Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz EQMontoya #36160 üzenetére

na, én minden nap találkozom 10 ilyennel.

pár napja írtam máshol, kopizom ide is:

A hülyeség ragadós, az emberek meg egymáshoz hülyülnek. Jólöltözött, intelligensnek kinéző, felső középosztálybeli emberek sem néznek szét, vagy sétálnak / bicikliznek a főút közepén, esetleg szembe, vagy mennek át a piroson (ami ugye opcionális zöld) és fogalmuk sincs a szabályokról.

A biciklisekről meg ne is beszéljük, mert katasztrófa.
    Gondolkodom, hogy kéne egy kamerát szereltetni a kocsiba, és elrettentő road-múvíkat prezentálni. Lenne miről. Jobbkéz-balkéz, főútvonal, mackósajt, satöbbi.

Ami meg a kedvencem, az a biciklis és az egyirányú utca, szemben. Esetleg még az út bal oldalán is. és nem értik, hogy mi a baj.
    a döntéshozók meg támogatják, sőt, gerjesztik a folyamatot, miközben a fejekben valami irtó nagy katyvasz van, pl. 90% szerintem meg van győződve, hogy lehet szembe menni, a tábláról még nem is hallottak. És akkor ne is beszéljünk arról, hogy a jobbkezes nehezen belátható kereszteződésekben balról érkező biciklisekre ki fog vigyázni?

Pedig akár jó is lehetne a dolog, mint Bécsben, ahol külön kékkel fel van festve a szembe-biciklisáv MINDEN egyirányú utcában. És így tudod, hogy ott mehetnek. Nálunk meg?

A Pozsonyi úton adott ez az opció, fel is festettek egy szép szaggatott vonalat, ami már szépen kopik, meg sokszor parkolnak rajta az autók (mert a sofőrök is köcsögök), és ennek következményeként az összes környező utcában jönnek szembe, mert rászoktak. Csak ott nincs engedélyezve, meg hely sincs, hogy ki lehessen őket kerülni.

A kedvencem, amikor a Hollán Ernő, meg a Pannónia, meg a HEgedűs GYula utcában, amelyek mind egyirányú főutak, békávé is jár rajtuk, jönnek szembe a biciklisek a BAL (!!!) oldalon, nekem a jobb oldalon.
    Volt olyan, hogy anyukával találkoztam így, ahogy vitte a gyerekét a gyerekülésben, a forgalommal szemben, a rossz oldalon.
    Agyrém.

Új hozzászólás Aktív témák