Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Mikor én vettem az AQ Pearlt, kb. 5-6e Ft volt a 2 méteres. Innen kezdve én ezt 5-6e Forintos kábelnek tekintem.
És ha lehet, nem is cserélem, míg élek. Van egy Forest-em is, csak az 1m-es, ami perpill rövid sajna.
Az AQ olyan, mint autóban a Mercedes. Ha nem szánsz rá ennyit, vagy nincs rá keret, akkor nem veszed meg és passz. Én egy dolgot utálok... fikázni valamit, amit nem is ismerünk, csak mert drága. És én erre mondom azt, hogy nem feltétlenül szar, vagy átverés, ami drága. Mikor az 5 méteres ! AQ USB kábeleket cserélgettem, gyögyörűen skálázódott a Pealr/Forest/Cinnamon (ami ma 85e ft) és pontosan úgy skálázódott, ahogy az ára emelkedett...milyen érdekes. Náluk olcsóbbat/jobbat (?) találtam ugyan, de nem volt egyszerű és nem is feltétlenül az AQ hibája, hogy a Cinnamon sem volt a legjobb választás az akkori láncomba. De tudod mit, ha másért nem, a rugalmassága végett inkább Pearl (akár használtan, negyed-harmadáron), mert puha, jól kezelhető, ami nem fogja szétbarmolni a HDM aljzatot, mert nem olyan, mint a legtöbb vastagabb kábel, ami inkább hasonlít hajókötélre. És, a minőség....kb. 25 évig!! használtam egy AQ Topaz ic kábelt, mert eddig nem volt semmi, ami mindenben jobb lett volna nála. Jöttek mentek a kábelek, a Topaz maradt stabil alap etalonnak, ami egyébként 1994-ben 25Ft körül alakult, tehát akkor sem volt filléres drót és ami egyébként magasan leverte az összes hasonlóan, vagy alatta árazott kábelemet, amiket időközben kipróbáltam ez alatt a 25 év alatt. Még mostanában is visszakerült a helyére, mert kiválóan szerepelt a legutolsó rendszeremben is, ami egyébként ma is megvan, csak azóta egy sokkal drágább összekötőre cseréltem az AQ-et, ami végülis sokkal jobb (és drágább) is nála.
Miért a mese? Mert nem igaz, hogy szar az AQ, csak manapság egyre megfizthetetlenebb.
És visszatérve az eredeti kérdésedre, az, hogy mennyive jobb az AQ, mint egy alzás 5e Ft-os HDMI? Ha másért nem, akkor a kezelhetősége okán inkább venném az AQ-et (használtan), mint mondtam, mert nagyon rugalmas kábel. Ez nekem már untig elég ahhoz, hogy ezt válasszam. Hogy képileg jobb lenne e, azt innen meg nem mondom most, de elég sok HDMI kábel járt már nálam és valamiért mégiscsak az AQ maradt, pedig volt nem drága Kácsás kábelem is, ami szinntén nem volt rossz, csak az még a plazmát is húzta magával, anniyra merev volt. Szóval, mindent egybevetve, nem látom be, hogy egy AQ Pearl miért nem fér bele bárki büszséjébe, aki amúgy "milliókért" vesz tévét.
A sokszázezres kábelekre meg csak azt tudom mondani, hogy van olyan közeg, ahol lehet létjogosultsága egy nagyon drága kábelnek, de ahhoz rendszer is kell. Egy 100 milliós rendszerben sokmindent meghallani, ami 100 ezresből sosem fog kijönni...Miért mennék vaktesztelni, mikor pont tegnap este vizslattam meg a kijelzőt 20 cm-ről hibát keresve, de semmit nem találtam. Még a legapróbb képi megbicsaklás sem volt egy webdl-es rilíznél, pedig lehetett volna, hiszen az eredeti méret negyede/ötöde bitrátában egy ilyen összekalapált anyag. Még az átmeneteknél sem találtam semmi hibát (65 a film egyébként). Ez egy Pearl, amit 5e-ért vettem anno. Értesz? Miért vennék ehelyett egy alzás kábelt ugyanennyiért? És legyen ez egy ok, hogy miért AQ és nem akármilyen noname drót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Apple Watch
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Napelem
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Samsung Galax S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
És ha lehet, nem is cserélem, míg élek. Van egy Forest-em is, csak az 1m-es, ami perpill rövid sajna.
Vhiktor