Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
313313
addikt
válasz
tzimash
üzenetére
M32-es váltóra keress rá, ha 5-6-ban nem csörög/csattog, akkor van remény.
Kérdés az milyen szervíz, mert már annyi sz@rt/vackot hallani...Nekem egy 1,4T@120Le van. Extra a 17-es gyári alufelni, meg a 80% sötétítés B oszlop után. Mi szeretjük, városban 8,5-9l-t kér enni...
-
313313
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Komplett motor árát. 4k-s olajtömítés hazavágja a főtengelyt, meg láttam csoportba törött főtengely cspágyast is...
-
313313
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nekem ez van 1,4T @120 paci, manuál 6-os. Olajhűtő tőmítést cseréltem rajta meg egy p0171 amit lamdaszonda csere megoldott. Szeretjük nagyon, sok város levés hosszútáv. Pályán jól húz ezzel a motorral is (előd egy 1,6 8v xsara picasso volt, az csiga volt...) Ha sokat pályázol akkor keress 1,6-at. Családi autónal használva elég az 1,4T is. -
313313
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Csak az első izzó ég ki vennük, acél felni hulladék, azt sűrűn cseréljük, néha utánbkell tökteni vízzel, olajjal. Aljáról jópárnak leszakatd a műanyag "haspjzs". Nagyobb gond nem nagyon volt velük. Van a cégnél jópár, ilyen 40-50 amik 3 évesek, meg az északi csoportnál is jópár...
Kb 8-9 hónapja jöttek új Traszporterek (ebből ia 20-30db), abból egy áll Adlue hibával kb 1 hónapja (szervizelik éppen...)
-
313313
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Céges autó egy Mercedes Vito 2,2 TD 4x4 autómata. Ha berakom sebességbe, néha az is ránt egyet, független hogy D vagy R. Új kora óta csinálja, most van benne 80k km, mondjuk a váltóba olajat még nem cseréltek, most jegyezték elő második olajcserére, decemberben lesz 3 éves...
-
313313
addikt
válasz
iZol92
üzenetére
Novemberben, decemberben néztem autókat. Citroen C4 Grand Picasso pourtech motorral 100km alatt nem volt 3 millió, volt pár a piacon (nyilván ezek első generációs 1,2 voltak). Opel Zafira C 1,4 benzinesek 2012 gyártási évvel (nyilván majd kétszer olyan idősek) 3,5-4 millák 150-200k km-rel...
Mindent beáraz a piac, a sz@rt még jobban...
-
313313
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Bicskakulcsot 1-2 csavar tartja, azt kicsavarod és szétjön, a házat átrakod az elektronikára(központi zár és immobilájzer) aztán berakod a kimar gyári kukcsodat (játszós a rugó berakása/forgatása)
Másik kulcsom ilyen:
Ez a másik, itt izzadtam, a kulcs egy vékony műanyag közbenső elemen van, arra rakod rá a két darab külsőt. A gyári ragasztott, idő mire szétfeszíted....
Ha kell plusz egy kulcs, akkor profi kulcsozhoz menj, az kimarja és rak bele elektronikát is, nem lesz ócsó, kérhetsz ajánlatot Opele szakszervízből is... -
313313
addikt
A mart részek átrakhatók.
Az én két kulcsom is cserélt, egyik 2 gombos bicska, másik a "szív" alakú 2 gombos. Útóbbit én cseréltem, na az küzdős volt szétszedni, a gyári ragasztott volt még...A bicskát a kereskedés cserélte, a másikat én rendeltem a Peppiről, de Opelos csoportakban is van aki hírdeti magát 2,5-3,5-4k áron/db....
-
313313
addikt
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Utángyártottal lehet így járni...
Előző autóm 16-17 éves többek között gyári talpas/toronycsapágy alkatrészeket cseréltem Mon...ra és sz@rabb lett, mint volt. 2 év után ki akart szakadni a lerék a helyéről, aztán kapott rendeset....
Az olcsóbb alkatrészek 2-3 évet ha kibírnak, tapasztalat.
Vannak extra cuccok, amiből ha nem gyárit raksz bele, rosszabb lesz, mintha hozzá se nyúlnál.... -
313313
addikt
Végre volt idő/kedv/lehetőség lemosni
-
-
313313
addikt
-
313313
addikt
válasz
Ryan1318
üzenetére
Én egyszer az ECO gombot nem nyomtam ki, cserébe 2500-as fordulat dölé nem engedte a motrot...
Én idén adtam el az előző autómat,tavaly többet költöttem rá, mint amiért elvitték. 21 éves autó nagy baja nem igen volt(kuplung, vezérlés, fékek, felfüggesztés...etc előtte években volt cserélve). Most van valakinek egy 21 éves autója, amit szépen rendbe raktunk....
Szerk.: hibakódra rákeresve, rossz vezérlésre írja. Valamit elrontott a szerlő. Vagy elmozdult ez egyik vezérműtengely (kipufogó) vagy az okos kerék ment gajra és azt nem cserélte, vagy rossz pozicíóba állította mikor rakta össze. Ezeknek az autóknak/motoroknak már lelkük van. Akárki nem tudja szerelni, illetve oda kell rá figyelni...
Főnököm 10-11 éves Renaultján is kétszer cseréltek vezérlést 2 hónap alatt, mert az elsőt elrontották, utána olyan helyre vitte, ahol össze is bírták rakni...
-
313313
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Linkelni egy eladó Insigniát linkeltem.
Nekem meg Zafira Tourerem vannak, abban a csoportban vannak szép számok, 2.0 dizel olajtömítés csere, porlasztók db árai (bár ahogy nézem a kislovasban van okos, a nagylovadban buta)...
-
313313
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Itt egy (Face marketplace nem én árulom) Insignia 2.0 dizel 196LE 4x4 full extra. Ehhez nem sok extrát kell venni útólag
-
-
313313
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Azt akartam írni

-
313313
addikt
válasz
vzsryl
üzenetére
Zafira tourer hátúl 128-130cm. Két szélső ülés 44, középső 40. Szerintem annál szélesebb nem lesz....
Más gyártók 5+2,5 személyesei (c4 grand picasso, verso, carens) középen 134-135cm széles, szinte ugyan az az üléssor van benne. Xsara Picasso 138cm, 3 teljesértékü ülés..... -
-
313313
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Hasonló korú autókba is kb ugyanennyi az alkatrész. Lehet azért kicsit erősen fogott a szerelő ceruzája. Mondjuk az ezmeg az lehetett drága is...
Motorolaj, váltóolaj, szűrők cserélve, számlával 66k.Szerk.: ha tervezed az eladást, számla jó lett volna mindenről...
-
313313
addikt
válasz
Zolás
üzenetére
Én autómatától fázok (cégesbe olyan van, de ezt nem én fizetem ha elromlik).
Ha ismerőstől van és volt vele foglalkozva nagy baja nem lehet...
Minél újabb az autó, annál több kütyü/szenzor van benne, illetve ezeket már nem örökélet+2 napra tervezik...Azért ez nem kis autó ám, széles és hosszú is 12 méteres forduló kör... mondjuk mi ekkorákat nézegettünk.

-
313313
addikt
válasz
Zolás
üzenetére
Én decemberben vettem egy 2012-es 1,4 T 120le manuál 6 sebességgel. Mi 5-en használjuk egyenlőre meg vagyunk vele elgégedve.
Láncos vezérlés (cserénél nincs időkorlát), kettőstömegű van benne.
Én átnéztem vásárlás előtt a főbb alkatrész árakat, kb egy árban voltak a többi kiszemelttel is. A motor ajánlott, váltóróp nem tudok nyilatkozni. -
313313
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Majd most viszem az autót szerelőhöz, olaj+szűrők csere+ váltóolaj+teljes átnézés. Aztán legalább egyszer ki lesz cserélve....
Két évente én se fogok benne cserélni olajat, évi 5-6k km-el számolva ha 10 évig nálunk marad, akkor már nem én cserélem a következőt
-
313313
addikt
válasz
313313
üzenetére
Nézelődtem külföldi honlapokon (angol) ott 25-30 ezer mérföldet vagy 2 évet írnak az olajcserére. Gyári előírás nincs, ellenben gyenge az olajelvezetés és a csapágyméretezés, így a sűrű csere váltót ment. Még azt írják nagyobb hőfokon megy ez a tipusú váltó (M32) így 50 mérföld felett az olaj szinte minden kedvezőbb/olaj tulajdonságát elveszti....
Egy liter olaj olyan 5-6k, a három liter kell bele 15-18k, meg még beleöntik. Képek alapján egy könnyen hozzáférhető csavarral leengeded az olajat, fentről meg betöltöd az akku és hűtővíz tartály között lévő töltőnél.... -
313313
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Maradjunk annyiban vannak jobb, kevésbé jó és rosszabb váltók. Van aminél elég a nagyobb olajcsere periódus, van aminál a kisebb is rizikós, pláne úgy, hogy gyárilag alultöltik olajjal a váltót.
Most hírtelen kerestem (saját autómra M32 váltó), de nem igen találtam előírást rá.
Szerk.: az a baj, más egy 15-20 éves technika, más egy 10-15 éves, más egy 10 év alatti technika karbantartási intervalluma....
-
313313
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A gyártókat el kell felejteni. 30-40k km-kénti motor olajcserékből kiindulva. C4 GP (Grand Picasso) fórumba is 60-70k km-t mondanak a szakik az autómatákra, nyíván azoknak sarkallatos pontja az olaj, de jéziknek se fog ártani az olajcsere.
-
313313
addikt
Ha arra gondol, amire én, kettő gomba van, az egyik a hátsó szélvédő fűtés (ha van neki) a másik meg a szélvédő leszárító,utóbbi miatt se kellene fogynia a hűtővíznek.
hdanesz:
Esetleg lehet lyukas még valamelyik radiátor/csatlakozási pont. Bár akkor szinte mindig fogyna a hűtővíz. Előző autómnál az utastér radiátor is meg-megadta magát (nem nálam), meg a fűtővíz átvezetésnél is megadta magát a gumi (ez szintén tioushiba volt) Mind a két esetben a beltérbe folyt a víz, vezető vagy az anyós oldalon a földre, ergó mindig vizes volt télen a beltér....
Kolégának a hűtője lyukadt ki, ott csepegett el a hűtővíze, még el nem durrant. Bár ezek 18-20 éves autók voltak....Szerk.: olyanom van, használjuk/használtuk mi is.

-
313313
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Csakhogy az M32 váltóba 2,8-3 liter olaj kell, gyárilag olyan 2,4 litert raknak bele...
-
313313
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
Kompromisszumot kell kötni...
Mi is egy Zafira Tourerral furikázunk a városban, szintén 1,4T de 120 paci...
Két autót nem tudok/akarok fenntartani, 5 tagu család, bevásárláskor jól jön a 720 liter csomagtér. Előtte egy Xsara Piacassonk vokt 1,6 8v (NFU) az is 9-9,5 litert evett a városban... Az Opel gyorsabban melegszik, mint az.... -
313313
addikt
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Ez bármelyik random autóra igaz lehet, még mindig olcsóbb/jobb, mint 2-3 autót fenntartani...
Ha pl nem egyből állítja le a kocsit, hanem járatja 1-2 percig a motort, az jótékonyan hat a turbóra is, na meg az is, ha egyből nem nyomja neki, hanem vár míg üzem meleg lesz az olaj...
-
313313
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Lengés csillapító csak, vagy toronycsapágy, gólyaláb, ütközők, talpas gömbfej? Kutyacsont?
Itt nézz szét, helyi bolt ezeknél az áraknál olcsóbban hozott nekem cuccokat.Kuplungra szettet néz, azt mondják az okosok Valeo gyártja a lukot és a sachs-t is. Citroenben (előző autóm) a Valeo volt a gyári.
Fék/lengés csillapítóból Trw, Bosch vonalon mozognék, vezérlésre Gates/Inna ezekre mondják, hogy jó, én Gatest raktam a Citromba.
-
313313
addikt
válasz
bul07
üzenetére
Én most vettem Philips 12k/db áron sima halogén izzót hir2-es foglalatba, projektoros lámpához. Ráadásúl a tompítottat és a távolságit ugyan ez az izzó állítja elő.
Szerintem minden lámpának megfelelő volna a fényereje, ha a megfelelő izzó kerülne bele. Nyilván mindig van erősebb...
-
313313
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
Ma voltam egy Bosch service partnernél, beszélgettünk üzemanyagról. Amennyire háklis az Opel az üzemanyagra (pláne a Magyarra) úgy elhiszem, hogy az olajra is. Feljött még, hogy 10-15k km-ént nyugodtan cseréljek olajat...
Egy újabb autóba tucatjával több érzékelő és kütyü van...
Én gyári olajat raknám bele...Az enyémbe pl majd Liqui Moly Special Tec DX1 (A14NEL)-t fogok rakatni.
Én is Franciából ültem egy Opelba...
-
313313
addikt
Nyest riasztót használ valaki, van valami bevált cucc?
-
313313
addikt
Mától hivatalisan is Opeles lettem. Jövőhéten megy gumishoz és olajcserére. Egy mosás ráférne...

-
313313
addikt
A régi autónkat szeretném fiatalítani (Citroen Xsara Picasso 1,6 8v 2004). Az autót évi 5000-6000km-t használtuk eddig (ez nőhet de pár ezrrel max, nagyon max 10km/év) így inkább a benzines vonalon maradnék. Nagy családi egyterű jöhet csak szóba, így lett kiszemelt a Zafira C/Touter 1.4T 120/120 LE. 2012-2013 környéki autók érdekelnek (ez fér bele a büdzsébe). Maradnék én francia vonalon C4 Grand Picasso, vagy Grand Senic, de diselt nem biztos hogy szeretnék, benzines motorjaikat inkább hagyjuk.
Ahogy nézem ebben a három autóban kb ugyan annyi a vezérlés, kuplung anyag ár...fék is kb...
Ez az autó lett kinézve, amit tudok róla: Német autó volt, 2018-ba 82k km volt benne, 19-ben 98k km nél az utolsó olajcsere a szervízkönyvben, semmi más. Motorja szépen jár, eztán nézném meg komolyabban és ha olyan megvenném.
Valaki esetleg nézte már?
Nem vagyok naiv, ebbe kell egy vezérlés csere kb 350k, egy koplett gumiszett 200-220k, olaj motorba/váltóba egyéb sallang amit ilyenkor cserélnek 50-60k. Ez így még nekem belefér, ha véletlen elfárad a turbó még marad a cserére...
Képek alapján és élőben is a km valós lehet, kormány és ülés állapota alapján. Szemben állva vele bal elején nem látszik sérülésnyom, vagy ha igen jó munkát végeztek. (A vontatószem takaró másmilyen színű, mint az autó)
Több hírdetést nézegettem 3,5 millióig azokról is kb ennyi infó van fent, kevesebb km ugyan van, de ülés/kormány kép alapján kapott rendesen...
Felszereltsége olyam amilyen, elvisz a-ból b-be, klímás, kulturált/szép belső, 5 ülés elég, 7-el nyílván jobb lenne...
Én kb így belevágnék, ha a fékek legalább használhatóak, alja, felfüggesztés szép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez a másik, itt izzadtam, a kulcs egy vékony műanyag közbenső elemen van, arra rakod rá a két darab külsőt. A gyári ragasztott, idő mire szétfeszíted....
Az-az.