Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oké, de nekem jóváírás ha elengednek valami díjat amit fel kellene számolni. Technikailag meg kell állapítani és sztornózni.
200 Font volt szerintem mindig, aztán hogy átváltják az felhasználó országának alap devizájára és arról írnak az egy másik dolog.
Nem minden utalás ingyenes, de teljesen mindegy, nem kapcsolódik az eredeti kérdéshez, témához. -
Az a meghívói program nem igazán változott, a jóváírás továbbra is élő, 3 ember és 22500 Ft jutalom és a meghívott barátok 150 000 Ft-ig ingyen utalhatnak.
Viszont ez egyáltalán nem szempont, változtak a bankolási dolgok és ilyen program nélkül is érdemes csatlakozni, de azért 5 évvel ezelőtthöz viszonyítva volt mindenhol némi drágulás.
A kártya előállítási díja és postázási költsége sem igazán magas, főleg ha a bankod kártyaköltségéhez viszonyítod azzal hogy ott évente fizetsz annyit mint amiért biztosítják a kártyát Ez 2420 Ft 5 évre, a bankoknál meg 5*6000 Ft (vagy több) az 5 év. -
-
Tesznek különbséget, de mindig a fogadó rendszer a meghatározó, legtöbb esetben a Közlemény rovat kerül feldolgozásra, ha az adott helyre megérkezik az utalás, hivatalosan azt kell továbbítani, persze csekkek esetén a megbízás azonosítót nyomják előre, de hol vagyunk már attól.
-
Nem találja meg, a PayPal-nál közlemény rovatba kell beírni a transfer ID-et, évtizede így megy. Nem véletlenül írtam a megjegyzést a fentebb látható képhez.
Erste:
Közlemény: a kedvezményezett számára írt rövid üzenet, amit te is vissza tudsz keresni.
Megbízás azonosító: azonosító kódokat írhatsz bele, érdemes a kedvezményezettel előre egyeztetni a használatáról.
A PayPal -al az van egyeztetve hogy a közlemény rovatban keresi a feldolgozó programjuk a transfer ID-et, ami azonosítja PP egyenlegünket. -
Magyar vagy EU-s üzlet mert az erős hitelesítés ott működik. Forintra volt állítva a TEMU-d vagy USD-re? A kártyád mire volt állítva? A Temu-n gyors fizetés volt vagy kosárba rakás után a normál fizetés?
Nem a PayPal a hunyó ennél az esetnél szerintem. Nálam sosincs gond a fizetéssel. Ha TEMU automatikus fizetésű akkor ők állították be így a PayPal fizetési klienst, ez sem PayPal probléma ha erről a Temu nem tájékoztat téged. -
Kleinanzeigen oldal az olyan mint a Jófogás apróhirdetési oldal és a német jogszabályok magánszemélynek nem írnak elő semmiféle garancia, jótállás szabályokat, főleg használt dolgok esetén, ha ilyen nincs akkor nincs PayPal védelem sem, mert azért az sem egyetemes szabály, van amikor nem érvényes.
-
Wish esetén ha $-ban fizetsz akkor ez a kártya PayPal-on USD alapértelmezésen álljon akkor a $ terhelés $-ként megy tovább. Így van biztosítva hogy a kártyakibocsájtó váltson, már hosszabb ideje, most lesz 2 éve.
Itt is írtam már hogy célszerű virtuális, digitális kártyákat hozzáadni amelyeknél a leggyakrabban használt deviza lesz az aalpértelmezett és fizetéskor a devizának megfelelő kártyát választani, akkor elő sem kerül a PayPal váltás.
1 kártya USD-re, egy kártya EUR-ra, egy kártya HUF-ra és egy kártya GBP-re állítva lefedi illetve fizetés előtt átállítani valamelyiket az itt fel nem sorolt deviza esetén.
Itt a kártyás fizetési kliens működését a Wish határozza meg, nem a PayPal, a kártyát beállítani meg neked kell. Kár "dicsérni" őket.
-
PROTRON
addikt
Pont fentebb vetettem fel hogy az egészségügyi termékekre(mint pl fülhallgató) higiénikai okokból másfajta szabályok vonatkoznak mint pl PC alkatrészekre a felbontást követően. Amennyire tudom ez egész EU-ra vonatkozik.
Amúgy szerintem valami félrement a kommunikációban, hisz garanciális feltételeik szerint maga a javítás költségét vállalták volna, hogy ha bebizonyosodik hogy gyártási hiba van, amely esetben az újra házhoz szállítás költségét is állják a saját papírjuk szerint.
Persze az Ő vizsgálataik szerint.
Aztán kellett volna a PP-nek bemutatni a számlát a visszaküldés posta díjáról ami esetben eddig a PP visszafizette volna.Csak kérdés hogy a bevizsgálásuk mennyire őszinte, az ilyenekben sose bízom.
-
Nekem nem, de volt akinek a kozmetikus nyúlta le, meg volt akinek a szállodai portás. Aztán a megbízható fizetési szolgáltatókon keresztül használták is.
Ha nem teljesül egy fizetés a szolgáltató miatt viszont én azt látom hogy igen és a pénz is lement a bankszámláról az azért csak megbízhatósági téma. -
Be kell jelenteni a halálesetet, onnan tudja és a bejelentéskor zárolniuk kell a számlát, itt azzal volt gond hogy hiányzott a rendelkezés, mert akkor csak 50%-os zárolás lett volna, elkerülte a figyelmünket illetve azt gondoltuk hogy elegendő a teljes körű meghatalmazás ami persze igaz, de kivétel az elhalálozás. Kommunikációs probléma volt köztünk és a banki ügyintéző közt. Ő ezt a kivételt nem említette, én meg nem gondoltam rá és nem kérdeztem.
-
No azért volt olyan hogy sikeresen feltörték azt rendszert is, de mint írtam működik már az hogy lényegében "klónozod" az egészet egy tabletre vagy egy másik telefonra és bármikor visszamehet egy másik telefonra, nem kell a fapados módszer. És lehet hogy csak pénzhez hozzáférő mint a PayPal mented el, ami egyszerűen visszaállítható azt meg nem.
-
Már megváltozott 2020-ban a Google rendszere is, behoztak egy biztonsági visszaállítási lehetőséget.
Egyébként meg a kódokról is lehet csinálni biztonsági másolatokat és azzal átvinni egy új készülékre vagy eleve átmásolod egy másik biztonsági eszközre, telefonra, tabletre.
De eddig is volt két módszer:
Amikor beállítasz egy alkalmazást a Google Authenticator használatára, a folyamat befejezése előtt négy biztonsági kódot kapsz. Ezeket ki kell nyomtatnod vagy el kell mentened valamilyen formában. (Valójában a Google megkér téged, hogy a telepítés befejezése előtt írd be az egyik kódot egy mezőbe, csak azért, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elmentetted őket.)
Mindenképpen jegyezd meg őket; esetleg nyomtasd ki és tedd biztonságos helyre, vagy hozz létre egy PDF-fájlt, és mentsd el oda, ahol senki más nem fér hozzá. Ha a telefonodnak befellegzett, akkor ezek a kódok segíteni fognak az új telefonon történő hitelesítés helyreállítására.
A biztonsági mentés létrehozásának egyik módja a telefon elvesztése esetén az, hogy készítesz egy képernyőképet a vonalkódról, amit minden 2FA alkalmazáshoz létrejön.
Ha elveszítetted a biztonsági kódjaidat, de elmentetted a képernyőképet a QR kódról, amit eredetileg használtál az alkalmazás hitelesítésének létrehozásához, akkor most ezt a képernyőképet használhatod a hitelesítő adataid létrehozására az új telefonon. -
Az elméletben működne, mert van a gyors fizetési üzemmód is amikor automatikusan fizet, be sem kell lépni, de én ezt nem tekintem biztonságos megoldásnak.
További jóváhagyás kihagyása a gyorsabb kifizetésért a magyar menüben.
Viszont most a másik fiókomnál teszteltem azt hogy nincs kétlépcsős azonosítás beállítva és még is minden belépésnél sms-ben kapott kóddal kell megerősítenem magam, pedig ez a gép és a böngésző is el van tárolva, szóval el sem tudom most már képzelni hogy mi miként működik.
A másik fiókkal ahol van a kétlépcsős azonosítás nem kísérleteznék, mert az jól van beállítva és olyanok is működnek ami másnak nem.
Sosem a PayPal fiókot törik fel, hanem azt amivel hozzálehet férni. -
Arra utaltam, hogy az alkalmazás esetén én nem a PayPal-ra tenném a "biztonsági lehetőséget" főleg ha más helyen is az alkalmazás van használatban.
Amit szeretnél arra nincs lehetőség, de ez nem azt jelenti hogy nincs biztonsági metódus a PayPal-on, mert nem azt írtam.
Akkor ezt akarod: csak akkor szeretném a kétlépcsőst használni, amikor épp fizetek
Erre van írva ez a mondat most aláhúzott része.
Minek egy hitelesítés ha pénzmozgatásnál nem akarod használni, ezt tényleg nem értem, de igazad van, nem lehet a PayPal-on ezt megoldani.
Lényeg az hogy van biztonsági belépési mód, de nincs olyan hogy fizetéskor bekapcsolva és kikapcsolva használsz valamit a PayPal-on erőshitelesítésnek.
Szerintem ez így akkor már tisztázott. -
Ezt kérdezted: Hol lehet azt kikapcsolni, be van kapcsolva a két lépcsős ellenőrzés
Erre írtam a kikapcsolást, akkor félreértelmeztem ezt a mondatot, ha nem erre vonatkoztattad.
De ha pont a fizetéskor akarod kikapcsolni a hitelesítést az annyira nem jó ötlet, hiszen a bankkártyánál is nem véletlenül oda hozták be.
Minek egy hitelesítés ha pénzmozgatásnál nem akarod használni, ezt tényleg nem értem, de igazad van, nem lehet a PayPal-on ezt megoldani, mert a biztonság fontosabb mint a felhasználó egyéni igénye. Aztán hogy ez rossz azt mindenki eldönti.
Természetesen bármelyik hitelesítő alkalmazást használod annál beállíthatsz kiskaput, azt nem a Paypal-nak kéne biztosítani a leírt okok alapján, hiszen az alkalmazások nem csak a PayPal-t kezelhetik, így szerintem nem a PayPal-on kellene backup, ezért is építették be ezt al ehetőséget most már mindegyikbe. -
Belépsz, jobbra fent a Log Out előtt a fogaskerék ikon Security fül és 2-step verification a sor végén Update és Turn off.
Bár erre mi lenne az okod?
Az alkalmazás mellé a telefonszám mint másodlagos belépési azonosítás nem biztos hogy használható ötlet, főleg úgy hogy ugyanazon eszközről van szó, inkább egy másik eszközt kell felvenni biztonsági tartaléknak. Két eltérő metódus.
A telefonszám ha meg van erősítve akkor nem jó ötlet eltávolítani és újból hozzáadni, de nem is lehet törölni, ha nincs másik elsődlegesnek megadva, szóval nem tudom hogy mit szeretnél, de más fiókhoz sem lehet egyébként egy elsődleges telefonszámot hozzárendelni.
Nekem nincs különösebb baj ezzel a szolgáltatással, vannak működési kritériumok ha azzal nem kerülsz "vitába" akkor működik minden évek óta. -
Az általában olyankor jön elő amikor meg van jegyezve valamelyik eszközöd a belépéshez és nem azzal lépsz be. Én nem szoktam megjegyeztetni mert csak belegabalyodok 2 telefon, 2 számítógép és egy tablet ami szóba jöhet és még a munkahelyi rendszerből is esetleg, feleslegesen ne visítozzon inkább nincs megjegyzés vegye úgy hogy mindig új eszköz van használva.
A biztonság résznél nézz körbe -
Nem úgy működik, ha $ vagy forint az elsődleges egyenleg akkor nem is látja az €-os egyenleget, pont ezzel tudunk "trükközni" hogy ne használja fel az adott egyenlegen lévő pénzt, hanem a bankkártyáról használjon. Persze forint esetén teljesen mindegy hogy egyenlegről vagy kártyáról megy.
-
Automatikus a váltás forintra kiküldésnél és az árfolyam az relatív, nálam ha az Erste bankhoz viszonyítom sűrűn előfordult hogy a PayPal árfolyam jobb volt. Persze más banknál más a devizavételi árfolyam, de ennek nagy jelentősége nincs, csak egy viszonyítási alap a kesergésre, hiszen miért PayPal-ra lett küldve, kérve a deviza, itt ez az árfolyam van. Ha valaki jobbat akar akkor nem PayPal-t használ.
-
ρσгτσ
addikt
+ V/:
Válaszoltam már feljebb ezekre, de akkor újra leírom.Nem ír semmilyen hibát a PayPal. Se értesítés, se üzenet, semmi. A banknál sincs probléma, mert menet közben már beszéltem velük is. Nem értik mi lehet a gond, mert elfogadják a fent említett jóváhagyást és utána már nem jön semmilyen kérés a PayPal -tól semmilyen tranzakcióra az említett első account -on.
Azokon az oldalakon jön csak hiba, ahol éppen fizetni szeretnék PayPal -lal, de az semmilyen lényegi információt nem tartalmaz, csak "error", és hogy nem történt meg a fizetés.
"Amikor hozzáadtad a bankkártyát a bankodtól az Internetes fizetés erős hitelesítési metódusa sikeresen megtörtént. Jött a VISA vagy MASTERCARD-os szövegezésű banki felület, ott kezdeményezted a hitelesítést ha sms akkor megjött a kód beírta és azt a választ láttad hogy hitelesítve?"
Feljebb írtam, hogy megtörténik a hitelesítési folyamat. Egyébként banki alkalmazáson keresztül jön a push, amit jóváhagyok. A bank pedig jóváhagyja. Ez így működik az összes bankkártyánál, összes banknál, amit használok.
Évekig működött ez a fizetési mód ezen az account -on. Ez a kártya októberben lett csatolva a fiókhoz, mert akkor kaptam újat, mivel az előző lejárt. Azóta 20-30 tranzakció ment le probléma nélkül, aztán egyik napról a másikra nem működött a PayPal fizetés ennél a kártyánál. Semmihez nem nyúltam és nem állítottam át.
MKB bankról van szó, de ez nem igazán lényeges. Hiszen ha ezzel lenne probléma, akkor nem működne évek óta megfelelően. Illetve nem működne akkor sem, ha éppen másik account -hoz adom hozzá a kártyát.
Szerk.:
Felveszem a kapcsolatot a PayPal -lal, mert nem egészen értem mi a hiba és rajtuk kívül senki más sem. Se ahol fizetni szeretnék, se a bankomnál. -
Albigator
őstag
Lehet h veszélyes de most nem ez volt a kérdés. Hanem h a paypal miért nem tudja megterhelni a kártyámat.

Egyébként nincs sok Ft a számlámon, általában kiveszem... Pont az ilyen szituk miatt is. Van egy "csomó" pénzem de egyszerűen nem tudok hozzáférni, már több mint egy hete... Bosszantó nagyon.

-
Occon adom
aktív tag
[link] Írtam, laptopot vettem 662Eft-s áron é s 40 euró postaival, ami a legrosszabb esetben is 674eFt körüli, és nem 710eFt.
[link] 2021. 08. 30. hétfő Rózsa EUR 347,90 Ft GBP 405,72 Ft
Nem értem, ki rabolt le ennyire.
OTP rablóbandánál van számlám.
Mit tegyek legközelebb, volna még mit vennem? -
Beírtam hogy deviza árfolyamok és az €-t kiválasztva ezt adta fel. A grafikon alatt. Miért? Csak arra példa hogy nem 247 Ft.
A vásárlási árfolyam a PayPal-on az amit én írtam és mielőtt beírtam néztem meg, ez nem az egyenleges váltásos árfolyam, az kevesebb mindig.
Ha kártya volt a pénzforrás akkor meg a banki deviza eladás árfolyammal számol, feltéve ha át van állítva arra a váltás. Nem véletlenül kerül be az Összefoglalóba ez is, oda kell figyelni.
A PayPal árfolyammal tényleg 710738 Ft.
A bankit meg majd beazonosítja.
A PayPal most 366,36 Ft-al számolja az €-os vásárlást.
A mai deviza árfolyamok, az eladásival fizetsz.
De köszi a jelzést az előző kép nem az amit én akartam, (a valuta lett bemásolva) mivel változik ez lesz a 19:43-as állapot és a jó: -
Azt írtam hogy forintos számla adható hozzá, az bőven fedi ezt amit kifogásolsz. Nem elfelejtettem, adja magát.
Megbeszéltük már banktól is függ hogy rosszabb-e a PayPal árfolyam, aki banki árfolyamokat akkor az kihagyja a PayPal-t ha kevésnek találja a devizájáért kapott összeget.
Nem csak a PayPal-ban kell gondolkozni ha valaki devizában akarja látni a kapott pénzt. -
Mivel az előző munkamenet hibásan teljesült, igencsak bekavarhat mert a PayPal rendszer biztonsági része blokkolást kezdeményezhet a hibák miatt, de lehet hogy rosszul tanultam meg.
Minden böngészőben eltárolt adat az alap oldal esetleges módosítása után az elmaradt frissítés, törlés gondot okozhat.
Nem véletlenül van olyan lehetőség hogy kilépéskor törölve legyenek az ilyen dolgok a böngészőből..
Az első bankszámlaszám hozzáadása ha megfelel azoknak a kritériumoknak amit az Összefoglalóban is írtam akkor normál esetben akadály nélkül megy.
Esetleg szerinted mi lehet gond, függetlenül a böngésző beállításaitól? -
Töröld a megjegyzett eszközöket, belépéseket, töröld a PayPal sütiket és böngésző gyorsítótárat.Azt nem tudom hogy használsz-e anonim böngészést, privát ablakot néha az is bekavar, jobb ha nincs.
És ha jön a pipás megerősítés nem vagy robot, mert azt független a kétlépcsős belépési védelemtől, akkor mindig jelöld be, mert előfordulhat hogy valamiért nem jelenik meg és valami azonosítási hibát nyög be, pedig itt nem várnád. -
Ha megnézed a PayPal oldalát támogatják ezt, még a visszaküldés költségét is állják.
Az hogy technikailag abban a menüpontban kell indítani és Other indokot választani, azért van mert nincs más mód. De elsőként mindig az eladóhoz fut be a panasz és neki kell reagálnia, hogy elfogadja vagy nem a problémát. A PayPal később lép be valamelyik fél kérésére, én azt tekintem az ő panaszrendezésüknek. Azért általában meg lehet egyezni, itt is részben megtörtént a PayPal dispute-tól függetlenül, csak épp szemétkednek.
Jelen esetben nem hajlandóak az egyébként kötelezően biztosított elállási kérelmet elfogadni és visszaadni a pénzt, annak ellenére hogy a terméket is visszakapták. Lehetne az EU-s fogyasztóvédelmi szabályokkal rendezni, de ez gyorsabb.
Ezeket átnézve miként lehetne ezt rendezni?
BIZONYTALAN A MÉRETBEN? A PAYPALLAL NYUGODTAN MEGVEHETI, MERT MI AKÁR A VISSZAKÜLDÉST IS ÁLLJUK.*
És nézd meg itt a lépéseit, a piros cipő alatt. -
PROTRON
addikt
És ha megtartottad a számlát, akkor ez az 50 nem fog beleszámítani a 200-as éves határba.
Ha nincs meg a számla, akkor viszont nem tudod bizonyítani az értékét, emiatt friss ropogós 50 ezer bevételnek tekinti a NAV, amely csökkenti az éves 200-as keretedet.
Ezt sokan benézik, általában nem derül ki, csak ha kap az eNber egy véletlen ellenőrzést.Ha ugyanezt a 200k-s TV-t 250-ért adod el, akkor ha megvan a számla semmit sem kell adóznod, ha nincs meg akkor az 50k után kell SZJA-t fizetni.
Egy évben 600k ingóságot igazolhatsz számlával így max 800k bevételig lehet adómentes.
-
Nem a böngészőt, hanem azt a gépet amin fut. A telefont könnyebb ellopni, elhagyni. De nem értelek, csökkented a biztonságot és azután meg hiányolod?
és nem kér SMS-t belépéshez, mert megjelöltem hogy nem kérek
Akkor most melyik belépési védelem van aktiválva a PayPal-on? -
Ha aktiváltad az sms vagy alkalmazásos belépési védelmet, akkor nem lehetséges ez: Ha valaki beül a gépem elé és megnyitja a böngészőmet, akkor simán belép a Paypal-ra
Nem tudom hogy ezt honnan vetted. Persze ha nyitva van a PayPal felület és pár percre felügyelet nélkül hagyod akkor be le tud kontárkodni bárki. Ne hagy felügyelet nélkül, ha el kell menned lépj ki.
De ha más is hozzáfér a gépedhez és az ott eltárolt jelszavaidhoz akkor ez az eszköz nem megbízható, törölnöd kellene a biztonságos eszköz listáról a PayPal-ban ha megjegyeztetted így. De akkor sem lehet simán belépni.
Valamint működik a PSD2-es ellenőrzés is. -
Balázzs
senior tag
-
PROTRON
addikt
De abban az ÁSZF-ben benne van az is hogy milyen minőségű belső csomagolásról kell gondoskodni és ha felvétellel tudod bizonyítani hogy Te kellően becsomagoltad, ami a kicsomagoláskor is látszik---->betartottad a "szolgáltatási garanciális" ügyintézéshez/biztosításhoz szükséges előzetes feltétel rendszert, akkor azt a bíróságok szeretik, mert egyértelmű.

Csak ügyesen kell megfogalmazni a panaszt, megfelelő "jogászkodással" az adott nemzetközi cég bejegyzett országa szerinti jogi blablával megspékelve, hogy az ügyfélszolgálatos elhiggye hogy már ügyvédnél van az anyag hogy ha nem lépnek jön a per.

-
Tényleg nem értelek. Semmit nem cáfoltam és nincs miért felháborodnod. Nem sértettelek meg semmivel, így semmi jogosságod nincs.
Ha vársz valamire választ akkor írj nekem, ha válaszolok akkor viszont ne háborodj fel ha egy rossz szót sem tettem feléd. Szerintem itt be is fejezhetjük. -
Ha te mondod. Akkor vicc.
Te írtál nekem valamit, arra válaszoltam, nincs benne semmi védelem. Ne írj nekem és akkor nem válaszolok, hiszen logikátlan dolgokat írok. Neked nem akarok semmit belemagyarázni, sőt vitatkozni sem akarod veled. Kár volt reagálnom.
És kiforgatod a szavaimat amit írtam.Volt egy általános -nem PayPal- megfogalmazásom az azonosítás kapcsán, idézem: Nem véletlen hogy biometrikus azonosítás felé haladunk, a hang, a beszéd is jó egynek ezek közül. Magyarázzam?
Ha neked nem tetszik ahogy dolgoznak akkor tudod a válaszom.És újból végig olvasva azt amit írtam egyetlen egy szóval sem minősítettelek téged, légy szíves te se tedd.
-
Ez egy kicsit nem így van: ahol szintúgy nem tudják ellenőrizni ki vagyok...
Olyanokat kérdeznek vissza amit látnak az adataid közt, interaktív dolgokat kell megtenned szóval igencsak tudják ellenőrizni. A szemmel látható azonosítás alatt okmányok beküldése nem biztonságos módszer. Nem véletlen hogy biometrikus azonosítás felé haladunk, a hang, a beszéd is jó egynek ezek közül.
Mivel az általad felsorolt okmányokkal rendelkeznek, annak mi értelme lenne újból be küldözgetni, inkább az ott olvasható adatokra kérdeznek rá telefonon.
Ha videós azonosítás menne, akkor ugye kellene egy eltárolt videónak lenni, amihez tudnak hasonlítani, az adatvédelmi szabályozás miatt ez nem olyan egyszerű és nem mindenki szeret "szerepelni" így, sokan még a személyes adataikat is nehézkesen adják meg.
Amíg olyan azonosítást használnak ami biztosítja hogy nem akárki rendelkezhet a fiókom, a pénzem felett addig az rendben van.
Megfelelő felkészültségű biztonsági embereik vannak, akiik ezzel foglalkoznak, én innen nem tudom megítélni azt, hogy buták és nem jó amit használnak vagy tényleg megfelelő módszert használnak.
Én nem látom viccesnek, de költség és emberileg hatékonyabb módszer ha telefonon tudjuk ezt intézni. -
PROTRON
addikt
A mégdurvább hogy sokszor fizetési kötelezettséggel járó szerződés megkötéséhez is elegendő csak annyi hogy telefonon megkérdik hogy Őn a szerződő? vagy esetleg ha másik nemű akkor hogy együtt laknak? De ezt ellenőrizni már persze nem lehet, simán vendég is megszívathat.

-
Tévedésben vagy. Nem a te logikád szerint működik az egész. A PayPal köztes átjáró a fizetésben, semmi nem kerül hozzájuk, mert nem az ottani egyenlegről ment a pénz, hanem bankkártyás a mód..
Te fizettél volna az AliExpressnek -az adott kereskedőnek- de mivel nem történt meg a konkrét vásárlás a pénzed a Curve-nél vagy a Revolutnál van zárolt állapotban, várja hogy az AliExpress a vásárlás összegét lekérje a PayPal-on keresztül.
Ha normál folyamat lenne az AliExpress a fizetés után úgy 3 nap múlva szedné le a bankszámláról.
A PayPal jelen esetben nem kereskedő volt, csak egy elektronikus csatorna. Szóval ne keresd ott a pénzt ahol nem is lehet. Nincs az AliExpress-nél, nincs a PayPal-nál mert technikailag sem került hozzájuk. Nem történt fizetés és vásárlás.
Írhatsz nekik de ők is ezt fogják mondani. Ha végig gondolod a bankkártyás fizetés technikai folyamatát, akkor kiderül hogy nem jó a gondolatmenet, hogy a pénzed pontosan most hol is van.
Abba most nem mennék bele hogy ha valami gond van a fizetésnél akkor mind a Curve, mind a Revolut egy kicsit nehézkes a megoldás tekintetében -
Nem tud bankkártyát zárolni a PayPal.és nem is az volt a probléma.
Amikor fizetsz a bankkártyáddal akkor felhatalmazod a bankodat hogy a kereskedő bankja felé, amikor az lekéri a pénzt, elutalja a bankszámládról, hogy erre legyen fedezet ezért bankszámládon zárol annyi pénzt ami szükséges. Nem a kártyán könyvelnek, mert pénz azon a bankszámlán van amihez tartozik a kártya. Tehát nem mindegy hogy zárolt (akár 2-5 nap) vagy teljesített, átutalt a fizetés állapota a banki könyvelésben.
Ha valamiért nem megy végig a teljes folyamat, az eleje, a zárolás a megmarad, ilyen a kártyás banki technológia.
Te a PayPal-on keresztül fizettél az gondolom az AliExpressen és ők még külön variálnak a fizetés igazolásával, ez nem az amikor a PayPal-nak fizetsz. Lehet egyébként gond a banki rendszerrel is.
Ha az AliExpressnél kerül elutasításra vagy hiba keletkezik, akkor nem megy végig a vásárlás folyamata, a PayPal-on nem kerül fizetési bejegyzés a tételsorban, viszont a pénzed az zárolt marad a bankszámládon, amíg a bank fel nem oldja a zárolást.
Szóval egyáltalán nem biztos hogy a PayPal hibás ha egy nem rendesen teljesült fizetés eredménye nem látszik náluk.A PayPal fizetés működhet úgy is hogy vendég üzemmód, ez akkor van amikor a PayPal csak kártyás fizetési kliensként használatos. Ekkor nem lépsz be a fiókba, hanem külön adod meg a kártyaadatokat, ekkor sem kerül bejegyzés a PayPal számládra, mert azt kihagyva megy a dolog. De itt nem ez volt úgy gondolom.
Itt nálad a kártyás fizetési folyamat nem normális működése lehetett. Ráadásul még a Curve is benne volt a folyamatban ha jól emlékszem. De az AliExpressen ott volt a kifizetett vásárlás? Mert ha ők nem jelzik vissza a vásárlást akkor a PayPal sem tud róla.
-
Átbeszéltük már vele, mivel törölte a fiókot és ezért a pénz nem köthető sehova lényegében nincs ügyfél, ilyenkor a pénzt 14-30 nap közt visszautalják a küldő bankba.
Feltéve ha a bankszámlájukra került. Én személyesen tapasztaltam hogy az azonnali utalás nem mindig működik normálisan, minden pozitív visszajelzés ellenére csak meghiúsult az átutalás és nem ment el a pénz. Az látszik hogy az OTP átutalta az Unicredit bankszámlára.
Az OTP rendelkezésére áll az utalás technikai adata, az alapján az Unicreditnél meg tudják nézni hogy tényleg ott van-e és mivel téves utalásnak tekinthető ezért visszaküldhetik vagy jelzik a számlatulajdonosnak a kérést. Ez amit leírtam egy 5 perces beszélgetés a két banki ügyintézőközt, még a PayPal sem kell hozzá. -
Értem, de az a bonyolultabb megoldás, minek amikor le van írva hogy miként várják az adatot és az esetek 96%-ában úgy kapják meg, a 4 %-al meg majd csinálnak valamit.
Egyszer kell a Netbankban, mobilbankban összeállítani az utalás sablont, azután csak az összeget kell változtatni. -
Gondold át. Aztán honnan tudná hogy mettől és meddig számolja a 15 karaktert? Mert mindenkinek más a karaktersorozata, az sem tudja hogy mit keressen. Van egy itt most 29 karakterből álló halmaz amit az ügyfelek azonosítói közt kell keresni és nem fordítva hogy az ügyfelek azonosítóit próbálja rá illeszteni. Még mindig keresné, úgy 1 hónapig.
Inkább az történt hogy amit nem tud az automata lekönyvelni azt ember nézi át és így sikerült azonosítani. Mert amikor ír valaki nekik hogy rosszul van megadva a transfer ID akkor a megadott helyes azonosítót megkeresi a le nem könyveltek közt. Mondjuk nekem ezt írták amikor még az elején ezt a javaslatot leírtam. -
A bankod átutalja a PayPal Unicredites gyűjtőszámlájára, tehát elmegy. Az egyenlegre könyvelés az másik munkafolyamat, amikor a banki pénzből elektronikus pénzt "gyártanak"
15 karakter ami azonosítja az egyenlegedet, az automata tudja hogy honnan kezdve szedje ki, ha megvan, akkor megkeresi az adatbázisban ha megtalálja akkor jóváírja az összeget.
Ha nem talál akkor parkolópálya.
Azzal sem tudott régebben mit kezdeni, amikor némelyik banki rendszer hozzányomott még két karaktert amiből az egyik nem látható volt.
Az biztos hogy az elején nem lehet más, a végében nem vagyok most biztos, ha még mindig az egész ott lévő karakterek alapján keres, akkor nem valószínű hogy nem pontos egyezés van előírva a kereső algoritmusban, ha pontos egyezés van akkor nem talál semmit. -
Márpedig ezért kérik, amit megadsz adatot igazolnod kell hogy tied, ha nem te bankszámládra küldöd ki a pénzt akkor az pénzmosás is lehet.
De a felhasználói megállapodásban megtalálsz ehez kapcsolódó információkat. eleve az is hogy ha a pénzforgalom eléri a 2500 EUR határát akkor igazolnod kell magadat.
Az Adatvédelmi nyilatkozat pontosabban fogalmaz, de ez az alap: Luxemburgban bejegyzett európai bankként eleget teszünk az adatvédelmi és pénzügyi szabályozási követelményeknek.
És itt a másik leírásuk a A PayPal-felhasználókkal kapcsolatos vállalati szabályok.
Az hogy magyar bankok mit kérnek az egy dolog, ők meg más igazolásokat kérnek. -
A kérdésére, az általa megadott információk alapján válaszoltam, nem említett más kártyát.
Persze ha van neki ideje ezt lerendezni akkor jobb ezekkel a devizaváltása mint a Budapest Banknál. A Wise is jó mind kártya, mind utalás szempontjából.
Volt néhány ember aki kioktatott hogy miért nem kérdésére válaszolok. -
Oké igazad van, a DING az ír cég, valójában arra gondoltam, csak elbambultam, lehet hogy gyorsabb lenne a dolog tisztázása veélük, mert 24 órás elérhetőséget írnak.
26. Customer Care & Contact Information
If you have any questions about these Terms or any complaints, or require any assistance with the Applications or the Services, we are always here to help. You can get in touch with us 24 hours a day, 365 days a year using one of the options below. Complaints can also be made via the European Commission’s Online Dispute Resolution platform, available here.
Email us: customercare@ding.com
Live chat: https://support.ding.com/
© Ezetop Unlimited Company t/a Ding 2020Aztán majd a PayPal.t nyaggatni a belépési anomáliával.
-
unicumnext
aktív tag
Tranzakció típusaKártyafoglalás
Tranzakcióazonosító999999999
Kedvezményezett
Jogosult neveCRV*PAYPAL *DING/EZETOVilnius LTULT
Jogosult számlaszáma---
KözleményKártya: **** Terhelés
Terhelés összege-19 874,00 HUF
Értéknap2021.04.08.Összeg-19 874,00 HUFUgyan így nézz ki a másik összeg is, csak jóval nagyobb összeggel.
-
Fogalmilag nem, mert ami nincs azt nem említjük, a forintért meg ők ennyit hajlandók adni. Abban egyetértünk hogy ez más helyeken több, mint náluk. Ezért is elköltöm a devizát, nem a forint számlámat hizlalom belőle, viszont forintot kevesebbet költök külföldi vásárlásra.
Minden deviza árfolyam tartalmaz költséget. Banki viszonylatban van amelyik bank hasonló árfolyamot használ, de mellette tényleg van + költség és akkor már rosszabbul lehet kijönni.
De a PayPal nem pénztárolásra van, a deviza kimentése forint számlára nem igazán megfelelő lehetőség.
Főleg azért mert forintról van szó, az osztrák fiókoknál nem gond az € kiküldése és a $ összeg €-ra konvertálása sem a PayPal árfolyamával. Sajnos nem vagyunk azonos helyzetben egy osztrák PayPal fiók tulajdonossal. Az okát nem írom, de te is tudod hogy az nem a PayPal hibája. A forint az sajnos így van beárazva, az € meg máshogy.
Ezzel nem védem egy cég árképzési politikáját, gazdasági koncepcióját, csak a véleményem. -
GAbre
veterán
Ne haragudj de nem olvastad el?
"Mivel hiába hitelesítettem le,bélyegeztettem le a papírt,megtagadták pénzem".
Mert ez volt az az 1ik ok,hiányolták ajánlott szelvényről a postai bélyegzőt,posta anno nem bélyegezte le,mert az ami rajta van,az számít annak.
Az meg,hogy ott volt 17trackingen,meg konkrétan leszarták.
Bár érdekesség: Másik ugyanolyan visszaküldésnél elfogadták.Ennél nem!
"We have reviewed this transaction(s) and are denying your claim(s). This decision was made because we did not receive valid proof or tracking that you returned the merchandise."
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Huawei P40 Pro 5G 256 GB dual sim, félig hibás érintő
- Apple iPad 11 (A16) 128GB Wifi Silver 1ÉV Bontatlan
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- GAMING / WORKING (RTX3090 KINGPIN, I7 10700kf, ROG XII FORMULA, 32GB Dominator, 1000W Platinum...)
- Asus H97M-E LGA 1150 alaplap, 16 GB DDR3 RAM, i7-4790 CPU, 240 GB NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

V/