- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doink
aktív tag
-
-
válasz
asuspc96 #10838 üzenetére
A fantaziadra bizom.
En ugy kezdenek neki, hogy
1) parameterezheto emelet, 1db lift, lift elott merleg nincs
2) 1 + parameterezheto a liftek szama
3) 2 + liftek elott merleg van
4) 3 + valamelyik merleg neha elromlik, a liftnek el kell tudnia donteni, hogy mi az a pont, amikor leall
5) 4+ az ultimate lift, sok emelet, sok lift, hivo gomb nincs, csak egy erintokijelzo, amin megnyomod hova tartasz, az meg kiirja melyik lift fog arra menni. Az osszes lift okosan mukodik, az emberekkel lefele meno liftek aramot termelnek a felfele meno lifteknek. Cel az energiahatekonysag a biztonsag es varakozasi ido roviditese mellett. Ez utobbi mar valami rohadt nehez, szvsz meg senioroknak is egy szep kihivas jol megirni, raadasul mivel ugye az emberek vertikalis kozlekedesi vagya teljesen random, tokletes megoldas nincs, ~akarmeddig lehet finomhangolni a dolgot.Es akkor kicsit tenyleg minden gyakorolva van. Nameg ugye rossz tervezessel a fenti munkafolyamat egy remalom, jo tervezessel meg nem, szoval elobb utobb az ember ha most nem tudja is megtanulja, mit hogy kene tervezni.
De mondom, ez szigoruan szemelyes preferencia, ez nem verseny, csak otletek, hogy mivel lehet elba-khm-hasznosan eltolteni a szabadidot.
bambano #10839: Bevallom, ra kellett keresnem, hogy az mi az. 86oskent ez az ujsag nekem teljesen kimaradt.
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
asuspc96 #9329 üzenetére
Nincsen általában programozó, munkakörök vannak, mindegyik más és más.
Én pl. kimegyek az ügyfélhez, megbeszélem a feladatot, megtervezem, elkészítem, tesztelem, telepítem, betanítom.
De, ha egy másik cégnél dolgoznék, akkor lehet, hogy az asztalra rakják a kész speckót és csak le kell kódolni.
Másrészről nálunk érteni kell a szakmát is, amiben programozunk, ha kimegyek egy céghez raktár programot telepíteni, nem kezdhetem azzal a megbeszélést, hogy hogyan is működik egy raktár.
Valaki meg soha nem is találkozik a tényleges megrendelővel.
-
válasz
asuspc96 #9355 üzenetére
"és ebben kellene rendezi egy 2 dimenziós tömb elemeit..."
Az igazából egydimenziós tömb, csak kételemű tömböket tartalmaz, de ez nem érdekes a feladatot lényegét tekintve, viszont a fába ugye be kell rakni ezeket, szóval nem csak az értéket, hanem a kulcsot is (főleg, hogy aszerint kell rendezni
)
Egyébként mivel nem kell kiegyensúlyozni a fát, elég egyszerű az algoritmus: a legelső értéket berakod gyökérnek, aztán a következő elemeknél mindig elindulsz a gyökérnél:
1. megnézed, hogy kisebb vagy nagyobb nála, és ennek megfelelően előveszed a jobb- vagy baloldalát
2. ha azon az oldalon van már elem, akkor odamész, goto 1
3. ha nincs elem, akkor odarakod az újatszerk: elolvastam a kodot, latom, te is ezt csinaltad
-
-
válasz
asuspc96 #9310 üzenetére
Kérdés, mivel lett fordítva. Egy összezavart kódot (obfuscated code) nem nagyon tudsz visszafejteni, de amúgy is azt mondanám, hogyha nincs óriási indokod (anyagi vagy egyéb), akkor felejtsd el. Ráereszthetsz egy decompilert vagy disassemblert, de a végeredményen lesz mit agyalni.
-
válasz
asuspc96 #9045 üzenetére
Papíron eljátszottam a 01234567 digitkóddal. A bal felső sarokban az ismétlés kedvéért sok nyíllal jelöltem, hogy az állapotmenetek mit is jelentenek. Jobb fenn ezeket az állapotmeneteket (8 db) írom le binárisan, ahogy dolgozni kell vele.
Mint írtam, összesen három Karnaugh-tábla kell a teljes feladathoz. Én egyet csináltam meg, ennek a folyamata követhető végig. A kiinduló állapot három bitjét A, B, C-vel jelöltem, valamint a piros téglalap az első K-tábla kimenete, egyben a végeredmény legfelső bitének igazságtáblája.
Felírtam a K-táblát (mondjuk ahogy mi tanultuk, kicsit máshogy van a rajz mint nálad, az egyértelműség kedvéért a cellák bal alsó sarkába beleírtam, hogy ez melyik bemenetnek feleltettem meg. Igazából már tíz éve volt, lehet nem jó a jelölés, de az eredményen nem változtat.), majd kitöltöttem a bekeretezett oszlop értékeivel.
Elvégeztem a minimalizálást (mondjuk csak egy összevonást tudtam csinálni), kaptam három részfüggvényt, és azokból a végeredményt.
A next_state[1] és next_state[0] kiszámítása ugyanilyen, csak értelemszerűen a második és a harmadik oszlopot kell beleírni a táblába.
Ez így segít?
-
válasz
asuspc96 #9040 üzenetére
Először írd át az összes oktális számot binárisba, hogy tudj vele könnyen számolni. Aztán három darab 2x4-es Karnaugh-táblát kellene felrajzolnod, kitöltened, majd leegyszerűsítened - egyet a kimenet minden bitéhez. A leegyszerűsítés után kapsz három képletet, ezeket kell leírnod Verilogban.
Most még ne gondolkozz regiszterekben, a feladat még nem kéri. Csak a logikai függvény kell.
Az meg egy másik kérdés, hogy informatikus megközelítéssel inkább az egészet beírnám egy 8 bites RAM-ba, a szintézer meg majd megoldja, de hát ugye a feladat nem így működik
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
asuspc96 #9032 üzenetére
Ettől még lehet, hogy valaki követi a topicot (pl. e-mailes értesítést állított be, kedvencek közé rakta, stb.). Egyébként mivel neked kell a segítség, neked kell megtenned legalább az első lépést, tehát venni a fáradságot arra, hogy leírd a kérdésedet (itt, publikusan), és ne pedig elvárd, hogy egy hozzáértő majd külön levélben fogja kérni tőled, hogy hadd segítsen neked. Sosem értettem az ilyen jellegű hozzászólásokat, hogy "aki ért hozzá, írjon rám privátban". Fel sem fogom ennek a kérésnek a nagyképűségét.
Mondjuk az ilyeneknek többnyire nem is sok foganatja van.
Nem beszélve arról, hogy egy fórumnak többek között az az értelme, hogy MEGOSSZUK a tudást, ne pedig privátban beszéljük meg a többeket is potenciálisan érdeklő témákat, amikből tanulni is lehet. Ha pedig privátban szeretnéd kivesézni, akkor ahhoz vagy olyan viszonyban kell lenned az illetővel, hogy ő szívesen segítsen, vagy találkoznod kell egy irgalmas szamaritánussal, vagy pénzt kell felajánlanod, vagy hagynod a francba az egészet (mert például komplett házi feladatot nem fog megoldani neked senki, hacsak nincs meg neki pont). Még lelkes kezdő fórumozóként sok embernek segítettem ilyen módon, aztán rájöttem, hogy egyszerűen nem éri meg, mert az emberek hálátlanok, és egyre többet akarnak.Kicsit hosszabbra sikerült ez a hsz., mint terveztem, sorry, de kikívánkozott, már annyi programozós topicban láttam hasonlót, hogy valaki elvárja, hogy ráírjanak privátban azért, hogy aztán segíteni tudjanak neki...
-
válasz
asuspc96 #9030 üzenetére
Van egy FPGA programozás topik, bár az elmúlt években nem volt mozgás, ott is felteheted a kérdést.
-
kingabo
őstag
válasz
asuspc96 #8167 üzenetére
Igazán leírhattad volna, hogy pl angolról magyarra fordításhoz kell fordító program!
A programozóknak a fordító prg kicsit nagyon mást jelent.
Remélem tudsz angolul: a get jelentésére vagyok kiváncsi, találd ki melyikre! Egy része a lehetőségeknek itt van: [link] Én a műveltetésre gondoltam...
De itt egy másik példa, ami rettentően jó példa, bocs a nyelvezetért: [link] -
válasz
asuspc96 #7931 üzenetére
Ha csak megoldani kell és a futásidő nem számít, akkor elég, ha írsz egy olyan függvényt, ami megállapítja hogy egy kitöltött 3x3-as négyzet megfelel-e a kritériumnak vagy sem. Azaz kiszámolja a négy összeget és csak akkor ad vissza igazat, ha egyeznek.
Ezután ciklusban nekirontasz a tömbnek, és végigpróbálod a kitöltéseket, megjelenítve a helyes verziókat.
Sudokunál már ez nagyon hosszú idő, viszont az a feladat jól backtrackelhető.
Láttam dabadab ugyanezt a megoldást javasolta a szomszédban
-
pckownz
őstag
válasz
asuspc96 #5787 üzenetére
Nagyon jó kérdéseid vannak. Van valamilyen programozási tapasztalatod?
Szerintem először csak számokkal játssz, ha nincs semmi. Prím keresés, fibonacci sorozat, lottó generátor, armstrong szám... Ezek nagyon jók begyakorolni alapszintű algoritmusokat. A webkameráson meg egy év múlva kezdj el újra gondolkodni -
pckownz
őstag
válasz
asuspc96 #5785 üzenetére
Nyelvet nem is, de módszert tudok ajánlani.
Tanulmányozd a 8 királynő problémát, illetve tudom ajánlani még az alfa-béta algoritmust.
ITT pedig találhatsz még jó kis ötleteket logikai játékhoz.Ha megfogadsz egy tanácsot, első "MI" -nek egy BlackJack játékot írsz. Nem kell grafikus online meg tétemelős, csak sima osztó-játékos rész legyen meg benne.
BlackJack lényege:
Osztónak 16pontig kötelező húznia, fölötte megáll. Jön még a BJ faktor is, illetve bővítheted lapszámolással. Persze oda kell figyelni, hogy 1lap ne jöjjön be 2x, illetve hogy 5leosztás után van újrakeverés. -
ArchElf
addikt
válasz
asuspc96 #5779 üzenetére
iPhone -alapból C és Objective-C (amúgy használhatsz bármit, amit az Apple-nek tetsző módon tudsz fordítani). Ennél többet én sem tudok róla.
Angolul egyébként tudsz? Egy darab google kereséssel kideríthetők ezek a kérdések: iphone+development+language
Ahogy nézem, az első oldalon csak releváns találat van.Hack:
Régi anyagokból megvan ez-az, de ezek már olyan idejétmúltak (Win9x sebezhetőségek, IRC-vel kapcsolatos dolgok, freemail hackelés). De keress rá az eurohack-re a google-ön, és úgy tudom, fent van még valahol az összes régi cikk mentése.AE
-
ArchElf
addikt
válasz
asuspc96 #5776 üzenetére
Én konkrétan úgy kezdtem, hogy angol nyelvű anyagokat kezdtem fordítani magyarra (hogy az alulképzett wannabe-k is tudjanak tanulni). Bár gondolom nem sokmindenkinek mond bármit is az EuroHack...
Egy csomó etikus hackeléssel kapcsolatos gyűjtőoldal van azóta (owasp, hogy témánál legyek), nem kell már (ha nem akarsz) parancssorban hackelni, ezer és ezer letölthető alkalmazás, sőt kifejezetten erre a célra összerakott OS is van (pl. backtack).
Keress és találsz. Sajna nekem már nincs időm arra, higy wannabe-ket oktassak (akkor még főiskolás voltam, rengeteg szabadidővel) - most már munkám van, családom. Sokkal fontosabb dolgokra is kevesebb időm jut, mint erre. Ha tudok persze segítek, de megtanulni nem tudom helyetted, megcsinálni pedig nem fogom helyetted.AE
-
pckownz
őstag
válasz
asuspc96 #5774 üzenetére
Iratkozz be az Óbudai Egyetemre, ott indul certified ethical hacker képzés. Amúgy igen, van pár képzési forma(IT biztonság technika) ahol ilyet tanítanak(bár sehol sem azt tanítják hogyan tudsz oldalakat feltörni), de a legtöbbször konstruktív munka közben jönnek rá az emberek az ilyenekre.
Anno olvastam egy hacker írást, valahogy úgy fogalmazta meg, hogy a hackernek rengeteg kreativitás, eltökéltség és szakértelemre van szüksége. Látom az eltökéltség már megvan, a brute force miatt a kreativitást kilőném. -
pckownz
őstag
válasz
asuspc96 #5771 üzenetére
De amúgy most komolyan azt várod el, hogy Brute Force-ra adjunk segítséget?
Ez nem csak etikátlan...
Gugliban pár szóval találsz leírásokat, ahol konkrét hibákat kiemelve leírnak, és próbálkozhatsz. Ehhez aztán tényleg nem kell sok szaktudás. Biztos rendelkezik ez is biztonsági résekkel, de ne várd el, hogy ebbe segítséget kapj itt. -
ArchElf
addikt
válasz
asuspc96 #5771 üzenetére
Figyi, többen is mondták már, hogy egy ilyen rendszer vizsgálata nem sétagalopp. Hivatalos munkaként egy ilyen feladatért óránként (!) több tízezer forintot elkérnek. Gondolod lesz aki megcsinálja neked ezt itt ingyen és bérmentve?
De ez koránt sem a segítőkészség hiánya , ha tényleg érdekel a dolog, olvass utána, próbáld ki magad. Amennyiben vannak konkrét, gyakorlati kérdédeid-tedd fel őket, azokban általában szívesen segítünk.AE
-
Gyuri16
senior tag
válasz
asuspc96 #5768 üzenetére
xss kereses tul bonyolult, inkabb bruteforceolod? egyreszt felesleges ezzel spammelned a forumokat, nem jar ide annyi ember, hogy 3 helyre kelljen beirnod a kerdeseid, masreszt ezeket jobb lenne agyaltalan nem irni. megis milyen valaszt varsz? lehuzod kiprobalod, ha megy orulsz, ha nem akkor nem. tanar feladataban biztos nem ilyen tamadasra gondolt, ennel mar az is elegansabb ha leitatod a rendszergazdat is kiszeded belole a jelszot. ha meg masra kell akkor felejtsd el, itt nem kapsz hozza segitseget.
-
Gyuri16
senior tag
válasz
asuspc96 #5760 üzenetére
hat akkor ott van amit PazsitZ irt, nezz utana mi az XSS, nezegesd a forraskodot, telepitsd fel a rendszert es probalj talalni sebezhetoseget. ha sikerul akkor szolj a fejlesztoknek. igy legalabb megtanulsz valamit, ami esetleg hasznos is lehet, es nem mas megoldasaert kapsz jobb jegyet.
-
Gyuri16
senior tag
válasz
asuspc96 #5758 üzenetére
elolvastam a masik topicban a valaszt amit kaptal, mi kellene meg? ebbol tenyleg csak az jon le, hogy fel akarod torni a sulitok rendszeret, ahhoz pedig nem adunk segitseget. ha erdekel a biztonsag akkor eloszor azt tanuld meg hogyan mukodnek a dolgok, es nem azt hogyan lehet feltorni (utalva a hogyan torjunk fel webhelyeket konyvedre).
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest