Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
LuckyL
üzenetére
Melyik részén látsz te IBAN-t, amit egyébként nem használsz országon belüli utalásra. AWise fiókom ól másoltam ide a képen látható "használati utasítást". És újból írom ennél a bankszámlánál nem értelmezhető az IBAN-os formátum, nincs használatban. EU- belül az nem belföldi. Az külföldi, nemzetközi. Értelmezd már a második képen leírtakat.
Magyarország az nem az egész EU.
Ha lekéred a magyar bankszámla igazolást ott sincs IBAN, szóval te másról beszélsz, kezdem azt hinni hogy csak cukkolsz, mert ha belépsz a Wise fiókodba ott nem azt látod amit írsz, hanem azt amit én, nincs más. -
válasz
LuckyL
üzenetére
Ne fárasszál már, az IBAN nemzetközi utalások esetén használható, országon belül utaláshoz nem azt kell használni, ha neked is van igényelve az egyéni forint számlaszám akkor olvasd már el hogy mit írnak az utalási két fülön. Helyi esetén nincs IBAN, nemzetközi esetén még ez van írva

A céges téma 2022 előtti vagy utáni?
-
törölt tag
oks

köszi
-
törölt tag
lehet egyáltalán webkártyát használni paypalhoz?
-
LuckyL
őstag
rosszul tudod sajnos, ismét ki kell javítsalak
kötelező magyar bankszámlát bejegyezni a cégkivonatra
a wise nem magyar bankszámla, nem jegyzik be
és ezért a cégbíróság jár el, és bírságol
ide nem teszem ki, de ha privátban írsz szívesen mutatok végzést, és ügyvédi állasfoglalást a dologbansajnos a másik dologban is ki kell javítsalak, ha rákattintasz a számlára, ott az iban formátum, így is használható, BE vel kezdődik
nem tudom eddig miért utalták, csak feltételezéseim vannak
-
válasz
LuckyL
üzenetére
Nem lehet az IBAN formátumot használni mivel ez csak országon belüli bankszámlaszám, ezt írja is a Wise, külföldre nem utalhatsz róla, így az IBAN nincs használatban.
A másik dolog a amit említesz, a kártyafizetéshez semmi köze, ehhez a számlához nem jár bankkártya így fel sem merül amit írsz.
Megfelel a céges számlának, de ezt már igazoltam feléd. Büntetés még nincs, legfeljebb nem jegyeznék be, de a NAV fennhatósága a bankszámla előírás téma, a cégbíróság nem vizsgálja, ez akik mondta tévedett.
Az hogy hibás a PayPal rendszere az még nem adja ezeket a következtetéseket. Ha lehet az Unicredit bankból a PayPal rendszerén kívül utalni a Wise forintos számlára akkor bizony az PayPal önkényes korlátozása azt hazudva hogy hibás adat, azt hazudva hogy elutasította a fogadó bank. Akkor ugyan eddig miért utalták át a pénzt? -
LuckyL
őstag
na kiváncsi vagyok, mit mondd erre Rick4 a troll
egyébként IBAN formátumban a wisos számlának BE-vel (belgium) kezdődik a kódja, emiatt bizonyos webshopoknak card payment processing-et végző külföldi cégek sem fogadják el forint fizetések átutalásához
illetve bár használni lehet, de kizárólagos céges számlának sem felel meg, ahogy észleli a cégbíróság, hogy nincs magyar számla, egyből küldi a levelet és ha nem nyitsz magyar banknál akkor a büntetést is
-
válasz
LuckyL
üzenetére
Sajnos úgy van ahogy nálad, most nekem is nem utalták a Wise számlára a pénzt arra hivatkozva hogy nem megfelelő a bankszámla, szóval tőlem is megy a reklamáció és a GVH-hoz a bejelentés, fizessenek milliókat az EU-s pénzügyi szabályozás megsértése miatt.
2023-ban minden bankszámla virtuálisnsk tekinthető hiszen minden bank elektronikusan kezeli, (nem fizikai a hozzáférés) még ezt a Wise igazi bankszámlát is. -
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Az EU-n belül nem USD-t kellene küldeni hanem EUR-t és úgy hogy neked legyen megnyitott EUR egyenleged és ekkor veszik belföldi tranzakciónak és nincs pénzváltás sem.
Belföldi: Akkor történik ilyen típusú tranzakció, ha a küldő fél és a fogadó fél az Európai Gazdasági Térség (EGT) lakójaként azonosítható vagy regisztrált a PayPalra.
A belföldi tranzakciók díjai érvényesek azokra az euróban (EUR) vagy svéd koronában (SEK) indított nemzetközi tranzakciókra, amelyeknél a küldő fél és a kedvezményezett is az Európai Gazdasági Térség (EGT) lakójaként azonosítható vagy lett regisztrálva a PayPalen.
Összefoglalóból,
A vonatkozó díjak linkje.
A fogyasztó a magánszemély, a kereskedő kategóriába tartozik az is aki üzletelésre is használja és azzal kapcsolatban van díjazás..
Célszerű áttanulmányozni, hogy tisztában legyünk a felhasználási feltételekkel és a fizetendő költségekkel és így nem érezzük azt, hogy "rejtett" költségeik vannak. -
Anonymusxx
senior tag
Valaki küldött volna egy kevés összeget (1.8 dollár) külföldről, de a fee kb 110 ft volt, Eu-n belül küldött. Néha nincs fee, ez min múlik?
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-AX58U wifim, amiről állandóan lejön az egyik wifis klíma okosítóm, ledobálja a wifit. Írtam a cégnek, ezt válaszolták:
"If you have a WRT router, then deactivate the WMM Mode on the router first."
Nem tudom, a WRT mit takar, de az asus oldalán azt találtam, hogy ez a wifi: "Operációs rendszer :ASUSWRT" - és találtam wmm mode-ot a beállításokban, de nem lehet disablet kiválasztani.
Van ötletetek, hogyan lehet ezt beállítani disable-re? Hátha megoldaná....
-
Rick4
félisten
válasz
LuckyL
üzenetére
Mindegy, mit gondolsz a dolgokról, attól ezek még mindig másképp történnek..
Íme egy tegnapi, amerikai cégtől vásárlás, paypallal fizettem, egy termék nem jó, pénz vissza.
Hogy akkor szerinted mi van?
Valamit vagy nem tudsz, vagy nem akarsz érteni.
Miért is kellett volna a wise-ra utalnom, pláne forintot?
-
chris0000
őstag
hi. ha másik gépen lépek be a pp-ba, akkor kérhet azonosítást igaz, amit sms-ben küld el nekem kódot? tehát az nem fake gondolom? kódot beírom, minden ok... egyébként nem is enged belépni, többszöri oldal megnyitásra sem, ha nem megyek rá a kód küldésre... thx. üdv.
-
LuckyL
őstag
Biztos nem megy tobb devizaban oda vissza paypalrol mar itt bukik amit irsz

Refund kartyas vasarlasnal van..
Kevered kavarod a dolgokat nagyon ugy tunikna de csak hogy ne vegyem át ezt a bugyuta stílust amit csinálsz, egyszerű kérdést teszek fel:
Az elmult 1-2 napban utaltál ki forintot wise számlára a paypalról és neked működött?
Nem 2 hete, nem 2 hónapja, hanem 1-2 napon belülez a beszélgetés tárgya, nem az hogy mi más működik, azt én is tudom, kb kezdetektől használom a wiset, nincs szükségem oktatásra
-
Rick4
félisten
válasz
LuckyL
üzenetére
Olvasd el még egyszer, mire próbáltál válaszolni!
Én nem írtam, a te számláddal mi van, vagy mi nincs, csak és kizárólag a sajátomról írtam! És mint írtam, mindent lehet róla utalni, mindenhonnan megérkezik rá mindenféle utalás! Paypalhoz is be van regelve, azon keresztül is megy oda- vissza napi szinten több devizában, refund is visszajön, szóval amit írtam, az mindössze annyi volt, hogy az ENYÉM működik!
Az, hogy a tieddel mi van, vagy mi nincs, abszolút irreveláns az én szemszögemből, nálam mindent lehet, hogy nálad miért nem, azt nem tudom, gondolom ugyanúgy nem sikerült értelmezni a leírtakat ott sem, mint ahogy az én hozzászólásom esetében sem, aztán valamit rosszul csinálsz!
Szólj, ha még mindig nem érted, megpróbálom még egyszerűbben elmagyarázni!
Szívesen! -
Rick4
félisten
válasz
LuckyL
üzenetére
Nálunk is van céges wise, mindenki tud rá utalni, mivel ez egy mnb-től kapott magyar forint alapú bankszámlaszám, azaz sosem volt külföldi! A navnál is le lett jelentve, teljesen hivatalos pénzintézeti számla.
Sőt, most néztem vissza, tb járulék, 12-én erről lett elutalva szja előleg, szocho, ésnem szóltak, hogy gond lenne, olyan meg nincs, hogy nálam minden működik, másoknál meg nem! -
válasz
LuckyL
üzenetére
Nem akarok itt senkit sem győzködni, csak az a lényeg hogy téves a PayPalproblémája a Wise forintos számláinkkal, bár nekem nem volt gondom
Ez egy 2022-es cikk, ami nem egészen arról szól amiről én beszélek, bár lehet hogy egyszerűsítettem a mondanivalómat és félreérthető.Amiről én beszélek az a Wise Europe SA nevű cég és működése:
MNB-től kértek tájékoztatást:
Kérdései vonatkozásában tájékoztatom, hogy a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény (Pft.) 2. § 20. pontja értelmében pénzforgalmi számla az a fizetési számla, amelyet a számlatulajdonos rendszeres gazdasági tevékenysége körében pénzforgalmának lebonyolítása céljából törvényben megállapított kötelezettség alapján nyit, illetve nyitott, illetve 22. pontja értelmében pénzforgalmi szolgáltató: az a hitelintézet, elektronikuspénz-kibocsátó intézmény, Posta Elszámoló Központot működtető intézmény, pénzforgalmi intézmény, Magyar Nemzeti Bank és kincstár, amely pénzforgalmi szolgáltatási tevékenységet végez. A Pft. 1. § (1) bekezdése alapján e törvény rendelkezéseit kell alkalmazni a Magyarország területén nyújtott pénzforgalmi szolgáltatásra. A Wise Europe SA 2020. szeptemberében csatlakozott a GIRO Zrt. által működtetett Bankközi Klíring Rendszer (BKR) éjszakai (IG1) és napközbeni többszöri (IG2) elszámolási rendszeréhez, valamint az azonnali átutalási megbízás elszámolását és teljesítését végző belföldi fizetési rendszerhez (AFR) is, amely azt jelenti, hogy a Wise Europe SA jogosult magyar IBAN számú fizetési számlák kibocsátására, továbbá fizetési műveletek lebonyolítására a Magyarországon működő mindhárom elszámolási platformon keresztül.
Az MNB álláspontja szerint, amennyiben egy pénzforgalmi szolgáltató HU-val kezdődő IBAN számlaszámú fizetési számlákat vezet, ezen fizetési számlák Magyarországon vezetett fizetési számláknak minősülnek (figyelemmel az IBAN szám képzésére vonatkozó szabványra), és az adott pénzforgalmi szolgáltatás kapcsán alkalmazandók a Pft. rendelkezései.
Tehát röviden: mivel a Wise teljes értékű része a magyar pénzforgalmi és bankközi rendszereknek és HU kezdetű IBAN számlaszámot vezet ezért ezek belföldi fizetési számlának minősülnek.A NAV álláspontja szerint szerintük mindenképp „pénzforgalmi számla”, és teljes értékűen használható belföldi fizetési forgalomhoz, de az MNB véleménye szerintük az irányadó.
Az MNB véleménye szerint ezek a számlák „belföldi pénzforgalmi számlának” minősülnek.
Itt a vége, 2023-ban.
Hova tovább?
Egyrészt ez azt jelenti, hogy a NAV és az MNB is azt mondja, hogy a Wise számlákat teljes értékűen lehet használni cégeknek nem csak pénzforgalomra, de ezekkel teljesítheti a kötelességét az, aki (az Art., vagyis az adózás rendjéről szóló törvény alapján) „belföldi pénzforgalmi számla nyitására kötelezett”.Amikor ez alábbit használod akkor nem a saját számládra, hanem a Wise számlájára küldöd ahol a P****** kezdetű azonosítóval amit a közleménybe írsz fogják a Wise forint egyenlegedre könyvelni a pénzt, most is működik, nem szűnt meg.

Másik lehetőség amikor a saját forintos számládra utalnak. Ha megnézed az első képen lévő számlaszám az azonos a nálad láthatónál, míg a másik az különböző mindenkinél.

A legtöbb belföldi utaláshoz Magyarországon elég a számlaszámot megadni. Azonban ha a küldőnek szüksége van az IBAN-ra, add meg neki ezt:
HU78 1260 0016 1307 2579 8061 6005
Ne feledd, ez az IBAN csak HUF pénznemben tud utalásokat fogadni. Így azt ajánljuk, győződj meg róla, hogy a küldő csak forintot utal neked. -
LuckyL
őstag
nem tudom milyen egyenlegfelöltési számláról beszélsz, szerintem 7-8 éve nincs oylan már, vagy én nem értem mit akarsz mondani
az mnb nem felügyeli a külföldi szolgáltatókat, itt egy részletesebb cikk számodra:
szerk: nem tudom fenn áll-e még a probléma, tavaly khb bankból nem tudott valaki utalni a wisomra, egyszerűen nem engedte a rendszer
-
válasz
LuckyL
üzenetére
Nem hiszem el hogy egy MNB által felügyelt forintos számlára nem lehet utalni, az Államkincstár, a Nyugdíjfolyósító és utal rá, szóval esetleg frissítse az a cég, egyetemek az információit.
A közös egyenleges feltöltési Wise számlára nem lehet utalni hiszen más a funkciója, de az egyedi számosra lehet utalni, pont ez a lényege hogy az MNB felügyelheti.
Mint írtam nem SEPA utalásként és nem nemzetközi utalásként megy, simán magyar belföldi utalás.
A PayPal elutasítás meg egyáltalán nincs megalapozva a felhasználói szerződés alapján. Arra sincs magyarázat hogy egyik felhasználónál működik a másiknál meg nem., akármilyen automata rendszerre is gondolsz. Akár Wise-ra, akár PayPal-ra értem ezt. -
LuckyL
őstag
nem paypal specifikus csak ez a dolog
sok cég, egyetemek stb vannak akik nem tudnak valamiért utalni a wise számlára
nem hiszem hogy minden esetben önkényes lenne a dolog, valamiféle automatizált utalási rendszert sejtek a háttérben, amelyiknek nem tetszik hogy a számla "külföldi"
mert jogilag hiába csatlakozik a giro-hoz, mégis külföldi a bank
csak hát a paypal eddig nem csinálta ezt, ezért bosszanto -
A PayPal egyenlegről forint kiutalás Wise forintos számlára témához.
Egy kicsit jobban megnétzve a dolgot és a felhasználási szerződét teljesen hibás a PayPla hozzáállása. Kezdem azzal hogy mi a gond, elindítja valaki a pénzt, nem érkezik meg és a PayPal 1500 Ft-ot levon.
Ennek az összegnek a levonás jogosultságát ezzel indokolják:
Egyéb felhasználói díjak
PayPalről indított átutalás banki elutasítása - Ezt a díjat akkor számítjuk fel, ha a felhasználó átutalást kezdeményez a PayPalről, de a tranzakciót elutasítják, mert a felhasználó nem megfelelő bankszámla- vagy teljesítési adatokat adott meg.
PayPalről indított átutalás banki elutasítására vonatkozó díjtáblázat
Magyarországi felhasználók 1500,00 HUFA Wise nem utasítja el az ügyfél saját néven futó forintos számlájára az Unicredit (úgy tudom, de majd konkrétan megnézem a számlaszámot a miről utalják) bankszámláról induló forint utalást.
Még akkor sem ha a bankszámlájukat valaki virtuális számlának hívja, a számláról lehet utalni, a számlára lehet utalni, nincs a beérkező pénz limitálva, a számlatulajdonos egyedi számlája, akkor ugyan miért utasítaná el?
Helyből sántít a PayPal edig megismert indoklása.
Megkérdezem a Wise-t is hogy milyen esetben utasítanak el egy banki utalás fogadását, mert nem igazán találtam erről írást, szerintem nem igazán van ilyen.Ezek is egyértelműek:
Bankszámla társítása
A PayPal mindent megtesz bankszámlaadatai védelme és biztonsága érdekében. Csak magyar forintban vezetett bankszámlát csatolhat.
Kiutalásnál ezt van írva:
Csak olyan pénznemben vezetett finanszírozási forrásra (például bankszámlára vagy kártyára) kérheti az átutalást, amely megegyezik számlája eredeti nyitó pénznemével, vagy a tartózkodási helye szerinti országban a PayPal által támogatott más pénznemmel. Csak számlája nyitó pénznemében kérhet átutalást PayPal-egyenlegéről, kivéve ha a PayPal egyéb módon rendelkezett.A Wise számla abban van vezetve.
Az is hogy nekünk a magyar forintos bankszámla az nem finanszírozási forrás a PayPal-on belül, az innen induló kifizetésekre és nem SEPA-megbízást kell teljesíteni, mert helyi bankszámlaszám van használva, nem EU-s.Ez persze igaz: Korlátozhatjuk az átutalás összegét. Az átutalási limitet a PayPal-számlára bejelentkezve tekintheti meg. és az is hogy üzleti számláknál egy kicsit máshogy utalgatnak, de magyar felhasználók esetén azonos az elbírálás mert üzleti számlák esetén sem finanszírozási forrás a bankszámla, bár ott lehet név problémájuk.
-
Gardaai
senior tag
Reggel lemeccseltem velük, 5$-t vissza raktak az egyenlegemre (ami egyébként több mint a levonás volt) és visszaállították a Wise adatokat a fiókomra.
Azt írták, hogy ez egy virtuális számla (mi más van még?) és ezért dobálja vissza az utalást. Nem tudtam többet kihúzni belőlük.
Azt írták "saját felelősségre" próbálgathatom, aztán vagy sikerül vagy nem az utalás. Ők nem ajánlják. -
Gardaai
senior tag
Lehet felesben vagy arányosan fizetni PayPal egyenleg és társított kártyával?
Arra gondolok, hogy a PayPal levonja a maradék PayPal egyenleget és a különbözetet terheli a csatolt kártyára. -
Mindenkinek van PP egyenleg. Alapból HUF és USD, a többit neked kell aktiválni
Ez alatt a szöveg alatt van az hogy a kártyakibocsájtó váltás de ez is benne az Összefoglalóban, az is ha EUR-ban kell fizetni akkor a kártyának az legyen az alapértelmezett devizája és akkor nem kell foglalkozni PayPal váltással a fizetésnél -
VGYke
addikt
Sziasztok! Legutóbbi, komoly 800 Ft-os fizetésemnél valamit beikszeltem (szerintem azt hogy bánkártyámmal fizessek, de persze fogalmam sincs) és ezt az üzenetet kaptam:
"A fizetések indításához a PayPal-egyenlegét választotta elsődleges fizetési módként.
Ezt fogjuk használni, valahányszor online vásárol, vagy pénzt küld termékekért és szolgáltatásokért."
De hisz nekem nincs is PayPal egyenlegem.
Mit ikszelhettem be?
Baj ez nekem?És mit is kell beállítani, hogy ne ezt az árfolyamot használja átváltásra, hanem a bankom árfolyamát?
"A PayPal átváltási árfolyamát használva fizet: 1 HUF = 0,00247 EUR" -
válasz
Csápájev
üzenetére
Igen. Ha EUR-ban kell fizetned akkor a hozzáadott bankkártya alapértelmezett devizája EUR legyen, ha van EUR az egyenlegen és fel akarod használni akkor az EUR egyenleg legyen az alapértelmezett. A kártya esetén ezzel a beállítással nem nerül fel PayPal devizaváltás, az EUR terhelés megy a kártya felé. De gyorsfizetés kivételével a devizaváltás ha nem a bankon állna átállítható fizetéskor
-
válasz
Benhill
üzenetére
Nincs magyar bankok esetén tranzakciós díj ha bankkártyát használt valaki fizetésre, ez igaz a PayPal-hoz adott kártya esetén is. Az egyenleg használata esetén a PayPal 5-12 Ft-al több pénzt kér egy deviza egységre mint a bankok kártya esetén. Az Összefoglalóban a kártyás résznél leírva.
-
Csápájev
őstag
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne, hogy milyen előnyei/hátrányai vannak, ha feltöltöm a paypal egyenlegen forinttal, és onnan vonja egyből a pénzt ha fizetek, ellentétben azzal, minthogy az ott megadott kártya adatok alapján a jegyzett bankszámláról?
Az utalás egyből megtörténik, amit észre vettem hogy ha az ott megadott kártyáról vonja, akkor némi tranzakciós dij is levonásra kerül.
Fel szoktam tölteni paypal egyenlegem természetesen, de van mikor elfelejtem és akkor a kártyáról vonja le és ott láttam ezt a plusz dijat.
-
Csápájev
őstag
Sziasztok
Kicsit megkavarodtam,hogy van Paypal egyenlegem is...
Szóval,vásároltam 59.24 euroért és ennek csak egy részét állta volna a paypal egyenleg,ezt a visszajelzést kaptam a vásárlás után és kicsit aggódom,hogy kétszer vonta le az összeget.
[kép] -
válasz
Gardaai
üzenetére
Most nem vagyok otthon, a jövő héten tudok vele foglalkozni, az 1500 Ft-ot hivatalosan nem adják vissza.
De érdemes leírni hogy ha te is nem a Wise gyűjtőszámla adatait adtad meg,
hogy a PayPal szerződési feltételekben meghatározott bankszámlaszámot adtad hozzá, nincs joguk törölni, az utalást nem végrehajtani az EU-s pénzügyi szabályozás alapján amit ők is elfogadták amikor az EU-ban történő müködést felvállalták.
Meg kell kérdezni a konkrét okot hogy a rendszerük miért működik hibásan, miért nem lett az utalás végrehajtva. (Egy forintos belföldi számlára az Unicredit akadálymentesen, a belföldi díjszabással fogja a forintos számlájukról kiutalni, nem nemzetközi utalás történik)
Jogtalan az 1500 Ft levonás és ha nem adják vissza, vagy bármely módon korlátozzák a fiókodat akkor az EU megfelelő pénzügyi szervezeténél panaszt fogsz tenni.
De csak akkor ha ez a bankszámlaszám a te nevedet lévő egyedi Wise számla, nem a Wise általános forint számlája. -
Gardaai
senior tag
Ezt értem, de mit tudok csinálni? Mit ajánlasz hogyan tovább? Van esély azt a levont összeget visszaszerezni még ha napok, hetek árán is vagy csak nyeljem be és utaljam át valakinek PayPal-on aki kiutalja magának magyar bankszámlára magának?
Nem az összeg, hanem az elvekkel van gondom. Írja ki, vagy szóljanak egyik vagy másik oldalról, hogy innentől nem tudok kiutalni erre a számlaszámra.. nehogy már még én legyen ezért büntetve.
-
válasz
Gardaai
üzenetére
1500 Ft az büntetés mert rossz a bankszámlaszám szerintük. Ez benne van a díjszabásban évtizede. Wise forintos számláját, amely a saját nevünkön fut, nem a forintos gyűjtő számlájuk az MNB felügyeli, annak ellenére hogy belga banknál van vezetve, ez évekig nem volt gondja a PayPal-nak.
Másrészt nem az USA PayPalhoz, hanem az EU-shoz tartozunk, annak kell nézni a dolgait, már évek óta magyarul is elérhető. Ez azért lényeges mert Belgiumban egy bankszámla fizetési forrás lehet, nem "bojkottálhatja" mert Wise belga banknak tekintendő, másrészt mi egy belföldi bankszámlaszámot, nem az IBAN nemzetközi bankszámlaszámot adjuk hozzá így azt, ami ráadásul nálunk az azonnali utalási rendbe is bengedett az MNB így ezt sem zárhatja ki. -
Gardaai
senior tag
válasz
LuckyL
üzenetére

Mobil appont még mutatja is, hogy volt díja. Ez webes felületen valahogy nincs kiírva sehol.Az lehetséges, hogy azért terhelték meg, mert van egy olyan rész a PayPal-nál, hogy:
"There is a fee when you send a payment to someone in another country or if you receive a payment from someone in another country."
Tehát elküldték a Wise-nak, bérkezett az összeg, majd visszaküldte a rendszer, ami így beérkező összegnek számít és a Wise országon kívülinek van minősítve?
Most ezt kire lehet ráterhelni, vagy benyeli az ember és kész?Vicces lett volna, hogy ezt a legutóbbi 4m. Ft-os kiutalásomnál játsszák el és behúznak több 10e. vagy 100e. Ft-ot.
Szerk.:
Forrás: [link] -
Gardaai
senior tag
válasz
LuckyL
üzenetére
Jó, oké. Ezt még elfogadom.
De miért terheli meg az utalás refund részét, amikor maga az utalás ingyenes?
Írtam nekik, lepattintottak, hogy a tranzakció nem tartozik a Buyer Protection alá. Köszönik a megértésem..
Bár csak ticketet tudtam nyitni, ismeretlen tranzakció témában, mert csak 1 lehetőség volt.. Ötlet, hol lehetne ez ügyben írni nekik, ahol talán kezdenek is valamit az üggyel? -
Gardaai
senior tag
válasz
LuckyL
üzenetére
Nálam is ugyan ez a helyzet!
Visszautasított és eltávolították a Wise számlaszámomat a PayPal fiókomról!
ÉS 30.000 Ft-ot küldtem privát -> privát számla, de csak 28.500 Ft jött vissza...

Szerk.:
Ezt írták az egyik e-mailben:
Regarding your bank account ending in XXXX.A recent transaction with your bank account ending in XXXX didn't go through.
As a result, we have removed this bank account from your PayPal account.
To re-add this bank account to your PayPal account, please confirm with your bank that all information is correct. Alternatively, you can add another bank account.
We apologize for any inconvenience this may cause.
Másik e-mail:
An electronic funds transfer from your PayPal account to your bank account was rejected today for this reason:
Invalid Bank Account Information
Our system was not able to process the transaction with the bank information listed on your account. You should contact your bank regarding the bank account information required for electronic funds transfers. If you still need help, please visit our Help Center [link] -
törölt tag
Paypal után a Monese, is bevezet díjat a inaktív számlákra... terjed... csak ők nem fizetnek, a visszatérésért. Nem jó tendencia.
A bejelentés szerint 2023. december 19-én megváltoznak a Simple csomagnak a feltételei. Ebben a Simple csomagban van minden olyan Monese ügyfél, amely nem előfizetéses csomagot választott.
Ha esetleg vki érintett lenne, de nem tudna róla.
-
válasz
LuckyL
üzenetére
Tegnap. De valójában számít, mert másnak a bankszámlájára sem küldhetsz ki és ezt valahogy ellenőrzik. Az hogy nem kötelező megadni, az hogy a bankok nem ellenőrzik az nem jelenti azt hogy nem lehet lekérdezni mert ez is megismerhető adat a bankszámlák esetén.
A cég bankszámlájáról meg könyvelés technikailag bizonyos eseteket kivéve nem illik saját bankszámlàra utalni nálunk.
Lehet hogy csak átmeneti technikai hiba volt. -
válasz
LuckyL
üzenetére
Azt hittem hogy az USD számla, a forintos Wise saját bankszámlával nincs semmi gond azt hozzá lehet adni és forintot is lehet kiutalni az egyenlegről. Nálam működik, saját PayPal fiók ami nem üzleti és saját Wise számla ami szintén nem üzleti.
De ha üzleti fiókod van a PayPal-on akkor a saját neveden lévő bankszámlára ami nem a cégé, nem utalhatsz ki csak a a cégesre. Ez némileg pénzmosás gyanús dolog és esetleg a rendszer ezért blokkolja. -
LuckyL
őstag
hogy érted hogy más lett a számlaszám?
mindig ugyanaz volt a wise számlaszámom, és idáig működött is rá a kiutalás
sima forint számla, amit adnak
xoom jó lenne, de sajnos business fiókom van ott nem használható
ráadásul amugy sem nagyon akarnék paypal árfolyamon bármit is váltani érthető okokból
-
válasz
LuckyL
üzenetére
Igen már elég hosszú ideje, más lett a számlaszám és az újat nem is lehet hozzáadni, ez még az előző számlaszámnál is csak ritkán sikerült. Egyébként írták is. Ráadásul az USD kiutalás +3% díjas a bankközi utalás költsége miatt.
Most ami költséghatékony megoldás hogy a PayPal egyelegek közt a más devizákat EUR-ra váltod, majd a XOOM-al ahol a PayPal egyenleg lesz a pénzforrásod elutalod a Wise EUR bankszámládra.
Ha rákeresel már írtam a díját itt a topikban. Nem direkt a PayPal-al utalsz, hanem a Xoom-al. -
LuckyL
őstag
sziasztok!
nektek mukodik a wise-ra (magyar számla) kiutalás paypalról?
nekem évekig ment, aztán most elutasítja, hogy nem jó a számla, változott valami? -
válasz
Benhill
üzenetére
A többi nem érdekes, mert azok nem változtak, csak ez a Preferences for receiving payments-nél kell dönteni hogy mit szeretnél a bejövő devizával.
De szerintem egyértelmű hogy a másik háromnál ezek a jó beállítások:
Block accidental payments: Yes, block multiple payments per invoice ID
Duplikált kifizetés tiltása, egy számla csak egyszer fizetendő a lényege.
Ez csak akkor használatos ha az eBay-en eladó lennél. eBay refunds and disputes: Yes, set up this automatic payment
Ha a PayPal-on vásárolsz akkor tudsz a fizetésnél rövid üzenetet írni az eladónak, ezért ez a jó. Display "Add instructions to seller" text input field: YesA negyedik megint ha eladóként is használod a PayPal-t. Block payments from users who:...
Ha bejelölted, akkor alternatív fizetési URL -t adhatsz meg a vásárlók számára -
válasz
tknof1871
üzenetére
De mindkettővel jól működik, amit én tettem fel képet az Firefox, más meg a Chrome felületről tett képet.
Automatikus a mentés, ha rádió gombot választasz, pörög egy kicsit és kiírja ennek a sor végén For payments sent to me in a currency other than Hungarian Forints which is my primary account currency: a Saving és Saved szöveget.
Írtam hogy normál esetben ez a jelölés van és ha eltérő dolgot szeretnél akkor kell módosítani.
Az úgy emlékszem 20-30 napig marad kiírva a jelzés. -
tknof1871
őstag
A Firefox és a Chrome böngészővel nem működik jól a PayPal?
A pont a harmadik opció mellett volt: Accept all payments without converting the currency, either adding to an existing balance or creating a new holding currency where needed.
Nem látok gombot amivel elokézom vagy mentem az állapotot.
A Back to Profile-ra kattintok és még mindig ott a jelzés a harang mellett. -
válasz
tknof1871
üzenetére
Nem kell az egészet megnézni, a linkjük pont oda vezet, itt is írtam már hogy melyik beállítást kell választani, általában az van jelölve egyébként mindenkinél.
Belépés után jobbra fent a Notifications-nál van egy üzenet

A Review your Settings-re kattintva lehet állítani a küldéssel érkező pénznem átváltását.
Én javaslom a szóba jöhető deviza egyenlegek aktiválást.
Ezen a linken előjön ha nem látsz üzenetet.
Röviden a harmadik gomb legyen jelölve, ami a jó beállítás:
Accept all payments without converting the currency, either adding to an existing balance or creating a new holding currency where needed.
Ez legyen elmentve. -
tknof1871
őstag
Üdv! Rég jelentkeztem be a Paypal-be. Ezt az üzenetet találtam:
2023. szepember 11-től kezdődően a frissített fizetésfogadási beállítások befolyásolhatják azt, hogy Ön milyen pénznemekben fogadhat kifizetéseket.
Ellenőrizze a beállításait, ha szeretné, hogy számlája továbbra is a szokásos módon működjön.
Valami specifikus dolgot állított el a Paypal, mindenkinél ugyanazt? Vagy jobb, ha minden beállítást átnézek? Akkor el kell olvasni az egész leírást a Paypal beállításáról. -
zsola400
senior tag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Ha egyszeri alkalom kérj meg családtagot, ismerőst akinek van PP fiókja, hogy vegye meg te meg kifizeted neki.
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Lehet kérni a törlését, ha biztos vagy benne hogy nem kell.
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Értem, ha regisztrálsz akkor néha használni kellene, mert ha egy évig valaki nem lépbe akkor inaktivitási díjat kérnek. Ha hozzáadsz kártyát ezt el is távolídhatod, illetve ha ráér hétfőn, kedden kifizetni akkor addigra végigfut a bankos feltöltés is.
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Utalással lehet feltölteni a PP egyenleget saját forintos bankszámládról, 1-2 munkanap a jóváirása. Ha bankkártyát adsz hozzá pénzforrásként akkor viszont tudsz azonnal fizetni. A Paypal nem osztja meg mással a bankkártya adatait, így fizetve biztonságos
-
Veiled Bride
senior tag
Sziasztok! Elolvastam az összefoglalót de azért kérdeznék ha nem baj. Neten szeretnék rendelni (programhoz kulcsot) de a bankkártyámmal nem merem fizetni, paypal lenne a megoldás és egyszeri alkalom lenne. Hogy működik? Regisztrálok és akkor már tudok is utalni rá pénzt a bankkártyámról?
-
Czimby
addikt
PP-nél ha nyitottam egy esetet, hogyan tudom kérni, hogy lépjenek közbe?
Banggoodnál vásároltam, CZ raktár volt feltüntetve, de HK-nból küldték.
Később a termékinfo-nál megjelent, hogy ne aggódjanak a vásárlók, ha megfogja a VÁM a csomagokat akkor írjanak a supportnak és a BG megtéríti a költségeket.
Megjött a csomag 40e Ft ÁFA, írtam supportnak, hogy akkor fizesem, térítik? Igen.
Kifizettem átvettem, supportnak küldtem a DHL féle számlát,
ez egy hónapja történt.
Azt írták pár napon belül megkapom a pénzt de semmi.
Jópár üzenetváltás, mindíg csak "továbíbtjuk az ügyet az illetékes kollegáknak"
PP-nél nyitott reklamációban is ugyanez az üzenet jött már 2x BG-részérlő.
Szeretném ha történne valami végre.
#sohatöbbetbanggood -
válasz
üzenetére
De azt a bankodnak kell küldeni, ez még nem PayPal rész, ha sikeres az azonosítás és végigfut rendesen a próbaterhelés akkor kerül vissza a a PayPal-hoz a téma. A banknál normálisan be van állítva az erős hitelesítés a kártyához? A bankkártya limit, külföldi vagy online vásárlás engedélyezés ok, és pénz is van rajta?
-
törölt tag
Sajnos nem tudom csatolni a bankkártyámat.
Azért regeltem egy új paypalt, mert régen használtam ami volt. Közben telefonszámot cseréltem. Mivel bejelentkezéskor a régire küldi az ellenörzőkódot, nem tudok belépni. Azonosító válaszokat anno nem adtam meg, vagyis végleg elveszett. Ezzel amit most csináltam, meg nem sikerül a kártyacsatolás. Lehet ezen segíteni? -
válasz
üzenetére
Igen, az lenne az Összefoglalóból a 10. PayPal egyenleg feltöltése banki utalással, Top Up (Feltöltés) móddal
A saját neveden lévő forintos belföldi számlaszámról kell a PayPal Unicreditnél vezetett forintos számlájára pénzt utalni, ezt 1-2 munkanap múlva lekönyvelik is fizethetsz azután. Egy gond van, hogy ilyenkor a devizára a forintról a PayPal vált és az kedvezőtlenebb árfolyam mint a bankod bankkártyás deviza árfolyama.
-
slice14
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple iPhone 13 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 100%
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Bár csak ticketet tudtam nyitni, ismeretlen tranzakció témában, mert csak 1 lehetőség volt.. Ötlet, hol lehetne ez ügyben írni nekik, ahol talán kezdenek is valamit az üggyel?