Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
AxBattler
üzenetére
Nézd meg mindkettő lehetőségeit aztán dönts.(Vagy használd mindkettőt.) Van néhány különbség.
A Wise-nál van lehetőséged különböző devizákban bankszámlaszámokat igényelni amelyek a neveden vannak.
Van olyan forint bankszámlájuk ami benne van a magyar azonnali utalási rendben és tényleg azonnal ott a pénz bankszámládon és erre akár még a munkabéredet is megkaphatod.
A Revoluttal folyamatosan hadakozik az MNB a bankosítás miatt és a bankszámlák sem egészen úgy működnek mint a Wise-nál.
A Wise-nál nincs hétvégi felár. Itt is megy a Apple Pay vagy Google Pay. Normálisan működik az ügyfélszolgálat.
Van egy srác aki mindkettőt ismerteti és össze is hasonlítja, itt a Wise-ról az oldala itt pedig a Revolut-ról szóló oldal.
Nekem hasznosabb a Wise, mert egyediek a bankszámláim az általam használt devizáknál, a kártya használat majdnem azonos és rendben vannak a maygar pénzügyi szabályozás területén. -
AxBattler
félisten
Köszi.... igen, utánaolvasva a PP bukó idehaza.
Most tavaszra már késő, de be fogom szerezni az egyik cég kártyáját... ahol kevesebb a számlavezetési, tranzakciós, váltó díj. Kápé felvételt/befizetést nem tervezek, szóval csak az elektronikus szolgáltatások a mérvadóak.
-
válasz
AxBattler
üzenetére
Nem jó ötlet, inkább Wise regisztráció, igényelsz bankkártyát, 1 héten belül megkapod és használhatod piaci árfolyammal, készpénzt is lehet felvenni bármely devizában.
És tudtommal magyar regisztrációk esetén nem lehet PayPal kártyát kapni. -
AxBattler
félisten
Üdv!
Csehországba utazok tavasszal, és felmerült, hogy a vásárlások lebonyolítására beneveznék egy PayPal kártyára - a már meglévő számlámhoz igényelném.
Mit gondoltok, érdemes? Jobban váltja a Forintot Koronára, mintha az utazás előtt a belvárosi arabnál váltanék valutát?
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Sokszor használom a PayPal-t fizetésre webshopokban. Most viszont egy eladó azt kéri, hogy adjam meg a Paypal accountomat, gondolom arra akarja küldeni a számlát. Itt pontosan mire gondol? Hol találom az accountomat? -
válasz
Pulykahuszár
üzenetére
Még ma könyvelhetik ha bankból elment csütörtökön, holnap írsz vagy telefonálsz ha nem történne meg.
-
válasz
Pulykahuszár
üzenetére
1-2 maximun 3 munkanap és ha reggeli órákban utaltad, az eddig másnapra az nagyon jó volt eddig, mert nem az a jellemző.
A közlemény rovatba beírtad és csak azt, a transfer ID-et? Nem maradt le véletlenül? És csak a te neveden lévő forimntos bankszámláról met és a bankod el is küldte? Mert jártam úgy hogy valami technikai hiba miatt nem ment ki az utalás, pedig vissza is igazolta rendszer.
De az Összefoglalóba említettem erre is tippet. -
Pulykahuszár
csendes tag
Sziasztok.
Csütörtökön utaltam a bankszámlámról a PayPal számlámra, de még nem érkezett meg az összeg. Máskor már másnapra rajta szokott lenni. Szerintetek írjak nekik vagy még várjak?
-
ricsi99
addikt
Sziasztok
Adott paypal számla kb 3-4 éve nem használtam
Annó még egy angliai telefonszámhoz lett párosítva.
Sajna se a teló se a szám már nincs meg
Van bármi esély arra hogy a régi szám nélkül belépjek esetleg töröljem a fiókot?
Csinálnák szívesen újat ,de jó lenne a megszokott e-mail cimemmet használni hozzá
Angolom eléggé gyatra így kihagynám a support hívogatását mert kb a felét se értem amit mond -
Chat alatt melyik chatre gondolsz?
Igen, valóban nincs hétvégén telefonos ügyfélszolgálat...
Facebookon írtam nekik...Ja, egyébként olyan adatokat használni azonosításra, amit kb minden környezetemben élő ismerhetett... Mert a Buksi kutyát nem a szekrényben rejtegettem mint titkos kulcsot... Az SMS kód az smafu...biztos nem én vagyok, de ha tudom, hogy Buksi kutya akkor igen.
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Mondanám hogy hívd fel őket, de szerintem nem megy a hétvégén telefonos ügyfélszolgálat, és akkor is meg kell erősíteni azt hogy te vagy az ilyesmi kérdésekre adott válasszal, amit most meg kellene adni. Nekem bizony értelmes válaszaim vannak az általam kiválasztott titkos kérdésekre. És tudom is a párokat.
Esetleg az FB-n vagy ha van chat ott kérj visszahívást. -
Sziasztok!
Próbáltam PayPal-el fizetni, erre bedobja, hogy biztonsági okokból előbb változtassam meg a jelszót. Próbáltam megváltoztatni, viszont itt eléggé holtpontra jutottam.
Jóváhagyást kért amire 3 módot ajánl fel. A mobil appot választottam de ekkor onnan kijelentkeztetett( hiába kapcsoltam be már vagy ezerszer az ujjlenyomat azonosítást fel sem ajánlja)
Kiküldettem SMS kódot a telóra. Azt beírva elfogadta, de PSD2 Strong Customer lóf@szra hivatkozva azt mondja, hogy írjam be a titkos kérdésekre a választ...hogy mi volt a háziállatom meg ilyen hülyeségek...amire ember nincs aki valaha értelmeset írt be... Szóval már nem emlékszem milyen halandzsát adtam meg ezekre a kérdésekre...és innentől kapufa. Se bejelentkezni nem tudok...sem jelszót resetelni, mert 2 eltérő azonosítást szeretne.Hogy lehet ezt gyorsan helyre rázni?
-
t72killer
titán
Olyankor mi a helyzet, ha fizikai boltban átvételt kértem, paypallal fizettem + eladó visszaigazolt, hogy áru átvételre előkészítve - utána nem elhanyagolható költségen (120km...) elautózkáztam a boltba, ahol megpróbálnak alternatív terméket rámsózni, mert a nagyonkész csomag mégse volt kész?
Konkrétan megtörtént, végülis a károm kb felét fedező kompenzációt kértem (ebbe se akart belemenni, még neki állt feljebb állítva, hogy az alternatív termék drágább*) és elfogadtam az alternatív terméket. Ha még egyszer hasonlót eljátszanának, mondhatom nekik, hogy sztornó és az utiktg-emmel együtt kérem vissza az árat? Ha ez jogos kérés lenne, akkor persze rögtön találna elfogadható alternatívát, csak azért mondanám, hogy túlságosan ne szokjanak már rá az átverősdire...
*konkrétan virágföldekről volt szó, rendeltem 300litert, kaptam az állítólag drágábból 240-et. Marhajó, nekem adott mennyiség kell, nem márkamánia.
-
A kártyát nem szabad eltávolítani és ha mégis újból hozzáadod mindig legyen rajta egy kis pénz.
Ami a képen van az mind látható és ilyen formátummal? Ha nem akkor CTRL-F5-el oldal frissítés vagy PayPal sütik és böngésző gyorsítótár törlés. Nagyon rég ilyen a felület.Közben megnéztem a mobil app-ban is állítható, Pénztárca, a kártyára kattintás, Pénznem jobb szélen a > és lehet választani.
-
Ez a webshop nem írja hogy milyen költsége van a PayPal fizetésnek?
De nem jól csinálod. Lépj be a PayPal-ra és állítsd a kártya alapértelmezett devizáját EUR-ra, ezután ha fizetni akarsz nem kell foglalkoznod a váltással mert az EUR összeget a PP csak továbbítja a Revolut felé, nem kell állítgatni és ha a webshop nem számol fel x %-ot akkor 245 EUR fog jönni-menni.
Te is tudsz hozzáadni több virtuális kártyás, azokat egyenként más-más devizára állítva fizetéskor csak a megfeleő kártyát kell kiválasztanod és úgy fizetni. Nekem van WISE digitális (virtuális) USD, EUR, GBP, HUF alapértelmezett kártyaszám és mindig azzal fizetek mint amiben kell, ez azért mert ha egy kártya van akkor havonta maximum 6-10 alkalommal lehet csak állítani az alap devizát. -
Kobe
veterán
kis help kellene, ezer éve nem használtam paypalt de msot olyan külföldi webshopbol rendelnék ahol csak ezzel lehet fizetni
revolut mastercard virtuális kártyámat hozzáadtam paypalhoz
a webshop szerint 245 EUR-t kellene fizetnem, amiben már benne van az ÁFA, viszont paypal checkoutkor mindenáron 269 EUR-t akarna levonni a kártyáról, pedig fizetésnél a válassza a kártyakibocsátó árfolyamát opciót használomötlet erre ?
-
válasz
Gardaai
üzenetére
Arra is figyelj hogy az egyenlegek közt váltva kevesebb forintot használsz fel, mint amikor fizetéskor váltja.
Van forintod és valamit meg akarsz venni 20 €-ért akkor előtte a forint egyenlegről átváltasz 20 €-nyit, az € egyenleget teszed meg elsődlegesnek és azután fizetsz. Ekkor nem a drágább vásárlási árfolyammal fogja váltani, mert a forint egyenlegről fizetve a 20 €-t az lesz használva. -
Gardaai
senior tag
Én is folyamatosan kiutalgatom, de most az egyszer rajta hagytam, mert meguntam pár naponta kiutalgatni ha sok érkezik be. Szerencsére nem nagy összegről beszélünk, ahol +20 Ft váltás fájt volna, de akkor erre figyelni kell sajnos, ha nincs egy "kapcsolós" megoldás.
Köszönöm!
-
válasz
Gardaai
üzenetére
A forint egyenlegről, mert magyar fióknál az az alap le tudja szedni és váltani ha az az elsődleges, mert ez az alapműködése, arra nem vonatkozik amit írtam amíg az elsődleges.
Pont az léíyneg hogy van forintod az egyenlegen és bármely devizában tudsz fizetni.
Ha EUR vagy USD vagy GBP vagy HKD vagy bármely más egyenleg az alapértelmezett akkor nem látja HUF egyenlegen a pénzt.
Szóval úgy működik ahogy írtam, de az alapokon hagyva fizetni fog EUR-t -
válasz
Gardaai
üzenetére
Azt gondolom tudtad hogy milyen devizában vonják, ennek megfelelően tudod állítani hogy ha azon az egyenlegen van pénzed ne az legyen az alapértelmezett, így amikor keresi a pénzt abban a devizában nem fog találni és bankkártyáról tudja csak leemelni.
Mint ahogy a szövegük is tartalmazza egyenlegről szedné elsőként, az a globális megoldás amit írtam, a 0 összegű egyenleg vagy nem olyan devizában az alapértelmezett egyenleg.
A rendszeres fizetések és a normál fizetés egy kicsit eltérő beállítású.
Ők is azt javasolják hogy ne tárolunk az egyenlegen pénzt, mióta kártyát használok fiizetési eszközként nincs az egynelegen semmi, ha meg bejüön deviza akkor a legrövidebb időn belül elköltöm vagy ha szükséges kiutaltatpom a bankszámlámra, de persze ez csak a végső eset, mert azért nem kedvező árfolyamú forint pénzt adnak. Jobban járok ha elvásárolom. -
Gardaai
senior tag
Az a probléma, hogy mindenhol ahol lehetett átállítottam, hogy a kártyát használja. Viszont ezt a szolgáltatást amit most levont, úgy "igényeltem", hogy vásároltam egy terméket és kiegészítő szolgáltatásként írták be 0-ás tételként és majd a következő hónap (ami most van) vonja le a szolgáltatás díját, majd folyamatosan minden hónapban.
Ezt előre nem tudtam volna beállítani ezzel a módszerrel, mert nem szerepelt még a kivonaton ilyen tétel.. Ezért keresnék egy globális megoldást.
Vagy ezt minden kereskedőnél tételtől függetlenül, ha már van a listában, akkor egyesével minden új cégnél be kell állítanom, hogy hagyja békén a PayPal egyenlegem?Szerk.: most nézem, hogy nem automata fizetésnél nincs is lehetőség kiválasztani, hogy miről vonja le.
Szerk2.: ezen a linken találtam beállításokat [link] lehetséges, hogy most hogy kivettem már a kereskedőnél a pipát, hogy használja az egyenlegem, akkor most már globálisan is így fog tenni? Mert a két alsó beállításnál nincs már bent a "pipa".
-
válasz
Gardaai
üzenetére
Beállíthatod hogy miről vonja aza dott rendszeres előfizeésnél alul, dea kártya alapértelmezett devizája is egyezzen a fizetendő devizával.
Rákattintasz az adott rendszeres fizetésre és a Funding source szerkesztése, akkor sem használja az egyenlegen lévő összeget, ha a fizetés előtt egy másik deviza egyenleg vagy egy 0-ás devizaegyenleg az alapértelmezett, akkor mindig a kártyánál próbálkozik.
Inkább ez utóbbi a biztos,
Ha komolyan gondolják ezt: If you have a PayPal balance, we’ll use it first. If there’s a problem with the payment method you choose, we’ll use one of your other cards on file to make the payment. -
Gardaai
senior tag
Ha automata kifizetésem van amit a PayPal-ról vonnak le, azt hol tudom beállítani, hogy semmilyen formában ne a PayPal egyenlegemről vonja le, hanem az elsődleges kártyámról?
Utólag már betudtam állítani a tranzakció alatt a "bolt"-ra kattintva, hogy a kifizetéseknél ne használja az egyenlegem, de ez csekély vigasz, ha már váltottam 372 Ft-on eurót Revolut-on majd ahelyett 400-ba váltotta a PayPal egyenlegemről... -
-
válasz
sipiadam
üzenetére
Nagyobb összegnél érdemesebb banki utalással kérni a pénzt és hogy ne sokat bukj a könyvelési díjon EUR esetén jobb a személyes Wise EUR számla, mint akár az OTP deviza számla, bár az OTP-re is mehet. Valójában egy kicsit túlzás a vásárlói védelem miatt ragaszkodni a PayPal-hoz
-
sipiadam
csendes tag
De jól ki van ez találva...
Túl nagy összeg, hogy ezt csak úgy elvásárolgassam. Köszönöm a segítséget! -
válasz
sipiadam
üzenetére
Nem lehet, hiszen magyar tulajdonos csak forintos magyar számlát csatolhat a fiókhoz, ami azt jelenti hogy minden deviza forintra konvertálva lesz kiutalva. Egyértelműen írják ha a számla hozzáadást indítod.
Nincs díja, az áfrolyam lehet alacsony a devizavételi árfolyamokhoz viszonyítva
Inkább költsd el. Még akkor is jobban jársz ha az EUR-t az egyenlegen váltod mondjuk USD-re és úgy költöd el, mint a forintos kiutalás, bár 3 hónappal ezelőtt amikor gyengébb volt a forint akkor megérte volna. -
sipiadam
csendes tag
Sziasztok!
Termékek eladásából lett egy nagyobb összeg a Paypal számlámon, amit szeretnék kiutalni egy OTP-s deviza számlára, ha már Revolut-ra nem lehet. Azonban utalás előtt át akarja nekem váltani Ft-ra (borzalmas válási áron), majd gondolom az OTP vissza váltja nekem eurora ( gondolom megint borzalmas áron). Be tudom valahol állítani azt, hogy a deviza számlám euro alapú és ne váltsa nekem sehova a pénzt ?Előre is köszönöm a segítséget!
-
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Letelt a 24 óra és még mindíg ott volt a terhelés, jaz "eladó" meg nem reagált semmit, még egy nyomorult automata order confirmation se jött tőle, úgyhogy refundoltatom.
Kieg: pár klikkeléssel meg is tettem, instant zárták is a történetet
. Egy dolog zavar kicsit, hogy a "bolt" megszerezte a név+cím párosomat, ha ez valami scammer, akkor viszi az adatokat
. -
t72killer
titán
Egy online elektronikai boltban paypal checkout-tal rendeltem mindenféle fióklétrehozás, egyéb nyavaja nélkül, a rendelést szépen befogadta a rendszerük - bár visszaigazoló emailt csak a paypaltól kaptam. Belépve a paypal fiókba látok egy figyelmeztetést, hogy valódi fizetés nem történt, ez csak pre-authorization ("On 5 April 2023, $yz USD was preauthorized for a purchase on your card xx-yyy. If it isn’t completed or it’s completed for a different amount, any pending amounts will drop off, usually within a day.").
Ez az egy nap mennyire fix időintervallum?Csak azért kérdem, mert ha az eladó b.szik elfogadni a rendelést/küldeni az árut, akkor miután kimérgelődtem magam, hogy megszerezte a nevem-címem, tipliznék Alira és megrendelném onnan...
-
chris0000
őstag
hi. ha innen az országból küldenék Canadába 1,5$ PP-on keresztül PP-ra, akkor van valami korlát/fennakadás, h nem EU-n belüli küldés? vagy csak annyi, h többet kell fizessek a fee miatt? mitomén lesz 2-3$? thx. üdv.
-
Akkor most már nem értem amit írsz ha itt van a 260 EUR akkor ugye nem ment ki automatikusan, az egy kártyás fizetés refundja lehetett.
Tehát akkor pontosítsuk.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.
Fizetékor ha bankkártya a pénzforrás akkor a PayPal lekönyveli a vásárlást és átküldi a terhelés összegét a kártyakibocsájtóhoz és az a kártya mögötti bankszámláról elutalja kereskedő bankjának, ha ezt a vásárlást sztornózzák és refundként küldik vissza az is utalással megy vissza a küldő bankba, ekkor is csak egy könyvelési tétel bejegyzés fog történni a PayPal-on a pénz nem könyvelődik le.
Tehát, vagy egyenlegről fizetted azt amit visszaadtak és azért van ott, vagy pénzt küldtek az egyenlegedre, amit refund-nak neveztek meg és ezért van ott.
A bankszámlára kijuttatáshoz a Transfer Money gombra kattintva kell kezdeményezned, ha nem teszed azt, akkor ez marad az egyenlegeden.Amit írtam az előbb akkor az igaz a 260 EUR-ra
-
Akkor bankkártyával fizethettél, az nem tárolható a PayPal egyenlegen, mert közvetlenül továbbítják a bankszámládra, hiszen onnan jött.
Ezt írtad: A Paypal.omon van némi euró arra gondoltam hogy ténylegesen ott van, nem pedig csak a refund könyvelési tételről van szó, de abban írják is hogy továbbítva az XXXX kártyára mai ténylegesen az a bankszámla amihez a kártya tartozik. -
b-max
senior tag
Sziasztok,
A Paypal.omon van némi euró, ebay refundból kifolyólag, az megoldható, hogy az ott is maradjon, és majd a következő vásárláskor elköldöm? Tehát hogy ne utalják vissza a bankszámlámra. -
RBJ
addikt
Vége az lett zaroltam az régit csináltam új profilt és így megy.
Mondjuk ha belegondolok volt egy telefon csere nem rég az is bekavarhatott. -
Az alkalmazás telefon függő, a hitelesítő alkalmazás ha van aktiválva a belépéshez szintén az, az ujjlenyomatos belépés szintén és az IOS és az Android is eltérő.
Ha olyan dolgot nem látsz ami egyébként meg van adva akkor azért szoftver gond lehet általában. De akkor ne keresd ezen a részen a hibát, biztos náluk van hiba. Bár néhány embernek az app újratelepítés segített.
Írj nekik hogy nem látod a bankszámla és bankkártya adatot, segítsenek. -
RBJ
addikt
Működik még a paypal? Nekem az appban hetek óta a kártya részt nem tudja frissíteni. Semmi kártya vagy szla
Beállítási lehetőség nincs. -
Már nagyon rég az a javaslat hogy ne a PayPal váltása legyen használva ha bankkártya van hozzáadva.
2 éve annyi változott hogy addig előre meg lehetett adni a kártyához hogy mely váltási mód legyen használva vagy fizetéskor állítottuk át, ezt felcserélték arra hogy maradt az hogy fizetéskor kerül átállításra vagy pedig a bankkártya alapértelmezett devizája van igazítva arra a devizára amiben fizetni kell és ekkor nem kell a váltás módjával foglalkozni, mert az a devizás terhelés megy el a kártyakibocsájtóhoz.
Én amióta használom a PayPal-t (2011) mindig a kártyakibocsájtó váltását használtam. -
csƵ
addikt
Volt egy vásárlásom. Most a kártya kibocsátót választottam ki a devizaváltásnál.
Így 390,8 Ft-ért a váltották az eurót, a PayPal 411 felett. Azért durva, hogy ekkora a különbség.
Már bánom, hogy az utóbbi pár nagyobb értékű vásárlásomnál nem vettem figyelembe. Több ezer forinttal húzott le a PP. -
válasz
phrenetiX
üzenetére
Gondolom volt már bankszámla hozzáadva és ilyenkor a köbvetkező számlaszámot blokkolni szokta rendszer, főleg ha ritkán van használva vagy nem történt meg a személyazonosságának ellenőrzése mostanában.
Ez az illető nevére és címére megkötött magyar bank forintos bankszámlája, ami pénz forgalmi számla?
A megoldás hogy hogy chat vagy telefon kapcsolatfelvétel és segítség kérés.
A sok hozzáadogatási kisérlet miatt még jobban blokkolja a rendszer.
A telefonos megkeresés esetén rövidebb az ügyintézés ha előtte kérve van azonosító kód a kapcsolatfelvételi résznél, Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók: -
phrenetiX
tag
Sziasztok! Olyan problémánk van, hogy ismerősnek van x Ftja paypalon, amit ki akarna fizettetni bankszámlára. A paypal accountra belépve rámegyünk, a pénztárcára, azon belül bankszámla társítása, megadom a bank nevét, a számlaszámot, majd a bank csatolására kattintok, de ez fogad:
A számla társításához egy kis segítségre van szükség. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítünk, de egy másik számlát is társíthat.
Megcsináltam már több bankszámlával, és ugyanez történik.
Mi lehet a gond?
-
válasz
gixxergabi
üzenetére
Ott nem az van írva, hanem az van hogy forintot küldött You've sent Ft35,292 HUF és fizetett érte 104,99 USD-t. Nem egészen jól olvassa, a középső rész az csak a költség elszámolás, a felső szöveg You've sent Ft35,292 HUF és ahogy írtam a willget: Ft35,292 HUF a lényege.
Aze előző hozzászólásban a lépések képeit most csináltam, ott egyértelműen látod hogy nem lehetséges olyan hogy 100 USD-t ad meg és forint érkezzen ha van USD egyenleg.
Az utolsó képen a Send Payment Now-ra kattintva megy a pénz USD-ben. -
válasz
gixxergabi
üzenetére
Az első kép az honnan van? Aki küldte az USD-t adott meg cél devizának, mert nekem úgy tűnik hogy nem, a will get az jelenti hogy 35292 HUF megy el és az természetesen a HUF egyenlegen landol, ezért lett átváltva.
Eleve az van felül hogy You've sent Ft35,292 HUF to.... nem $100.00 USD. Ha így adja meg a címzett sosem kap USD-t.A képen látható helyen a Recipinet gets nem lehet HUF, a jó beállítás a You send $100.00 USD és a Recipients gets $100.00 USD lett volna.
Miután mindkét oldalon USD van ez fog megjelenni
majd ez
és ez a vége
Maradjunk annyiban hogy aki küldte az szúrt ki veled, remélhetőleg véletlenül.
-
Csápájev
őstag
Szia!
Kaptam donate-ként 3 dollárt a paypalomra.
Azonban azt írja ez függőben van és felsorol pár esetet,ami miatt ez lehetséges:rég használtam,rég fizettem vele(ez nem igaz) vagy új számla(évek óta megvan) stb.
Ilyenkor mi van? Igazából csak arra kérdez rá,hogy vissza akarom-e téríteni az illetőnek.
Mikor fog ez jóváíródni a számlámon?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom ez a megfelelő topic-e.
Németországból van egy nagyobb, 700 eurós rendelésem. A DPD szállítja.
Ma a státusza ebbe az állapotba került:
"A csomagja megérkezett a kiszállítási depónkba. Sajnálattal értesítjük, hogy a csomagolás megsérült"
Az ügyfélszolgálat nem tudta megmondani, hogy ez átvehető-e, majd csak kb. 2 óra múlva derül ki. Nehéz, 20kg.-os csomag, így bármi történhetett. Akár az is, hogy a csomagolópapír szakadt csak fel, volt ilyenre már példa. Szinte mindig sérül az ilyen külső csomagolás. Ebben az állapotban küldték, ahogy a fotón szerepel.
Azt mondták, ha átveszem, nem bonthatom ki előttük. Utólagosan tudok vajon reklamálni? A PP-nak van valami előírása ilyen esetre? Náluk lehet esetleg kártérítést kérni?
-
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Nem kell felvenned fizetési módot, a Payments rész lehet üres a vásárlások fedezetére, mert alapból biztosítva a PayPal fizetési lehetőség, nálam tényleg nincs semmiféle fizetési eszköz, amikor fizetek ott van a PayPal kiírva, azt jelölöm és fizetem vele a megvett dolgot.
Arra kel figyelni hogy ki szokta írni hogy forintban, illetve devizában mennyit lenne a fizetni való, ott mindig a devizát kell választani és azután ha EUR-ban az ár és a PayPal-on a kártya EUR alapértelmezett devizájú, mindenféle váltási móka nélkül az EUR devizás összeg megy a PayPal-on keresztül a kártyakibocsájtó felé.
Ha szoktál eladni akkor meg bankszámlaszámot kell megadni, ami mivel a magyar eladók EUR elszámolásúak célszerű ha EUR számla. -
SH4D0W2011
őstag
Kártya adat nem változott, új bankkártya még nem érkezett, így nem is tudok újat felvenni egyelőre. Az előző hónapokban nem volt gond a Prime Videó havidíjának kiegyenlítésével. Várok, hátha legközelebb le tudja vonna, egyebet nem tudok.
Az ebay-es probléma oka viszont lehet, hogy megvan. Belépve, a Fizetési információk/Paypal-fiók menüben az alábbi üzenet fogad: "A PayPal-fiók hozzárendelésének lehetősége már nem elérhető, azonban a korábban hozzárendelt fiókok továbbra is aktívak maradnak. Amennyiben az adatmódosítás miatt nem tud listázást létrehozni vagy módosítani, tiltsa le az Azonnali fizetés igénylése a Vásárlás most opcióhoz lehetőséget a listázásban." Lehet emiatt nem tudok fizetni PayPallal. Új fizetési mód felvételénél már csak bankkártyára van lehetőség. -
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
A rendszeres előfizetések kártya adatait az első fizetésnél jegyzi meg, ha közben változna kártyával kapcsolatban valami az nem vezetődik át, ha már az új kártya van akkor annak más a száma, ha ez nem változik akkor a dátuma és aa CVV kódja, ez már ezért egy másik kártya amivel indítani kéne a fizetést, itt figyelni kell arra hogy a kártyán azon deviza legyen az alapértelmezett amiben fizetni kell, ez jegyzi meg és aamikor indul az új havi levonás akkor majd ebben terheli, a gondot az is okozhatja hogy a kártya fizetés pillanatában más devizán áll.
Lehet kártyakibocsájtó probléma is, karbantartás meg ilyesmi.
Ha az eBay-en meg van jegyeztetve a kártya és a PayPal-en is ugyanaz van az is lehet gond, nekem nincs az eBay-en kártya megadva fizetési eszköznek, mindig PayPal-al fizetek és nincs semmi gondom. De nem is keverem Google Pay-el a fizetést. -
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
Mostanában vannak gondjaim a PayPal-os fizetésekkel, ebay-en például nem tudok vele vásárolni, ugyanazt a terméket Google Pay-el gond nélkül kifizettem. Tegnap sikeresen levonta a Disney+ előfizetés árát, 11.-én a Spotify-ét, 9.-én visszatérítést is kaptam PP-n keresztül, ma viszont a Prime Video-tól jött egy mail, hogy fizetési móddal kapcsolatos probléma miatt nem tudták levonni a havidíjat. A legtöbb helyen PP fizetés van beállítva, de ez így elég hektikusan működik. Lehet ez azért, mert hónap végén lejár a csatolt bankkártyám érvényessége, vagy valami más probléma lehet?
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ide tartozik-e, de megpróbálom.
Szóval, vásároltam egy terméket, PayPal-al fizettem, de kiderült, hogy az eladó csaló (pedig egy webshop volt, angliában). A PayPal-nál nyitottam egy esetet, ők bekérték az eladótól is az adatokat. Ő adott egy követési számot (FedEx-es), ami a FedEx szerint a rendelés után 3 nappal már kiszállításra is került (Budapestre, ahová egyébként én is rendeltem). Megkerestem e-mail-ban a FedEx-et, megkérdeztem, hogy az adott követési szám az én nevemhez és címemhez tartozik-e. Természetesen az volt a válaszuk, hogy nem. A választ mellékeltem képként a PayPal esethez, illetve azt is megírtam, hogy a követés szerint azt a csomagot egyébként Spanyolországban adták fel.
Erre ma döntött a PayPal, az eladó javára, hiszen adott követési adatokat és az kiszállításra került.
Mit tudok ilyenkor még tenni? Ugye már nem is tudok olyan esetet nyitni, hogy nem kaptam meg a terméket... -
gyulaszu
senior tag
Szia V/
tegnapi nap folyamán annak rendje és módja szerint (gondolom én) módosítottam az eMail címemet a PayPal fiókomban.
Ennek során jött 3 sms kódokkal és 4 eMail (2 infó és 2 megerősítő link)
Ha újra belépek a fiókba, akkor az új eMail címet látom is.
Ezekután ma kijött a régi eMail címemre a szokásos levél: "Tekintse meg a legújabb híreket és legutóbbi tranzakcióit"
Valamit kihagytam vagy egyszerűen várjak türelemmel, hogy mindenhol szinkronizálódjon?
Üdv -
Írj ennnek a cégnek hogy még mindig tartoznak neked 96,72 EUR-al rövid időn belül rendezzék és nézd meg hogy milyen jogorvoslati dolgokat írnak és hivatkozzál arra.
Ha EUR-ban fizettél akkor a PayíPla-on nem lehet HUF.
Bár nem egészen azt javasoltam hogy rögtön dispute és pénz visszakérés. A pénz hollétét kellet volna kideríteni. -
m3tr0
őstag
Nekem a PayPal felület sem így néz ki, korábban töltöttem ki ilyet és ott is USD-ben kellett megadnom az összeget egy másik ügyben.
Őszintén nem figyeltem a valuta nemet,mert automatikusan EUR-ban gondolkodtam,mivel abban is fizettem,azt vonták a számlámról.
Szó se róla,hogy elbasztam de hát akkor is látják,hogy mennyit fizettem és nem kaptam érte semmit...gondolták,hogy a fennmaradó 96,72 Euróra (a 97 EUR-ból) nem tartok igényt?!
Nonszensz nem?
Tranzakció összege: 34 500 HUF
Vitatott összeg: 97 HUFÉs ennyivel elintézték,hogy akkor 97 Ft-ot visszautaltak. Ennyi is a könyvelt tétel.
-
Ne az értesítést nézd hanem a lekönyvelt tételt, ha EUR-ban fizettél akkor abban kell visszakapnod és mivel kártya volt a háttér a PayPal az továbbítja a bankod felé. Ha tényleg kevesebbet kaptál volna akkor persze lehet reklamálni a PayPal-on hogy az eladó kevesebbet küldött. Ahol a disputenál az összeget beírtad ott milyen deviza volt feltüntetve?Pontosabban a vásárlás összege és devizájával megy el dispute ha teljes összeget kéred, hanem, akkor az alábbi képen ugyan USD van, de ha te EUR-ban fizettél az itt mind EUR, nem lehet HUF
-
m3tr0
őstag
Megy tovább a hülyeség vonat.
A Paypalon kértem a visszatérítést és én az összegnél 97 eurót adtam meg,mert tőlem is euróban vonták le az összeget.
Mint kiderült forintot kellett volna írnom, mert ma kaptam egy utalásról éretsítést,hogy a Modivo visszatérítette az összeget ami 97 HUF !
Paypalon nincs további lehetőség új visszatérítést kérni a maradék összegre, én nem találtam ilyet.
Ilyenkor mi a fasz van?!
Egyszerűen ezt nem hiszem el.
-
A bankod zárolja, nem a PayPal. Ha a PP számlatörténetben ott a fizetés és nem írtak olyat hogy ellenőrzés után megy az eladóhoz akkor azt elküldték, ha az eladónál van zárolás alatt, mert mondjuk tartoznak nekik vagy más ok van, az miattuk van, te nem tudsz semmit csinálni. Tisztázzák ők a PayPal-al. Neked van egy tranzakció azonosítód a fizetésről, kifizetted küldjék az árut, nagyon nem érdekel téged problémájuk. Írhatsz a PP-nek hogy mit írt az üzlet neked és kérj egy ellenőrzést hogy igaz-e amit írtak, majd közlik hogy mi a helyzet
-
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
vasárnap szerettem volna vásárolni az ecipon, paypal-t választottam fizetési módként rányomtam a fizetésre és sok várakozás után kiírta az ecipo app,hogy nem sikerült a fizetés.
Hétfőn az ecipovel messengeren vitatkoztam,hogy szar a rendszerük és nem tudtam paypallal fizetni, abban maradtunk,hogy törlik a rendelést,törölték is. (Ez délelőtt volt 10 óra körül.)Erre még aznap délután kaptam az sms-t,hogy levonták az összeget a számlámról.
(A paypalon megadott bankártyával szoktam vásárolni,azaz elsődleges fizetési mód. Külön Paypal egyenlegem nincs feltöltve.)Jelenleg az ecipo azt állítja,hogy náluk nincs a pénz, vegyem fel a kapcsolatot a paypallal...
Mert a Paypal zárolta és ők nem kapták meg így ők nem is tudják visszautalni.
Nem igazán értem ezt,mert a PayPalos felületen befejezett kifizetésként szerepel a vásárlás,ergo megkapták az összeget az eciposök.
Mit kellene tennem,hogy visszakapjam a pénzem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - Dell S2721NX IPS Monitor! 1920x1080 / 75Hz / 4ms / FreeSync
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
Már bánom, hogy az utóbbi pár nagyobb értékű vásárlásomnál nem vettem figyelembe. Több ezer forinttal húzott le a PP.