Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest
    félisten

Sziasztok,

Először is Kellemes Ünnepeket minden fórumtagnak!

Egy másik kérdésem is lenne az RPi-vel kapcsolatban. Nézegettem terhelés alatt a hőfokokat, hogy mi merre hány méter és leszedtem a doboz tetejét is. A chipeken van hűtőborda. És véletlenül hozzáértem annak a chipnek a hűtőbordájához ami vezérli az USB-t meg a LAN portokat és a raspi ledobta a rákötött külső vinyót. A vinyó lekapcsolt aztán újra elindult. Ha megint hozzáértem akkor megint lekapcsolt. Találkozott már valaki hasonlóval? Tudom ne fogdossam meg semmi de akkor is ez így kicsit furcsa. Előre is köszi.
    Üdv,
    Horvi

Igen, sajnos találkoztam. Esélyes, hogy valahol szakadás van a nyákban vagy hiba a forrasztásoknál. Nekem az rscomponents-es kínai gyártású rev2-es B csinálja ezt. Sajnos a hőtágulás miatt ez bármikor megtörténhet akkor is, amikor nem piszkáljuk. :(
    Ha még garis, akkor érdemes megpróbálni cseréltetni.

Ráadásul nem csak a winyót dobhatja le, hanem sd kártya írás hiba, fájlrendszer eldobás is gyakori volt vele.

Szerk: esetleg érdemes megnézni hogy nem zár -e rövidre valamit a borda amihez hozzáért. Borda nélkül is reprodukálható a fagyás, bár valóban könnyebb előidézni bordával.

Új hozzászólás Aktív témák