Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Kleinanzeigen oldal az olyan mint a Jófogás apróhirdetési oldal és a német jogszabályok magánszemélynek nem írnak elő semmiféle garancia, jótállás szabályokat, főleg használt dolgok esetén, ha ilyen nincs akkor nincs PayPal védelem sem, mert azért az sem egyetemes szabály, van amikor nem érvényes.
-
-
Robyka
aktív tag
vettem Kleinanzeigen oldalon elektronikai eszközt ami meghibásodott mai nap, paypalon fizettem (nem barátként).
ebben az esetben mi a teendő? írtam az eladónak meg csináltam neki róla videot. -
Topikgazda
Némileg off, de nem annyira. Nemrég kaptam az információt MADcat MODERÁTOR kollégától, használjátok, de mértékkel a képek méretét illetően. Ha véletlenül nem működik akkor meg a régi módszert használjátok, bár nekem megy rendesen.
Mostantól van drag and drop illetve copy-paste képfeltöltés.
Azaz automatikusan feltölti, a default képfeltöltési opciókkal. Ez pl ott is hasznos, hogy csinálsz képernyőképet, aztán csak másolás és beillesztés, nem kell külön elmenteni fájlba, majd feltölteni. De magát a fájlt is be lehet dobni ide a szövegmezőbe. -
-
DefJamHUN
aktív tag
Valaki tudna segiteni, most láttam, hogy lehet a paypalrol bankkártyára is közvetlen pénzt küldeni. Az volna a kérdés, hogy ott hogy jelzi akinek küldöm, hogy kitől kapta a pénzt? Ami a paypalon szerepel név lesz megadva?
Fontos lenne az anonimitás az utalásnál és ezért kérdezem!" Vegyetek jót ha tudtok "
-
Qwery
tag
Próbáltam a netbankot neten. Amióta ez az "új" netbank van, azóta a webes verzió gyakorlatilag a mobilos app nagyképernyős verziója. Aktuális egyenleget nézegetni nagyon jó, másra nem annyira. Mindkét tétel "könyvelés alatt" stádiumban van. Előző alkalmazás mutatta, ha volt a számlámon zárolt összeg, itt nincs.
PP is válaszolt, ők is azt mondják, egy terhelés volt.
Azt hiszem jövő héten lesz egy köröm a bankba...42
-
ripla
addikt
Folyamatosan változik az összeg értéke amit mutat, az elmúlt 1 hétben legalább 4000 forinttal lett kevesebb. Ki is írja hogy "becsült összeg az átváltási díjjal együtt". Viszont átváltani forintra, hogy fixen mutassa az összeget, nem merem, mert rengeteget buknék rajta.
Euróra kellene inkább, de mi van ha mondjuk hazai webshopból vásárolok? Magától átváltja forintra?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
OTP az akinél pattog a labda, de ne app hanem a böngészős verzióban nézz rá a Netbankra, de a kártyás fizetés elsőként zárolásra kerül, aztán pár nap múlva a kereskedő bankjának elutalják. Az bank egy vásárlàs egy terheléssel működik, így nem fogják újból lekérni. Szerintem csak zárolt állapotban van ez az összeg, legkésőbb 15 nap és felszabadítja az OTP
[ Szerkesztve ]
-
Qwery
tag
Sziasztok. Kicsit reménytelennek érzem a dolgot, de hátha van itt valaki olyan aki tudna nekem segíteni a témában.
Augusztus 5. napon rendeltem egy kontrollert a Nintendo német webshopjából, 29 euró értékben, PayPalon keresztül. OTP-s kártyámat csere óta nem fogadja el semmi (netflix, Nintendo sem), így marad a Paypal, de eddig nem volt semmi gondom. (pénz nincs rajta, csak azon keresztül fizetek)
5-én jött is az OTP-s üzenet, hogy levontak 29 jurót. Eddig minden rendben. De a 3-5 napos határidő letelt, 16-án elkezdtem levelezni a Nintendo-val, hogy mi a füttyfürütty. Ekkor megnéztem azért a PayPalt, nehogy elsiklottam valami sikertelen fizetés felett, én meg itt verem a tamtamot. A Paypalon furcsamód nem levonásként szerepelt az összeg, csak ...sajnos nem jegyeztem meg, de valami olyan kifejezés volt, hogy ellenőrizték, rendelkezésre áll-e az összeg (ami már akkor fura volt, mert az OTP levonta a számlámról az összeget). Közben a Nintendónál meg is futtatták, válaszoltak, küldik. Szuper.
Csakhogy ekkor, 16-án ismét kaptam az OTP-től egy üzenetet. Ismét levonták a 29 eurót. Így egymás után, kétszer szerepel a 29 eurós mínusz a számlámon. Mivel még aktív ticketem volt, gyorsan rákérdeztem, de állításuk szerint egyszer terheltek. A Paypal alkalmazásban a korábbi, 5-ei "megpingelős" tranzakció eltűnt, csak 16-i kifizetés szerepel. OTP appban ott figyel a két fizetés szépen, egymás alatt, jóváírás, sztornó tétel nincs.
Merre indulhatnék el az ügyben? Köszi előre is a segítséget.
42
-
ripla
addikt
Mármint úgy értem, hogy eddig ilyet nem csinált, hogy magától változott az összeg az aktuális árfolyamhoz viszonyítva. Ha meg akarom ezt szüntetni, akkor át kellene váltanom forintra, gondolom. Vagy nem? Ha igen, akkor hogy? Átváltható euróba is? A legtöbb vásárlásom amúgy is abban történik, pl. Steam.
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
A mai napra meg 84 forinttal több lett a számlán, és megint nincs róla semmilyen tranzakció vagy bármilyen visszajelzés. Esküszöm nem értem mi történik.
-
ripla
addikt
Az alapértelmezett devizaegyenleg forint volt, minden forintban volt megadva. A Lego oldalán is forintban szerepelnek az árak, a Paypal is forintban írja ki a pénzemet, a vásárlás is forintban történt, és a kapott számlán is minden forintban leírva szerepel.
A Paypalnak már írtam egy kérdést, hogy miképp tűnhetett el az az 1725 forint, egyelőre nem válaszoltak. Angolul írtam, természetesen.
A Legonál meg azt válaszolták, hogy vissza lesz utalva a 15.000 forintos kedvezmény, erre kíváncsi leszek.Mármint a Lego oldalát kérdezed? Simán lego pont com.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Én az egyenleget kérdeztem, mert magyar fiók esetén minden forintosítva van ha magyar nyelvűre van állítva. Nem tűnhet el nyomtalanul pénz az egyenlegedről. Nyisd le ezt a Lego vásárlást a böngészős verzióban és nézd meg a fizetés részleteit, a pontos összeget. Mi ennek a Légi oldalnak a linkjét holnap ránéznék hogy akkor hogy is van náluk a PayPal fizetés.
De akár a PayPal-nál is rákérdezhetnél.[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
A Paypalomon minden forintban szerepel és minden kifizetésem forintban történik, itt a Lego esetében is így volt.
Azt érteném hogy rám terheli, de semmilyen értesítést nem kaptam róla, mondom, se sms, se email, se semmi. Egyszerűen csak kevesebb lett az összeg.
Illetve, hogyan történhetett ez meg, amikor én csak az adott termék kifizetésére adtam jogosultságot? Ezek szerint akinek fizetek, az utólag levonhat tőlem úgy pénzt, hogy nem kell hozzá az engedélyem? Kicsit durva lenne.[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
válasz gyulaszu #47075 üzenetére
A hivatalos Lego oldalon történt a rendelés, ami magyar nyelven is működik és forintban mutatja az árakat. Küldtek számlát is róla, ott is minden forintban szerepelt. A Paypal ugyanez, forintos számlát küldött.
Utána ott volt a számlán a kedvezmény nélküli levont ár, erről már írtam a Legonak, azt írták hogy a kedvezmény vissza lesz utalva.
Viszont miután másnap ránéztem a Paypal oldalára, miután már ki lett fizetve a Lego és le is lett vonva, lejjebb ugrott az összeg újabb -1725 forinttal, ami eddig a pillanatig nem került vissza a számlára.Jelenleg így állunk most, a Legot ma feladták, viszont a kedvezmény még nincs visszautalva, meglátjuk mi lesz hétfőn.
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
Megnéztem, ott egy World of Warcraft előfizetés az utolsó, de az 5000 forint körüli összeg még július végéről, azt is innen fizetem, de most épp szüneteltetve van.
Továbbra sem értem hová tűnt el 1725 forint.
40.028 volt még tegnap, mára ebből lett 38.303 forint. Csak úgy. A Lego vásárláson kívül azóta semmilyen tranzakció nem történt.[ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
Regota van fiokom, de mindig csak ugy használtam hogy volt mögötte egy virtualis kartya.
Most egy streaming előfizetés van fizetve róla rendszeresen, de lejart a mögötte lévő kartya, amit nem biztos, jogy időben cseréltem.
Ilyenkor mi van? Ha az egyenleg 0 es a kartya sem jó akkor nyilván nem tudjak kifizetni a lehívast.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
ripla
addikt
A Lego oldalról rendeltem egy 81.490 forintos tételt, amire volt -15.000 forint kedvezményem. Fizetéskor a teljes árat vonták le, miközben a Lego által küldött számlán az szerepel hogy
RÉSZÖSSZEG: 81490 Ft
RENDELÉS ÖSSZESEN: 66490 FtA Paypal is küldött erről egy emailt, ott is szerepel a kedvezményes ár, de a teljes ár lett levonva a felsorolás alapján. A Legos topikban azt mondják, hogy ezt a 15.000 forintot vissza fogom kapni, de már ebben sem hiszek.
És akkor mindezek mellé jön az, hogy a tegnapi naphoz képest mára 1725 forint eltűnt a számlámról. Sem utalás, sem sms, sem email nem jött róla, egyszerűen csak ennyivel kevesebb lett és kész. A mobiltelefon applikációs kétlépcsős azonosításom is aktív, de nem jelzett semmit. A számla egyetlen tulajdonosa én vagyok, csak én használom.
Ezt a "rendszeres levonások" részt hol találom?
Az utolsó kifizetésem ez a Lego vásárlás, a legutóbbi tevékenységek felsorolásánál nincs más.[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
Üdv.
Tegnapi nap folyamán rendeltem egy Lego terméket, amire elhasználtam egy -15.000 forintos kedvezményt, Paypallal fizettem, viszont a számláról az eredeti ár lett levonva és nem a termék akciós ára. Ezzel kapcsolatban felvilágosítottak, hogy vissza fog kerülni a különbözet a számlára. Nos, nagyon remélem hogy így lesz, nem értem miért nem lehet elsőre a kedvezményes árat levonni.
Viszont a mai nappal megint eltűnt a számláról -1725 forint, ez csak úgy, se sms, se email, hogy mi akar ez lenni, a számlainfók között sem szerepel.
A telefonos azonosításom aktív és a kétlépcsős biztonság is be van kapcsolva.Főleg az utóbbi érdekelne, az a -1725 forintos tétel. Ez most mi akar lenni? Mi az hogy csak úgy eltűnik a pénz a számláról?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Rick4
félisten
Jött kínából csomagom, kijelzővédő üveg volt benne, paypallal fizettem, utólag kicosmagoláskorderült ki, hogy törött volt a termék.
A kicsomagolásról készült videot csatoltam a postának tett panaszlevélben, és kértem a teljes kár megtérítését, ők magyaráztak a válaszlevélben, hogy a feladó meg így meg úgy, erre gyorsan le lettek oltva, mondtam, hogy a termék kiszállítása határidős, nem fogom tudni újra rendelni, ha ők akarják, beszéljék le az eladóval, de teljesen nyilvánvaló, hogy akkor sérült meg a termék, amikor ők kezelték, az eladó nem fog sérült terméket postázni.
Fizessék csak ki a káromat.
Egy héttel később jött szépen a postás, és hozta a kért összeget!Nem most volt, vagy 10 éve, nem tudom változott-e bármiféle szabályozás, de akkor két mailból el lehetett intézni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Topikgazda
válasz Robyka #47059 üzenetére
Reklamálsz az eladónál, majd kártérít és behajtja a kártérítést annál a cégnél ahol feladta a csomagot. Neked el kell juttatni neki minden bizonyítékot a sérült termékről, a csomagról. Ha nem mond le írásban a javadra a kártérítési igényéről akkor a Posta nem fogad el tőled semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Robyka
aktív tag
külföldről érkezett csomagot sérülten kaptam DHL
amit a magyar posta leragasztotta azzal a szöveggel higy semmi baja de lett baja több helyen sérült deforálodott a küldemény.
az eladó feladás előtt küldött képeket minden hiba sérülés mentes volt.
paypallal fizettem.
ilyenkor mi a teendő? -
xcvbxcvb
aktív tag
Köszi a választ. .
Személyes átvétel lenne az eladásnál.
Üzleti tranzakciónál kérhetne refundot miután átadtam a terméket, ez nekem nem jó. Ha kivenné a pénzt az plussz költség lenne neki.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
xcvbxcvb
aktív tag
Paypal-on keresztül barátként fizetnének ki valamit. Úgy tudom, hogy ezt a kifizetést már nem tudják refundoltatni vagy valahogy "visszakérni". Jól tudom?
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Rick4
félisten
-
Topikgazda
Nekem nem kellett alapértelmezettként állítgatni az egyenleget.
Küldésnél ha magyarnak küldik a PayPal azt adja fel hogy miben érkezzen meg, így küldőnek erre is figyelnie kell, USD-USD kell.
Kínából nem lehet személyes tranzakciót küldenő, üzleti fiókról egyébként sem lehet -
Rick4
félisten
adika4444 ez neked is szól:
Na így már USD-ben jön, azaz nem csak az fontos, van-e usd, eur, vagy bármilyen más deviza egyenleged nyitva, hanem az, hogy ha van, azt állítsd be alapértelmezettnek. Megjön a pénz, utána abban is marad.
Mondjuk 2023-ban vicc, hogy neked kell kézzel álligatni mindezt, pláne hogy van is külföldi deviza egyenleg.[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Visszaküldtem neki, elküldi újra, gyorsan megnéztem van usd egyenlegem, hogyne lenne, furcsa lett volna, ha nincs. Ennek ellenére a pp leváltotta forintba. Most az usd egyenleget állítottam be elsődlegesnek, kíváncsi leszek, így mi történik a 100 dolcsival.
-
Rick4
félisten
Pont így jártam ma, alis eladótól esztétikai probléma miatt kaptam vissza 100 usd-t, a pp lekarmolt 1900ft-nyi pénzt, átváltotta forintra, és van a pp számlámon 31870ft egyenleg, és persze hiába mondtam, hogy paypal friends módon küldje, nem úgy jött, és ezek szerint még én töltsek fel a nem létező eladott cuccról trackinget...
Ilyenkor ezzel mit csináljak? Megtörténhet, hogy visszakéri arra hivatkozva, hogy én nem szállítottam le a semmit?
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
Hali!
Baráti alapú pénzküldés esetén úgy jártam két hónapja, hogy eurót kaptam, de forintra konvertálta a PP.
Hogy tudom ezt elkerülni? Amit euróban küldenek, szeretném abban tárolni és később elkölteni.
Összefoglalóban erre nem leltem választ
Köszi!
üdv, adika4444
-
Topikgazda
válasz Robyka #47044 üzenetére
Ha senki sem fizeti a jutalékot akkor az nem tekinthető kereskedelmi tranzakciónak, így nincs eladó és vásárló, hanem személyes tranzakció történhet.
A szerződési feltételek egyértelműen tiltják mindkét fél számára ha valami kereskedés van ,akkor nem lehet személyes tranzakcióval fizetni.
Azért is gyanús mert ugye te fizetnéd ezt a jutalékot, neki nem kerül pénzbe akkor, miért is zárkózik el előle?
Az hogy ki váltson az nem befolyásolja a fizetendő jutalék témát.[ Szerkesztve ]
-
Robyka
aktív tag
2 kérdés
ha azt állítom be hogy a paypal váltson penz kuldeskor akkor amit megadok hogy mennyit kapjon a másik fél akkor nem vonja le a 3 % ot ?eladó adott emailt amire kellene utalni de nincs 2 lehetőség aktiválni azt hogy én ezt szolgáltatás veszek igénybe vagynis vásárló védelem nem lehetséges, be lehet állítani hogy ne lehessen neki csak egy felé kép küldeni?
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz kispe82 #47039 üzenetére
Nézd, a saját pénzeddel azt csinálsz, amit akarsz, ha te azt akarod hinni, hogy majd máshol drágábban nem ugyanezt kapod, hanem sokkal jobbat, akkor vásárolj ott! Szerintem nem véletlenül van ott ugyanerre a termékre 40 full elégedett értékelés, de nekem végülis tökmindegy, te mit csinálsz...
További szép napot!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
kispe82
tag
Nekem forint van, de azzal nem lehet fizetni sajnos.
Keress rá a Xiaomi Mi Pad 5 Pro 6/256-ra. Az itt a legolcsóbb. -
Rick4
félisten
válasz kispe82 #47035 üzenetére
Mármint neked euród van? Akkor a jobb felső sarokba nézel, ott kiválasztod az eurót és azzal fizetsz. Ha forintod van, azzal, amivel jobban jössz ki.
Amúgy már nem a csoport támája, de azért berakok két képet: a te oldalat 637 eur:
egy sima geekbuying ugyanaz 505 eur:
De persze te tudod..
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
Figyelem, akinek rendszeres előfizetése van az a megadott kártyát állítsa HUF-ra a fizetés forduló napja előtt, ha nem azon állna.
A Spotify euró helyett forintban vonja le ezentúl az előfizetési díjat[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz kispe82 #47024 üzenetére
Nem, 15 munkanap után visszaküldik, de írtam egy segítő tippet az Összefoglalóba:
Ha Top Up-al lett pénz utalva és lemaradt vagy nem jól lett megadva Transzfer ID.
Belépés után
Alul Contact Us
Jobbra fent Message Center
+New Message
Payments
Adding money
alul a Continue gomb
A Message ablakba beírni, másolni a szöveget és elküldeni.
Ha az automata rákérdez akkor át kell adni "ügynöknek" a dolgot!
Célszerű a munkaidejükben 9-17 óra közt elküldeni hogy az automata át tudja adni munkatársnak.
Üzenet (angolul):
Ekkor (dátum), ilyen bank (bank neve), ilyen……….. számú számlájáról, ennyi……… összeg lett utalva az Önök bankszámlájára.
Ennek az utalásnak ez a -adott bank- …………utalási azonosítója.
Lemaradt az én transzfer ID-em amely ez lenne:.................., és ez a PayPal azonosítóm (az e-mail cím)………….amelyhez tartozik.
Kérem Önöket könyveljék le ezt az összeget a PayPal egyenlegemre.
Üdvözlettel,[ Szerkesztve ]
-
kispe82
tag
Hali! Elrontottam a PayPalra utalást OTP számláról. Nem írtam be a közleménybe a 15 jegyű kódot. Csak a kedvezményezett bankot "Unicredit Bank Hungary Zrt., Budapest", a számla számot és az összeget. Így is meg kaphatom az utalást? Ha nem, akkor mit tegyek hogy vissza kapjam a pénzt?
-
Topikgazda
válasz ginola #47022 üzenetére
Igen jó megoldás mert most így egyszerűbb állítani ha csak gyorsfizetés van. Ha van rá lehetőséged akkor adj hozzá több virtuális, digitális kártyát és a jellemzően használt devizákra állitsd azokat és fizetéskor azt a kártyát válaszd amiben fizetni kell. Ha egy kártya van akkor havonta 6-10 alkalom közt lehet az alapértelmezett devizát változtatni.
-
ginola
addikt
Sziasztok
Gshopper oldaláról szeretnék vásárolni.
Ahogy nézem PayPal Express Checkout lehetséges, így a banki váltást nem tudom beállítani.
Az jó megoldás, hogy a kártyát is amerikai dollárra állítom fizetés előtt? -
slice14
veterán
válasz IntelKiller7 #47019 üzenetére
Azt csak akkor kínálja fel ha korábban beállítottad a Google vagy MS hitelesítőt a Paypal fiókod 2FA beléptetéséhez.
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
FerNandor
őstag
Közben canceled lett a refund és felhivtam a PP-t. Indítottak claimet stb. Már azt látom, hogy az új refund completed, de hamarosan jeleznek vissza hivatalosan. Elvileg 1-3 nap és megjön a kártyára is. Ha minden jól megy.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
őstag
-
Gyula84
veterán
-
IntelKiller7
veterán
Nem akarta küldeni a paypal az sms-t. Választottam a hívást. Amerikai szám, kb 4 másodperc volt. Remélem nem került 1m Ft-ba.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Rick4
félisten
válasz FerNandor #47013 üzenetére
Mivel én csak egy egyszerű mezei felhasználó vagyok, (igaz hogy 2009-ben regeltem a paypalra, de kevés rossz dologgal találkoztam) így erre a kérdésre hadd ne én válaszoljak egy olyat, amiben több a sejtés- vélemény, mint a tény!
-
FerNandor
őstag
Köszi. Ebben bízom én is, de azért tartok az ellenkezőjétől. Plusz már eltel 10 nap azért.
Amúgy a PP ezt írja:
"If an order doesn’t arrive or it doesn’t match the description, we’ll reimburse the full cost of eligible purchases plus original shipping."Purchase protection során vajon mi történik pontosan? Mert ez alapján olyan, mintha ők maguk intéznék a refundot. Egyelőre a claim vagy mi ez, lezárult azzal, hogy az eladó refundolt, szóval a PP-nek nem volt dolga.
De ezek után mi történne, ha arra kerülne sor?[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
kleinanzeige.
indítottam esetet a paypalon, ami lezárult azzal, hogy elindította az eladó a refundot. Látom is, hogy +1000 euro, de még pending."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Rick4
félisten
válasz FerNandor #47009 üzenetére
Ugyan egy csomó fontos részlet kimaradt, hol, milyen körülmények között, milyen módon lett ebből énz vissza, stb stb. Ha weboldalon pl ebay-en vetted, és az eladó nem küldte, vagy mást küldött, nincs miért aggódni.
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
kérnék egy kis segítséget.
Úgy tűnik csaló volt a külföldi eladó, akitől próbáltam vásárolni. Elég nagy összegről van szó, de nyitottam problemet és úton van a refund. Július 18 óta pending. PayPal azt mondta, hogy pár nap, aztán megnézte egy másik PayPalos, ő azt mondta, hogy e-checkben jön, ezért kb 10 nap. Az ma letelt. Ma azt mondja a PayPalos Agent, hogy 10 vagy 11 business days, tehát hétvége nem számít és hogy keddig várjak.Kérdés, hogy ez így igaz-e.
Továbbá van-e valami biztosítás a PP részéről, hogy visszakapom a pénzt? Purchase protection opcióval vásároltam. És azt mondja a PP, hogy "as the seller accepted liability, you will receive your funds."
De én azért félek, hogy nem így lesz. Van valakinek tapasztalata?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
-
Robyka
aktív tag
ha marketplacen külföldre utalok paypalra valakinek előre, de nem azt küldi, nem küldi stb gond lenne akkor bukhatom is a pénzt?
-
Topikgazda
-
Rick4
félisten
válasz Robyka #47002 üzenetére
A forint számláról utalsz a wise számlára forintot, majd euróban fizetsz, azaz a paypal fizetésnál a kártyakibocsátó árfolyamát választod. Ekkor a wise váltja a számlán lévő forintról euróra, egy sima banki váltáshoz képest biztos van 5-6 forint előny mindig, a paypalhol képest szerintem van 15Ft előny is is eurónként.
-
Rick4
félisten
válasz Robyka #47000 üzenetére
A cégesnél nincs is fizikai bankkártya, minek is lenne, a magán számlánál évekkel ezelőtt még lehetett (vagy kellett) kérni, ahhoz lett, de van külön virtuális kártyám is, ha neten fizetgetnék valamit, azt megadom, feloldom, fizetek, visszafagyasztom. De mivel a telefonon ott az app, és NFC-vel érintésmentesen mindenhol tudok fizetni, sőt, egyre több az NFC-s automata is, minden tranzakció működik fizikai kártya nélkül, vásárlás, pénzfelvét, utalás is.
A kérdésedre nem lehet válaszolni, mert:
Nem tudom, milyen pénzben és hol tartod a vagyonodat, neked kell tudni, melyik jön ki kedvezőbben, a "tegyek eurót" meg még ennyire se értlemezhető egyértelműen semmire sem!
Én alapesetben mindent forintban tartok, azaz a forint számlán van ami a wise-on van, és amikor kell egy vásárlás során, a wise váltja bármelyik másik devizára, legyen az váráslás, automatás kp felvét, utalás.
A kérdésed kb 15 féle megoldást jelenthet, ha euród van eurós számlán, mert így kapod a fizetésedet, akkor a wise-on csinálsz eurós számlát, és oda utalod, így mindenféle váltási díj nélkül ott marad, amennyit elhasználsz, annyi lesz. Ha magyar bankban van forint, és van eurós alszámlád, vagy devizaszámlád, és már átváltottad forintról, akkor a wise-nál drágábban váltottad, szóval már mindegy, ha magyar számlán forintod van, akkor tedd a wise-ra, és a wise váltsa röptében euróra. Ha befizetnél valamilyen pénznemben valahonnan valamelyikre, az meg már a sokadik variáció lehet!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest