Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sggibson2022

friss újonc

Kedves Fórumozók!

Tanácsot szeretnék kérni.

Egy általam meghirdetett hangszerre külföldi vevő jelentkezett, aki közölte, hogy PayPalon fizetne előre és a szállítást is intézi.

Létrehoztam egy PayPal fiókot, kipróbáltuk egy PayPallal már rendelkező ismerőssel az odautalást az ő PayPal fiókjáról, minden működött, megjött a pénz (a magánszemélyek közötti küldést választotta).

Közöltem ezért a vevővel a PayPal fiólkom e-mail címét.

A vevő ismét jelentkezett és azt állítja, hogy átutalta a PayPalomra (állítólag az üzleti küldést választva) a vételárat, de a PayPal-tól hivatalos értesítés (mail) erről nem érkezett, a PayPal fiókomban az egyenleg változatlan. Egy ilyen e-mail érkezett viszont PayPal Service névvel a protectpaymentonline@consultant.com
    címről.

A levél szerint a vételáron felül jelentős összegű szállítási költség is átutalásra került a részemre (én ilyet nem kértem) és utána azt közli, hogy nekem még több teendőm van ahhoz, hogy megkapjam a pénzt. A lényeg, hogy a szállítási költséget bitcoinban (!) tovább kell utalnom valahova (közölnek egy bitcoin címet és egy linket is). Idézet:

"This e-mail confirms that you have received an Instant payment of xxx EUR from xxx (a vevő neve) via PayPal MERCHANDISE Payment Service

...

In order to complete this transaction and get the full funds credited into your account, you are required to make a refund transfer of xxx (a konkrét összeg) EUR involved to the Transport Agent via Bitcoin Transfer and send us a confirmation of the completed transfer.

Guide on how to complete this transaction:

Go to buy.moonpay.com Choose the Buy Bitcoin Core (BTC) option.
    Enter amount to transfer in (xxx EUR - az állítólag átutalt összegből a szállítási költség)
    Copy and paste the Bitcoin Core Address and click CONTINUE
    Simply follow the instructions and input required details to sign up and compete verification.
    Once transfer is successful, forward the confirmation page for proper verification and completion of the transaction

You may contact PayPal customer service by replying to this message directly using the reply button in your email to submit the required information for the quick recognition of this transaction.
    Yours sincerely,
    PayPal "

Nekem ez az egész gyanús, mivel a PayPal nevében beszélnek, de az e-mail cím nem PayPal domaines, a pénz sokkal egyszerűbben is átküldhető az átlagfelhasználhói tapasztalataim szerint.

Mi a véleményetek? Kamu? Csalási kísérlet? A protectpaymentonline@consultant.com-ról
    hallott már valaki?
    A buy.moonpay.com-ról?

Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés