Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
xedamen
senior tag
Na épp az imént dobta fel az S95C, hogy van új firmware, néztem a Samsung terméktákogatási oldalon nincs fent, úgyhogy most fordítva történt az eresztés. AVS fórumon is írják, pár órás a release
-
xedamen
senior tag
válasz
Zsömica
üzenetére
4 évig volt B7-em, majd 2.5 évig CX-em. Support oldalon sokszor hetekkel hamarabb felkerül a frissítés, mielőtt OTA-n kijön. Egyes régiókra később adja ki a gyártó a frissítést, ez mindenhol így van, például legtöbb mobilgyártónál is, de tovább megyek, a Microsoft sem egyszerre teszi elérhetővé a friss build-eket. Van olyan gyártó, aki szerver kapacitás miatt teszi, más azért, hogy esetleges bugok minél kisebb felhasználói rétegre legyenek hatással. Ilyen esetekben a cég weboldalán általában korábban elérhető az adott release. Ha Németországban vásárolsz egy Samsung telefont peldaul, akkor az régió kód alapján hamarabb megkapja a frissítést, mint a lengyel vagy a magyar. Ezért Odin-oztunk évekig, de mondhatnám a OnePlus-t, Motorolát, Sony-t is... Csodálkozom, hogy ez meglep ennyi tapasztalattal.
A modern televíziók is ezen az elven működnek, aki nem akar várni, az felmegy a support oldalra és letölti. Aki nem követi nyomon a kiadott verziókat, az megvárja, amíg "kopogtat" a frissítés a TV-n és majd települ OTA-n. Ettől függetlenül lehet, hogy az adott szoftver már 1 hónapja elérhető, ami nálad ma "kopogtat". A mai kommentek alapján rájöttem, hogy a CX-re is van elérhető frissítő fájl és az S95C-re is, egyiket sem jelezte egyik TV sem, telepítettem mindkettőt manuálisan.
Remélem ez segít megérteni a logika hátterét, igazából azt nem értem miért kellett ebbe beleállni és vitába szállni, ha 10 éve működő frissítési elvvel nem vagy tisztában.

-
xedamen
senior tag
Úgy néz ki ezentúl napszemüvegben kell este TV-t nézni
S95C-n HDR-t kimaxolva lehetetlenség nem hunyorogni sötét szobában, konkrétan az egész nappaliban világos lett, már-már zavaró volt. Ki is kellett kapcsolnom a contrast enhancer-t (low-on volt) és a HDR tone mappingot is vissza kellett tennem statikusra, sőt a Peak brightness-t is vissza kellett vennem Medium-ra, így korom sötét 25nm-es nappaliban élvezhető volt, úgy, hogy egyébként 4.5 méterről nézem a 77"-es TV-t.Ez valami brutális volt, főleg a színek fényessége, ahogy egy arany vagy akár sötétszürke felületen csillan a fény... Hihetetlen szépen visszaadja. CX-nél kimaxolt beállítások mellett is néztem, hogy "ennyi?!"
Viszont megint kontra produktív a dolog, mert a használhatatlan UI meg menü nem ad annyi lehetőséget, mint az LG adott, pl "Film maker dark room" és külön "Film maker bright room" profilok, amik között tudtam váltani SDR és HDR esetén is.
A távirányító egy fokkal jobban kézre áll már, de továbbra is az LG megoldását preferálom. -
xedamen
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
Nekem ezzel a beállítással fordult elő a leírt pásztázó kép darabossága, ha a Judder-t felteszem 3-4-es értékre, akkor elmúlik a hiba az adott tartalmon. Érdekesség, hogy Netflix 4K műsornál és YouTube 4K-n is láttam, de más szintén Netflix vagy Youtube 4K műsornál nem, lehetett bármilyen tartalom a kijelzőn. Ez jelen volt a CX-en is, ott emlékszem be volt kapcsolva a "szappanopera" effekt, itt mivel csak 1-1 tartalomnál tűnt fel 1-1 másodpercre, így inkább levettem a Judder-t 0-ra, Blur marad 10-en. Ma még egy tartalomnál sem tapasztaltam "vibrálást".
Az egyébként normális, hogy a Picture Clarity settings alatt, ha bekapcsolom a "Clear Motrion"-t akkor az egész kijelző vibrál? NEkem túl érzékeny rá a szemem, vagy tényleg valami olyat csinál, amitől vibrál a kép?
-
xedamen
senior tag
Üdv mindenki!
Ma megérkezett a 77" S95C - első benyomások:
- hatalmas a TV, vékony, féltem hozzányúlni is
- az állvány nagyon gyorsan összetehető, egyszerű (pár napig talpon lesz, kiderüljön nem-e hibás)
- a távirányító egy nagy kalap mogyidrazsé, aki használt már életében Apple TV-t például (aminek hasonló kör alakú gombjai vannak) az automatikusan simogatja, mert adná magát, hogy érintésérzékeny. 45 percig nyomva kell tartani, ha sokat akarok tekerni valami műsorba (alkalmazástól is függ mennyit léptet). Magic Remote-nál 6-7 év alatt megszoktam, hogy odairányítom a kurzort ahova akarok és klikk.
- User Interface egy másik nagy kalap mogyidrazsé... Azt hittem a WebOS nem felhasználóbarát, de ez egyenesen felhasználó gyilkos... Tudom persze, ki mihez szokott, de azzal a kevés gombbal ami van 7x kell kattintani ha valamit át szeretnék állítani, például a képi megjelenítésben... Nagyon nagyon nem tetszik, de szokom. Ha beállítottam, akkor inkább Apple TV-t használok a jövőben szerintem, hogy hozzá se kelljen nyúlni, de azért adok neki egy esélyt.
- CX után a panel hihetetlenül világos, és nem csak a fehér, hanem főleg a színek. Leugranak, megpofoznak és visszamennek játszani. Elképesztő! Például egy netflixes dokufilmben egy kékes-zöld lódarázs páncélja olyan éles volt, ahogy csillogott rajta a nap, hogy nem hittem a szememnek.
- Bizonyos mozgási megjelenítéseknél kicsit vibrál a kép. Például fákat felülről mutatták és a lombok vibráltak, ahogy mozgott a kamera, de ez jelen volt az LG-nél is. Ott is elmúlt, ha az ember bekapcsolt szappanopera effektet, itt is hasonló a helyzet. De érdekes, mert 0 szappanoperával van olyan tartalom ahol csinálja, más contentnél nem. Gondolom ezek szerint a tartalmon múlik.
- A kép tű éles minden, nagyon élethű, színek még warm2 beállítás mellett is gyönyörűek, miközben a fehér fehér és nem kék, valamint a bőrszín is valóságos. Személy szerint én inkább warm1-en hagyom (nekem jobban tetszik
)
- LG után furcsa, hogy (bár egyáltalán nem átgondolt, de) rendkívül gyors a rendszer
- PS5-öt még nem próbáltamÖsszességében tetszik, nyilván nem akkora váltás, mint egy LCD-ről OLED-re... Következő pár napban kiderül hogyan teljesít.
-
xedamen
senior tag
Végül megrendeltem a Samsung S95C-t...
1.28 millió lett a vége, a G2 1.205 lett volna, úgy voltam vele, hogy 80 ezer extrát megér a magasabb fényerő, jobb color luminance aztán majd kiderül, hogy jó döntést hoztam-e. Az egyik MediaMarkt-ban egy LG területissel nagyon jót elbeszélgettem, voltak az LG mellett valid érvei (12 év OLED tapasztalat például, technológiai különbségek, 5 év panel garancia amit cserélnek háznál egyből), de őszintén megvallva tavalyi G2-t már annyira nem szerettem volna vásárolni (főleg nem 1.2-ért), G3 viszont irreális 1.8-ért, úgyhogy maradt a Samsung. Jelenleg örülök neki, örülök, hogy nem LG lesz, mert szerettem volna már egy kis változást (új menü, új távirányító stb.). Az itt olvasott problémák miatt azért vannak kételyeim, de legrosszabb esetben megy vissza 14 napban, ha nálam is lenne motion issue vagy bármi más deal breaker. Közben olvastam, hogy szoftver frissítéssel a Samsung is beépítette a 2000 üzemóra utáni pixel frissítést, remélem nem lesz azzal sem gond így, valamint az idei panel elvileg 2x ellenállóbb a beégésnek is, de ezt egyelőre ugye senki sem tudja megerősíteni.
Szerk.:
Tudnátok kérlek falikonzolt ajánlani? A mostani csak 65"-ig jó
-
xedamen
senior tag
válasz
lala666
üzenetére
Érthető, az rThings eléggé túltolja a tesztet, de nem szeretek rettegni játék közben ha van statikus tartalom (HUD), és erre valamelyest megnyugvást ad az rThings. Nyilván két panel sem egyforma, de ha 3-ból 3 QD-Oled elkezdett beégni, míg másik 4 W-OLED nem, akkor az azért ad egy támpontot, ha nem is effektív tényeket.
-
xedamen
senior tag
Gondolkozom inkább jó áron behúzni egy G2-t egyébként
700 ezer extrát nem biztos, hogy megér a G3, de a G2 lehet még így is biztonságosabb döntés, mint a Samsung (főleg a tavalyi beégések bizonytalanítanak el) -
xedamen
senior tag
Igen, ahogyan az S95 is
Túl sok különbséget nem találnak a teszterek sem, LG-nek a peak brightness magasabb, viszont a color brightness alacsonyabb és így tovább. Elég kiegyenlített küzdelemnek tűnik ez most. Az a bajom, hogy ha várok november-decemberig, amikor 1.2/1.3 millióra lemegy az ára, mint tavaly a G2-nek, akkor meg már mindjárt bemutatják a G4-et és pár hónap alatt 20%-ot esik az ára, ahogyan most a G2 már csak 1 millió.Leonidas89 esete azért elgondolkodtató, de közben a többi user, aki tavaly B szériát vagy szintén C szériát használ nem tapasztal hasonlót... Félek berendelem, legrosszabb esetben 14 napban visszamegy
-
xedamen
senior tag
Sziasztok!
Évek óta OLED tulaj vagyok, 4 évig használtam egy 55"B7-eset, majd 2.5 éve váltottam egy 65"CX-re. Eldöntöttem, hogy idén váltok, hiszen a sokkal fényesebb panelek miatt talán már érdemes, és akkor már 77"-es lesz az új.
Na most az idei 77"-es Samsung S95C 1.310.00 a Telekomnál listaáron, ami kedvezménnyel 1.25-re lemegy (itt a legolcsóbb, máshol 1.5 millió körül szórják, de amúgy is T-s vagyok, úgyhogy mindegy), míg a 77"-es G3 1.8 millió eMag-on és a MediaMarkt-ban is.Tesztek alapján sokat fejlődött tavaly óta a Samsung, plusz kb annyival olcsóbb, mint amennyit a G3 egy év alatt veszíteni fog az értékéből.
Tetszik az egy kábeles kialakítás (Samsung OneBox - vagy mi a neve), a dizájn. A Samsung menüje sokkal gyorsabbnak tűnik (gyanítom a G3 is fényévekkel gyorsabb a CX-nél). YouTube-os összehasonlításokban valamiért jobban tetszettek a Samsung színei és a color brightness is jóval magasabb a Samsungnál. Kicsit félek, hogy hiányolom majd a magic remote-ot
Dolby Vision nagy kérdőjel nekem, mert az összes streaming szolgáltatónál Vision-ben indul el minden jelenleg, de láttam Samsungos ismerősnél, hogy nála meg HDR 10/10+ban... Konzolom egy PS5, de nem vagyok power gamer, csak néha napján ülök le játszani, de akkor szeretem, ha odab@sz a látvány
Van valakinek tapasztalata esetleg?
Előre is köszönöm!
-
xedamen
senior tag
válasz
gertitorpe
üzenetére
Igen, köszi, tegnap már posztoltam oda, gondoltam ide is beírom, hátha CX tulajoknak van tapasztalata
minél több az infó, annál nehezebb lesz dönteni
Néztem én is a Q90R-t, ha jól láttam, ahhoz gyárilag jár a hátsó hangszóró pár, igaz? -
xedamen
senior tag
Van köztünk olyan, aki hangprojektort használ?
Szeretnék venni valami félkomoly fajtát (200 ezerig kb), de elakadtam rendesen annyi fajta van. Néztem az LG-ket, hamár a TV is az, de ahhoz a hátsó hangszóró pár 100 ezer forint extra a 160 ezres center mellé. Érdekelne a véleményetek
köszi -
xedamen
senior tag
Használtál már Android TV-t? Az sem a legsebesebb, WebOS egyáltalán nem rosszabb, sőt, engem kifejezetten idegesít a teljeskijelzős smart menü Androidnál. Tizen meg WebOS megoldása nekem sokkal jobban tetszik, hogy tartalomfogyasztás közben is tudsz válogatni. Ráadásul csak Android 9, ami bár még annyira nem gáz, de van pár app, ami 10-es vagy a feletti Androidtól támogatott.
Egyébként sikerült a Google Assistant-et beállítanom CX-en, Google Home-hoz hozzá van adva, így Mini hangszórókkal is tudom kapcsolgatni, vezérelni, TV-n is működik minden Google Assistant funkció természetesen
Azért nagy szám, mert sokan szívnak vele, nem támogatott régió miatt... -
xedamen
senior tag
Imádkozom esténként érte, de esélytelen. Ez egy nagyon szemét dolog a LG-től, semmi másra nem jó, csakhogy cseréld le a TV-t, ha új rendszert akarsz. Azt ne mesélje be nekem senki, hogy hardware nem bírná el... B7-em is csak 1-2 patch-et kapott... Sajnos az LG nem szokta az új modellek szoftverét lefelé elérhetővé tenni, legalábbis eddig nem volt rá példa
-
xedamen
senior tag
válasz
Archttila
üzenetére
Ez de jó!!! Kérdés mennyire stabil a cucc, nem tűnik túl szélesnek a talpa
Szeretnék hangsugárzós szettet venni, de lejenleg a talpán van a TV, így nem fér oda. Nem szeretem a falra futást, úgy elveszti a szoba a variálási lehetőséget, ráadásul albérlet, úgyhogy a kábeleket nem akarnám falba vésni stb. Ezzel az állvánnyal viszont odaférne a hangsugárzó a TV elé. Lehet utánajárok én is ennek! Köszi
-
xedamen
senior tag
válasz
rothfb
üzenetére
Nekem az autómban garanciában komplett turbót és motort cseréltek, mert gyári hibás volt. A Huawei Mate 20 Pro-ból az 5. (!!) volt végre BOE kijelzős, első 4 bezöldült, Note 10+ból a második volt jó, elsőnek a szürkéje zöld volt, a fehér meg rózsaszín... El kell fogadni, hogy ez már nem az az idő, mikor minden termék átment 10 különböző minőségellenőri folyamaton, rengeteg a hibás termék, igenis fontos hogy áll hozzá a gyártó. Simán beleírhatná az LG, hogy ezekre nem érvényes a garancia és elhajt a francba, mint amikot az IP68-as vízálló telefon beázik attól, hogy rálehelsz... Nyilván nyűg az egész procedúra, de nem kötelező semmit sem megvenni.
-
xedamen
senior tag
30% OLED fény, ugyanúgy ahogy a régit is fotóztam...
Élőben amúgy semmi nem látszik az új panelen, telefon szépen kihozza a láthatatlan "hibákat".
@Galahu #56566Igen, igazad van, én is direkt ezzel kezdtem, hogy 1 órát ment eddig, de az előző 30-40 óra után nem volt ennyire homogen, 4-5 pixelfrissítéssel... Ott a YouTube app hátterében élesen lehetett látni a függőleges csíkokat, itt tökéletes.
A régi panel 15%-ig csíkos volt, ez 5%-on vajsima élőben. -
xedamen
senior tag
Egész jó az új panel
Még csak 1 órát ment kb, úgyhogy nézzétek el neki az apróbb hibákat. Képeken sokkal durvább az 1%, mint élőben, fényévekkel jobb, mint az előző, ezzel már boldog leszek szerintem ha beáll. Szabad szemmel itt egyáltalán nem látni a függőleges csíkokat, ami az előző 4-5 nap intenzív használat + napi pixelfrissítés után is kivehető volt. -
xedamen
senior tag
Megjött az új CX (72 órás csere - igaz, pont egy hétbe telt).
Futár hozta az újat, vitte a régit, egyelőre estig várnom kell, egyedül nem tudom kibontani
Nagyon izgulok milyen lesz 
-
xedamen
senior tag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Az
jó panelnek jár a minőségi szalag, ennek nem...
-
xedamen
senior tag
Ma hívott a futár, hogy holnap hozza a csere készüléket, készítsem össze a régit...
Közben elkezdtem agyalni egy 65Q90T-n. Ha ez az LG is hibás lesz, akkor lehet elállok és vagy egy Q80T vagy egy Q90T lesz helyette. Sajnos nem lesz jó, mert minden amit nézek az Dolby Vision (Netflix, Apple TV pl), de sok választást nem hagy a gyártó, sötét jeleneteknél majd eltakarom a szemem azzal a 200 ezerrel, amivel a Q80T olcsóbb
Vagy nem veszek 2 hónapig semmit, megvárom az idei modelleket, de azok meg piszok drágán fognak kezdeni úgyis, úgyhogy sakk matt
-
xedamen
senior tag
Most, hogy lejelentettem 72 órás cserére, egész megemberelte magát a panel és egész szép lett, nem mondom, hogy tökéletes lenne, de sokkal jobb, mint volt. Igaz egy 1.5 nap alatt 4x futtattam le a pixelfrissítést 4 órás full képernyős tartalmak után.
[első kép]
[második kép]
[harmadik kép] -
xedamen
senior tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Az LG azt mondta, hogy valóban hibás a panel és én jobbat érdemlek. Na jó, nem pont így, de egyébként nagyon kedves volt a hölgy, aki elhitette, hogy fontos vagyok nekik és a legjobbat akarják nekem. Ugyanakkor azt mondta, hogy 72 órában a forgalmazó tud csak segíteni, ők nem, ők csak a 72 óra utáni szervizelésben kompetensek.
-
xedamen
senior tag
válasz
*RLaci*
üzenetére
Már én is bánom... Olyan boldog voltam 2 órán keresztül, aztán párom hazajött és meg kellett győznöm, hogy miért költöttem egy rakás pénzt új TV-re, miben is szebb a képe. B7 sem volt homogén, sőt volt egy kis Comedy Central logó beégés is rajta, ezért érdekelte, hogy ez miben jobb. Mondanom sem kell, hogy nem győzte meg a látvány.......
-
xedamen
senior tag
Na igazatok volt, már hívtak is az LG-től. Nagyon kedvesek voltak, ugyanakkor nem nyugtatott meg, hogy nem maradok 1-2 hétre készülék nélkül. Azt mondta a hölgy, hogy képek alapján egyből csere és igazam van, hogy hibás a készülék, ugyanakkor a Telekomos ügyfélszolgálatos hölgy is valósat állított, általában tényleg kikérik az LG szakvéleményét 72 órás csere előtt. Felvette az adataimat, azt mondta, hogy rajtuk nem múlik, ám ha a Telekom elviszi tőlem a TV-t és nem hoz egyből csere készüléket, hanem elküldi nekik ezt bevizsgálásra, abba ők sajnos nem tudnak beleszólni, maximum annyit tudnak segíteni, hogy egyből szólnak a Telekomnak, hogy jogos a csere és nem tart napokig a vizsgálat. Lehet teszek erre egy próbát, de minél többet nézem a Q80T-t, annál jobban érdekel, hogy vajon milyen lehet használni... Gondolom 1-2 napig furcsa lenne a "feketéje", de olyankor letakarnám a szemem a megmaradt 200 ezrrel
Ennyire döntésképtelen rég voltam, de nagyon félek, hogy csere után ugyan itt panaszkodnék az új panelra is, ehhez se kedvem, se türelmem
-
xedamen
senior tag
Mindenkinek más az ingerküszöbe, nem gondolnám, hogy ez alapvetően probléma. A vásárlók 95%-át nem érdekli a technológiai háttér, homogén szürke, ugyanúgy, ahogy QLED esetén van aki nem érti miről beszélek, mikor azt mondom local dimming meg blooming, hanem boldog a kis TV-jével, ő feketéknek látja, azt, amit én OLED után világos szürkének
Akarva-akaratlanul is magamra vettem kicsit a megjegyzésed, hiszen épp szívok az LG-vel, sőt egy nap alatt ketten is vagyunk, (új vásárlók) akik ugyanazzal a típussal befürödtek, és ez nem kákán is csomót keresés, hanem konkrétan megnyitom a YouTube appot és tisztán látszódnak a szürke hátterén a függőleges csíkok. Ezek után sem mondtam, hogy szar lenne az LG, de azt azért ne várja már el senki, hogy tapsikoljak örömömben, hogy 620 ezerért vettem egy elfordított vonalas füzetet, főleg úgy, hogy a 3 éves B7-em hibátlan és homogén volt. Egyébként valamit pedig nagyon félreértettél, hiszen én itt csak pozitív dolgot olvastam a gyártóról, pl hogy "példás az LG hozzáállása"; "írjak nekik email-t és kezelik a problémám"; "sajnos mindenhol van rossz panel, nem az a lényeg, hanem a gyártó hozzáállása, ami az LG-nél kimagasló" stb.
-
xedamen
senior tag
Annyi ráció van benne, hogy a 3 napos csere garancia a "rendeltetésszerű használatot akadályozó" hibára érvényes, ezért mondta az ügyintéző, hogy a gyártó bevizsgálja, mivel ezt valakinek el kell döntenie, de a hozzáállás valóban nem korrekt, főleg nem ebben az árkategóriában. Írtam egy email-t az LG-nek, leírtam mennyire csalódott vagyok és, hogy a forgalmazó milyen elfogadhatatlan megoldást ajánlott a probléma megoldására. Csatoltam nekik a képeket, kíváncsian várom mit fognak reagálni, érdeklődtem van-e lehetőség a készülék teljes cseréjére. Sohasem gondoltam volna, hogy ezt valaha is leírom, de: kicsit már bánom, hogy nem QLED lett
-
xedamen
senior tag
válasz
bobojszan
üzenetére
Én most hívtam a Telekomot. Azt mondták ezt elviszi a futár, a gyártó bevizsgálja majd utána hozzák az újat, kb 2-3 hét... Kérlek szólj, ha neked chat-en mást mondanak, mert én ezzel így biztosan nem szeretnék élni, akkor inkább elállok tőle, mintsem vizsgálgassa a gyártó hetekig...
-
xedamen
senior tag
Az a bajom egyébként, hogy 14 napban elállok, akkor valószínűleg nem küld ki teherszállítót érte a Telekom, hanem szívjak én a szállítással, szedjem szét, csomagoljam be, majd várjam meg míg ezt sztornózzák (kb 1 hét), aztán rendeljek újat (újra 1 hét kb) és a végén kapok egy vadiúj CX-et, ami ugyan ilyen lesz elég nagy valószínűséggel
Panel csere kényelmesebbnek hangzik ilyen szempontból, de maga az elv, hogy 1 napos TV-t szedessek szét
Ha 14 napban elállnék, akkor nem kockáztatnék újra CX-el, de más nem nagyon jöhet szóba, úgyhogy lehet inkább feladom az elveimet és panelt cseréltetek, mert egyébként a TV meg tetszik. Egyetlen "alternatíva" van a Telekomnál, az a Q80T, ami ráadásul 620 helyett 450 lenne, de 3 év OLED után nincs az az isten, hogy megbarátkozzak a local dimming-el
-
xedamen
senior tag
Eddig nem figyeltem a módot, YouTube Standardba kapcsolt át. Megcsináltam az általad leírtak szerint, így élőben szebb volt egyébként, de kamerán vicc így is
Nyilván nem életszerű, hogy 30-as OLED fénnyel használjam, de na. Ez minden, csak nem homogén, de hozzá kell tenni, hogy sokkal szebb, mióta futott 4-5 órát, de a VB az ott van és pl. YouTube kereséskor is látszik, mert volt annyi eszük, hogy a ott háttér is kb 7%-os szurke ugye
[kép]
[kép]
[kép]
[kép] -
xedamen
senior tag
válasz
bobojszan
üzenetére
Azta
Tiéd is gyönyörű, mondhatom, dehát ez van, ha az ember egy olcsó TCL TV-t vesz... Ohh wait
Nagyon csalódott vagyok, pedig maga a webos 5 sokkal jobb, mint a 3.5 volt. Gyorsabb, szebb, átláthatóbb, logikusabb lett.
Én éjjel lefuttattam a gyári pixel frissítőt, hát nem lett jobb reggelre... Várok még pár napot, de ha nem javul, akkor utána járok szerintem, hogy a visszaküldés hogyan működik. Az a baj, hogy a C1 még legalább 1,5-2 hónap mire kijön és gondolom nem is 640 lesz, hanem 750-800 ezer, úgyhogy ez sem opció igazán, hiába tetszene az új WebOS meg Alpha9Gen4. Philips-et, Sony-t nem nagyon szeretnék a HDMI 2.1 hiánya miatt, QLED kizárva a képminőség miatt. Valószínűleg felhívom az LG-t megkérdezem mi van ilyenkor, mielőtt visszaküldeném, jöjjenek ki és nézzék meg mit árulnak
Kicsit szánalmas, hogy az egész BX és CX széria panel hibás, de lássuk be, van a vásárlók 5%-a (mi vagyunk azok), akik lefuttatják ezt a tesztet és sírnak. A maradék 95% meg hazaviszi és élvezi a kontenteket rajta, ahogy kell
-
xedamen
senior tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Áhhá, közben próbáltam ennek a ting ting témának utána járni. Nem látok semmi hasonlót, leszedtem a fóliát gyorsan 😂
85%
90%
95%Szerk.: Igen, az 1%-os szürke az ocsmány... Járatom pár naoot, aztán kitalálom, hogy szerencsétlenkedjek elállással (visszaküldés, csomagolás, miegymás) vagy cseréltessek panelt.
Jut eszembe, garancia alatt esetleges beégés esetén is cserélik?
-
-
xedamen
senior tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Most két óra után valamivel jobb lett egyébként.
1% szürke
5% szürke
10% szürke
12.5% szürke -
xedamen
senior tag
válasz
Strezi
üzenetére
Jelenleg úgy érzem simán vehettem volna egy BX-et is 110 ezerrel olcsóbban... Ennél biztos nem lett volna rosszabb az alacsonyabb brightness
Nincs sok kedvem csomagolni, küldeni, újat rendelni, majd az ki tudja milyen... De vadi új 600k-s TV-n panelt cseréltetni is eléggé a legalja. Az a baj, hogy ha ez visszamegy, én nem akatom 3x-4x cseréltetni, akkor QLED lesz, de azt meg nem akarom 
-
-
xedamen
senior tag
Sziasztok!
A mai napon hozta meg a futár az LG 65CX-et. Előtte 3 évig egy 55B7 volt. Eladásnál ott kiderült, hogy van némi banding, eszem ágában sem volt ezen lefuttatni az 1 meg 5%-os szürke tesztet, de párom kíváncsi volt, milyen egy új panel a régihez képest.
Hát őszintén a pofám leszakadt, olyan bandinges és folt is van rajta. Kép kihangsúlyozza eléggé, de élőben is tisztán látszódnak a csíkok, nem csak 5% tesztben, hanem pl a youtube app szürkéjében is. Még csak kb 1 órát ment a kijelző, tudom érdemes 4 órát statikus tartalom nélkül futtatni, de lesz ez jobb vagy álljak el 14 napban a vásárlástól és kérjek egy újat? Esetleg LG cseréli a TV-t? Esküszöm a B7-es panelja leírhatatlanul szebb volt, még kamera torzítása után is, 3 évesen... 645 ezerért nem ezt vártam azért. Előre is köszönöm a tanácsokat. -
xedamen
senior tag
Igen a Planet Earth II az... Mikor a sivatagban mutatják, hogy a gyík a testén csapatja le a párát és a nyelvével törölgeti a szeméről a vizet, úgy iszik
Annyira közeli felvétel, annyira éles, hogy esküszöm soha az életben nem nyílna lehetőségem még élőben sem ilyesmit látni.Egyébként én a HDR-t az Otthoni Mozi módban használom, annyira természetes, színes, de nem túl szaturált, mint az Élénk mód. A hangzáson is dobtam azért egy hátast, teljesen korrektűl szól egy TV-hez képest szerintem.
Továbbá számomra hatalmas plusz, hogy a TV a magic remote tudja irányítani az IPTV-t.
Csináltam egy rövidke kis videót (4K 60 fps-ben vettem fel, de az iOS youtube kliens csak HD-ban tudta feltölteni) a TV feketéjéről
Elnézést az angol nyelv miatt, egyik barátomnak csináltam, aki ausztrál és ő egy Q7F-et vett (talán említettem régebben, hogy rá akart beszélni). 100% sötét szobában mutatom be, hogy semmi különbség a kikapcsolt és a bekapcsolt fekete között 
-
xedamen
senior tag
Hello mindenki...
Kicsit eltűntem, de gondolom a fórumlakók emlékeznek még milyen aggályaim voltak a TV-vel kapcsolatban.
Nos már 2 hete megvan a B7 és csak annyit tudok mondani, hogy aztabüdösk*rvag*ci
Az egy dolog, hogy volt Samsung 4K HDR LED TV-m, az egy másik, hogy a 2016-os 4K SUHD LG-m (850v) is volt, de ez valami elképesztő... YouTube -> keresés -> 4K HDR 60 Fps ->

Az upscale sokkal jobban működik benne, mint a Samsungokban, konkrétan egy IPTV-n 1080p-s Discovery HD csatornán a Morgan Freeman-es csillagászati műsorom nagyon jól néz ki, szépen feljavítja a képet, úgyhogy ez is pipa.
A legjobban ismert magyar to**ent site-on van fent egy 6 részes BBC természetfilm sorozat... Emberek ez már nem normális. Az egy dolog, hogy nem fogom fel, hogy milyen kamerákkal rögzítik kb 3cm-ről 4K-ban makróban bizonyos állatokat, 10 cm-ről azt, ahogy egymást ölik a ragadozók, de hogy mindez úgy jön vissza a TV-n, mintha előtted lennének, annyira éles, hogy a szemem már fel sem fogja...
Néha megszívom, mikor bekapcsolom a TV-t, de az IPTV ki van kapcsolva, majd elfelejtem, hogy a TV be van kapcsolva, mert annyira feke a fekete, hogy nincs különbség a kikapcsolt és a bekapcsolt állapot között

-
xedamen
senior tag
Ti HDR tartalomnál megtartjátok a gyári 100-as OLED fényt vagy azt is leveszitek 30-ra?

-
xedamen
senior tag
válasz
üzenetére
Szerintem ez már magyarországon rég nem releváns... Sokan képesek 100-120 ezres fizetésből havi 25 ezerért iPhone X-et venni

Úgyhogy gondolom egy OLED is simán belefér törlesztőre. Extreme Digitalban pl 36x 12 ezer az LG B7...
3 évet valószínűleg kibír, 12 ezer meg majdnem a bérletár... -
xedamen
senior tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Igen, naponta 3 óra (most ez egy este 6-tól 9-ig -ami nálam inkább 11-éjfél-) RTL Klub vagy TV2 egy év alatt 1100 óra. 3 órával számolva átlagban, mert ugye lesz mikor film megy rajta, van, hogy be sem kapcsolja az ember (nyaralás) de hétvégén nyilván 3x ennyit megy.
Ha neked 500 óra után meglátszik, ami a 15 hónap alatt durván napi 1 óra átlag, akkor merülnek fel kérdések. Továbbra sem aggódom, lesz, ami lesz. Maximum sírok majd az LG-nek 1.5 év után, hogy 2 év garin belül cseréljék ki, aztán aztán újonan eladom

-
xedamen
senior tag
-
xedamen
senior tag
Most tervezek majd venni egy Xbox One X-et vagy egy PS 4 Pro-t... Attól félek, hogy fekete lyukká változik a TV-m és beszippant

4K HDR játékok biztos brutálul néznek ki rajta.
Egyik barátom most vett egy high end gamer PC-t, majd hozzá egy QLED (Q7F) Samsungot... Ott is leszakadt az állam a 4K-s képtől, pedig nem is OLED. Bár PC-nek, ha brutál HW van alatta 3x szebb a grafikája, mint bármelyik konzolnak
De 400 ezret nem fogok kiadni ilyenre most. -
xedamen
senior tag
Januárban vettem, azt hittem jó lesz. Aztán kiderült, hogy nincs benne Bluetooth (a smart remote nem megy vele), nincs benne ébresztő funkció, nem kezeli az IPTV-t, úgy, mint az LG (két külön távirányító...), a kép sem volt olyan, a HDR-t csak külön lehet bekapcsolna, ha 4 lépésből mész a menübe stb stb...
Úgyogy ezért döntöttem úgy, hogy cserélek. A képminőség nem is érdekelt, erre most meg az tetszik a legjobban
-
xedamen
senior tag
Oké, hogy OLED és a fekete az fekete, de akkor a fehét is legyen már fehér, ne sárga

Konkrétan az Rtings beállításaival még mikor a menüben lépkedtem akkor minden menüpont ami szürke alapon fehér lenne, tök homok színű volt, nem fehér... Nemár

(#11170) PuMbA: Sajnos fehér a fal a TV mellett és látszik a különbség. Nem kék fehéret akarok, ami az élénkben van, csak ne homokszínű legyen... Igen, ezt pár napig most majd állítgatom

-
xedamen
senior tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Nyilván minden embernek más tetszik. Én nem szeretem ezeket a "mozi mód"-okat, olyan mintha egy szürke fátyol lenne a kijelzőn.

Nyilván nem Élénk üzemmódom fogom tolni, az gusztustalanul túl van szarturálva, de volt egy olyan gyári mód, hogy "eredeti" meg "otthoni mozi", eddig ezek jöttek be, fényerőt persze lejebb vettem.
-
xedamen
senior tag
Nos gond nélkül befért a kis Corsa-ba a B7-es

Gyönyörű képe van, ég és föld egy Samsung MU6102 után

Teljes képernyős természet filmmel járattam vagy 5-6 órán keresztül, pofám leszakadt mikor repkedtek a kolibrik
Mintha ott lettek volna a TV előtt.Nekem az Rtings beállításai ott buktak, hogy a dark room-ról indulnak és az egész kép sárgás lesz, ugye ők a feheregyensúlyt meleg2-re állítják és a fehér sárgás lesz tőle, úgyhogy nem igazán csipázom...
Van valaki, aki esetleg hasonlóan gondolkodik és talált esetleg más beállításokat?
-
xedamen
senior tag
válasz
huszar90
üzenetére
Imádom, hogy fél perc alatt elérted, hogy képet küldjenek, nekem egy nap alatt nem sikerült

Én azt vártam, hogy majd mindenki dobja a képet, hogy "neszevazesemmibaja", de nem így lett.
Biztosan nem azért, mert be lenne égve... Csakhát ott a kérdés, hogy akkor miért?Mindegy, én ma átveszem a TV-m, engem nem érint (max 14 napon belül visszaküldöm), én barátomnak kértem infót, aki eddig is bizonytalan volt, mostmeg végképp.

-
xedamen
senior tag
válasz
Peppino82
üzenetére
Továbbá teljes képernyős tartalommal járasd be, amin nincs statikus elem (egy logó a sarokban, fix sáv pl)

Az első 5-10 órában semmiképp se nézz TV2-t és egyéb fix logós dolgot, főleg ne magas fényerőny, ha lehet, akkor pár napig filmezz, változtasd a fényerőt néha
Pár nap után elvileg nem lesz már gond.Olvastam többiek 5-6 órát ajánlottak erre, én pár napig ki is húzom az IPTV-t, nehogy megkísértsen

-
xedamen
senior tag
-
xedamen
senior tag
Azért láttunk már ilyet... Apple iPhone 4 (rosszul fogod, azért nincs térerőd)

Szerk.: Azért mondtam, hogy a héten jön a TV-m, mert kedden jött SMS a Telekomtól, hogy kiszállítás státuszba van és maximum 30 nap. Reméltem, hogy a héten meghozza a GLS, de már kevés esélyt látok rá, hacsak nem holnap. Közben láttam, hogy 5 ezerrel drágább lett a B7 a Telekomnál. 438-ról 443-ra emelték.
-
xedamen
senior tag
Az igen... Erről esdig nem is hallottam.
Viszont elképzelhető, hogy user hibája volt, ha már itt senkinek nincs ilyen problémája, vagy esetleg régebbi panelek voltak még, amik könnyebben égtek be.
Nem gondolnám, hogy egy óra alatt ilyen történne, akkor lincsesés lenne, főleg ilyen árkategóriában...
Azért itt a fórumon legtöbben az rtings beállításait használják, viszont 100-as OLED fénynél lehet, hogy tényleg hamarabb bekövetkezik a baj, bár azt meg a pixel helyreállító megoldja elvileg, ahogy a windows hátteres kollégának...
-
xedamen
senior tag
válasz
Zsmester89
üzenetére
Köszönöm!

-
xedamen
senior tag
Sajnálom, hogy nem sikerült értelmezni a mondandómat. Inkább nem számolom össze, hogy hányszor írtam le, engem nem izgat a beégés, s én nem fogom visszamondani.
És igen, segítséget kértem, mert amíg én 8 éves korom óta számítástechnikában mozgom, barátom (aki szintén B7-et venne) fodrász. Nem igazán vágja ezeket a dolgokat és megkért, hogy dobjam ide be a témát.
Senkit nem kért meg LG-s alkalmazott, hogy rossz készülékeket fotózzatok, harmadjára is leírom, hogy barátom szeretett volna látni pár jóideje használt eszköz állapotát.
De erre is jött a sározás, hogy "tökéletes kijelzőt fotózna mindenki, nem látnál semmit"IGEN, ez lenne a terv, hogy egy bizonytalan vásárlót meg lehessen győzni, hogy normál használat mellett nem ég be 2 év alatt sem semmi. Leírtam azt is, hogy mire használja az illető az eszközt (ps, spotify stb), hátha valaki hasonló játékokkal (Fifa, GTA) játszik, mint ő és látná, hogy nincs beégve a térkép pl.
Tényleg nem tudom mi ez a stílus, csak mert elmeséltem egy történetet, képpel alátámasztva, leírtam, hogy lehet rossz darabot fogott ki, leírtam, hogy nem ismerem a beállítást sem a tartalmat.
Nem az volt, hogy "ne vegyen senki ilyen tv-t mert x nap után ilyen lesz és mekkora sz*r", bár ezeket a kommenteket egy ilyen hsz után sem látnék szívesen. -
xedamen
senior tag
válasz
Tarlóbetyár
üzenetére
Azt írtam, hogy legjobb barátom is B7-en gondolkozik. Az LG-s illető X a barát meg Y. Két külön személy...
-
xedamen
senior tag
válasz
üzenetére
Nem mentünk bele részletekbe, de nem egy mezei Marinéni, aki nem tudja mi a különbség a katódsugárcsöves és az OLED között. LG alkalmazott, azt is elmondta, hogy az első szériával a B7-ből voltak gondok, rengeteg panelt csereéltek, sőt az áruházakból is visszahívtak jónéhányat.
Igen, lefutatta a pixel helyreállítást, de nem segített.
Lehet kifogott egy rosszat, ez is benne lehet a pakliban, de ne jöjjünk már olyanokkal, hogy "tükröződés", mert ez már a nevetséges kategóriába esik.
Úgy érzem magam jelenleg, mint valami telefonos topicban, mikor XY Samsung eszköznek van valami baja, a user leírja, erre megkövezik, hogy biztos iOS-es és csak trollkodik.
Feldobtam egy témát, kértem, hogy dobjon olyan user pár képet fehér háttérrel magasabb fényerőn, aki nem 2 napja használ OLED-et, hanem legalább egy éve, erre jött a sározás, hogy nem is igaz a sztori. Dobtam fel képet, akkor meg már tükröződés

Nem tudom milyen beállításokkal használta, de nehezen tudom elképzelni, hogy direkt lebeszélne a vásárlásról, úgy, hogy ott dolgozik és inkább rábeszél egy SUHD SJ850-re, hogy azzal nincsenek ilyen bajok. Nyilván nem veszek olyan TV-t, aminek a feketéje 3.3-ra lett értékelve, és eszem ágában sincs visszamondani a B7-et. Egy kis segítséget kértem, hogy barátomnak meg tudjam mutatni, vannak OLED felhasználók, akik évek óta LG OLED-et használnak és nincs beégés, de kép helyett csak trollkodás jött.
-
xedamen
senior tag
válasz
UberMutant
üzenetére
-
xedamen
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
Ez még akár jó is lehet, ha egy éven belül bármi van, akkor egyszercsak kapsz új panelt...
Szerk.:
Mondjuk nem is tudnám elképzelni, hogy egy ekkora gyártó milliós összegű (eredeti ára fél éve mondjuk) TV-knél megcsinálhatna olyat, hogy napi x óra TV-zés miatt beégne bármi is. Itt akkor lincselés lenne,
-
xedamen
senior tag
Amint mondtam, engem nem tántorított el. Nem fogok egy Q7F-et venni, aminek a feketéje 6.6 a 10-ből és ugyan annyiba kerül, mint a B7.
Nekem nincs konzolom, se nem szoktam Spotify-t kitenni a TV-re, YouTube-on ritkán videókat nézek, de leginkább 1080p és 4K tartalmakat fogok nézni, akár NAS-ról, akár NetFlix stb... Nem igazán érdekel ez a beégősdi, szerencsére belsőudvros lakást bérelek, úgyhogy nincs természetes fény bent, nem kell túltolni a fényerőt
Galaxy szériából az összes megvolt, egyik sem égett be, most iPhone X OLED november óta, ennek sincs baja. Szeretem az OLED-et.A képet nagyon szívesen megosztanám, de nem akarom, hogy holnap az LG-nél valaki körbemenjen, hogy vajon kinek a lakása és ebből bármi problémája legyen az illetőnek. Tényleg látszódott a beégés.
(#10980) Partizan182
Igen, azt a sztorit én is meséltem haveromank, és azt is, hogy a "kolléga" mennyire kétségbeesett, de utána megoldódott. Ő be is ismerte, hogy nem csinálta meg a 4-6 órás bejáratást stb...
-
xedamen
senior tag
Srácok...
Nekem a héten jön meg elvileg a B7-es, viszont egy LG-s ismerősöm azt mondta, hogy mondjam vissza. Érveltem neki az itt olvasott dolgokkal (OLED fény 30 körüli értéken tartása 100 helyett, pixel helyreállító lefuttatása hetente stb.) de azt mondta, hogy ez náluk is nagy fejtörést okoz, mindenki panaszkodik cégen belül, hogy nem lehet eladni, mindenki fél a beégéstől. Ő a saját (nyilván tesztre kapott) TV-jéről küldött képet, sz@arrá volt égve. Engem nem igazán tantorított el, nem fogok LED-et venni, viszont legjobb barátom be van rezelve rendesen. "Nehogy már fél milliós TV-n féljek tőle, hogy ha 2 órát Fifázok, akkor be fog égni, vagy Spotify-t rakom ki rá, akkor a spoti jele ég be meg az albumkép, GTA-n a térkép stb..." Említettem neki az itt olvasottakat és megkért, hogy ha lenne esetleg pár olyan kedves fórum tag, aki 1-2 éve OLED tulaj és szokott PS/XBox-on játszani, tenne fel egy fehér képet mutató fotót a TV-ről?
Tudom nagy kérés, de hátha más is vásárlás előtt áll, s érdekli, hogy huzamosabb használat után milyen lesz. Valamint tippek/trükkök?

Előre is köszönöm
-
xedamen
senior tag
Srácok... Végül emelett a TV mellett döntöttem szemben a Q7F-fel

Biztos sokszor volt már feltéve a kérdés és anno én is láttam/lementettem a könyvjelzőt, de most egyszerűen nem találom: Tudnátok segíteni a pontos beállításokkal. Ki mit használt kalibrálásra?
YouTube-on van pár videó, de mindegyik más kicsit.Előre is köszönöm
Már nagyon várom, hogy kiszállítsák 
-
xedamen
senior tag
válasz
toto222
üzenetére
Fura, most találtam pár Youtube videót, igaz nem tudom melyik TV hogy volt kalibrálva, de a fehér/világos részek túl világosak a Samsungon (már már zavaróan elvesznek a részletek) az OLED-en tök szép kontrasztos és jól látszik minden, viszont az LG-n a sötétebb részek (árkényos robot alkatrészek) meg alig kivehetőek, amíg a Samsungon tök jól látszik.
Kutya legyek, ha dűlőre jutok.
-
xedamen
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez egy OLED topic, nem is várom el, hogy bárki a QLED-et próbálja meg eladni nekem. Sokat olvastam a témában és lehet, hogy ez a komment off-nak számít, de ha az ember 4-5 száz ezret kiadna egy elektronikai eszközre, azért szeretne tájékozódni minden lehetséges platformon szerintem.
Nagyon sok tesztet olvastam a B7-es TV-ről és minden külföldi oldal azt írja, hogy a HDR fényerősség nem az igazi. Kérlek ne kövezzetek meg érte, de hátha van valakinek tudomása, hogy ez most pontosan mit jelent? Ha jól tudom a Samsung Q7F1500 NIT-tel dolgozik. Lehet tudni az LG teljesítményét számokban, hogy össze lehessen hasonlítani? Ugyan ez a kérdésem a PQI (Picture Quality Index) val kapcsolatban is, mert a Samsung oldalán megtalálható az érték (3100) de az LG-nél nem leltem.
Nekem egy 2016-os SUHD IPS LG TV-m volt, ami nyílván nem OLED kategória, viszont baromira szerettem az upscaling-et benne. Egy SD/HD is gyönyörű volt rajta. Jelenleg egy belépő kategóriás Samsung 4K HDR TV-m van (már kemény 3 hete) de nem vagyok megelégedve sem a 4K minőséggel, sem a fényerővel. Nem beszélve, hogy Telekom IPTV gusztustalanul néz ki rajta, még a HD csatornák is.
Be kell vallanom, hogy maga a Tizen jobban tetszik (és sokkal gyorsabb is) mint a WebOS 3.5, de valahogy nem az igazi (nincs ébresztő funkció, az elalvás időzítőhöz be kell menni a menü -> általános -> idő -> automatikus kikapcsolás menükbe, ami baromi idegesítő).Eldöntöttem, hogy eladom ezt a modellt (50MU6102) és vagy egy B7-es LG-t veszek vagy egy Samsung Q7F-t. Leginkább FullHD/4K filmek lejátszása NAS-ról, HBO GO/Netflix streaming és IPTV amire használom. Nem vagyok gamer
Tudna valaki segíteni a pro és kontra érvekkel a két TV között?Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A távirányító egy fokkal jobban kézre áll már, de továbbra is az LG megoldását preferálom.

köszi
Azért nagy szám, mert sokan szívnak vele, nem támogatott régió miatt...
Nagyon izgulok milyen lesz
Tiéd is gyönyörű, mondhatom, dehát ez van, ha az ember egy olcsó TCL TV-t vesz... Ohh wait