- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
Csak azt tudom fejből, hogy hol keressem.
................................Hívtak az olajos bótból, hogy most nem tudnak gyári Suzuki olajszűrőt adni, de kérek-e helyette Mann-t ugyanannyiért (2600 Ft). Mondtam, hogy persze, miért ne.
És szereztem egy Mann LS 6/1-es leszedőt is a Bárdiból. Szerencsére mindkét japóhoz ugyanez kell, a Lanciához meg csak egy 27-es kulcs, úgyhogy nyugdíjazhatom ezt. -
Asbee
veterán
Egyébként a mannol olajokkal mi az a kézzel fogható dolog ami alapján szar? Pl a VW-nek van egy hivatalos gyári listája, amin szerepelnek az adott specifikációkhoz az általuk elfogadott olajok. A mannol minden szerepel. Ami vád és ügy volt velük az sem igazolódott be és lezáródott.
Pl mannol combi LL 5w-30 olaj, amivel semmi gond nincs, koppa olyan mint a Total:
Többi olajaiknál sem, amiket vizsgálnak, látni bármi problémát. Nem a csúcsok csúcsa, de ha valaki időben cseréli, gondos gazda, semmi problémája nem lesz velük. -
rostiron
őstag
[Erre gondolsz] ? Ez lenne a tuti a poloba ?
-
Asbee
veterán
Motorgenerál az teljes hengerfejfelújítás, új szelepekkel mindennel. Új dugattyúk , esetleg a hengerhez is nyúlni kell, összes csapágy, tömítés, csavar, esetleg olajpumpa és vezérlés. Ha olyan a motor befecskendezők bemérése, tisztítása, felújítása, cseréje. És még biztos kimaradt hirtelen 1-2 dolog.
Nekem a hengerfej mindennel, + 4 új dugattyú, csapágyak, csavarok , összes tömítés, olajpumpa, stb volt 330k körül. De ez szinte csak anyagköltség mert jó barátom a szerelő, aki lényegében ingyen csinálta. És ugye a faék 8 szelepes bse. Máshol erre 700-800 at mondtak. -
2ozzmexy
senior tag
Attól függ ki újítja fel és mennyiért...
Jelen jármű esetében (bocsánat nem szeretném leszólni a kis Polot), de én is focvis véleményét osztom, öntögetném utána bőszen aztán ha egyszer kijön a hajtókar a forgattyúsház oldalán, akkor bontó. Egy olajevés miatt nem adnám be, mert a használati értéke több, ellenben egy motorgenerál 300-500k-ig is elmehet ami az autó piaci értékét és annak csökkenését figyelembe véve nem biztos hogy megtérülő befektetés.
Mindenkinek van egy szám (tudatalatt biztosan) amit hajlandó bukónak benyelni azért hogy autózhasson, de a Polo a ráöntött százezreket nem fogja behozni, ugyanis ehhez legalább még 5-6 évig kellene (egy átlagos jövedelmet feltételezve) szolgálnia hibamentesen, amit lássuk be, tuti nem fog.Na megint jó kuszán fogalmaztam, de remélem érthető volt.
-
-
lajos75
senior tag
-
tboldi
nagyúr
Olyan sem, ami méretben passzol?
Jazz-hez sem dobja ki a kereső az FP1827-et, de minő véletlen, a Toyobaru BRZ86-hoz és a Fiazuki SedicX4-hez is mm-re pontosan ugyanakkora szűrő való.
-
2ozzmexy
senior tag
Inkább trutyi, de jah, kb ahogyan írod. Azért nem is fotózgattam, mert mindegyikkel el tudtam volna indítani egy HSZ cunamit... Idő sem volt rá, lehetőség akadt volna, de nem akartam ezzel is vacakolni, bár így utólag megérte volna...
A szívósor is úgy nézett ki mint egy ZIL kipufogója, szóval az is "pucolásérett" volt már...Biztosan lesz még vele meló, de most a vezérlés csere lenne esedékes, utána kiderül mi lesz a sorsa, marad vagy kapok egy újat. RAV4 hybrid most a kiszemelt cégesnek, csak puhítani kell a főnit...
-
2ozzmexy
senior tag
Ez is szerszám nélkül szerelhető, csak egyszer valaki meg kell mutassa a trükköt vagy tanulnod a nehezebb úton ahogyan én, autodidakta módon kilogikázod.
Többnyire a parkoloban ment ha tudtad mit kell keresni de látni nem láttad csak úgy érzésből lehetett. Kitapogattad hol van a 4 patent, ha azok kint voltak akkor a gravitáció intézte már a többit. Tálcás gumiszőnyeget alá dobtam és akkor a beltér sem lett koszos, csak a szőnyeg az már gyerekjáték. Visszafelé, na az szívás mire beletalál az ember a sinbe, tolod, hajtod, tolod, hajtod, tolod és bent is van. Utána csupán a kis ajtot meg a 4 patentet kellett a helyére tenni, persze vakon miközben a szűrő próbált kicsuszni a helyéről... Nagy buli volt. -
2ozzmexy
senior tag
Nem szeretnék belegazolni a lelkedbe, de te vagy a kivétel aki erősíti a szabályt.
A többséget nem érdekli és valahogyan ott senkit nem érdekel mit locsolgatnak a kocsijába csak a digit szerviz füzetben legyen pecsét, hogy amikor eladja lehessen rá hivatkozni hogy ez nem olyan mint a többi fos, ebbe gyári olaj volt mindig, közben a legtöbb szervizben bent sem lehetsz közben, tehát ha a mellette állóból leengedett olajat tölti bele az sem tűnik fel nekik. A gyári olajok meg néha igen fosra sikerülnek... Bezzeg ha otthon öntöd bele a Motult félidőben akkor az összes vevő fut a vezetett szervizkönyves autóhoz... -
2ozzmexy
senior tag
A gumira csak az a magyarázat jut eszembe, hogy alá kellett valahogyan préselni a böszme nagy malomkereket hogy kinézzen valahogyan a SUV-szerű szörnyecske mindemellett a szekérre hajazó felfüggesztést meg kellett tartani és nem ártott ha a vevő nem esik ki az ülésből minden fekvőrendőr után...
Tehát kellett alá egy nagyobb abroncs, ami elnyeli azt amit a futóműnek kellene...
Évek óta vannak marhakomplex futóművek (Alfa 147-159 pl), csak legyártani őket horror összeg az ötezer szilent meg a 4 kerekekenként 4 lengőkar miatt, sokkal egyszerűbb alávágni egy faék egyszerű egyes stiftre hajazó futóművet valami elcseszett abroncsmérettel. -
Csak találgatni tudok:
- nagyobb autók -> nagyobb kerékjárati ív -> nagyobb kerék tölti ki esztétikusan
- nehezebb autók -> nagyobb terhelési index igény?
Viszont ez utóbbit nem érzem jogosnak, annyival nem lettek nehezebbek az akkori autók, hogy nagyobb terhelési indexű abroncsot követeljen meg, azaz a 205/55R16 ne szolgálja ki.Szerk.
Esetleg a gyári beszállító gumigyárak lobbija? "Olcsón adom neked a gyári szerelést, de ezt később a gumicserénél megfizettetem a vevővel" hozzáállás? -
tboldi
nagyúr
Az én kedvenc Shellem meg 8,81 az oroszok szerint. Az gyártói pdf-ben nem tesznek róla említést.
-
Asbee
veterán
vw 504/507 olajoknál gyakori ez a 6-7 közötti. Gondolom a 30 ezres foslife periódus miatt nem merik magasra, lerakódások miatt. Ezért is szimpi a LM olaj, én aki városozok is azért az a 8,5 nem árt.
Castrol edge prof ll3-al szemeztem sokat, tetszene az olaj, de oil clubon pl 5,87-es tbn-t mértek. Ez tántorított vissza.
-
Kb. pont ugyanezt írtam le neki:
Biztosan sok olyan autó van, amelyen kb. évente esedékes az olajcsere.
Ezen éves olajcsere elvégzésére melyik az ideálisabb, a tél előtti, vagy a tél utáni időszak? A tél előtti csere esetén az olaj maximális adalék arzenállal vág neki a mínuszoknak, az igazi hidegindításoknak. A másik esetben pedig a tél nehézségeit átvészelt olajat cseréljük tavasszal frissre. -
Asbee
veterán
Pontosan. Van olyan ismerősöm új kora óta 2011-es A6-ot hajt (3.0 dízel), munkába járásra van használva, 250km pálya, 25-30 ezrenként volt mindig is cserélve benne, castrol edge 5w-30. Bátor dolog, de az ég világon semmi baja a kocsinak. Se olajfogyi, se füst, semmi.
Inkább a városi kocsikra kéne üzemóra alapján a csere vagy fél év. -
2ozzmexy
senior tag
Nem akarom eloltani, majd nézem ahogyan porrá ég...
Lefutott már majdnem 200k-t, de ezidő alatt senkit nem zavart a világító ABS lámpa, senki nem vette a fáradtságot hogy visszategye a bilincset az intercooler-re hogy ne szívjon falsot...
Mióta visszakerült a helyére a cső és a bilincs elmentem vele 600km-t és nem jött vissza több hibajelzés, az ABS-ben pedig csak a szenzor hiba van (gondolom az elnyírt jeladó).
A kormány még fura, olyan bizonytalan, lehet gömbfej lesz?
Azt már nem vagyok hajlandó saját zsebből...
-
2ozzmexy
senior tag
Jaj, ne is idegesíts ezzel, én is utálom amikor azért nem cserélnek ki valamit, mert az autó nem írta ki.... Éppen az ilyen hozzáállás miatt hajtom most a "rollert"... még mindig nincsen új cégesem, szóval hámúszdé van.
Szóval a hétvégi projekt bimmer henkölés lesz, 12L olaj már van otthon meg 5L fagyálló, csak még keresek hozzá egy szélvédőmosó fedelet, valamelyik izommanner letörte és most folyton a kezemben marad. Xenon fényszóró 4ever...Nem tudom mikor cseréltek szegényben olajat, de kritikán aluli ami benne van, úgyhogy azt találtam ki, hogy most lecserélem, megyek vele 3-4k km-t (egy BP-Nürnberg lesz benne az már biztos) és újra lecserélem. Ez mennyire gáz ötlet?
-
2ozzmexy
senior tag
Fel ment a helyére, bár voltak aggályaim...
Mindenesetre ezen a gyári Mahle szűrőn meglepődtem. Az olaj sem lett az évszázad választása, a gyári előírást teljesíti, de az igen tág. (Mobil1 ESP 5w30 API SN/SM)
A leeresztőt meg folyáshatárig húzták a márkaszervizben, az kalandosabb volt, de megoldottam és még emelő sem kellett hozzá.
Na majd a bömös, érzem némi orális faktort benne, mivel látszólag az olajszűrőt már valami fogóval is piszkálták... -
Motion_Blur
félisten
A molylepke maradványok megfogják a dél-afrikai mutánst is
Nekem a légszűrőre mondta azt az emberem olajcserénél hogy most azt hagyjuk ki, mert odatettük az új mellé és nem tudtuk megkülönböztetni őket. Igaz ott csak 8 hónap és 8e km volt benne.
sz/rf/s Filtron amúgy
K Norbi: neidegelj, mi lett Veled?
-
No.01
addikt
Arban sem sok a kulonbseg...
Specifikaciot sajna mar egy jo ideje nem ertem csak annyit tudok, h a "nagyobb" betu jobb minoseget jelent, de a reszletek szamomra teljesen kinaiul hatnak.A Motullal anno (2t kart, LOL) volt jo tapasztalatunk, de az ugy nem most volt es a 2t es 4t kozott mar akkor is oriasi kulonbsegek voltak.
-
-
dssport
tag
Köszönöm szépen a választ! Annyi változás lesz, hogy valószínűleg legközelebb én viszek olajat (ha engedik) mert szeretnék mindig 1 adott típust ((pl ezt.:MOTUL SPECIFIC 948B 5W-20)) használni az autóban. Ők bevallottan nem mindig Castrolt töltenek, ha jól értettem még Cyclont mondott a csaj. Bár nagyon nem állt rá a fülem, mert eddig soha nem hallottam róla.
-
TommyY2
tag
Köszönöm a végső megerősítést Dluinet-nek is, így lesz.
Korábban már kérdeztem, hogy mit tegyek az 1.6 szívóbenzines Scenic-be.
Ajánlották bele a Motul Eco-Nergy 5W-30-at és az X-Cess 5W-40-et is (most Castrol Magnatec Stop-Start 5W-30 C3 van benne).
Lehet, hogy abba is mehetne a Motul Eco-Lite 5W-30?Még egy kérdés. A Ssenic könyve GL-5 váltóolajat ír, elképzelhető, hogy olyan kell bele, nem pedig GL-4?
TommyY
-
Ezt a lehetőséget csak azért zártam ki, mert közvetlenül egy 200 kilométeres út után néztem, a 8-as felé jöttem haza; Fehérvártól kifújtam az orrát a pályán.
Szerk: mindig ilyenkor nézem, hosszú út után, meleg motorral - beállok a garázsba, kb. 5-10 percet várok (közben kipakolok, leszedem a bogarakat).
-
Asbee
veterán
Igazából sajnos ilyen hirtelen jött brutál olajfogyasztás miatt, hengereken, tengelyeken kívül kapott egy teljesen generált a motor, így rövidtávok miatt is átállok 5w-30-ra. Szerdán kész, arra kéne olaj.
Szóval nem is igazán váltás, hanem hosszabb távra keresek. Érdekes Intercarsnál a Moly olajak kedvezménnyel olcsóbbak mint legolcsóbb helyen neten, de így utánanézve nem egy agyon adalékolt olaj. Mondjuk 7-8 ezrenként ugyanúgy csere lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Apple MacBook
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óvodások homokozója
- Építő/felújító topik
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest