- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien!
senior tag
-
Alien!
senior tag
válasz
evitiguF #26114 üzenetére
egyelőre így áll, vizsgálják....
-
Mezcal
addikt
válasz
evitiguF #22571 üzenetére
Nézd meg, hogy hányan használnak VA paneles monitort az esportban, nem sokan, pont az input lag miatt, mivel sokkal nagyobb, mint IPS-en, TN-ről nem is beszélve. Ez a legjobb játékos monitork VA panelesek, ezzel nem tudok mit kezdeni, egyszerűen nem igaz. A legtöbb játékos monitor TN paneles magas képfrissítéssel.
-
-
Alien!
senior tag
válasz
evitiguF #21514 üzenetére
abszolút igazad van, de hidd el a nagy átlag ebből semmit sem vesz észre. Azt gondolnád a fórum miatt, hogy ezek fontos dolgok (amúgy azok is), de én a haverjaimon látom, hogy mennyire kevesen foglalkoznak ilyen mélységig a dolgokkal. Vesznek egy 4K tévét amin nézik az sd RTL klubot, meg a 480p-s Game of Thrones-t mert 4gigás a pendrive-juk...Elvétve van aki soundbart köt rá, és mindösszesen talán 1-2 aki 4K HDR-t néz rajta kiépített házimozival.
egyébként meg ez az egész a durva árképzésnek köszönhető, rengeteg licenszet kell már megvenni, plusz hatalmas a verseny is. 6 éve az én 7-es szériás tévém 1700euron nyitott használhatatlan smart rendszerrel, a 8303-asomat pedig 6 hónappal a megjelenés után megkaptam 250ezer alatt... de itt egy összehasonlítás
Szvsz ennek köszönhető manapság a filléres soc, a műanyag távirányító, vagy a totál elavult 100Mbites LAN is. -
Alien!
senior tag
válasz
evitiguF #21507 üzenetére
így van, de ettől még használható. a kadenciahelyességet amúgy nem igazán értem, nekem minden forrásből (Kodi, Youtube, Netflx Hbo Go) tökéletesen sima a lejátszás. PNM: egyenletes beállítással. Egyetlen eldobott frame vagy akadás sincs, ami kérdőjelezné a kadenciahelyességet. Másképp fogalmazok: PC + Madvr vagy s905x box-szal is ugyanazt a folyamatosságot kapom, mint ATV-vel, csak az előbbieknél történik egy frekiváltás is. zéró a látható különbség nálam.
btw mutass egy ATV-s kínai boxot tízezerért, ami tud netflix 4K-t, hd hangsávokat, Youtube HDR-t, és ezt mind kadenciahelyesen.
-
Alien!
senior tag
válasz
evitiguF #21492 üzenetére
ez régen sem volt másképp, csak akkor jobban elfogadta mindenki. A smart rész a trendeknek köszönhető marketing feature volt régen, ami manapság valóban értelmet kapott a streaming miatt, de nekem simán csak egy másodlagos plusz pl. Mindenre van eszköz itthon, evvel együtt a 8303asom androidja meglepően jól teljesít (Kodi, Emby, Netflix, Youtube, Chromecast vonalon) az esetleges korlátaival együtt. Nálam az esetek 80%-ban a belső Kodi van használva pl.
-
Alien!
senior tag
válasz
evitiguF #21191 üzenetére
olyan mozgást ne várj mint a régi 9-esé. Abban egy 100hz-es 2ms válaszidejű panel volt, a mostaniban meg egy 60hz-es. Sajnos ebben az lcd szériák butulnak évről-évre. Próbáld meg a Natural motiont "egyenletes"-re állítani, akkor valszeg nem szaggat be gyors mozgásnál.
-
hungromit
csendes tag
válasz
evitiguF #21111 üzenetére
köszi a képeket és a videót, hát ez így ezek alapján egész másnak tűnik és bár halványult most úgy érzem, de ha ez ilyen homogén is tud lenni, akkor úgy tűnik csak én szívom meg mindig a rossz panelekkel, így szerintem csere lesz megint, bár már kezdem kicsit unni...
-
hungromit
csendes tag
válasz
evitiguF #21105 üzenetére
ez konkrétan ez a videó volt: https://www.youtube.com/watch?v=9eT9PEHayVk
szerk: de most meg nézem és esküszöm kevésbé látszik, mint pár napja, létezik, hogy "visszahúzódott"? -
Trak
addikt
válasz
evitiguF #20985 üzenetére
Az összes google-n megtalálható fórumot átolvasva találtam ezeket az infókat:
PUS7304 modellek paneljei:
43", 55", 65" - IPS
50", 58", 70" - VA
Az előző 8008S-em IPS volt, azon volt kis bevilágítás, ezen semmi ilyesmi nem tapasztalható.
Ha nagyon oldalról nézem (annyira, ahonnan már amúgy sem nézném), akkor romlanak azért kicsit a színek, az előzőnél ilyen nem volt.
Szerintem ez a 70"-os VA paneles. -
HD
csendes tag
válasz
evitiguF #20677 üzenetére
Feltételezem arra alapozza, hogy személyesen megtapasztalta, vagyis látta. Saját véleményem szerint is jobbak, szebbek a színek az IPS panel esetében. Volt lehetőségem sok tv-t használni, próbálni, vagy csak beállítani, ezek alapján tapasztaltam ezt. A fehérvári Philips-ből is anno sok készülékem volt, amiket aztán használtam is sokáig. Nyilván mindenki azt vesz amit akar, amiben hisz, amit szeretne és megtud fizetni. Senkit semmiről nem akarok meggyőzni, csak én is leírtam a saját tapasztalatomat, ahogy azt már korábban többen is megtették és nyilván ők is ezt látták nem hülyeségből írták le. Szeretem azokat a megrögzött embereket, hogy csak a VA panel, és hülyének nézi azt aki esetleg mást mer mondani. Amúgy meg a TV gyártok sem hülyék, ha nem kellene az IPS panel, akkor biztos nem gyártanák, csak a VA-t. Amúgy jelenleg egy 65PUS8503-am van IPS nano cell és (SZERINTEM), brutális jó képe van bárki meglátja ismeretségi körben, barátok, olyanok is akiknek fogalmuk sincs, hogy IPS/VA/OLED stb, megjegyzik, hogy milyen „szép” természetes a kép.
-
sirarcheer
senior tag
válasz
evitiguF #20726 üzenetére
Eggyel korábbi android verzió, sem Dolby Atmost, sem Dolby Vision (HDR) szabvány támogatás nincs. . 2018-as verzió.
-
pixta78
senior tag
válasz
evitiguF #20683 üzenetére
Teljesen igazad van. Sok összehasonlítást olvastam és néztem a témában, markáns különbséget nem láttam ezeken keresztül. Szabad szemmel, egymás mellett sajnos nem volt alkalmam tesztelni.
"az IPS mintha egy kék szűrőt kapott volna. 11:40-nél/től ahol a zöld mohás fal látszódik
"
Ezt én sem értettem, de talán az összes általam látott videó közül ez mutatja legjobban a különbségeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE65QN85DBTXXN) 165CM 4K NEO-QLED PRÉMIUM ! UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN90FAT) 190CM 4K NEO QLED SMART 165HZ 2025-26 MODELL! AKCIÓ
- LG (86UT81006) 218CM 4K SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Gyári független / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest