- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz
Babetta-X #4719 üzenetére
Ha előre meg tudod mondani a meghajtók betűjét, akkor nyert dolgod van, nem kell semmiféle program.
Csinálj egy batch file-t (mondjuk ment.bat néven).
Pakold bele a következő sorokat:@echo off
xcopy src dst /S /E /H /Y /I /Q
@echo onsrc a forrásmeghajtó (például: G:\), dst a célmeghajtó. Ha nem akarod a rejtett fájlokat másolni, akkor szedd ki a /H kapcsolót.
Miután ez megvan, rakd bele a batch fájlt az indítópultba (Start menü -> Programok -> Indítópult). Vagy az ütemezőnél állítsd be, hogy minden rendszerindításkor automatikusan lefusson. Az első egyszerűbb, a második szebb.
Ha nem rendszerindításkor akarod, hogy mentsen, akkor kicsit nehezebb dolgod van. Az automatikus indítással kell buherálni. Bocs, de most arra nincs időm, hogy végigbogarásszam msdn-t, hogy pontosan hogy kell.
-
doc
nagyúr
válasz
Babetta-X #4662 üzenetére
a php-t es javascriptet nem eroltetnem indulasnak, pont azert mert nagyon rossz szokasokra tud ranevelni
a python nem rossz kezdesnek, bar en szemely szerint utalom
a pascalos alap nem rossz, onnan lehetne esetleg Delphi fele tovabblepni, csak az meg mar erosen kifutott dolog, tul sok energiat nem erdemes belefektetni
en azt mondanam, hogy ha a pascalt ismered valamennyire, akkor foglalkozz kicsit azzal, aztan lehet tovabblepni C/C++/Java/C# iranyba
Qt: [link] -
doc
nagyúr
válasz
Babetta-X #4658 üzenetére
persze, a kezdeshez mindenkepp kell valamilyen anyag. a konyveknel arra vigyazz, hogy konnyu nagyon elavultat talalni, amivel csak magadat szopatod (a magyarul megjelent konyvek tulnyomo resze mire kiadasra kerul, mar tulhaladott, vagy a forditas teszi teljesen hasznalhatatlanna mint pl. az OpenGL konyvet)
erdemes netes tutorialokat nezegetni
nagyobb programot (nem, az 500 sor nem nagy) nem nagyon lehet csak fejbol nyomni. a problema nem is magaval a nyelvvel van, hanem a hasznalt API-k osszes osztalyanak osszes metodusat senki nem tudja fejbol (a gyakrabban hasznaltakat persze igen)
ilyenkor szamit RENGETEGET hogy milyen minosegu a doksi. tobbek kozott ezert is imadom a Qt-t, peldaerteku! -
doc
nagyúr
válasz
Babetta-X #4656 üzenetére
tanarhoz jarni azert lehet erdemes, mert ha jo tanar, a megfelelo gondolkodasmodra ra tud nevelni
amugy en vilageletemben autodidakta modon tanultam, a tanarok elott jarva (mindig az erdekelt amit meg nem tanitottak), igy talan nehezebb, de eljutottam oda hogy ebbol elek
amugy jol programozni ugy lehet megtanulni, hogy NAGYON SOK programot irsz, es mindig tanulsz a hibaidbol, idovel sokminden kialakul magatol (persze errol eleg sokat megtalalsz konyvekben is, illetve megfelelo tanartol is elleshetok) -
robotjatek
tag
válasz
Babetta-X #4653 üzenetére
Szia!
Nekem egyértelműen a C# felé húz a szívem, bár az alapok elsajátításához szvsz. mindegy melyik nyelvet használod. C#-hoz itt egy nem "profitszagú" könyv(mivel ingyenes):Reiter István-féle c# jegyzet
Még annyit elmondanék, hogy a két nyelv szintaxisa elég hasonló, így egy esetleges átállás is könnyebb.
-
zka67
őstag
válasz
Babetta-X #4576 üzenetére
Én magamtól tanultam meg a programozást, ezelőtt 26-27 évvel kezdtem, ma ebből élek és semmilyen papírom nincs róla, soha nem is jártam semmilyen iskolába.
Ha nem sürgős, hogy programozóként dolgozz, akkor szerintem a következőket tegyed: első lépésben ismerd meg a számítógép működését, ez kell ahhoz, hogy ráérezz a programozásra. Én egy HT-1080Z-n tanultam meg az alapokat, és nem a Basic-el kezdtem, hanem assembly-ben. Otthon papíron megírtam a programot, kézzel lefordítottam és a suliban délutánonként bent maradtam "túlórázni", bepötyögtem a kódokat és örültem, hogy működik. Mindig csak egyszerű dolgokat csináltam, de mindig mást. Kifényképeztem a képernyőről a gép "BIOS
"-át, 14 kB kódot esténként otthon diavetítővel átmásoltam egy kockás füzetbe és visszafejtettem. HT ROM lista visszafejtése
Ennek volt értelme, hiszen beleláttam, hogy hogyan működik egy basic interpreter, nagyon sok ötletet merítettem belőle, és viszonylag hamar ráéreztem a programozásra.
Amikor úgy érzed, hogy készen állsz egy magasabb szintű nyelv elsajátítására, válaszd ki, hogy melyik legyen az és kezdj el magadnak kitalálni feladatokat - lehetőleg olyat, minek akkor épp hasznát is látod és érdekel is -, szerezz be könyveket a programnyelvről kezdőtől a haladóig és szépen lassan, sok-sok gyakorlással meg fogod tanulni magadtól is. Segítséget ne kérj másoktól mert rászoksz, addig kínlódj amíg magadtól megtalálod a helyes utat. Ne sajnáld az estéket, éjszakákat - és a legfontosabb, soha ne add fel a tervedet. Ha úgy látod, hogy rossz irányba indultál el, semmi baj, újból neki állsz.
A különböző iskolákkal és tanfolyamokkal nekem fenntartásaim vannak: vagy lehúzzák az embert és semmi olyat nem tanulsz, amit magadtól ne tudnál megtanulni otthon is, vagy a diákok szarnak bele, csak a papír a lényeg és itt a fórumon akarják megíratni a házifeladatukat. Rengeteg olyan "programozóval" találkoztam már életemben, akinek foggggalma nem volt az egészről - és mégis valahogy ellébecolnak egy-egy multinál... De vajon mi lehet a munkájuk?
-
PazsitZ
addikt
válasz
Babetta-X #4576 üzenetére
Hát 19 évesen belekezdeni a programozásba, gakolatilag 0-ról nem könnyű szvsz, de persze semmi sem lehetetlen
.
Web programozás OKJ képzést ki lehet járni 1-2 év alatt. Persze, ha tényleg akarsz is kezdeni vele valamit érdemes magad is fejleszteni, de ha érdekel ez úgyis meglesz.
Elkezdhetsz mondjuk egy Programozó szakot egyetemen ez min. 3 év viszont van benne matek is rendesen.
De kis szerencsével, rámenősséggel, és kellően elmélyülve lehet külön iskola nélkül is konkrétabb dolgokra specializálódni pl. megfelelő Microsoft vizsgával és szaktudással is el lehet helyezkedni.
Ez utóbbi mondjuk inkább akkor szerencsés ha megvan bizonyos szintű tudásod és főként a papír/specializált tudás kell. Mert általában maga a vizsga se olyan olcsó az előképzései pedig még drágábbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest