- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
válasz
l.skywalker #44599 üzenetére
nem
-
l.skywalker
titán
Sziasztok, van tapasztalata valakinek azzal, hogy PayPal-ról tudok-e USD-t utalni a Revolut USD számlámra?
-
oszi24
csendes tag
Nincs gond az utalassal, ha nem tudok rafaragni.
-
válasz
oszi24 #44593 üzenetére
A PayPal kereskedelmi tevékenységnek számolja ha valamit eladsz és vételárat kapsz érte, a szerződési feltételek alapján ez jutalékos szolgáltatás. Nincs jelentősége annak hogy webshop, eBay, Vatera felülete vagy egyik sem. A vevőnek és az eladónak is tiltott a jutalékmentes adás-vétel tevékenység. (A személyes pénzküldési mód)
-
oszi24
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Nem egy oldalon keresztül adnám el, direktbe. Így lényegében ő csak utal nekem pénzt, nem?
-
válasz
oszi24 #44590 üzenetére
Mivel személyes átvételnek minősül így nem tud reklamálni utólag, még akkor sem ha nem ő veszi át hanem egy megbízott, mert erre nem vonatkozik a vásárlói védelem, de ha vásárlás ellenértékéről van szó hiszen eladtál valamit akkor viszont tőled a PayPal jutalékot von. 3,4%.
Egyszerűbb megoldás ha Wise fiókod lenne ott van angol fontos bankszámlaszám és arra tudna utalni, ami nem kerülne pénzbe neked. -
oszi24
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, hát ha nektek több tapasztalatotok van ebben. Egy motort készülök eladni egy brit fiatalembernek aki paypalon fizetne egy paypalon számlára a kérdés, hogy van e bármi rizikója így eladnom valamit, pl hogy vissza igényli a pénzt később valamire hivatkozva. Egy kamionos barátja jön és nézi meg a motort és utána ő vinné el az utalás után.
Köszi előre is. -
Ilyenkor nem ezt kell csinálni, hanem megnézni hogy van-e fedezet a vásárlásra vagy valami más banki dolog. Az is lehet hogy ahol fizetni akarsz ott van valami hiba, esetleg hitelkártyát fogadnak el vagy valami más ok. Teljesen megkavarod a kártya rendszert. Card issuer van emlegetve az pedig a kártyakibocsájtó.
-
válasz
Burt1793 #44580 üzenetére
Oké. Én 06-al hívtam, igaz vezetékes telefonról.
Igaz amit mondott, de van amikor több napon keresztül nem küld kódot, szóval az alatt egyáltalán nincs védelem, szóval azért én csak javaslom a 2 lépcsős belépési védelmet, főleg úgy hogy ha a bankkártyát hozzáadod akkor a hozzáadáskor van az erős hitelesítés a fizetésnél, később már nem amikor ténylegesen megy róla a pénz. -
Burt1793
veterán
-
-
Burt1793
veterán
Ezt próbáltam hívni: 06 1 777 7944, de ez egy telekomos robot oldal, paypalos opciók nincsenek.
Megcsörgettem a fenti, hosszú számot, amit írtál, azon előfizető nem kapcsolható.
Simán a 17777944-et hívva is hibaüzenetet kapok.Google hitelesítő fent van az új mobilon, de a paypal nincs most benne, nem mentette el a fiókomba ahogy látom.
-
válasz
Burt1793 #44576 üzenetére
Magyar idő szerint 09:00-17:30 munkanap, 00353 1 436 9111
Ez lenne a magyar ügyfélszolgálati vezetékes telefonszám: 1 777 7944 de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók.Ki kell kapcsoltatni a kétlépcsős hitelesítést és ez csak telefonon keresztül lehet, de legyen Internetes elérés is mert jelszóváltoztatást fognak kérni, de a Google-nál van lehetőség egyszerűen másik készülékre átrakni a hitelesítést ha aktiváltad ezt a biztonsági metódust és elméletben be tudnál lépni, én nem próbáltam, de ilyet írtak.
-
Burt1793
veterán
Helló!
Előző mobilomon a google hitelesítőt használtam a kétlépcsős belépéshez. Tönkrement a teló, így nem tudok belépni. A contact us-nál lévő telefonszámot milyen előhívóval kell csörgetni? Van más megoldás belépni az oldalra?
Köszönöm! -
válasz
SunMount3r #44572 üzenetére
Talán az OTP oldalán nézd a deviza eladási árfolyamot, az elszámolás minden nap az I. árfolyammal történik de amikor fizetsz akkor az akkor épp érvényes árfolyammal ad tájékoztató forint összeget a zárolt pénzről, mert a tényleges könyvelés az pár nappal később.
Mivel az utolsó jegyzés elszámolási árfolyam 22-én az 05:50-kor 367,78 Ft volt ez 25855 Ft.Az OTP egyébként így számolja a kártyás deviza vásárlásoknál az árfolyamot:
-
SzGee
aktív tag
válasz
SunMount3r #44572 üzenetére
az a magyarázat, hogy ne a valutavátók árfolyamát nézd, hanem a Bankod által használt árfolyamokat, ráadásul ahogy nézem, ez valuta árfolyamokat ír, Te pedig devizában fizettél (számlapénz)
[link]
valamiből a Banknak is kell élni
ha a link nem jó, akkor meg kell keresni a kondi listában, hogy a bank a devizás tranzakciókat milyen árfolyamon számolja el kártyás vásárlás esetén -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Egy német boltból rendeltem pár dolgot, az összeg szállítással együtt 70.30€ volt. Itt néztem meg a váltást a bankomnál (OTP) és ugye itt 24924 HUF-ot ír rá. PayPal-al fizettem és persze azzal az opcióval, hogy a bankom váltsa át a a pénzt. A kapott PayPal számlán is 70.30€ szerepel, de amikor fizetés után megnéztem a banki számla egyenlegem, akkor láttam, hogy ennél valamivel több, azaz 25854 Ft vonódott le a számláról a fizetés során.
Mitől lehet ez a kb. 1000Ft-os többlet különbség? Gondolnám pl. hogy ez a valutaváltó oldal nem elég "megbízható" és friss, de szerintem máshol kell keresni az okát. Lehet van erre egyszerű magyarázat, amit én még nem ismerek, de akkor mégis mi lenne?
-
válasz
KaiotEch #44570 üzenetére
Pont ma próbáltam mindkettővel fizetni. Az app-ban jött az hogy valami gond van, de hagytam annyiba és 5 mp múlva a fizetés oké jött. A böngészőben meg simán tudtam fizetni hiba nélkül. Nem biztos hogy süti gond, de érdemes a AliExpress és PayPal sütiket valamint a böngésző gyorsítótárat törölni.
-
Kikapcsolhatod a kétlépcsős belépési azonosítást, nem javaslom. A tétlenségi idő 5 perc, de akkor az alatt semmit nem csinálsz.
Ezt az üzentet kapod: Your session has timed out, please log in again.
Nem lehet állítani, egy dispute max 10 perc, de közben nem vagy tétlen, szóval nem tudom hogy mi okozza a problémádat.
Ennyit írnak, lehet hogy a böngészőben kell keresned a hibát:
Causes
If the system times out in fewer than five minutes, the cause may be loss of secure connection. This usually occurs due to:
Internet congestion.
Your browser's cookies or cache.
Use of frames on your website.Solutions
Your computer stores copies of frequently accessed pages in its memory cache or disk cache. If these become corrupt, the PayPal page may display differently and result in longer loading or browser closing times. You can find instructions for clearing the cookies and cache from your computer in your browser's Help menu.
Using frames on your website can also cause timeout errors. Using PayPal logos in frames prevents browsers from displaying the PayPal URL and security lock. PayPal doesn't allow its payment pages to be displayed inside a frame, because this can also cause run time errors for most browsers (if JavaScript is used on the website), or timeout issues when frames are used with payment buttons. -
GAbre
veterán
Üdv!
Valaki tudja hol lehet beállítani a paypal login dolgokat?
Nem találom.
És rohadt idegesítő,hogy az ember mire kitölt 1 paypal dispute-t már kis is vágja a rendszer,és kezdheti elölről írni.
Hogy nem lehet beállítani,hogy ne kelljen folyton folyvást külön két lépcsőben még a belepést is azonosítani.
De persze néha-néha tudok fizetni kétlépcsős megerősítés nélkül.... -
Nem így van. Nézd meg légy szíves a az Összefoglaló végén ezt:
Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz
Tartalom:
3. Fizetéskor a konverzió probléma megoldása.
Forintosként azonosítja, de te majd a Wise váltást akarod használni és ezért fogod a HUF gomb helyett az USD gombot használni a váltásnál.
Nem volt értelme törölni. -
dudi6
senior tag
Köszönöm!
Paypalnál a kártyák résznél a Transferwise-nál HUF van automatikusan beállítva.
Paypal nem Huf kérést indít a transferwise felé? Így többszörösen konvertál majd?
Kép
Töröltem a wise kártyát és újra hozzáadtam, de nem engedi beállítani, nincs is ilyen lehetőség, automatikusan Huf lesz. -
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék geekbuyingon dollárban fizetni. Paypal számlámom nincs elég dollár. Transferwise-n viszont van elég dollárom.
Melyiknek van kevesebb költsége? Ha Paypalnál beállítom Primarynek a Transferwise kártyát és a papyal leveszi a pénzt VAGY beutalok Transferwise-ról dollárt a Paypalra? Egyáltalán van valami különbség? Gondolom van valamennyi költsége mindkét megoldásnak. -
ACE-
addikt
válasz
rayoliviero #44558 üzenetére
Előre utaltál? Megbízható az eladó?
-
ACE-
addikt
válasz
rayoliviero #44552 üzenetére
Ugye biztos, hogy a valódi Paypal oldalon próbáltál fizetni és nem valami adathalász oldalon?
-
válasz
rayoliviero #44555 üzenetére
Itt is jönni kell ugyanúgy a jóváhagyásnak, arra emlékszem hogy ilyesmi gondja volt az OTP-s kártyákkal, de az a kártyahozzáadásnál merült fel, mert annál is szükséges ez a kódos jóváhagyás. A megoldásra nem emlékszem, de mindjárt rákeresek. Igen idén januárban jelentkezett amikor valamit cseréltek az OTP-nél a hitelesítéssel kapcsolatban.
Valakinek úgy sikerült hogy a PayPal fizetési ablak nem magyar nyelvű volt, másnak az OTP beállításoknál kellet valamit csinálni és az ügyfélszolgálat segített neki. -
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #44554 üzenetére
Megnéztem az OTP applikációban, be van állítva az internetes biztonsági kód. Ennek ellenére nem működik. Mindenhol tudok fizetni pedig ezekkel a kártyákkal.
-
válasz
rayoliviero #44552 üzenetére
A fizetési erős hitelesítés a bankodtól működött?
-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
Egy szoftvert próbáltam vásárolni innen a Hardverapróról egy linken keresztül, ami a PayPal oldalára irányított. Mivel nincs már PayPal fiókom, a bankkártyás fizetési lehetőséget választottam. De ezt az üzenetet kaptam:
A bank nem tudta igazolni VISA-xxxx típusú kártyáját. Próbáljon meg egy másik kártyát.
Próbáltam két bankkártyával is, de ugyanezt az üzenetet kaptam. Mi lehet a gond?
-
válasz
daw460 #44544 üzenetére
Magyar fiók esetén mivel forintos bankszámláról utalnak minden devizát forintra váltanak és magyar fiók esetén forint vagy USA bankos $ számla adható hozzá, értelemszerűen a $-számlára történő kiutalás esetén is át kell váltani az egyenlegen lévő más devizát $-ra. Forintos számlára küldés esetén nincs díj, $-os számlára viszont 3% díjat vonnak.
-
válasz
birooo #44545 üzenetére
Nem tudom, nézd meg az Összefoglalóban a Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz a 3. pontban, a végén látható leírást.
Ha a másik deviza nevére kattintasz és nem vált át a devizára akkor nem érzékeli a kattintást, angol vagy magyar nyelvű a felület? Ha magyar akkor angolra átállítva próbáld, mert ha változtatnak valamit az oldalon a magyar nyelvű nem mindig követi időben vagy böngésző probléma, reklámblokkoló esetleg.
Hol akartál fizetni? -
birooo
tag
Ma próbáltam fizetni, de nem engedte atallitani, hogy ne a paypal konvertaljon hanem a sajat bankom. Raklikk es kiirta ugyanazt az összeget ft euro es ennyi. Mit rontottam el?
-
válasz
sajti_pajti #44542 üzenetére
Nem fogsz normális megoldást találni, az amit próbálsz ott van 5 $ költsége a kiutalásnak és 30 $ a minimum, Revolutra elméletileg működik.
Ugye az van hogy 50 $ kell hogy legyen az egyenleg, de ez is van: All deposits via Bank Transfer must be at least $500. Én úgy olvasom hogy ha már van 500 $ akkor lehet bankiutalgatással mozgatni a pénzt. -
sajti_pajti
tag
Magamra vessek, hogy nem voltam teljesen pontos:
A kiutalással teljesen egyenértékű, ha valahol elfogadják a paypalos befizetést, ilyen megoldás is érdekel.
(Egyet találtam eddig, az eTorót, a beutalás ment is rendben teljesen ingyenesen, de a kiutalásnál csak a Paypalt dobja fel, szóval cseberből vederbe. /Habár meg lehet adni nekik alternatív lehetőség gyanánt transzfert is, de ezt mostanában nem tudom lecsekkolni, mert parkoltatnom kell hóvégéig a pénzem eTorónál./) -
válasz
sajti_pajti #44540 üzenetére
Azért nem találtál már mert nincs működő alternatíva. Benne volt egy módszer, de többen kritizálták mert nem működött nekik és ezért kivettem, annak ellenére hogy az használható volt.
Nekem ugyan működik a Wise USD számlára történő kiküldés, de 3%-os díja van, viszont az utóbbi időben nem lehetett ezt a számlaszámot a PayPal-ban hozzáadni, arra hivatkoznak hogy ez virtuális bankszámlaszám és azt nem lehet hozzáadni. Egy próba egyébként semmi hátránnyal nem jár, ha nem lehet akkor visszaírják hogy nem lehet. -
sajti_pajti
tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban nem találtam választ a problémámra, jó ötletem a topikban való keresésre sincs.
A kérdésem a következő:
Hogy/hova (olyan helyre, ahol aztán szabadon hozzáférek a pénzhez) tudok a magyar Paypalomról USD-t HUF-ra történő átváltás nélkül kiutalni anélkül, hogy másvalakit is belekevernék?
Köszi -
válasz
KaiotEch #44538 üzenetére
Nem a PayPal-nál van a gond ezzel az üzenettel. Böngészőt használsz vagy mobil app-ot? Cseréld fel. Vagy fizess a kártyával, ha sürgős lenne. Nálam még mindig kiírja a mobil appnál hogy valami hiba van a fizetéssel, ráhagyom és pár mp múlva ki van fizetve. Most nem próbáltam, de a PayPal-al máshol simán fizettem az előbb.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Hogy lehetne megoldani, h a refund összege a PayPal számlámon maradjon? Kártyás vásárlás volt PayPal-en keresztül. -
voaps
csendes tag
Sziasztok! Bankkártya hozzáadásakor sikerült 3x rosszul beírnom a Mastercard Security Code-ot (banki probléma miatt) - viszont most már egyáltalán nem engedi hozzáadni azt a kártyát. Olvastam, hogy ilyenkor a PayPalt kell felhívni telefonon, viszont csak angol nyelvű számot találtam. Nem lehet lelevelezni velük e-mailben? Esetleg magyar ügyfélszolgálati szám?
-
Igen oké, változott a jogszabályi környezet a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozási elleni törvény nekik is előírta az ügyfelek személyazonosságának az ellenőrzését, ügyfélkockázat elemzést. Pénzügyi tevékenységet folytatnak ezért nem csak a bankokra, hanem rájuk is vonatkozik. Ráadásul ez folyamatos ellenőrzés. Én amikor regisztráltam már akkor azonosítottam magam (akkor nem volt ez a törvény), amikor változott az okmányom akkor nekik is megadtam az új információkat, de ennek ellenére 2018-ban és 2020-ban is újból kérték.
-
regos
tag
Üdv. Nem kaptam meg egy terméket,nyitottam vitát. Az eladó másik TN-t adott meg a vitában. Én hiába írtam közben a helyes TN-t a PP úgy döntött közben,hogy küldjem vissza a terméket és akkor visszakapom a pénzt. De nem kaptam meg a cuccot és a vita oldalán már nem is tudok reklamálni mert csak a nyomkövetési adatokat lehet feltölteni ha feladtam. Merre induljak tovább? Köszi a tippeket.
-
EQMontoya
veterán
Epp probalok fizetni Ebayen Paypalt hasznalva, es homokorazas.
A kartyara nem jon terheles es jovahagyasi keres sem, szoval nagy baj nincs, de teljesen halottnak tunik a dolog. Masnal is?Kozben a fel internet halott, amit FB alapu: messenger, insta, whatsapp.
-
Gabesz87
veterán
Nem tudom. Fel fogom hívni a bankot, és megkérdezem. A régi kártyát az appban törölni nem, csak felfüggeszteni tudtam. De én is arra gondolok, hogy valahogy azzal lehet kapcsolatban. Új kártyát hozzáadtam nyilván az appban, GPay-hez is hozzárendeltem, így tudtam is fizetni vele boltban, ill. Banggoods-on is. Eddig a PayPal és az eCharge app okozott gondot. Van egy UniCredit kártyám, az is új, és MasterCard, eCharge-ba beírtam azt, és azzal simán működött.
-
válasz
Gabesz87 #44523 üzenetére
Nem kell valamit állítani az új kártyával kapcsolatban a mobil app-ban, nem tudom pontosan hogy egyáltalán van-e ilyen, de esetleg a régit törölni? Az ujjlenyomat nem kötődik a kártyához? Ha új kártya akkor újból hozzárendelni?
A megerősítésnél 400 Ft terhelés megy a bank felé és azt le is vonja és 1 $-os szokott lenni a kártyaszám ellenőrzés, de az azonnali sztornó követi és nincs pénz mozgás. -
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
-
válasz
Gabesz87 #44519 üzenetére
A 0 $-os csak a kártyaszám ellenőrzés volt. Szerintem ez az lenne hogy 400 Ft-os terheléssel megerősíted a kártyát és akkor ezek a limitek törlődnek. Ezt a régi kártyáddal is megcsináltad. Az Összefoglaló, 3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz leírásra ha ránézel akkor biztos be fog ugrani a téma.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Új kártyám van, KH cserélte a VISA-t MasterCardra. PayPal-ban töröltem a csatolt Visa kártyámat, és hozzáadtam az újat, ez sikerült is, a KH appban aláírtam sikeresen a 0 USD-s tranzakciót, de ennek ellenére utána mégis valami olyat ír a PayPal-ban, hogy hitelesítsem, hogy enyém a kártya, mert így nem tudok vele pénzt küldeni és fogadni, vagy valami ilyesmi. Nem értem mi a gond.
-
válasz
Voice24 #44516 üzenetére
A bankok 2-5 munkanap alatt írják jóvá, évek óta. Ez nem Magyarországon belüli azonnali utalás. A becsült érkezés idejének semmi alapja nincs. Honnan tudná a PayPal hogy 2 nap amíg megérkezik pl. az Erste Bankba, ahol akár 1-3 napig még zárolják és csak azután könyvelik le ténylegesen.
Ez a PayPal részéről egy teljesen haszontalan kiírás, főleg úgy hogy egy óvodás is tudja hogy nem bankkártyára megy az utalás. Kifizetve a kártyájára szöveg az valójában magyar fiókok esetén nem igaz. Persze van olyan bank ahol lehetséges kártyára is utalni, de refund-ok, visszatérítések nem az a kategória.
A PP továbbította 29.-én 20:10-kor, tovább nem tartozik rájuk. -
gery2123
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A fiókomba nem tudok bejelentkezni, mert változott a telefonszámom, és sajnos nem változtattam meg azt a kétlépcsős azonosításba. Így nem tudok belépni és nem találok megoldást rá... Előre is köszönöm!
-
FerNandor
őstag
válasz
Bornie127 #44510 üzenetére
A willhabenen bent van a paylivery leírásban, a kleinanzeigén nem volt egyértelmű, ott emailt írtam nekik és kérdeztem meg, de 1-2 hónapja volt ez, de gondolom azóta sem változott semmi. Mivel gondolom ez olyan, mint a jofogas háztól házig, így alapból csak belföldi címre kérheted a szállítást stb.
-
FerNandor
őstag
válasz
Bornie127 #44508 üzenetére
Gondolom Magyarországon élsz. Kleinanzeigén és willhabenen a käuferschutzot, úgy tudom, csak az országon belüliek vehetik igénybe. Tehát a kleinanzeigéset a németek, a willhabeneset meg az osztrákok. Így vagy marad itthonról a rendes paypal vagy inkább semmi. Ott is elég sok kamu és lehúzás van, szóval nem éri meg védelem nélkül.
-
Bornie127
aktív tag
Így már értek mindent, köszönöm.
Közben én is olvasgattam, lehet kártyával fizetni az oldalon. A termék ára+szállítási díj összegének a 0.35€+ 4.5%-ot számol fel az oldal, viszont van vásárlói védelem az extra díjért. Az eladó addig nem kapja meg az összeget, amíg én le nem okézom, hogy megérkezett, minden rendben vele, vagy akkor sem kapja meg ha nem azt küldte, fake, eltér a leírástól, nem adja fel, stb, hasonlóan mint az Aliexpressen. Elfogadnak visat és mastercardot, így tudok fizetni Curve-vel szerintem, vagy Revoluttal, és meg is van oldva a konverzió.
Egy díjbekérőt még megoróbálok azért. Kell bármit megadnom neki hozzá, vagy ő küld linket, amin tudok fizetni paypallal?
Köszönöm mégegyszer. -
válasz
Bornie127 #44506 üzenetére
Persze hogy azt írja, mert védtelen leszel és nem akarja a PayPal-nak járó jutalékot kifizetni.
Ő mindenképp jól jár, megkapja a pénzt, megmarad neki a 3,4% jutalék és te nem fogsz nála reklamálni ha nem kapod meg, vagy nem azt és olyan állapotban kapod mint amit kifizettél.
Ez nem fog neked pénzbekérőt küldeni, mert akkor nem ezt írta volna.
A tiltás megszegését szigorúan veszik, akár ki is tilthatják véglegesen mindkét személyt.
Az csak egy hirdetési oldal, mint nálunk a Jófogás, de vannak fizetős szolgáltatásaik is. -
Bornie127
aktív tag
Köszönöm a gyors választ.
Amikor kérdeztem az eladót, hogy tudok fizetni, akkor azt írta, hogy:"paypal friends possible".
Mit írjak neki, mit küldjön fizetéshez?
Egyébként az www.ebay-kleinanzeigen.de oldalról van szó. Elvileg tudnék kártyával is fizetni közvetlenül, csak nem értem, hogy miért számol fel plusz eurókat fizetésnél. -
válasz
Bornie127 #44504 üzenetére
Kezdem a spórolásos módszerrel. A Paypal fiókhoz hozzáadod a Revolut kártyát és azzal fizetsz €-ban, úgy hogy fizetéskor a PayPal devizaváltásról a Revolut váltására állítod. Ekkor használod fel a legkevesebb forintot.
Ha maradsz a PayPal egyenlegnél mindenképp €-val fizess, feltöltöd és az egyenlegek közti váltással csinálj belőle €-ot ekkor a 109 € kevesebb forintodba kerül, mert ha közvetlenül a fizetéskor konvertálja akkor más az árfolyam és több forintodba kerül a 109 €.
Ha vásárolsz akkor ne barátkénti küldés, fizetés legyen két okból is.
1. Nem lesz vásárlói védelmed ha átvernének, nem kapod meg, nem olyan állapotú.
2. A PayPal Felhasználói megállapodás tiltja ezt mind az eladónak, mind a vevőnek.Webhelyünk, saját PayPal-számlája vagy a PayPal-szolgáltatások használata, illetve a PayPallel, más PayPal-ügyféllel vagy harmadik féllel lebonyolított műveletek során tilos:
- Kereskedelmi természetű tranzakciók esetében személyes tranzakción keresztül küldeni vagy kérni a kifizetést. -
Bornie127
aktív tag
Sziasztok!
Összefoglalót elolvastam. Kérdésem a következő. Egy eladónak kellene fizetnem 109€-t egy használtcikk oldalon egy termékért.
Jelenleg ezt csak úgy tudom megtenni, hogy utalással teszek HUF-ot a paypal számlámra, majd ott álváltom Euróra és elküldöm, vagy a pénz küldése barátnak opciót választom és euróban küldöm közvetlenül, bár így a paypal vált.
Van egyéb opció ahol az átváltáson spórolhatnék? Van curve illetve revolute kártyám. Sajnos a topup nem megy ahogy olvastam. -
válasz
FerNandor #44501 üzenetére
A bankod kártyás vásárlási elszámolása alapján tudod kalkulálni.
A PayPal árfolyam 9-14 Ft-al több mint a bankoké, szóval ennél kevesebb.
Ezt írják,tehát az elszámolás napi deviza eladási árfolyamot kell nézni, az azért a mai naphoz viszonyítva maximum +/- 2 Ft. Tehát a mai csak becslés, a mainak megfelelőt zárolnak és majd pár nap múlva az aktuálissal vonják.
-
FerNandor
őstag
Hali,
fizetéssel kapcsolatban lenne kérdésem..
Mastercardom van és Raiffeisenes vagyok.
Múltkor vettem PayPalon keresztül egy terméket euroban, akkor 350 körül volt 1 euro, azonban a végére a számlakivonatomon majdnem 360-nak számolódott el egy euro az összesítésben.
Jelenleg a Raiffeisennél 365,30-on áll az euro deviza eladás.Honnan tudom meg biztosan, hogy végül mennyit kell fizetnem, ha kártyakibocsátós konverziót választom?
Most a PayPal oldalán kalkuláltam egyet és 631,99 euro - 235000Ft, ami 371,84 eur lenne elvileg, de nem tudom, hogy itt jönne-e rá még valami.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged