- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
djbahool #44199 üzenetére
Az 1. pont az úgy működik hogy eToro-nak van egy PayPal azonosító e-mail címe és arra küldöd át?
Mert ha ez működik akkor jó lesz. Bár tudnod kell a költségeket a fogadásnál hogy van-e és a kiküldésnél mennyi van.
Találtam egy videót, mindjárt nézem én is. Minimum 200 $ és ha elfogadja pénzforrásnak a PayPal $-os egyenleget, nem bankkártya kell neki akkor megy a dolog, a költségeket nem néztem. -
djbahool
senior tag
Még egy fura dolog jutott eszembe, USD kimentésére PayPal-ról:
0. PayPal balanszomon egy X összeg, ami mondjuk eBay-es eladásból keletkezett
1. eToro-ra feltöltöltöm az USD-t a PayPal balanszomról
2. eToro-ról ki tudok utalni Revolut EUR számlára (elvileg közép árfolyamos USD>EUR váltással)
3. Revolut-ról már középárfolyamon leváltom HUF-ba, és mehet a rendes számlámra.Működhet?
-
Nem írja felül, a webshop felületen megadott cím az elsődleges, ha csak nincs az amit írtam, de azt webshop-ok kiírják hogy csak a PayPal-os címre fognak szállítani és ezért azonosnak kell lenni a címeknek.
De ezen az oldalon a PayPal fizetés módja az eladóknál eltérő lehet, ezért is javasolják hogy nézd meg vásárlás előtt a sellers preferences-t vagy más néven a Seller Terms-t -
Vegha
senior tag
100% hogy tobb sved cimem is volt korabban a PayPalban. Az elmult 2 evben legalabb 3.
Lehetseges, hogy az eBay-es vasarlasoknal megadott "mas cimet hasznalok" opcio utan a PayPal elmentette volna azokat a cimeket ?
Most eppen a Discogs-comon vasaroltam. Az zavar nagyon, hogy minden egyes PayPal-os fizetesnel mikor jovahagyom az osszeget akkor a PayPal ugye kiirja, hogy "Szallitas ide:". Na, a vasarlasaim cimet mindig pontosan ellenorzom termeszetesen, de a PayPal-ra sosem gondolok, mint szallitasi cimre.Szoval folyton attol tartok hogy azt a cimet amit vasarlaskor megadok a PayPal felul fogja irni. -
Pontosan: ha magyar vagyok akkor csak magyar címet adhatok meg
Ahol élsz, laksz abban az országban kell regisztrálnod, de csak egy magán és egy üzleti fiókod lehet egyszerre, két azonos nem. A felhasználói megállapodás is tartalmazza.
Azért magyar fiókhoz már évek óta nem lehet svéd címet hozzáadni.
Ha viszont az eBay-n vásárolsz, ott ha PayPal a fizetőeszközöd adhatsz meg akár svéd szállítási címet függetlenül attól hogy magyar a PayPal regisztrációd. Illetve azon webshopok esetén is akik nem ragaszkodnak ahhoz hogy csak a PayPal-on megadott címre szállítanak. -
Vegha
senior tag
Gyakran mozgok Svedorszag es Magyarorszag kozott ezert mindket cimem szerepel a PayPalnal. Most egy vasarlas elott frissitettem a cimeimet (kitoroltem a korabbi svedet es felvennek egy ujat), de nem tudok orszagot kivalasztani.
Turtam a netet hogy miert es mindenhol csak azt olvasom hogy ez egyaltalan nem lehetseges: ha magyar vagyok akkor csak magyar cimet adhatok meg ? Akkor viszont hogy lehetett eddig mas orszagbeli cimem ? Valaki erti ezt ?Vagy ha tenyleg nincs ilyenre lehetoseg akkor esetleg kerhetem az ugyfelszolgalatot hogy allitsak vissza a kitorolt cimemet en pedig azt utana modositom/frissitem ?
-
I02S3F
addikt
Sziasztok Nem tudok belépni a paypal fiókomba, Megváltozott a telefonszámom és már a bankkártya adataim is így visszaélhetnek a fiókommal? Hogyan Törölhetem? Az emailcímhez hozzá térek!
-
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
PayPal-ról szeretnék "kimenteni" 710USD-t.
Van Wise account-om hozzácsatolva, de annak is van vmi 3%-os díja ha jól tudom.
Van egyéb lehetőség?
Revolut vagy Xoom?
Sima Ft bankszámla megint nem játszik a durva árfolyam miatt. -
Van $ és € egyenleg aktiválva? Mert akkor nem váltja át.Ez még mindig így működik, ezen nem változtattak. Múlt héten jött $ is és € is ment a megfelelő egyenlegre, az egyik küldés volt a másik meg eBay eladás.
Ha a másik fél küldi a pénzt, akkor neki arra figyelnie kell hogy ne jelenjen meg HUF a fogadó fél bejegyzésnél, csak a $ vagy az € látszódjon. -
rukka
csendes tag
Hello,
egy ideje a PP minden bejövő pénzt automatikusan átvált forintra. Hiába adok el USDben, EURban, hiába küldök ezekre a pénzekre számlát, minden esetben forintba kapom. Tudom hogy a másik fél normálisan, a megadott pénznemben fizette. Több dolog miatt is gáz, egyrészt kevesebb pénzt kapok az átváltási díjak miatt, másrészt mert vásárolnék is devizában és fogy a dollár/euró, ha a PP számlán lévő forintból kel ezeket vásárolnom akkor meg megint lehuznak a konverziós díjjal. Nem találok semmilyen lehetőséget, minden pénznem fel van véve, eddig normálisan megkaptam a devizát a PP számlára.
Hogyan lehet most beállítani, hogy az USDben vagy EURban kapott fizetéseket ténylegesen USDban és EURban írják jóvá és ne váltsák forintra?
-
Mindenhol javasolják a telefonszám változás előtt le kell állítani ezeket és az új számmal aktiválni. Szóval erre figyelni kellett volna, az összes olyan helyen ahol az a szám meg volt adva.
Telefonon fel kell őket hívni,
Magyar idő szerint 09:00-17:30 munkanap, 06-1- 777 7944 de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók:
Az Összefoglaló Tippek.....9. Belépési telefonszám azonosítási és telefonszám változási probléma megoldása -
ASdS
csendes tag
Sziasztok, mi a helyzet akkor, ha megváltozott a telefonszámom... A kettős hitelesítésnél viszont a régi számomat akarná használni, ami ugyebár nincsen meg. Így sem sms, sem hívás nem játszik. Kapcsolatba értelmesen nem lehet lépni ezzel a céggel, ott is kérné a jelszavamat, amit el is fogad, de onnantól megint csak smst küldene... Borzalmas, hogy ilyen méretű cégekkel egyszerűen nem lehet kommunikálni, mert direkt ellehetetlenítik. Anno már éppen ezért egy accountot már veszni hagytam, mert nem tudtam dűlőre jutni velük. (még a yahoo is ilyen, mondjuk legalább szépen mennek a süllyesztőbe
.)
-
válasz
zsoleszkai #44176 üzenetére
Akkor azt kérdezem hol akarsz fizetni, mert ha azon az oldalon a PayPal fizetési kliens a hibás, vagy a hivatkozása akkor az nem PayPal hiba.
-
válasz
zsoleszkai #44174 üzenetére
Ilyenkor meg kell próbálni angol nyelven használni. De a PayPal az működik. Pontosan milyen tevékenységnél írja ezt neked?
-
Maksifül
senior tag
Sziasztok! Van rá valami lehetőség, hogy a Paypal fiókomon lévő USD-t a Wise-ra áttranszportáljam valahogyan? Hogy lehet ezt megtenni a legalacsonyabb költséggel?
-
Első esetben automatikusan a banki árfolyammal történik a deviza konverzió.
Ha PayPal, akkor is lehetséges a banki váltás, de neked kell a banki váltásra átállítani, ha mostanában adtad hozzá a kártyát
Lásd bővebben Összefoglaló:
4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal deviza árfolyam legyen használva és a Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz a 3. pontban, a végén látható. -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Online szeretnék egy belépőjegyet vásárolni euróban egy forintszámla mögött lévő VISA kártyáról.
Feltételezhetően hogyan járok jobban a váltással? Ha direktben a kártyás fizetést választom, vagy ha Paypal-al fizetek?Köszi előre is.
-
válasz
Robyka #44161 üzenetére
Igen, de ki kell választani hogy család, ismerős vagy valaminek a vételára a küldés módja.
Arra is kell figyelned hogy egyenleg vagy bankkártya a pénzforrás, mert az utóbbi esetben neked kell beállítani hogy ne a PayPal árfolyama legyen használva. Bővebben az Összefoglaló, 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés leírásban -
Robyka
aktív tag
Másnak pénzt (Euró) küldeni hogy a legegyszerűbb ? Rég csináltam.
Beirom az email címet és annyi?köszi.
-
válasz
Beni2360 #44154 üzenetére
Azzal mi a bajod? Te elküldöd egy fillérbe sem kerül neked. Ráadásul vásárlás ellenértékeként küldöd, akkor lesz PayPal vásárlói védelmed.
Az eladóra tartozik meg rád, de illene kifizetni, nem az eladó tehet a szállító bénázásáról.
Az AliExpressen azzal hogy visszakaptad a pénzt a reklamációra vége a dolognak, ott már semmi sincs ezzel a vásárlással. -
-
Beni2360
félisten
Igen, az a bizonyos tablet amiről a másik topikban szó volt. Nincs a számlán a refunfok között szerepel, hogy megkapták 08.-n és 12.-n fog a számlára kerülni. Az Ali le is zárta a refunfot kifizetéssel. Mellesleg a DHL korrigálta a nyomkovetest es a Postához küldik, meg is jelent az appan.
Eddig ismeretlenként szerepelt. Mi lesz ebből? Írtam is neked az este az Alis topikban. -
válasz
Beni2360 #44144 üzenetére
Ez refund lenne? Mert ha az itt csak lekönyvelik hogy az megjött de pénzed az megy a bankkártyád mögötti bankszámlára. Ha küldtek neked pénzt és az egyenlegen van akkor azt neked kell a bankszámládra kiküldeni. A küldés módjától függően lehet hogy késleltetve férsz hozzá.
-
Beni2360
félisten
Ma beléptem a laptopon a Paypal oldalamra ellenőrizve egy beérkezett refundot és ott látom az értesítések alatt ezt a szöveget. Mit takar ez és mire jó? Érdemes vele foglalkozni?
-
válasz
Computer4U #44136 üzenetére
Amikor el van fogadva értesítenek. Ha nem sikerül a feltöltés akkor az jelezve, egyébként meg minek külön megerősítés?
-
ACE-
addikt
válasz
Computer4U #44136 üzenetére
Remélem meggyőződtél róla hogy jó helyre küldted...
-
Computer4U
kezdő
Sziasztok! Egy ideje paypal-t használok, tegnap jött egy üzenet:
További adatokra van szükségünk Öntől.
Ön megpróbált elküldeni egy olyan kifizetést, amely meghaladja az európai jogszabályok által meghatározott küldési limitet. A limit megszüntetéséhez a jogszabályok értelmében igazolnia kell a személyazonosságát.
Adja meg a kért adatokat.Megadtam nekik, személyit meg számlát küldtem. De 0 reakció.
Értem én, hogy 2-4 munkanap (legalábbis ezt írta) de azért egy email vagy sms, hogy megkapuk.Ilyenkor mit lehet csinálni?
Előre is köszi!
-
moma
őstag
Sziasztok. Jött egy használhatatlanul hibás termékem kínából. Ilyen esetben nem lehet már paypallal visszaszerezni a pénzt? Csak azt látom, hogy visszaküldést ajánl fel annál a terméknél. Valahogy a pénzt nem lehet visszaszerezni ilyenkor?
-
OZ99
csendes tag
Üdv!
Felhívtam a számot 06 1 7777 944, ügyfélszolgálatot. Sikerült megoldani a problémát.Viszonylag simán ment minden. Angolul kell társalogni az ügyintézővel, de nem natív beszélővel (én legalábbis egy pakisztáni akcentussal beszélő nővel beszéltem), és ha minden igaz, akkor magyar percdíjal kell számolni. Érdemes telefont és pc-t használni, mert csak smartphone-nal vagy teló+tablet körülményes lesz. Hívás előtt érdemes már megnyitni a PayPal induló lapját, plusz, belépni az email fiókodba, hogy ne kelljen sokat várakozni.
Ha valaki ilyen problémába fut bele az azért van, mert kétszintű azonosítást kezdett el használni a PayPal. Erre az egyetlen megoldás, ha felhívod az ügyfélszolgálatot, mert más megoldás nem lesz (vagy nemigen van). Plusz, jótanács PayPal használóknak. Ha számot akarsz/fogsz váltani, akkor előtte a PayPal accountodban változtasd meg a régi számodat az újra csere előtt, mert így fogsz járni! Köszönem a segítségért V/-nak!
-
D@ny7
aktív tag
Nem értem minek erőltetik hogy megadjam a bankkártya adataimat.
Én nem szívesen adom meg, mivel nem kevés pénz van rajta.
Sajnos virtuális bankkártya szolgáltatás nincs a bankomnál.
Van valami olyan megoldás hogy ideiglenesen létrehozzak online bankkártyát aminek megadom az adatait? (fizetés után törölném) -
Van ahol csak úgy lehet a PayPal-al fizetni ha bankkártya a háttér pénzforrás, de ezt az adott oldal írja is a fizetési módoknál.
Ha €-ban akarsz fizetni az egyenlegről, akkor az € egyenlege legyen az elsődleges.
De ezt írják:
To use PayPal in the Blizzard Shop, your PayPal account must be verified and have a valid credit card or bank account associated to it.Mivel magyar fióknál a bankszámla nem fizetési forrás akkor marad a kártya.
-
válasz
d3tox1c #44121 üzenetére
Elküldhetnéd akár priviben, mert szoktak kamu PayPal igazolást küldeni, olyat amit az eladó tölthet ki, nem a vevő.
De ha meg van az azonosító akkor kérdezz rá a PayPal-ra, bár nem világos hogy miért nincs a fiókodban erről értesítő, vásárlási tétel.
Ilyesmi kinézetű:
Transaction ID 0R509088T41083303 vagy
Transaction ID 49G46264GL1756827
Nekem az összes ilyen e-mail innen érkezik: service@intl.paypal.com -
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Eladtam egy laptopot, jött is a mail, hogy a vevő elutalta a pénzt, de ez nem látszik az accountomon.
Azt irja az üzenet, hogy amint postázom a terméket, és a mail-re elkuldom a tracking numbert,láthatóvá válik az accountomon.
Ok, ez logikus, védi a vevőt.
De!
Ilyen címről még soha nem jött semmi nekem, félek hogy atveres.
notification@payintlonline.com
Ti felismeritek? Létezik ilyen, vagy írjak a costumer service-nek?
Előre is köszi, szép napot! -
06 1 7777 944 mert magyar telefonszám, de angol a beszéd.
A jelszó cserét megerősítették?
Van kétlépcsős azonosítás beállítva?
Ha nincs akkor két dolog szokott jönni vagy telefonos megerősítési képernyő vagy az hogy nem vagy robot, ez utóbbi jöhet a kétlépcsős belépésnél is. Ha ezek nem jelennek meg akkor jöhet ez az üzenet -
OZ99
csendes tag
Üdv!
Valaki tud segíteni ebben a problémában:
Eddig nem volt bajom a PayPal-al, de most nem tudok bejelentkezni az accountomba valamiért. Csak a jelszavamat tudtam megváltoztatni eddig, de nem segített.
Próbáltam a 1 7777 944-es telefonszámot, de az modja a telefon, hogy a hívott szám nem megfelelő.
Köszönöm! -
ACE-
addikt
Ez után az szokott jönni, hogy küld egy hamis Paypal visszaigazolást, hogy folyamatban van feléd 580 EUR utalása, és akkor kapod meg, ha a 100EUR összeget átutalod bitcoin-ban egy megadott bankszámlára a "szállító társaságnak"... Mindenkit óva intek, hogy egy külföldivel üzleteljen.
-
vepe
őstag
Sziasztok,
A vaterán van egy eladó cuccom, tegnap rám írt egy új reges tag ezzel a szöveggel:
"
Dear Sir or Madam,
Would perhaps a price of 480EUR be okay for you? If yes, I could pay right now and come the next weekend. I'm from Serbia, but I have PayPal in USA. (I am studying in the US.)
Thank you for your time.
Kind regards,
Ivan "Pay pallal fizetne, visszatud élni bármivel is, ha mondjuk megadom neki a pay pal e-mailem?
Vagy ez valami újabb csalás?
-
válasz
stairmaster #44105 üzenetére
Késleltetéssel férsz hozzá a megkapott pénzhez, ez lehet 21 nap is. Van amikor kell visszajelzés is a vevőtől.
-
stairmaster
tag
Sziasztok!
Abban tud valaki segíteni, ha goods and services módban kaptam pénzt, akkor azt hogyan tudom a legkönnyebben megkapni? Én rámentem arra, hogy "kézbesítettem". A túloldalon is el kell fogadni neki, hogy megkapta? Mert jelenleg nem lát semmi erre vonatkozó információt. És én is csak annyit látok, hogy "felfüggesztve" van az összeg mellett.
Köszönöm!
-
válasz
joe-ker #44103 üzenetére
Az nem lehetséges hogy külön vonnák az áfát.
Van áfa, de ez nem a 3. országos beszerzés import áfája, hanem a normál áfa.
EU-n belül is július 1-től érvénybe lépett a tavaly elfogadott változtatás, de nézd meg az eBay-en a vásárlás fizetési könyvelését és a PayPal vásárlási bejegyzést is.
Ha egyiknél sincs akkor a bankod könyvelését ellenőrizd, mert akkor másról van szó -
joe-ker
senior tag
Sziasztok!
Ma rendeltem matricát Ebay-en Hollandiából [link] .5337huf
Fizetés megtörtént.
Pár percre rá jött egy sms hogy levontak pluszba 2668huf
Ez mi lehet?
Vám? Áfa? Unión belül nem kellene.
Paypal-on nincs nyoma csak a rendelt árúnak.
Előre is köszi a választ. -
válasz
gyuresz68 #44101 üzenetére
Az Otp számláját biztos elfogadja.
Nem volt még bankszámla hozzáadva mert a következő számla hozzáadást esetleg blokkolja a rendszer. Illetve másik fiókhoz sem volt ez hozzárendelve?
Ha a 3*8 számot az utolsó 0-ák is ha olyan, ékezet nélkül bank név, cím és saját név nincs változtatva akkor menne, de lehet hogy pihentetni kellene egy kicsit mert lehet technikai hiba is. Az gond hogy most nem tudsz emberrel kommunikálni a hétvége miatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged