Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sunnysys

tag

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a Szegedi TE-TTIK mérnökinformatikus szak, levelező képzésével kapcsolatban?
    Az érdekelne, hogy vannak-e pénteki napokon gyakorlati órák, és ha igen, be kell-e rájuk járni.

Idén felvételiztem, és mivel olyan munkahelyen dolgozom, ahonnan tutira nem tudok eljönni péntekenként, csak olyan képzés jöhet szóba, ahol nem szükséges minden pénteki alkalommal ott lennem. (Nappalis hallgatóktól olyan infóm van, hogy náluk a gyakorlati órákra be kell menni. Ha ezek levelező esetén péntekre esnek, és részt is kell venni rajtuk, akkor ez a képzés számomra kiesik.)

Második helyen a Győri SZE-t jelöltem meg. Erről olyan infókat kaptam, hogy nincsnek kötelezően látogatandó órák.

Szerk: most találtam egy SZTE infós topikot, megkérdezem ott.

Köszi!

• sunnysys

tag

válasz bambano #9472 üzenetére

Köszi szépen!

(#9473) bucsupeti: Neked is köszi!

Akkor úgy tűnik, ezek maradtak végül:
    Mérnökinformatikus (a programtervező informatikust elvetettem közben):

• Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
    • Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar - Levelező - mérnökinformatikus (Győr)
    • Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
    • Debreceni Egyetem Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus

Debrecenen még gondolkodok. Egyrész elég messze van, másrészt ott, ha jól látom, cs-p-sz vannak órák. 2 napra tuti nem tudok elmenni a jelenlegi munkahelyemről. Most teljesen más területen dolgozok, itt nem megoldható, hogy elmenjek tanulni csütörtök-pénteken. Ezért nem fért bele az Óbudai Egyetem esti képzése sem, sajnos.

• sunnysys

tag

válasz martonx #9459 üzenetére

Köszi szépen!

A Kecskemétet akkor kihúzom. :)

(#9458) sztanozs
    Neked is köszi! Lehet, hogy akkor Miskolc bentmarad a listában. (Bár nincs, a legközelebb. Persze, nem ez a döntő szempont, de azért közben rájöttem, hogy számíthat ez is.)

Egyelőre ezek maradtak, aláhúzva, amelyiket már ajánlottá(to)k. A maradékból melyik az, amit nem érdemes bejelölnöm? Ami a végén marad, azokat megjelölöm a felvételiben, a sorrend meg majd alakul. Júliusig egyszer lehet módosítani.

Mérnökinformatikus:

• Dunaújvárosi Egyetem - Levelező - mérnökinformatikus
    • Gábor Dénes Főiskola - Távoktatás - mérnökinformatikus (Budapest)
    • Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
    • Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus (Veszprém)
    • Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
    • Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar - Levelező - mérnökinformatikus (Győr)
    • Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus

Programtervező informatikus:

• Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Kar - Levelező - programtervező informatikus (Eger)
    • Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar - Levelező - programtervező informatikus

• sunnysys

tag

válasz martonx #9456 üzenetére

Tényleg a telekocsi! Haza (Zalába) mindig azzal utazok! :)

(#9454) bambano
    Köszi szépen! :) Elnézést, most kicsit bekevertem, nem tudom, honnan jött az Óbudai Egyetemet, hiszen még a saját listámban sem volt benne... Szóval, ott esti képzés van, amit nem szeretnék, mert nem fogok tudni minden nap meló után bejárni oktatásra. (Valamiért beütött, hogy az Óbudain is van levelező, de nincs, pedig kényelmi szempontból elég előnyös lenne.)

(#9455) sztanozs
    Neked is köszi! :)

Szóval, gyakorlatilag bárhova megyek, kéthetente ott kell aludjak. Akkor eddig Szeged, Eger jött szóba, Debrecent elvetem szerintem. Győr és Kecskemét könnyen elérhető. Mennyire ajánlottak képzés szempontjából? Pécs még érdekes lehet, ott végeztem más karon, élnek lent barátaim. Van róla infó/vélemény?

Elég sokat olvasgattam a kapcsolódó fórumokat, és az az általános vélemény, hogy úgysem az egyetemen múlik, hogy milyen szakember leszek, hanem leginkább rajtam. De ha a fentieket sorrendben kellene állítani - a jelentkezésnél úgyis ezt kell majd tennem - mi legyen a sorrend?

Köszi!

• sunnysys

tag

válasz bambano #9452 üzenetére

Köszi! Jogos a kérdés, ez is számíthat. Budapesten élek, tehát a Pest, Győr, Kecskemét, Veszprém, Eger városok talán a legkönnyebben elérhetőek (főleg, mert vonat/busz játszik csak). Óbudai Egyetem lenne a legközelebb, természetesen. :) Arról mi a vélemény?
    (Amúgy, Szegedet szeretem, vonattal az sem vészes talán.)

• sunnysys

tag

Sziasztok!

Az alábbiak közül melyik felsőoktatási intézményeket ajánlanátok?
    A felvi.hu oldal szerint ezek az intézmények indítanak levelező/távoktatás formában BSC képzést mérnökinformatikus, vagy programtervező informatikus szakon. (Amúgy mi a különbség a kettő között?)

Mérnökinformatikus:

• Debreceni Egyetem Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
    • Dunaújvárosi Egyetem - Levelező - mérnökinformatikus
    • Gábor Dénes Főiskola - Távoktatás - mérnökinformatikus (Budapest)
    • Gábor Dénes Főiskola - Távoktatás - mérnökinformatikus (Siófok)
    • Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
    • Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
    • Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus (Veszprém)
    • Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar - Levelező - mérnökinformatikus

Programtervező informatikus:

• Debreceni Egyetem Informatikai Kar - Levelező - programtervező informatikus
    • Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Kar - Levelező - programtervező informatikus
    • Nyíregyházi Egyetem - Levelező - programtervező informatikus
    • Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar - Levelező - programtervező informatikus

Köszi!

• sunnysys

tag

válasz bucsupeti #8858 üzenetére

Köszi!
    Igen, azt tudom, hogy az felsőfokú képzés még nem elég ahhoz, hogy valaki jó programozó legyen. Ezt olvastam itt már többször. :)
    Ilyen keresztféléves képzés nem szokott indulni valahol? Nem ismerem a mostani képzési rendszert. Ha nem, akkor várhatok egy évet. (Merthogy jókor jut eszembe felsőoktatásra jelentkezni, mikor egy héttel ezelőtt volt a pótfelvételire jelentkezés határideje...)

• sunnysys

tag

válasz bambano #8855 üzenetére

Köszönöm, hogy leírtad a véleményed! Igazából teljesen egyet is értek vele. Ha úgy alakul az életem, hogy programozással fogok foglalkozni, tényleg elpazaroltam ezeket az éveket. :( De most ez az irány érdekel, és úgy érzem, már most sokkal jobban érdekel, mint az eddigi bármikor is. Valóban kár ezekért az évekért, de nagyon jó érzés várni a kövekezőket. :)

• sunnysys

tag

válasz sunnysys #8853 üzenetére

Vagy butaságot írtam, azzal, hogy levelező képzésben minden héten péntek-szombaton van oktatás? Pl: Győr: "A levelezős konzultációk félévente 5-10 alkalommal péntek délután és szombaton vannak, így a hallgató tanulmányai miatt nem esik ki a munkájából." Ez még bele is férhetne, Győr amúgy sincs messze. bucsupeti! Valamiért úgy rémlik a fórumról, hogy Te itt végeztél. Hányszor kellett Győrben megjelenned? (Bocs, ha tévedek!)

• sunnysys

tag

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

(#8847) bambano:
    bocs, ha OFF volt!
    "tömören válaszolva: felejtsd el az egészet." Ezt az egyet nem tehetem. :)

Többieknek nagyon köszönöm a bíztatást!!! :) Most úgy érzem, erre kell továbblépnem az életben. Óriási dolog lenne, ha azzal foglalkozhatnék egyszer, ami igazán érdekel. Hogy karrierben meddig juthatok kiderül majd, de sosem éreztem, hogy vezető akarnék lenni, szerintem ebben a szakmában sem fogom.

(#8848) inf3rno:
    "Valami olyasmit kellene keresned, ahol nulláról megtanítanak programozni." BSC képzésen kívül, milyen egyéb lehetőségeim vannak? A tanfolyam szóra keresve ebben és a JAVA topikban, úgy látom, hogy az nem igazán javasolt tanulási forma. Nekem az is tökéletesen megfelelne, ha találnék egy magántanárt (akár innen :) ), akivel hatékonyan tudnék tanulni.
    Ha jól sejtem, februárig van időm átgondolni, hogy jelentkezzek-e felsőoktatási képzésre. Addig jó lenne felszedni egy kis tudást. Ha úgy döntök, bevállalom, melyik intézményt ajánlanátok? Levelező (Budapesten, mivel nem tudnám megoldani, hogy minden héten pénteken és szombaton vidékre utazzak.), vagy távoktatás képzést tudok elképzelni.

Köszi szépen! :)

• sunnysys

tag

Sziasztok!

36 éves közgazdász vagyok, eddig bankvilágban, és EUs beruházásokon dolgoztam. Kb. 1,5 éve véletlenül beleakadtam az Arduinoba, és nagyon megtetszett. Ezzel készítettem pár kisebb projktet, és mivel egyre izgalmasabbnak találtam a programozást, elkezdtem JAVA-val foglalkozni. (Azért ezzel, mert terveztem, hogy megtanulok Androidot programozni, hogy remek Android-Arduino projekteket alkothassak.) Könyvekből, netről tanulgattam a dolgot. Az utóbbi pár hónapban sajnos abbahagyni kényszerültem a programozást, de most végre újra foglalkozhatok vele. Most már erősen gondolkodom azon, hogy ezzel foglalkoznék inkább a jövőben, mert sokkal motiválóbbnak, érdekesebbnek találom, mint amilyen területeken eddig dolgoztam.
    A legelső kérdésem az, hogy mennyire szükséges, hogy informatikus diplomát szerezzek. Több helyen is olvastam, hogy a jobban fizető multik elvárják, a kisebb cégek nem, de náluk kevésbé versenyképes fizetést lehet csak elérni. Ha 18 lennék, és épp pályaválasztás előtt állnék, nem lenne kérdés, hogy beiratkoznék egy felsőfokú képzsére, de ennyi idősen, meló mellett örülnék, ha nem kellene elkezdenem még egy iskolát, és otthon tanulhatnám ki a "szakmát". Emellett persze az sem elhanyagolható, hogy ha nem muszáj, nem költenék 7X200.000 Ft-ot 7 félévnyi tanulásra. Mit javasoltok, merre induljak?

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák