Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz sanzi89 #31009 üzenetére
Mekkora a legnagyobb teljesítmény-felvétel amit mérni szeretnél? Központi helyre vannak bekábelezve az eszközök, vagy minden fogyasztónál külön-külön raknál egy eszközt a mérésre?
Shelly eszközök körül nézelődnék: 1PM/1PM Plus, esetleg EM/3EM/Pro4"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz sanzi89 #31011 üzenetére
Falba, sima kötődobozba, eszköz előtt az 1PM vagy 1PM Plus? Így rejtve lenne, ez a legcsicsásabb
Klímákat általában beltéri felöl táplálják meg."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz sanzi89 #31015 üzenetére
Elég nagy haszon, hogy nem látszik, és nincs minden fogyasztó mellett egy másik doboz. De ahogy a szavaidból kiveszem ez nálad nem zavaró tényező.
Beltéri doboznak én nyomtatnék/nyomtattatnék valami hasonlót.
A klíma meg ha a lakáselosztóból megy, és van szabad helyed, akkor van DIN adapter hozzá, és ott közvetlen rá tudod kötni.
Klímát gondolom rákötötték a kültérin a sorkapocsra, így megoldva a táplálást. Mivel a vezérlés a beltériben van, így általában belülről van megtáplálva, de mint mindenhol, itt is van üdítő kivétel[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz sanzi89 #31402 üzenetére
- Nekem még nem volt problémám a Clouddal, figyelem a FB csoportjukat is, néha fel-fel üti a fejét valami, de nagyrész user error.
- Ha lokálisan akarod tárolni, és nem akarsz belemerülni jobban a Home Assistant világába (még ), akkor MQTT + Grafana, akár közvetlenül, akár megtámogatva egy InfluxDB-vel.
Mind a két opcióhoz elég egy RPi."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #31453 üzenetére
Megjött a 4 Shelly Plus 1PM, nem tudom, hogy megérzés volt-e a korábbi kérdésem, de nem tudom csatlakoztatni az eszközöket a Shelly Cloud-ba. Megvan locál hálózaton az eszköz fellép a WiFi-nkre, minden ok, beállítom, hogy adja hozzá a Cloud-hoz, rövid tekerés után közli, hogy nem tudott csatlakozni és kész. Se hibaüzenet, vagy hibakód, azt se tudom merre menjek.
Netes tutorial-okba next-next-ok és megy minden, nálam persze, hogy nem. Van ennek valami buktatója? Szükséges valamilyen hálózati beállítás?"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
LouiS22
veterán
válasz sanzi89 #31486 üzenetére
Ne érts félre, mert értem amit mondasz, de bármilyen felhős szolgáltatásnál ez előfordulhat. Én sok egyéb mellett ezért is futtatom lokálisan azt, amit lehet (és a Shellyket lehet).
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Degeczi
nagyúr
válasz sanzi89 #33105 üzenetére
Egyszerű szoftveres kényelmi lehetőség, nem biztonsági funkció! Kellő túláram esetén simán összeégnek a relé érintkező és nem old le, hiába adja ki a vezérlés a parancsot, a kábel túlmelegszik, leég a szigetelése...
Egy kismegszakító eleve kétféle védelmet tartalmaz: egy bimetálosat, ami kisebb (néhányszoros) túlterhelés esetén lassan old ki, és egy elektromágneseset, ami zárlati áramra azonnal.
-
BlackJack21
tag
válasz sanzi89 #33105 üzenetére
A dolog ennél bonyolultabb. A Shelly energiamérő, ez csak egy relét tartalmaz, annak minden egyszerűségével. A shelly-t a kismegszakító három feladata közül csak az kettőre lehet használni, ez pedig a túlterhelésvédelem(itt jönne be a karakterisztika), ezt most mutattad meg az előző képen, illetve a manuális bontás lehetősége(ettől most nagyvonalúan tekintsünk el, hogy fizikai vagy távoli megoldással). Azonban az utolsó feladat a túláramvédelem/rövidzárvédelem, na ezt nem fogja tudni, ilyenkor a névleges áramnak 10-50x-e jelenik meg, amit nagyon rövid időn belül le kell kezelni, Itt vérezne el a relé, az érintkezők összeolvadnak vagy még a bontás előtt, vagy a bontás során keletkező ív semmisíti meg. Ezt a kismegszakítóban egy erre kiképzett helyen az ívoltó kamrában történik, rugós(elektromágneses segítséggel) előfeszítéssel(nagy sebességgel) rántja szét a viszonylag nagyméretű speciális érintkezőket.
[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
válasz sanzi89 #33282 üzenetére
nem tartom túl valószínűnek, de kérdezd meg vagy a facebook csoportjukban, vagy dobj nekik egy emailt
viszont az esphome tudja elvileg, és a shelly plug is beüzemelhető rá, úgyhogy azzal lehet működhet (én lehet, egy sima esp8266-ot próblnék ki először esphome-mal) -
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #33387 üzenetére
Ma reggel arra ébredtem, hogy a ház összes (4 darab) Shelly Plus 1 PM reléje ki van kapcsolva. Kikapcsolt a bojler, fűtés, stb. Hiába kapcsoltam be az alkalmazáson keresztül, pár másodperc múlva újra kikapcsolt. Ekkor vettem észre, hogy van rá egy új firmware verzió: 20220117-162947/0.9.3-g354c141 -> 20220308-100-720/0.10.0-g4eda0ff, frissítettem, és helyre állt a rend.
Ez mennyire normális, hogy ha kijön egy új firmware vezió, akkor 4 nap után a régi eszközök használhatatlanná válnak, amíg nem frissítek? Van jobb dolgom is, mint ezt lesni állandóan és nagy élmény volt reggel a 15 fokos konyhában reggelizni, vagy az asszonynak langyos vízzel hajatmosni.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- November 26-án leplezi le a Huawei a Mate 70-et
- Hálózati / IP kamera
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- alza vélemények - tapasztalatok