Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12301) qnadam válasza KROK640 (#12299) üzenetére


qnadam
veterán

az én kártyámat a banki appban bármikor ki lehet kapcsolni egy klikkel, és onnantól egyáltalán nem lehet vele fizetni, ha ettől félsz, lehet alapból kikapcsolva tartani. limitet is kevés gombnyomásból lehet állítgatni, de akár azt is megcsinálhatod, hogy a kártyát nem hordod magaddal, és telefonnal fizetsz, ahhoz mindenképp fel kell oldani.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#12302) Kisgépkezelő válasza KROK640 (#12299) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Erre jó az sms/netbank appos értesítés. Ha fizet valaki a kártyáddal (jó esetben te) akkor pittyen a telefonod. Az alapján azért elég hamar rá lehet jönni, hogy valami gond van.

(#12303) BiP válasza Moleman (#12297) üzenetére


BiP
nagyúr

"Alkalmanként 15k a határ. Többször fizettem fél órán belül 10-14 ezret lidliben és aldiban egymás után, akkor sem kér kódot."
Ez fura. Mert nekem meg volt, hogy 15k alatti fizetésnél kért, (talán pont lidl), mert aznap már használtam, és együtt átlépte. Engem is meglepett, mert én is abban a hitben voltam, hogy alkalmanként 15k a limit.

#12295 KROK640 : Hiszen ha nálad a kártyád, akkor nálad az összes pénzed, (a spórolt is), míg ha KPvel élsz, akkor elég csak elviszel 1-2000ftot és legfeljebb ha elhagyod bumm 1-2 ezer... de nem 15 ezer mint a kártyánál.
Hááát. Maradjunk annyiban, hogy mindenkinek az általa bevált módszer a legjobb.
Én még sosem hagytam el a tárcámat vagy pénzemet.
És nem vagyok nagy költekező, és nem is hordok magamnál sok pénzt, de én pl. kényelmetlenül érzem magam, ha csak 1-2e-nyi pénz van nálam. KP nem is mindig van több, de a tudat, hogy ha bármi közbejön, lehet, hogy haza se tudnék menni. Vagy ha ennyire bekorlátoznám magam félelemből.

(#12304) hcl válasza KROK640 (#12299) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ha parázol, rugdosni kell a bankot, hogy vegyék vissza 5 ezerre, vagy kinyomatni a Paypass-t.

Mutogatni való hater díszpinty

(#12305) qqcqqc válasza BiP (#12303) üzenetére


qqcqqc
őstag

Akkor pontosan a feltételek: 15.000 Ft alatt és minden ötödik kér pint, ha ezt at ötös ciklust megszakítod, netes vásárlás, kp felvétel, tobb, mint 15, akkor a ciklus újra indul.

(#12306) BiP válasza qqcqqc (#12305) üzenetére


BiP
nagyúr

Köszi. :R
Akkor lehet, hogy egyszerűen csak elértem az 5. tranzakciót, azért kért pint.

(#12307) szebe válasza KROK640 (#12295) üzenetére


szebe
őstag

Amióta megy az ApplePay az itthoni bankokkal, azóta "elvesztettem" egy kártyát én is, mert fizikai mivoltában már szinte felesleges, ott a telón. Sikerült is úgy elraknom, hogy azóta sincs meg. Amint megjött az új, természetesen tiltottam, meg azért figyeltem rá, történik-e ismeretlen pénzmozgás (hátha nem elraktam, hanem elhagytam). Ja, és PIN-t sosem kér, megy rendesen biometrikus azonosítással.

Sokak nem tartják biztonságosnak, meg hogy a PP miatt a buszon/villamoson kifosztanak. De ahhoz meg kb kívülről kell magadra ragasztani a csupasz kártyát. Esetleg ha a csupasz kártyát rakod a farzsebedbe, de akkor is jó erősen meg kell motoznia valakinek a terminállal, azt meg csak észreveszed. Arról nem is beszélve, hogy a terminál valakihez tartozik, azonnal bukik vele...

[ Szerkesztve ]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#12308) Lenry válasza szebe (#12307) üzenetére


Lenry
félisten

Arról nem is beszélve, hogy a terminál valakihez tartozik, azonnal bukik vele...

igazából ez a legerősebb érv ez a hülyeség ellen, hogy majd a buszon körbetapogat a zsebes cigó és lehúzza a pénzed.
a POS terminál nem egy eldobós SIM kártya, hogy a rágók meg a koton közt van a Tesco pénztárnál és csak úgy veszel egyet.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#12309) Syl válasza szebe (#12307) üzenetére


Syl
nagyúr

Az Apple Pay indulásával én is "elvesztettem" a bankkártyámat, de amikor tavaly bejött a maszkviselési divat, újra előszedtem. Azóta a telefonnal nem is fizettem, mert csak face id van, és utálom lehuzigálni a maszkot.
Persze-persze. Tudom. Lehet alacsony biztonságú, maszkos arcképet rögzíteni, meg pin-kódot irkálni, de én inkább használom a kártyát.

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#12310) szebe válasza Syl (#12309) üzenetére


szebe
őstag

Engem nem érint a maszkviselés miatti kellemetlenség, az új SE révén maradtam a Touch ID-nál. Illetve beszereztem egy Watch-ot is, azzal is megy.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#12311) hcl válasza Lenry (#12308) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Voltak erre tesztek, erősen mókolt terminállal megy a dolog, durvább tápfesszel a rádiónak, meg érzékenyebb vevővel, egy fullra tömött buszon, ahol összenyomódnak az emberek.
Erősst nem mezei userek kártyáira fognak ilyennel vadászni (inkább hárombetűsökből nézem ki), meg mostanában kevesebb az ilyen büsz is.

Nekem csak egy Simple app van, Iphone SE 2016, kártyaadatokat nem szívesen adatm meg ebben sem.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12312) Hintalow válasza hcl (#12311) üzenetére


Hintalow
senior tag

Ezekről a legendás "paypass csip kiolvasás és utána pénzlehúzás a kártyáról" témáról láttam annó pár szakmabeli elemzést (sok éve bankszektorban melózom) olyan összetett lenne kivitelezni, annyi rizikóval és olyan kiszámíthatatlan eredménnyel, hogy kb a nyakláncok letépkedése nők nyakából a buszon megoldás jobb bevételi forrás kb :K

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#12313) Aljasvip válasza KROK640 (#12295) üzenetére


Aljasvip
senior tag

Ha nálad a bankkártya akkor miért lenne nálad a megtakarításod is?
Nekem az első lépésem volt, hogy nyitottam egy takarék számlát a bankon belül (havi 400Ft, és a oda utalom át a havi maradékot fizu előtt. Ehhez a telefonos appon keresztül vagy személyesen a bankfiókban férek csak hozzá, kártya nincs hozzárendelve. (ha vásárláshoz kell róla a pénz, akkor 1 perc alatt az appon keresztül átrakom)
Ha valaki egyetlen számlán tárol milliókat, amihez kártya is van, ne adj isten a tarcájában egy cetli a pin kóddal, akkor az még is érdemli.

Manapság az app inkább a legveszélyesebb. Ha a telefonomat ellopják, és a PIN-t is valahogy megtudják hozzá (vagy az ujjlenyomatomat valahogy ellopják), akkor meg én voltam a balfék, ott nincs mit mentegetőzni.

NFC-s móka ellen elég, ha a kártya mellett van egy fém lap, vagy fém (betétes vagy vázas) kártyatartóban hordod. Nálam nincs kp mióta aktiválták a paypass-t, max 2k a fém kártyatartóra tűzve.

[ Szerkesztve ]

(#12314) fatpingvin válasza bambano (#12284) üzenetére


fatpingvin
őstag

nem ugyanazt írtam és erre most megint csak ráerősítettél. hogy te ezt értetted belőle azzal nem tudok mit kezdeni, bár egyre inkább az az érzésem hogy igazából csak bele akarsz magyarázni valamit hogy a végén meglegyen az a kép hogy jól megmondhattad a tutit.

ez nem egy realtime járványkövető modell, nem az a célja hogy az aktuális pillanatnyi helyzetet kövesse. lehet hogy nem sikerült ezt elég egyértelműen leírnom, bár úgy gondolom kiderült. ebből kifolyólag az "annak a bizonyítása, hogy..." kezdetű gondolatmeneted tárgytalanná válik a kérdés vonatkozásában.

akármilyen megdöbbentő, elég sok paramétert egész jól lehet becsülni a real life statisztikák alapján, de amint ezt leírtam, _még mindig_ nem az a lényeg hogy populációs szinten meg tudjuk-e mondani hogy az átadási valószínűség most átlagban 0.6 vagy 0.62 hanem mondjuk az, hogy egyrészt józan paraszti ész alapján illetve korábbi kis rendszeres modellekből pl azt tudjuk hogy ha Sanyi néni nem vesz fel maszkot a közértbe menet akkor az az átadási valószínűséget növeli (végletekig lebutított és sarkított példa nyilván), és itt jön be a képbe az hogy miért nem egy egyszerű SIR modellel számolunk ami csak populációs átlagokat kezel ugyanis az valóban rendkívül érzékeny a bemeneti paraméterek pontosságára, nem véletlen hogy gyakorlatban járványmodellezésre már csak egyetemen használják az oktatásban, első félévben.

nem véletlen hogy nem azok foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel akik statisztika címszó alatt csak átlagot tudnak számolni meg jobb esetben valószínűségeket összeszorozni.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#12315) hcl válasza Hintalow (#12312) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Igen, elég kemény cuccokkal lehet megoldani, és körülményes - de nem teljesen légből kapott. Mondjuk ha valaki pranoiás, és árnyékoló tokban van a kártya, azt kb. nem lehet.
A telón előbb lesz biztonsági rés... :D

@Aljasvip : OTP-nél a takarékszámla bizonyos csomagokban ingyenes, és valami minimálisat kamatozik is...
Netes vásárlásokhoz meg lehet virtuális kártyát.

Mutogatni való hater díszpinty

(#12316) Syl válasza szebe (#12310) üzenetére


Syl
nagyúr

Az X-nél csak faceid van, tehát a telefonnal fizetés a maszk miatt nekem szopóka.
Órát meg nem veszek. Egyrészt annyi pénzért kell a ráknak egy minden nap töltendő kütyü. Másrészt, meg 25 éve (amióta mobiltelefonom van) nem hordok karórát :N

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#12317) koby11h


koby11h
aktív tag

Ingyen van és jöhetne több is (csak, hogy ilyen is legyen):
Egyik szomszéd kirakott a kuka tetejére egy metszőollót. Nálunk ez akkor szokás, ha a dolog még valamennyire jó, de Neked már nem kell és a guberálók el is szokták vinni.
Mi is raktunk már ki edényeket, kinőtt, de normális cipőt, ruhát...
Mondom szomszédnak, hogy itt felejtette a metszőollót - Fiskars, nehogy már kidobottnak nézze és elvigye valaki.
Hát azt Ő rakta ki, mert felesége használja rózsákhoz, kint hagyta az esőben és most iszonyat nyikorog. Feleségét zavarja, így rendeltek egy újat.
Mondom ok, akkor nem baj ha elviszem? Dehogy baj, csak ne reklamáljak ha szar!
Megköszöntem, és jeleztem, hogy ha az R-es rendszámú Hondájuk (nem külföldről lett behozva!) hamutartója betelik akkor is szóljon nyugodtan, mert érdekel! :D
Nem értette a poént, de a metszőolló itthon szétszedve, letakarítva pár csepp olaj után nagyon szépen működik. Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek. Majd a Hondánál meglátjuk... :D

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#12318) hcl válasza koby11h (#12317) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ennyire sötétek. És ez még az értelmesebbje.

Mutogatni való hater díszpinty

(#12319) bambano válasza hcl (#12311) üzenetére


bambano
titán

a villamoson kártyalopásnál nem az a problémás rész, hogy hogyan olvasod le a kártyáját. az kb. triviális.
az a problémás rész, hogy a leolvasott infót hogyan juttatod be a banki rendszerbe úgy, hogy jogosított tranzakció legyen.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#12320) fatpingvin válasza koby11h (#12317) üzenetére


fatpingvin
őstag

ú ezek jók. nekem elég sok motyóm van lomtalanításról. szeretem a gazdagabb mint okos embereket, főleg ha a közelemben vannak, csomó jó cuccot lehet így szerezni.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#12321) hcl válasza bambano (#12319) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Itt egyelőre a kártyaklónozásról volt szó, és kb. az sem egyszerű. A többi még kevésbé.

Mutogatni való hater díszpinty

(#12322) Moleman válasza fatpingvin (#12320) üzenetére


Moleman
addikt

Én egyszer Pesten megláttam az ablakból egy masszív polcos szekrényt lomtalanításkor, gondoltam jó lesz a garázsba a kocsi mögé. Mire leértem az utcára, már mellételepedtek a svéd cserediákok és mindenféle rákokkal akarták megetetni a belső szerveimet, amiért feléjük indultam, úgyhogy nem lett szekrényem. :DDD

(#12323) Top cat válasza koby11h (#12317) üzenetére


Top cat
őstag

Lehet, hogy nem dohányoznak. Azt kellet volna mondanod, ha piszkos lesz és vesznek újat, ne dobják ki hanem adják neked. :D

Valószínűleg az a fajta amit fatpingvin is mond. Több a pénze mint az esze.

(#12324) fatpingvin válasza Moleman (#12322) üzenetére


fatpingvin
őstag

verseny mindenhol van, nem kell meglepődni. akinek ez komoly tétel a megélhetésben az nyilván küzdeni fog a cuccokért. én magam részéről nem sajnálom tőlük, nem szorulok rá. az a réteg persze megint egy másik kérdés akik szétvernek mindent és mindenhol a szemét marad utánuk, de ez sztem alapvetően nem a lomizás problémája.

pár éve a kerületi lomisokkal egész jóban voltam, leadtam nekik a rendeléseket kb hogy mit keresek, amit találtak azt nekem aprópénzért megvettem tőlük, mindenki jól járt vele.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#12325) Pötyi válasza fatpingvin (#12320) üzenetére


Pötyi
őstag

A probléma összetett. Nekem is volt olyan porblémám, hogy csöpögött a csapom. Elballagtam egy old stile alkatrészboltba és vettem tíz forintért két darab gumigyűrűt a csapbetétbe. Ekkor szembesültem azzal, hogy nincs otthon se 17-es csillagkulcsom, se fransziakulcsom - a számítógépszereléshez ritkán kell ilyen szofisztikált műszer.

Elkezdtem hívni a kerületi kisokosból, meg a postaládánkba dobált iparos-ajánló cetlkiről szakikat. SENKI nem vállalta a két ötforintos gumigyűrű cseréjét. Mindenki azt tukmálta rám, hogy ötezerért kicseréli a csapbetétet, vagy tizenötért az egész csaptelepet. Szóval már nincs olyan szaki, aki a célzott problémamegoldásnak a legegyszerűbb módját választaná, mert nem éri meg neki kijönni. Ezért csak a drágább, de számomra felesleges megoldást vállalják.

Egy nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országban megengedhetik maguknak, hogy vegyenek egy új autót, ha az előzőnek megtelt a hamutartója. Vagy nem szarozik a metszőolló megolajozásával, hiszen nincs is otthon olajozója! Minek? Azért tartson otthon csöppentős adagolót, hogy ötévente olajozzon egyet? Akkor inkább vesz egy újat. Belefér.

Mi, itt a vasfüggönyön túl, még a rendszerváltás előtt születve úgy szocializálódtunk, hogy a hiánygazdaságban vérrel fizettünk minden hatos anyáért. Hát persze, hogy gyűjtöttük! Manapság meg bemész egy barkácsboltba és veszel kilóra. Én is próbálok átszokni, mert érzem, hogy ez valahol rossz, hiszen folyik ki a sok jó-lesz-az-még-valamire cucc a szerszámos/barkács szekrényemből.

De nem ítélem el a szomszédodat sem azért, ahogy ő él. Ő meg úgy szocializálódott.

[ Szerkesztve ]

QNX is cool!

(#12326) Diabolis


Diabolis
tag

Nem mindenkinek van affinitása akár ennyit sem szerelgetni. Most vagyunk albiváltás előtt, asszonykám ment meglesni, készített képeket. Hát, picit le van lakva. A tulaj annyit kért tőlünk, hogy ne neki keljen kijönnie kócolni a csapot ha folyik. Néztem furán, de oké. Merthogy a mostani bérlő nem tudja megcsinálni. Nem lusta, vagy igénytelen. Egyszerűen csak nem tudja megcsinálni. Nulla kézműves tehetsége van. Mondjuk én is jeleztem, hogy burkolni vagy villanyt szerelni biztosan nem fogok. De van ismerősöm aki igen :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#12327) hcl válasza Pötyi (#12325) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Attól még azért egy metszóolló megolajozása nem tétel, nem kéne annak lennie. Van egy egyensúly a sz@rrágás, meg a mindent kidobálás között...

@Diabolis : Van aki pl. ledolgozta az albérlet árát, ott lakva szépen felújított. :D

Mondjuk nekem is tök örül a főbérlő, hogy apróbb dolgokat megcsinálom (falat kiglettelni, stb.)

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12328) qnadam válasza hcl (#12327) üzenetére


qnadam
veterán

nekem pl fogalmam sincs, hogyan kell csapot gyógyítani. persze ha a csere a másik opció, akkor lehet utánanézek és megpróbálkozok vele.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#12329) hcl válasza qnadam (#12328) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Erre egy csomóan képtelenek :D Utánanézni? Megpróbálni? Gondolkodni?

Mutogatni való hater díszpinty

(#12330) E.Kaufmann válasza qnadam (#12328) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Nem bonyolult, de egy karos csapot én se nagyon buzerálnék. Hagyományosban cseréltem csapbetétet, bár utólag nézve elég lett volna csak a gumigyűrűt.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#12331) qnadam válasza E.Kaufmann (#12330) üzenetére


qnadam
veterán

itthon csak egykaros van :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#12332) Pötyi


Pötyi
őstag

De azért érzitek a dolog filozófiai mélységét? Én például képesnek éreztem magam a nyomorult ötforintos gumigyűrű kicserélésére, tudásom és szándékom is volt - csak szerszámom nem. Ez amúgy alig pár hónapja történt. Pont olyan helyzetben voltam, hogy hetvenhét mérföldes körzetben egy haver, szomszéd, vagy rokon sem volt, aki tudott volna kölcsönadni ilyen szerszámot. Emlékszem, hogy nézegettem az árukereső.hu-n a szerszámok árát és bejött a közgazdasági porbléma, hogy egy kulcskészlet, vagy egy fransziakulcs drágább volt, mint a legolcsóbb iparos - aki viszont az egész csapbetétet cserélte volna. Ami meg szerintem túlzás, mert tényleg csak a gumigyűrű volt kopott.

:DDD

QNX is cool!

(#12333) hcl válasza Pötyi (#12332) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Érdemes ilyesmit tartani otthon.

Mutogatni való hater díszpinty

(#12334) Pötyi válasza hcl (#12333) üzenetére


Pötyi
őstag

Ja. Ezt mondd meg koby11h szomszédjának is, a cseppentős olajozó tekintetében.

Á, messzire vezet ez! Ilyen alapon felhalmozhatok egy komplett műhelyt magamnak, pásztázó elektronmikroszkóptól kezdve a háromméretű krimpelőfogón és az ékes, hidraulikus rönkhasítón keresztül a csőgörényes szarszippantóig, mindennel, "hátha egyszer kelleni fog ez a szerszám" alapon. Egyszer vettem műszerész torx kulcskészletet (> 2 mm), egy alkalommal kellett csak használjam, amikor megvettem, azóta se volt rá szükségem. Ha meg tőlem kérnek kölcsön, azt elhagyják, tönkreteszik, a készletet hiányosan adják vissza, stb. Sehogy sem jó ez! Az élet kibaszik a lelkes szerszámgyűjtögetőkkel.

:DDD

QNX is cool!

(#12335) hcl válasza Pötyi (#12334) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Megolajozni egy metszőollót ezerféleképpen lehet. Nem csak csepegtetős olajozóval, vagy "legfinomabb varrógép- és kerékpárolaj"-jal (ami nekem is van :) )
- csepp az autó nívópálcájának végéról
- étolaj
- bármilyen kontaktspray (a kenős fajta, ami potikhoz való)
OK, nem kell otthon tartani egy egész műhelyt, de azért pár csavarnyúzó, ilyesmi érdemes, ha van otthon, hogy ne kelljen minden hibáért szakembert hívni, amit nem csak fizetni kell, hanem meg is várni, macerálni a leszervezéssel, stb.
Egy franciakulcs pl. azért jó, mert az sok feladatra jó.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12336) Pötyi válasza hcl (#12335) üzenetére


Pötyi
őstag

Pld. agyonverni vele azt, aki kölcsön merészeli kérni.

:DDD

Az a nívópálca végéről egy csepp az jó ötlet, azt elteszem későbbi felhasználásra!

QNX is cool!

(#12337) hcl válasza Pötyi (#12336) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Látod? Arra is jó.

Az étolaj jelen esetben tök megfelelő, pl. ventilátora nem, mert beleavasodik, és megáll a venti.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12338) Pötyi válasza hcl (#12337) üzenetére


Pötyi
őstag

Venti villanymotorjának tengelyére én inkább kontaktsprét, vagy normál WD-40-et küldenék.

Mit gondolsz a spéci, úgynevezett "fehér" zsírspékről? Nem folynak meg. Létezik szilikonos és lítiumzsíros kivitelben is.

QNX is cool!

(#12339) qnadam válasza Pötyi (#12336) üzenetére


qnadam
veterán

valamelyik autó leírása kifejezetten pár csepp, akár használt motorolajat javasol az ajtó zsanérjára.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#12340) qnadam válasza Pötyi (#12338) üzenetére


qnadam
veterán

a wd40 nem igazán alkalmas kenésre, inkább csak előtte a felület tisztítására.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#12341) koby11h válasza Pötyi (#12334) üzenetére


koby11h
aktív tag

Huh, elektronmikroszkóp nincs itthon.
200 kg szerszám - köztük kimpelöfogó, csőgörény, orsós rönkhasító - minimum van itthon / szülői házban. Villáskulcs készlet 5 - 30-ig kb. 2 készlet. Meg egy marék franciakulcs és csőfogó... géplakatos családban felnőve ez elkerülhetetlen.
Szerszámot meg nem adunk kölcsön... :)

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#12342) hcl válasza Pötyi (#12338) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Azok valók olyan helyekre, ahol meleg van, meg nem párologhat. (Pl. fényképezőgépekben.)
Ventire nekem gépzsír van, meg műszerolaj. Teljesen jó. :DDD (És 25 ezren megnézték 12 év alatt :D )

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12343) Diabolis


Diabolis
tag

Panelban baromi nehéz ám összeválogatni, hogy milyen szerszám kellhet bármikor (könnyen hozzáférhető helyen tárolandó), és mi az ritkán, de akkor nagyon kell. Utóbbiért a fél lakást át kell rendezni, hogy hozzáférjél :D
Nálam pl a nappaliban egy komódban a szerelőláda, abban csavarhúzók, kis flakon wd40, bicikliláncra zsír (nem bringázok, de az ajtózsanérokat azzal kenem), kis villáskulcsok.
Komód aljában pedig a franciakulcstól a körmaróig, tipli és csavar hegyek. Csak ha onnan ki kell vennem valamit, előtte 10 percig pakolok lefelé. És utána is, vagy agyonver az asszony :D Elég szívás amikor egy perces munka miatt 20 percig pakolászok, de ez van.
Most beugrott egy albiváltás (így a lerohadt V6 mellé.... ), kertes ház, már tudom, hogy hová fogom építeni a szerszámost :D (Ugyanitt katonai sátorlapot ingyen és bérmentve örökbefogadnék :D )

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#12344) Diabolis válasza Pötyi (#12332) üzenetére


Diabolis
tag

Nem fog 5 percet dolgozni 3000 forintért, amikor a csaptelepen is fog másik háromezret.... Rohadt egy dolog, de ez van.
Manapság a becsületes szakember vagy külföldön van, vagy két hónapos a várólista...

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#12345) hcl válasza Diabolis (#12343) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Na az ilyeneket igyekszem elkerülni, a lehető legtöbb minden jól hozzáférhető helyen van.

Mutogatni való hater díszpinty

(#12346) freemanone válasza qnadam (#12340) üzenetére


freemanone
őstag

A normál nem, de van ezek között amelyik igen.
Én 3D nyomtatóhoz pl WD40 white-lithium grease-t használok.

#12343Diabolis: Nemtudom, nekem nincs ezzel gondom panelban. Van egy nagyobb komód a bal kezem felé az asztalom mellett, amiben rendezetten van bepakolva ami kell. A nagyobb gépek meg az előszobában a "padláson".

[ Szerkesztve ]

(#12347) Syl válasza hcl (#12345) üzenetére


Syl
nagyúr

Már ha van hely. De akinek az asszony kijelöli a komódot, hogy "oda pakold az összes vackodat mert ha máshol találok valami sz*rt, szétverem a fejeden...." ;] :))

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#12348) hcl válasza Syl (#12347) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

...az az asszony addig lenne asszony :D Meg amíg az egyik szobát az ő ruhái foglalják el, a másik felét a többi cuccai, addig nekem ne szóljon...

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12349) freemanone válasza Syl (#12347) üzenetére


freemanone
őstag

Na peeeersze! :D Szar lehet úgy együtt élni, hogy nincs egyenlőség. :))

(#12350) BiP válasza Syl (#12347) üzenetére


BiP
nagyúr

:)
Nálunk az volt a szempont, hogy az ő vackai az egyik helyen, az enyémek a másikon.
Így ha nekem kell valami ritkán használt cucc, akkor nem kell azzal kezdenem, hogy az Ő cuccait kelljen pakolnom, meg vigyáznom rá. De lehetőleg jól elérhető helyen vannak.
(az más kérdés, hogy az ő cuccai meg lassan mindenhol ott vannak :) )

#12344 Diabolis : Na, ilyenkor érdemes mérlegelni, és beszerezni azt a hiányzó szerszámot, mert később is jól jöhet.
Egy kulcskészlet nem egy vagyon, a mesterember óradíjából kijön, és máskor már ki sem kell hívni. Nincs lehúzás, nincs várakozás, és legalább tanul valami újat az ember.
Nálam legalább így indult. Nem vagyok egy ezermester, nagy hajlamom sincs rá, de egy csomó mindent megcsinálok a házban/ház körül, nem kell minden apró szarért drága embert hívni, meg várni, alkalmazkodni, kiszolgáltatottnak lenni.
Igaz, hogy a garázsban az évek folyamán csak nő a szerszámkészlet :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.