Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz Jim Tonic #11078 üzenetére

Mi tudjuk, hogy nem desktop szintű, de sokan beveszik a 35 dolláros számítógép szöveget :)

Munkahelyen van ODROID-X2, ami a mostaniak közül az U3-nak felel meg. Papíron nagyon erős, 4 magos, 1.7GHz és 2GB ram. Aztán, amikor egy bemutatóhoz felpakoltam rá pár dolgot, akkor a hajamat téptem, mert kegyetlenül belassult. Valószínűleg a dizájnosabb ubuntu rendszer és az sd kártya volt az oka. Még normálisabb video drivert is telepítettünk, mert kellett a demóhoz a webgl*. Valószínűleg az emmc modul sokat dobott volna rajta, mert mintha a lemez io is okozott volna beakadásokat. Nem tudom mennyit fogyaszthat egy openoffice vagy pár tabos böngésző, de azzal már feszegetheti a memória méretét. Ha pedig elkezd swappelni, akkor az erősen visszafogja.

*: pont az volt a cél, hogy látványos legyen. A pici boardon hogy futnak a 3d effektes webgl oldalak. A nem szakavatott szemnek így próbáltuk mutatni, hogy a WebKit böngészőmotorba milyen fejlesztések voltak. A legtöbb komoly fejlesztés nem olyan látványos, hogy betérő érdeklődő felfogja mennyit számít.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés