- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #33387 üzenetére
Ma reggel arra ébredtem, hogy a ház összes (4 darab) Shelly Plus 1 PM reléje ki van kapcsolva. Kikapcsolt a bojler, fűtés, stb. Hiába kapcsoltam be az alkalmazáson keresztül, pár másodperc múlva újra kikapcsolt. Ekkor vettem észre, hogy van rá egy új firmware verzió: 20220117-162947/0.9.3-g354c141 -> 20220308-100-720/0.10.0-g4eda0ff, frissítettem, és helyre állt a rend.
Ez mennyire normális, hogy ha kijön egy új firmware vezió, akkor 4 nap után a régi eszközök használhatatlanná válnak, amíg nem frissítek? Van jobb dolgom is, mint ezt lesni állandóan és nagy élmény volt reggel a 15 fokos konyhában reggelizni, vagy az asszonynak langyos vízzel hajatmosni.
-
fo_di
őstag
válasz
sanzi89 #33282 üzenetére
nem tartom túl valószínűnek, de kérdezd meg vagy a facebook csoportjukban, vagy dobj nekik egy emailt
viszont az esphome tudja elvileg, és a shelly plug is beüzemelhető rá, úgyhogy azzal lehet működhet (én lehet, egy sima esp8266-ot próblnék ki először esphome-mal) -
BlackJack21
tag
válasz
sanzi89 #33105 üzenetére
A dolog ennél bonyolultabb. A Shelly energiamérő, ez csak egy relét tartalmaz, annak minden egyszerűségével. A shelly-t a kismegszakító három feladata közül csak az kettőre lehet használni, ez pedig a túlterhelésvédelem(itt jönne be a karakterisztika), ezt most mutattad meg az előző képen, illetve a manuális bontás lehetősége(ettől most nagyvonalúan tekintsünk el, hogy fizikai vagy távoli megoldással). Azonban az utolsó feladat a túláramvédelem/rövidzárvédelem, na ezt nem fogja tudni, ilyenkor a névleges áramnak 10-50x-e jelenik meg, amit nagyon rövid időn belül le kell kezelni, Itt vérezne el a relé, az érintkezők összeolvadnak vagy még a bontás előtt, vagy a bontás során keletkező ív semmisíti meg. Ezt a kismegszakítóban egy erre kiképzett helyen az ívoltó kamrában történik, rugós(elektromágneses segítséggel) előfeszítéssel(nagy sebességgel) rántja szét a viszonylag nagyméretű speciális érintkezőket.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
sanzi89 #33105 üzenetére
Egyszerű szoftveres kényelmi lehetőség, nem biztonsági funkció! Kellő túláram esetén simán összeégnek a relé érintkező és nem old le, hiába adja ki a vezérlés a parancsot, a kábel túlmelegszik, leég a szigetelése...
Egy kismegszakító eleve kétféle védelmet tartalmaz: egy bimetálosat, ami kisebb (néhányszoros) túlterhelés esetén lassan old ki, és egy elektromágneseset, ami zárlati áramra azonnal.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #31453 üzenetére
Megjött a 4 Shelly Plus 1PM, nem tudom, hogy megérzés volt-e a korábbi kérdésem, de nem tudom csatlakoztatni az eszközöket a Shelly Cloud-ba. Megvan locál hálózaton az eszköz fellép a WiFi-nkre, minden ok, beállítom, hogy adja hozzá a Cloud-hoz, rövid tekerés után közli, hogy nem tudott csatlakozni és kész. Se hibaüzenet, vagy hibakód, azt se tudom merre menjek.
Netes tutorial-okba next-next-ok és megy minden, nálam persze, hogy nem. Van ennek valami buktatója? Szükséges valamilyen hálózati beállítás? -
LógaGéza
veterán
válasz
sanzi89 #31402 üzenetére
- Nekem még nem volt problémám a Clouddal, figyelem a FB csoportjukat is, néha fel-fel üti a fejét valami, de nagyrész user error.
- Ha lokálisan akarod tárolni, és nem akarsz belemerülni jobban a Home Assistant világába (még), akkor MQTT + Grafana, akár közvetlenül, akár megtámogatva egy InfluxDB-vel.
Mind a két opcióhoz elég egy RPi. -
LógaGéza
veterán
válasz
sanzi89 #31015 üzenetére
Elég nagy haszon, hogy nem látszik, és nincs minden fogyasztó mellett egy másik doboz. De ahogy a szavaidból kiveszem ez nálad nem zavaró tényező.
Beltéri doboznak én nyomtatnék/nyomtattatnék valami hasonlót.
A klíma meg ha a lakáselosztóból megy, és van szabad helyed, akkor van DIN adapter hozzá, és ott közvetlen rá tudod kötni.
Klímát gondolom rákötötték a kültérin a sorkapocsra, így megoldva a táplálást. Mivel a vezérlés a beltériben van, így általában belülről van megtáplálva, de mint mindenhol, itt is van üdítő kivétel -
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- HP szerverek áron alul
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest