Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
S.Milan
csendes tag
-
jedie82
csendes tag
LM35, vagy DS18B20
Én személy szerint több ds18b20-at használok a puffertartályomban, és a kazán előremenőnél. Merülőhüvelybe kényelmesen bele lehet tolni.
Mysensors-ot ajánlanék, bár ez RF. Ha fontos a wifi, akkor talán sonoff kapcsoló. 6-7 dollár körül van az aliexpressen. Tudsz rá több érzékelőt is tenni. -
enesbcs
tag
Örülök, ha tudtam segíteni. MQTT képes eszköz lehet akármilyen PC is, amin fut pl a mosquitto kliens, Linux PC is le tudja jelenteni a saját CPU hőmérsékletét akár crontab-al ütemezve a "mosquitto_pub" paranccsal (amiből lehet következtetni közvetve a bekapcsolt/kikapcsolt állapotára is), és természetesen bármilyen Linux képes minigép Raspberry/Orange Pi is alkalmassá tehető ilyesmire.
A SonOTA sajnos nagyon úgy néz ki, hogy kifújt, az új firmware-ekre marad az USB illesztő. Vajon megérné üzletet alapítani Sonoff eszközök Tasmota firmware-el történő továbbértékesítésére? -
enesbcs
tag
Igen, de azért valahol az itthoni árakat is meg lehet érteni: ha nagyobb mennyiséget rendel, márpedig, ha ezzel foglalkozik, akkor többet kell rendelnie a magyar kereskedőnek, a vámon máris ráteszik a sápot, a szállítás sem lesz ingyenes, fizetni kell a vállalkozói terheket, helyi adót, kamarai sarcot. Ha van alkalmazott, márpedig egy idő után mindennel nem tud egy ember foglalkozni - annak a fizetését még egyszer le kell tejelni az állam felé, évente mérleget kell készíteni, ha nem tudod megsaccolni előre az éves forgalmat, fizetheted a bírságot. Esetleg fenntarthat állandó ügyeletet, műszaki támogatást, mert biztos van pár balfék vásárló, aki nem ezt akarta, nem tudja használni, stb.. nem beszélve a garancia kérdéséről. És még neki is meg kéne élni valahogy, mert nem csillagfényből táplálkozik. Nem véletlenül szüneteltetem a vállalkozói engedélyem, lehet inkább teljesen meg is szüntetem, mert a kamara még így is irogat, hogy utaljam a pénzt - a nagy semmire, amit nyújtanak nekem, szóval nem tudom mennyiért érné meg hivatalosan számlára Tasmota flasheléssel házalni.
Visszakanyarodva a programozóra, ez már azért, ha belegondol az ember nem fér bele 300 ft-ba ugye? Viszont rendelés után odaér 2-3 napon belül.A másik oldalon ott a kínai rendelés 300Ft-ért, az eladóban vagy bízol vagy nem, jó esetben az első pár rendelés után ugyanattól veszed, és nem vernek át, és nem tűnik el a hosszú szállítói láncon, míg ideér 30-60 nap alatt hajón, repülőn, vonaton. Én is ez utóbbit szoktam persze rendelni - mivel én is pénzből élek, nem is túl sokból - bízva a jószerencsémben, és lekopogom, ami nem jött meg, annak rögtön visszautalták az árát, szóval még azt sem mondhatom, hogy ráfizetéses lenne - nekem. De ha már nem bírom a várakozást, azért néha én is itthonról rendelek...
-
enesbcs
tag
Gratulálok az első lépés a legnehezebb. A következő az egyedi ESP8266-ok összerakása lesz, olyan ez, mint a legó, könnyű rákapni. Ekkor fog felmerülni benned is, hogy ugyan milyen dobozba kellene ezeket beépíteni?
Gyors felmérés: 3D nyomtatást hol érdemes végeztetni, van valakinek ez irányú tapasztalata? -
itanczos
senior tag
A sonoff basic azért jó, mert komplett! Dobozos, táppal, tokkal, vonóval...
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
Azt tudni kell, hogy a Sonoff Basic-en nincs hivatalos 5v-os kivezetés, készíteni kell rá. A panelen megtalálható.
Ez jó hír, mert nekem is kellene a panel strangban pár hőmérsékletet figyelni.
[ Szerkesztve ]
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
Igen, én is onnan vettem az 5v-ot. Azért nem végtelen tehetbírású, arról ne feledkezzünk el!
A GPIO14-et célszerű erre használni, ami a beforrasztandó tüskesor végén van (fotón legfelül).
Nekem van olyan eszközöm, ahol még a led GPIO-ját is használom.A Tasmota-t annyira nem ismerem, ESPEasy-t használok.
-
itanczos
senior tag
Én használok panelest, de nincs rajta led. [link]
[ Szerkesztve ]
-
jedie82
csendes tag
ÓÓ, Ja nem írtam. Természetesen kipróbáltam.
Nem oldotta meg. Googe szerint menni kéne vele.
Próbálgattam másik szenzorral is. Mindegy, mára feladom (vacsi, fürdetés...), honap feldobom az espEasy-t, és beszerkesztem a helyére (falra) a kapcsolót.
Tényleg! Ti milyen dobozba teszitek az érzékelőket és honnan veszitek? Itt konkrét típusra gondolok. Nézegettem műszerdobozokat, de alig van olyan, ami vállalhatóan nézne ki a villanykapcsoló mellett, és van rajta bevágás-szellőző. -
AcCEsS
senior tag
Szerintem azért, mert nincs "else" ág. Használd a fogaskerekes "if do" controlt.
Tehát valahogy így kellene a feltételt kialakítani:
ha a Csapadék >= 1
Öntözőrendszer Off
else if Csapadék < 1
Öntözőrendszer Onvagy
ha a Csapadék >= 1 és Öntözőrendszer On
Öntözőrendszer Offu.i. Ja, már volt válasz...
[ Szerkesztve ]
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
itanczos
senior tag
Sonoff fogja a szelepet kapcsolni?
Az öntöző rendszer szelepek 12V-osak.[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Próbáld meg úgy, hogy nem figyeled az öntöző rendszer állapotát, hanem mindenképp kikapcsolod.
Legalább látszik melyik if ágnál áll meg a mutatvány.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Magga
aktív tag
Azt hiszem, megtaláltam a hiba okát, de megoldani biztosan nem tudom:
Ezeket az adatokat kapom:
Az eszközök között viszont ezt látom:
(a két kép nem egy időben készült, ezért van benne eltérés, de a lényeg látszik)Szóval az első adat 0 és szerintem ezt "figyeli" a blockly script. Most úgy állítottam a scriptet, hogy ha a Csapadék=0 , akkor kapcsolja ki az Öntözőrendszert és így működik.
Mit tudok ezzel kezdeni? Másik szolgáltató?
A Wundergroundot próbáltam, de a logbon azt írja, hogy nem találja a várost a megadott location alapján...
Pedig jót másoltam ki.[ Szerkesztve ]
-
-
itanczos
senior tag
Akkor viszont a script-et kellene módosítani, hogy a második értéket emelje ki.De látom, már megoldódott.
[ Szerkesztve ]
-
-
yogee
tag
Hi!
Szerintem így kell kinéznie a scriptnek:local heating_probe = 'Nappali'
local thermostat_setpoint = 'Thermo'
local heating_unit = 'futes'
-- Use when a combined sensor (e.g. temperature and humidity) is used
-- Replace in "otherdevices[heating_probe]" to "otherdevices[heating_probe]" by "temp_only" (in the 2nd "if" and in the "elseif".
-- Remove the -- in the next two lines:
local naartekst = (tostring (otherdevices[heating_probe]))
local temp_only = (string.sub(naartekst,1,4)) -- the digits (1,4) do point out what characters of the string are needed.
local hysteresis = 0.1
commandArray = {}
-- loop through all the devices
for deviceName,deviceValue in pairs(otherdevices) do
if (deviceName== thermostat_setpoint ) then
if tonumber(deviceValue) < tonumber(temp_only-hysteresis) then
if (otherdevices[heating_unit] == "On") then
-- commandArray['SendNotification']='Heating is off'
commandArray[heating_unit]='Off'
print("Heating is Off")
end
elseif tonumber(deviceValue) > tonumber(temp_only+hysteresis) then
if (otherdevices[heating_unit] == "Off") then
commandArray[heating_unit]='On'
-- commandArray['SendNotification']='Heating is on'
print("Heating is On")
end
end
end
end
-- loop through all the variables
for variableName,variableValue in pairs(uservariables) do
end
return commandArray -
BullZeye
veterán
És neked simán végig megy Tasmota?
Nekem HA elindul, mert általában el se indul, akkor 76%nál kapok egy ilyen hibaüzit:Ehhez az eszközhöz is kell külső 3.3V-os tápellátás?
Szerk:
Oké, kihúz-visszadug 2-3 próbálkozás, és most végigment, flash complete, sonoff villog zölden, ha hazaérek tesztelem.[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
Jaja, csak amikor az ember először csinálja, akkor azért meglepődik, hogy ugyan miért nem működik
Viszont a beépített wifi manager része imádni való, telefonról simán beállítottam az új WIFI jelszavát, gépről böngészőből meg a HA beépített MQTTjét.
Spot lámpa elé beraktam, és Xiaomi Switch-re csináltam automatizálást, és szipi szupin megy, remélem stabilan és hiba mentesen.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
enesbcs
tag
Jól írja a kolléga, ezt a Sonoff Basic-et is javasoltam, a videón is látható, hogy két vezeték kell a (fali) kapcsoló és a Sonoff között, ami ráadásul ez esetben gyengeáram. Ha erősárammal akarod megoldani, akkor kell egy relé is. A Sonoff tápolásához pedig kell egy fix fázis és egy nulla. A lámpánál mint már említettem a nulla áll rendelkezésre, a kapcsolt fázist (ennél meg csak az van) a fali kapcsoló adja/szakítja meg.
Vagy mondok mást: ilyet még nem próbáltam, de ha veszel egy Xiaomi vezérlőt hozzá, és nem zavar, hogy csak felhőn keresztül működik, akkor a
Xiaomi Aqara Wall Switch ZigBee Version megelégszik egy fázisvezetékkel, és nyomógombos. Jah meg valószínű kiemelőkeret is fog kelleni hozzá, mert nem úgy néz ki, mint ami belefér a normál fali kötődobozba.[ Szerkesztve ]
-
Yoshida
aktív tag
Hát, blocky-ban a fajtát választod ki, pl. hogy barométer, vagy hőmérő, és ha több hőmérőd van, akkor a blocky-ban azokat tudod legördülőből választani. Tehát nem a device-t rakod ki, hanem egy adott fajtát, és utána tudsz választani, hogy melyik eszközöd.
Ha nem érthető, rakok fel képet
na közbe lementettem:
[ Szerkesztve ]
-
krisztián28
csendes tag
-
koszegii
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gumi és felni topik
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Android felhasználók OFF topikja
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest