- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
koko00869 #32599 üzenetére
A Philips speciális képfeldolgozása (pl. kontraszt vágás hiánya) miatt a 'fényesség' beállítás kicsit csalóka. 'Brightness' tesztvideókon valóban 63-75 értékek adódnak, azonban ha jobban megnézed filmeknél pontosan 50-nél van referencia fekete (nem véletlenül 50 az alapbeállítás). De nyilván úgy állítsd, ahogy neked kellemes.
-
koko00869
tag
válasz
alaves #32598 üzenetére
@Alien! - köszönöm!
@alaves - neked is köszönöm! Ki van kapcsolva minden, Filmmaker, vagy HDR Filmmaker vagy DV dark preset-et használok. A Fényerő növelését szoktam Minimumra tenni, meg a Fényességet feljebb tolni 50-ről 60-65-ig. HDR Játékkal kísérletezem még, hogy az HGiG-t hogy érdemes használni. Szerencsére találtam róla jó leírást. -
alaves
addikt
válasz
koko00869 #32594 üzenetére
Kiindulásnak: [link] fényesség = 'brightness' ; OLED kontraszt = OLED pixelek fényereje.
A 806-os alapból nagyon jó fényerővel rendelkezik, először kapcsolj ki minden képjavítót, utána kapcsolgasd vissza, ha neked nem megfelelő, de akkor már eltérsz az eredeti ('audiophile' szóhasználattal a 'lineáris' képvilágtól). A 'fényerő növelése' pl. az SDR-t próbálja HDR-esíteni. A HDR Perfect dinamikus tónusáthelyezéssel és kontraszttal dolgozik. Ezek átrendezik a HDR EOTF görbéjét, más lesz a kép. A HDR/DV OLED kontraszt lehet 100-on mert HDR-ben a csúcsfények kis ideig jelennek meg, ha bántja a szemed akkor csökkenthető (nálam 75). -
migabi24
nagyúr
válasz
Pandimakaay #32596 üzenetére
Első körbe kapcsold ki, aztán meglátod.
-
Alien!
senior tag
válasz
koko00869 #32594 üzenetére
Az Oled kontraszt (illetve általában a kontaszt) a Philipsnél a háttérvilágítást állítja, a Fényerő a feketeszintet szabályozza. A HDR Pefect látványosabbá teszi a HDR filmeket, kiemel bizonyos tartományokat 3 féle erősségben. Amit én használok: SDR-t AI módban nézek 80-as oled kontraszttal, HDR-t pedig 85-el, itt a HDR Pefect Auto állásban van nálam. Bár többeknél megszokott, hogy SDR-re elég az 50, HDR-re viszont 100-on tolják. Nálam csak célzottan megy a tévé, max Netflix + filmek, tv adás nincs, ha lenne akkor 50-en menne az SDR nálam is.
-
koko00869
tag
Sziasztok! Oled 806 - mi a különbség a következő opciók között: Fényesség, Oled kontraszt, Fényerő növelése és az HDR Perfect? Úgy látom, hogy mindegyik a fényerőhöz nyúl hozzá valahogyan, de nem értem a logikáját. Oled kontraszt szinte minden módban 100-on van, de ha jól értelmeztem az eddig olvasottakat, akkor az nem feltétlenül jó. Szeretném érteni, hogy ezek hogyan működnek. Tudtok ajánlani valami jó leírást hozzá?
-
migabi24
nagyúr
válasz
Pandimakaay #32591 üzenetére
Szerintem a mozgás javítás okozza, próbáld meg kikapcsolni.
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, van egy pus8505 tvm. Netflix alkalmazast hasznalva erzekelunk ilyen mini szaggatast, laggolast. Valaki hasonlo tapasztalat? Lehet ezzel barmit is tenni? Koszi elore is.
-
anrab
addikt
Most néztem az expert bemutatóját egy 8556-ról és ezek szerint a 6-ra végződő szériákban már van Google böngésző!?
-
rainman72
nagyúr
válasz
lenrok #32569 üzenetére
A 215ezres ára az 50PUS8506-nak kicsit magas jelenleg,de sajnos ez a tendecia a piacon jelenleg.
A széles színskála ennél a modelnél jobb színeket eredményez,mint a 7056 VA panelje ami nem támogatja ezt.
Illetve az ambilight ami még jobban eladja a tvt,megéri kipróbálni.Szóval ha nem sajnálod rá a pénzt akkor jobban ajánlott.
2021s model még nem járt nálam,de az előd 8505 MVA panele tényleg nem annyira fakulós mint például a 2020s 7805 VA panele az én véleményem és szemem szerint.Ha meg láttad élőben milyen egy VA panel az csak előny,mert itt leírva nem olyan mint élőben látni. -
rainman72
nagyúr
válasz
djnice #32568 üzenetére
De ne oledhez hasonlitsd vagy ird oda mert igy nagyon félrevezető mások számára akik olcsobb tv-tv szeretnének és jobb képminőséget.Nem kérem a videot,felesleges
Az hogy oldalra fakul meg miért nem normális?Ez a VA panel ott kell reklamálni ahol kitalálták anno.Ez a topik meg nem az oled topik szóval igy nem is az az "isten" itt.
Ki indulásnak a legtöbb ember még led tvt vesz,és mind1 milyen márka lesz kompromisszum.Ahogy én észre vettem ilyen szempontbol az egyik legjobb választás a Philips,a saját hibáival is.
Szóval magyarázat nélkül ne állits valótlant,köszi -
-
-
rainman72
nagyúr
válasz
lenrok #32560 üzenetére
Igen hozzá tesz,és jó választás.
Jó képminőséget képviselnek a Philipsek.
Nálam egy hasonló belépő Lg nanocell-től is jobbat.
Ez a model is tudja és benne a Philips P5 képfeldolgozó procija ami pl a 7906-ban nincs benne.Plus idén már vékony keretet kapnak,jobban mutat.
50"-ba VA panel jár,ezzel tisztábam vagy,nem rossz értelembe.Jobb kontraszt,fekete de inkább középről nézős. -
lenrok
tag
Sziasztok
A Philips 50PUS7506/12 jó választás a maga kategóriájában? [Ebben] a videóban meggyőő. Vagy mást ajánlotok?
Illetve soha nem láttam még Dolby Vison képet érdemesebb olyat választani ami ezt tudja? Tényleg sokat hozá tesz egy Netflixes filmhez/sorozathoz? -
Kicsit össze vagyok zavarodva, PUS8506-os most akkor melyik szinkronizációs eljárást használja? Mindegyik oldal mást mond....
Philips: HDMI VRR, de pl. a PUS9206 alatt Freesync Premium-ot is ír.
Toengels: HDMI VRR, de pl. a PUS9206-nál Freesync Premium-ot is ír.
Displayspec: HDMI VRR + Freesync Premium
FlatpanelsHD: Freesync -
RAiN91
őstag
Sziasztok,
50PUS7805 modell (Saphi rendszer). Olyan problémám van, hogy ha hálózatról szeretnék filmet lejátszani (NAS-ról), úgy, hogy a TV-n rámegyek a forrásoknál, hogy "Hálózat", akkor mindig kiírja, hogy csatlakozzak a hálózathoz. Csatlakozik is sikeresen, kiírja, de aztán vissza dob a TV adáshoz. Ha utána újra hálózatot választom ki, megint ugyan ezt csinálja. Kábelen csatlakozom, nem Wifi-n. Mi lehet a gondja?
-
lenrok
tag
Üdv
Ez milyen panellal van szerelve? Nem találom a googleben.
[55PUS7506] -
minilego
senior tag
válasz
rumantamas #32542 üzenetére
A taviranyito akarja frissíteni magát.
-
válasz
rainman72 #32500 üzenetére
Érdekes, hogy a 8807-es modellből csak az 50"-osat látom VA panellel, a többi megszokott méretben nem írják, hogy jönne.
Diagonalen: verfügbar in 43-, 50-, 55-, 65-, 75- und 86-ZollVagy ez is mind olyan "prémium VA" panelt kap, mint a 2021-es PUS9206?
-
rainman72
nagyúr
válasz
rumantamas #32542 üzenetére
Ki lehet kapcsolni a képernyőt,keresd a menüben.
Ez a táv-elem probléma már nekem is volt.
De nem emlékszem hogy egy jobb elem vagy a távirányitó frissitése oldotta-e meg -
rumantamas
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Philips televiziom (philips-55pus7855-12-4k-ultra-hd-led-smart-tv), ahol felmerult par kerdesem:
-kilehet kapcsolni a kepernyot ugy, hogy a hang aktiv maradjon?
-kiirja mar feleve, hogy elerheto szoftverfrissites, de ha ramegyek akkor mindig feldobja, hogy a taviranyito eleme meruloben es csereljem ki. Hiaba cserelm ki, kiirja (aldis elem) -
lenrok
tag
Sziasztok!
Ha jól értelmezem mVA panel egy VA panellel szemben, jobb betekintési szöggel rendelkezik? Érdemesebb inkább egy mVA panelest választani (200 ezres kategóriában) ? -
Bigmasterl
tag
Sziasztok!
Az alábbi jelenségre szeretnék megoldást találni:
PUS8506 om JBL Bar5.1 el van összekötve hdmi n keresztül. A soundbar hdmi arc ra illetve a tvn is az arc ra. A tv kikapcsolása után standby ba kapcsol a hangcucc viszont pár perc múlva újra bekapcsolódik és úgy marad. Nem értem miért csinálja mindezt. Tudnátok tanácsot adni? Köszi előre is -
koko00869
tag
Sziasztok!
Tud abban valaki segíteni, hogyan jegyeztessem meg a tv-vel, hogy egy forrásra kapcsolva egy adott képernyőmódra váltson minden esetben? Oled 806 a delikvens és számítógépre váltva a Monitor módot nem hajlandó megjegyezni, mindig be kell állítanom. Minden egyéb forráson kezesbárány, csak itt nem. Tudok valamit kapcsolni akár a gépen (win 10), akár a tv-n? -
rainman72
nagyúr
Kell egy 75s VA Philips
Ez a 8506 biztos nem VA??
Nincs vhol kiállitva,nézelődjetek köszi -
stefi68
addikt
Mostanában feldob egy hibaüzenetete a 8505-ös.
Nagy nehezen sikerült elcsípni...
Mi a fene lehet ez?
A megjelölt ModernClientData fájl megnézhető ITT.
A fájlnak eredetileg nincs kiterjesztése, én adtam neki TXT-t, hogy olvasható legyen.
Egy sima szövegfájl tele parancsokkal. -
joergie
őstag
tudja valaki hogyan állítsam be, hogy ha nem érkezik jel a tv-re(adott időn belül), akkor kikapcsoljon? csak automata alvást tudtam beállítani, ami így is úgy is elkezd kikapcsolni 2 óra után, akár jön jel akár nem(alapvetően pc-ről jön a jel, tv-nél nem tudom hogyan reagál, de pc-nél érdekel a jelenség). Az hogy hozzányúlok a távirányítóhoz vagy sem, nem releváns.
43pus7805 -
Gabir
aktív tag
Nem. pl a viasat3 pár másodpercig oké, aztán 4:3 (összenyomott emberekkel)
De ilyen a moziverzum, rtl+ és a viasat6 is.
Digi a szolgáltató.
Anno visszamentem a boltba, de csak a szervizbe leküldést tudta mondani a tag, aki ott volt. Én pedig nem akartam hetekig TV nélkül lenni, így maradt.(kíváncsiságból megnéztem két készüléket ott egy 7805 és egy ugyanilyen 8535-t. Előbbi rendben adta,igaz nem androidos, a típusazonos viszont ugyanígy inaktív menüponttal örvendeztetett meg. Ebből azt gondoltam hogy gyárilag sikerült ilyen kiválóra megírni rá a szoftvert. A filipsz szerviz azzal a nyelvtörő szervizessel szintén megér egy misét.. nagy nehezen szoftverfrissítést javasolt, és hogy elküldi a gyári programot e-mailben, na ez már nem történt meg. Gondoltam azóta többünk hozzájutott ehhez a típushoz és hátha van tipp vagy megoldás erre. -
anrab
addikt
-
anrab
addikt
válasz
Alien! #32514 üzenetére
Passzív 3D-s a philips cinema 21:9
Túl sokat nem használtam. Az említett film azért jó élmény volt így.bnorci71: én úgy tudom más gyártó nem is csinált ilyen képarányú nagy tv-t. Csak egy pár széria volt a philipsnek is pár évig.
Monitorok azok voltak/vannak több gyártónál is. -
-
rainman72
nagyúr
-
Alien!
senior tag
válasz
bnorci71 #32513 üzenetére
de ha már csak 16:9-re croppolják, és kvázi kicsit nyírbált Imax arány van, már akkor is sokkal látványosabb minden mint szélesvászon esetében.
anrab: így is van, de minimum a 3D megjelenésével kötelezővé kell volna tenni (oda nagyon kellett az otthoni képméret). Egyedül Cameronnak volt annyi esze, hogy az Avatart és a Titanicot is pl így csinálta meg.
-
Alien!
senior tag
válasz
bnorci71 #32510 üzenetére
a kettő nem ugyanaz!! Itt ahogy a gifen is látod, információtöbblet van, ha nagyítasz akkor csak a meglévőt skálázod, amellett hogy oldalról vesztesz. Ráadásul Netflix alatt nem tudsz képarányt sem módosítani.
amúgy a Vimu player Combined nagyítása az egyik legjobb kompromisszum ,ezért is szeretem használni.
-
bnorci71
addikt
válasz
Alien! #32509 üzenetére
de akkor az IMAX-hez a régi tv kel vagy oldalt marad csík...
nekem a mostani 55"-on nagyon tetszik, hogy a kép magassága is megvan az előző 40"-hoz képest
a kép oldala ha lemarad ritkán van ott dolog ami fontos lenne egyébként a lehetőség meg adott hogy magassághoz igazítsd a képet -
Alien!
senior tag
nem, félreértesz. Az Imax-nek pont az a lényege, hogy a vertikálisan megnövelt képarány miatt az egész látóteredet betölti, ezáltal sokkal nagyobb a képi információ illetve élmény.
itt látod a különbséget
Sok Marvel filmnek van ilyen verziója, ahol bizonyos jelenetek teli képernyőn futnak a tévén is. Engem még mindig az zavar, hogy pl egy Netflix is szélesvászonra forgat egy saját filmet / animációs filmet még akkor is, ha a szolgáltatását 99%-ban 16:9-es tévén nézik...Ennek így mi értelme van? Miért kell nekem 30-40%-nyi képernyőfelületen feketét bambulnom? -
-
Alien!
senior tag
válasz
AxBattler #32499 üzenetére
sztem nem lesz olyan prémium mint a 9206 szóval van remény azért. plusz bízom benne, hogy 100hz miatt nem lesz végre panellottós.
ezt az Imax enhanced dolgot valaki elmagyarázhatná. szóval lesznek olyan tartalmak mondjuk lemezen/Netflixen, amik felismerik a tévét és akkor sokkal szebb lesz tőle minden? Meg végre a 16:9-es tévén teli képernyőn mennek majd a filmek (ahogy amúgy alapból töklogikus lenne)?
-
bnorci71
addikt
válasz
Alien! #32494 üzenetére
talán PCM rémlik ,de nem merek esküt tenni rá
majd megnézem talán vasárnap mert nem leszünk otthon. Ami így utólag még mindig érdekes, hogy a HTPC win+Kodi ezt jól adja tovább HDMI-n az erősítőnek a Tv Android Kodija viszont nem.Ami még bosszant az erősítő OSD-je miért nem jelenik meg a TV-n?
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT