- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Ma betettem a hálóba egy 50 PUS8506/12 (mondjuk még gondolkodom , hogy kicserélem 58-ra).
Az lenne a kérdésem, hogy a Nas szerverről való filmek lejátszásához elég a gyári lejátszó?
A másik, hogy a szappanopera hatást hogy lehet kiszedni belőle?
(LG - Samunál már megy, de itt nem jöttem rá)
-
rainman72
nagyúr
Sikerült beújitani egy 70PUS8505-tvt
csom. sérült nem használt,190e 3év gari az eMagrólNem gyári dobozban jön.
Ilyen tipus még ugyse volt meg látjuk,a vak is azt mondta -
migabi24
nagyúr
Valaki próbálkozott itt már a Tv aljára ambilightot varázsolni?
-
Bogyi007
veterán
Nekem meg a tavalyelőtti modell van meg ebből.
Igaz nincs benne Ambilight, de ettől még szép képe van. Elvileg amit választani készülsz az is VA panellal lesz szerelve.Új generációs konzolokhoz is használható lesz, de persze a 120 Fps-t, a VRR támogatást és a Hdr-t azt felejtsd el olyankor , utóbbi (és a Dolby Vision) maximum YouTube, Netflix és a Prime Video használatakor ér valamit benne.
-
-
djhir
tag
Üdv! Tv vásárlás előtt állok. Erről a tévéről tudna valaki valamit mondani? Philips 50PUS7506/12
-
blakey
titán
válasz
grabber #31985 üzenetére
NAS-t használok évek óta, médialejátszót meg nagyjából 20 éve, mindig, minden működik, de TV-n is néha kipróbálom, ott is működik, ha netán szükség lenne rá. Plex szerver fut a NAS-on, DLNA-t is az biztosítja, ha netán szükség lenne rá, sokáig Emby-vel párhuzamosan teszteltem, utóbbi néhány szempontból nálam elvérzett, de azt is ki lehet próbálni. Serviio-t is használtam, működés szempontjából egyikkel sem volt gond, viszont tudás szempontjából, egyik, másik másképp működik, szóval az már igény, ízlés kérdése. Plex éve óta hibátlan, a Plex Pass is megvan így az esetleges transzkódolás is hardveres, szóval nálam nincs probléma a Plex-el és a TV-k lejátszási képességeikkel sem.
-
válasz
alaves #31981 üzenetére
Ráraktam az SSD-t(M2 SSD külső tokban USB-vel tv-re kötve) KB 15 percig olvasta.
El akartam indítani a gyári lejátszóval a filmet és kidobott az appból.
VLC meg 2 percig homokórázik és nem csinál semmit
Nem tudom mitől lehet. De így nem tudok filmezni és kellene valami megoldás. -
Sziasztok!
855-ös tv-m van androiddal,de a 4K filmeket nem tudok lejátszani sem SSD-ről,mert csak állandóan tölt.
Plex-en keresztül sem megy már a 4K HDR tartalom(az otthoni szerver máshol van)Mit kéne tennem,hogy rendes minőségben tudjak filmet nézni rajta?
1, NAS Akkor Synology+HDD az egy 300k történet lenne kb. Sok
2, Média lejátszó
3, Vagy valami program kellene? -
-
sub71
aktív tag
válasz
KnightDave #31950 üzenetére
Oled806. A belső lejátszó USB-ről és Wifin keresztül NAS-ról is felismeri és lejátsza a Dolby Visiont. Nincs akadás, brutál kép, jó hang....egy hibát találtam benne, nem tudom mondjuk a 35. perchez léptetni egyből, csak 2,4,8,16,32x "pörgetés" van....
-
j.bravo
addikt
válasz
Kroni1 #31967 üzenetére
A fejes kimenetet elengedtem
Az optikai kimenettel mi a helyzet ebből a szempontból? Arra "hat" a távszab. hangerőgombja?
(sógor hozzám vágta az évek óta a garázsban porosodó házimozi erősítőjét, van analóg bemenet és digitálisból optikai/koax; a tévén ugye kimenet csak optikai) -
j.bravo
addikt
Sziasztok, 43pus8505-ön a menüben beállítottam hogy a TV beépített hangszórói ki legyenek kapcsolva.
A jack kimeneten küldöm ki jelenleg a hangot, ami sajnos ilyenkor fix, a TV hangerőszabályzójának nyomogatásával nem változik (kérdeztem is korábban).
Az optikai hangkimenetet ugyanígy működik, vagy annak a hangereje változik?Azért kérdezem kipróbálás helyett, mert a TV a falon van egy elég fapados konzollal, vagy jelentős tornamutatványokra van szükség hogy csatlakoztassak a hátlap mögött bármit, vagy a konzolról történő levételre és emiatt jelentős tornamutatványokra (a hátlap és a fal között oldalról benyúlva kell lecsavarnom az anyát, aztán megfogni a tévét, megkérni asszonyt hogy hogy a másik oldalról húzza ki a csavart ami a vesa hátlapot tartja a falikonzolon, letenni a tévét, csatlakoztatni, aztán pedig pontosan egy helyben megtartva a tévét megkérni hogy tegye vissza a csavart, aztán visszavarázsolni az anyát - szóval ha felesleges, akkor nem fognánk bele...)
-
Kroni1
veterán
válasz
Ferrorr #31964 üzenetére
Azt elárulod hogy miért? Mert én hacsak nem 45foknál hegyesebb szögből kéne néznem oldalról a tévét akkor semmiképp se vennék már IPS-t a VA paneles tévéim helyett!
Nekem ugyan csak egy 50 és egy 58PUS8505-ösöm van, de kontraszt, dinamika, sötét jelenetek, fekete szint, felhősödés szempontból fényévekkel jobb mint az IPS paneles tévéim voltak, még az egyel előző, 100Hz IPS nanoLED-es, felső kategóriás 55" 8303-asomat is agyonverik a fenti szempontok alapján..Mellesleg ha nem jó a prémium kategóriás 9206 VA panellal, akkor vehetsz olcsóbban középkategóriás 65PUS8506-ost IPS panellal is, 300k alatt. Igaz az nem sokban lenne előrelépés a 7304 után. Tényleg, amúgy miért akarod lecserélni a régit?! Merthogy tudásban az kb a 8505-ösnek felel meg, szerintem nagyon jó kis tévé, van a családban és én igazából azt jelenleg nem cserélném le maximum oledre, ha nagyon olcsón lehetne hozzájutni. márpedig (főleg 65" méretben) nem lehet..
-
contaxg
veterán
válasz
A 806 Hálóza/Média menüjéből pikk-pakk kapcsolódik nálam a Windows 10 gépen futó Media Playerhez. Az említett film blu-ray kiadása minden gond nélkül fut a tévén mkv-ból. Ha átteszem HDD-re akkor is gond nélkül lejátssza a tv a belső lejátszójával. Lehet hogy a hálózattal lesz ott gond. Érdemes kábeles netet használni 4-k anyagokhoz.
-
Kroni1
veterán
válasz
Ferrorr #31956 üzenetére
Szerintem nem a saját pénztárcájához viszonyítva mondta olcsónak, hanem objektíven a 10 évvel ezelőtti TV árakhoz képest, amivel maximálisan egyetértek én is. 11 éve az 55" LG IPS FullHD tévém nekem is 300e felett volt, most 58" VA paneles 8505-öt vettem 170k-ért ami nemcsak hogy tudásban, de képminőségben is megeszi reggelire, 300e felett kicsivel 55" méretben már 4K OLED-et kapni, és ma 300-350e ft már jóval kevesebbet ér reálértéken mint 10 évvel ezelőtt.
Amúgy ha nincs rá 500k akkor vegyél 65PUS9206-ot vagy 65PUS8506-ot az olcsóbb ha muszáj ilyen nagyot venni..
-
Alien!
senior tag
válasz
Ferrorr #31951 üzenetére
pedig dehogynem van! az a fél milla 55-ösben 370 körül megáll! én december elején vettem a 805-öst és ahány vendég járt nálunk karácsonykor mindenki dobott egy hátast. Brutális javulás egy lcd-hez képest, főleg az éjszakai jeleneteknél, amikor a korom sötétben minden részlet élénken kivehető és világít! Ezt se fotó se videó nem adja vissza!
Továbbra is varázslatnak tartom a AI Perfect natural reality-t, ami a fullhd-ből varázsol 4K HDR-t: Az Életrevalók éjszakai nyitójelenetében a város fények vakítanak, a Bugatti pedig csillog villog...Vagy amikor Driss bemegy interjúra és a terem arany berakásai szó szerint kiszúrják a szemedet (és még mindig egy sima 1080p-s verzáról beszélünk!!!)Nálam semmi komolyabb hiba nem jött elő, tökéletes az optika, ARC minden. Úgyhogy letiltottam az auto updatet is, szerintem az utolsó előtti fw-n vagyok jelenleg.
#31950KnightDave:
Az ambilight most még számodra gimmick, aztán hozzászoksz és ha beülsz egy olyan tv elé amin nincs, akkor nagyon fog hiányozni.
Fájlokra pedig, ahogy írták is a serviio szerver + Vimu player nagyon jó páros! -
alaves
addikt
válasz
A 'meleg' színhőmérséklet a helyes, mert az van legközelebb a kalibrációs 6500 K-hez. Az mkv fájlokat biztosan le kellene játszania a belső lejátszónak is, de a dolby vision-t adatot tartalmazót nem biztos (de azt más gyártó TV-jének belső lejátszója sem). Nálam Serviio DLNA minden mkv-t visz OLED754-en (dolby vision csak mp4-ből és ts-ből). Ha nagyobb bitrátájú a Dune, akkor a belső lejátszó nem igazán bírja (más gyártóknál sem). Ambilight 5-ös fényerőn korrekt az OLED-hez. A hang szinkronizációs problémát (lip sync) szokták javítani az új firmware-ekben, de szokott olyan is lenni, hogy pár tíz másodperc múlva rendbe jön, illetve a 2 perces áramtalanítás is segíthet.
-
KnightDave
tag
Hat napja van meg az OLED706 és összességében elégedett vagyok vele. Az Android OS gyors, a beállítások nem annyira bonyolultak, mint ahogy olvastam. A panel számomra jónak tünik, egy érezhetö upgrade LED-hez képest. A mozgásmegjelenítés kifejezetten jó.
Álltalában Meleg színhömérsékletet választok, de azt itt túl erösnek/sárgásnak érzem, így maradtam a Normálnál. Véleményem szerint az okozza, hogy túl sok a kék. Ezt egy kalibrálás megoldja. Így a Home Cinema képmód tünik out-of-the-box legjobbnak.
SDR YT tartalmak rendben vannak, a HDR és DV kifejezetten csudálatos.
DLNA-n keresztül a saját lejátszója nem igazán akarja megnyitni az .mkv fájlokat, pedig tudtommal ismernie kellene. A Düne Dolby Vision-be beletört a bicskája, 10 másodpercenként egy jó nagy lag. Utóbbit a Vimu player telepítése orvosolta.
Ami relatíve zavaró, hogy digitális optikain megy a hang egy sztereó Edifier hangfalpárba és mintha szinkronizációs probléma lenne: késik a hang kb. 100 ms-t. Bár ez se mindig van így, de nem tudom hova tenni...zavaró. Föleg a beépített YT appban tapasztaltam. Az elözö Panasonic TV-mnél PCM-be állítva tökéletes volt mindig. Ha van megoldási javaslat, szívesen fogadom
XSX-szel nem tapasztaltam problémát, bár csak 60 Hz-cen használom ALLM-mel.
Az Ambilight még ha gimmicky is, de nekem ad az élményhez (5/10 fényerön, 1-gyes szaturációval).
Röviden ennyi. -
Alien!
senior tag
válasz
.kissnorbi. #31948 üzenetére
a 8303 méltó utódja az talán a 9206 a mostani szériából. ha van rá pénz, vedd azt!
-
.kissnorbi.
csendes tag
Sziasztok! 49PUS8303-at szeretnék nagyobbra cserélni. 58PUS8505 vagy 8506-ot nézegettem. Érdemes lecserélni? Mármint nyilván ugye nagyobb, de tudásban és műszaki paraméterekben mi a különbség a régi és a kiszemelt tv-k között?
-
Robertó79
tag
válasz
koppasz1986 #31935 üzenetére
.
-
Alien!
senior tag
válasz
koppasz1986 #31943 üzenetére
Ha egy streaming szolgáltatás hibás, de másik készüléken ebből a szériából nem, akkor a szerviznek kötelessége lenne ezt lereagálni szvsz. Továbbra is az a meggyőződésem, hogy ezek a példányok seljetesek, vagy panel vagy a p5 hibás bennük, csak ezt sosem fogjuk megtudni sajnos.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
Alien! #31938 üzenetére
Felhivtak az előbb :D Azt mondták egyszer már voltak ki és meglett állapitva hogy a tv az általuk tesztelt videón a minőségi szabványnak megfelel :D (komoly tesztelés vot amúgy kb 20 masodpercre belökött valami demót azt annyi volt) nagy flegmáskodva mondja hogy a gyártó nem vállal felelőséget a letöltött filmekért és youtube meg a streaming szolgáltatók képminőségért :D Akkor miért vállalnak felelőséget ezek a ge...ládák? Na remélem olyan rákjuk lesz mint ez a tv... lomtalanításkor meg kilököm ezt a szart
-
ozakila
tag
válasz
Samanbacsii #31940 üzenetére
Jaa,azt nem tudtam,hogy tányéros,akkor kell a beltéri,azt hittem kábel tv-ről van szó...
-
ozakila
tag
válasz
Samanbacsii #31932 üzenetére
Én is arra,azt a kártyát tedd a Tv-be,de a Digi esetén különben is csak a Filmnow,Felnőtt,és Hbo pakk esetén kell a kártya,az összes többi adás kódolatlan nem kell a kártya! A coax kábelt ami a Digi beltéribe van dugva,dugd át a tv antennabemenetére,és a hangold be a csatornákat,egy fogyasztóval,egy távírányítóval kevesebb lesz,és még a Soundbaros gondod is megoldódik,mehet az 1.Hdmi-be.
-
Alien!
senior tag
válasz
koppasz1986 #31937 üzenetére
nekem 7304-en legalább az sdr szép volt meg a Netflix Dolby Vision...
amúgy ez a furcsa, hogy az egyik tévé totál sz*r a másik meg hibátlan...
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
Alien! #31936 üzenetére
Nekem az sdr is ugyanolyan szar
a fényerőt 65-70 re kell minimum felvenni, hogy a sötét részekről a zöldülés meg kékülés megszünjön, de addigra már a fekete olyan szürke lesz mint egy rosszabb ips-en . Egyik ismerősőm ugyanilyen tévét vett pár napja lementem megnézni semmi ilyen probléma nincs neki rajta... összetenném a két kezem ha olyan kép lenne az enyémen..
-
Alien!
senior tag
válasz
koppasz1986 #31935 üzenetére
ezeken a tévéken csak SDR-t szabad nézni, esetleg olyan külső lejátszóval HDR-t ami SDR-re tudja konvertálni (mi box S vagy S905x3 CE-vel).
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
Alien! #31802 üzenetére
Ma írtam az ügyfelszolgalatnak , küldtem képeket ha kijönnek innen addig el nem mennek, míg el nem viszik a tv-t . Előfizettem direkt a hónapba a prime videora, hogy ne tudják a letöltött filmekre fogni a szar képet, szépen látszik hálistennek, hogy ótvar szar azon is. Ha leállnak variálni az 100% hogy előttük állítom bele a baltát
-
Alien!
senior tag
válasz
Samanbacsii #31933 üzenetére
nem a a tévén kell kikapcsolni hanem a beltéri menüjében, ha lehet....
-
Alien!
senior tag
sb-be csak a tv-t dugd be, a beltérit meg egy régi hdmi kábellel a tévébe (vagy kapcsold ki rajta az ARC-ot)...
Amúgy az egész működésében számomra is volt logikátlan dolog. Nálam pl hol működött az erősítő ARC-on hol nem, mire rájöttem, hogy a tévére kötött androidos tv box okozza. Ha az utóbbi nincs áram alatt, akkor az ARC sem aktív....Ki érti ezt?!?
-
Samanbacsii
őstag
válasz
Alien! #31928 üzenetére
Digi beltérin le lehet tiltani?... Megnézem, jó lenne. (gondoltam nem arc képes hdmi vel dugom össze az sbvel) Amikor csak a tv és sb van össze kötve működik, ami érdekes, hogy a beltérit bedugom az sb. Hdmi in be (nem arc) akkor lehetne váltani az sb.n hogy melyik forrás legyen. Az arcos beltéri meg tudja zavarni a tvt akkor is ha az hdmi-in nem arc a beltérin?
-
Alien!
senior tag
válasz
Samanbacsii #31927 üzenetére
mivel 2 ARC képes eszközt dugtál a tévére, előjött az a probléma ami nekem is fáj, hogy a TV csak 1 HDMI-re tud kiosztani ARC funkciót. Szóval a megoldás valszeg az, hogy a beltérin menüből letiltod ezt a funkciót (vagy egy olyan HDM-be dugod ami nem ARC képes) így a Soundbaron fog jönni minden hang.
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok! Van egy 65PUS7304em és vetettem hozzá egy TCL TS8111 soundbart. Ha a beltérit a tv arc1 be dugom szól a tv, arc2 ből hdmit a soundbarba akár "hdmi in" vagy "hdmi out arc" ba dugom nem szól.
Ha a beltériből megy a soundbar in be és onnan arc outon ki a tv arc1 aljba akkor szól a soundbar DE ha a tvn más forrásból nézek valamit pl. Wifi NAS, akkor nem megy vissza a hang a soundbarba. A hdmi egyik gyári, a másik 2.0 arc hoz van. Hogyan kell helyesen összekötni, beállítani a tv-t hogy szóljon visszafelé is? Előre is köszi a válaszokat! -
blakey
titán
Rögzíts egy fél perces anyagot olyan csatornán, ahol van felirat, játszd le és az Options gombot nyomd meg, majd feliratoknál válaszd az automatikus lehetőséget, így minden csatornán ki lesz kapcsolva, vagy természetesen a "Ki"-t is választhatod, de akkor idegen hang esetében nem lesz felirat egyes csatornák esetében.
-
nagyfejü
őstag
-
evitiguF
senior tag
A switches 1080p-s megjegyzés azért volt ott, hogy azt jól tudja felkonvertálni, de igen, értelem szerűen 4K-s tévét keresünk.
Akkor marad a 9206, aztán meglátjuk, hogy tudja ezt beadni otthon...
-
Doller
tag
Sziasztok!
Hátha valaki hátha érintett a dologban és tudna segíteni!
A Philips 65PUS9206 esetleg a Mediában nem kerül forgalomba?
Náluk van egy 70 ezres ajándék utalványom...Köszönöm!
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
havernak keresünk egy megfelelő TV-t, ambilight miatt elsősorban a Philips lenne a cél.
Ami kritériumnak meg kellene felelni:
- 65" - se kisebb, se nagyobb, ennyit engedélyezett az asszonya
- VA panel
- Direct LED
- keret max 300kFőként TV adás, Youtube, Netflix, és a legfontosabb: Switch menne rajta. (1080p)
van olyan típus, ami a kívánalmaknak megfelelne?
(lehetőleg Media-Euronics-Emag elérhetőség)
Köszi! -
Begi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Philips 32pfs6805/12 TV. Eddig set-top box-szal volt hasznalva, de most be lett teve egy CAM modul. Minden rendben van, kiveve a feliratok. Valamiert automatikusan megjelniti a csatornahoz tartozo feliratot es nem talalom a modjat annak, hogy kikapcsoljam ezt a funkciot. Pontosabban csatornankent ki lehet kapcsolni az Options->Feliratok menupontban, de nem szeretnek vegigmenni az osszes csatornan.
Van erre valami trukk?Elore is koszi!
-
tutis
őstag
-
blakey
titán
Még Kryptonnál jelentkezett egy módosítás, ami többek között a win10 SMB módosításával volt összefüggésben és akkor úgymond eltűnt a tallózás lehetősége, helyette az eszköz neve vagy IP-címe és a felh/jelszó megadásával azonnal meglesz az SMB kapcsolat (ez korábban is működött). Kodiban a szolgáltatások alatt legyen bekapcsolva a minimum és maximum SMB protokoll, illetve OS szinten is engedélyezett legyen.
-
tutis
őstag
válasz
Hrabovszki #31899 üzenetére
upnp-be el tudod érni, winbe engedélyezt az mediastreaming megosztást. SMB nem működik az új kodival, én már szenvedtem vele eleget. a vicc az hogy az VLC meg smb-be éri el
-
miauut
tag
Üdv.
Milyen vezeték nélküli fejhallgatót ajánlotok egy 58" tvhez? -
espi38
őstag
válasz
Hrabovszki #31900 üzenetére
Hát akkor te szerencsés vagy.
Nekem a Vodafone mediacardot nem fogadta el, érdekes módon amit lecserelt volna abban hibátlanul működik.
Boxot nem szeretnénk helyette igy megy vissza.
Mondjuk a képe se kimagasló annak ellenére hogy jó tesztet írtak róla. A Samsunghoz képest gyenge képe van ez van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged