- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz
blakey #39351 üzenetére
Maven Kodinerds 20.0-Alpha2 (19.90.705) érdekes ez valami 2022.08.09 verzió azóta nem is frissült. Lehet törlöm is a francba. a 'sima' Kodi 2024 verzió és az is lejátsza a DV tartalmat
Azt hiszem HDR/DV miatt raktam ezt fel anno nem is volt eddig gond.
köszi a linket, ismerem csak ugye az egy 2013-as írás, -
-
belashx
senior tag
válasz
blakey #39334 üzenetére
Köszi!
Most aztán megnyugtattál.Írtam, hogy volt full reset, de az nem segített.
Majd' 1,5 évig nem csinált ilyet, csak idén kezdte, és talán FW frissítés után jelentkezett, de ebben nem vagyok biztos.
PC-n viszonylag egyszerűen megoldom, csak a HDR-t kell be- és kikapcsolni. A boxon meg Plex, valami HDR/DV tartalom elindítása, majd kilépés az ügymenet. -
istvansebok
tag
válasz
blakey #38111 üzenetére
Szép a kép kifejezést nem a felületre értettem, hanem a lejátszott kép tűélesebb.
Használok már vagy 10 éve Kodit, de a külső androidos boxról szebb képet tudott tolni, valós 4K- ban.
Viszont a telepített igaz, lejátszik mindent, de ezt a képvilágot meg se közelíti mivel csak 1080p-t tud. -
gyimger
őstag
válasz
blakey #38107 üzenetére
Köszi és Neked is, MadMancs. Most beizzítottam az SMB megosztást minden között. Végül is biztosabb megoldásnak látszik, a fájl mellett lévő feliratot is automatikusan felismerte (az emögött meghúzódó miérteket nem tudom). A legnagyobb fejtörést az okozta, hogy a Windows profillal kellett belépni, de megoldottam.
Most már tényleg csak egy NAS kellene.
-
-
gyimger
őstag
válasz
blakey #38105 üzenetére
Ezzel úgy vagyok, hogy minden módosítás nélkül látja a telefonos VLC a megosztott mappáimat (régóta használom, még az okos TV előttről), az SMB-hez elég hosszú volt a tananyag és a Windows szolgáltatásokban kellett nézelődni. Az UPnP megosztáshoz csak egy Media Player kellett
Amúgy most töltöttem le a File Commandert és átmásoltam hálózaton keresztül a feliratot és a filmet is, VLC-ben engedett feliratot választani tárhelyről (hálózatról egyik app se látta). -
gyimger
őstag
válasz
blakey #38096 üzenetére
A Windows 10 adta DLNA megosztást látja, de csak az app, egyszerűen nincs sehol más lehetőség, csak 3rd party. A source listában csak HDMI-k vannak, meg a digi/analóg tv csatornák. Mondom, még az USB flasht is külső app kezel a hivatalos útmutató szerint is.
Úgyhogy már nem is próbálkozok, már csak keresni kellene a VLC-nek egy alternatívát, mert eléggé megszenvedte például a képek lapozását. -
dvogabi
tag
válasz
blakey #37778 üzenetére
Sziasztok!
Bekapcsolt pc-tv mellett nekem is kisült egy videókártya HDMI csati, sőt cimbinél (samsung tv samsung noti) bekapcsolt állapotba kötötte össze a notit a TV-vel.Eredmény a notiban alaplap vinyó (és már nem emlékszem mi) kisült.Nem volt földelt a konnektor amibe a TV be volt dugva (bár a két villás dugóban ha jól gondolom eleve nincs földelés) persze garis nolt a nootebook, de a szervíz visszadobta user erorr-al.Én írtam a szervíznek, hogy akkor miért nincs k** nagy betűs figyelmeztetés erre?"Méltányosságból" cserélték gariban a noti alkatrészeket.Fogyasztóvédelemmel kell fenyegetőzni, akkor sikerül. -
-
dolon75
senior tag
válasz
blakey #37778 üzenetére
pl a tv-m, philips 806, ki sem kapcsol, amikor megnyomom a gombot, csak aludni megy.
ha hot plugged, akkor nem okozhat gondot.
nem azt mondom, hogy most cibaljuk ki/be percenként, de egy átlag felhasználás során nem szabad gondnak adódnia.szerk.
a hot plug pont azt csinálja, hogy nem megy jel, ha a megfelelő vonalon nincs kapcsolat.
Így a levegőben lévő kábelen nincs jelfolyam. -
Knight666
aktív tag
válasz
blakey #37778 üzenetére
Erről én is most hallok először. Igen, nem nagy kényelmetlenség kikapcsolni legalább az egyik eszközt csatlakozás előtt. És nyilván nem teljesen egyforma a hibalehetőség kockázata ha így jársz el. De az azért kicsit erős megfogalmazás szerintem, hogy "Soha, semmilyen körülmények között", amikor a szabvány része a funkció (hozzáteszem, én úgy tudom, nem csak a HDMI-nél, hanem pl. a DisplayPort-nál, DVI-nél, sőt, a VGA-nál is). Ha egyik eszköz használati utasítása sem tiltja ezt, akkor mi alapján hibáztatható a felhasználó? Ez szerintem nem a "Nem szabad macskát szárítani a mikróban." esete
.
-
Degeczi
nagyúr
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
blakey #36285 üzenetére
Na azért ezt nee mondd még, a eladást...
A hangstílus módját használnám a HDR Játékon belül nem a Játék hangstílusét, hanem Személyest (ami csak a hangra vonatkozik) de megnézem hogy a a Játék nevü hangsítlust be tudom e állítani, olyanra mint amilyenen a Személyes van.
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
blakey #36268 üzenetére
https://developer.android.com/tv/release/12
Olvasd el, mit ír, hogy az e ez szerinted. És van 13-as is már : d Most akkor ez hogy is van? Fel lehet ezt dobni valahogy okosba ha onnan letöltöd?: D Még nem néztem.
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
blakey #36264 üzenetére
Na hát de csessze már meg a Andoid 10-11 meg minden akkor : D A 12-es, amit tv-re van android, az elvileg pont ezt javítja, hogy ott már ez jobban van kezelve, a pulldown.Ha nem tévedek. Nem elég, hogy a oled-nek is van gyerekbetegsége, még ez is.
Egyébként arra a felvetésre nem mondták, hogy nem lenne lehetséges, amit írtam, hogy a OLED, lehetne e technikailag vhogy olyat kifejelszteni a válaszidőre tud hatni, algortimus/szoftveres úton, módon. Szerintem bele tudnának nyúlni így a panelbe.
@Zsadi: : DDD na mondjad csak hogy keressek rá, Shiled izé, miez: D
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
blakey #36262 üzenetére
De pont csomóan azt beszélik, hogy ott gázabb a saját built in appoknál főleg: I've notice similar stuttering issues with the Netflix app because a lot of it's content is 23.976Hz which is why I've stuck to using my Apple TV 4K box because external sources
Igen és a végén írja, hogy ezért külső externál devicet használ. Na most én a Netflixet annyira kikerülni nem tudom. Illetve a belső forrásnál más pulldownt használ, mint külsőnél, ezért jobb utóbbinál. Ez se mindegy, de hát ez van. Ez a egyik szempont, másik amit olvasgatok ott is, az az h OLED. Bas*hatjuk : d Na de ha a belső app is tudna úgy futni mint egy külső eszköz - ha ez valid állítás, akkor az nem lenne rossz.
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
blakey #36146 üzenetére
Értem, hmm köszi.(edit: Bár nagyon rá tud állni a szemem a "hibakeresésre" és a részletek megfigyelésére: D) edit2: https://youtu.be/Evcorn5lggk?t=659
Továbbtekerve a videót, itt a nő arca... hmmm nem értem:/ A csávó itt már bekalibrálta a tvt, és az va nbennem, hogy ez a rész bármilyen kijelzőn nézve a videót is látszódna, amin most még nem tudok továbblépni : ( )
Gyári kapcsoló nem volt visszabillentve, bekapcsoltuk és rögtön hdm1--en jött be a tv. Nincs jel a forráson verzioban : d
De gondolom így is valid amit mondasz.
540-t megérne szerintetek?Ha nem is jönne be, gondolom 470-ért elmenne lazán, vagy 490. 3 év gari lenne rá, amikor elhozom.
Illetve: Ha már vannak itt Philips OLED-esek és esetleg láttak LG-t is. Mi az ami esetleg a Philips mellett szólhat még, egy C1/C21 mellett? Ambilight oké, de csak akad még különbség. A hangokban a mélyet mondanám, illetve vicces, mert talán a színek/képfeldolgozás utáni végeredméy természetesebb talán a Philipsen kicsit? Vagy mégse ?
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
blakey #36136 üzenetére
Lol: d valoban? Erről hallottam még : D.
Köszi a választ. Kiváncsi vagyok többieknek mi a tapasztalata.A reveiwknál HDTV test említette, talán a PH-s is h érdemes kalibrálni/utána lesz jó, de hogy egyébként alapból is jó képe van/kellene lennie. Ezért is érdekes ez a tapasztalás most.
Am tényleg minden jó, ott voltunk basszus... nagy volt a késztetés, de riadalom is, mivan ha nem fog tetszeni... túl sötét lesz? : D
A piros a HOME screenen is kicsit erős volt pl. Játékoknál annyira nem feltünő, de filmeknél kijön ha túl van tolva a szín kicsit.
Háromnegyed órát ott néztem, bár nyilván más ott, mint saját környezetben. A TV sajat távirányítója kicsit macerás - volt ott egy régi fekete Philips taviranyitó (MM-esek azt használják), olyan mint a itthoni-é, azzal könnyebben navigáltam: d "fogaskerék" setttingsel rögtön a Képmódokhoz vitt, míg a saját táv.ján nem találtam ilyet akkor. - összes beállításba se nagyon mentem bele (talán egyszer, játékmódnál lentebb vettem a színt, 70-ről 50-re, akkor vszont kicsit sötét volt) képmódokat néztem különböző videkon.Másik tapsaztalás: AI képmódoknál alul IFS (vagy mi) Világos és Sötét - ami a Szakértői sötét, vagy világos lenne ugyebár - azt valahogy mindkettőnél sötétnek éreztem
mondjuk kalibráló állványra raktuk ki
ami fehér, meg tényeg lehet elviszi a helység, de akkor is. LG-nél ugyebár igy van ez a két mód kiiírva, hogy Szakértői és ott kb az a legjobb ott - talán ez ilyen köztudott ott, ahogy ovlastam, hogy azok elég jó képmódok alapból. Itt mi a helyzet ezzel?
Frissítések javítottak a tv képminöségén OLEd806 ? Ebből a szempontból - Szerintem le se volt frissítve, csak azért.
-
Gabor970
addikt
válasz
blakey #36014 üzenetére
az volt a kiinduás, hogy blakey-nek érdemes-e cserélnie a 4 éves philips nem ambis tévéjét. Volt aki írta, hogy ő részben az ambi miatt cserélte. Erre reagáltam, hogy nem biztos, hogy másnak is érdemes ezt mint cserét indokló tényezőt nézni, mer nem mindenkinek jön be az ambilight. Nem az a lényeg, hogy én hogyan állítottam be. Számomra bazári csicsa, én a minőségi képet akarom nézni zavaró külsőségek nélkül. Jellemzően alig világosban nézzük a sorozatainkat, filmjeinket. Ha valakinek hasonló a nézési szokása, nem biztos, hogy az ambilight tetszeni fog.
-
Gabor970
addikt
válasz
blakey #36011 üzenetére
pont ez nem tetszett. Mikor sötét a jelenet, leveszi az ambilight fényt, olyan, mintha előrébb ugrana a kép. Én is a legkevésbé élénk verzióban haszánltam, de nekünk jobban tetszik nélküle. Az ember szeme a környezeti fényekhez is alkalmazkodik és amikor a tv körül fény van, akkor más fényerőt érzékelek a tv valós képéből, mint amikor nincs aura.
-
Cr00py
senior tag
válasz
blakey #35682 üzenetére
Több tv van itthon, más márkák is, de azok szinte azonnal igazodtak az átállításhoz. Ugye éjszaka kellett állítani, reggel első bekapcsolásnál már a helyes időt mutatta. Ez sajnos nem.
nem is feltétlen az idő a legnagyobb gondom, hanem ez az állandó csatorna mizéria. Össze-vissza vannak, hiába van kikapcsolva az auto.csat. frissítés, akkor is random frissítgeti. Bekapcsolásnál jön a szokásos " A csatornalista frissítésre került" üzenet.. olyankor már tudom, hogy megint órákat szenvedhetek vele. ( A többi tv-n is frissít, ha van valami csatornalista frissítés, de ott marad minden ahogy volt, maximum 1-2 helyet tolódik, ha közé jön 1-1 új csatorna.
Van itthon egy Lg tv is, az ettől újabb, de ott egy auto. csatorna keresést ha elindítok, 3-4 perc alatt megtalálja mindet, sőt.. sorba is rendezi, nem kell nekem vele szórakozni, itt meg össze-vissza.. van olyan csatorna, amiből 6-7 db van, különböző minőségben, elnevezve nincsenek, nekem kell keresgélni. Picit már unom, így inkább lecserélném, ezt meg elajándékozom valakinek.
FTTH Digi van egyébként, bár ez gondolom ebből a szempontból irreleváns. -
anrab
addikt
válasz
blakey #35644 üzenetére
Hát jól kiszúrtál velem.
Kikapcsoltam a tv-t és lehúztam az ssd-t. Majd bekapcsoltam és csináltam egy tv ujrahangolást. Megcsináltam a beállításokat majd kikapcsoltam. Csatlakoztattam az ssd-t. Bekapcsoltam a tv-t. Eltűnt az összes app és torrent. Illetve az ssd-n van de hát meg kell formázni. Újra át kell pakolni a progikat és telepíteni az apk-kat. Torrent, Chrome,stb. -
-igu-
veterán
válasz
blakey #35477 üzenetére
próbálkozom épp
Ha valakinek kéznél van a távirányító, tudna mutatni egy step by step beállítást?
Nálam szürke a HDMI Ultra HD menüpont, és azt mondja, a tv, hogy váltsak át arra a bemenetre, amit be akarok állítani. Igen ám, de akkor meg annak a bemenetnek a képét látom, nem a beállításokat...
-
-igu-
veterán
válasz
blakey #35474 üzenetére
170 euró volt a kalibrálás, nem fogok belenyúlni. Legalábbis először máshol fogom keresni a probléma okát.
@Alien!: igen, külső lejátszóval teljesen gyász. A tv belső lejátszójával nem tudom, mi a helyzet, de ma este kiderül. Ahogy írtam, a tv saját androidos felületén rendben vannak a színek. Filmet, egyebet nem teszteltem rajta tegnap este.
-
gyugyo79
addikt
válasz
blakey #35079 üzenetére
Kérdés ahhoz hogy földhurok legyen nem e kellene valami amin keresztül az létrejön.
Tehát ha nincs a TV-be semmi sem beledugva és a TV ugye egy nem földelt "borotva" zsinórral van a 220 -ba akkor is létrejöhet e. Szerintem nem, de ha alátámasztod valami jó indokkal akkor szívesen tanulok. Lehet én nem tudok valamit.Azért húzom ki a HDMI -t menet közben mert az kell, hogy váltani tudjam az adott opciót és prezentálni, hogy mikor semmi sincs bedugva a TV-be csak a saját nem földelt tápcsatlakozója akkor is ott a hiba.
A hiba igen tényleg olyan mintha földhurok okozná. Viszont azt hogy ha csak a saját tápja van beledugva + hogy nincs ott állandóan csak bizonyos tartalomnál?Az interferencia és egy hálózat rész pld. jó tipp és ki fogom próbálni. Köszi.
Mondjuk ez jobb lett volna ha attól jön aki a szerviz vezetőjepld. a nem látom a csíkokat helyett ...
-
dni
őstag
válasz
blakey #35022 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, a + gomb volt a megoldás. Korábban már mindenfélét nyomkodtam, nem tudom, hogy ezt miért nem találtam meg.
Még egy kérdésem volna, a bemenetválasztó oldalsávon, mely a sources gombbal hívható elő, hogy lehet "megnyomni" a narancssárga fogaskereket az adott bemenet mellett (pl. HDMI1) -
bnorci71
addikt
válasz
blakey #34457 üzenetére
a tuner is az alapon van mintha azt mondta volna a szervizes.
táp+alaplap+wifi modul+kijelző ennyi a tvén hiába kérem a szerviz nem dönt ők javítanak a támogatásra mutogatnak, a támogatás meg az írta legutóbb is forduljak a szervizhez ők tesznek javaslatot a javítás/cserére
-
bnorci71
addikt
válasz
blakey #34306 üzenetére
Miért tételezed fel a szervizről, hogy ne cserélte ki az alaplapot?
Rákérdeztem a kiszereltet el kel küldeniük a gyártónak. Az meg erősen összeesküvés elmélet, hogy a Philips is tud arról, hogy nem cseréltek alaplapot, de nem baj küldjétek vissza a tulajnak így hátha jó lesz. Ezt azért nem tételezem fel, semmi okom rá.
Ne haragudj, de ha a támogatás 3 hónap alatt 3 vagy 4 log fájl alapján arra jut csak, hogy alaplap majd a tv ugyan úgy hibás ott azért nem kicsi a baj. Szervizessel beszélgettem amikor elvitte. Van egy táp azt nem gondolná hibásnak hisz áramtalanítás után rendeben elindul a készülék. Van egy alaplap benne. Meg van a kijelző. Amire gondolni tudok még bár nem ismerem hogy néz ki belül az alaplap esetleg valamelyik szalagkábel, de ez csak találgatás.
Szerinted mi a rossz benne? Ha te tudod oszd meg a Philipszel és a szervizzel mert ők nem tudják.
Más nem írt? Dehogynem még én mondtam az illetőnek írjon a Philipsnek.
Nézd végig az Fw javításokat 2x van megemlítve a be nem kapcsolásos probléma mint javítás..Ja és a tv rosszabb mint volt.
Ma délelőtt egy EPG-visszatérés után.
-Tv adáson se kép se hang.
-A beállításokban a hang Tv hangszóró Ki állásban és nem váltható.
-Netflix Prime nem tudja a filmet elindítani.
-Kodi DV anyag ami tegnap simán ment csak akadozik szinte csak pufferel. egy másik filmet lejátszott persze hang nélkül hisz a beállításokba ki van kapcsolva a hang
-Youtubon nem tud elindítani lejátszást
- A tv kicsit zavarban van, sok mindent nem tud magáról a szerviz menü alapján
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
kikapcsolás után nem kapcsolt vissza csak áramtalanítást követően. -
-
Kroni1
veterán
válasz
blakey #33954 üzenetére
Közben rájöttem, hogy nálam a plex dlna nem csak homokórázott, hanem baromi lassu volt Kodiból inditva. Egy kisebb fáljt 1p után kb elinditott, de egy normálisabb méretűvel több percig szöszölt. Win10 PC-n is, nem kodiból hanem simán a fájlkezelőből megnyitva a plex servert először letölti az egész filmet egy temporary mappába.. Ezért lassu sztem kodi alatt is, gondolom ennek nem igy kéne működni, de plex alatt nincs sok beállitási lehetőség.
-
pajorgergo
aktív tag
válasz
blakey #33882 üzenetére
Nálam PC-ről mennek a 4K filmek a TV-re, még a TV hangszórója sincs használva, helyette egy JBL bar 5.1 van rákötve.
PC is a JBL bar-ba van követve így nem kell azzal bajlódni, hogy a TV áteressze a hangot a soundbar-nak, a "maradék" 4K HDR képet meg natívan küldi tovább a TV-reJelenleg egy 70PUS8506/12 és egy 65PUS9206/12 között vacilálok
-
rainman72
nagyúr
válasz
blakey #33882 üzenetére
De amikor 120-140ezer az 50"-os tv akkor nehéz kiadni egy nagyobb összeget nVidia Shield-re,Dune-re.
Marad a belső lejátszó vagy egy olcsobb kinai cucc.
És az emberek nagy része így gondolkodik minilego nem neked lett címezve
Ezt nem igazán lehet kitörölni a fejekből itthon. -
bnorci71
addikt
válasz
blakey #33825 üzenetére
igen kihúz bedug a megoldás, mint már sokszor
de bassz okostv-hez okoskonnektor ne máááááígy se férek a távirányítóktól
nem most pont nincs hozzádugva HDD egy egér van de ezt ha semmi nincs akkor is tudja csinálni, bezzeg amikor a diagnosztikai penrdive volt hozzádugva nem csináltaa nejem azt mondta vigyem a csába
el is gondolkodtam, de 3hónap alatt 100e bukta azért nem kevés -
P6y8tt
csendes tag
válasz
blakey #33719 üzenetére
Nem sokan vártak volna vele 4 órát az biztos, én két órát szórakoztam vele, de már a határon voltam annak, hogy visszaküldöm. Szerencsére a maradékkép törlés megoldotta, na most aki nem olvassa a PH dedikált oled topicjait az nehezen találta volna meg magától az biztos.
-
rainman72
nagyúr
válasz
blakey #33717 üzenetére
Az a baj hogy nem egy oldalon állunk a hiba okának a megállapításában.
Te másképp állsz a dolgokhoz mint én,mivel tudod miről van szó én meg ránézek és hánynom kell
(Csapd le csacsi)
És itt a kék autós képen,vagy a menüben is látszik hogy gond van.Mennyi idő mire az első pixel frissítés lefut automatikusan?
Vszinű hogy egy átlag ember addigra vissza küldi!? Ez a nem mind1.
Én így látom sajnos.Szimplán az oda figyelés sincs meg a gyártó részéről,és ez egy prémium tv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest