Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ziggi_zug
üzenetére
Nem érdemes dnice beállításait használni, főleg hogy custom white pointot hasznal.
Nem jegyez meg külön adatokat a tv. Sdr és hdr ugyanazt a kepmodot használja. Hdrben bizonyos beallitasok megvaltoztathatoak de a legtöbb közös az sdrrel.
Hdr kalibracio az sdr kalibraciobol származik le. Csak akkor tudsz mást beállítani ha unlockolva van a plusz 2 kepmod és a plusz 2db szinhomerseklet.
Sdrben mondjuk profi1 hdrben profi2 szinhomerseklet. A 2 pontos fehéregyensúly pedig bemenetenkent tárolódik.
Vagy ha hdr-t teljesen másik kepmodra állítod be.
De ha profi1 szinhomersekletre beallitasz valamit akkor a profi1-et kivalasztva minden kepmodban ugyanazt a szinhomersekletet kapod.
-
so_ha
senior tag
válasz
ziggi_zug
üzenetére
"Sony árai márciustól durván emelkedni fognak. ... A Sony nem hajlandó finanszírozni a gyenge Ft-ból eredő kiesést."
Szerintem a szokásos (lehet, hogy számodra új dolog), hogy az új modellek bevezető árai magasan indulnak, ahogy évek óta történik. Az elmúlt 2 év sáv közepén a forint, ahol a minimum és a maximum között sincs 8% különbség (miközben Usa-ban 7% volt az éves infláció). Mit nem hajlandó ezen "finanszírozni" a Sony? Amerikában is "pattannak" a Sony árai? -
válasz
ziggi_zug
üzenetére
De most elég erős a forint a decemberhez képest ( be volt állítva egy megbízásom Revoluton 371 váltásra pont nem teljesült azóta meg 360 alatt van )
Vhiktor : teljes értékű Evo panel , jobb hang , jobb design
Ez a három így együtt ha kifognek egy akciót nekem 100 K érne .
-
törölt tag
válasz
ziggi_zug
üzenetére
"Jó, hogy lekapcsolható a TV képe és úgy is lehet pl. zenét hallgatni, ami mondjuk akkor jöhet jól, ha YT-ról hallgatnál zenét és nem akarsz érte külön fizetni music szolgáltatást."
Ez tényleg praktikus, hogyan lehet kikapcsolni? Van rá gomb, hangalapú parancs, vagy menüből?
"A 8K is felesleges ma még, főleg ebben a méretben. - Nagyobbnak meg ott a projektor.)"
Nincs igazán konzumer 8K projektor, egy tisztességes natív 4K vetítő is jó drága.
A 8K amúgy is egy gumicsont. Valamelyik 88Z-n végeztek "videofilekkel" ABX (?) tesztet, azt hiszem 1,5-2 méterről nézve sem tudták megmondani, melyik anyag volt 8K. Arra kíváncsi lettem volna, hogy renderelt grafikával mi a helyzet, az hiányzott belőle. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ziggi_zug
üzenetére
A mastert csakis teljesen szinhelyes eszközön szabad elkészíteni, gondolj csak bele hogy milyen lenne a végeredmény, ha nem egy szinhelyes eszközön pl, amin a vörös nem vörös hanem lila, akkor a coloroist addig igazítana a szint amíg azon a megjeleniton voros nem lesz, közben más megjeleniton meg lila lesz.
Az otthoni tvnek kell a lehetőségekhez képest a legszinhelyesebbnek lennie.
Egyébként meg kalibrálás szempontjából most az lg oled a csúcs a hardveres 3d lut, a teljesen testreszabbhato es akar kikapcsolhato tone mapping miatt, hacsak a sonyhoz nem használnak külön dedikált lut boxot.
De mégegyszer a Sony A90J az egyik legjobb oled, csak egy kicsit marketing szaga van annak amit az eladó mond.
-
blakey
titán
válasz
ziggi_zug
üzenetére
Mivel egyes stúdiókban van Sony érdekeltség is, nem meglepő, hogy azon mutatják. Egyéb stúdiók meg más TV-ken mutatják meg az ügyfeleknek. Azért az eladóknak és a mondatoknak a stílusát, az elhangzott és el nem hangzott szavak is jelentőséggel bírhatnak. Jó az a Sony, de nem az a stúdió szint, a többi TV-vel is tudják prezentálni ugyanazt a minőséget.
-
ronaldo
őstag
válasz
ziggi_zug
üzenetére
Köszi a választ!

@alaves: Neked is!
Én is tartalmat fogok rajta fogyasztani, nem egyszínű képernyőket akarok bámulni, csak kíváncsi voltam, hogy van-e valami amire érdemes figyelni, mert jelentős eltérés lehet panel és panel között. S ha már ugyanazt a pénzt kifizetem, akkor kapjak jobb példányt. Mert ha 3 hét után jön csak szembe pont egy olyan tartalom, aminél egy "cserélhető" hiba kijön, az bosszantó.

De örülök, hogy akkor nem jellemző ez az A90J-nél, remélem minden rendben zajlik majd nálam is.
-
delibab
senior tag
-
-
kovsol
titán
válasz
ziggi_zug
üzenetére
Ha maga a forgalmazó is EMAG akkor nincs gond. Akkor van gond, ha valami kis cég árul az emagon keresztül. Ez látszik már a terméknél úgyis.
Pl Sony fényképezőgépeknél az EMAG részt vesz a pénzvisszatérítés promócióban is.
Sony esetében egyébként az EGT+Svájcban vásárolt termékeknél beveszik itthon is a szervizbne. [link] -
-
delibab
senior tag
válasz
ziggi_zug
üzenetére
Alapból én sem, de az ára nagyon csábít… 522k lenne, ami azért nem rossz! 36 hó garival adják, de az nem volt feltűntetve, hogy nem Magyar, ezt mindenképpen megkérdezem mert ez fontos lenne nekem is, köszi, hogy írtad! Annyit írtak, hogy a készüléken nincs semmi hiba csak a csomagoláson. Holnap átvehető, szaküzletbe kértem, ott ellenőrzöm aztán majd meglátom…
-
válasz
ziggi_zug
üzenetére
Szerintem meg lehessen kikapcsolni, mert kevés esetet tudok ahol ez igazán segíteni tud... mármint a pixel eltolás.

Általában a képen sokkal nagyobb elemek vannak, így ami beégne, ezzel is beégne.
A logó/képterület halványítást meg ilyesmit még megértem, bár néha lehet azis zavaró nagyon. Szóval az sem baj, ha kikapcsolható.
-
alaves
addikt
válasz
ziggi_zug
üzenetére
Sem az A90J, sem az A80J használati útmutatójában nincs statikus elem fényerejének csökkentésére vonatkozó menü beállítás (LG: 'Logó fényerejének csökkentése', Philips: 'Helyi kép védelme'). Ismételten: a Sony OLED-ekben ez az algoritmus automatikus, menüből nem kikapcsolható ('Képponteltolás' és 'Panelfrissítés' opciók vannak).
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Napelem
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- LG 83G4 - 83" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG OLED C1 48"
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- LG C2 OLED TV - 55 coll 4K, HDMI 2.1 - 120Hz - Garancia
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Watch FE / 16GB / Bluetooth / Wi-fi / GPS / 1 Hónap garancia
- Apple iPhone 13 Pro 128 GB Graphite 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kinek mi...
Vhiktor