Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AuraSync kibeszélő topic
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Értem.
# KaiotEch:
Igen, azt is olvastam közben az összefoglalóban, h van ilyen, h azonnali utalás, de az meg pont nem működik.
Ezek szerint azért nem, mert magyar a reg.
Mindegy, közben megtudtam, h hónap végéig él az akciós kupon, ha nem fogy el a roller, akkor még tudok belőle venni.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz KaiotEch #45196 üzenetére
Pffff..... pasztmek...
Külföldön is napok kérdése?
Vagy csak itthon ül rajta az Unicredit ennyit?Egyébként olyan régen használtam már a Paypalt, h a régi kártyám volt beállítva még. Nosza, hozzárendelném az újat, aminek a lejárati ideje ez a hónap (03/22), amit érvénytelennek tart, ezért nem tudtam hozzárendelni.
Köztudott, h a lejárati dátum végéig működik az adott kártya, de most egy ilyen ostobaság miatt nem fogadja el, mert a programozó aki ezt az opciót készítette, így írta meg a programot?!
És akkor ne legyek ideges.
Amit megvettem volna, meg le fog járni a kuponja, vagy elfogy. Mire odaér a Paypalhoz, már nem fog kelleni, utalhatom vissza a 100+ ezremet..
Azon az oldalon se fogadja el a bankkártyám, ahol vásároltam volna vele, gondolom ott is ugyanez miatt, mert ebben a hónapban lejár.
Aaaggrrhhh...Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Topikgazda
válasz Thunderzolee #45195 üzenetére
Mivel a Rafi és az Unicredit ahol a PP forintos bankszámlája van benne van az azonnali utalási rendben a pénz azonnal ott van, a könyvelése a PP által 1-2 munkanap, ha nincs elrontva. Saját, a neveden lévő bankszámláról megy és a közlemény rovat tartalmazza a Transfer id-et vagy magyarul az átutalás azonosítót.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Thunderzolee #45195 üzenetére
Az akkor működik, ha kártyával "topup"-olsz. Napok kérdése az utalás.#45197 V/: Hupsz, akkor lehet rosszul emlékszem. Mondjuk nem szoktam használni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Üdv!
Ha bankszámláról (Rafi) utalok pénzt PayPalre, akkor mennyi idő szokott lenni, mire odaér a pénz?
Azt hittem pár percen belül meglesz.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
World-Soft
senior tag
Köszi.
A pénzfelöltést úgy értettem,hogy sok sok éve különböző számlámról töltöttem fel pénzt,és azokra mind a mai napig lehetene kifizetést is indítani.
Azért csináltam egy tesztet,de most már nem tette be wise számlát. Sőt a befizetőnek sem a wise jelet meg hanem: PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, SCAHa jól értem ha van több számla amit kellene kezelnem időszakosan,akkor megadhatom többhöz is ugyanazt a telefonszámot?
Ugye ezek privát fiókok. Nem fog emiatt majd sírni a paypal?
Köszi. -
Topikgazda
válasz World-Soft #45192 üzenetére
Több számla társítható, csak valamilyen okból az automata rendszer blokkolja a következő számla hozzáadását, ezt kell kérni feloldani. Azután persze minkét bankszámlára kilehet utalni, bár azt hogy két forintos saját bankszámla legyen hozzárendelve abban én nem igazán látok logikát.
Az a szöveg kamu, nem kell feltölteni pénzt arról a számláról mielőtt hozzárendeled, bár ezt a részét hogy így működne én nem vettem észre: Kifizetni most azokat a számlákat ajánlja fel ahonnan már töltöttem fel egyenleget.
Arra tudok utalni amit hozzárendeltem, nem pedig azt amiről jött pénz. Most is megnéztem ha nincs hozzáadva akkor semmit nem ajánl fel, pedig bankszámláról lett feltöltve.Ja neked nincs kétlépcsős védelem beállítva, akkor eleve feladja azt amit látsz választásként. Mondjuk akkor is szoktak néha ellenőrző sms-et küldeni a belépéshez és az nem kapcsolható ki. De nem kell másik telefon nekem ugyanarra a telefonomra jön amit használok.
-
World-Soft
senior tag
Nekem az pont jó,ha a Wise számlára át tudok vezetni időnként és onnan majd elköltöm.
Mi ez a blokkolás? Egy Paypal számlához csak egy reál számla társulhat? Vagy utána az OTP és a Wise is választható lenne kifizetéskor?
(Kifizetni most azokat a számlákat ajánlja fel ahonnan már töltöttem fel egyenleget,viszont most azt írja,hogy feltöltés előtt már össze kellene rendelni. Mert arra is gondoltam,hogy ha megoldás,akkor előbb töltök fel a Wise számláról,hogy megjelenjen az is.)Én nem találtam olyat hogy kikapcsolás csak hogy sms/hívás vagy hitelesítő app.
De mikor most is 30 percenként állandóan sms kódot kell írkálnom be egy másik telefonról az nagyon idegesítő már.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz World-Soft #45190 üzenetére
Amit írsz az nem működik, ahhoz PayPal bankkártya kellene, de az még nálunk nem érhető el.
A Wise forintos számlát nem érdemes hozzáadni, hiszen arra is csak az egyenlegről tudnál forint pénzt kiküldeni, nem lehet automatizálni. A jelenlegi állapot lenne, annyi különbséggel hogy nem OTP-s bankkártyát, hanem majd a Wise bankkártyát használod fizetésre a kiutalás után.
A második számla hozzáadása, mert akkor gondolom az OTP-s hozzá van rendelve egy blokkolás feloldási kérés lenne azért írják azt a szöveget.
Ha írsz az ügyfélszolgálatnak és Wise-t említed akkor nyavalyoghatnak olyat hogy nem lehet hozzáadni, de ez nem igaz, mert hiába belga bank az a számla teljes körű forintos bankszámla, másik forintio számlát akarsz hozzáadni és ezért kéred a blokkolás feloldását, nem kell különösebben részletezni.A másikra:
Vagy kikapcsolod a hitelesítéseket és nem használsz -ez nem igazán jó ötlet- vagy sms hitelesítésre állítod át, a PP ujjlenyomatos esetén is maradna az sms.[ Szerkesztve ]
-
World-Soft
senior tag
Van egy Wise számlám. Azt hogy tudnám hozzá rendelni a paypalhez. (Revolut is jó lenne,de ott nincs saját hu számla)
Azt szeretném elérni,hogy ha bemegyek egy boltba,akkor tudják vásárolni bankkártyábal úgy hogy igazából a paypal fiókomat fogyasztom.
Erre lenne jó ha át tudnék vezeti közvetlenül pénz és nem mondjuk az OTP-hez,majd onnan tovább,mert annak semmi értelme nincs.
Próbáltam beírni a Wise számlaszámomat de azt mondja:
A számla társításához egy kis segítségre van szükség. -
World-Soft
senior tag
Látom ha előre készülök,akkor lett volna lehetőség menteni a hozzáféréseket.
Sajna nem is gondoltam,hogy ezt a Google nem köti hozzá a fiókomhoz,vagy hogy nem tudok egy mozdulattal az sms-re visszaváltani.
Ugye most használtam ezt először.
Igazából nekem ez az egész macera. Több fiókot kell kezelnem és nem értem miért nem elég a telón az újlenyomat hitelesítés. Nincs nálam a másik teló,akkor nem tudtam belépni vagy marad ilyen köztes progi.
Nem lehetne ezt kikapcsolni? -
Topikgazda
No azért volt olyan hogy sikeresen feltörték azt rendszert is, de mint írtam működik már az hogy lényegében "klónozod" az egészet egy tabletre vagy egy másik telefonra és bármikor visszamehet egy másik telefonra, nem kell a fapados módszer. És lehet hogy csak pénzhez hozzáférő mint a PayPal mented el, ami egyszerűen visszaállítható azt meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Ezek nem túl biztonságos módszerek, arról nem is beszélve, hogy nekem pl. 23 fiók van beállítva jelenleg 2FA-ban, egyenként mindnek lementeni a biztonsági kódokat... macera, arról nem is beszélve ha ahhoz hozzáfér valaki, akkor minden account-omat felfedi rögtön... Szóval én még mindig a Microsoft-osban bízom, abban még nem csalódtam.
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Topikgazda
Már megváltozott 2020-ban a Google rendszere is, behoztak egy biztonsági visszaállítási lehetőséget.
Egyébként meg a kódokról is lehet csinálni biztonsági másolatokat és azzal átvinni egy új készülékre vagy eleve átmásolod egy másik biztonsági eszközre, telefonra, tabletre.
De eddig is volt két módszer:
Amikor beállítasz egy alkalmazást a Google Authenticator használatára, a folyamat befejezése előtt négy biztonsági kódot kapsz. Ezeket ki kell nyomtatnod vagy el kell mentened valamilyen formában. (Valójában a Google megkér téged, hogy a telepítés befejezése előtt írd be az egyik kódot egy mezőbe, csak azért, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elmentetted őket.)
Mindenképpen jegyezd meg őket; esetleg nyomtasd ki és tedd biztonságos helyre, vagy hozz létre egy PDF-fájlt, és mentsd el oda, ahol senki más nem fér hozzá. Ha a telefonodnak befellegzett, akkor ezek a kódok segíteni fognak az új telefonon történő hitelesítés helyreállítására.
A biztonsági mentés létrehozásának egyik módja a telefon elvesztése esetén az, hogy készítesz egy képernyőképet a vonalkódról, amit minden 2FA alkalmazáshoz létrejön.
Ha elveszítetted a biztonsági kódjaidat, de elmentetted a képernyőképet a QR kódról, amit eredetileg használtál az alkalmazás hitelesítésének létrehozásához, akkor most ezt a képernyőképet használhatod a hitelesítő adataid létrehozására az új telefonon.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz World-Soft #45183 üzenetére
Nem, mint írtam a fiók belépési dolgai nem intézhetőek más módszerrel, törnék fel a fiókokat. Sms-es lenne a jobb másodlagos és egy másik telefonszámra.
-
World-Soft
senior tag
-
Topikgazda
válasz World-Soft #45181 üzenetére
Csak telefonos hívással lehet kikapcsoltatni a hitelesítést, (biztonsági okokból nincs más lehetőség) ami egyébként meg van 5 perc alatt és van magyar percdíjas telefonszámuk, Magyar idő szerint 09:00-17:30 munkanap, 06 1 777 7944 benne az Összefoglalóban, persze angol a beszélgetés nyelve, de tolmács is jó, ő beszél te pedig megadod a válaszokat a kérdésekre.
De nem értem bármelyik alkalmazást használod már van lehetőség arra hogy biztonsági mentésből helyreállítása az alkalmazásnak. Persze ezt a lehetőséget aktiváltatni kellett volna és jó lett volna a PP-on a másodlagos azonosítást aktiválni mert erre is van lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
World-Soft
senior tag
válasz World-Soft #45180 üzenetére
Illetve hogy lehet nekik írni ha nincs más megoldás?
Nemzetközi hívást nem igazán szeretnék (nem nagyon találtam magyart), főleg, hogy rossz a nyelvtudásom is.
De jobb lenne ha a paypaen kívül meg lehetne valahogy oldani, ezt a dolgot, hogy küldjön már SMS-t újra. -
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Ki lehet valahogy kényszeríteni az SMS igazolást?
szervizben volt a telefon, és hitelesítő alkalmazás volt.
Most viszont nem tudok bejelentkezni.Előre is köszi minden segítséget.
-
Topikgazda
válasz norbert1998 #45178 üzenetére
Azt azért nézd még meg hogy a dispute soránál az Actions oszlopban a View-re kattintva nincs-e ott az Appeal link és ott leírva hogy csak rész refund-ot szeretnél ami a javítási költséggel egyenlő.
A Resolution Center-ben megkeressük a lezárt case-t, majd a View linkre kattintani az Action oszlopban, majd a Appeal this claim-t választani és tovább.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz norbert1998 #45176 üzenetére
Az eBay-n úgy működik a vásárlói védelem hogy jelzed a problémát az eladónak (a Contac seller-el, ott vannak az opciók), neki x időn belül reagálni kell, ha nem teszi meg vagy neked ez nem megfelelő akkor kéred az eBay közbelépést.
Egyébként a Paypal-on is így működik, az eladóhoz megy a reklamáció elsőként és neked kell kérni a PP közreműködését.
Ahogy gondold, de kérlek itt ne használj trágár szavakat a hozzászólásokban, mert nem elfogadott, az ÁSZF is kitér rá.[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
Ez eddig tök oké, csakhogy nem volt ilyen opció az eBay-en. Contact seller van, amire nem kaptam választ, meg return, amit nem akarok, illetve a többi pár opció is teljesen irreleváns. Bent a help-ben. Innentől, gondoltam, az eBay megnyalhatja, megyek a PayPal-hoz.
Az egész rendszer álszent és korrupt, undorító. Leszarják a jobbágyot.
-
Topikgazda
válasz norbert1998 #45173 üzenetére
Az eBay-n lévő dolgoknál ott kell a reklamációt kezdeni az ő vásárlói védelmüket igénybe venni, ez akkor is működik ha az eladó nem reagál, ha az eBay nem hoz neked megfelelő döntést azután kell a PayPal-hoz fordulni.
A sorrendre történik utalás a felhasználói szerződésben is.
Amikor lehetetlen dönteni hogy kinek van igaza, akkor bizony az a döntés hogy küldd vissza (ezt a PayPal finanszírozza 9300 Ft szállítási költségig, ami fedezi az odatörténő visszaküldést) és mindent pénzt visszakapsz. Ez a megfelelő vita rendezés.
Az hogy az eBay-en mi történt volna azt nem tudom, de az lett volna az elsődleges reklamációs hely.
De gondold át, te kértél valami részleges összeget amelyre nem reagált az eladó, hogyan és milyen alapon mérlegelje az eladó helyében a PP hogy ez az összeg jogszerű-e?
Évek óta az figyelhető meg az ilyen esetekben, hogy az a vásárlási szituáció megszüntetése a döntés iránya, az hogy az eladó visszakapja a terméket és a vevő visszakapja a kifizetett összeget és így a vásárlás meg sem történt. Persze az eladó szívatva van mert az eladási jutalékot neki nem írják jóvá, míg a vevő minden pénzt visszakap.[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
Sziasztok!
Akadt egy olyan probléma, hogy rendeltem egy alkatrészt (fényszóró tartó műanyag az autóhoz), 34 fontért, lettországból, és konkrétan kettétörve érkezett.
Csináltam róla szép fotókat, majd műanyaghegesztő durva 10 fontnak megfelelő forintért meghegesztette, mert egyrészt sehol sincs ilyen alkatrész egész EU-ban, másrészt már igazán szükség volt rá, hogy összeálljon az autó.
Nyitottam egy Dispute-ot, miután eBay-en nem válaszolt az eladó, leírtam a panaszom, meg hogy nem válaszol a tulok. Ki tudtam választani, hogy NEM akarom visszaküldeni, akkor feldobott egy refund összeg ablakot, amibe 10 fontot írtam. Indoklásnak:
Az alkatrészre szükségem van, műanyag hegesztő megcsinálta 10 fontért, azt szeretném visszakérni.Egy hétre rá: Teljes visszatérítés és KÜLDJEM VISSZA A TERMÉKET, legyek már olyan kedves és adjak meg követési számot! WTF??
Hogy lehet ennyire álszent és korrupt ez a rohadt oldal? És ez már nem az első alkalom, hogy ekkorát csalódtam a nagy PayPal-ban, ami évekkel ezelőtt még hibátlanul működött, ha kínod volt. Konkrétan leszarják mi a kínod, küldd vissza oszt cső.
Na, szeretnék Formal Complaint-et beadni, emrt nyilván nem ti oldjátok meg a gondomat.
Csakhogy NEM TUDOK! A Message Center chatbotja hülye, nem kapcsol asszisztenst, telefonon nyilván nem hívok fel egy külföldi számot, akkor mégis hol vegyem fel a kapcsolatot velük?
Ja igen, van olyan help center rész, hogy formal complaint. Az azt mondja, hogy message center, és van egy Compose gomb. Na, nincs Compose gomb -
Viperator
őstag
Pénzküldéshez szokott előjönni a választási lehetőség (védelemmel vagy barát). Most nincs semmi választási lehetőség és azonnal megy tovább... mi történt? Megváltozott a Paypal rendszere? (természetesen nem mentem bele védelem hiánya miatt)
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Topikgazda
válasz zmoncsi82 #45166 üzenetére
Ja, én a gagyi appjukat nem használom, írtam nekik hogy nekem buta telefonom van, így az app szóba sem jöhet ezért minden sms-es még és böngésző. Az elején erőszakoskodtak, akkor okossá tettem a telefonomat, de nagyon gyorsan kukáztam az app-ot mert szörnyűnek találtam.
-
Topikgazda
válasz zmoncsi82 #45164 üzenetére
Az ilyen problémához volt egy segítség az Összefoglalóban,
Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz
7. Ha Top Up-al lett pénz utalva és lemaradt vagy nem jól lett megadva Transzfer ID.
Ha ami ott le van írva nem lépted meg (már nem is célszerű) igaz amit írt a PayPal 15-30 munkanapon belül visszautalják, miután megérkezik akkor még az Erste 2-5 napig vacakol a jóváírással. A 10 naptári nap még bőven az időben van.
Miért nem csináltál egy sablont, ott csak mindig a forint összeget kell módosítani, vagy 10 éve használom az Erste számlámat ilyenre és soha nem törlődött a közlemény rovatból ez. -
zmoncsi82
újonc
Kedves Mindenki!
Ha esetleg járt így valaki kérem válaszoljon.
Elrontottam a paypal számlámra való utalást.
Erste számláról utaltam de valamiért törlődött a közlemény rovat vagyis nem tud betalálni az összeg a paypal számlamra mert nem adtam meg hová is menjen pontosan paypal-on belül.
Beszéltem a paypal-al azt írták automatikusan visszautalódik az erste számlámra az összeg de oda nem érkezett meg.
A bank semmit nem lát.
Ez már 10 napja volt.
A paypal azt mondja egyeztessek a bankkal, a bank pedig fordítva. De hiába egyeztetek egymásra mutogatnak. A banknak kellene egy visszautalási tranzakció azonosító, de a paypal.csak azt isételgeti hogy a visszautalás automatikus, nem adnak meg azonosítót. Patt helyzet.
Járt már így valaki? Visszaérkezett a pénz egyszercsak?
Köszi Mindenkinek! -
snooze
veterán
sziasztok!
webkártyát miért nem tudom hozzáadni a bankkártyához?azt irja rossz a kártyaszám..ujat kaptam,eddig a régi webkártya jo volt..köszi![ Szerkesztve ]
GO Gunners!!!
-
GAbre
veterán
Üdv!
Nézegettem,hogy mennyi összegig állja a paypal a visszaküldési díjat?
De nem találtam a "szerződésben összeget"
Csak ugyebár itt,leírásban olvastam,hogy 9300ft.
Idén nem emelkedtek a díjak?Vagy nem euró határozza meg,ami most fenn van?Köszönöm látom már. Nem figyeltem azt,azt hittem gyakori kérdések azok,nem fontosak.
Kerestem keresővel is oldalon,de nem jelölt kulcsszavaimra.
Hát ez nagyon jó!
1 normális 2kg-nál nagyobb csomagra(igazából levélként),el se tudom küldeni már vissza.
Vagyis pont annyi,de akkor még nem ajánlva ment trackingel.
A 30 euró.Meg majd 12000Ft jelenleg.Nem 9300.....
Még jó,hogy van olcsóbb alternatíva talán.[ Szerkesztve ]
-
Tibe
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudok belépni az accomba, mert nem küld sms-ben megerősítő kódot, felhívni is csak minden 5-ödikre hív fel a gép és nem fogadja el a kódot hiába írom be neki.... Valami gáz van náluk? Járt más is így?
Köszi!
-
cidalain
veterán
Üdv. A családban nekem is, és asszonypajtinak is van Paypal fiókja. Néhanapján mindketten kapunk külső féltől a paypal egyenlegre pénzt (kb 1-2 havonta 2-3000 forintot). Ezt sosem utaljuk a bankszámlánkra, inkább levásároljuk egy következő paypales tranzakciónál.
Viszont néha jól jönne, ha ezt a csekély összeget összevonhatnánk egy fiókba, hogy egy vásárlással elköthessük.
Megoldható-e hogy a párom átrakja az ő pénzét az én fiókomba úgy, hogy ne kelljen ezért jutalékot, járulékos költséget fizetni?
Az összefoglaló 6. pontjában ezt olvasom "A személyes tranzakciónak minősülő küldés általában ingyenes". Mit jelent hogy általában ingyenes? Mikor igen, mikor nem? Jól sejtem hogy tulajdonképpen én ezt szeretném, és ez ingyenes lesz esetemben?[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Viperator
őstag
-
Topikgazda
válasz jencsikdani #45144 üzenetére
Telefonos ügyfélszolgálat és le tudod rendezni a belépést.
-
jencsikdani
tag
Sziasztok! Régen csináltam magamnak egy PayPal accountot, de mégse voltrá szükségem szóval hagytam is. Viszont most szükségem lenne rá viszont 2-vel ez előtti Telefonszámom van megadva így nem tudok belépni. Meg is találtam a segítség kérést viszont nincs olyan opció hogy elveszett Telefonszám.. Esetleg a profilomat tudnám zárolni de ahhoz viszont bekell lépnem, amit nem tudok. Van rá esetleg valami mód vagy esélytelen?
Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
nagyúr
Gyerekek létezik, hogy PP jobban vált hétvégén, mint a saját bank?
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Tegnap visszatérítést kaptam egy eBayes eladótól.
A kártya, amelyre érkezne, már a múlté.
Mi történik ilyenkor a gyakorlatban?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Topikgazda
válasz Viperator #45131 üzenetére
A vásárlás napjától számolt 180 nap, de ez nem garanciális idő, azokra a probllémákra nem vonatkozik amikor a probléma jelentkezik, inkább a megérkezést követően nem azt kaptad, pár napon belül elromlik. Vagy amikor a szállítási várható idő letelik és nem kapod meg.
[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
Gyors kérdés: menyi szokott lenni a vásárlói védelem?
Elpre is köszönöm a választ!"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
doxa
tag
nem írtam végig az előbb....
szinte biztos vagyok benne, hogy csaló oldal....
paypal is vagy 3-4 nap után igazolta vissza a vásárlást. én még nem kaptam semilyen visszaigazolást az eladótól....
próbáltam írni a megadott emailra, de a google nem tudta kézbesíteni a levelet.
10 munkanap telt el, asszem reklamációt kezdeményezek paypalon: ők asszem nagyobb rutinnal rendelkeznek ilyen csalókkal szemben
nem volt még ilyen velem, remélem visszajön amit fizettem[ Szerkesztve ]
-
doxa
tag
sziasztok!
kissé elhamarkodva vásároltam egy "Online Stores" áruházban.
a megadott email címük a google szerint "le van tiltva"ha PayPalon keresztül vásároltam van rá esély, hogy visszakapom a vásárlásom árát?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Az azonosítási kérdésekre te tudod a választ és te tudod megcsinálni a számítógépen amit kérnek, nem az aki beszél helyetted. Miért ne lenne értelme, hiszen sokan nem beszélnek Magyarországon angolul.
A magyar felületet meg a GVH által kezdeményezett bírságolási eljárás keretében vállalta, hogy segítse az angolul olvasni sem tudó magyaroknak.
Köze nincs Vaterának ehhez, mert ez korábban volt mint ahogy a Vatera lehetővé tette a PP fizetést. Aminek egyébként semmit értelme nincs hogy eladóként oda fogadjam a pénzt.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Inkább megtévesztő az újaknak ez a magyar felület, mert ott virít előtted minden magyarul, de amikor problémád van csak azután szembesülsz vele hogy nem adtak többet mint egy alap fordítást pár dologra. Ha jól rémlik a vatera szervezte meg még anno. ezt a magyar PP részt. Ha helyettem akárki beszélhet akkor nem tudom mi értelme van ennek az egésznek.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Topikgazda
De benne van. Hogy a kommunikáció nyelve angol és a szerződést is angol nyelven kötötted meg, a fordítás csak segítség. Nem tiltani kell a kártyát, hanem eltávolítani és akkor már hozzárendelhető másik fiókhoz is. Tolmácsolással is működik a dolog, ha találsz olyan ismerőst aki egy kicsit tud angolul beszélni.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Én is tiltanám a kártyámat ha tudnám. De nem férek hozzá a saját fiókomhoz. Na meg ha már magyarul hirdetik magukat akkor igazán lehetett volna egy pár fős magyar nyelvű üfsz-ot létrehozni. De legalább egy nyavajás chat lenne, az nem értem miért elvárás, hogy én beszéljek angolul, ez gondolom nincs benne az ÁSZF-ben sem.
Nézem közben, hogy valami idióta EU-s törvény ez az SMS/Hívás azonosítás. Köszi szépen... Francokért akarnak helyettem gondolkodni.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A felhasználói szerződés tiltja, az hogy fizikailag kettőt csináltál különböző e-mail-el az akkor is üti a szerződést. Én erre utaltam.
Az a módszer is gyors fizetés, no mindegy.
Mert ugye a PP fiók adataidhoz nem férsz hozzá mert akkor tudnád módosítani a telefonszámot.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Nincs gyors fizetésre állítva, utálom az ilyesmit. Aliexpressen én Google account-al lépek be. Írtam hogy az Aliexpress felületén is bejelentkeztet a PayPal-ra a felugró kis ablakban. Csak ott nem kér SMS-t, hanem egyből látom a kártyát és tudom variálni a váltást hogy a PP-re vagy a kártyakibocsátóra bízom. Teszt jelleggel vásároltam is szóval működik. Ezért nem értem miért a fiókomat akarja megvédeni mikor a pénzemet kellene, de pont azt nem védi.
De két azonos kategóriájú fiókod nem lehet.
Na ez az, hogy mégis van.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ha a másik felületen gyors fizetésre van engedélyezve akkor nem kell belépni a PP-re és úgy kell fizetni, ez nem hiba, ez egy kényelmi szolgáltatás.
De a véleményem szerint egyáltalán nem biztonságos mert ha megszerzik az AliExpress belépési adataidat akkor vásárolhatnak is nevedben és gondolom az AliEpressen sincs kétlépcsős azonosításod.
De két azonos kategóriájú fiókod nem lehet.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Mert cseten még elvagyok az angollal de beszélni már nem tudok.
Azóta már csináltam új fiókot, csak jó lett volna ezt a kártyát ami mögötte van áttenni az új fiókra. De ez amúgy milyen bug már hogy belépni nem enged, fizetni meg ugyanúgy tudok egy másik felüleleten...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
1 éve megváltozott a biztonsági rendszer, akinél nincs kétlépcsős azoknál is szükséges az azonosítás, főleg ha hosszabb idő után akar belépni. Miért nem változtattad meg a telefonszámot ha megváltozott?
Fel kell hívni őket és segítenek, van magyar percdíjas telefonszámuk, de ott is angol a beszélgetés nyelve.
Magyar ügyfélszolgálat minek? Sem az eBay-eknek, sem az Amazonnak de még az AliExpressnek sincs. -
cof
veterán
Itt még mindig nincsen magyar nyelvű ügyfélszolgálat? Nem tudok belépni a régi fiókomba mert már nem él az a tel. szám és más lehetőség nincs. Állandóan feldobja ezt a biztonsági hülyeséget, hogy küldünk SMS-t. Ugyanakkor meg az Aliexpressen simán tudok ezzel a fiókkal fizetni a mögötte lévő kártyáról, ott csak belépek és nem kér semmi SMS hülyeséget. Legalább a kártyát távolítanám el a fiók alol ha tudnám. Mobilapp-ban sem enged belépni SMS vagy hívásazonosítás nélkül.
-
Hintalow
senior tag
Eladtál valamit, és ahelyett hogy 1 mozdulattal pénzt küldene, neked kéne a moonpay-en bitcoin vásárolni egy ismeretlen azonosítójú tárcába.
Tuti bulinak hangzik
A 20-30 éves nigerian scam-ek legújabb verziójaHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Topikgazda
válasz sggibson2022 #45114 üzenetére
Röviden írom, ez az egész egy átverés, szóval lényeg az hogy nehogy bármit is elküldj, pénzt vagy gitárt.
Nem küldött az neked semmit, mert akkor a PayPal-on látnod kellene.
Nem érdemes foglalkozni vele, mert nem sokára jön az hogy az FBI-nál feljelent.
Ha mégis van felesleges időd akkor írd meg neki hogy a pénz nem jött meg, te inkább küldesz neki egy PayPal számlát ahhoz adja meg a következő adatokat:
PayPal e-mail címe, a neve, címe, telefonszáma. Ezt a számlát kitudja fizetni és lesz PayPal vásárlói védelme ha még is gond lenne a gitárral. Erre már nem fogsz tőle semmit sem kapni, legfeljebb FBI......
Lényeg az hogy te a számlán megadod a te azonosító adataidat, a terméket amit eladsz, ide még az állapotát is be tudod írni, az eladási árat, szállítási költséget a vevő adatait és ez neked nem kerül pénzbe.
Elküldöd a PP felületen keresztül a megadott e-mail címre és az ilyen számlát még az is ki tudja fizetni bankkártyával is akinek nincs PP fiókja. -
sggibson2022
friss újonc
Kedves Fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni.
Egy általam meghirdetett hangszerre külföldi vevő jelentkezett, aki közölte, hogy PayPalon fizetne előre és a szállítást is intézi.
Létrehoztam egy PayPal fiókot, kipróbáltuk egy PayPallal már rendelkező ismerőssel az odautalást az ő PayPal fiókjáról, minden működött, megjött a pénz (a magánszemélyek közötti küldést választotta).
Közöltem ezért a vevővel a PayPal fiólkom e-mail címét.
A vevő ismét jelentkezett és azt állítja, hogy átutalta a PayPalomra (állítólag az üzleti küldést választva) a vételárat, de a PayPal-tól hivatalos értesítés (mail) erről nem érkezett, a PayPal fiókomban az egyenleg változatlan. Egy ilyen e-mail érkezett viszont PayPal Service névvel a protectpaymentonline@consultant.com
címről.A levél szerint a vételáron felül jelentős összegű szállítási költség is átutalásra került a részemre (én ilyet nem kértem) és utána azt közli, hogy nekem még több teendőm van ahhoz, hogy megkapjam a pénzt. A lényeg, hogy a szállítási költséget bitcoinban (!) tovább kell utalnom valahova (közölnek egy bitcoin címet és egy linket is). Idézet:
"This e-mail confirms that you have received an Instant payment of xxx EUR from xxx (a vevő neve) via PayPal MERCHANDISE Payment Service
...
In order to complete this transaction and get the full funds credited into your account, you are required to make a refund transfer of xxx (a konkrét összeg) EUR involved to the Transport Agent via Bitcoin Transfer and send us a confirmation of the completed transfer.
Guide on how to complete this transaction:
Go to buy.moonpay.com Choose the Buy Bitcoin Core (BTC) option.
Enter amount to transfer in (xxx EUR - az állítólag átutalt összegből a szállítási költség)
Copy and paste the Bitcoin Core Address and click CONTINUE
Simply follow the instructions and input required details to sign up and compete verification.
Once transfer is successful, forward the confirmation page for proper verification and completion of the transactionYou may contact PayPal customer service by replying to this message directly using the reply button in your email to submit the required information for the quick recognition of this transaction.
Yours sincerely,
PayPal "Nekem ez az egész gyanús, mivel a PayPal nevében beszélnek, de az e-mail cím nem PayPal domaines, a pénz sokkal egyszerűbben is átküldhető az átlagfelhasználhói tapasztalataim szerint.
Mi a véleményetek? Kamu? Csalási kísérlet? A protectpaymentonline@consultant.com-ról
hallott már valaki?
A buy.moonpay.com-ról?Előre is köszönöm!
-
Topikgazda
válasz Bal0924 #45111 üzenetére
Hogyan küldted el? Egyenleg feltöltés lett volna a saját bankszámládról és a közlemény rovatba jól szerepel a PayPal transfer id, az átulalás azonosító és abba a rovatba semmi más nem lett beírva és az Unicredit bankszámlaszáma sem lett elírva?
Ja írtad.
Ez a feltöltés csak a saját bankszámládról lehetséges, más nem küldhet így neked pénzt. Később szokták visszautalni úgy 10-15 nap.
Az utasítások egyértelműek, nem általánosságban bármely bankszámlát emlegetnek.Miért nem küldtél neki pénzbekérőt azt akár saját bankkártyával is fizetheti az illető, még PayPal regisztráció sem kell neki.
[ Szerkesztve ]
-
Bal0924
aktív tag
Sziasztok!
Mitől lehet hogy a paypal-re elküldött pénz, visszajött? (OTP)
Elküldte a pénzt majd pár nappal később visszajött. (legalább nem veszett el)
Ugyan úgy töltötte ki, ahogy én is szoktam, a sajátomnál. És mégse ment rá a paypal-re
A paypal számlához nincs hozzákötve semmilyen kártya vagy egyéb.
Én is így használtam, sokáig és nem volt semmi gond, és egyszer se volt olyan hogy visszajött volna a pénz.
Milyen információ kell még ami segíthet megmagyarázni miért van ez? -
Topikgazda
Ez így a jó ha megadod előre a kártya devizáját. Ha nem gyors fizetést használsz és más devizában akarsz fizetni akkor át kell állítani a váltást, ott van alul hogy PayPal váltás vagy más.
Egyébként meg beállíthatod hogy ne € hanem $ legyen az alapdevizája és azután fizetsz. Attól függ hogy miben vásárolsz többet azt választod alapnak és majd fizetéskor váltasz.Az hogy nem lehet az adott webhelyen választani az nem a PayPal "hibája", akinél fizetsz az szabályozhatja a PayPal fizetési kliens beállításait és sehol ne a gyors fizetés PayPal-al legyen választva ha van ilyen opció, pl a Banggood esetén mindig a kosárból kell indítani a fizetést, nem a PayPal gyorsfizetés gombra kattintva:
Pl itt az alsó választandó és akkor jön a váltási lehetőség is amikor a következő oldalon PayPal lesz választva, a felsőnél szó nélkül kifizeted.[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Mostantól eltűnik,az,hogy milyen valutát használok?
Fizettem paypallal.Csak euró van a kártyán,euróból fizettem,de paypalon most már csak kártyát tudtam kiválasztani,azt,hogy miben fizetek már nem.(gondoltam nem baj,úgysincs forint rajta,akkor majd eurót használ).
így konkrétan ~30%-al többet fizettem ki!
Nah most mérgemben átraktam a kártyát is euróra.Most már csak úgyis azzal fizetek legtöbbször.Érdekes fiókból lehetett állítani.
Van olyan fos paypal fizetési felugró ablak úgy néz ki,amibe nincs erre lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
darksamu
csendes tag
És tényleg! Így már nekem is engedi!
Külön köszi, hogy csináltál Alzás screenshot-ot, hogy pontosan mikor engedi aktiválni, mert a hozzászólásom előtt próbáltam és az általam választott szállítási móddal nem engedte kiválasztani. Igaz, csak 1-2 módot próbáltam.3 héttel ezelőtt viszont nagyon sokat végigpróbáltam és nem engedte sehogy sem kiválasztani a Paypal-t. Még leveleztem is velük ez miatt, de ők sem tudtak olyan kombót mondani, ahol ki tudtam volna választani. Lehet, hogy azóta módosítottak valamit.
Media Markt-nál meg itt írja a Paypal-t, de lehet hogy csak ott felejtődött a felirat még régről:
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz darksamu #45104 üzenetére
Nagyon sok helyen lehet, nem készítettünk listát róla.
Alza esetén szállítási mód függő, valójában választható csak a megfelelőt kell választani, személyesen veszed a csomag automatákban is.Alza lehet fizetni, Media Markt Magyarországon nem, mert nem írják.
[ Szerkesztve ]
-
darksamu
csendes tag
Tud esetleg valaki olyan magyar műszaki/számtech webshopot, ahol ténylegesen lehet Paypal-lal fizetni?
Alza és Media Markt csak írja hogy lehet, valójában fizetésnél már nem lehet kiválasztani a Paypal-t.
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz thesound #45100 üzenetére
Sziasztok!
CIB-es Visa bankkártyám van. Le szeretném venni a paypal-on lévő összeget, de nem engedi erre a kártyára kiutalni.
,,Bizonyos bankszámlákkal és kártyákkal egyelőre még nem lehet átutalásokat fogadni"
Hogyan tudnám a legegyszerűbben ezt megoldani?
Pár hónapja volt 1 sikertelen ebay-es vásárlásom, paypal-lal fizettem nem nagy összeget és akkor visszautalásnál egyenesen a bankszámlámon landolt a pénz...
[ Szerkesztve ]
::::::Xiaomi Mi11i SnapDragon Powered::::::pü-t hamarabb észreveszem! Ha nem veszem fel a telefont, írj pü-t! {30/912-7553}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest