új gépet kell venni. Szerintem inkább venne 1 év után ramot, 1év múlva megint mondjuk SSD-t stb.
és ugye kakor még ott a javítás probléámája is valóban.

A PC legnagyobb dolga valóban a modularitás! Ez teszi használhatóvá és sokszínűvé a platformot!
Csak sajnos nem üzlet, és meg is kezdték am arketingesek ránevelni az embereket, elég ha arra gondolunk, hogy a brand irodai gépeknek mekkora piacuk van, (pedig azok még egy fokkal jobbak) vagy hogy hányember vesz drágábban sokkal kompromisszumosabb laptopot, csakhogy övé legyen a "mozgás szabadsága" miközben egész évben ugyanazon az asztalon hever a lapos.

És mobil telefonban is felmerült a modularitás (a google kísérletezett vele pár éve, devolt valami indie project is rá, sőt mintha a facebook is tervezett volna ilyesmit)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#12409) hcl válasza Lenry (#12401) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Anyád, gondolta Stirlitz...

@qnadam : Na ez az, amiért én is kibékülök az utángyártottakkal, mert egy nullával kevesebb, és nem használhatatlan.

@KROK640 : Pedig milyen jó dolog volt az MXM.
Laptopból meg meg kell nézni, mit veszel. TEgnap kaptam rohamot, hogy a T440 egy olyan verzióját akartuk usernek adni, amiben egy foglalat volt, és 4GB RAM. Persze gyorsan vakartam egy 8-as modult, de egyszerűbb lett volna mellédobni egy másik 4-est.
És ami donorból kivettem, az is 2 foglalatos T450 volt.
" Mire gondolhatott a költő??? Hogy egy 1GB RAMos XP-s géphez elég lesz 2GB HDD??? "
Nem 8GB? Mert azt nem XP-hez találták ki. Csak megvette a barom az Ubuntu Netbook-kal szállított cumót, mert az olcsóbb volt egy Windows árával, aztán Windowst akart tenni rá :D
(Ld. még Asus eeePC.)

Mutogatni való hater díszpinty

(#12410) KROK640 válasza hobizoli (#12405) üzenetére


KROK640
veterán

Pontosan. Rengetegen vannak. És szerintem erről a marketing tehet a "mozgás szabadságával" és társaival. Mert legtöbb átlagemberről nem tudom elképzeli, hogy 30-50-100 ezret fizetne pluszba ugyanazért a teljesítményért máskülönben.

Van egy exem, 5 évig hajtott egy laptopot. Tönkrement, vége volt a laptopnak (szintén a nem modularitásból eredő hiba miatt, amit egy rendes PC-ben lazán cserélni lehetett volna). Valami korai I3-as volt 4GB RAMmal. Na kapott helyette egy asszem tán 6th Gen I5-öst, 8GB RAMmal meg SSDvel, akkor volt valami 250-300K az a gép. Mondja nekem hogy kicsi a tár (az SSD mérete kevés volt neki) cseréljem már ki. Mondtam neki, hogy laptop én ahhoz hozzá nem nyúlok? Különben is miért laptopot kért, amikor az előző gép sosem volt elmozdítva a helyéről??? A válasz : mert hátha egyszer majd el kell.

Különleges eset mostani barátnőm, sok éve laptopja van. Ő azt így kapta, előtte asztali gépe volt, neki mindegy. Gép évekig fixen ugyanazon a helyen, persze melegszik, kell cool pad, kell bele SSD, stb.
Tavaly egyszer jól jött, de nagyon, hogy laptop és el lehet vinni máshová. EGYETLEN EGYSZER. Azóta a gép megint a szent helyén van.
Múltkor kijelentette h neki a következő gépe is csak laptop lehet, mert mi van, ha megint ilyen helyzet adódik?

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#12411) KROK640 válasza hcl (#12409) üzenetére


KROK640
veterán

Az a baj, hogy a legtöbben csak az árát nézik, megveszik, aztán majd te meg én szenvedünk vele a tulaj helyett is.
És mi van ha jövőre jön a usered, hogy 16GB RAM kéne?
(én most az asztalit direkt 4 mem slotos alaplappal vettem, amin nem volt 4 slot az egyből ki is esett. Van benne most 2×8GB RAM, de gondolok azokra az időkre is mikor ez kevés lehet és mellé lehet pattintani még 2×8 vagy 2×16GB RAM-ot)

(van egy cimbi egy időben marékszámra vitte fillérekért a 2GB-os DDR3 modulokat. Amik kb senkinek sem kellettek, mindig csak kifelé jöttek a kevés slotos PC-kből, hogy mondjuk 2×4 kerüljön a helyükre. Na cimbinek az egyik gépe egy 2 CPU-s valami leselejtezett vállalati Xeon volt, és a végén már 12×2GB azaz 24GB RAM volt a gépében ezekből a filléres modulokból - van egy másik hasonló gépe, abban 48GB RAM van - aztán egy szép nap eladta, kb a teljes beszerzési ár duplájáért szállt ki belőle.)

"Nem 8GB? Mert azt nem XP-hez találták ki. Csak megvette a barom az Ubuntu Netbook-kal szállított cumót, mert az olcsóbb volt egy Windows árával, aztán Windowst akart tenni rá :D"
2GB!!! De most jut eszembe nem HDD hanem valami MMC card vagy mi volt. Simán lehet h nem tetszett a tulajnak a Linux valakivel felhackeltette a Win Xp-t aztán az meg bömbölt h nincs elég hely, és fájdalmasan lassan futott (na nem a RAM miatt, használtam én 256MBRAMmal is XP-t, teljesen rendben volt, de 1GB-al már az SP2 is tökéletesen rugalmas volt... csak hát ugye normális CPU és HDD mellett.)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#12412) hobizoli válasza KROK640 (#12410) üzenetére


hobizoli
nagyúr

mi lenne?
ha annyira fontos megnezi a telefonjan, ami a zsebben is elfer, es 10x mobilabb egy notakonyvnel is
ha meg nem fontos, akkor raer majd otthon is

10-15 eve amikor meg volt csomo butatelo is, ez meg maskepp lett volna, de azota egy okostelo qrva sok mindent IS tud mar

több drón kell ;P

(#12413) hobizoli válasza KROK640 (#12411) üzenetére


hobizoli
nagyúr

csinaltam egy notin Win ujratelepitest
kerdezem a juzert (lanybol van):

-....es miert pont ezt vetted meg?
-mert ennek feher a billentyuzete, es rozsaszin a haza, es vannak ezek kis kovecskek a fedolapjan
-aha
-ezek fontos dolgok....


a polcon sok fekete kozott ez "csajos" volt :DDD

több drón kell ;P

(#12414) hcl válasza KROK640 (#12411) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ha 16GB kell, akkor kap két 8gb-ost, vagy egy 16GB-ost. Laptopban bőven elég a 2 slot, egy azért már kevés. Az üzletiek nagy részében azért szokott lenni 2 slot, legalábbis Lenovo T480-ig kb. mindben van.

" valami MMC card "
Azért azt illene tudni, micsoda :D ("SD kártya") Bár a legtöbben azért valami pár gigás SSD volt, persze a 'dózer azon sem fért el.

256MB RAM-mal nálam bármilyen XP SP2 halott volt, de 512-vel is eléggé... Pláne winyóval... Swappelt mindenhez.

Mutogatni való hater díszpinty

(#12415) E.Kaufmann válasza hcl (#12414) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Régi szép idők, mikor a win2k csak úgy suhant 128 mega rammal, mint az ólom szárnyú betonbagoly :DDD , de így is örültem neki :)

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#12416) koby11h válasza E.Kaufmann (#12415) üzenetére


koby11h
aktív tag

Hogy is volt? 640K-nak mindenre elégnek kell lennie...

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#12417) TommyX_ válasza KROK640 (#12406) üzenetére


TommyX_
őstag

Netbookról írtál, ezt dobta fel a Facebook nekem.
Nekem van egy MSI u100-as, csak abban 2 GB RAM van az sem alkalmas már a leírtakra.

Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream

(#12418) Syl válasza KROK640 (#12410) üzenetére


Syl
nagyúr

Ez a fix helyen tartott laptop történet azért nem olyan egyszerű.
Nekem is évekig laptopom volt (Macbook pro), 99%-ban asztalon, monitor, külső bill, egér rákötve. Évente kétszer vittem magammal, ezért úgy gondoltam, mint te: minek a laptop? Ezért váltottam, lett helyette asztali gép. Ugyanúgy külső monitor, bill, egér - szuper.
Aztán jött az igény. El kellett utaznom, de közben a melót is meg kell csinálni. Olyasmit, amit iPad-del nem lehet. Úgyhogy szopás. Meg aztán mivel falun élek, nyáron sajnos elég gyakori az 1-2 másodperces áramkimaradás... Vehettem UPS-t a géphez.
Összegezve, azt hiszem a következő gépem ismét laptop lesz, még akkor is, ha állandóan asztalon fog pihenni, rákötött monitorral, billentyűzettel. Persze az ideális a két gépes kiszerelés lenne (egy asztali, egy laptop), de még nem nyertem annyit a lottón :DDD

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#12419) E.Kaufmann válasza koby11h (#12416) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Hát igaza is volt, a DOS trükkök nélkül nem is nagyon kezelt többet, a memóriabővítés meg külön HW kártya volt, amit "rendes" programok nem is értek el és onnan nem is lehetett futtatni programot, inkább volt egy gyorsítótár. Később HW/SW trükkökkel emulálták ezt a bővítőkártyát, a DOS4GW meg már külön sztori.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#12420) szebe válasza KROK640 (#12410) üzenetére


szebe
őstag

"persze melegszik, kell cool pad kell"

Ez elég gyakori az asztalidísz laptopoknál.
Én arra jutottam, hogy nem feltétlen coolpad kell, csak meg kell emelni egy jó centit kb. Ugyanis gyárilag sok esetben csak a csúszásgátló gumi emeli meg, az a pár mm meg semmire nem elég, és egy idő után gyönyörűen megreked alatta a levegő, a lapos meg megfő.
Viszont meg tudod emelni picit, hogy több levegő jusson oda, és legyen helye mozogni, az már jó.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#12421) E.Kaufmann válasza szebe (#12420) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

+1, valamint olyat is láttam, hogy panaszkodtak, nagyon melegszik a laptop és lassú, de csak azért, mert tele volt hányva az asztal papírokkal és laptop alatt is épp volt pár, ami gátolta a légáramlást.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#12422) hcl válasza TommyX_ (#12417) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nem a RAM miatt nem alkalmas, hanem a proci miatt. Ja, meg hát olyan OS kell rá, ami elmegy 2GB-ban :D

@Syl : És ezt már sokszor kitárgyaltuk itt, van, akinél helygondok is vannak.

@E.Kaufmann : Ott kezdődött az egész, hogy már a DOS sem kezelt trükkök nélkül semmit jól :D Komolyan mit vártunk, ha az elejétől fogva nem csináltak meg semmit rendesen? :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12423) vince válasza szebe (#12420) üzenetére


vince
őstag

Kollégám asztalán rendszeresítve van erre a célra négy darab pet palack kupak, azokra teszi rá a laptopot reggel :D

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#12424) Syl válasza hcl (#12422) üzenetére


Syl
nagyúr

Igen, a helyhiányt is sokan kifelejtik. Nem mindenki lakik kétszintes családi házban.
Meg aztán ott az átlagember logikája:
Az asztali gép nagy, sok helyet foglal, asztal alatt ott az a nagy doboz, zúg, csörög stb. A laptop meg szép, kicsi, csendes stb.
Nem kell azért senkit leszólni, mert nem IT szakember szemével nézi a számítógépeket.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#12425) E.Kaufmann válasza hcl (#12422) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Ugggyan már, a sok trehány programozó hibája, nem a DOS-é, a C64-en is hogy elfér 64/38k-n az a sok jó program. Igaz, nem egyszerre ;]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#12426) hcl válasza Syl (#12424) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Én sem azzal nézem. Tényleg sokan feleslegesen vesznek lapost, de nem biztos, hogy rossz az, ha ritkán viszi.
Nekem pl. zavaró a kis billentyűzet, a 14" képernyő, hát használok külső monitort (is, kiterjesztve), a bill. meg elviselhető. És tudom vinni!
Viszont akinek pl. nincs igénye cipelésre, és elfér az asztali, az jobban jár, mert hosszabb ideig életben tartható kisebb kiadással.

@E.Kaufmann : A sok trehány programozóé, akik írták a DOS-t :D
Mondjuk az IBM/Intel mérnökei sem gondolkodtak eleget az 80xx procik köré épített gépeken, de azt lehet is tudni, hogy nem olyan megoldásnak szánták, amit majd 40 évig reszelnek utána :D (Nézd meg a Power vagy a S/360 architektúrát, az átgondolt és időtálló.)

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12427) IT user válasza vince (#12423) üzenetére


IT user
tag

Az asztal sem mindegy. A munkahelyi irodai asztalon egyáltalán nem melegszik a Dell gépem, itthon, a kényszerből használt kinyitható konyhai asztal fényes, műanyag bevonatán 15 perc után tornádó üzemmódba kapcsol, amíg meg nem emelem a hátulját valamivel. Gondolom simán visszaveri a hőt a gépbe.

(#12428) Syl válasza hcl (#12426) üzenetére


Syl
nagyúr

Nekem is főleg a kijelző mérete (13"-hez nekem nagyító kell :DDD ) meg a klasszikus "bővített" billentyűk (normál méretű kurzor, home-end-pgup-pgdwn... és természetesen num.rész) hiánya a fájó (kizáró?) egy laptopnál.

DOS
Nem úgy volt, hogy az x86 az alap 640KB-ot (vagyis az alap 1 megát) is csak 16 K-s blokkokban tudta címezni?
Sőt, a mostani 11.gen. Core CPU-k is visszafelé kompatibilisek, egészen az első nyolc(négy?)bites intel processzorig.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#12429) E.Kaufmann válasza hcl (#12426) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Állítólag a Motorola 68k is szóbakerült, de elvetették, mert drága volt és amúgy inkább csak egy gyors reagálás volt a sok kis gyártó megjelenésére, tényleg nem egy hosszú távú fejlesztés.
Azért ha megnézed a többieket, akiknek még véletlenül se voltak egymással kompatibilis gépcsaládaik akkoriban, még csak nem is lehet neheztelni az IBM-re.
A Commodorék C64-nél próbálták volna a lemezmeghajtónál a kompatibilitást tartani ezért még a bug-okat is sikerült továbbvinni, minek következtében saját CPU-val felszerelt meghajtó lassabb volt mint a konkurensek szoftveresen vezérelt megoldásai ;]
Na meg ott a Microsoft Basic ;]

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#12430) hcl válasza Syl (#12428) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

8 bitesig. Mondjuk csak névleg.
Erről volt szó a S/360 kapcsán, ott konkrét elvárás volt az elejétől, hogy amit megírtak rá valaha, annak mennie kell a későbbi HW és SW verziókon is. És ez nagyjából igaz a mai napig.

@E.Kaufmann : Valóban, csak sajnos még mindig ezt a gyors reagálást nyögjük úgy hardver, mint szoftver oldalról :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#12431) Lenry válasza E.Kaufmann (#12429) üzenetére


Lenry
félisten

amúgy inkább csak egy gyors reagálás volt a sok kis gyártó megjelenésére, tényleg nem egy hosszú távú fejlesztés.

nincs annál stabilabb, bebetonozottabb dolog, mint egy ideiglenes megoldás :DDD

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#12432) IT user válasza Lenry (#12431) üzenetére


IT user
tag

Lásd: ideiglenesen hazánkban állomásozó baráti szovjet csapatok. :D

[ Szerkesztve ]

(#12433) opr válasza Lenry (#12431) üzenetére


opr
veterán

Bizony. Plane legjobb, amikor megcsinalod a proof of concept-et, a manager meg nem erti, hogy mit baszakodsz, hiszen ott van es mukodik, mehet ki elesbe... Aztan csodalkoznak, amikor minden szar, es mar nincs elo ember, aki hozza mer nyulni barmihez, mert minden keresztbe kasul takolt, es barmit megjavitasz, azzal eltorsz hat masik dolgot. Bonuszba jon hozza, hogy akik eredetileg irtak (legalabbis az ertelmesebb reteg), mar reges regen lelepett, mert nem akart ilyen barmokkal dolgozni.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#12434) E.Kaufmann válasza hcl (#12430) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Mire az Atari meg a Commodore tönkrementek összeolvadás helyett, és az Apple is erősen csőd felé rohant, már rég nem az IBM tartotta kezében a gyeplőt. A PS/2-ből is jó ha a bill-egér csatoló nagy siker lett ;] , OS/2-őt meg ne is említsük, pedig állítólag jó is volt meg kompatibilis is.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#12435) Syl válasza E.Kaufmann (#12434) üzenetére


Syl
nagyúr

Az OS2/Warp nagyon szuper OS volt. Fényévekkel megelőzte a Win95-öt. Anno elég sokat használtam az OS2-őt, még a 386SX gépemen.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#12436) E.Kaufmann válasza Syl (#12435) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

A 95-öt biztosan, de az NT-vel már kissebb volt a hátrány, pláne a közös gyökerek miatt. De szerintem akkoriban pont annyi magánszemély használhatott OS2-t mint NT-t..

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#12437) Syl válasza E.Kaufmann (#12436) üzenetére


Syl
nagyúr

OS2 warp után Win95 helyett NT4 workstation-t használtam. Egy ideig. Aztán jött az MS bétateszt és végigjártam a Win98 - Win7 létra összes lépcsőfokát. (igen, még az ME-t is :B ) Szerintem az MS-nek a Win2000-rel sikerült leelőznie (vagy ha trendi akarok lenni: le előznie :DDD ) az OS2-őt.

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#12438) Diabolis válasza Lenry (#12431) üzenetére


Diabolis
tag

Minap hangzott el, kábelcsatornázás közben maszekban az ismerőstől...
Csatorna lóg, madzagok két centiként jönnek ki belőle.... "Jééé, ezt még én raktam oda ideiglenesen!!! Azt mondták jön a karbantartó és felszereli normálisan!!! 10 éve..." :DD

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#12439) BiP válasza KROK640 (#12410) üzenetére


BiP
nagyúr

Ó, hát az fontos tényező, hogy háááátha egyszer arrébb kell menni vele.
Értem én, csak ha körülnézek, kb. minden területen ez van, hogy nem racionálisan gondolkodnak az emberek.
Veszik a böszöm nagy SUV-kat, meg kombit, családi egyterűt, mert megszületett apuci-anyuci szeme fénye, de aztán évente 1x kell majd a nyaraláskor a nagyobb csomagtartó. Cserében egész évben szív a parkolással. (oké, pozitívum, hogy maga a nagy autó belül kényelmesebb, mint egy kicsi)
Laptop mellett szól, hogy az 1db cucc. Megveszed, és tudod használni.
Míg asztalinál kell ház, táb, vidkártya, ssd, mem, monitor, bill., csomó alkatrész.
Más kérdés, hogy ha a laptopot normálisan akarod használni, ahhoz is érdemes monitor, bill, egér minimum.

(#12440) BiP válasza hobizoli (#12412) üzenetére


BiP
nagyúr

Hát ez az. Nálunk pont emiatt nincs tablet.
Ha valamit hirtelen meg kell nézni, és nem akarom bekapcsolni a desktopot, akkor ott a teló. A tablet csak egy felesleges plusz eszköz lenne. (persze, nem tagadom, biztos jó dolog meg van hasznos felhasználási területe, nekem felesleges).

(#12441) BiP válasza vince (#12423) üzenetére


BiP
nagyúr

:) Én a múltkor a gyerek duplojából vettem 4 kockát. A gumitalpak pont befértek a bogyók közé, így nem is csúszott el. :)

(#12442) BiP válasza IT user (#12427) üzenetére


BiP
nagyúr

meg pl. ha van az asztalon valami terítő is, akkor az a fél-1 centiből egy csomót szintén lefog.

(#12443) Syl válasza BiP (#12440) üzenetére


Syl
nagyúr

Majd megtudod, amikor kellően leromlik a szemed :B
Én már szinte semmire nem használom a telefont (kivéve waze). Akármit meg akarok nézni, és nem ülök a desktop előtt, akkor iPad. Azt látom, el tudom olvasni.
A telefonon ha bekapcsolom a szöveg nagyítást, mire kényelmesen el tudom olvasni, akkor igazi lőrés, egérmozi az egész, pont mint 20 éve a butatelefonos wap... :(((

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#12444) TommyX_ válasza hcl (#12422) üzenetére


TommyX_
őstag

Tudom, csak rosszul fogalmaztam. :K

Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream

(#12445) F.E.K.. válasza Lenry (#12431) üzenetére


F.E.K..
senior tag

nincs annál stabilabb, bebetonozottabb dolog, mint egy ideiglenes megoldás :DDD

Egy szerverben frissítéskor "elfáradt" a betöltő... ideiglenesen egy pendrive-ról lett betöltve a grub... úgy másfél éve úgy van (igaz, azóta nem lett újraindítva az a node :DD )

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#12446) F.E.K.. válasza Syl (#12435) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Annak idején megmaradt nekem: telepítés közben már lehetett a beépített appokat használni, a korabeli windows-nál körökkel jobb volt (pl. rendes multitaszk, normálisabb erőforrás használat).

Nem mindig a technikailag jobb megoldás nyer sajnos... OS2/Warp kihalt, win elterjedt, de nem azért mert a win jobb lett volna.

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#12447) vince válasza BiP (#12441) üzenetére


vince
őstag

Kolléga is fordítva teszi le a kupakokat, így a laptop gumi "lába" pont beleül a kupakba, szépen mozognak együtt :D

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#12448) hcl válasza opr (#12433) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

+++++ :D

@E.Kaufmann : OK, de hogy jön ez ide?

@Diabolis : De akkor az ideiglenes rendesen meg lett csinálva :D

@BiP : Nekem egy régi Nexus7-em van, outdated 8.0-val, és 99%-ban olvasok rajta :)

@Syl : Éne megoldom, látom, de ha nem muszáj, nem azon macerálok. Pont elég akkor, amikor nem otthon vagyok, és kell valami.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12449) E.Kaufmann válasza hcl (#12448) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Melyik?

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#12450) Top cat válasza BiP (#12442) üzenetére


Top cat
őstag

4 hsz egymás után. Hirtelen azt hittem, hogy KROK avatart cserélt. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.