Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Nem USA ahová tartozol, hanem az EU-s. Neked kellett volna naprakészen tartani a telefonszámodat. Fel kell hívni őket és lecseréltetni a jó telefonszámra. Az elérhetőség benne az Összefoglalóban, de akkor ide másolom
Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók: -
Pxs
aktív tag
Sziasztok, menten megkergülök, valaki segítsen...
Adott a helyzet, a 10+ éves PayPal-fiókom, és a hozzá csatolt mobilszámom már nem áll rendelkezésre egy ideje, most viszont szükségem lenne a belépésre, mert arra kaptam fizetést külföldi fordításért.
De akármit csinálok, a rendszer nem enged be, és közvetlen üzenetet sem lehet nekik küldeni.
Amit próbáltam hívni USA-beli ügyfélszolgálatot, az pedig nem kapcsolható. Ilyen esetben mi a teendő?
Egy Reddites alfórumon találtam egy olyan tippet, hogy írjak az askpaypal@paypal.com címre, és küldjem el nekik az összes adatot, amivel be tudnak azonosítani (pl. ország, csatolt bankkártya/bankszámla utolsó 4 számjegye stb.). Megtettem, mellékeltem a legutóbb használt mobilszámomat is, de még nincs válasz, nem tudom, nézi-e ezt ott valaki egyáltalán, több éves fórum hozzászólás volt az alapja.
Az tiszta, hogy a közösségi médiában elérhető PayPal-repek nem jogosultak módosítani a telszámot, adatvédelmi dolgok miatt.
Viszont van esetleg lehetőség a Telekomnál bemenni, és kifejezetten megkérni őket, hogy olvassák be számomra a kapott SMS-en jött kódot?
Vagy adott telszámú SIM-kártyát kérni tőlük...már kezdek kifogyni az ötletekből, az az összeg meg sürgősen kellene az accountomról.
Köszi!'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
gaben22
senior tag
Köszi a választ. A fórumon "ahonnan" vásárolok régen kötelező volt így számolni az árakat az eladóknak, de valamiért eltörölték ezt nem tudom miért. Amúgy igazad van teljesen, pláne, mert nem annyira könnyű levadászni az adott ország árait, ha az ember megbízható forrásból akarja azt (esetemben magáról Paypalról).
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
Topikgazda
válasz gaben22 #47496 üzenetére
A német díjakkal kell számolni, de mi lett volna ha annyi összeget ad meg amiben benne van már ez a díj, mert nem a vevőnek kell számolgatni, még ha ő is fizeti ki a jutalékot. Nem valami kereskedő vénája van, a boltban sem te adod össze az áfát, a kereskedő jutalékát és az egyéb költségeket hogy kialakuljon a végső ár.
-
gaben22
senior tag
Üdv, ha nem gond, inkább megkérdezlek titeket is. Valószínűleg veszek egy külföldi magánszemélytől egy terméket, ő Németországban él én Magyarországon, goods and services opcióval fizetek, én állom a költségeket, EUR-ban fizetek, bankom vált nem PayPal. A kérdésem: mivel a végén tőle vonják le a költségeket (csak én állom), ezért a német díjak szerint kell számolnom (+2.99% + 0.39 EUR) nem a magyar (+3.40% + 0.35 EUR), ugye? Nyilván a végén picit többet kell küldenem, hogy a pont annyit maradjon neki, amennyinek kell csak nem vagyok biztos benne, hogy hány százalék a kiindulási alap, a német vagy a magyar.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
Topikgazda
válasz Hege1234 #47493 üzenetére
Magyar banknál nincs bankszámlád? Belföldi forintos bankszámlaszám kell, nem kell BIC, SWIFT, IBAN
Ahogy az Összefoglalós leíírásban is van.Az előbbi funkció igényli a bankszámla hozzárendelését a PayPal fiókhoz.
B.) Ha a bankszámlát hozzáadjuk, az csak a PayPal-ról kifele irányuló pénzmozgás, a magyar regisztrációk esetén a bankszámla nem használható direkt fizetőeszközként.
A virtuális bankkártya, virtuális számlája nem adható hozzá, mert nem fogad bankon kívülről pénzeket, nem önálló számlának tekintendő.
Csak a fő pénzforgalmi számlát lehet hozzáadni, amelyre a jövedelem érkezik és amelyről az utalások történnek.
Ha ehhez adtak bankkártyát, az nem befolyásolja azt, amit a virtuális bankkártyáról és számlájáról írtam.
Bankszámla hozzáadás a PayPal fiókhoz leírás linkje. -
Topikgazda
válasz Hege1234 #47489 üzenetére
Ha Ausztriában élsz, ott tudod igazolni a szeméylazonosságot a lakcímet, a bankszámlát akkor osztrák regisztráció kell.
A saját neveden lévő bankkártyát hozzáadhatod ha Visa vagy Mastercard, az hogy a kártyakibocsájtó az nem magyar nem lenne gond, a probléma akkor jelentkezik ha a kártyatulajdonlás igazolásakor nem magyar cím lenne a kártyaszerződésen.
A bankszámlaszám az más dolog, magyar fiókoknál ez nem pénzforrás, csak forint kiküldési lehetőség, pl. az osztrák fiók esetén ez is máshogy van.
Egy személynek egy azonos profilú PayPal regisztrációja lehet, egy magánszemélyes és egy üzleti fiók, két azonos nem lehet.[ Szerkesztve ]
-
Hege1234
addikt
ilyenkor amúgy mi van?
töröljem a mostani acc-ot és regisztráljak ezen a linken?
https://www.paypal.com/at/ -
Hintalow
senior tag
Mert már az is, hogy egy magyar reghez nem magyar bank által kibocsájtott kártyát tudtál hozzáadni, egy hiba a saját működésükben és a szabályzatuk ellen. Csak a számlát jobban tudják csekkolni
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hege1234
addikt
sziasztok!
bankszámla társitásánál
miért irja ki hogy,
Csak magyar forintban vezetett bankszámlát csatolhat.ha osztrák kártyát adtam hozzá, akkor miért akarja a bankszámlát forintban?
-
Topikgazda
válasz Micsurin #47483 üzenetére
Lehet hogy megemlítik hogy a rendszeres fizetés esetén ha az élő akkor biztosítani kell a pénzforrást, mert ha aktív akkor azt fizetni kell. Ha nem akarod már fizetni akkor le kell mondani.
Esetleg megkérdezik hogy miért más személy bankkártyája volt a fiókhoz hozzárendelve, mert lehet ugyan több kártya, de azok hozzád kell hogy tartozzanak.
Illetve azt is hogy lehet elsődleges a kártya de egy fizetési kötelezettség esetén végignézi hogy miről tudja fizetni és ha nem talál pénzt a pénzforráson akkor lesz sikertelen, de akkor meg a szolgáltató fog nyaggatni hogy miért nem fizetted ki a szerződés szerint már nekik járó összeget, mert a levonás időpontja előtt X nappal lehet felmondani egy rendszeres előfizetést, ha ez nem történik meg az általuk megadott időpontban akkor a havi díj jár nekik.
A szürkítést nem értem, a színek csak a szemednek jelentenek valamit, a technikai részt nem érintik.
A NIntendo-tól lehetne a pénzt visszakérni, de szerintem felmondás nélkül nem fizetnek vissza semmit.[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Elsődleges kártyán nem volt most zsozso de korábban akarva akaratlan hozzá lett rendelve párom kártyája a fiókhoz... Nintendo sikeresen egy árva szó nélkül vonhatott róla.
Ezt hol lehet jelezni, hogy amúgy nem teljesen fasza? Mert NEM arra a kártyára volt engedélyezve a csoportos beszedés.
Ki volt szürkítve eleve az a kártya, nem volt elsődleges... nem egészen értem miért nem utasította el az összeget.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Topikgazda
válasz fausto #47480 üzenetére
Ha valami terméket pénzért adnak el és PayPal-on fizetnek az kereskedelmi tranzakció, teljesen mindegy ahogy mi az eladó státusza, magánszemély esetén is, legfeljebb nem üzletszerű az értékesítés.
Kereskedelmi tranzakció esetén neked jutalékot kell fizetni (alap 3,4%+90 Ft), míg a vevőnek van vásárlói védelme.
Ha ez lenne az első eladásod akkor szokott lenni a 20 nap késleltetés, lényegében zárolja a PayPal az összeget az egyenlegeden. Azután is reklamálhat egyébként a vevő 180 napig.
Az Összefoglaló elején van ezekről is szó.A családtagnak, barátnak küldéses pénz mozgatás kereskedelmi tranzakció esetén tiltott mindkét fél számára, a vevők nem is gazán mennek bele, mert nincs vásárlói védelmük, a pénzt nem tudják visszaszerezni ha átvágnák őket.
[ Szerkesztve ]
-
fausto
addikt
Sziasztok,
A HA-n árulok egy terméket, a vevő PP-vel szeretne fizetni. Nem igazán csináltam ilyet, átolvastam a feltételeket, de van ami nem tiszta.
Ha HA-n keresztül vásárol, akkor ez kereskedelmi tranzakciónak minősül? Vagy az csak akkor, ha konkrét kereskedő lennék, webshoppal, meg ilyesmi?
Ha a vevő elutalta a pénzt, akkor nagyjából azonnal hozzáférek, mikor tudom bankszámlára utalni? Mintha olvastam volna arról, hogy a PP ilyenkor parkoltatja a pénzt 30 napig, hogy ha valami gond van, akkor a vevőt tudja kárpótolni.
Ha a vevő elutalja nekem, akkor engem terhel bármi költség? Ahogy olvasom, a kifizetés ingyenes.
Köszi előre is! -
Topikgazda
válasz koliz1 #47473 üzenetére
Az EUR kiutalása alig kerül pénzbe (100 € az 0,99 €, 200 EUR az 1,49 EUR a 300 € meg 2,49 €) és nem lassú, én csak ehhez ajánlom, más devizához nem.
Ha van 300 €-on akkor amikor kiküldöm a PP ad érte 109803 Ft-ot 366,0112 árfolyammal. Ha Wise-ra kiutaltatom a Xoom-al az kerül 911 Forintba és a Wise-on 113963 Ft-ot ér, 4159 Ft-al több. ha levonom a költséget akkor is 3248 Ft-al több, de persze nem az a lényeg hanem hogy van 297,51 € a Wise számlámom.De elfejtheted és akkor marad az hogy ha EUR van a számládon vagy USD akkor levásárolod és nem küldöd ki a magyar bankszámládra, mert forintra váltva többet veszítesz mint mondjuk 0,99 EUR 100 € esetén.
Egy opciót ajánlottam, természetes hogy ez nem felel meg mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
koliz1
tag
válasz ekrisztian #47413 üzenetére
Én nem találtam
-
maestro87
őstag
válasz ekrisztian #47413 üzenetére
PayPal-ról Wise-re Xoom nélkül külföldi devizában? Azt meg hogyan? Én nem látok PayPal befizetési opciót Wise-n.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz PROTRON #47424 üzenetére
Nu végül mire lekönyvelték ma hétfőn reggel, erősödött a forint, így végül 355,23 huf/usd árfolyamon váltotta a CIB.
Most már látok Yuntrack információt, hogy elvileg 4 hét mire az ajtómhoz érkezik, de igyekszenek karácsony előtt meghozni a blackfriday csomagomat...megy a karifa alá ha sikerül nekik.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
őstag
Köszi, közben találtam infót, hogy a vásárláskor jelenik meg a szállítási cím és akkor lehet módosítani, változtatni.
Legtöbb esetben nem a PP-ban regisztrált címet kéri az eladó, hanem amit regisztráltam. Viszont van egy-két weboldal, ahol PP fizetés választásánál megjegyzésben oda van írva, hogy a PP-ban rögzített cím lesz a szállítási cím.Üdv: Mcrazy
-
Topikgazda
válasz Mcrazy #47467 üzenetére
A legegyszwerűbb a kártyát kiválasztod, Update card és a Billling, számlázási címnél Add New Address ami ugyan az amit lejjebb írok
Hozzá lehet adni másik címet is Address és jobbra az Add link.
Én ahol használom a PayPal-t fizetésre ott regisztrálok és ott adom meg a szállítási címet és az a cím kerül a vásárláshoz bejegyzésre, nem használom a PayPal-t címet erre, nem is lenne jó.
Főleg ha külföldi címre akarom szállíttatni, mert azt nem lehet hozzáadni. Ha megnézed akkor van egy alap címed ami a regisztrációhoz kötődik, de amikor hozzáadsz egy másikat arra kérdez rá hogy ez lesz-e a primary residential address mert nem szállítási cím kategória és a kártyáknál is Billing address, azaz számlázási cím van említve.
Szerintem ne itt állítsd be a munkahely címét, hanem ahol vásárolsz ott add meg.
De ha nagyon itt akarod akkor meg ők is a kártyánál írják hogy ott változtass[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az Adressen megvan, de ott épp csak a saját címem látom.
Viszont én évekkel ezelőtt megadtam a cégem címét is, mint szállítási címet, mert ott vagyok egész nap. Mindig mindenhonnan oda kérem a szállítást, mert ott nem tudnak a futárok "Nem volt otthon" dolgokra hivatkozni. Eddig minden gond nélkül odajött a cucc, amit a PP-n rögzített címre küldtek, de látom, hogy össze vannak kutyulva a különböző mezők a nevet és egyéb információt illetően. Ezt szerettem volna módosítani, de eddig nem találtam meg a menüt.Üdv: Mcrazy
-
Topikgazda
válasz prannk #47463 üzenetére
A telefonszámnak mindig aktuálisnak kell lenni, mert egy csomó dolog arra épül. Kérik is hogy aktualizált legyen. Meg kellett volna változtatni.
Ha a telefonhívást választod akkor egy automata angolul mond egy hat számjegyű kódot és akkor be tudsz lépni, ennél a résznél adhatsz meg másik számot, azt amit használsz. -
Topikgazda
válasz Mcrazy #47464 üzenetére
Belépsz, fogaskerék ikon jobbra fent és Addresses?
Ez itt nem egészen szállítási cím és csak országon belüli lehet.
Ha változtatsz akkor ellenőrizd hogy ha több kártyád van hogy az új legyen hozzárendelve.
De ha máshol vásárolsz és ott is regisztrálva vagy akkor onnan veszi a címet, de vannak olyan helyek ahol egyezni kell a kettő címnek, így ott is át kell írni.A telefonszámod az jó ha stimmel, mert esetleg küldenének sms-t.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
A megadott szállítási címet akartam korrigálni, de nem találom, hogy hol lehet. Tudna valaki segíteni?Üdv: Mcrazy
-
prannk
őstag
Hali. Frissiteni akartam a kartyám mert lejárt aztán telefonra akar küldeni sms-t. Viszont a számom se az már... Nem enged semerre tovább. Kilépek vissza ugyanoda dob vissza.
Ilyenkor mivan?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Oliverda #47461 üzenetére
Nem állítottam az hogy a PayPal deviza váltása megéri, azt nem értem hogy a 3 %-ot honnan veszed, szerintem több, ha mondjuk a Wise árfolyamához hasonlítom.
Ha az Erste bankhoz hasonlítom akkor meg előfordulhat hogy az a rosszabb mint a PayPal árfolyama forint és más deviza tekintetében.
Most a PP € 400,81 Ft, az Erste EUR 394.87 Ft míg a Wise EUR meg 380,51 Ft. (5,3 % és 3,77% ezeknél most)
Lehetne számolgatni más bankok árfolyamát a Revolut-hoz vagy a Wise-hoz viszonyítva
Mindenki a saját felelősségére használja, de ma már nincs szükség a PayPal-ra mivel kikerülhető, így semmi jelentősége (számomra) hogy milyen költségrátával dolgoznak.Akinek nincs bankszámlája és bankkártyája 2023-ban és ezért használja a PayPal-t a drágább deviza árfolyammal azzal én nem tudok mit kezdeni, neki okozhat gondot 3-6 % költséghányad az már az ő baja, engem nem érdekel.
Utálhatod őket mert túl magas a költséghányaduk, nem ismert hogy konkrétan mit számolnak bele, de nem csak a deviza cserebere van beszámítva, hiszen van más szolgáltatás is amit adnak.
Viszont a PayPal használatára nem vagy kötelezve, van más lehetőség és még a deviza váltásukat sem kell igénybe venni ha mégis mellettük döntesz.
Használom fizetésre, igénybe veszem a vásárlói védelmüket és jelenleg ez nekem nem kerül pénzbe.Akkor miért lenne velük problémám?[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
"Ezt a 3%-ot a vásárló oldaláról nem egészen értem"
Nem csoda, hisz én a PP oldaláról közelítettem meg, szerintem elég világosan megfogalmazva. A vásárló oldaláról akár 0% is lehet, ha éppen van már eurója/dollárja/fontja/akármilyen devizája. Még a drágább kereskedelmi bankoknál sincs már 3%-os spread, úgyhogy elég nagy eséllyel olcsóbban jön ki, ha a pióca PP-t kihagyva bárki másra bízza a konverziót.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Topikgazda
válasz Oliverda #47459 üzenetére
Ezt a 3%-ot a vásárló oldaláról nem egészen értem, mert a devizaárfolyam amin hasznuk lehet, nem % hanem annyi amennyiiért ők adják a devizát, de én nem számolgatom, mert Wise kártyával fizetek ahol több kártyám lehet, szerinte a Curve és Revolut esetén is lehet több kártyaszám, de ezt te jobban ismered, de 2 éve így működik a PayPal fizetési rendszere szóval volt idő megszokni.
De abban egyetértünk hogy közölniük kellene hogy mennyi alkalommal lehet egy hónapban a kártya alapértelmezett devizáját átállítani és ezzel is kezdtem hogy jogos az észrevételed.
Egyébként rákérdeztem amikor elindult így és valami fals szöveggel elhárították, azt hiszem azzal amit írt neked a rendszer, hogy ügyfélszolgálat segít ha ezzel gond lenne.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Szerintem figyelmeztessen "a sokak által dicsőített gyors fizetés opció" (), ha a vásárlás és a kártya devizaneme eltér, de nyilván szándékosan van így megcsinálva, mert ebben a formában jóval nagyobb eséllyel húzhatják be a 3%-os sápot (az eladótól levont jutalék mellé).
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Topikgazda
válasz Oliverda #47457 üzenetére
Nem értek veled egyet, mert az adott fizetési hely döntése hogy miként használja a PayPal fizetési klienst, szerinted ne működjön a sokak által dicsőített gyors fizetés opció? csak egy érintés, gombnyomás és kész. Én igénylem hogy lássam a fizetési folyamatot mások meg nem akarnak vele foglalkozni, azok ez a beállítás a jó. Függetlenül hogy ez PayPal, SimplePay, Barion, eBay mert náluk is van ilyen.
-
Oliverda
félisten
Te pedig nem látod a fától az erdőt. A probléma ott kezdődik, hogy egyáltalán be lehet így állítani a klienst. Az lenne az alap, hogy felajánlja a választási lehetőséget, ha a vásárlás és a kártya devizaneme eltér, csakhogy a szemetek direkt arra játszanak, hogy behúzzák az ügyfeleket ebbe a csőbe. Egyáltalán nem csodálkoznék, ha hamarosan teljesen megszűnne a fizetés soráni állíthatóság.
-
PROTRON
addikt
Na igen, engem a felület kavart meg.
Azt gondoltam, hogy ha minden USD-re van állítva, akkor is fizetésnél kijelzi azért a részleteket.
Meg az is megkavart, hogy a "fizetett mód paypal express"-van elkönyvelve.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Topikgazda
válasz Oliverda #47454 üzenetére
Isten áldjon már meg, megint kevered a dolgokat. Nem mosdatok senkit, egyértelműen írtam hogy miről van szó, ez viszont nem a PayPal-on múlik, hanem ahogy az adott cég beállította a PayPal fizetési klienst. szóval én nem vagyok szánalmas, a mondat úgy értelmezendő ahogy itt idézem, teljes egészében.
Ha figyelmen kívül hagyod a végét akkor mást lehet belemagyarázni.
Én arra értem ahogy nem a PayPal-on múlik, hogy aki használja a PayPal klienst be tudja úgy állítani hogy azonnal, minden variálás nélkül menjen a fizetés.
A Manscaped így állította be a klienst, míg PROTRON példája esetén a Keychron nem úgy állította be, hasonlóan mint a Banggood, hogy választható mindkettő mód és ez a korrekt, ami nem a PayPal-on múlt.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
"Mi van a More ways to pay lenyitásakor?"
A többi kártyám.
"ez viszont nem a PayPal-on múlik"
Jah, az viszont kizárólag rajtuk múlik, hogy tetű módon még a kártya pénznemének állíthatóságát is korlátozzák. Ez a finom mosdatás nagyon gáz..."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Topikgazda
-
PROTRON
addikt
Ere én is kíváncsi vagyok, nálam egyelőre úgy tűnik (le is kopogom) hogy normál rendszerben folyik a dolog.
Ez volt a folyamat:
Itt direkt figyeltem hogy a normál "checkout"-ra nyomtam rá.Ennél a lépcsőnél is a jobb alsó, rendes Continue to shipping-ea nyomtam rá.
Itt van lehetőség paypal vagy bankkártya között választani, sehol másutt, tehát gondoltam itt paypal.
Utána még is, erre az express paypal felületre dobnak át. Ezt onnan tudom, hogy a végső kivonatban "express paypal" szerepel.
Itt sehol nincs lehetőség átállítani hogy a kártya kibocsátó váltson.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Topikgazda
válasz Oliverda #47449 üzenetére
Mi van a More ways to pay lenyitásakor?
Ahol fizetsz ott csak PayPal gyorsfizetés van? Írtam hogy annál nem használható.
Megnéztem náluk (Manscaped) nincs normál fizetés. ez viszont nem a PayPal-on múlik, hanem ahogy az adott cég beállította a PayPal fizetési klienst.
Akkor itt nem megy az amit írtam.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Oliverda #47445 üzenetére
Jogos az észrevételed, 6-10 közé teszem a lehetőséget, említik ugyan de konkrét számot nem írnak.
Ezért is csináltam azt hogy több digitális Wise kártya van hozzáadva azon devizában alapértelmezettként amiben a leggyakrabban fizetek, HUF, EUR, USD és GBP amikor fizetek azt választom amiben megy a vásárlás és így az a terhelés megy a kártyakibocsájtó irányába. Ha ezeken felül más deviza kell akkor bármelyiknél átállítom PayPal váltásról (mert azt adja fel alapból) kártyakibocsájtó váltásra. Így semmi gondom nincs és ezt javaslom már elég régóta mindenkinek.
Persze ha nem tud valaki több kártyát hozzáadni akkor meg a fizetéskori átállítás marad ha az alapértelmezett deviza beállítás korlátossá válik arra a hónapra, szóval azt használhatod ha nem gyors fizetéssel megy a dolog. -
Oliverda
félisten
Eddig is a legutolsó gennyláda cégnek gondoltam a PayPalt, de az, hogy szemrebbenés nélkül gáncsolják az ügyfeleket abban, hogy megkerüljék a pofátlan, 3%-os váltási költségüket, mindenen túlmegy:
Havonta limitált számban állíthatod a kártyád pénznemét. Ha a limitet eléred (aminek a pontos számáról nem tájékoztatna), akkor már csak az ügyfélszolgálat tud segíteni, akik ugye hétvégén nem dolgoznak.
Ez már megér egy panaszt az illetékes szerveknél.
-
Topikgazda
Bármilyen Visa vagy Mastercard kártya hozzáadható, ami lehet hagyományos és lehet digitális, virtuális is. Akár 10 db.
A kártyakibocsájtótól és az ottani kártyás elszámolási szabálytól függ hogy milyen deviza árfolyammal működik, az OTP árfolyam jobb mint a K&H vagy a Gránit Banké, viszont a Revolut és Wise az piaci árfolyamos és az a kedvezőbbek mindegyik magyar bankhoz viszonyítva.
Némi beállítást eszközölni kell a kártyák esetén a PayPla-on, de ez benne az Összefoglalóba. Annyi megjegyzés tennék hozzá ha esetleg tetszene a Revolut egyszer használatos kártyája, azt inkább itt ne használd, adj hozzá inkább egy vagy több fix virtuálist, a többet megmagyarázom a leírásban, de az a lényeg hogy akkor elkerülöd hogy fizetéskor a PayPal váltsa a devizát.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Paypalhoz egy otp-s kártyám van hozzárendelve.
Hozzárendelhetek több kártyát is? Pl K&H vagy gránitbankosat is? Esetleg online kártyát?
Van külöbség váltási árfolyamok között? Melyik a jobb általában ezek közül?
Még nincs Revolutom, az is mehet hozzá?
Előre is köszönöm a választ -
slice14
veterán
-
tsilver
aktív tag
van valami ötlet/megoldás?
bejelentkezésnél eljutok, hogy küldi az SMS-t a szám jó de soha nem érkezik meg. ha megadom a titkos válaszokat a kérdésre szintén feljön a telefon SMS és nem kapom meg. Help center csak akkor elérhető ha be tudnék lépni, de ugye nem tudok.AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
Topikgazda
Úgy van ahogy írod, mert ha EUR-ban kell fizetni és a kártya alapértelmezés a PayPal-on is EUR akkor úgy értelmezi hogy nem kell a váltási folyamatot indítani és EUR terhelés megy a kártyára. Ez ha magyar forintos a kártya akkor majd a kártyakibocsájtó bank fogja az EUR-t forintból átváltani a náluk megadott bankkártyás devizás vásárlás szabálya szerint. Akkor nálad a K&H fogja ezt megtenni.
A megadott számok alapján ez 357 Ft-os árfolyam, az egész jó mert az EUR már napok óta 379 Ft körül szaladgál a piaci árfolyamon. A legjobb árfolyam november 16-án 375,91 Ft volt. -
jas39
tag
Köszönöm szépen a válaszodat!
" vagy kiküldte ezt a visszaigazoló számlát? "
A Paypal Service küldött küldött egy tájékoztatót, hogy :
Mastercard €152,33 EUR
Átváltott pénznem: Ft54 380 HUF
Akkor ha jól értettem van olyan beállítás, hogy € alapértelmezett.
Okés, ezt beállítom, de akkor is valahol történik átváltás. Így talán a K&H vált és köldi Euróban
köszi előre is
-
PROTRON
addikt
Köszönöm szépen a rejtély megfejtését, akkor majd a kövileg 1-2 év múlva esedékes vásárláskor felhasználom.
Ez ugye valamiféle Paypal-os ajándék volt...tehát van 1 ezer forintom, akkor már csak meg kell várni hogy jól beessen a dodó árfolyam.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Topikgazda
válasz PROTRON #47426 üzenetére
Jó volt beállítva, a CIB váltással megy a dolog.
De Azért nem vitte el azt a 2,76 USD-t mert az USD egyenleged az 0,00, a HUF egyenlegen van 1000 HUF, de mivel USD az alap értelmezett a más egynelegeken lévő pénzt átkonvertálja és azt írja ki, de ez csak tájékoztatás, mert amíg nem konvertálod át ezt az 1000 Ft-ot USD-re az egyenlegek közt, addig nem veszi figyelembe, így a kártyáról szedte le a 153 USD-t. -
PROTRON
addikt
Köszi, elírtam, csak 2,76 usd.
Ezt látom most:A tevékenység részleteknél ez szerepel:
pénztárcánál ez:
bankkártyánál ez:Jobb oldalt látható hogy mindenhol USD lett megadva.
Mindjárt felmegyek a webshop oldalára és az ottani felületről is töltök fel fotókat hogy mire nyomtam.
A mobil bankomban egyébként még csak zárolásként jelenik meg, amit nem tudok szétbontani, mert tegnap este volt kajarendelésem is.
Az elvileg 2.710 ft volt, most összesen 58.114 ft van zárolva, ha levonom a kaját, akkor elvileg 55.404 marad erre a rendelésre, ami 153 kopejkával számolva elvileg 362 huf/dodó.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Topikgazda
válasz PROTRON #47424 üzenetére
Hogy lett 153 USD? Nem használta fel az egyenlegen lévő 2,78 USD-t?
Ha jó a kártya USD és az egyneleg USD alapértelmezett akkor a CIB felé 149,42 USD terhelésnek kellett mennie. Amit eddig írtál, de ez 152,2 USD.Náluk így számolják a kártyás fizetés amikor könyvelik, nem a befoglalást, a zárolást. A gond az hogy nem tudni hogy az az napi mikori árfolyammal.
A zárolási összeg számításaA tényleges terhelés
A Mastercard kártyatársaság az általa alkalmazott árfolyamokat az alábbi internetes weboldalon teszi közzé:
a Visa kártyatársaság az általa alkalmazott árfolyamokat az alábbi internetes weboldalon teszi közzé: .
A kerekítési szabályok miatt a kártyatársaságok honlapján feltüntetett árfolyamok eltérhetnek a ténylegesen alkalmazott árfolyamtól.A PayPal-on 368,88 Ft 1 USD.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz NyxNyxNyx #47422 üzenetére
Én értem, de ha egy hónapban ha nem 6 alkalommal állítod a kártya devizáját akkor egyszerűen átvált, ez a rész nem működik hibásan amíg a korláton belül történik. Más oka lehetett hogy EUR maradt. Nincs olyan lehetőséged hogy több virtuális, digitális kártyát használhass? Mert akkor lenne ilyesmi nevekkel elnevezve KártyaHUF KártyaEUR KártyaUSD ami utal arra hogy mi az alapdevizája és amikor fizetsz a felajánlott kártya listából azt választod amelyik deviza kell.
-
Topikgazda
Szerintem ez ennyi, a bankod elszámoló árfolyam ma 389,69 Ft / 1 € az 59623 Ft. Amikor fizettél akkor kaptál egy tájékoztató szöveget hogy fizetéskor kb mennyi volt a 153 €, ez nem számít, csak egy szöveg vagy kiküldte ezt a visszaigazoló számlát?
A bankkártyaszerződés írja az elszámolást:
Két lehetőséged van.
A PayPal-on a bankkártyát ha EUR-ban fizetsz akkor EUR alapértelmezettnek állítod be és ekkor a 153 € terhelés megy bankod felé és fentiek szerint fog elszámolni.
Ha nem EUR a kártya devizája (HUF vagy USD) akkor ha nem gyorsfizetéssel megy a dolog akkor megjelenik az hogy a kártyakibocsájtó árfolyamával is fizethetsz és az alapértelmezett PayPal váltást arra állítod át, ezután szintén az EUR terhelés megy a bankod felé. Az első módszer az egyszerűbb, mert akkor nem gond hogy gyors fizetés van vagy nincs. -
jas39
tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam 153€ értékben, a visszaigazoló számla meg is érkezett, 54ezer Ft .ról
Viszont ma a netbankba belépve 59ezer Ft volt a levonás
Ez valószínűleg rossz átváltási beállítás lehet. Hogy kell jól ezt beállítani? Az összefoglaló alapján van némi sejtésem, de nem jöttem rá, hogy gyors vagy nem gyors váráslás pl mifene? Forint számlám van K&H banknál.
Előre is köszönöm
UI. rutintalan vásárló vagyok, elnézést[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Köszönöm szépen, tehát ha kaptam egy ilyen emailt most hogy
"
2023. november 22.. napján a(z) xyz végű kártya módosult.
A PayPal a(z) „USD“ lehetőséget használja, amikor ezzel a kártyával fizet. Ezt a pénztárcában módosíthatja.
"
akkor jól állítottam be a fentihez igaz?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Topikgazda
válasz mert_csokis #47415 üzenetére
Mert forintban van a pénz nem USD-ben, te beállítottad hogy ne konvertálják a bejövő pénzeket forintra? Mert akkor az USD abban marad és megy az USD egyenlegre.
Erre a beállításra gondolok, neked a a legalsó lenne a jó erre amit írtam:
Nem 2,9 % a jutalék amit tőled vonnak. 3,4 % + 90 Ft valamint attól függően hogy hol van a vevő kiegészítő jutalék. Az Összefoglalóban ott van a díjszámítás, neked a kereskedői díjat számolják:A vonatkozó díjak linkje.
A fogyasztó a magánszemély, a kereskedő kategóriába tartozik az is aki üzletelésre is használja és azzal kapcsolatban van díjazás..
Célszerű áttanulmányozni, hogy tisztában legyünk a felhasználási feltételekkel és a fizetendő költségekkel és így nem érezzük azt, hogy "rejtett" költségeik vannak.
PayPal árfolyam kalkulátor oldala (nem muszáj belépni a PP-re lejjebb görgetve lehet számolgatni)[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz PROTRON #47414 üzenetére
Állítsd a kártyát is USD-re és az egyenleg legyen az elsődleges fizetési mód és az USD egyenleg legyen az alapértelmezett, ekkor leszedi a az egyenlegről az USD-t és és a CIB kártyádról a többi USD-t úgy hogy eleve az USD terhelés megy CIB felé és majd ők váltják forintra.
-
mert_csokis
senior tag
Napot!
Kis segítséget szeretnék kérni. Eladtam egy terméket egy külföldi oldalon.
Miután az oldal levette a saját jutalékát, maradt 327.37 USD-m.
Előre jelezte, hogy kiutaláskor számolni kell egy 2.9%-os PayPal levonással.
Ez eddig rendben is van. Így végül 317.88 USD érkezett a PP-ra.
Most lépek be, és ez fogad:Mi a lópikula van? Hogy lett a 317.88 dollárból 295.67 dollár?
Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
PROTRON
addikt
Mivel ritkán használom a Paypalomat, megint kicsit értelmezési gondba kerültem.
Jelenlegi állapot:
Van rajta 2,78 USD, primary devizának be van állítva az USD.
Meg van adva a bankkártya adatok, le van frissítve, hazai CIB Bankos Visa kártyával.
Venni akarok a Keychron.com weblapon 152.20 USD-ért dolgokat.Felfogja használni az automata a 2,78 egyenleget és kipótolja a magyar bankkátyámról a fenn maradó 149,42 usd-vel amit vásárláskor megadok hogy a bankom váltsa át?
Vagy a "primary deviza USD"-t előbb át kell állítanom forintra?
Köszi a választ.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
koliz1
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek , adva vagyon egy összeg amit Paypalról xoomon keresztül wise számlámra utalnék (900 Angol font) bekérték a személyim meg a gáz számlám, azóta nem történik semmi, kussolnak mint sz.... a gazban, mit csináljak levélre nincs válasz. Múlt hét Pénteken írtam nekik először nem google fordítós levelet a Papal os emailról .[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz nate82 #47409 üzenetére
Az Összefoglalóban ott a dispute leírás és benne az is hogy miként megy a PayPal-hoz fordulás. 8. PayPal Dispute és Claim indítás leírása és ott a 5. A Claim-re emelés, PayPal döntésének kérése és a dispute lezárása.
A Resolution Centerben keresd meg ez elindított dispute-t, alul lesz a Escalate to PayPal.Frissítsd az oldalt mert az Eset típusának módosítása alatt kéne a sornak lenni, de lehet hogy a magyarított oldal a hibás, vagy inkább holnap délelőtt próbálkozz, a dispute-nál ott lesz a link.
-
nate82
csendes tag
Sziasztok! Próbáltam visszakeresni de sajna nem találtam (leht idegességemben) de egy olyan problémám van hogy venni akartam egy konyhai gépet és paypalon keresztül fizettem ki üzleti vásárlásként. 2 napra rá kiderült hogy átverés áldozata lettem, indítottam vitát az eladó ellen és most reklamációra emelhetném de sehol nem találom azt a lehetőséget. Érdemes a Banknál visszatérítést indítanom vagy hogyan tovább?
Segítséget előre is köszönöm! -
Topikgazda
válasz -INDIANA- #47406 üzenetére
Ne a mobil app-ot nézd, de a zárolás az banki dolog, holnap egy telefont érdemes rászánni hogy miként könyvelgetnek, de említettem hogy normális bank esetén 2-5 nap a refund.
Ez viszont el sem ment a bankból, mert az eladó lemondása akkor történt amikor még a bank csak zárolta a vásárlást, hogy majd a kereskedő bankja felé ha teljesül a vásárlási tranzakció akkor elutalja. Most a MBH vár arra hogy a kereskedő leemeltesse. Ami persze nem fog megtörténni. -
Topikgazda
Némileg off téma, de beszélgetéseink során fel szoktak merülni problémák, ezért figyelmetekbe ajánlom ezt a topikot: Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
-
Topikgazda
válasz -INDIANA- #47403 üzenetére
A bankkártya mögötti számlára érkezik, nem minden bank küld róla értesítőt, hanem csak megjelenik a banki könyvelésben, tényleg ennyi munkanap szokott lenni normális bank esetén.
Ma még a 4. telt el, de nézz rá a bankszámládra, pl az Erste ezt is zárolni szokta 1-2 napig ami + idő lehet és addig csak a bejegyzést látod a pénzt nem.Az eBay-en a számlaszám nem erre kell, az csak akkor adandó meg ha eladással is foglalkozol hogy bevételt arra tudják kiutalni és az esetleges költségeket le tudják vonni.
-
Winnie The P
őstag
válasz Mtbsrác #47400 üzenetére
"Ehhez egy angolul beszélő személynek kellene a kapcsolatot felvenni a PayPal ügyfélszolgálattal elmondani a problémát, mert sem a regisztrációt, sem a bankkártyaszámot nem fogják egyszerűen törölni."
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest