Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz Ear001 #71796 üzenetére

    De ezt lehet azért tovább is gondolni. Ténykérdés, hogy Szíria ég. Egy zsarnok despota írtja a saját népét tűzzel, vassal, gázzal. Nem katonák feszülnek egymásnak, hanem olyan korú gyermekek halnak naponta tucatszám, mint a mi gyerekeink. A kurdokat pusztítani akarják, csak azért, mert vannak, léteznek. Azt mondjuk, Európának meg kell védenie magát. Ha ezt sarkosan mondjuk, akkor azt is mondjuk, hogy azoknak az embereknek ott, Szíriában, el kell fogadniuk a sorsukat. De gondoljuk még tovább. Szíria nem kis mértékben azért ég, mert két nagyhatalom, Törökország és Oroszország bőven tesz a tűzre, saját politikai érdekeiket nézik csak, támogatják a már említett despotát, és bőven kiveszik a részüket a civil lakosság gyilkolásában (akár közvetve). Törökország és Oroszország, hahó. Két olyan ország, ahol már nem igazán beszélhetünk demokráciáról, amit egy-egy önkényúr vezet, és amelyeket szinte az egész világ elítél. Kivéve minket, az EU-ban mi vagyunk az egyetlen ország, amelyek kifejezetten demokráciának tekintjük őket, elismerjük a vezetőjüket, meglátogatjuk őket és ide is hívjuk őket, így ők elmondhatják, hogy az EU-n belül is van olyan ország, amely elismeri őket. Vezetőik feje pedig nyakig szorult Putyin és Erdogan seggébe. Akik égetik Szíriát, ahonnan menekülnének az emberek.

    Kérdés: ha eszkalálódik az ukrán konfliktus, az oroszok megszállják Ukrajnát, majd megszállnak minket is, és elindul a magyar lakosság tömeges mészárlása, akkor ugyebár mi sem várhatjuk el senkitől, hogy befogadjon minket? A kérdés hipotetikus, tudom, de a fentiek fényében a válasz egyértelmű. Ha arra voksolok, hogy a jelen helyzetben NEM JÖHET SENKI Európába, akkor arra is voksolok, hogy hasonló helyzetben az én lányom is a kezemben haljon meg, mert nem mehetek a szomszédba.

    Bonyolultabb ez a kérdés annál, mintsem legyen-e kerítés, vagy sem. Megjegyzés: ha nagyon jönni akarnának a migránsok, akkor jönnének, kerítés ide vagy oda. Bonyolultabb annál, mintsem az egyszeri választó, vagy akár a Fidesz politikusainak 99 %-a megérthetné(vö.: Németh Szilárd). Bonyolultabb annál, mintsem hogy Magyarország megoldja. Ki tudja, talán nem is lehet megoldani. De pl. kiállhatnánk mi is az orosz és a török politika ellen, és verhetnénk azon is az asztalt, hogy humanitárius katasztrófa van, és ha nem akarjuk, hogy eszkalálódjon (akár úgy, hogy milliók indulnak meg), tenni kell valamit. De nem jó, mert ezzel nem lehet választást nyerni, márpedig itt csakis ez a lényeg.

    És itt jön az egyik fő bajom. Határozott véleményem, hogy vezetőinket nem érdekli a valós probléma. Leszarják. Nem fontos. Nekik választást kell nyerni, és kiszámolták, hogy úgy lehet nyerni, ha állítunk egy könnyen felfogható, közös ellenséget. Ez A Soros és A Migráns. Ez kell ahhoz, hogy legyen még négy év, meg még nyolc, és még sok milliárd Mészáros Lőrincnek és Tiborcz Istvánnak. Ha a Habony-művek azt hozta volna ki, hogy be kell telepíteni 2,5 millió migránst, állampolgárságot adni nekik, szavazati jogot, és ezzel nyernének, megtennék.

    Az, hogy a kérdés bonyolult, és a "Stop Soros" segít átvinni az üzenetet, baromság. Ezzel nekem senki ne jöjjön. Ez egy borzalmasan végletes leegyszerűsítés, ami ráadásul hazugságra épül, mert 75 IQ felett mindenki tudja, hogy nincs semmiféle Soros-terv, én legalábbis még nem láttam egyet sem. Nekem is végtelenül ellenszenves a figura, és nem nagyon tudok azonosulni sok esetben az egyes támogatott jogvédők szélsőségesen liberális elveivel sem. De ettől még ténykérdés, hogy Sorostól nem kell az országot megvédeni. Én sem támogatnám, hogy fogadjunk be nagy számban menekülteket, de a kerítés nem megoldás. A sok milliárdnyi plakátpénz meg aztán különösen nem, ez egyetlen migránst sem tart az országon belül. Belegondolok, hogy esetleg ebből a pénzből valós problémát is lehetett volna megoldani... De nem, ez kampány, ellenségkép generálva, a tábor összehozva, és nem mellesleg még Rogán Tóni szomszédja is keresett rajta jó sokat.

    És a végszó: a legborzalmasabb az, hogy mindezek ellenére kénytelen vagyok azt mondani, hogy ma Magyarországon csak a Fidesz képes kormányozni. Egyik ellenzéki párt sem lenne képes önállóan kormányozni, az "összefogás" pedig, ami elég volt egy vasárnap Vásárhelyen, édeskevés lenne egy kormány megalakításához. Ez mutatja a totális csődöt: a kormány olyan, amilyen, az ellenzékre viszont egy csattogós falepkét sem bíznék. És az igazi kilátástalanság emiatt van.

    Bízni pedig csak egy dologban tudok: vezetőink (akár Orbán Viktor, aki kivételes képességű politikus) egyszer talán rábrednek, hogy ennek az országnak merre kell haladnia, és el is indulunk valamerre.

    Uff, beszéltem.

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés