Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
laleeee
üzenetére
Csak aktiválni.
Böngésző.
Belépsz és balra
Angol felület: PayPal balance linkre kattintás, jobb oldalt Add a currency, ott jelölni a deviza előtt a gombot és alul a kék Add a Currency gombra kattintani és azután Done gomb.Magyar felület: PayPal egyenleg linkre kattintás, jobb oldalt Pénznem hozzáadása, ott jelölni a deviza előtt a gombot és alul a kék Pénznem hozzáadása gombra kattintani és azután Kész gomb.
-
Szerintem a kártya forintoshoz tartozik, szóval nem fog direkt az eurósról szedni pénzt, ahhoz a deviza számlához kell egy másik kártyát igényelni, de ezt csak az OTP-s tudná megmondani.
Bankkártyát és bankszámlát lehet hozzáadni, eleve választanod kell a kettő közül, de magyar regisztrációnál lényegében azért adod meg a forintos bankszámlaszámot hogy az egyenlegedről ki tudd magadnak utaltatni a pénzt, csak előre megadod az adatot és a rendszer így az utalást meg tudja csinálni másra nem lehet használni, csak egy eltárolt adat. -
mexel
veterán
Nekem úgy van, hogy van egy számlám, amihez van a kártya is. nyitottam ahhoz számlához egy (azt hiszem így hívják) devizaszámlát. Egy euro-sat. Az egyik számlámról át tudom váltani a ft-ot az euros-ra. Annak a számlának külön számlaszáma van. De kártyám csak egy van.
A PP-lon pedig kártyát kell hozzáadni ( az már megvan) és nem számlaszámot. Legalábbis én olyat nem találtam. de azt sem tudom az a számla ami euro-s azzal lehet-e valamit kezdeni ( fizetni, utalni) vagy csak tárolni rajta. Meg kell nézzem ha lesz időm, csak elég akut lenne, időm meg mínuszban mint mindig
-
Nem egészen értelek. A bankszámláknak van bankkártyája és nem fordítva.
Bankkártyát adhatsz hozzá, annál nem nézi a PayPal hogy milyen bankszámlához tartozik, az általad megadott devizában továbbítja a vásárlási összeget.
Ezért ha EUR számlához tartozik a bankkártyád akkor a kártyát a PayPal-on EUR-ra állítod.
Az új PP rendszerben te szabályozod hogy attól függetlenül hogy a kártya mondjuk forintos számlához tartozik az nem fix forint kártya, hanem lehet EUR vagy USD vagy más deviza "alapú" .
Ha az OTP-s devizaszámládhoz lehet bankkártyát igényelni, kapcsolni akkor az majd onnan szedi le a pénzt.
Magyar fiókhoz mivel Magyarországon forint az állami fizetőeszköz csak forintos számla adható hozzá, a PP is forintos számlával rendelkezik az egyenleg feltöltéséhez és a egyenlegről a pénz kiküldéshez. Ezért nem kerülhető ki.
Ha nálunk is EUR lenne a hivatalos pénz akkor olyan számlát lehetne hozzárendelni, ráadásul akkor az használható lenne fizetési forrásként és akkor nem kellene bankkártya.Azért még mindig a USD<->EUR keresztárfolyam kisebb veszteség mint mindkét viszonylatban forintos váltás.
Nem véletlen hogy a Wise-t használom és a PayPal-on van EUR, USD, GBP és forint alapra beállított kártya, így annak megfelelő kártyát választok amiben kell fizetni és az adott Wise egyenlege (számla, mert ezekhez a devizákhoz saját nevem lévő bankszámlaszámok vannak) a fedezet a fizetéskor.
Ezért írtam hogy elméletben működik nálad is, mert nálam működik, az EUR beállítású kártya az EUR számláról szedi a pénzt, az USD-és meg az USD számláról. -
mexel
veterán
Köszi! Megnézem. A kártya alapértelmezettet a PP oldalán érted hogy állítsam át ( Currency)?
Az a baj hogy külön számlaszáma van a devizaszámlának, kár hogy azt nem lehet a PP-hoz rendelni, csak a kártyát. Abban sem vagyok biztos hogy a kártyával tudok-e euro-ban fizetni.. lehet hogy bemegyek az otp-be és megkérdezem először.
Az a rossz így ha dollárban fizetek, hogy előbb euro-ra vált és onnan dollárra. Ez brutál gáz, nem is értem miért ilyen -
Még nem próbálta senki ezt a verziót de elvileg megoldható.
Állítsd a a kártya alapértelmezett devizáját EUR-ra ekkor ha fizetsz egy EUR tételt akkor az OTP felé az EUR összeg megy el, aztán hogy ők melyik számláról szedik forintos vagy eurós az rajtuk múlik nem a PayPal-on. Ha esetleg erről az EUR számláról akarsz mindig fizetni más devizában, akkor hagyod a kártyát az EUR beállításon, majd közvetlenül a fizetésnél azt állítod hogy $-os terhelést a kártyakibocsájtó váltsa és ekkor is jól jársz mert az OTP EUR -> USD keresztárfolyam nem igazán rossz (feltéve ha nincs váltási díj felszámolva), a forintos váltás a drága
Azért az Összefoglalóba is van erről szó.
Itt egy ötlet hogy miként oldom meg hogy ne a PayPal devizaváltással kelljen foglalkoznom. -
mexel
veterán
Egy kérdésem lenne. Hozzá van adva egy otp-s kártya a paypalhoz, de forint alapú. Van viszontegy devizaszámla is a kártyához rendelve, aminek más a száma. ezt nem tudom beállítani hogy az ott lévő euro-ból vonjon a paypal, ne legyen mindenféle konverzió állandóan?
Olvasgatom visszafelé, de nem tudom hogyan állítsam alapból a pp-t is hogy a legjobb legyen a váltás. A múltkor pl kb 440-ért váltott dollárra, pedig annyi soha nem volt. ( nem a pp vált, hanem az otp) -
válasz
laleeee
üzenetére
Nem, ha lett volna $-os egyenleg. De $-ban érkezett. Az hogy melyik a fizetési egyenleg az nem számít, mert nem fizetsz.
Az automatikus konverzió nincs bekapcsolva, akkor váltja forintra a beérkezéskor ha az adott devizában nincs PayPal egyenleg.
Én nem vettem azt észre hogy ilyenkor számítana hogy melyik az alapértelmezett, csak fizetéskor lényeges. Nem is emlékszem arra hogy írták volna hogy mindent automatikusan forintra vált.
Jut eszembe, amikor fizettél akkor előtte a forintot nem váltottad át az egyenlegek közt USD-re mert az az árfolyam kedvezőbb mint amikor fizetés pillanatában váltja?
De a veszteség az árfolyam ingadozás miatt történt. -
válasz
laleeee
üzenetére
Úgy hogy lenni kell megnyitott USD egyenlegnek is a PayPal-on, akkor USD-ben maradt volna, mert oda könyveli le a rendszer, nem a HUF egyenlegre és majd átváltod amikor gyengébb lesz a forint.
Amikor fizettél akkor sok forintba került egy USD, most kevesebb, akkor 436,68 Ft volt az árfolyam, most pedig 434,676 Ft mert erősödött egy picit a forint.
Az forint <-> más deviza árfolyam ingadozást lehetetlen kivédeni.
És nem a PayPal egyenleget használni fizetőeszközként. -
válasz
dokee78
üzenetére
Milyen bankkártyával, mire volt állítva ennek a kártyának az alap devizája PP-n? És ezen a Lego oldalon alapból forint van vagy te választod a devizát?
Ha a bankkártyát forintban akarod használni akkor a PP-n a kártyánál HUF-ra kell állítani az alapértelmezett devizáját. Akkor forint összeg jön be és megy ki a PP-ről.
Ha EUR-on van hagyva akkor konvertálni fogja.
De mielőtt elküldted volna pénzt ott írt devizaváltási információt, akkor is átállíthattad volna.
És a Biztonsági fizetést kellett volna választanod, mert azon az oldalon a PayPal gomb a gyorsfizetés és akkor nem tudsz állítani lényegében semmit. Az elsőnél elelnőrizve minden adatot választható lesz a PayPal is.A Biztonságos fizetést választva is lesz PayPal
-
dokee78
félisten
Hali.
PayPallal fizettem a Lego oldalán.76.000 Ft.
Viszont EURO-val fizetett és 83.000 összegért.Mit rontottam el?
-
laleeee
őstag
Szinte hihetetlen hogy a csomagom egy hét alatt megérkezett Hongkongba
[link] -
válasz
Occon adom
üzenetére
Válassza ki azt a kockapárt, amelynek azonos ikonja felfelé néz.
Ha nincs olyan akkor azt választod hogy nincs. -
válasz
koliz1
üzenetére
Ha van neki angol bankszámlája akkor a fontot utalhatja direkt az OTP-s font számládra. Az hogy az Egyesült Királyságban regisztrált PP tulajdonosnak milyen bankszámlaszám vagy bankkártya megadása van engedélyezve a pénz kimozgatáshoz azt nem tudom, lehet hogy a virtuálisnak tekintett Wise és Revolut nem lehet, azt az ismerősöddel kell tisztázni.
-
válasz
koliz1
üzenetére
Sehogy, mert csak forintos számla adható hozzá és bármely devizát forintra konvertálva küldik ki, mivel a forint a hivatalos fizetőeszközünk.
Ha neked fontban kell, akkor kell egy ismerős aki az Egyesült Királyságban regisztrált a PayPal-ra és van neki font bankszámlája. Neki személyes tranzakcióval (barát, ismerős mód) átküldöd a pénzt, ő kijuttatja bankszámlájára és onnan elutalja a te OTP-s font számládra. -
koliz1
tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám hazahozni angol fontba tárol pénzemet a paypalról , az otp nél nyitott angol fontos számlára ?
koliz -
válasz
tobias88888
üzenetére
Nem lehet, viszont Revolut kártyát adhatsz hozzá akár virtuálist is megoldva itt nem a PayPal egyenlegről kell fizetni, de a kártyás fizetésre is érvényes, bár csak 5000 vásárlásra és november 7-től, 200 $ érték felett 10 $ kedvezmény, szerintem elfogyhatott. Az amit link szövegbe írtál azok más kuponok, az adott érték felett vásárolva a CODE utáni szöveget kell fizetéskor megadni.

Pl:
For orders over $600 $50 off CODE: GKB22111 -
tobias88888
őstag
Sziasztok! Geekbuying-on van akció, ha valaki paypallal fizet (600–50 USD, 300–20 USD, 100–10 USD, 30–3 USD). Tudok valahogy utalni revolut kártyáról dollárt a paypalra? Bankból nem utalnék, mert nem fog olyan jól váltani mint a revolut. Ha forintot utalok akkor meg a paypal fogja váltani ami ha jól emlékszem iszonyat lehúzás. Másik kérdés, hogy az átfutási idő mennyi szokott lenni hétvégén?
-
törölt tag
Nem a Gránit bankkal volt a gond, mert másik hazai pénz intézettel is próbáltam és ugyan az volt az eredmény. A Biztonsági protokol miatt meg azt is tudni, hogy bármivel is probáltam volna, ugyan úgy nem ment volna.
Igen jelezni kell nekik munka időben chat-en p, és fel fognak hívni (ír számról hívtak). Ha épp nem tudod felvenni akkor is visszahívnak kérésre.
-
törölt tag
Nyilván tudják, hogy megy ez.
Most tegye fel a kezét aki nem kapott paypalon pénzt valamiért cserébe.Na mindegy.
Lényeg, hogy nem para a szitu.
Amúgy nem használom erre a paypalt.
Kb a revolut mindenben lepipálja.
Aki megvette, ragaszkodott a paypalhoz.
Gondolom ott volt a pénze.
Revoja persze nincs. -
válasz
üzenetére
Ha vonnak jutalékot akkor kereskedelmi tranzakció volt.
A személyes tranzakciónál nincs díj és azt nem is követelheti vissza
De ha azt adja meg a PayPal-nak hogy ez eladás ellenértéke volt és te javasoltad, akkor a ugyan mindkét fél megszeget a szabályokat, de nálad mint eladó nagyobb problémát okoz.
Ha eladsz valamit azt nem lehet személyes tranzakcióval kifizettetni, tiltva van.A PayPal Felhasználói megállapodás tiltja mind az eladónak, mind a vevőnek.
2. Az általános szerződési feltételek
Korlátozott tevékenységek
Webhelyünk, saját PayPal-számlája vagy a PayPal-szolgáltatások használata, illetve a PayPallel, más PayPal-ügyféllel vagy harmadik féllel lebonyolított műveletek során tilos:
- Megszegni a jelen felhasználói megállapodást, a PayPal Használati irányelveit, a Kereskedelmi szereplők közötti megállapodást (amennyiben alkalmazandók), illetve minden más, az Ön és a PayPal között létrejött megállapodást.
- Kereskedelmi természetű tranzakciók esetében személyes tranzakción keresztül küldeni vagy kérni a kifizetést. -
törölt tag
Még két kérdés.
Kaptam pénzt. Eladtam egy használt alkatrészt.
Hol látom, hogy barétként lett küldve?
Vagy nincs feltűntetve? Csak ha másképp kapom? Mondjuk szolgáltatásért.
Illetve, ha barátként küldenek rajta pénzt van charge back opció vagy reklamálás a küldő részéről, hogy "véletlen küldtem, kérem vissza a pénzt".
Persze miután feladtam a csomagot.
Vagy túl gondolom?
-
válasz
üzenetére
Az OTP-s nem szokott gond lenni, tényleg csak biztonsági blokkolás, pár perc alatt rendezhető.
Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók- -
válasz
üzenetére
Mostanában más is panaszkodott hogy nem megy, a védelmi rendszer blokkolja. Leggyorsabb elintézés hétköznap felhívni őket kérni hogy oldják fel és azután rögtön beírni az adatokat. Magyar bank forintos és pénzforgalmi számla. Legutóbb Gránit bankos számlával volt gond, egy kicsit visszaolvasol és leírva az elintézése a problémának.
-
törölt tag
Sziasztok!
Bankszámlaszám csatolással szenvedek.
Kettő dolgot kell beírni.
Bank név, számlaszám.
És még sem megy.
3x8 karaktert írtam, ahogy kell.2014es az accom.
Szoktam használni, de inkább online vásárlásra.
De most jó lenne ki venni róla a pénzem ami ott van.Mit nem veszek észre?
-
válasz
vampire17
üzenetére
Nincs más megoldás csak telefon hiszen azonosítani kell hogy tényleg a fiók tulajdonos az aki reklamál. De tolmácsolással is működhet, talán van olyan ismerőse aki jobban beszél angolul. Ha te beszélnél akkor fizikailag együtt kell lennetek mert a felmerülő kérdésekre azonnal kell válaszolni és legyen Internetes hozzáférés is.
Az esetek 90%-ban azért kiderül hogy nem feltörésről van szó, hanem egy kicsit hanyag volt a felhasználó.
Védett a PayPal rendszere, ők sem szeretnék hogy átjáróház legyen náluk.
Viszont egyáltalán nem értem hogy miért nem teszik kötelezővé a kétlépcsős azonosítást minden fióknál.
Gondolom neki sem volt kétlépcsős azonosítás vagy nem sms, hanem a Google hitelesítő alkalmazás. Mostanában is volt a Google-nak szivárgása.
Volt olyan is hogy a "jó" barát szórakozott az illető számítógépén és vásárolgatott a nevében.
És van akinek egyszerűbb azt mondani hogy feltörték a fiókját és nem ő vásárolt, igaz ezt már a kijózanodása után találta ki amikor rájött hogy semmi szüksége az éjszaka megrendelt dologra. Vagy egy csaló oldalnak bedőlt, ha úgy szerzik meg az azonosítókat azért az sem fiók feltörés..
Mindenkinek azért érdemes átgondolni hogy nem adott -e véletlenül illetékteleneknek hozzáférést. -
vampire17
addikt
Sziasztok!
baratom is igy jart sajna... Neki jelszo/email csere is megvolt szoval tenyleg feltortek... Vontak is le tole eddig 50e forintot.... Sajnos nem beszel olyan jol angolul, hogy telon rendezze le. hogyan tudna elintezni a paypal-al a dolgot? supportnak nem tud irni ugye, mert nem tud belepnni...
En irtam nekik a sajat nevemben, h mi legyen a teendo de gyanitom az keves lesz...
Valaki jart mar igy? A telefonon kivul van mas megoldas? Ha nincs mas, max en beszelek veluk...
-
tomszli11
tag
Azokat követtem és jeleztem nekik azokat a tranzakciókat amik ismeretlenek voltak. Viszont a jelszó csere megtörtént szerintem, mert amikor próbáltam belépni nem engedett be a fiókba csak az "elfelejtett jelszót" tudtam választani, holott a google megjegyezte a jelszavam.
Egyébként az az érdekes hogy appba be volt állítva az ujjlenyomat utalás esetén amit nem is értem miért nem jelzett hogy valaki használni akarja... -
válasz
tomszli11
üzenetére
Nem szokták feltörni. Más honnan szerzik meg az adataidat és belépnek. Ha feltörnék -kétségeim vannak- azonnal átvenné a teljes fiókot a hacker, e-mail cím és jelszó cserével, be sem tudnál lépni.
De miért nem volt a kétlépcsős belépési azonosítás beállítva? Egyébként meg jelezd a PayPal-nak hogy ezek jogtalan pénzküldések és kövesd azokat a lépéseket amit írnak. Jelszó csere, stb. -
tomszli11
tag
-
World-Soft
senior tag
Köznem pont bakkártyában sikerült.
De fura, hogy bankszámlával is elindult (ugye azok közül választottam amik eddig az ő rendszerükben volt.)
De az is géz, hogy a hitelesítés oldalt én csak azért tudtam megnyitni, mert elmentettem az URL-t ami akkor volt amikor még a lakcímet is kérte. És nem találtam meg, hogy hol van, és nem is írta az értesítésben hogy kellene még valamit csinálnom. -
válasz
World-Soft
üzenetére
A bankszámla nem számít azt nem lehet megerősíteni magyar fiókok esetén, nincs is értelme mert nem fizetési eszköz, lényegében semmi, csak egy kiutalási irány információ.
De lehet hogy kell nekik az utolsó havi bankszámlakivonat első oldal mert azon rajta a neved , a címed és a számlaszám.
A bankkártya az lényegesebb mert az a fizetési eszköz, név és cím és a kártyán a név és kártya számlakivonaton a név cím egyezés a kártya számaival. A lakcímet jobb egy közüzemi számlával igazolni, a lakcímkártya értelmezhetetlen lehet nekik mivel máshol nincs ilyen.
Szóval nem tudom mit küldtél neki eddig. Adatok hozzáadása gombra valami feltöltő ablak kellene. Volt akinek 10 napig tartott a megerősítés nekem csak 2 nap volt. -
World-Soft
senior tag
válasz
World-Soft
üzenetére
Rájöttem valószínű nem fordítási híva, hanem a bakszámlát is úja akarja hitelesíteni, mivel rákattintva mindre azt írja most, hogy nincs hitelesítve. De ha egyre azt mondom, hogy hitelesítem, akkor csak egy üres felugró ablak jön elő.
De akkor is fura, hogy sem e-mailben sem értesítésben sem írja, hogy lenne teendőm még.Előre is köszi az infót.
-
válasz
World-Soft
üzenetére
Ha elfogadták akkor már nincs limit. Milyen üzenetet kapsz a sikertelen fizetésnél?
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
A palypal kérte az adataim megerősítését határ miatt.
(Igaz a banki már meg volt régebben.)
Másodszorra el is fogadták.
Elvileg nincs teendőm, de nem enged továbbra sem fizetni.Mennyit kell várni utána még?
Vagy mi a teendő? -
válasz
totyak
üzenetére
Kevesen használják csak az egyenleget fizetési eszközként, kártya esetén semmit nem segítenek, csak megkavarnak.
Azt sem tudni hogy honnan veszik az árfolyamot, de majd figyelem esetleg utalnak-e rá.
De tényleg folyamatosan változik az árfolyam, 18:04-kor 462,148 Ft most 20:13 meg 460,902 a font nekem. -
totyak
aktív tag
Akkor majdnem 200Ft-ot nyertem azzal, hogy nem fontban, hanem forintban fizettem. Persze tudom, ha a kártyám hozzá lenne kötve és úgy fizetnék, még jobban járnék, de van egy ilyen hülye félelmem ettől. Nem is lényeges, ez már az én bajom, a maradék lehetőségeimből szeretném kihozni a legjobbat.
Az egyenlegek közti váltással is kb. ugyanott lettem volna, mint így, Ft-ban. Olyan 16:45 környékén fizettem, egyébként. Lehet, hogy az eBay éppen azt akarja megkönnyíteni a felhasználóknak ezzel a funkcióval, hogy ne kelljen váltogatni ide-oda a pénzt a PP-on? Mert a két árfolyam nagyon közeli egymáshoz. -
totyak
aktív tag
Szia!
18,5 font volt a teljes költség. Erre fizettem Ft-ot választva 8937Ft-ot, tehát 483,081 Ft-ot vett 1 fontnak. Ha fontot választom, gondolom akkor 500Ft közelében számolt volna 1 fontot.Tehát szerinted jobban jártam volna, ha a PP egyenlegemen (továbbra is hozzácsatolt bankkártya nélkül) átváltok 18,5 fontnyi Ft-ot és aztán beállítom, hogy a font legyen az elsődleges fizetőeszköz, végül az eBay felületén a fizetésnél a fontot választom?
-
válasz
totyak
üzenetére
Szerencséd hogy nincs kártyád mert akkor az szívás lett volna. A font összeget mivel a hirdetés abban volt megadva átváltják valami árfolyammal forintra és az van kiírva, ugyanannyi lehet mint amikor fontot választasz és azt váltja át fizetéskor a PayPal.
Úgy fizetsz kevesebbet ha PayPal egyenleged van csak fizetőeszköznek, hogy előtte azu egyenlegek közt átváltod fontra, azt állítod be alapértelmezett egyenlegnek és ez esetbe fontot kell választanod.
Az egyenlegek közti átváltás kedvezőbb árfolyammal történik, mint fizetéskor a forint egyenlegről a közvetlen konverzió, az mindig több még akkor is ha te most forintot választottál.
Az eBay megint bekavart a PayPal fizetési kliensnél, mert ők csinálták ezt.
Egyébként mennyi lett volna az eredeti font összeg amit fizetsz és mennyi lett a forintos végösszeg? Nekem most a font a kártyás fizetésnél 462,148 FtAki viszont adott hozzá bankkártyát a PP-hez az mindig devizában fizessen, mert ez az új eBay móka bekavar a PayPal kártya alapértelmezett devizája esetén ha az mondjuk angol esetben fonton állna, lenne dupla konverzió.
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Ma fizettem a brit eBay-en, PP-lal (bankkártya nincs hozzáadva) és a fizetésnél választhattam, hogy Ft-ban, vagy angol fontban fizetem-e ki a költségeket. Ilyen opció eddig is volt, csak én ennyire alap dolgokat nem veszek észre?
Ft-ban persze kicsit jobban jött ki, így azt választottam, remélem nem csináltam bajt.
-
törölt tag
oké... akkor nincs...
Viszont nem engedte hozzáadni többször többféleképp próbáltam. Az ügyintéző is megerősítette, hogy látja a kísérleteket - bőven túl 5 banki napon az első(!), és pénz is volt a számlán.Mégis csak ügyintéző után lehetett elintézni. De nem kell hinned nekem.
Igen, ez régi bankszámla törlés cserélés kategória... de ez a fentiből is érthető, látható volt.
Lehet új regisztrálónál nincs ilyen. Anno nekem sem volt, de már ezt is írtam.
Én írtam be egyébként az adatokat. De könnyen eltudom képzelni, hogy egy 3. ügyintézőnél megint más a módszer. -
embe
nagyúr
válasz
üzenetére
Ez teljesen más. Már kétszer találtak meg így a Jófogáson, ahol hirdettem. Károm nem keletkezett, de nagyon profin csinálják, nagyon kidolgozott oldalakkal. Aki nem figyel, tapasztalatlan, az úgy beleszalad hogy csak na.
Tettem feljelentést is, de lezárták hogy károm nem keletkezett. -
válasz
üzenetére
Nincs 4 órás történet magyar fiók, forintos bankszámla adat megadás esetén., csak adminisztrációs adat, a PayPal csak a 3*8 (2*8) számformátumot ellenőrzi a beíráskor.
Az hogy téged ellenőriznek annak nem bankszámlához van köze. Többször volt olyan hogy a bankszámla kitörlése után blokkolja a rendszer a számlahozzáadást, de a feloldás kérése után -volt akinek ők írták be a bankszámlaszámot- nem volt időtényező. No mindegy. Nálad így ment a dolog, de legalább már jó. -
törölt tag
Amikor regisztráltam hozzájuk bankszáma + bankkártya hozzáadás a bankkártya kapcsán, valóban levontak kb 400 ft-nak megfelelő összeget. És a számla kivonaton volt egy kód azzal tudtad hitelesíteni, visszaigazolni, hogy valóban tiéd az a bankkártya, számla.
Ez 10+ éve volt. kb 7 évig nem volt használva, be sem lépve. A Belépés ennyi idő után azzal kezdődött, hogy email+ jelszó után kért egy telefonszámot + egyéb adatokat talán emailes hitelesítést. Azóta szinte mindig kér sms kódot (hiába lépsz be ugyan arról az eszközről, hiába van kipipálva a megjegyzés, nincs blokkolás vpn stb). A másik opció a hívás választása lenne belépéskor.
Ezek után ugye ott kezdődött, hogy jött ez a 2000 ft jóváírás levél, meg olvastam, hogy majd felszámolnak díjat inaktív számlára, ha nincs mozgás.
Akkor oké megcsinálom, azt majd kiutalom, később meg bezárom. De amikor töröltem a régi Cib-es bankszámlát, kártyát, ami rég 2013-ban lejárt. Utána már nem engedett hozzáadni semmit.
Ekkor kérdeztem szintén ilyenkor mi van. Te magad írtad fel kell őket hívni, vagy lehet chat-en is jelezni. Chat-en is hívás lett a vége egy sms kódot kaptam azt kellett bemondani, azonosítani magam, ami a tel számomra jött. Ezzel le is zárult volna a történet ha 4 órán belül hozzáadom az új bankszámlát, de nem tettem, mivel más dolgom volt, meg amúgy is hétvége úgy sem menne el az utalás...
Majd vasárnap este, elintéztem, igen ám, de akkor újra visszatértünk a kiinduló pontra. Ekkor írtam, hogy időkeret lehet - te pedig, hogy ez baromság. Írtam nekik Chat-en leírtam az előzményt, és rákérdeztem, hogy jól gondolom-e hogy időben limitálva van a változtatás lehetősége. Erre volt válasz, hogy igen 4 óra van rá.
Ma már elég volt, ha beírtam nekik chat-en a kapott sms kódot, és már hozzá is tudtam adni az új bankszámlát. Ami Gránit Bankos. Minden gond nélkül ment. Az utalás is 200 ft is engedte, és írja díj mentes igen.
Így a probléma megoldva, de gondoltam. Megosztom ezt az új információt. Remélem így elég részletes.
* természetesen ír számról hívtak vissza mind kétszer.

Ezt írta ki amikor hozzáadtam egyébként egy bankszámlát. És még te is mondtad, hogy ügyintéző kell hozzá... másképp nem fog menni. és így is volt. -
válasz
üzenetére
Most akkor tisztázzuk a magyar fiók bankszámlaszámát nem kell megerősíteni, az csak azokra a PayPal regisztrációk esetén szükséges ahol a bankszámla fizetőeszközként használható.
Magyar fiók esetén csak egy előre megadott adat hogy rendszer automatizálni tudja a bankszámlára való kiutalást ezen a számlaszámon nincs mit megerősíteni a complete a verification nem létező dolog. A magyar specialitást az ügyfélszolgálat nem ismeri.
Ha te ezt megtudod csinálni akkor tedd azt:
Click on the Money tab and Link a Bank Account. Enter your bank account information and select continue. To verify your account, we'll make two small deposits (less than $1 each) into the bank account provided. This usually takes approximately 3-5 business days.De én nem akarlak meggyőzni arról hogy ez a szöveg nem ránk vonatkozik.
-
törölt tag
Én is 10+éve regisztráltam, pár évig használtam aztán egyéb okokból parkoló pályára került... Mivel nem volt vele gond ezért nem volt megszüntetve hátha kell még, jó lesz később is.
De itt a hivatalos válasz a kérdésre:
"I can see that you're trying to link bank account **, but this action is stopped by our internal security system. I have option for verification, which may help you complete this action
And just to refer to your question, once we complete a verification, it is recommended that you try to complete the action within 4 hours from it.
Let me know what option for completing the verification suits you."Vagyis 4 óra van a bankszámla hozzáadására. (Legalábbis régi egyetlen törlés esetén).
Meg is történt. Érdekes a 2. ügyintéző is hívott de épp telefonáltam/ nem csörgött pedig nem volt némítva... fura... neki elég volt oda beírni, az sms kódot is.
-
válasz
üzenetére
Több mint 10 éve használom, ilyenre nem volt időkeret sohasem. Ha a rendszer blokkolást feloldják azután bármikor adhatsz meg bankszámlaszámot, van olyan ország ahol a bankszámla fizetési eszköz a PP-n és akár 10 számlaszámot adhatsz hozzá, semmi értelme nem lenen időkeretnek. Még egy kérdés, tőled kértek meg személyazonosság és lakcím igazolását és a telefonszámod is meg van erősítve?
-
válasz
üzenetére
Akkor nem tudom mi lehet gond, lehet hogy megint blokkolta rendszer a bankszámla hozzáadást ehhez a fiókhoz, így kénytelen vagy újból kérni.
Ugye nem használsz VPN-t vagy valami más IP cím blokkolót, nem privát ablak és a felugró ablak is engedélyezve van, ha esetleg valami jóváhagyási oldal akarna előugrani? -
törölt tag
Másik bankszámlával is próbáltam, azzal sem ment. Mindkettő saját, hazai bank. A cib az a régi volt.
Más én nem paypal elleni szövegre gondoltam, hanem mondjuk jófogásra, közvetítő nélkül. (paypal közvetítő). Az első pont, változat, hogy az ügyfelet rávenni, hogy utalja nekik, a bankra hivatkozva. Ezt csak azért ide linkeltem mert a fórum társnak is ilyen hivatkozást mondtak. Nem árt oda figyelni, azért

Igen az érvelésed jó. Ez nekem is feltűnt... hogy ha eladok, akkor miért én fizetnék...
De eltudom képzelni, hogy fordítva is alkalmazzák. Úgy meg már lehet sikerül átverni....Fizetési kérelem, vagy hasonló nem csak paypalnál van. Na mind1... a jó szándék vezérelt.. nem offolni akartam....
-
válasz
üzenetére
A Gránit bankos számla lehet hogy nem tetszik a rendszernek. Tegnap CIB-es számlát adtam hozzá, el van mentve rendesen..
Amit ezek az MNB-es írnak az nem egészen idevágó téma, ha szó szerint veszem akkor a PayPal ellen szövegelnek fizetési kérelem címszó alatt.
De jó lett volna, ha OFF-nak van jelölve ez a téma rész, mert zavaró.
Erről volt szó itt a PP-n, mint vevő: az eladó azt mondta adjam meg az email címem, és küld egy fizetési kérelmet.
Az MNB-s esetén az ügyfél eladó lenne. Arra kérik az ügyfelet, hogy indítson fizetési kérelmet, ám ehhez egy hamis linket adnak meg.
Apró gondok a cikkel.
pl az eladó az nem fogyasztó és nem vagyok az MNB ügyfele sem, csak a nyelvi helyesség miatt.
Már ezzel megvezetik az olvasókat. Mert baromság.
Ha linket ad meg ahova beírom hogy mennyi pénzt küldjön hogy ver át, nem nekem kell bankkártya adatot megadnom vagy pénz utalnom hiszen én várok tőle. Soha ilyet nem hallottam, láttam.
A PayPal-on úgy működik a fizetési kérelem hogy elkérem a vevő e-mail címét és személyes és lakcím adatait. Megcsinálom a fizetési kérelmet és elküldöm az e-mail címére. Ezután ha van PayPal fiókja azon keresztül kifizeti, ha nincs PP fiókja akkor meg a bankkártyával kifizeti.
Na ha most hamis linket adnak meg, azt nem tudom használni, mert nem arra van szükségem, akkor nem adok el neki semmit.
Egyébként is az ne oktasson ki a ki milliárdokat elbaltázott a pénzünkből és nem ellenőrzi normálisan a bankok tevékenységét, pl a szektorális adók áthárítása. Csak feenntartással ami tőlük jön -
törölt tag
De ez már megtörtént pénteken. És írták, hogy most már hozzáadhatom, van rá lehetőség.
Ennek ellenére Vasárnap este már nem ment, ezért kérdezem, hogy van korlát, új kell kérni gondolom.... ezt is jó lett volna tudni
Az egyeztetés oldódott meg. Csak akkor utána már nem adtam hozzá rögtön, pár nappal később lett volna. Mert már benne voltam közbe másban... de úgy látom kezdhetem "elölről".
#46128 embe
Most olvastam: [link]"Egy fogyasztó eladásra kínál egy árut, és a csalók vevőként jelentkeznek. Arra kérik az ügyfelet, hogy indítson fizetési kérelmet, ám ehhez egy hamis linket adnak meg."
-
válasz
üzenetére
Ennél nincs semmi határidő, akkor veszed fel velük a kapcsolatot amikor akarod, de ha nem lesz kapcsolat akkor nem tudod hozzáadni a számlaszámot.
Amire válaszoltál abban hsz-ben nem volt benne, én meg nem olvastam vissza tovább.
De akkor amit itt írtál mi oldódott meg? Én azt gondoltam hogy az amivel indítottál. -
törölt tag
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Aprón szeretnék vásárolni, egy nagyobb értékű terméket. Eddig az volt a menetrend, hogy kaptam egy email címet amire "termékvásárlás" móddal küldtem a pénzt.
Most az eladó azt mondta adjam meg az email címem, és küld egy fizetési kérelmet.
Ha így fizetek, itt is van olyan mód amiben van vásárlási védelem? Vagy ebben már alapból lesz?
Nem fizettem még ezen a módon.A Wise témához: Valóban jobb azt tenni a PP mögé - jobb a váltás.
-
válasz
totyak
üzenetére
Pontosan, jól gondolod, nekem a Wise kártyával fizetve most egy font 459,821 Ft. (€ az 402,62 Ft, USD meg 404,271 Ft)
Ha regisztrálnál a Wise-ra azzal jobban járnál, mindegy hogy a PayPal-ra teszel pénzt vagy a Wise-ra, de ott azonnal megjelenik a pénz ha banki utalással töltenéd. -
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Hol tudom megnézni, hogy PP aktuálisan milyen árfolyamon váltja a Forintot angol Fontra? Nincs a bankkártyám a PP fiókhoz kötve, utalok PP-ra, onnan pedig fizetek, ha vásárolok eBay-en.
Köszönöm -
-
üszök
őstag
Sziasztok, nálam lehet a hiba, vagy a PP gyíkja, hogy szinte minden belépésnél azonosítást kér? Akár web akár mobil böngésző, akár app. Utána mindíg küldi a mail, hogy új eszközt rögzítettünk de már vagy 100x beléptem róla.
-
-
laleeee
őstag
Sziasztok, 4700 ft még egy fél kiló alatti csomag Kínába ?
-
törölt tag
oks akkor beírom a 24 karaktert. Azért kérdeztem mert elvileg 16 is elég

Forintról lenne szó.
Régen volt dollár is, de most már csak forint van rajta.köszi az infókat

-
törölt tag
Közben már megoldódott, írtam nekik üzenetben (paypal). És vissza is hívtak, mikor olvasták. Mondhattátok volna, hogy csak egy sms kódot kell beolvasni.

A Díjat azért kérdeztem mert eu-n belül elvileg hazai tarifa van nem? Tehát ha nekem 25/perc akkor elvileg ez is. Ha 0 ft akkor elvileg ez is.
Most már csak az a kérdés, hogy elég a Gránit 2x8-os bankszámla szám, vagy 2x8-ast kell megadni? (utolsó 8 az nálam nulla).
illetve van díja a kiutalásnak?
-
válasz
üzenetére
Beírtam az Összefoglalóba és de itt is szoktam idézni:
Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók-
A te telefon tarifádtól függ a díja, de maximum 10 percen belül lerendezhető -
-
dobcsi
tag
Sziasztok.
Eladtam egy terméket paypal vásarlói védelemmel, kérdésem hogy nekem mikor írják jóvá az összeget? a csomagot már átvette. -
válasz
üzenetére
A saját bankszámládról.
Van akinek nincs bankszámlája és annak volt lehetőség az Unicredit fiókban befizetni erre a számlaszámra utalva, most én annyit változást láttam hogy létezik ilyen benti utalás, de pénzt kérnek érte, régebben ingyenes volt.
Ha a díj is fizetve van, nem a PayPal-tól vonják le akkor szerintem működik. Lehet hogy volt olyan hogy azt nem fizette ki és persze hogy a PayPal reklamált.
Majd kiderítem és ha tényleg nem lehetséges a költség fizetésével sem, akkor nem lesz javasolva. -
Nézd ott a befizetés menüpont Transfer Money (Pénzátulás) annál látod a számlaszámot és azt az azonosítódat amit a közlemény rovatba kell beírni, ez a leírás benne az Összefoglalóban 11. PayPal egyenleg feltöltése banki utalással, Top Up (Feltöltés) móddal most csak a számlaszámos képet illesztem ide:
Ami szükséges a jobb oldali részről a Fogadó számlaszáma és alatta az Átutalás azonosítója a közlemény rovatba.Szerintem a bankfiókban az utalás nem diktálás alapján megy, van utalási nyomtatvány. Vagy te leírod egy cetlire. De lehet hogy nem lehet fizetni, nem teszteltem mert van bankszámlám tudok róla utalni, majd ha ráérek teszek egy új próbát. Amíg volt Unicredit számlánk én addig mindig láttam utalási nyomtatványt a bankfiókban.
-
üszök
őstag
Szóval. Nem túl rég kérdeztem, lehet e közvetlen kp befizetni a paypal számlára. Az írtad lehet az Unicredit bankban. Bementem, elmondtam a pénztárosnak mit szeretnék azt mondta nem lehet mert a paypal számlaszámára le van tiltva a befizetés. Tehát nem lehet befizetni. Nem mondta/akarta megmondani miért van ez. Papír meg már rég nincs mikor jártál rendes bankfiókban? Vidéki tak szövetkezetekben még előfordul talán. Kérte a paypal számlaszámát de én nem tudom, mert honnan tudnám? Neten kitúrtam a számla számot és akkor mondta, hogy ez az amire nem lehet befizetni jelenleg.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- iPhone topik
- Arc Raiders
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Pura color: színkavalkádba bújt a Huawei legjobb kameratelefonja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Új IP, erős rajt: a Pragmata hétvégére már 1 milliónál járt
- További aktív témák...
- LG 27GX790A-B 2K-480HZ-0.03MS 3 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- Szolid RDY2PLAY Gamer PC - Ryzen 2600 // 16GB DDR4 // GTX 1080 // 512SSD + 2x1TB HDD // WIN 11 PRO
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Eladó Apple iPad (2020) 2. generáció Cellular + WiFi 512 GB
- iPhone 16 128GB gyári független hibátlan 2028.10.20. Apple jótállás
- Asus RP-AC87 AC2600 Wi-Fi range extender
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- 27% - MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

köszönöm , wise vagy revolut közbeiktatásával ?